hubiC Review – Tämä palvelu on vanhentunut toukokuusta 2018 alkaen

hubiC-arvostelu

Kerran lupaava pilvitallennuspalvelujen tarjoaja, joka on nyt sulkenut digitaaliset ovensa, hubiC oli oppikirjaesimerkki hyvästä emoyhtiöstä, joka ylitti resurssejaan pahasti. Lue likaiset yksityiskohdat hubiC-arvosteluistamme ja linkki parhaaseen hubiC-vaihtoehtovaihtoehtoartikkeliimme.

Ranskalainen yritys OVH on yksi suurimmista pilvipalveluiden tuottajista, urheilee 20 tietokeskuksessa ja yli 260 000 palvelinta ympäri maailmaa. Yhtiön verkossa on itse asiassa yli 18 miljoonaa sovellusta. Sisältää OVH: n oman hubiC: n, pilvitallennuspalvelun, jonka varmuuskopiotoiminnot ovat OVH: n mukaan yli 900 000 käyttäjää. hubiC on ollut toiminnassa vuodesta 2011.

Kuten monet yritykset, jotka yrittävät kyynärpäästä syrjään kilpailusta pilvitallennustilassa, on hubiC ottanut lähestymistavan houkutella käyttäjiä ilmaiseksi tallennustilaan – 25 Gt. HubiC: n avulla se näyttää parantuvan vielä huomattavasti alhaisten korkojen ansiosta: hieman yli 5 dollaria kuukaudessa 10TB. Se on kymmenen kertaa enemmän pilvitallennusta noin puoleen kustannuksista, mitä suurin osa kilpailusta antaa sinulle.

Esimerkiksi Dropboxilla saat 1 kt 9,99 dollaria. Tässä vaiheessa jokaisella lukemalla on hyvät mahdollisuudet jompaan kumpaan reaktioista:

 • He ovat päättäneet lyödä jättipotin ja ovat valmiita kirjautumaan hubiC: lle
 • He ovat päättäneet, että jokin tuoksuu epäilyttävästi, kuten mädäntynyt kala sekoitettuna ananaksi.

Jos kuulut luokkaan numero 2 ja olet edelleen kanssamme, onnittelut! Vaikka hubiC: n hinnoittelu on todellista, olemattomat turvallisuusstandardit ja asiakastuki ovat enemmän kuin tarpeeksi syy olla luottamatta tiedostoihisi tähän palveluun. Kyllä, voit synkronoida tiedostot pilveen, tosin ilman lohkotason tiedostojen siirron nopeutta. hubiC toimii jopa varmuuskopiopalveluna, vaikka siitä puuttuu joitain tärkeitä ominaisuuksia (kuten kunnollinen aikataulu).

Mutta vaikka voit jättää huomioimatta nämä asiat, on kaikki syyt uskoa, että hubiC: n ihmiset ovat joko sammuttamassa asioita tai he eivät välitä asiakkaistaan ​​enää. Joten jos säilytät tiedostoja siellä, ne saattavat pian kadota.

Olemme pahoillamme pettyneitä. Mutta hyvä uutinen on, että tarjolla on monia erinomaisia ​​pilvitallennus- ja varmuuskopiointipalveluita, jotka ovat enemmän kuin niiden kustannuksia kannattavat:

 • Paras pilvisäilytys 2017
 • Paras pilvivarmuuskopio 2017

hubiC todistaa ikivanhan sanonnan ”älä tuomitse kirjaa kannen mukaan” totta – mutta kaikista vääristä syistä. Muista lukea koko arvostelu tästä palvelusta ennen kuin päätät, ansaitseeko se yrityksesi, ilmainen vai ei.

Vierailla 

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja hubiC: lle

hinnoittelu

Useimmat hubiC-käyttäjät eivät todennäköisesti koskaan kuluta senttiäkään siihen.

