MEGA-arvostelu – ilmainen pilvitallennus vai ei? – Päivitetty 2020

MEGA-arvostelu

MEGA on mielenkiintoinen pilvitallennuspalvelu, johon on tehty paljon muutoksia. Nykyisessä inkarnaatiossaan se on yhtä turvallinen kuin aina, mutta on vähentänyt ilmaisen tallennustilan varaa; jakaminen on parantunut, mutta voisi silti olla parempi. Lue koko MEGA-arvostelu.


Cloud Storage arvostelut

Kuuluisa Kim Dotcom perusti MEGA-pilvivaraston vuonna 2013. Hän ei enää työskentele siellä, mutta yritys jatkoi ja mainostaa nyt ”yksityisyysyrityksenä”. Se ei ole niin kykenevä kuin parhaiden pilvitallennuspalvelulistamme parhaimpiin palveluihin, mutta siinä on mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten nolla tietämyksen salaus, josta opit lisää tässä MEGA-katsauksessa.

Pilvitallennuspalvelu on yksi parhaimmista nollatietoteknisistä palveluista. Suojaus ulottuu myös siihen, mitä jaat, koska voit käyttää yksityistä salausta tiedostojen ja kansioiden suojaamiseen ja varmistaa, että vain valtuuttamasi ihmiset voivat lukea niitä.

MEGA ei kuitenkaan loista yhteistyöosastolla, koska pilvipalvelusta puuttuu integrointeja ja muokkaustoimintoja. Jos tarvitset niitä, tutustu parhaaseen pilvitallennusyhteistyöartikkeliin.

MEGA-pilvipalvelulla on kuitenkin 100 miljoonaa käyttäjää, vahva tietoturva, nautittava käyttäjäkokemus ja kykenevät tiedostojen jakamisvaihtoehdot. Jos tarvitset sitä, pidä kiinni, kun keskustelemme MEGA: sta tarkemmin alla olevissa osioissa.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot MEGA: lle

ominaisuudet

Tavallisten pilvitallennus- ja tiedostojakoominaisuuksien lisäksi, MEGA: lla on mielenkiintoinen ominaisuus ja muutama lisäosa, joiden avulla voit siirtää työsi pilveen ja välttää mahdollisia tietojen menetyksiä kiintolevyn toimintahäiriöiden takia..

mega-chat

Tämä ominaisuus on chatti, jonka voit aloittaa MEGA: een lisättyjen yhteyshenkilöiden kanssa. Se suojaa tiedonsiirtoa reaaliajassa salauksella.

mega-megabird

MEGAbird-lisäosa mahdollistaa suurten tiedostojen jakamisen käyttämällä Mozilla Thunderbird -sovellusta.

Niille, jotka haluavat käyttää käytännöllisempää lähestymistapaa, MEGAcmd on komentorivityökalu, jonka avulla voit käyttää IT-taikuasi tiedostojen käsittelyyn.

mega-megacmd

Versiointi antaa sinun käyttää useita versioita samasta tiedostosta ja korvata nykyinen aiemmalla versiolla, jos joku tekee virheen tai poistaa tiedoston. Se on käytössä oletusarvoisesti MEGAsync-asetuksissa. Jos lataat tai synkronoit tiedoston, jolla on sama nimi kuin olemassa olevassa samassa paikassa olevan tiedoston, siitä luodaan uusi versio. Tiedostot, joilla on versioita, on merkitty kellokuvaketta.

mega-versiointi

Jos luulet, että vahvoista versiointiominaisuuksista on hyötyä sinulle, lue paras pilvisäilytys versiointia varten.

MEGA-pilvivarasto voi myös esikatsella valokuvia ja toistaa videoita. Se on mukava vaihtoehto medialle, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä laskemaan se parhaiden valokuvien ja videoiden pilvitallennuspalvelujen luetteloomme. Kyseinen ominaisuus ei kuitenkaan ulotu asiakirjoihin, eikä MEGA tarjoa integrointia Microsoft Officen tai G Suite -sovelluksen kanssa Google Driven kautta.

hinnoittelu

Pilvitallennuspalvelu tarjoaa yleensä useita suunnitelmia, mikä lisää joustavuutta ja antaa sinulle tarpeitasi parhaiten vastaavan. MEGA noudattaa samaa logiikkaa, joten voit valita yhden ilmaisen paketin tai neljän premium-suunnitelman välillä.

