HiDrive-arvostelu – päivitetty 2020

HiDrive-arvostelu

Vaikka HiDrive tarjoaa muutama näppärä ominaisuus, se ei kokonaisuutena ole vain niin houkutteleva todistamaan kilpailun..


Cloud Storage arvostelut

Vuonna 2010 lanseerattu HiDrive on Berliinissä sijaitsevan Strato-palvelimen pilvitallennusratkaisu. Vaikka HiDrive on hinnoiteltu samalla tavalla kuin Dropbox, sillä ei vain ole tarpeeksi ominaisuuksia todistaakseen Dropboxin vaihtoehtojen seuran erittäin houkuttelevaa jäsentä..

Tämän HiDrive-tarkastelun aikana käydään läpi tärkeimmät kohdat, joista haluat tietää ennen kirjautumista itse, mukaan lukien sen synkronointi- ja tiedostojenjakoominaisuudet. Otamme myös esiin joitain sen tietoturvaongelmia, joiden otsikko on se, että palvelu asettaa käyttäjän täyden vastuun tiedostojen salauksesta.

Jos haluat kokeilla palvelua itse, on ilmainen HiDrive-suunnitelma. Huomaa kuitenkin, että ilmainen paketti tarjotaan eri portaalin kautta kuin HiDriven perinteiset suunnitelmat, ja päivittäminen maksaa sinulle enemmän. Katso lisätietoja alla olevasta hinnoitteluosiosta.

Jos päätät, että HiDrive ei ole pilvitallennuspalvelu sinulle, pilvitallennusvertailutyökalumme auttaa sinua kohdistamaan muihin vaihtoehtoihin, jotka poistetaan pilvitallennusarvostelujen kokoelmasta. Jos olet edelleen kiinnostunut, lue eteenpäin.

Vaihtoehdot HiDrivelle

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

HiDriven, kuten minkä tahansa pilvitallennuspalvelun, keskeinen tavoite on vapauttaa kiintolevytilaa antamalla sen sijaan tallentaa tiedostoja etäpalvelimelle. Kuten useimmat nykyaikaiset pilvitallennuspalvelut, HiDriven ominaisuusvalikoima tarjoaa kuitenkin paljon enemmän.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat sekä tiedostojen jakaminen että laitteiden synkronointi, joita tarkastelemme kohdassa ”tiedostojen jakaminen & synkronointi ”-osa tästä arvostelusta.

Alustatuen osalta HiDrivellä on sekä web-käyttöliittymä että Windows- ja Mac-tietokoneiden työasemaohjelmat, joita voit käyttää tilisi hallintaan. Mobiilisovellukset tiedostojen käyttämiseen ovat saatavana Androidille ja iOS: lle. Molempia mobiilisovelluksia voidaan käyttää myös tiedostojen jakamiseen ja lähettämiseen, ja valokuvien automaattinen lataaminen on mahdollista.

HiDrive tukee WebDav-, FTP- ja rSync-sovelluksia käyttäjille, joilla on edistyneemmät tarpeet. Sinun on kuitenkin maksettava 4,95 dollaria lisäosa, jotta voit käyttää näitä protokollia.   

Pienten ja keskisuurten yritysten käyttäjät voivat lisätä tililleen ryhmätyöpaketin 10 dollarilla kuukaudessa, jolloin he voivat lisätä jopa viisi lisätiliä. Jos kuitenkin haluat suhtautua tosissaan vertaisyhteistyön parantamiseen, suosittelemme noudattamaan yhtä parhaassa EFSS (yritystiedostojen synkronointi ja jakaminen) -oppaassa mainituista suosituksista..

HiDrive antaa myös varmuuskopioida minkä tahansa kiintolevyn kansion napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla ”Tallenna HiDriveen”. Vaikka jotkut pitävät ominaisuutta hyödyllisenä, älä tee virhettä ajatellessasi, että HiDrive on online-varmuuskopiointityökalu, koska se ei ole.