25 Gt vapaata tilaa riittää todennäköisesti hyvän osan asiakirjojen ja valokuvien tallentamiseen. Jos tarvitset lisää, palvelu tarjoaa kuitenkin muutama henkilökohtainen suunnitelma: yksi 100 Gt: lle ja toinen 10 Tt: lle. Hyppääminen 100 Gt: stä 10 Tt: ään näyttää todennäköisesti oudolta, jos tunnet muut kuluttajan pilvitallennuspalvelut, jotka tarjoavat yleensä 1 Tt tai 2 Tt tilaa. 

Kumpaankin suunnitelmaan liittyvät alhaiset kustannukset huomioon ottaen on kuitenkin melko helppo poiketa huomiotta jättämisestä.

hubiC: llä on myös viittausohjelma, jossa käyttäjät voivat ansaita 5 Gt lisämuistitilaa viittausta kohti (enintään 25 Gt). Jos olet kirjautunut 100 Gt: n suunnitelmaan, saat 10 Gt ystävää kohti (enintään 500 Gt). 10 Tt: n verkko verottaa sinulle 500 Gt ystävää kohti (enintään 2,5 Tt ilmaiseksi).

ominaisuudet

Yksi asia, joka erottaa hubiC: n monista palveluista, on se, että se on pilvisäilytys- ja varmuuskopiointipalvelu samanaikaisesti, joten siitä on melko harvinainen laji. Olemme kirjoittaneet useita artikkeleita pilvitallennuksen ja varmuuskopion eroista, kuten tässä. Muita palveluita, jotka käyttävät tätä “kaksi yhdessä” -lähestymistapaa, ovat IDrive ja SpiderOakONE.  

Valitettavasti hubiC: n tämä osa ei riitä pelastamaan sitä muuten harvaan ominaisuusjoukkoon.

Ominaisuus: Kuvaus:
PöytäsovelluksetWindows, Mac ja Linux ovat tuettuja
MobiilisovelluksetiOS, Android ja Windows 8
synkronointiSynkronoi tiedostoja laitteiden ja pilven välillä
VarmuuskopioidaTag-kansiot automaattista varmuuskopiointia varten
Automaattinen varmuuskopiointiVarmuuskopiot voidaan asettaa toimimaan tunneittain, päivittäin tai viikoittain
Kuljetuskerroksen suojaus (TLS)Tiedostot on suojattu turvallisilla TLS-tunneleilla
Tiedostojen versiointiSaatavana vain varmuuskopioille (ei synkronoida)

Yllä olevasta luettelosta puuttuvat:

 • Lohkotason inkrementaaliset siirrot
 • Lepotilassa salaus
 • Zero-tietoturva

Vaikka hubiC tekee automaattisia varmuuskopioita, sinulla ei ole juurikaan hallintaa, kun ne tapahtuvat. Ja kuten seuraavasta käyttökokemusosiosta näet, meillä oli joitain vaikeuksia saada hubiC: n Android-sovellus toimimaan.

Käyttäjäkokemus

HubiC: n asentaminen työpöydälle luo hubiC-synkronointikansion. Tämä synkronointikansio toimii Dropboxin suosiman mallin perusteella, mikä tahansa sen sisällä oleva tallennetaan sekä kiintolevylle että hubiC-pilveen.

Sen lisäksi, että siirrät tiedostoja synkronointikansioon, voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansiota (mutta ei tiedostoja) ja merkitä sen automaattiseen varmuuskopiointiin.

Synkronointi yhdistää kaikki hubiC: hen liitetyt laitteet käyttämällä kaksisuuntaista tiedostojensiirtojärjestelmää varmuuskopioinnin aikana ja on varmasti yksisuuntainen tapaus: tietokoneeltasi hubiC-pilveen.

Sen tarkoituksena on suojata kiintolevyn sisältöä sen sijaan, että se edistäisi työn tuottavuutta. Kun olet valinnut varmuuskopion kansiosta, hubiC avaa asetusnäytön. Sieltä voit asettaa kuinka monta tiedostoversiota hubiC ylläpitää ja kuinka usein varmuuskopio suoritetaan.

