Yandex-levykatsaus – päivitetty 2020

Yandex Disk Review

Venäjällä toimiva Yandex Disk olisi hyvä palvelu hyvin toteutetun käyttökokemuksen ansiosta, mutta puuttuu turvallisuus, jotta se pääsee parhaimmalle sijallemme. Myös Moskovan tietosuojalakien kuuluminen voi olla suuri ongelma monille käyttäjille. Lue yksityiskohdat täydellisestä Yandex Disk -katsauksesta.


Cloud Storage arvostelut

Yandex Disk on pilvitallennuspalvelu, joka kuuluu Yandex-ryhmään, jota kutsutaan usein ”venäläiseksi Googleksi”. Vuonna 2012 lanseerattu palvelu, joka tekee siitä nuorempia kuin veteraanipilvien tallennuspalvelut. Tämä ei tarkoita, että se on puutteellinen, mutta siinä on paljon parantamisen varaa ennen kuin kiinni palveluihimme parhaassa pilvitallennusvertailussa.

Jos et tiedä paljon pilvitallennuksesta ja et tiedä mistä aloittaa, kurkista pilvitallennuskirjastoomme.

Vaikka Yandex Disk tarjoaa hyvän käyttökokemuksen ja kunnolliset premium-suunnitelmat, siinä ei ole kriittisiä ominaisuuksia, sillä on heikko turvallisuus ja se noudattaa Venäjän tietosuojalakeja. Pysy kanssamme, koska aiomme puhua lisää palvelusta tässä Yandex Disk -katsauksessa.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Yandex Diskille

ominaisuudet

Yandex Diskin pääominaisuus on sisällön tallentaminen pilveen. Tämä auttaa sinua välttämään kiintolevyn toimintahäiriöitä ja mahdollistaa tiedostojen synkronoinnin ja jakamisen laitteiden välillä. Voit tehdä niin tiedostojen lähettämiseen työpöydällä, mobiili- tai verkkosovelluksella. Puhumme lisää tiedostojen synkronoinnista ”tiedostojen jakaminen ja synkronointi” -osiossa.

Yandex-levy-versiointi

Yandex-levyltä puuttui aiemmin versiointi, mutta nyt ominaisuus on saatavana jopa käyttäjille, joilla on ilmaisia ​​tilejä. Versiointi auttaa sinua, kun joudut peruuttamaan ei-toivotut muutokset, ja Yandex Disk pitää versiot viimeisen 90 päivän ajalta ottamatta lisätilaa. Toisin sanoen, jos et tilaa tilaajamaksua, sinulla on pääsy vain kahteen edelliseen viikkoon.

Tutustu parhaaseen pilvisäilöön versioartikkeliin vaihtoehtoisista palveluista, joiden avulla voit kelata aikaa ja palauttaa tiedostot.

Yandex-levy-versiointi

Yandex Disk integroituu Microsoft Office Online -palveluun, joten käyttäjät, joiden on tehtävä yhteistyötä asiakirjojen laatimisessa, ovat tyytyväisiä. Voit avata, muokata ja luoda Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja sen avulla. Se ei kuitenkaan auttanut Yandex Diskia luomaan parhainta pilvitallennustilaa yhteistyöluetteloon. Dropbox Business on siellä paras valinta. Lue lisää siitä Dropbox Business -katsauksessa.

Yandex-zip-esikatselu

Yandex Diskin verkkosovelluksen avulla voit toistaa musiikkia ja videotiedostoja. Soittimet ovat kuitenkin paljaita luita, joten jos tarvitset lisää, voit tutustua parhaaseen pilvivarastoon musiikkia varten ja parhaaseen pilvivarastoon valokuvia ja videoita varten. Kuitenkin, sen valokuvavaihtoehdot ovat parempia, koska voit luoda albumeita ja ladata valokuvia alkuperäisessä koossa.