Se puuttuu monista tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka ovat yhteisiä niille palveluille, jotka mainitaan parhaassa online-varmuuskopio-oppaassamme, mukaan lukien varmuuskopiointiaikataulu. Jos sinulla on vaikeuksia pilvitallennuksen ja online-varmuuskopion ymmärtämisessä, meillä on aiheesta artikkeli, jonka pitäisi auttaa.

Hinta

Yksi välittömistä ongelmista, joita kohtaamme HiDriven kanssa, on, että nämä ovat kaksi erilaista portaalia, jotka tilaavat palvelun. Asiat tekevät hämmentävämmäksi, ja molempien sivustojen suunnitelmat käyttävät samoja nimeämiskäytäntöjä, vaikka hinnoilla onkin erilaisia.

Yksi sarja löytyy osoitteesta www.free-hidrive.com. Vaikka portaalista löytyvät suunnitelmat sisältävät ilmaisen 5 Gt: n suunnitelman, päivityssuunnitelmat ovat kohtuuttoman kalliita. Esimerkiksi 1TB: n hinnasuunnitelma palauttaa sinut takaisin yli 50 dollaria kuukaudessa, edellyttäen kolmen kuukauden sitoutumista.

Löydät paljon enemmän arvoa käyttämällä toista portaalia, www.strato.com, vaikka ilmaista suunnitelmaa ei ole käytettävissä. Tässä on katsaus hinnoitteluun:

Voit mennä kuukausittain tai maksaa vuodeksi etukäteen pienestä alennuksesta. Palvelun hinta on verrattavissa pilvitallennuspalveluiden, kuten Dropboxin ja Google Driven, tallennuspalveluihin. Vaikka kustannukset ovat varmasti helpommin sulavia kuin mitä löydät osoitteesta www.free-hidrive.com, voit saada 2TB pilvivarastoa Sync.comista tai pCloudista sen sijaan vähemmän rahalla.  

Ainoa, mitä pidämme HiDrivestä liittymiskustannuksissa, että jos tarjoaa enemmän valintaa kuin suurin osa kilpailusta, sen tulisi vetää niitä, jotka eivät tarvitse teratavua tai enemmän tallennustilaa.

Helppokäyttöisyys

HiDriveen liittyminen voi olla hieman sekava, koska HiDrivellä on kaksi erilaista hintasuunnitelmaportaalia. Valitettavasti sen jälkeen kun olet saanut kaiken lajiteltuasi ja rekisteröitynyt, kaaos jatkuu HiDrive-web-käyttöliittymällä.

Sen sijaan, että navigoisi linkkejä pystysuoraan vasenta reunaa tai jopa vaakasuunnassa sivun yläosaa pitkin, HiDrive siirtyi puoliksi kaakeloituun asetteluun, joka haittaa enemmän kuin auttaa. Aiheeseen lisättynä, graafinen käyttöliittymä ei käytä koko selainikkunaa, vaan jättää houkuttelemattoman kuollut tilan oikealle puolelle..

Tärkein näkymä HiDrive-käyttöliittymässä on tiedostojenhallintasivu, jolla voit tarkastella käyttötilastojasi ja käyttää tiedostojasi. Täällä on navigointivaihtoehtoja, joilla pääset eri kansioihisi, jotka ovat todella vasemman reunuksen varrella, ja siellä on kätevä valintakiekko vaihtaaksesi luettelo- ja pikkukuvien välillä.

Vaikka voit lähettää tiedostoja suoraan pilveen verkkokäyttöliittymän kautta, saat palvelusta kaiken hyödyn irti, asenna työpöytäohjelma koneellesi ja käytä sitä sen sijaan.

Tee tämä napsauttamalla ruutua, joka lukee ”Yhdistä tietokoneesi HiDriveen”. Sinut ohjataan sivulle ladataksesi asiakas Windows- tai Mac-tietokoneellesi.