Versiointi pitää tiedostojen aiemmat kopiot, jotta voit palata edelliseen tilaan milloin tahansa. Mahdollisuus tehdä niin suojaa sinua:

 • Käyttäjän virhe
 • korruptio
 • ransomware

Mitä varmuuskopiointiaikatauluihin kuuluu, hubiC tarjoaa mahdollisuuden varmuuskopioida kansioita vain kerran, kerran tunnissa, kerran päivässä tai kerran viikossa. Vaikka hubiC-varmuuskopiointi toimiikin, se ei toimi läheskään yhtä hyvin sellaisilla palveluilla kuin:

 • Minä ajan
 • CrashPlan
 • Backblaze

Tai useimmat muut merkinnät online-varmuuskopiossa. Muiden palveluiden avulla käyttäjät voivat asettaa jatkuvan varmuuskopiosilmukan kiintolevyn tietojen suojaamiseksi melkein reaaliajassa tai asettaa varmuuskopion toimimaan tiettyjen tuntien välillä tietyinä viikonpäivinä..

Lisäksi muiden pilvien varmuuskopiointityökalujen avulla voit merkitä yksittäiset tiedostot varmuuskopiointia varten kansioiden lisäksi. Lisäksi ne voivat merkitä tietyt kansiot automaattisesti varmuuskopiointia varten, jotta voidaan säästää aikaa. Backblaze ja Carbonite jopa varmuuskopioivat kaikki tietyn tyyppiset tiedostot automaattisesti, minkä ne voivat tehdä rajoittamattoman varmuuskopiotukin ansiosta..

Jos joudut hallitsemaan jotakin hubiC-osaa, tee se napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sen tehtäväpalkkikuvaketta. Voit aloittaa synkronoinnin heti, keskeyttää sen, hallita asetuksia ja tarkistaa varmuuskopiosi ja käynnissä olevat toiminnot.

Asetuksissa on hyödyllisiä vaihtoehtoja, kuten tiettyjen kansioiden synkronoinnin poistaminen käytöstä ja synkronointiaukon asettaminen.

Lisäasetukset-välilehdessä voit myös rajoittaa lataus- ja latausnopeuksia, jos hubiC vaikuttaa järjestelmän resursseihin.

Varmuuskopiointi-välilehti puolestaan ​​muuttaa jokaisen kansion, jonka olet varmuuskopioinut, asetuksia.

Selainkokemus

HubiC-selain voi käyttää sisältöä mistä tahansa tietokoneesta. Tällä tavoin, jos henkilökohtainen tietokoneesi ei ole jostain syystä käytettävissä, voit käyttää jonkun toisen tietoja ilman, että sinun on asennettava työpöytäsovellusta..

Selain on melko suoraviivainen. Voit käyttää synkronoitua sisältöä pääsivulta napsauttamalla kansiota, johon se on tallennettu. Voit myös ladata ja lähettää tiedostoja, ja siellä on jako-painike, joka luo URL-linkin mihin tahansa tiedostoon.  

hubiC voi jakaa tiedostoja:

 • Sähköposti
 • Facebook
 • Viserrys
 • Google plus

Tai voit luoda linkin ja kopioida / liittää sen minne haluat. Yksi hienoista asioista tiedostojen jakamisessa hubiC: n kanssa on, että ne antavat linkin viimeisen voimassaolopäivän. Monet pilvitallennuspalvelut eivät tee tätä, mikä on ongelma, koska on helppo unohtaa jakamasi sisältö.

Olisimme kuitenkin mieluummin pystyneet asettamaan haluamasi linkin voimassaoloajan. Linkkejä ei myöskään voi jakaa määräämättömäksi ajaksi – saat rajan 30 päivässä. hubiC ei myöskään suojaa salasanoja. Lisäksi ei ole mitään keinoa tarkistaa kaikkia luomiasi linkkejä nopeasti.