Sen avulla voit myös esikatsella .pdf-tiedostoja ja jopa .zip-arkistoja. Kun esikatsele arkistoa, on mahdollisuus purkaa yksittäisiä tiedostoja.

Virrankäyttäjät tietävät mielellään, että palvelu tukee WebDAV-käyttöä. Jos et tunne tätä protokollaa, lue WebDAV-selitys.

Yandex Diskin työpöytäsovelluksen avulla voit käyttää tiedostoja pilvestä tallentamatta niitä tietokoneellesi. Se on hyödyllistä, jos haluat säästää tilaa, mutta huomaa, että et pääse tiedostoihin, jos olet offline-tilassa. Kun asennat työpöytäsovelluksen, myös Yandex Notes -niminen sovellus asennetaan. Voit käyttää sitä työpöydällä olevalla kuvakkeella tai painamalla ctrl + alt + b.

Jos haluat sovelluksen, joka integroituu web-asiakasohjelmaan, lue paras muistiinpanosovellusoppaamme. Microsoft OneNote on hyvä esimerkki yhdestä. Lue lisää sen takana olevasta palvelusta OneDrive-arvosteluamme.

Yandex-levy-kalenteri

Yandex Diskissä on luettelo sovelluksista, jotka ovat Yandexin käyttäjien käytettävissä levyn lisäksi. Se sisältää kalenterin, kartat ja muut. Sovellukset eivät ole integroitu suoraan Yandex Disk -sovellukseen, mutta ne ovat käytettävissä, kun rekisteröidyt tallennussovellukseen.

Yandex-levyominaisuuksien yleiskatsaus

Yandex Disk -logodisk.yandex.com

Alkaa 170 dollaria kuukaudessa 100 GBA -suunnitelmalle

Synkronointi

Synkronoi kansio

Lohkotason synkronointi

Valikoiva synkronointi

Kaistanleveyden hallinta

Synkronoi mikä tahansa kansio

Tiedostonjako

Tiedostolinkin jakaminen

Linkki salasanat

Linkki vanhenemispäivät

Kansioiden jakaminen

Kansion käyttöoikeudet

Linkin latauksen rajoitukset

Lataa linkit

tuottavuus

Tiedostojen esikatselut

Muokkaa tiedostoja

Sovelluksen sisäinen yhteistyö

Office Online

Google Docs

Muistiinpanot App

Median toisto

Mobiilisovellukset

Poistettu tiedostojen säilyttäminen

versiointi

WebDAV

turvallisuus

Lepasalaus

Transit-salaus

Salausprotokolla

Zero Knowledge

Kahden tekijän todennus

Palvelimen sijainti
EU

Tuki

24/7 tuki

Live-chat-tuki

Puhelintuki

Sähköpostituki

Käyttäjäfoorumi

Tietopohja

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Kun rekisteröidyt Yandex-levylle, saat 10 Gt ilmaista tallennustilaa. Se voittaa Dropboxin, mutta ei Google Drivea, joka tarjoaa 15 Gt ilmaista tallennustilaa. Lisätietoja tästä palvelusta saat lukemalla Google Drive-arvosteluamme. Lue lisää parhaasta ilmaisesta pilvitallennusartikkelistasi, jotta saataisiin lisää palveluita, joissa on hyvät ilmaiset tallennussuunnitelmat.

Molemmat suunnitelmat poistavat mainokset, jotka rajoittavat web-asiakkaan alaosaa. Ne lisäävät myös parannetun muutoslokin tiedostoille, ensisijaisen tuen, joka vastaa kolmessa tunnissa, ja rajoittamattoman lataamisen julkisista linkkeistä.

+ 100 Gt: n suunnitelma on hieno juttu, koska monet käyttäjät eivät tarvitse enemmän tallennustilaa ja sen hinta on vain 2 dollaria kuukaudessa. Tarjoamme alennusta, jos maksat myös vuodesta. Kustannukset vastaavat Google Drivea, jossa on myös 100 Gt 2 dollaria ja Yandex-levy. Yandex Disk ei kuitenkaan vastaa Google Driven suunnitelman joustavuutta, eikä se tehnyt parhaita tarjouksia pilvitallennusluettelossa.

