Google Drive -katsaus – päivitetty 2020

Google Driven arvostelu

Google Drive on luultavasti yksi parhaimmista pilvipalveluyhteistyökaluista, mutta puuttuu ominaisuuksien, tietoturvan ja varmuuskopioiden synkronoinnista. Lue yksityiskohdat täydellisestä Google Drive -katsauksesta.


Cloud Storage arvostelut

Google Drive, jolla on lähes miljardi käyttäjää, on maailman suosituin pilvitallennuspalvelu. Jos käytät Google-käyttäjää tai sinulla on Android-puhelin, käytät jo palvelua, joka auttaa varmasti numeroiden sovittamisessa.

Googlen sovellukset ovat tunnettuja helppokäyttöisyydestään, eikä Google Drive ole poikkeus. Se on yksi parhaista yhteistyöpalveluista Googlen toimisto-ohjelmiston ja valtavan kolmansien osapuolten sovellusten avulla. Jos yrityksesi keskittyy siihen, tutustu parhaaseen yritystiedostojen synkronointiin ja jaa oppaan palveluihin, jotka sopivat laskuun. Google Drivella on myös hyvät jakamisominaisuudet ja nopea siirtonopeus.

Googlen turvallisuus ja yksityisyys eivät ole niin vahvoja kuin saisit joiltakin sen kilpailijoilta. Löydät ne parhaiden pilvitallennuspalvelujen luettelosta. Google Driven hinnasuunnitelmat eivät myöskään ole erityisen kilpailukykyisiä. Puhumme lisää tietoturvasta, yksityisyydestä ja muista ominaisuuksista tässä Google Drive -katsauksessa.

Google Drive -verkkokortti

Google Drive -synkronointikansio

Google Drive Google Docs

Google Drive Luo linkki

Google Drive -verkkoasetukset

Edellinen

Seuraava

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja Google Drivelle

ominaisuudet

Google Drive on hyvä yhteistyöhön. Itse asiassa ainoa sitä parempaa palvelu on Dropbox Business. Lue Dropbox Business -katsaus saadaksesi lisätietoja siitä. Löydät täydellisen luettelon hyvistä yhteistyöpalveluista parhaimmasta pilvitallennustilasta yhteistyökappaleeseen.

google-drive-dokumentit

Suurin vaikutus Google Driven yhteistyömahdollisuuksiin on Googlen toimistopaketti, joka sisältää Docs, Sheets and Slides. Google Docs antaa sinun luoda ja tehdä yhteistyötä muiden kanssa tekstiasiakirjoissa, Google Sheets antaa sinun työskennellä laskentataulukoiden kanssa ja Google Slides antaa sinun luoda esityksiä.

Koska nämä sovellukset vastaavat Microsoftin Word-, Excel- ja PowerPoint-sovelluksia, Googlella on Chrome-laajennus, jonka avulla voit tarkastella, muokata ja muuntaa toimistotiedostojensa ja Microsoftin tiedostojen välillä. Jos työskentelet pääasiassa asiakirjojen kanssa ja Google Drive ei sovi sinulle, tutustu parhaaseen pilvitallennustilaan asiakirjaluettelosta saadaksesi muita vaihtoehtoja.

google-drive-valokuva-esikatselu

Voit esikatsella valokuvia ja toistaa videoita myös Google Driven avulla. Omistettu valokuvien katseluohjelma ei voi muokata valokuvia, mutta voit tehdä yhteyden Pixlr Editoriin. Voit toistaa videoita myös integroidulla soittimella. Google Driven valokuva- ja videoominaisuudet auttoivat sitä sijoittumaan toiseksi parhaimmassa pilvivarasto- valokuvien ja videoiden luettelossa.

Tämän oppaan ylin palvelu on pCloud, josta saat lisätietoja pCloud-arvosteluamme.

Googlella on monia muita sovelluksia, kuten valokuvat, Keep, kalenteri ja muut. Google Photos -palvelun avulla on helppo hallita valokuvia ja voit ladata rajoittamattoman määrän kuvia, jos teet sen ”korkealaatuisena” alkuperäisen sijaan. Sitä on helppo käyttää ja voit jakaa valokuvasi sosiaalisiin verkostoihin. Se voi myös muokata niitä.

