OpenDrive-arvostelu – päivitetty 2020

OpenDrive-arvostelu

Ainoa rajoittamaton pilvitallennuspalvelujen tarjoaja, OpenDriven vetoomus rajoittuu ihmisiin, jotka haluavat käsitellä sen outoa hinnoittelujärjestelmää ja vanhentunutta käyttöliittymää.


Cloud Storage arvostelut

Rajoittamattoman pilvitallennuksen maailmassa on yksi väkiluku: OpenDrive. Hinta on myös oikea, vain 9,99 dollaria kuukaudessa, sama kuin 1 Tt Dropbox Plus -tallennustilaa.

Halpa, rajoittamaton tallennustila on mukava piirtäminen, mutta suoritus on yhtä tärkeää. Tämän OpenDrive-tarkastelun aikana selvitetään, kuinka palvelu verrataan parhaisiin pilvitallennusvaihtoehtoihin.

Jos etsit vain kohokohtia, sen runsaiden säilytysmäärärahojen ulkopuolella, sieltä löytyy paljon. OpenDrive on yksi harvoista pilvipalveluista, joka tarjoaa sekä pilvitallennustilaa että online-varmuuskopiointitoimintoja. Se tarjoaa myös nolla tietämyksen salauksen, tiedostojen jakamisen ja mobiilisovellukset.

Meihin vaikutti myös se, että palvelussa on integroitu muistiinpanosovellus ja tehtävienhallintaominaisuudet. Voit jopa jakaa tilisi useiden käyttäjien kanssa – neljä rajoittamattomalla suunnitelmalla – mikä on muuten kuulumaton kuluttajapilvitallennuskentässä.

Vaikka OpenDrive paistaa paperilla, havaitsimme palvelun olevan kuitenkin hieman viallinen, korostuneena hitaista ja toisinaan epäonnistuneista synkronointiprosesseista. Yleinen käyttökokemus tuntuu myös hieman vanhanaikaiselta.

Jatka lukemista saadaksesi selville, mitä muuta olemme tehneet, emmekä pidä tai testaa palvelua itse ilmaisella 5 Gt: n tilillä. Jos OpenDrive ei kellu veneessäsi, tutustu pilvitallennusarvostelukirjastoon vaihtoehtojen löytämiseksi.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot OpenDrivelle

ominaisuudet

OpenDrive on ensisijaisesti pilvitallennuspalvelu, vaikka sillä on myös rajoitettu online-varmuuskopiointitoiminto. Tämä tekee siitä yhden harvoista pilvipalveluista, jotka yrittävät tehdä molemmat, vaikka suosittelisimme omaa online-varmuuskopiopalvelua, jos redundanssi on suuri luettelossasi (liitämme hienovaraisesti yhteenvedon parhaista tietojen palautusratkaisuista täällä).

Tutustu oppaamme pilvitallennuksen ja online-varmuuskopioiden eroista saadaksesi lisätietoja siitä, mitä kukin palvelutyyppi voi tehdä sinulle. Paras online-varmuuskopio-opas voi osoittaa sinut myös omistajalle palveluntarjoajalle, jos tarvitset jotain, jolla on enemmän oomph kuin OpenDrive.

Pilvitallennuspalveluna yksi OpenDriven ensisijaisista tavoitteista on laajentaa kiintolevylläsi käytettävissä olevaa tilaa antamalla tiedostojen tallentamisen etäpalvelimille. Se on ainoa pilvitallennuspalvelu, joka tarjoaa rajoittamattoman tallennustilan (vaikka sen ilmainen suunnitelma ei riitä, lue lisätietoja parhaasta ilmaisesta pilvitallennusartikkelista).

Tämä hyöty tulee myös kohtuullisin kustannuksin, joita me yksityiskohtaisesti seuraavassa hinnoittelusegmentissämme. Suurimmalle osalle ihmisistä ei kuitenkaan tarvitse tarpeeksi paljon tilaa, ja voit valita vähemmän edullisesti.  

Rajoittamatonta suunnitelmaa ei myöskään voida käyttää NAS-laitteiden tiedostojen varmuuskopiointiin, kun taas rajoitetut tallennussuunnitelmat voivat. Katso muita ehdotuksia NAS-oppaan parhaasta varmuuskopiostamme.