Sync.com on paljon parempi ratkaisu 2TB-suunnitelmaan, joka maksaa 99,60 dollaria vuodessa. Se on 3 dollaria halvempaa kuin Yandex Diskin 1 Tt-suunnitelma. Jos haluat lisätietoja Sync.comista, lue Sync.com-arvostelu. Lisätietoja pilvitallennusarvostelujen kappaleesta saat tietää, kuinka palveluita arvioidaan ja mihin Sync.com sopii.

Helppokäyttöisyys

Yandex-levy-web-client

Voit käyttää Yandex-levyä verkko-, työpöytä- tai mobiilisovelluksella. Verkkosovellus on houkutteleva, selkeä ja helppo navigoida, joten sinulla ei ole vaikeuksia löytää tarvitsemasi. Vasemmalla oleva valikko auttaa sinua navigoimaan tiedostoissa, kun taas oikealla puolella on tili-valikko. Voit etsiä tiedostoja yläreunan hakupalkin avulla. Se on intuitiivinen ja nopea.

Näkyvin ominaisuus on lähetyspainike, joka avaa latausikkunan, mutta voit lähettää tiedostoja tai kansioita vetämällä ja pudottamalla ne mihin tahansa sivun kohtaan. Tämän painikkeen alla on “luo” -painike, jonka avulla voit luoda Office Online-tiedostoja, albumeja tai kansioita. ”Tiedostot” -alue voi näyttää tiedostosi pienessä tai suuressa ruudukossa tai luettelona.

Yandex-levy-desktop-client

Työpöytäsovellus noudattaa yleistä synkronointimallia, mikä tarkoittaa, että siinä on järjestelmälokerokuvake ja synkronointikansio. Se on saatavana Windowsille, macOS: lle ja Linuxille. Sovellus avataan napsauttamalla tarjotinkuvaketta. Sen muotoilu on selkeä, mutta ei silmiinpistävä, ja sovellus on yksinkertainen ja helppo käyttää. Pikakäyttö näyttää usein olevat kansiosi ja viimeisimmät tiedostosi, joten löydät tarvitsemasi nopeasti.

Voit muokata yksittäisiä tiedostoja napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella tai valitsemalla ne ja käyttämällä ikkunan yläosassa näkyvää valikkoa.

Voit lähettää tiedostoja lähettämispainikkeella, vetämällä ja pudottamalla tiedoston sovellusikkunassa tai kopioimalla ja liittämällä sen synkronointikansioon. Jos et ole tyytyväinen levyn oletuspaikkaan, voit muuttaa sitä asetusvalikossa. Asetusvalikossa voit myös säätää, miten kuvakaappauksia pyydetään työpöydällesi, sallia rajoittamattoman valokuvien lataamisen mobiililaitteissa ja paljon muuta.

yandex-levy-mobile-client

Rajoittamattomien valokuvien latausten lisäksi mobiilisovelluksen avulla voit tallentaa tiedostoja offline-käyttöä varten, katsella toimintoja “syöttö” -välilehdellä ja esikatsella valokuvia puhelimestasi. Voit suojata sovelluksen asettamalla PIN- tai sormenjälkilukon. Sovelluksen muotoilu on minimaalinen ja sitä on helppo käyttää.

Tiedostojen jakaminen & Synkronointi

Yandex-levyn jakamiseen

Verkkosovelluksen avulla voit jakaa tiedostoja tai kansioita napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”jaa”. Avaa valikko, josta näet linkin, jonka voit kopioida ja liittää tai lähettää suoraan Facebookiin tai Twitteriin. Voit lähettää sen myös sähköpostitse, Yandex-sähköpostiohjelmalla. Voit myös luoda QR-koodin.