Synkronoidun sisällön katselun lisäksi voit käyttää kansioita, jotka on varmuuskopioitu napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta ja valitsemalla ”varmuuskopio”.

Viimeinen huomionarvoinen asia, varsinkin jos et ole kärsimätön tekniikan suhteen: huomasimme, että monet verkkosivustolla suorittamastamme toimista hidastuivat. Esimerkiksi, jaksolinkkien luominen kesti lähes 30 sekuntia. Muiden palveluiden kanssa linkkien luominen on välitön prosessi.

Mobiili kokemus

Tavallisesti haluamme puhua matkakokemuksesta, mutta hubiC: n tapauksessa jouduimme pieneen kärjessä. Ja piippauksella tarkoitamme, että sovellus ei toimi.

Pystyimme lataamaan Android-sovelluksen ilman ongelmia. Mutta kun avasimme sen, mikään tiedostoista, jotka olimme synkronoineet työpöydällemme, eivät olleet saatavilla. Annoimme sille päivän ja päivitimme sen joukon kertoja, mutta mikään ei koskaan ilmestynyt.

Sen lisäksi, että hubiC Android -sovellus voi käyttää synkronointikansiota, sen on tarkoitus antaa sinun varmuuskopioida puhelinnumeroita, kuten:

 • Valokuvat
 • Videot
 • musiikki
 • Yhteydet
 • Kalenterit

Olimme innostuneita tästä ominaisuudesta, koska monet pilvien varmuuskopiointipalvelut tekevät vain työpöydän varmuuskopioita, älypuhelinten sijaan. Aina kun yritimme testata hubiC: n Android-varmuuskopiotoimintoja, meille koettiin virheilmoitus:

Google Play -kaupan käyttäjän kommenttien perusteella emme olleet yksin näissä ongelmissa. Jotkut käyttäjät eivät pystyneet pääsemään tietoihinsä ollenkaan, toiset taas pääsivät vain osaan tietoistaan.

Ongelma voi johtua siitä, että hubiC ei ole päivittänyt sovellustaan ​​elokuun 2014 jälkeen. Lähes kolme vuotta ilman päivitystä ei yleensä osoita sovelluksen vakaudelle. Pikemminkin ehdottaa, että kustantaja ei enää välitä siitä.


 

Nopeus

Tehokas tiedostojen siirtoarkkitehtuuri on kriittinen pilvitallennusprosessin kannalta. Se tarkoittaa nopeampaa synkronointia laitteiden välillä, vähemmän aikaa varmuuskopiointiin ja vähemmän vaikutusta järjestelmän resursseihin. Jotta voisimme selvittää, pystyykö hubiC pysymään yllä, valmistelimme 256 Mt pakatun kansion, joka sisältää useita erilaisia ​​tiedostotyyppejä, ja suoritimme joitain lisäyksiä ja latauksia sen nopeuden mukaan.

Nämä testit suoritettiin Wi-Fi-verkossa lataus- ja lähetysnopeuksilla 32Mbps ja 12Mbps, nopeus.net: n mukaan..

Tässä on tuloksemme:

Lähetysaika:04:45
Latausaika:puoli kolme

Tämä alkuperäinen lähetysnopeus ei ole huono, ja sitä verrataan suotuisasti muihin palveluihin. Latausaika on kuitenkin hieman hitaampi. Tyypillisesti tällä testillä voimme ladata tiedostomme alle minuutissa ja yleensä alle 30 sekunnissa. Kuitenkin hubiC: llä kesti kaksi minuuttia ja 30 sekuntia.