Google Keep on muistiinpanosovellus, joka sisältyy parhaiden muistiinpanosovellusten luetteloomme. Google-kalenteri voi tallentaa tapahtumasi ja synkronoida ne useille laitteille.

google-drive-kolmannen osapuolen sovelluksia

Natiivissovellusten lisäksi Google Drivessa on myös kolmannen osapuolen sovelluskirjasto, joka sisältää satoja, ellei tuhansia ohjelmistointegraatioita, joita voit lisätä. Suurin osa heistä on myös ilmaisia.

Nämä yhteistyövaihtoehdot auttoivat sitä tekemään parhaan pilvitallennuksen joukkueillemme, vaikkakin viimeisenä valintana siihen.

Tiedostojen varmuuskopiointi on ollut myös vaihtoehto, koska Google uudisti työpöytäsovelluksensa kesäkuussa 2017. Asiakas, nykyinen nimeltään “varmuuskopiointi ja synkronointi”, antaa sinun varmuuskopioida kansioita Google Driveen.

Varmuuskopiointi on jatkuvaa, mikä tarkoittaa, että varmuuskopioksi merkittyjen kansioiden tiedostojen muutokset tapahtuvat, muutokset kopioidaan etäpalvelimelle. Se on kätevä, mutta se ei tarjoa erillisen online-varmuuskopiointityökalun käyttöä ja nopeutta.

Google Drive -ominaisuuksien yleiskatsaus

Google Drive -logowww.google.com

Alkaa 167 dollarista kuukaudessa 100 GBA -suunnitelmalle

Synkronointi

Synkronoi kansio

Lohkotason synkronointi

Valikoiva synkronointi

Kaistanleveyden hallinta

Synkronoi mikä tahansa kansio

Tiedostonjako

Tiedostolinkin jakaminen

Linkki salasanat

Linkki vanhenemispäivät

Kansioiden jakaminen

Kansion käyttöoikeudet

Linkin latauksen rajoitukset

Lataa linkit

tuottavuus

Tiedostojen esikatselut

Muokkaa tiedostoja

Sovelluksen sisäinen yhteistyö

Office Online

Google Docs

Muistiinpanot App

Median toisto

Mobiilisovellukset

Poistettu tiedostojen säilyttäminen

versiointi

WebDAV

turvallisuus

Lepasalaus

Transit-salaus

Salausprotokolla
AES 128-bittinen

Zero Knowledge

Kahden tekijän todennus

Palvelimen sijainti
MEILLE

Tuki

24/7 tuki

Live-chat-tuki

Puhelintuki

Sähköpostituki

Käyttäjäfoorumi

Tietopohja

Muut

Vapaa suunnitelma

hinnoittelu

Googlen suunnitelmat olivat aiemmin kalliimpia, mutta se päivitti ne äskettäin. Ne eivät vieläkään ole pilvitallennuksen parhaiden tarjousten joukossa, mutta mitä Google Drivella ei ole laatua, sillä on määrä. Myös sen vapaa suunnitelma on mahtava.

Ilmainen suunnitelma tarjoaa sinulle 15 Gt tallennustilaa, mikä auttoi Google Drivea ansaitsemaan paikan parhaassa ilmaisessa pilvitallennusluettelossamme.

Google Drive tarjoaa paljon joustavuutta kuuden maksetun suunnitelmansa avulla. Voit saada 100 Gt 2 dollaria kuukaudessa tai 19,99 dollaria vuodessa. Jos tarvitset enemmän kuin 2TB-suunnitelma maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa tai 99,99 dollaria vuodessa.

Korkeammat tasot eivät tarjoa vuotuista alennusta. Ne alkavat 2TB: llä 19,99 dollarilla kuukaudessa ja päättyvät 20TB: llä 199,99 dollarilla kuukaudessa. Mikään niistä ei ole pilvitallennuksen parhaiden arvojen joukossa. Tätä kuvaa parhaiten se tosiasia, että pCloud tarjoaa 2 kt: n tilauksen vain 9,99 dollaria kuukaudessa, mikä on puolet Google Driven kustannuksista.

Helppokäyttöisyys

google-drive-web-sovellus

Voit käyttää Google Drivea verkko-, tietokone- tai mobiilisovelluksen avulla. Verkkosovelluksen avulla voit käyttää selainta mistä tahansa tietokoneesta. Sen muotoilu on minimaalinen, selkeä ja tunnet sen monista muista Google-sovelluksista.