Mitä enemmän pilvitallennussuunnitelmia tarjotaan vähemmän rahaa, sitä parempi niiden arvo. Jos se on etusijallasi, muista lukea parhaat tarjoukset pilvitallennusartikkelissa.

Siirtokiintiö on tietomäärä, jonka voit siirtää laitteiden ja MEGA-pilven välillä kuukaudessa.

MEGA mainitsee suunnitelmani Pro: n suosituimpana, eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Se tarjoaa 1 Tt pilvitallennusta, mikä on hyvä määrä, mutta se ei voi aivan vastata markkinoiden parhaimpia tarjouksia, kuten pCloudin tai Sync.comin 2TB pilvitallennussuunnitelmia..

pCloudin suunnitelma on halvempi, tarjoaa enemmän pilvitallennustilaa ja antaa alennuksen, jos maksat vuodesta. Sync.com vaatii sinua maksamaan vuodesta etukäteen, mutta kuukausikustannus on vain 8 dollaria, mikä on jopa parempi kuin pCloud. Lisätietoja näistä pilvitallennussuunnitelmista on pCloud-arvosteluissa ja Sync.com-arvosteluissa.

MEGA ei anna sinulle alennusta, mutta tarjoaa kahden kuukauden ilmaisen pilvitallennuksen, jos ostat yhden vuoden Pro-suunnitelman.

Ilmainen pilvitallennussuunnitelma oli aiemmin valtava houkutus uusille käyttäjille, koska se tarjosi 50 Gt. Se muuttui vuonna 2017 ja nyt pilvitallennuspalvelu vie 35 Gt kuukauden kuluttua. Siitä huolimatta alihankinnasta MEGA on edelleen yksi parhaista ilmaisista pilvitallennuspalveluista.

Voit suorittaa saavutuksia, kuten asentaa työpöytäohjelman ja mobiilisovelluksen, mutta tällä tavalla hankkimasi pilvitallennus katoaa 180 päivän kuluttua. Vaikka kutsut ystäviä, saat pilvitallennuksen, joka katoaa vuoden kuluttua, mikä on suuri vastakohta palveluille, jotka eivät aseta tällaisia ​​aikarajoituksia.

Helppokäyttöisyys

MEGAn työpöytäsovelluksella on houkutteleva käyttöliittymä, joka koostuu synkronointikansiosta ja järjestelmäpalkin kuvakkeesta, joka hallitsee synkronointia ja antaa sinun käyttää asetuksia.

mega-desktop

Pöytäsovellus näyttää tiedot selkeästi eikä hämmentä sinua. Se toimii Windows-, macOS- ja Linux-käyttöjärjestelmissä.

mega-web-käyttöliittymä

Verkkokäyttöliittymä on helppokäyttöinen, nopea ja yksinkertainen. Voit selata tiedostoja ja kansioita käyttämällä vasemmalla olevan pilviaseman valikkoa tai ”viimeisimmät” -sivua, johon pääset vasemmalla olevan valikon avulla. Viimeaikaisten tiedostojen lisäksi voit käyttää valikkoa tarkastellaksesi kanssasi jaettuja yhteystietoja ja sisältöä, avataksesi chatin ja päästäksesi hallintapaneeliin.

Toissijaiset ominaisuudet sijaitsevat näytön oikeassa yläkulmassa olevassa valikossa. Voit suorittaa yleisiä toimintoja ylävalikossa, kun taas yksittäiset toiminnot vaativat hiiren kakkospainikkeella tiedostoa.

mega-älypuhelin-liitäntä

Mobiilisovellus, joka on saatavana Androidille ja iOS: lle, on myös helppo käyttää. Tiedostoselain vie suurimman osan näytöstä, kun taas alavalikossa voit katsella kamerasi latauksia, käyttää chattia, tarkastella jaettuja kansioita ja offline-tiedostoja.

Voit myös asettaa mobiilisovelluksen lähettämään valokuvia ja videoita automaattisesti. Chat-ominaisuus hyödyntää MEGA: n salausta viestien suojaamiseksi. Se on mielenkiintoinen lisäys, mutta todennäköisesti tarpeeton ottaen huomioon markkinoilla olevat omat chat-sovellukset. Jos salatut viestit kiinnostavat sinua, lue ohjeet kuinka salaa tekstiviestit.