OpenDrive-palvelimet

OpenDrive ei tarjoa monialueellista palvelinverkkoa, kuten joitain alan suurimpia nimiä (ts. Dropbox, Google Drive ja OneDrive). Se on ainoa tietokeskus, joka sijaitsee Phoenixissa, Arizonassa. Se voi vaikuttaa nopeuteen joihinkin; katso yksityiskohdat alla olevasta nopeuden yleiskatsauksesta.

Tiedostojen tallennustilan lisäksi OpenDrive tarjoaa myös tiedostojen synkronointiominaisuuksia. Tämä tarkoittaa, että voit muokata tiedostoja yhdellä laitteella ja nähdä muutokset toisessa kytketyssä laitteessa melkein reaaliajassa.

OpenDrive tarjoaa myös valikoivan synkronointiominaisuuden, vaikka se onkin hiukan omituinen. Valikoivan synkronoinnin avulla voit tallentaa tiedostoja vain pilveen etkä kiintolevyllesi, joten voit vapauttaa tilaa.

OpenDrive-sovellusta voidaan käyttää myös tiedostojen jakamiseen muiden kanssa. Tämän arvion osa nimeltään “tiedostojen jakaminen & synkronointi ”keskustelee molemmista ominaisuuksista perusteellisesti.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat tiedostojen versiointi ja poistettu tiedostojen säilyttäminen. Tiedostoversioinnin avulla voit peruuttaa ei-toivotut tiedostomuutokset, mukaan lukien vahingossa tapahtuvat vioitukset. Voit tallentaa jopa vaikuttavan 99 versiota jokaisesta tiedostosta.

Poistettuja tiedostoja pidetään jopa 90 päivää roskakorissa, joten voit palauttaa ne, jos ne vahingossa tyhjennetään.

Vaikka markkinoilla on pienempi pelaaja, yksi mielenkiintoisista asioista OpenDrivessä on, että se yrittää vetää pois joitain suuria pelaajien liikkeitä. Kuten Dropbox, se tarjoaa muistiinpanosovelluksen ja tehtävien hallinnan.

Voit myös luoda ja muokata tekstidokumentteja, laskentataulukoita (.xls) ja esitystiedostoja OpenDrive-selaimella.

Nämä työkalut ovat hitaita eivätkä vaadi paljon ominaisuuksia, toisin kuin erinomainen integroitu Google Docs -sarja, jonka saat ilmaiseksi Google Drive -tilillä (lue Google Drive -arvostelu).

Olemme hieman kiinnostuneita siitä, että OpenDrive-henkilökohtaisen tilin avulla voit tehdä jotain perinteisemmin kuuluvaa yrityksen pilvivarastointityökaluihin, kuten parhaimpaan yritystiedostojen synkronointiimme kuuluvat, ja jakaa roundup: voit jakaa tilisi muiden käyttäjien kanssa.

Enintään neljä käyttäjää voi käyttää yhtä tilausta, ja tilin omistajana voit hallita heidän käyttöoikeuksiaan. Koska se tarjoaa rajoittamattoman pilvitallennustilan, tämä on aika houkutteleva tarjous budjetin ostajille.

Tuettuihin tietokoneen käyttöjärjestelmiin kuuluvat Windows ja Mac. Alkuperäistä Linux-asiakasohjelmaa ei ole, mutta voit yhdistää kyseisen käyttöjärjestelmän pilvivarastoon WebDAV: n avulla.   

Mobiilisovellukset ovat saatavana Androidille ja iOS: lle, joiden avulla voit paitsi käyttää pilvitiedostoja myös suojata mobiilitiedostoja automaattisesti ja suoratoistaa mediaa.  

Kaiken kaikkiaan OpenDrive-ominaisuusluettelo on melko vaikuttava, sekä odotetuilla (synkronointi, jakaminen, versiointi) että odottamattomilla (muistiinpanot, tehtävien hallinta, varmuuskopiointi) lisäyksillä. Kuten näemme, suoritus ei kuitenkaan aina ole tahdissa.   

hinnoittelu

OpenDrive tarjoaa ilmaisen paketin, jossa on 5 Gt online-tallennustilaa, jos haluat tarkistaa sen. Infrascale on lisännyt ylimääräisiä kannustimia saada lisää ilmaista tallennustilaa, kuten 2 Gt tarkistusta, 500 Mt twiittiä ja 500 Mt yrityksen seuraamiseksi Facebookissa tai Twitterissä.