Vasemmalla olevassa valikossa voit navigoida asemallasi ja luoda uusia kansioita tai tiedostoja. Voit etsiä sisältöäsi yläreunassa olevan hakupalkin avulla. Se hakee kokotekstin, joka tarkoittaa hakuja asiakirjojen sisällöstä. Se on hyödyllistä, jos et muista missä olet kirjoittanut jotain.

Hakupalkin alapuolella oleva nopea pääsyalue auttaa sinua avaamaan viimeisimmät tiedostosi nopeasti. Sisältöalue voi näyttää tiedostosi ja kansiosi ruudukko- tai luettelonäkymässä. Sen kanssa on helppo työskennellä, koska voit hiiren kakkospainikkeella muokata sisältöä tai vetää ja pudottaa sitä siirtääksesi sitä. Voit myös vetää ja pudottaa tiedostoja ladataksesi ne, mutta me mieluummin voisimme pudottaa sisällön mihin tahansa ladataksesi sen.

google-drive-desktop-sovellus

Pöytäsovellus koostuu synkronointikansiosta ja järjestelmäpalkin kuvakkeesta. Sinulla ei ole ongelmia sen käyttämisessä, koska se on suoraviivainen ja helppo navigoida. Se on saatavana Windowsille ja macOS: lle. Jos tarvitset Linux-tukea, lue paras pilvitallennuspaikka Linuxille.

google-drive-mobiilisovellusten

Mobiilisovellus on esiasennettu useimpiin Android-puhelimiin ja antaa sinun käyttää tiedostojasi liikkeellä ollessasi tai offline-tilassa. Voit jopa muokata niitä lataamatta niitä ensin, mitä monet muut palvelut vaativat. Sovellus on saatavana myös iOS: lle. Google Photos, joka jakaa tilaa Google Driven kanssa, lataa valokuvasi ja videosi automaattisesti.

Tiedostonjako & synkronointi

Tiedostojen ja kansioiden jakaminen Google Driven kanssa on helppoa. Voit luoda linkin ja kopioida ja liittää sen tai lähettää sen sähköpostitse. Voit lähettää sen myös suoraan Facebookiin tai Twitteriin. Linkin vastaanottavat ihmiset voivat katsella, kommentoida tai muokata asettamiesi käyttöoikeuksien mukaan. Pöytä osoittaa, kenellä on pääsy siihen.

Voit mennä pidemmälle estämällä toimittajia muuttamasta käyttöoikeutta ja lisäämällä uusia ihmisiä. Voit estää lataus-, tulostus- ja kopiointivaihtoehdot myös kommentaattoreille ja katsojille.

Käyttösalasanaa ei kuitenkaan voida asettaa. Et voi myöskään lähettää latauslinkkejä tai rajoittaa latausten määrää. Mitä voit tehdä, on asettaa vanhenemispäivämäärä jokaiselle henkilölle, jonka kanssa olet jakanut sisältösi. Voit kertoa, mitä muut ovat jakanneet kanssasi, siirtymällä ”jaettu kanssani” -kansioon, mutta jaetulle sisällölle ei ole sellaista kansiota.

Kansioiden jakaminen toimii samalla tavalla, mutta eri vaihtoehdoilla. Kutsuillasi henkilöillä voi olla lupa organisoida, muokata & näkymä ”tai” vain näkymä ”.

Google Drive omaksuu vankan lähestymistavan jakamiseen, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä laskeutua parhaaseen pilvitallennustilaamme jakamisluetteloon. Tämän yläosassa on Sync.com, paras kokonaispalvelupalvelumme. Lisätietoja Sync.com-arvosteluista saat lisätietoja siitä, miten se toimii hyvin jakaessaan.

google-drive-sync-kansio

Google Driven synkronointitoiminto perustuu tiedostojärjestelmäsi erityiseen kansioon, jota kutsutaan synkronointikansioon. Kun lisäät tiedoston kansioon, se lähetetään pilveen ja muihin tiliin kytkettyihin laitteisiin. Tätä toimintatapaa kutsutaan tavanomaiseksi synkronointimalliksi, ja sen keksi Dropbox. Voit oppia lisää suositusta palvelusta Dropbox-katsauksessa.