Asennus vie vain noin minuutin Internet-yhteydestäsi riippuen. Tämän jälkeen sinun on kirjauduttava tiliisi asiakkaan kautta ja annettava sovellukselle lupa käyttää tallennustilaa.

Asiakas opastaa sinua palvelun kohokohtien läpi ennen kuin annat asetustiedostojen synkronoinnin. Kun valmis, HiDrive-synkronointikansio luodaan tiedostojärjestelmäsi. Jatka eteenpäin, sinun tarvitsee vain vetää tiedostoja kyseiseen kansioon lähettääksesi niitä kohti pilvipaloja.

Yksi huomionarvoista on se, että HiDrive ei määritä alikansioita synkronointikansioon, kuten monet muut pilvitallennuspalvelut tekevät. Sinun on luotava omat asiakirjat, musiikki- ja valokansiosi tai mikä tahansa muu haluamasi tiedostojen järjestämistä varten.

Tiedostonjako & synkronointi

Tiedoston synkronointi, kuten mainittiin, perustuu erityiseen tiedostojärjestelmään luotuun HiDrive-synkronointikansioon. Siihen tallennetut tiedostot säilytetään oletusarvoisesti sekä tietokoneen kiintolevyllä että pilvissä.

Tiedostot lähetetään myös muihin laitteisiin, joihin olet muodostanut yhteyden pilveen, synkronoimalla sisältöä niiden välillä. Uusien tiedostojen jakamisen laitteiden välillä kopioidaan myös olemassa olevien tiedostojen muutokset.

Tietenkin, koska pilvitallennuksen päätarkoitus monille käyttäjille on vapauttaa kiintolevytilaa, tiedostojen tallentaminen sekä tietokoneellesi että pilveen ei ole aina järkevää. Tätä varten HiDrive on sisällyttänyt valikoivan synkronointitoiminnon, jonka avulla voit poistaa synkronoinnin käytöstä tietyissä kansioissa.

HiDrive tukee tiedostojen jakamista sekä työpöytäohjelmassa että web-käyttöliittymässä. Kummallakin voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kansiota tai tiedostoa luodaksesi linkin, jota muut voivat käyttää sisältöön pääsyyn. Verkkokäyttöisen graafisen käyttöliittymän käyttö on kuitenkin hieman miellyttävämpää.

HiDrivellä on itse asiassa joitain erittäin mukavia jakoominaisuuksia, jotka saattavat olla sen säästöarmona. Nämä ominaisuudet sisältävät kyvyn suojata linkkejä salasanalla, antaa niille viimeisen käyttöpäivän ja asettaa latausrajat. Vaikka nämä saattavat tuntua loogisilta ominaisuuksilta, joita voidaan lisätä sisällönhallinnan tukemiseen, useimmat pilvitallennuspalvelut eivät sisällä niitä.

Kun luot linkin, voit jakaa sen manuaalisesti kopioimalla ja liittämällä tai lähettämällä sen tietyille henkilöille sähköpostitse. Sähköpostiasetuksen käyttö aiheuttaa kuitenkin käyttöjärjestelmän sähköpostiohjelman avaamisen sen sijaan, että käsittelisi sitä kaikkia käyttöliittymän kautta. Se on vähäistä häirintää, mutta silti häirintää.

Voit myös luoda lähetyslinkkejä, jotta muut voivat tallentaa tiedostoja pilvitallennustilaan.

Yksi asia, jonka huomasimme, on hieman outoa, on se, että HiDrivellä ei ole jaettujen kansioiden käyttöoikeuksia. Useimpien pilvitallennuspalveluiden avulla voit rajoittaa muita vain luku- ja muokkausoikeuksilla, mutta HiDrive ei. Tämä missaus estää sitä liittymästä palveluihin kuten Sync.com, pCloud ja Dropbox Professional keskusteluun parhaan tiedostojakoisen pilvipalvelupalvelun tarjoamiseksi..