Jos olet tosissasi OpenDriven käytöstä, haluat maksetun tilauksen. Palvelu tarjoaa mielenkiintoisen yhdistelmän vaihtoehtoja, jonka otsikko on rajoittamaton tallennussuunnitelma 9,99 dollaria kuukaudessa tai 99 dollaria vuodessa.  

Jos valitset ilmaisen 5 Gt: n tilin, OpenDrive asettaa toimintarajoituksia, kuten 1 Gt päivässä kaistanleveyden rajan ja 100 Mt tiedoston rajan..

Rajoittamattomilla suunnitelmilla ei ole tällaisia ​​rajoituksia. Rajoitetut suunnitelmat rajoittavat kaistanleveyttä, vaikka alin raja on kohtuullinen 25 Gt päivässä ja voit maksaa suurentamalla sitä jopa 5 kt: iin.  

OpenDriven kustannuksia verrataan suotuisasti muihin pilvitallennusvaihtoehtoihin. Esimerkiksi Dropbox rajoittaa sinut 1 Tt samaan hintaan kuin OpenDrive Unlimited. Jopa Sync.comin 2TB: n 8 dollarin kuukausisuunnitelma – yksi parhaimmista pilvitallennustarjouksista (lue Sync.com-arvosteluamme) – menettää kiiltoaan verrattuna.

Helppokäyttöisyys

Kirjautuminen OpenDriveen kestää muutaman sekunnin, jonka jälkeen saat käyttöoikeuden selaimen käyttöliittymään ja voit ladata työpöytäohjelman.

Selainkokemus tuntuu hiukan vanhentuneelta eikä vaikuta aivan yhtä intuitiiviselta kuin jotkut nykyaikaisemmista vaihtoehdoista, kuten pCloud (lue pCloud-arvostelu). Se ei kuitenkaan tarkoita, että sen käyttö on vaikeaa kuin tylsää.

Vasemmalla puolella olevia navigointikuvakkeita käyttämällä voit vaihtaa näkymien välillä:

 • Tiedostot: tarkastele tiedostoja, jotka olet tallentanut pilveen
 • Muistiinpanot: katsele luomiasi muistiinpanoja
 • Tehtävät: tarkastele tehtäväluetteloitasi
 • Käyttäjät: hallitse tilisi käyttöoikeutta
 • Asetukset: määritä asetus
 • Tuki: saat apua OpenDrive-palvelusta

Tiedostokuva on jaettu edelleen kansioihin asiakirjoja, musiikkia, kuvia ja julkista kansiota varten. Nämä ovat vain oletuskansioita; voit luoda enemmän kuin haluat. Siellä on myös ”turvallinen” kansio, joka on suojattu yksityisellä salaus.

Tiedostonäkymän yläosassa oikealla on painikkeet tiedostojen lähettämiseen ja lataamiseen. Selainkäyttöliittymä käyttää kuitenkin myös vetämistä ja pudottamista mukavuuden vuoksi.

Jokaisella tilillä voi olla korkeintaan neljä käyttäjää, jotka tilin omistajana voit lisätä “käyttäjät” -näkymästä.

Käyttäjille voidaan antaa näkymä- tai muokkausoikeudet sekä kansioille että projekteille, jotka ovat kansioryhmiä. Voit myös rajoittaa niiden tallennusta ja päivittäistä kaistanleveyttä.

Mahdollisuuteen tarkastella käyttötilastoja ei ole asetettu esille, esimerkiksi keskushallintapaneelina. Sen sijaan sinun on siirryttävä ”asetuksiin” tarkastellaksesi näitä tavaroita, ja esitys jättää vähän toivomisen varaa.

Voit kuitenkin nähdä käytetyn tallennustilan luvut sekä kaaviot lähetyksistä, latauksista ja ajan kuluessa käytetystä kaistanleveydestä.

Suuri osa käytöstäsi ei tapahdu selaimen kautta, vaan tietokoneesi tiedostojärjestelmän kautta. Kuten useimmat pilvitallennustyökalut, OpenDrive käyttää myös Dropboxin suosittelemaa synkronointikansiomallia (tutustu sen takana olevaan Dropbox-arvosteluun).

OpenDrive-synkronointikansio on tarpeeksi helppo käyttää; huomautamme kuitenkin myöhemmin tässä katsauksessa joitain suorituskykyongelmiin.