Tiedostojen synkronointi & jakaminen

Kun asennat työpöytäsovelluksen, voit synkronoida kaiken verkkotililtäsi tai valita tietyt tiedostot. Jos valitset tiedostoja, sinun on luotava uusi synkronointi, joka sisältää Internetissä olevan juurikansion synkronoimaan kaiken.

Tällöin sinun on luotava synkronointi, joka on kohdistettu juurihakemistoon, jotta kaikki synkronoidaan pilvestä. Se on hankalaa, ja me mieluummin olisi yhden napsautuksen ratkaisu.

mega-sync-kansio

Voit lisätä minkä tahansa kansion MEGA-pilveen napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla “lataa MEGA: hon”. Tämä kopioi tiedoston synkronointikansioon ja Web-tilaan. Voit tehdä saman kopioimalla tiedoston manuaalisesti synkronointikansioon tai käyttämällä “lähetys” -vaihtoehtoa järjestelmälokerosta.

mega-synkronoituu

Parempi tapa olisi antaa kontekstivalikon lisätä valittu kansio suoraan uudena synkronointina. Nykyisessä muodossa on mennä asetusvalikkoon saman tuloksen saavuttamiseksi. Huomaa, että se toimii vain, jos et ole valinnut synkronointia kaikkeen.

Mielenkiintoinen ominaisuus, jota MEGA-pilvi tarjoaa, on kyky streamida tiedostoja, joita ei ole synkronoitu tietokoneellesi.

mega-osake

MEGA: n verkkosovelluksen avulla voit jakaa tiedostoja luomalla linkin, jonka voit suojata avaimella. Se tekee heistä nollatiedon, joten vain ihmiset, joille annat avaimen, osaavat lukea niitä. Voit kiinnittää avaimen linkilläsi, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa linkillä on pääsy siihen, tai lähettää avaimen erikseen. Voit myös liittää vanhenemispäivät tai salasanat linkkeihin.

Sillä on ”jaettu kanssani” -sivu, mutta siinä ei ole sivua, joka osoittaisi, mitä olet jakanut muiden kanssa.

mega-kansio-osake

Voit jakaa kansion luomalla linkin, joka toimii samalla tavalla kuin tiedostojen kanssa, tai kutsumalla muita heidän sähköpostiosoitteidensa kautta. Jos teet niin, voit asettaa “vain luku-”, “lukea ja kirjoittaa” ja “täydet käyttöoikeudet” käyttöoikeudet. Jos haluat kutsua muita lähettämään kansioon, mukaan lukien muut kuin MEGA-käyttäjät, voit muuttaa sen ”MEGAdrop” -kansioon.

Myös työpöytäsovelluksella voit jakaa, mutta vain luomalla linkin, eikä se salli sinun jakaa muiden kanssa heidän sähköpostiosoitteensa kautta. Et voi kutsua muita kansioihin tai luoda siirtolinkkejä.

Nopeus

1 Gt: n zip-kansion lähettäminen kesti keskimäärin noin 36 minuuttia, mikä on 10 minuuttia hitaampaa kuin voimme odottaa. Kolmessa yrityksessä MEGA lähetti tiedostomme noin 25 minuutissa, mutta toisessa se kesti yli tunnin. Kun tämä otetaan huomioon, MEGA: lla on ongelma ylläpitää tasaista nopeutta, ei saavuttaa nopeita.

mega-web-käyttöliittymä

Käytimme WiFi-yhteyttä Belgradissa, Serbiassa. Latausnopeus oli 6 megabittiä sekunnissa ja latausnopeus 102 Mbps. Käyttäjät ovat ilmoittaneet saavuttaneensa nopeuksia, kun käyttivät ”Käytä http” -asetusta käytöstä työpöytäsovelluksen kaistanleveysvälilehdessä.

Muista, että saatat nähdä erilaisia ​​tuloksia, jos olet lähempänä MEGA: n palvelimia Euroopassa, Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa.

Vaikka MEGA: lla ei ole lohkotason synkronointia, joka nopeuttaa siirtymiä pilveen siirtämällä vain ladattuihin tiedostoihin tapahtuneita muutoksia, yrityksen edustaja kertoi meille sähköpostitse, että ominaisuus on töissä.

turvallisuus & yksityisyys

Pilvitallennuspalvelun käyttäminen voi olla vaara, jos sillä ei ole asianmukaista tietoturvaa, koska Internetissä on monia vaaroja, kuten hakkerit, jotka epäröivät kohdistaa tietosi ransomware-ohjelmalla tai keskellä olevalla man- hyökkäyksiä. He saattavat yrittää varastaa myös kirjautumistietosi saadaksesi myös täyden käyttöoikeuden.