Kaiken kaikkiaan HiDriven tiedostojen jakamis- ja synkronointivaihtoehdot osuvat enemmän kuin kaipaamaan ja lunastavat palvelun jonkin verran.

Nopeus

Useimmat pilvitallennuspalvelut käyttävät samaa lähestymistapaa laitteen synkronoinnin sallimiseen, mikä on synkronointikansion malli. Ero on siinä, kuinka tehokas synkronointi suoritetaan, mikä johtuu monista tekijöistä, mukaan lukien palvelimen kuormitus ja hyvä infrastruktuuri.

Suoritimme HiDriven samojen testien avulla, joita teemme minkä tahansa muun pilvitallennuspalvelun kanssa, lähettämällä ja lataamalla kokoaman 1 Gt: n pakatun testikansion. Nämä testit suoritettiin WiFi-verkon kautta, jonka latausnopeus oli 15 Mbit / s ja lähetysnopeus 10 Mbit / s.

Testi yksi: Testi kaksi: Keskimääräinen:
Tallennettu:22 minuuttia21 minuuttia21,5 minuuttia
Ladata:11 minuuttia10,5 minuuttia10,75 minuuttia

Ajat eivät olleet silmäileviä, mutta ne eivät ole myöskään kauheita. Se on erityisen totta ottaen huomioon, että suoritimme testimme Kaakkois-Aasiasta, ja HiDrive-palvelimet sijaitsevat Saksassa.

Jos huomaat, että HiDriven synkronointiominaisuudet vaikuttavat verkkoresursseihin ja estävät sinua tekemästä muita asioita, työpöydän asiakasasetuksista on saatavana kaasuvaihtoehto..

turvallisuus

HiDrivelle lähetetyt tiedostot lähetetään suojattujen yhteyksien kautta, joissa on käytettävissä HTTPS, SFTP, salattu WebDAV ja salatut rsync-protokollat, jos haluat maksaa niistä. Asiakas ei kuitenkaan salaa tiedostoja itse. Tämä on ero siitä, kuinka useimmat pilvitallennuspalvelut toimivat, koska ne salaavat tiedostoja sekä kuljetuksessa että levossa palvelimillaan.

Se ei ole myöskään hyvä lähtö. Jos päätät tallentaa tiedostoja HiDriven kanssa, varmista, että ryhdyt ensin salaamaan tiedostot, mitä palvelu itse suosittelee. Suosittelemme käyttämään Boxcryptoria, joka on yhteensopiva HiDriven kanssa.

Mielenkiintoista on, että HiDrive väittää, että salaus puuttuu ja tehdään käyttäjän eduksi, jolloin käyttäjä voi hallita tiedostojensalausavaimia.

Lisäksi tiedostot voidaan salata myös ilmaisilla ohjelmilla ennen niiden lataamista HiDriveen. Tämän etuna on, että vain tiedostojen salaaja tietää salasanan – toisin kuin monet online-tallennuspalvelujen tarjoajat, jotka salaavat automaattisesti tallennetut tiedostot. Tämä johtuu siitä, että näiden palveluntarjoajien palvelimissa salaus tapahtuu yleensä vain, kun tiedot saavuttavat palvelimen, mikä tarkoittaa, että operaattori pystyy poistamaan salauksen / purkamaan tiedostojen salauksen. Siksi STRATO suosittelee asiakkailleensa salaavat tiedostot itse ennen niiden lähettämistä.

Ehdotus on, että salausavaimia hallitsevat palvelut kuten Dropbox ovat vähemmän turvallisia. Se on täysin totta, mutta jättää huomioimatta sen, että HiDrive voisi myös itse toteuttaa yksityisen, päästä päähän -salausvaihtoehdon sen sijaan, että käskisi käyttäjiä etsimään toisen palvelun.

Useat muut pilvitallennuspalvelut tekevät juuri sen. Tutustu parhaiden nollatietoisten pilvitallennuspalveluiden luetteloomme, jos haluat varmistaa yksityisyytesi, mutta et halua sen olevan vaivaa.  