OpenDrivessä on myös työpöydän käyttöliittymä, jota voit käyttää synkronointi- ja varmuuskopiointiprosessien hallintaan.

Varmuuskopiointia varten voit lisätä varmuuskopiointisuunnitelmaan vain yksittäiset kansiot ja tiedostot kerrallaan, mikä tekee siitä paljon vaikeamman käyttää tähän tehtävään kuin älykkäämpi palvelu, kuten Backblaze (lue Backblaze-arvosteluamme).

Voit kuitenkin asettaa varmuuskopioita ajamaan jatkuvasti tai asetetulla aikataululla.

OpenDrive-ohjelmassa on myös vaihtoehtoja, joiden avulla voit automaattisesti sulkea pois tai sisällyttää tiedostoja tiedostotyypin, iän tai koon perusteella.

Jatkamalla pääset OpenDrive-pilvitallennukseen älypuhelimellasi Android- ja iOS-laitteille saatavien sovellusten avulla. Sovellukset on suunniteltu paremmin kuin selainkokemus, ja niitä voidaan käyttää tiedostojen esikatseluun ja jopa median suoratoistoon (jostain syystä .mkv-tiedostot).

Tiedostot voidaan asettaa offline-käyttöön ja ovat jaettavissa. Voit myös asettaa puhelimen lähettämään automaattisesti arvokasta sisältöä, kuten valokuvia, videoita ja muistiinpanoja, pilvelle.

Mobiilisovellus kaatui meihin muutaman kerran käytön aikana. Muutamat muut mainitsevat saman ongelman Google Play Kaupan OpenDrive-kommentteissa ja huomauttavat hitaan suorituskyvyn ja jopa häiriöitä kadonneilla tiedostoilla, joten näyttää siltä, ​​että ongelmamme eivät olleet täydellisiä epäselvyyksiä.

Tiedostonjako & synkronointi

Voit jakaa OpenDrive-pilveen tallennettua sisältöä sekä selaimesta että mobiilisovelluksesta. Etsi se jaettavan kansion tai tiedoston selaimesta napsauttamalla jaa-kuvaketta.   

Tämä luo URL-linkin, joka osoittaa kansioon tai tiedostoon. Jos valitset kansion, myös sen sisällä olevat sisällön linkit luodaan. Mukava kosketus tarjoaa lisäohjausta. Voit sitten napsauttaa hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa linkitettyä sisältöä ja valita “lähetä sähköpostitse”.

Sen lisäksi sinun on jaettava linkit manuaalisesti. Linkkejä ei voi pudottaa automaattisesti sosiaalisen median palveluihin, kuten Facebook ja Twitter. Se ei ole liian huono; olemme huolestuneempia avainasetuksien puuttumisesta, jotka ovat yleensä saatavissa yksityisyyttä parempaan pilviratkaisuun. Puutteisiin kuuluu kyvyttömyys asettaa linkkien käyttöoikeuksia ja salasanan voimassaoloaika.

Voit asettaa salasanan käyttöoikeudet yksittäisille tiedostoille, mutta sinun täytyy napsauttaa hiiren kakkospainikkeella yhtä tiedostoa ja valita ”ominaisuudet” tehdäksesi niin..

Se auttaa joitain, mutta linkkipanat ja voimassaolopäivät, jotka on suoraan kytketty jakamisprosessiin, ovat parempi tapa.

Jakaminen mobiilisovelluksesta on melko yksinkertainen, mutta myös rajoitettu. Avaa vain mikä tahansa asiakirja, video, valokuva tai muu tiedosto ja napauta “share” -kuvaketta kopioidaksesi tiedostolinkin leikepöydällesi.

OpenDrive-jakaminen on kaiken kaikkiaan aivan liian rajoitettua, jotta voimme tehdä listan parhaista pilvitallennusvälineistä tiedostojen jakamista varten, otsikko on Sync.com, palvelu, joka osuu kaikkialle, johon OpenDrive kaipaa.

Synkronointi OpenDriven kanssa on melko suoraviivaista ottaen synkronointikansion malli, kuten aiemmin mainittiin tässä katsauksessa. Kun olet asentanut työpöytäohjelman, tämä kansio luodaan käyttöjärjestelmässäsi ja sitä kutsutaan yksinkertaisesti ”OpenDrive”.