Pilviturvallisuus käyttää monia protokollia ja salauksia tiedostojen suojaamiseen kuljetuksessa ja levossa. Ne sisältävät TLS-protokollan keskeyttämään keskinäisten hyökkäykset, kaksifaktorisen todennuksen tilillesi pääsyn estämiseksi, jos joku varastaa kirjautumistietosi, ja yksityisen, päästä päähän -salauksen yksityisyyden takaamiseksi pitämällä ketään muuta kuin sinä siitä, että sinulla on täydet oikeudet tiedostojen ja kansioiden lukemiseen.

mega-turvallisuus

Koska MEGA-pilvi korostaa yksityisyyttään, ei ole ihme, että se käyttää yksityistä salausta tiedostojen salaamiseen asiakaspuolella.

Lepotilassa salauksen taso on 128-bittinen AES, joka ei ole yhtä vahva kuin 256-bittinen AES, mutta sillä ei pitäisi olla merkitystä, koska jommankumman murtaminen vie miljoonia vuosia. TLS-protokolla lisää uuden suojakerroksen siirrettäviin tiedostoihin. MEGA tarjoaa myös kaksifaktorisen todennuksen.

Sen lähdekoodi on myös julkinen, joten jokainen, joka haluaa tarkistaa MEGA: n turvallisuuden, voi tehdä niin.

MEGA-tietosuoja

MEGA: n pilvitallennuskeskukset sijaitsevat Luxemburgissa, Saksassa, Ranskassa, Alankomaissa, Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa, ja Euroopan komissio päätti, että heillä on riittävä suojaustaso yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artiklan nojalla.

Jos haluat lisätietoja tietoja hallitsevista laeista, lue mitä sinun tarvitsee tietää pilvilakeista ja -määräyksistä, GDPR-oppaastamme ja artikkelistamme, missä maissa on parhaat yksityisyyttä koskevat lait maailmassa.

MEGA laajentaa jopa GDPR: n tietosäännöt kaikille käyttäjilleen, ei vain EU: n jäsenille. Tietosuojakäytännön 16 artiklassa todetaan, että MEGA ei myy tiedostojasi, tilitietoja tai metatietoja kolmannelle osapuolelle, ellei sen politiikka salli, joten sinulla ei ole Cambridge Analytica -skandaalia käsissäsi.

Löydät mitä politiikka sallii ja pitää “laillisena ja tarkoituksenmukaisena” 14 artiklasta, jonka mukaan MEGA: lla on oikeus toimittaa tiedostosi, keskustelusi, tilisi ja verkkosivustosi käytön tiedot lainvalvonnalle, jos minkä tahansa lainkäyttöalueen laki sitä vaatii. Se ei ole paljoa, kun otetaan huomioon sen nolla tietämys salaus, mutta metatiedot ovat edelleen salaamattomassa muodossa.

7.3 artiklan mukaan jäljellä oleva salaamaton metatieto on:

 • Selaintyyppi ja niiden laitteiden käyttöjärjestelmä, joista olet kirjautunut sisään MEGA: hon
 • Sisäänkirjautumisen IP-osoite ja porttitiedot, sovellusliittymän käyttö, tiedostojen lähettäminen, kansioiden luominen ja linkkien vienti
 • Maa, jonka MEGA odottaa käyttävän sen palveluita, mikä johdetaan sovittamalla IP-osoitteesi julkiseen tietokantaan
 • Tiedostokoot, versiointijärjestys, aikaleimat ja vanhemman ja lapsen väliset tiedosto-suhteet
 • Poiston aikaleimat
 • Niiden sähköpostiosoitteet, joille olet nimenomaan ottanut yhteyttä MEGA: n järjestelmiä käyttämällä

Huomaa, että tiedostosi ja kansiosi voidaan jakaa yksityisesti kutsun avulla tiettyyn sähköpostiosoitteeseen tai jakaa yleisemmin luomalla tiedosto- tai kansiolinkki ja salausavain.