Salausongelman lisäksi HiDrive ei tue kaksifaktorista todennusta, joka on tapa pitää tietosi turvassa, vaikka salasanasi varastetaan tai säröillä. Tämän ominaisuuden ohittamisen vuoksi on erityisen tärkeää, että luot toimenpiteet vahvan salasanan luomiseksi HiDriveä käytettäessä.

Itse HiDrive-tietokeskukset sijaitsevat saksassa ja ovat Saksan tietosuojalain nojalla suojattuja. Niitä testaa myös vuosittain riippumaton tietoturvayritys TÜV Rheinland, ja ne sertifioidaan ISO 27001 -standardilla, samalla pankkien käyttämällä standardilla, jotta varmistetaan tietokeskuksen eheys.

Tuki

Strato ylläpitää kattava tietokanta kaikista pilvivarastointiratkaisuistaan, mukaan lukien HiDrive. Sieltä löydät yhteysvaihtoehdon myös sähköpostitukiin.

Jotta pääset tosiasiallisesti sähköpostin lähetyslomakkeeseen, sinun on ohitettava useita yrityksiä ohjata sinulle erilaisia ​​tukiartikkeleita, joilla on yleensä merkitystä käsiteltävänä olevan asian kannalta..

Kun olet vihdoin päässyt sähköpostin lähetyslomakkeeseen, vastausajat ovat kohtuulliset. Esimerkiksi, lähetimme testisähköpostin, jossa oli joitain peruskysymyksiä, ja saimme vastauksen takaisin päivän sisällä. Vastaus ei kuitenkaan täysin vastannut kysymyksiimme eikä se ollut erityisen hyvin kirjoitettu. Tukikeskus sijaitsee Berliinissä, joten voi olla, että kielillä oli eroja.

DIY-apuna Strato-tietokanta itsessään ei ole huono. Artikkelit ovat hyvin kirjoitettuja ja luokiteltuja auttamaan sinua löytämään merkitykselliset tiedot nopeammin. Siellä on myös hakupalkki.

Kaiken kaikkiaan havaitsimme koko tukikokemuksen hieman hämmentävältä. Sitä ei ole suunniteltu hyvin, eikä siitä ole helppoa ottaa yhteyttä teknikkoon. Viimeinen huomautus: jos kirjaudut palveluun www.free-hidrive.com kautta, et saa lainkaan tukea, joten varmista, että käy sen sijaan virallisen Strato-portaalin läpi.

Lopulliset ajatukset

Strato HiDrive ei tee tarpeeksi taatakseen vakavaa harkintaa pilvipalvelupalveluna silmissämme, lukuun ottamatta sitä, että se tarjoaa 100 Gt: n ja 250 Gt: n suunnitelmat niille, jotka eivät tarvitse vähintään teratavua tallennustilaa.

Vaikka pidämme joistakin tiedostojen jakamisen suojauksista, kuten linkkien salasanoista ja latausrajoista, on parempia palveluita, jotka tekevät saman asian. Hyviä esimerkkejä ovat Sync.com ja pCloud, jotka tarjoavat myös nolla tietämyksen salauksen, kun taas HiDrive ei salaa tiedostojasi ollenkaan.

Tärkeintä on, että vaikka voit siirtyä onnistuneesti liittymisprosessiin, jonka kaksi eri tilausportaalia hämmentävät, arvoa ei vain ole. Toisin kuin monet parhaassa pilvitallennusoppaassa mainitut palvelut, HiDrive ei tee mitään vaikuttavaa erottaakseen itsensä joukosta.

Se on joka tapauksessa meidän tehtävämme. Olemme aina tervetulleita erilaisiin mielipiteisiin, joten jätä vapaasti aiheesi ajatuksesi alla olevaan kommentti-osioon ja kiitos lukemistasi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map