Siirrä tiedosto synkronointikansioon, niin se lähetetään pilveen ja sitten muihin OpenDrive-tiliisi yhdistettyihin laitteisiin..

Minkä tahansa tyyppinen tiedosto voidaan synkronoida, vaikka jos sinulla on porrastettu tallennustili, kaistaleveyden rajoitus on vähintään 25 Gt / päivä, joka rajoittaa toiminnallisuutta. Kuten aiemmin todettiin, voit maksaa korottaaksesi tätä rajaa.

OpenDrive tarjoaa valikoivan synkronoinnin, jonka avulla voit tallentaa tiedostoja vain pilveen eikä kovalevyllesi. Tämä on avain tämän rajattoman tallennustilan täysimääräiseen hyödyntämiseen. Toteutus on kuitenkin outo: vaihtoehto käyttää valinnaista synkronointia on piilotettu OpenDriven kömpelössä työpöytäliittymässä. Sinun on napsautettava avattavaa valikkoa ja valittava ”siirtää”.

Sitten voit valita vain yhden kansion tai tiedoston kerrallaan siirtääksesi. Useimpien pilvitallennuspalveluiden avulla voit hallita useiden kansioiden ja tiedostojen selektiivistä synkronointia kerralla, mikä nopeuttaa prosessia huomattavasti.

Selvitämme kuinka tehokas OpenDrive kopioi tiedostoja seuraavassa segmentissä. Huomautamme kuitenkin nyt, että koimme virheitä yrittäessämme ladata suuria tiedostoja. Muut käyttäjät ovat valittaneet synkronointitiedostojen näkymästä myös pilvitallennuksessa.  

Nopeus

Vaikka synkronointimekanismi on periaatteessa riittävän yksinkertainen, yksi Cloudwards.net-sivustossa havaitsemistamme asioista on, että synkronoinnin tehokkuus voi vaihdella suuresti palvelusta toiseen, Dropbox johtaa yleensä tietä toteutuksessa.

Jotta voimme nähdä, kuinka hyvin OpenDriven synkronointialgoritmit suoriutuivat, suoritimme muutaman tiedostonsiirtotestin käyttämällä 1 Gt: n pakattua kansiota. Nämä testit suoritettiin WiFi-verkon välityksellä Bangkokista, Internet-nopeudella 10 Mbps ylöspäin ja 30 Mbps alas.

Omat ajaksesi vaihtelevat sen mukaan, missä maapallossa olet OpenDriven Arizonan tietokeskuksen lähellä. Lähettäessämme heitä puoliväliin ympäri maailmaa, tulokset olivat silti enemmän kuin pettymyksiä, lukuun ottamatta sitä tosiasiaa, että se antoi meille aikaa mukavalle voimanapille. 

Testi yksi: Testi kaksi: Keskimääräinen:
Tallennettu:52 minuuttia58 minuuttia55 minuuttia
Ladata:8 minuuttia8,5 minuuttia8,25 minuuttia

Lähetyksen aikana prosessi käynnistyi riittävän nopeasti, hidastui nopeasti ja ripustettiin useita kertoja (tai joskus suoranaisesti epäonnistui).

Myönnetään, että useimmissa tapauksissa et lataa 1 Gt-tiedostoja. Sillä voi kuitenkin olla merkitystä, jos työskentelet suurella määrällä päivittäin.

Vertailun vuoksi tässä on saman testin lataustulokset käyttämällä muutamaa kilpailevaa palvelua:

 • Sync.com: 15 minuuttia
 • pCloud: 22 minuuttia
 • Google Drive: 11 minuuttia
 • Pudotusrasia: 9 minuuttia

Latausnopeudet toimivat paremmin, verrattavissa muuhun kenttään.

turvallisuus

OpenDrive käyttää mielenkiintoista lähestymistapaa tiedostojen sekoitukseen siinä mielessä, että se tarjoaa pääsyn sekä hallittuun että yksityiseen salaukseen.

Hallittu salaus tarkoittaa, että OpenDrive pitää hallussaan salausavaimet, kun taas yksityinen salaus – jota kutsutaan myös nolla tietämyksen salausksi – tarkoittaa, että pidät hallinnan.