Sisällönhallintavaihtoehtoja ei kuitenkaan ole. Jakamisluettelon parhaan pilvitallennuspalvelun palveluilla on muun muassa salasanasuojaus, linkin voimassaolon päättymisajat, linkin latausrajoitukset ja enemmän.

Yandex-levyn kansio jakamista

Voit jakaa kansion kutsumalla muita sähköpostitse ja myöntämällä katselu- tai täydellisen käyttöoikeuden. Voit tehdä saman, kun luot jaetun kansion tyhjästä.

Yandex-levy-jaettuun kansioon

Työpöytäsovelluksen avulla voit jakaa jakamalla hiiren kakkospainikkeella tiedostoa ja valitsemalla ”kopioi linkki yandex.diskiin”, joka kopioi linkin leikepöydälle, jotta voit liittää sen. Voit tehdä saman synkronointikansion ulkopuolella olevien kansioiden tai tiedostojen kanssa, mikä tarkoittaa, että sovellus kopioi ensin sisällön synkronointikansioon ja luo sitten linkin.

Voit jakaa myös mobiilisovelluksella. Sen avulla voit luoda linkin ja lähettää sen puhelimeesi asennettujen sovellusten kautta. Voit jakaa lähettämällä myös tiedoston.

Synkronoinnin avulla voit työskennellä laitteidesi tiedostojen kanssa ja saada muutokset näkyviin pilvessä. Yandex Disk antaa sinun valita, mitkä kansiot ja tiedostot haluat synkronoida pilvestä. Tätä kutsutaan selektiiviseksi synkronoinniksi, ja Yandex Diskin version avulla voit jopa esikatsella tiedostoja pilvistä työpöytäsovelluksessa. Et voi kuitenkaan synkronoida kansioita pilveen.

Yleinen synkronointiprosessi on sujuva, eikä meillä ollut ongelmia testauksen aikana.

Nopeus

Yandex Disk pitää palvelimiaan datakeskuksissa Venäjällä ja Suomessa, joten nopeus riippuu siitä, kuinka lähellä olet heille. Teimme testit Ethernet-yhteydellä Belgradissa, Serbiassa. Latausnopeus oli 6 megabittiä sekunnissa ja latausnopeus 100 Mbps.

Keskimääräinen latausaika 23 minuuttia ja 10 sekuntia oli lähellä odotettavissa olevaa latausnopeuttamme, joten Yandex Disk ei kuulu testattujen hitaampien palveluiden joukkoon. Latausaika oli keskimäärin minuutti ja 47 sekuntia, joten se oli myös merkillä.

Ensimmäinen yritys: Toinen yritys: Keskimääräinen:
Lataa aika00:23:0500:23:1000:23:10
Lataa aika00:01:5100:01:4200:01:47

Yandex Disk ei käytä lohkotason synkronointialgoritmia, joka nopeuttaisi jo lähetettyjen tiedostojen siirtoa lähettämällä vain muutetut osat. Et voi kuristaa kaistanleveyttäsi kuten useimmissa palveluissa.

turvallisuus

Selvitys, millä menetelmillä Yandex suojaa sisältöäsi, osoittautui vaikeaksi tehtäväksi. Yhtiö ei anna tietoja siitä, salaako se tiedostoja levossa palvelimillaan. Yritimme saada Yandexiltä tietoja siitä, mutta emme saaneet vastausta.

Tässä tilanteessa on parasta olettaa, että tiedostojasi ei ole salattu tallennettuna pilveen. Ei ole harvinaista, että pilvitallennuspalvelut eivät salaa tiedostoja levossa, mutta myös Amazon Drive tekee sen. Voit lukea lisää palvelusta Amazon Drive -katsauksessamme.

Se ei kuitenkaan tee siitä hyväksyttävää, etenkin kun tietoverkkorikollisuus on lisääntynyt viime vuosina ja tosiasia, että suuri osa kyseisestä rikollisuudesta on peräisin Venäjältä, Yandexin kotipesästä.

