5 εφαρμογές που σας κρατούν παραγωγικούς

Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές και δεν υπάρχει τίποτα λάθος να παραδεχτούμε ότι έχουμε πρόβλημα: Είμαι η Ρίτικα και είμαι εθισμένος στα κοινωνικά μέσα. Κάθε φορά που βλέπω μια ιογενή ανάρτηση, δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου από το να διαβάζω τα πάντα. Δεν έχει σημασία πόσο κοντά είμαι σε μια προθεσμία.

Φυσικά, αυτό οδηγεί σε χαμηλότερη παραγωγικότητα και πρέπει να αφιερώσω περισσότερο χρόνο κάνοντας την ίδια δουλειά. Τυχεροί για ανθρώπους σαν εμάς, υπάρχουν εφαρμογές παραγωγικότητας που μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τον έλεγχο και να μας βοηθήσουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί, καθώς και να μας βοηθήσουμε να διευθύνουμε μια μικρή επιχείρηση.

Για να βοηθήσουμε όσους από εμάς αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναβλητικότητας, έχουμε συντάξει μια λίστα με πέντε εφαρμογές που σας κρατούν παραγωγικούς.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές παραγωγικότητας?

Για πολλούς από εμάς, η δουλειά μας πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο και καθόμαστε μπροστά από τους φορητούς υπολογιστές μας όλη μέρα φροντίζοντας τις επιχειρήσεις. Ενώ μπορούμε να πούμε στον εαυτό μας ότι εργαζόμαστε για όσο διάστημα ο φορητός υπολογιστής μας είναι ανοιχτός, η ειλικρίνεια μας υποχρεώνει να πούμε ότι αυτό δεν ισχύει πραγματικά τις περισσότερες φορές.

Ίσως είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν παλιό φίλο του κολλεγίου ή ένα ενδιαφέρον άρθρο σε έναν ιστότοπο πολυμέσων. υπάρχουν τόσες πολλές περισπασμούς που δεν μπορούμε καν να παρακολουθούμε τον χρόνο που πραγματικά περνάμε δουλεύοντας.

Οι εφαρμογές παραγωγικότητας διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. μπορούν να μας βοηθήσουν να παραμείνουμε οργανωμένοι και, με τη σειρά του, να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Από την οργάνωση του ημερολογίου μας έως την παρακολούθηση του χρόνου και τη διακοπή της επίσκεψης σε ορισμένους ιστότοπους, αυτές οι εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να εστιάσετε περισσότερο στην εργασία αυτοματοποιώντας πολλές από τις χρονοβόρες διαδικασίες.

Ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης εφαρμογών παραγωγικότητας.

Μείνετε οργανωμένοι

Αν έχετε πολλές συναντήσεις ή προθεσμίες κάθε μέρα, τότε η εγγραφή σε ψηφιακό ημερολόγιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώνεστε πάντα για το πρόγραμμά σας και να ορίζετε ομαδικές συναντήσεις στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, το Ημερολόγιο Google σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα συμβάν και να προσκαλέσετε και άλλους χρήστες. Έτσι, όταν άλλοι αποδέχονται το συμβάν, ενημερώνεται και στο ημερολόγιό τους, αποφεύγοντας έτσι τυχόν διενέξεις.

Απομακρυνθείτε από τις περισπασμούς

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διασκεδαστικά και μας βοηθούν επίσης να δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική μάρκα, αλλά παρόλα αυτά, πάρα πολύ οτιδήποτε είναι επικίνδυνο. Εάν βλέπετε τον εαυτό σας να ελέγχει το Facebook ή το Instagram κάθε ώρα, τότε ίσως είναι καιρός να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Το Timewarp, μια επέκταση Chrome, μπορεί να σας βοηθήσει με την ανακατεύθυνση του προγράμματος περιήγησης ιστού κάθε φορά που προσπαθείτε να επισκεφθείτε έναν εθιστικό ιστότοπο.