Yksityinen salaus on turvallisempaa, mutta jos unohdat salaussalasanasi, OpenDrive ei voi palauttaa sitä sinulle. Tämä tarkoittaa sitä, että menetät pääsyn niihin, joten varmista, että suojaat salasanasi jossain turvassa, kuten salasananhallinnassa.

OpenDrive-salaus

Tiedostot siirretään 128-bittisen TLS / SSL-yhteyden kautta ja salataan palvelinpuolella 256-bittisellä AES: llä. Lue lisää siitä, mitä nämä ominaisuudet tarkoittavat pilviturvaesittelyssä.

On huomattava, että tiedostojen salaus on käytettävissä vain työpöytäsovelluksen kautta. Selaimen tai mobiilisovelluksen kautta lähetetyt tiedostot eivät salaa.

OpenDriven tiedostoversioiden käyttö antaa sinulle suojan lunasuojaohjelmilta. Tallennettuja tiedostoja seurataan myös Comodo HackerGuardian Antivirus Protection -sovelluksella haittaohjelmien hyökkäysten estämiseksi.

Voit myös asettaa automatisoituja raportteja seuraamaan tilitoimintaa, jonka saat sähköpostitse.

OpenDriven datakeskus on suojattu palomuurilla ja verkkoa seurataan jatkuvasti rikkomusten varalta. Tietokeskukset varmistetaan edelleen videovalvonnalla ja paikan päällä tapahtuvalla turvallisuudella, ja ympäristö valvotaan suojaamaan paloja ja tulvia.

OpenDrive on myös HIPAA-yhteensopiva ja SAS 70 Type II -sertifioitu. Tiedostot tallennetaan myös useille palvelimille redundanssia varten, tosin ei ilmaisiin tileihin. Käytettävissä on myös sataprosenttinen käyttöaikatakuu, jonka OpenDrive tukee palautuskäytännöllä.

OpenDrive ei sisällä vaihtoehtoa kaksifaktoriselle todennukselle, joka on miss. Se, samoin kuin jotkut aiemmin mainitsemistamme linkkien jakamisen valvonnoista (ei linkkien salasanoja tai voimassaoloaikoja) ovat parannuskohteita.

Tuki

OpenDrive tarjoaa 24/7-tukea sähköpostitse. Erotimme muutaman testikysymyksen vastausajan mittaamiseksi, ja vastaukset saatiin takaisin yleensä puolen päivän sisällä. Ei hienoa, mutta olemme kokeneet hitaampaa.  

Live-chat ei ole vaihtoehto. Puhelintukea on tarkoitus tarjota aukioloaikoina OpenDriven ominaisuuksien yleiskatsauksen mukaan, mutta emme tosiasiallisesti löytäneet mistään OpenDrive-tukiportaalista löytyvää tukinumeroa..

Jos et voi odottaa sähköpostitukia, OpenDrive ylläpitää tuki-arkistoa, jota käytetään ZenDeskin kautta. Löydät ilmoituksia, UKK: ta, tunnettuja ongelmia ja tietopohjaa koskevia luokkia.

Tietokanta on kuitenkin rajallinen, sillä kirjoittamishetkellä on vain 18 artikkelia. OpenDrivellä on blogi, mutta sanoa, että se ei ole kovin aktiivinen, olisi liian vähäistä. Viimeinen merkintä on päivätty kesäkuussa 2016.

Tuomio

OpenDriven synkronointiominaisuuksien viallinen luonne on todennäköisesti suurin haitta, joka estää ihmisiä hyppäämästä laivaa Dropboxista tai mistä tahansa markkinoilla olevista kunnollisista Dropbox-vaihtoehdoista. Lisäksi haluaisimme nähdä kaksifaktorisen todennuksen, paremman tuen ja nykyaikaisemman käyttökokemuksen.

Niille, jotka voivat jättää huomioimatta satunnaisen hikka, on kuitenkin vielä paljon tykkäämistä. Rajoittamaton tallennustila, hyvä hinnoittelu, varmuuskopiointi, nolla tietämys salaus, median suoratoisto, muistiinpanot ja tehtävien hallinta kärjessä.  

Vaikka se ei voita mitään palkintoja Cloudwards.net-tiimiltä, ​​tunnustamme mielellämme, että täällä on jotain arvoa joillekin. Haluaisimme kuulla omat ajatuksesi OpenDrive-palvelusta, jonka voit lisätä alla olevaan kommentti-osioon. Kiitos käsittelystä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map