Google Driven ”varmuuskopiointi ja synkronointi” -työpöytäsovelluksen avulla voit synkronoida tietyt kansiot tietokoneeseesi sekä kaikki tietokoneesi kansiot pilveen. Valitsimme yhden kansion, mutta sovellus aloitti kaiken synkronoinnin Drivessa. Sovelluksen avaaminen uudelleen korjasi ongelman. Kaiken kaikkiaan synkronointi on sujuvaa.

google-drive-backup-synkronointi

Voit myös varmuuskopioida kansioita työpöytäsovelluksella. Windows 10: ssä ”asiakirjat”, “kuvat” ja “työpöytä” on valittu oletuksena.

Nopeus

Google Drivessa on palvelinverkko ympäri maailmaa, joten siirtonopeutesi ei saisi kärsiä etäisyydestäsi palvelimeen. Teimme testit Ethernet-yhteydellä Belgradissa, Serbiassa. Latausnopeus oli 6 megabittiä sekunnissa ja latausnopeus 100 Mbps.

Keskimääräinen latausaika oli lähellä sitä, mitä odotimme latausnopeuteen nähden, joten Google Drive ansaitsee parhaan mahdollisen arvosanan. Lataus kesti kuitenkin yli kaksi kertaa niin paljon kuin sen olisi pitänyt, keskimäärin kolme minuuttia ja yhdeksän sekuntia.

Ensimmäinen yritys: Toinen yritys: Keskimääräinen:
Lataa aika00:22:4200:22:4000:22:41
Lataa aika00:03:1500:03:0400:03:09

Google Drive ei käytä lohkotason synkronointialgoritmia, joka nopeuttaisi jo lähetettyjen tiedostojen siirtoa siirtämällä vain muuttuneet osat.

Jos Google Driven työpöytäsovellus hidastaa tietokonettasi, voit siirtyä asetusvalikkoon ja kuristaa kaistanleveyttä.

turvallisuus

google-drive-turvallisuus

Google suorittaa säännöllisesti useita riippumattomia kolmansien osapuolien turvatarkastuksia. G Suite ja Google Cloud Platform vastaanottavat SOC1-, SOC2- ja SOC3-auditoinnit ISO / IEC 27001, 27017 ja 27018: lle. Se tarjoaa myös haavoittuvuuspalkkio-ohjelmansa Googlen omistamille verkkosivustoille, jos sinusta tuntuu hakkeri..

Tietosi salataan lepotilassa AES 128-bittisellä, joka ei ole yhtä vahva kuin AES 256-bittinen. Se on kuitenkin jäljitettävissä kaikkiin tarkoituksiin ja tarkoituksiin. Siirtämisen aikana tiedostojasi suojataan algoritmin vahvemmalla versiolla yhdessä TLS-protokollan kanssa. Google pakottaa HTTPS: n myös kaikkiin käyttäjien ja sen palvelujen välisiin siirtoihin ja käyttää täydellistä eteenpäin salaisuutta.

Google Drive ei kuitenkaan ole nolla tietämys, koska siitä puuttuu yksityinen salaus. Tämä tarkoittaa, että se hallitsee salausavaintasi ja epärehellinen työntekijä voisi lukea tietosi. Paras nolla tietämättömän pilvitallennuspalvelulistamme tarjoajat suojaavat tiedostojasi paremmin, joten muista lukea se.

Jos haluat suojata käyttöoikeustietojasi edelleen, Google Drive antaa sinun ottaa käyttöön kaksikerroisen todennuksen.

Voit etsiä palvelun, joka suojaa tiedostojasi entistä turvallisimmalla pilvitallennuspalvelulistamme. Jos haluat sukeltaa sisään, sinun pitäisi tietää, että Sync.com on luettelon paras palvelu.

yksityisyys

Google Drive on liitetty Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston PRISM-projektiin. Vaikka NSA: n mukaan hanketta käytetään vain terroristiuhkien torjuntaan ja Google on kieltäytynyt antamasta NSA: lle täyden pääsyn yksityisiin tietoihin, tekniikan läsnäolo ja laajemman saavutettavuuden potentiaali ovat horjuttamattomia.