Παρακολουθήστε τον χρόνο σας

Εάν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης ή ελεύθερος επαγγελματίας, ίσως γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθείτε μόνοι σας το χρόνο σας. Δεν σας βοηθά μόνο να χρεώνετε τους πελάτες σας, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δείτε πού περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας.

Για παράδειγμα, το Toggl είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης χρόνου που δημιουργεί επίσης καθημερινά, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές εύκολα.

Κρατήστε όλες τις σημειώσεις σας σε ένα μέρος

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου χρησιμοποιούμε πολλές συσκευές μαζί, αλλά εξακολουθούμε να θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στα ίδια δεδομένα και εκεί είναι που οι εφαρμογές cloud μπαίνουν για να μας βοηθήσουν. Υπήρχε μια στιγμή που χρησιμοποιήσαμε υπερβολικά τις Sticky Notes στα Windows. μπορεί να ήταν χρήσιμα, αλλά μόνο όταν είχατε ανοιχτό τον υπολογιστή σας.

Τώρα, έχουμε εφαρμογές παραγωγικότητας που σας επιτρέπουν να προσθέτετε σημειώσεις με αρχεία και λίστα ελέγχου. Σας επιτρέπουν επίσης να ορίσετε μια υπενθύμιση για συγκεκριμένες εργασίες, καθιστώντας εύκολο για σας να παραμείνετε πάντα σε καλό δρόμο.

Για παράδειγμα, το Evernote είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων που βασίζεται σε σύννεφο και συγχρονίζει όλες τις σημειώσεις με τον διακομιστή της, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε εύκολα πρόσβαση στις σημειώσεις σας, είτε χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, κινητό είτε tablet.

Προσθέστε πράγματα στη λίστα “Ανάγνωση αργότερα”

Εάν διαβάζετε αυτό το άρθρο όταν έπρεπε να δουλεύετε, εδώ είναι μια εξαιρετική ιδέα για εσάς – Κατεβάστε μια εφαρμογή “διαβάστε αργότερα” όπως το Pocket και προσθέστε το άρθρο στη λίστα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο πιο προσεκτικά όταν είστε τελικά ελεύθεροι.

5 εφαρμογές που σας κρατούν παραγωγικούς

Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στις εφαρμογές που ανέφερα.

Τόγκλ

Είτε θέλετε να παρακολουθείτε το χρόνο σας είτε την ομάδα σας, το πιο δύσκολο είναι να θυμάστε να ξεκινάτε το χρονόμετρο. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές όπως το Toggl που κάνουν την παρακολούθηση του χρόνου απίστευτα εύκολη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, πληκτρολογήστε την τρέχουσα εργασία στο Toggl και πατήστε enter για να ξεκινήσετε την ώρα. Εάν ξεχάσετε να ξεκινήσετε το χρονόμετρο, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια καταχώριση ώρας με μη αυτόματο τρόπο. Εάν είστε έξω, μπορείτε να παρακολουθείτε τον χρόνο εν κινήσει εγκαθιστώντας το Toggl στο τηλέφωνό σας iOS ή Android.

Η διεπαφή ιστού του Toggl ενδέχεται να χρειαστεί λίγη ώρα για να συνηθίσετε, αλλά η επέκταση του Chrome είναι αυτή που θα σας αφήσει εντυπωσιασμένους.

Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Chrome σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε το Toggl με περισσότερες από 100 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Asana και Trello. Εάν η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε δεν αναφέρεται στη λίστα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε τον δικό σας προσαρμοσμένο σύνδεσμο.

Μετά την εγκατάσταση του Toggl στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα βρείτε ένα κουμπί “χρονόμετρο εκκίνησης” μέσα στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και δεν θα χρειαστεί καν να ανοίξετε την εφαρμογή ιστού του Toggl για να κάνετε τίποτα.