Suurempi ongelma tässä on, että palvelu ei tue ns. “Lohkotason” tiedostonsiirtoja. Monet pilvipalvelut käyttävät tämän tyyppistä arkkitehtuuria, joka vain synkronoi tai varmuuskopioi muuttuneen tiedoston osat sen sijaan, että koko tiedostoa kopioisi uudelleen. Se tekee dramaattiset nopeuserot ja antaa sinun hypätä saumattomasti laitteesta toiseen.

turvallisuus

hubiC suojaa tiedostot siirron aikana SSL: llä estämään salakuuntelijoita piilottamasta sisältöäsi. Turvallisuudessa se on kuitenkin paljolti tarjottavaa. Toisin kuin useimmat pilvitallennus- ja varmuuskopiointipalvelut, kaikki hubiC: llä tallennetut tiedostot eivät salaudu. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa hubiC-työntekijä tai kuka tahansa, joka rikkoo hubiC-palvelinta, voi nähdä, mitä sinä olet tallentanut.

Voit aloittaa ensin tiedostojen salaamisen, mutta se vie aikaa. Jos et halua käydä vaivaa läpi, harkitse nolla tietämyksen palvelua, kuten:

 • Sync.com
 • pCloud
 • SpiderOak

Käyttäjätuki

hubiC-tuki suoritetaan ohjekeskuksen kautta, jossa UKK: t on lajiteltu aiheittain. Useimpiin usein kysyttyihin kysymyksiin vastataan rivillä tai kahdella, eikä sivustolla ole mitään syvällisiä artikkeleita tai oppaita. Ohjeiden puute ei todennäköisesti ole valtava ongelma useimmille käyttäjille, koska hubiC: n työkalut ovat joka tapauksessa melko yksinkertaisia.

Siellä on kuitenkin käyttäjäfoorumi, josta olettaa todennäköisesti esittää kysymyksiä. Mutta emme löytäneet tapaa lähettää foorumiin. Ja siellä on viesti, jonka lukee:

”Olemme siirtymässä tähän foorumiin. Uusi tila on käytettävissä pian. Pahoittelemme häiriötä.”

Joten se voisi olla syy siihen. Foorumia selatessamme huomasimme kuitenkin, ettei käyttäjän viestejä ollut ollut helmikuun alun jälkeen. Lisäksi monet viimeisimmistä viesteistä kysyivät, miksi hubiC lopetti vastaamisen ensisijaisesti kysymyksiin.

Esimerkiksi:

Foorumin ulkopuolella hubiC: llä ei näytä olevan keinoa olla suoraa yhteyttä. Puhelinnumeroa, johon ei voida soittaa, ei suoraa keskustelua eikä edes sähköpostiosoitetta.

Lopulliset ajatukset

hubiC: n runsas ilmainen tallennussuunnitelma, erittäin edullinen ja se, että sitä voidaan käyttää sekä pilvisäilytys- että varmuuskopiointipalveluna, ovat kaikki erittäin kiehtovia ominaisuuksia, mutta vain paperilla. Lohkotason tiedostonsiirtojen puuttuminen tarkoittaa, ettet aio saada samaa synkronointi- ja varmuuskopionopeutta kuin kilpailijoiden kanssa. Pahempaa, ilman palvelinpuolen salausta, muut voivat käyttää sisältöäsi ja lukea sitä.

Suurin ongelma tässä on se, että näyttää siltä, ​​että hubiC on mennyt piiloon.

Mobiilisovellusta ei ole päivitetty ikuisesti (kolme vuotta), ja se ei toimi, hubiC ei myöskään vastaa käyttäjän tukifoorumin käyttäjien vastauksiin, eikä ole mitään keinoa ottaa yhteyttä suoraan yritykseen. Kaikki nämä punaiset liput kertovat meille, että yritys saattaa olla kadonnut. Joko se tai palvelu on vain kiiltävä ansa ansaita rahaa, eikä kukaan enää vaivaudu valvomaan sitä enää.

Kummaltakaan tavalla, emme voi suositella tiedostojesi tallentamista hubiC: llä, koska on melko hyvät mahdollisuudet, että yritys saattaa kadota huomenna – ja tietosi yhdessä sen kanssa. Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun pilvitallennuspalvelu katosi käyttäjän sisällön kanssa. Oletko kokenut hubiC: tä? Jos sinulla on hetki, haluaisimme kuulla siitä alla olevissa kommenteissa. Kiitos käsittelystä!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me