Yandex Disk mainitsee usein kysytyssä kysymyksessä, että tiedostot on salattu kuljetuksen aikana, mutta ei yksityiskohtaisesti käytetä menetelmiä. Hyvä uutinen on, että se on yhteensopiva Boxcryptorin kanssa, joten voit hallita yksityisyyttäsi. Lue lisää hyödyllisestä lisäosasta Boxcryptor-katsauksessa.

Yandex Disk ei myöskään anna sinulle mahdollisuutta ottaa käyttöön kaksifaktorinen todennus, joka tarjoaa suojavälineen salasanasi varastettaessa.

Löysimme maininnan, että Yandex Disk skannaa kaikki tiedostot, joiden koko on enintään 1 Gt, viruksilta, joten se on plus. Se sanoi, että se on ainoa. Ennen kuin Yandex muuttuu avoimemmaksi tiedostojesi suojaamiseksi, suosittelemme käyttämään turvallisempaa pilvitallennusvaihtoehtoa, kuten sellaista, joka on parhaan nolla tietämättömän pilvivarastotarkistuksen yhteydessä..

Jos nolla tietämyksen saaminen ei ole ensisijainen huolenaihe, lue yleisin sijoitus lukemalla turvallisimpia pilvitallennuspalveluartikkeleitamme.

yksityisyys

Venäjä ei ole niiden maiden joukossa, joissa on parhaat yksityisyyttä koskevat lait maailmassa. Siellä olevalla hallituksella on mahdollisuus estää sisältöä sen toteuttamien lakien ansiosta. Vuonna 2017 monet verkkosivustot estettiin, koska ne olivat ”ei-toivottuja”. Samana vuonna paikalliset Internet-palveluntarjoajat käskettiin estämään 8000 merirosvo-verkkosivustoa.

Sitten on Yarovayan laki, Venäjän terrorismin vastainen laki, joka antaa viranomaisille pääsyn käyttäjätietoihin. Kaikkien verkkosivustojen tai käyttöympäristöjen, jotka lisätään tiedon levittämisen järjestäjien rekisteriin, on kerättävä, tallennettava ja toimitettava käyttäjien metatiedot Venäjän viranomaisille..

Jos tämä saa sinut istuimen reunaan, sinun tulee käyttää VPN: ää yksityisyyden suojaamiseksi, ja paras Venäjän VPN-artikkelistamme on sijoitus, joka auttaa sinua valitsemaan.

Euroopan talousalueen tai Sveitsin käyttäjille Yandexia edustaa sen suomalainen yksikkö, Yandex Oy, Suomen lain mukaan perustettu yhtiö, jolla on kotipaikka Suomessa. Tämä tarkoittaa, että EU: n kansalaisten henkilökohtaisia ​​tietoja käsitellään sovellettavien EU: n tietosuojasääntöjen mukaisesti.

Yandex Disk kerää henkilötietojasi, kun rekisteröidyt palveluun, ja myös tietoja, jotka edustavat palvelusi käyttöä. Lähestymistapa on yleinen pilvitallennuspalveluissa. Yandex Disk ei kerää arkaluonteisia henkilötietoja, kuten rotua, poliittisia mielipiteitä, terveyttä tai biometrisiä tietoja.

Se käyttää kuitenkin henkilökohtaisia ​​tietojasi, mieltymyksiäsi, hakuhistoriaasi ja muita saatavilla olevia tietoja henkilökohtaisten mainosten ja kaupallisten tarjousten tarjoamiseen. Tämä tarkoittaa, että Yandex Disk voi siirtää henkilökohtaisia ​​tietoja kolmansille osapuolille Yandex-konsernin ulkopuolella, johon voivat kuulua mainontaverkot, mediajulkaisijat ja muut kumppanit.