Όλες οι καταχωρήσεις του φύλλου χρόνου μπορούν να οργανωθούν ανά έργα και χρεώσιμες ή μη χρεώσιμες ώρες. Η έγχρωμη κωδικοποίηση διευκολύνει την ανάλυση των πάντων με μία κίνηση. Τα ταμπλό Toggl μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις μικρές ομάδες να υποβάλουν απευθείας τα φύλλα τους και να αναγνωρίσουν ποιος ήταν ο πιο παραγωγικός.

Με μια έκδοση freemium, το Toggl είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για SMB.

Timewarp

Αν βρεθείτε να ελέγχετε το Twitter ή το YouTube κάθε πέντε λεπτά ακόμα και όταν είστε βαθιά ενταμένοι στη δουλειά, τότε το Timewarp είναι η τέλεια επέκταση του Chrome για να σας κρατάει σε καλό δρόμο.

Εύκολο στην εγκατάσταση και ακόμη πιο εύκολο στη ρύθμιση, το Timewarp σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα «νέο σκουληκότρυπα» για κάθε ιστότοπο που σας ενδιαφέρει.

Για κάθε τομέα που προσθέτετε, μπορείτε:

  • Ανακατευθύνετέ το σε μια διαφορετική διεύθυνση URL όπως η Wikipedia ή ένα αρχείο Google Drive στο οποίο ενδέχεται να εργαστείτε

  • Βάλτε ένα χρονόμετρο στην ιστοσελίδα για να ελέγξετε τον χρόνο που ξοδεύετε σε αυτόν τον ιστότοπο

  • Προσθέστε ένα απόσπασμα που θα βλέπετε κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε αυτόν τον ιστότοπο (αυτός είναι ο προσωπικός μου αγαπημένος)

Το εργαλείο είναι δωρεάν, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι έχει αρκετά περιορισμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μόνο έναν τομέα ιστότοπου και όχι μια ιστοσελίδα. Εάν προσπαθήσετε να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL ιστοσελίδας, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα. Εύχομαι επίσης να υπάρχει χρονόμετρο για τον αποκλεισμό ορισμένων ιστότοπων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το Timewarp λειτουργεί μόνο με το Google Chrome και δεν υπάρχει υποστήριξη για κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης στον ιστό.

Evernote

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες και 5 δισεκατομμύρια σημειώσεις που δημιουργήθηκαν, το Evernote είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές λήψης σημειώσεων στην αγορά αυτή τη στιγμή και αυτό δεν οφείλεται στην τύχη. Επειδή το Evernote έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σημειώνουν, παρέχοντας μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο και διαθέτει λειτουργίες.

Κάθε σημείωση που δημιουργείται στο Evernote συγχρονίζεται γρήγορα στο διαδίκτυο και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων iOS, Android, Mac, Windows και Linux.

Εφόσον το Evernote είναι εξοπλισμένο με OCR, μπορείτε εύκολα να τραβήξετε φωτογραφίες αποδείξεων και σημαντικών εγγράφων και να τα μετατρέψετε σε μορφή με δυνατότητα αναζήτησης κειμένου. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία εγγράφων και ηχογραφήσεις, αλλά το καλύτερο μέρος του Evernote πρέπει να είναι η επέκταση του προγράμματος περιήγησής του.

Με την υποστήριξη τόσο του Chrome όσο και του Firefox, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης του Evernote μπορεί να κλιπ ιστοσελίδων ως πλήρες άρθρο, απλοποιημένο κείμενο, πλήρη σελίδα, σελιδοδείκτη ή στιγμιότυπο οθόνης.

Επίσης, το Evernote δεν έχει όριο αποθήκευσης, αλλά όριο μεταφόρτωσης που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να διαγράψετε τίποτα από τον λογαριασμό σας στο Evernote για να δημιουργήσετε χώρο. Επίσης, το όριο μεταφόρτωσης μετρά μόνο για αποκόμματα ιστοσελίδων και άλλα αρχεία. δεν μετράει στις σημειώσεις που δημιουργήθηκαν άμεσα στο Evernote.