 • Kunkin chat-osanottajan yhteystiedot, chatin alkamisaika ja kesto sekä moderointitoiminta
 • Tilien poistot ja tilien jäädytykset
 • MEGAn viestintä kanssasi
 • Henkilökohtaiset tilisi asetukset, mukaan lukien avatar-kuvat

Jopa joidenkin metatietojesi salaamattomassa muodossa, MEGA tekee hyvää työtä suojatakseen yksityisyyttäsi ottaen huomioon sen yksityisen salauksen, kaikille käyttäjille laajennetun GDPR: n noudattamisen ja salatun linkin jakamisen. Löydät lisätietoja MEGA: n toteuttamista näiden tietosuojakäytännöstä.

Sen tietokeskukset käyttävät RAID-tietokonetta tietojen häviämisen estämiseksi. Lisäksi MEGA tallentaa käyttäjätiedot hajautettuna useille maantieteellisille alueille varmistaakseen, että jopa laajamittaiset onnettomuudet eivät voi vaarantaa sitä.

Asiakaspalvelu

mega-tuki

Tukikeskus on järjestetty hyvin. Se on jaettu luokkiin, joiden avulla etsimäsi vastaus on helppo löytää, ja yläosassa on hyödyllinen hakupalkki.

Voit etsiä kysymyksen nopeasti UKK-luettelon avulla, mutta jos et löydä vastausta, voit ottaa yhteyttä asiakastukeen viestilomakkeen avulla.

Käytimme sitä kysymyksen esittämiseen ja saimme vastauksen vain 20 minuutissa. Tämä on vähintäänkin vaikuttava asiakastuen vastausaika, mikä on hyödyllistä, koska chat-vaihtoehtoa ei ole. Asiakastukitiimi vakuutti meille sähköpostitse, että se toimii kuitenkin ympäri vuorokauden. Lisäksi Pro-käyttäjät saavat ensisijaisen tuen.

Tuomio

MEGA ei pidä yksityisyyttäsi itsestäänselvyytenä, joten se varmistaa, että kukaan muu kuin voit lukea tietosi. Tärkeimmät resurssit, joita se käyttää siihen, on nolla tietämyksen salaus ja vahva tietosuojakäytäntö, joka laajentaa GDPR-säännöt kaikkiin MEGA-käyttäjiin.

Kun lisäät vahvoja suojausominaisuuksia, nautittavan käyttökokemuksen ja kykenevät synkronointi- ja jakamisasetukset, saat hyvän pilvitallennuspalvelun. Se voisi olla vielä parempi, jos sillä olisi kilpailukykyisemmät hinnat, tuottavuusominaisuudet ja tasainen nopeus. Silti sillä on ilmainen pilvitallennussuunnitelma, jossa on 15 Gt tallennustilaa, minkä vuoksi houkutteleva on testata palvelu ja nähdä, toimiiko se sinulle.

Mitä mieltä olet MEGA: sta? Onko sen vahva noudattaminen yksityisyyteen hyvä syy kokeilla sitä tai siirtyä käyttämäsi pilvitallennuspalveluun? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja katso kuinka sitä verrataan toiseen suureen nimeen Dropbox vs MEGA -vertailussa. Kiitos, että luit.

MEGA FAQ

 • Onko MEGA Cloud Storage turvallinen?

  Kyllä, käytetty salaus ja sen tietosuojakäytäntö tarkoittavat, että tiedostosi ovat turvassa kolmansien osapuolten vahingoilta. Muista kuitenkin, että MEGA voi itse poistaa tiedostosi, kun ilmainen 35 Gt tilasi loppuu.

 • Onko MEGA ilmainen?

  Kyllä, 15 Gt tilaa on ilmainen. Alun perin tarjotusta 50 Gt: stä 35 Gt loppuu kuuden kuukauden kuluttua, joten älä luota siihen, että se tarttuu ikuisesti.

 • Onko MEGA laillinen?

  Kyllä ehdottomasti. Alkuperäinen perustaja Kim Dotcom oli ja on tiukassa paikassa lainvalvonnan kanssa, mutta hän ei enää ole MEGA-tiimissä. Palvelu on yhtä puhdas kuin pilli.

 • Onko MEGA luotettava?

  Riippuu siitä, ketä kysyt. Meillä oli vain vähäisiä ongelmia, kun käytimme sitä itse, mutta jotkut tämän arvion alla olevista kommentoijista kertovat erilaisen tarinan. Vaikuttaa siltä, ​​että lyhyt olki piirretään.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map