Henkilötiedot käsitellään automaattisesti, ja Yandexin henkilökunnalla ei ole pääsyä niihin. Yandexin työntekijät voivat kuitenkin käyttää tietojasi tarvittaessa. Niiden on noudatettava sisäisiä sääntöjä ja noudatettava protokollia tietojen käsittelemiseksi, mutta se ei tarkoita, että he eivät voi rikkoa niitä.

Sen tietosuojakäytännössä sanotaan, että “Yandex on myös toteuttanut riittävät tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojelemiseksi luvattomalta, tahattomalta tai laittomalta tuhoamiselta, katoamiselta, muuttamiselta, väärinkäytöltä, paljastamiselta tai käytöltä ja kaikilta muilta laittomilta käsittelymuodoilta.”

Se ei vieläkään ole yksityinen salaus ja sinun on otettava siitä Yandexin sana, joka voi tulla takaisin puremaan sinua.

Yandex sitoutuu tallentamaan henkilötietosi niin kauan kuin se on tarpeen eikä enää. Voit halutessasi pyytää palvelua poistamaan sen.

Sinulla on myös oikeus:

 • Käytä ja muokkaa henkilökohtaisia ​​tietojasi.
 • Pyydä henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.
 • Pyydä kopio vakioisista sopimusehdoista, jotka mahdollistavat henkilökohtaisten tietojensi siirron Venäjälle.
 • Vastusta henkilötietojesi käsittelyä, jos se on sovellettavan lain nojalla.

Yandex ei ole yksityisyyden vahvuus. Sillä ei ole nolla tietämystä koskevaa salausta, ja sen on noudatettava kyseenalaista Venäjän tietosuojalakia. Jos haluat palvelun, joka suhtautuu vahvemmin yksityisyyden suojaamiseen, sinun tulisi kokeilla Sync.com tai Tresorit. Lue lisää viimeksi mainitusta Tresorit-katsauksesta.

Asiakaspalvelu

Ohjekeskus on jaettu luokkiin, jotka linkittävät ratkaisuun yleisimpiin ongelmiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tällä tavalla, voit käyttää yläreunassa olevaa hakupalkkia.

Jos tämä ei auta, voit ottaa yhteyttä tukipalveluun painikkeella, joka sijaitsee kunkin artikkelin lopussa. Parempi tapa olisi sijoittaa se ohjekeskuksen kotisivulle. Kun napsautat painiketta, näet lomakkeen, jossa sinua pyydetään kuvaamaan ongelmasi. Kummallisesti se on venäjä, kun taas muu ohjekeskus on englanniksi.

Kun lähetät pyynnön, näkyviin tulee viesti, joka kiitos osallistumisestasi tutkimukseen, mikä tekee siitä vieläkin hämmentävämmän. Et voi kuitenkaan ottaa yhteyttä asiakaspalveluun muulla tavoin, koska chat- tai puhelintukea ei ole. Yritimme ottaa yhteyttä tukeen käyttämällä yhteyslomaketta, mutta emme saaneet vastausta.

Tuomio

Pidämme Yandex Disks -käyttökokemuksesta kaikilla laitteilla, samoin kuin mahdollisuudesta pitää tiedostosi vain verkossa. Lisäksi sillä on hinnoittelusuunnitelmat, jotka eivät ole kalliita, ja integroituu Office Onlineen tuottavuuden ja yhteistyövaihtoehtojen lisäämiseksi.

Se sanoi, että sillä on myös monia epäkohtia. Yksityisyyden suojaamiseksi ei ole yksityistä salausta, ja meidän on oletettava, että myös muut suojausvaihtoehdot puuttuvat. Se sisältää osakkeiden suojausvaihtoehdot. Yandex-levyn on myös noudatettava Venäjän tietosuojalakia.

Jos haluat toisen palvelun, tutustu parhaaseen pilvitallennusvaihtoehtoamme.

Mitä mieltä olet Yandex Diskistä? Haluatko käyttää sitä huolimatta sen heikosta tietoturvasta? Asutko Venäjällä ja käytät toista palvelua? Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map