Ημερολόγιο Google

Εάν έχετε αγωνιστεί να παρακολουθείτε τις συναντήσεις και τις προθεσμίες, τότε είναι καιρός να αποκτήσετε ένα ψηφιακό ημερολόγιο. Ναι, υπήρχε μια εποχή που οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν ημερολόγια για να συμβαδίζουν με το καθημερινό πρόγραμμα και τα ραντεβού τους, αλλά με το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας στο διαδίκτυο έχει νόημα να έχουμε και ένα ημερολόγιο στο διαδίκτυο.

Το ημερολόγιο Google είναι μια προτιμώμενη επιλογή πολλών (συμπεριλαμβανομένου και εγώ) λόγω της εύκολης ενσωμάτωσής του με τα περισσότερα από τα άλλα προγράμματα ομαδικού λογισμικού και διαχείρισης έργων, όπως Trello, Asana, Outlook και iCal. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το IFTTT και το Zapier, μπορεί να ενσωματωθεί και σε περισσότερες εφαρμογές.

Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Gmail ως τον κύριο λογαριασμό email εργασίας σας, τότε το χρησιμοποιείτε είναι πιο λογικό, καθώς μπορείτε να προσθέσετε αυτόματα ραντεβού από το email στο ημερολόγιο και να δημιουργήσετε ομαδικές συναντήσεις προσκαλώντας άλλους χρήστες.

Η αποτελεσματική έγχρωμη κωδικοποίηση, η εύκολη εξαγωγή και εισαγωγή και οι προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους που κάνουν το Ημερολόγιο Google μια σωτήρια ζωή.

Τσέπη

Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ ενοχλητικό μέρος. υπάρχει τόσο μεγάλο περιεχόμενο που μας ρίχνει κάθε δευτερόλεπτο που δεν έχουμε καν αρκετό χρόνο για να τα διαβάσουμε όλα.

Το Pocket σάς βοηθά να συνδέσετε όλα αυτά τα άρθρα μαζί και σας επιτρέπει να τα διαβάσετε αργότερα. Η εφαρμογή εξελίσσεται επίσης για να διευκολύνει την ανάγνωση των άρθρων αφαιρώντας τυχόν δεδομένα της πλευρικής γραμμής που αποσπούν την προσοχή.

Αλλά πώς διαφέρει από το σελιδοδείκτη; Λοιπόν, όταν προσθέτετε σελιδοδείκτη σε κάτι, παραμένει στην κορυφή του προγράμματος περιήγησής σας, ακόμη και όταν έχετε διαβάσει το άρθρο και πρέπει να το διαγράψετε ρητά. Από την άλλη πλευρά, τα άρθρα σχετικά με τις τσέπες μπορούν να αρχειοθετηθούν αμέσως μετά την ανάγνωσή τους.

Όταν συνδέετε το email σας, το Facebook και το Twitter, μπορείτε να ακολουθήσετε τις επαφές σας που βρίσκονται επίσης στο Pocket και να δείτε όλους τους συνδέσμους που μοιράζονται μαζί τους στην καρτέλα “προτεινόμενες”.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο ενώ εργάζεστε, απλώς πατήστε το κουμπί Pocket και διαβάστε το αργότερα, όποτε έχετε χρόνο.

Τελικές σκέψεις

Η σωστή εφαρμογή παραγωγικότητας θα εξαρτηθεί από το περιβάλλον εργασίας σας και τον κλάδο στον οποίο εργάζεστε. Ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας διαθέσιμες στο διαδίκτυο, μερικές από αυτές θα καταλήξουν να σπαταλούν το χρόνο σας αντί να εξοικονομήσουν χρήματα.

Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε μια εφαρμογή διεξοδικά και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πολύ μεγάλη καμπύλη μάθησης. Μόλις βρείτε μια εφαρμογή που σας βοηθά να παραμείνετε πιο παραγωγικοί, σας συνιστούμε να τηρήσετε και να μην κοιτάξετε πίσω.

Χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή παραγωγικότητας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me