Lisäksi Google pidättää oikeuden skannata ja analysoida sisältösi Gmailissa ja Google Drivessa kohdennettua markkinointia varten tietosuojakäytännössään sanomalla:

“Käytämme automatisoituja järjestelmiä, jotka analysoivat sisältöäsi, tarjotaksesi sinulle muun muassa räätälöityjä hakutuloksia, henkilökohtaisia ​​mainoksia tai muita ominaisuuksia, jotka on räätälöity palvelumme käytölle. Ja analysoimme sisältösi auttaaksemme meitä havaitsemaan väärinkäytökset, kuten roskapostin, haittaohjelmien ja laittoman sisällön ”

Google kuitenkin huolehtii siitä, että et näytä sinulle mainoksia, jotka perustuvat arkaluontoisiin luokkiin, kuten rotuun tai terveyteen. Se ei myöskään jaa mainostajien kanssa henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja, kuten nimeäsi tai sähköpostiosoitettasi, ellet anna lupaa.

Vaikka jotkut ihmiset saattavat pitää tästä Googlen näkökulmasta, toiset näkevät sen henkilökohtaisena hyökkäyksenä ja syynä harkita turvallisempia palveluita. Jos haluat pysyä Google Driven kanssa, voit suojata yksityisyyttäsi käyttämällä työkaluja, kuten Boxcryptor (lue Boxcryptor-arvostelu), tietokoneen tai älypuhelimen tiedostojen salaamiseen..

Googlen tietosuojakäytäntö on helppo lukea, sillä on selityksiä termeille, jotka saattavat olla hämmentäviä, ja se tarjoaa sinulle lyhyitä videoita, jotka selittävät tärkeimmät kohdat, jos et halua lukea sitä. On myös linkkejä, jotka vievät sinut asetusvaihtoehtoihin, jotka vastaavat erilaisia ​​yksityisyysluokkia, joten voit muuttaa niitä helpommin.

Voit viedä kopion tiedoista, joita Google pitää sinut Google-tililläsi. Voit myös pyytää sitä poistamaan sisältöä tietyistä Google-palveluista sovellettavan lain perusteella.

Google noudattaa yleistä tietosuoja-asetusta. Tämä pätee EU: n kansalaisten tietoihin, vaikka he siirtäisivät niitä EU: n ulkopuolelle. Lisätietoja tästä laista on GDPR-oppaassamme.

Lisäksi Google tarjoaa yksityisyyden tarkistustyökalun, joka auttaa sinua valitsemaan sinulle sopivat tietosuoja-asetukset.

Se on kaikki hyvää, mutta loppujen lopuksi Google Drivessa ei ole yksityistä salausta, se skannaa tietosi ja on toimittanut tietoja hallitukselle. Jos haluat pitää arkaluontoisia tietoja pilvessä tai olet vain huolissasi yksityisyydestäsi, kannattaa käyttää yksityisempiä palveluita. Yksi sellaisista palveluista on Tresorit, josta saat lisätietoja Tresorit-arvosteluamme.

Asiakaspalvelu

google-drive-help-keskus

Suurin osa palveluista ei voi kilpailla Google Driven teknisen tuen kanssa. Kun kohtaat ongelman, ensimmäinen pysähdyspaikka on ohjekeskus. Sen avulla voit etsiä vastausta ongelmaasi tai valita useista luokista.

Vastaukset ovat selkeitä ja helppo seurata, mutta niitä voidaan parantaa lisäämällä video-oppaita. Jokaisessa vastauksessa on kolme välilehteä – “tietokone”, “Android” ja “iPhone” & iPad ”- jonka avulla on helppo löytää vastaus laitteellesi.

Jos ohjekeskus ei ratkaise ongelmaasi, voit kysyä kysymyksen käyttäjäfoorumeilla. Yhteisö on aktiivinen ja tuoteasiantuntijat vastaavat kysymyksiin säännöllisesti.

Jos et vieläkään saa vastausta, voit ottaa yhteyttä Googleen. Sähköpostituki kertoo, että se vastaa 24–48 tunnissa, mutta saimme vastauksen seitsemään. Se on silti hidasta verrattuna moniin palveluihin.

Jos haluat nopeamman vastauksen, voit pyytää pikaviestin aloittamista, joka kestää kaksi tai kolme minuuttia. Siellä on jopa takaisinsoittovaihtoehto, jossa Googlen edustaja soittaa sinulle alle minuutissa.

Tuomio

Koska Google Drive ei tarjoa nolla tietämystä salausta ja se on liitetty NSA: han, se ei ole hyvä käyttäjille, joiden on tallennettava arkaluontoisia tiedostoja. Sitä ei tehdä, jos joudut myös tallentamaan paljon sisältöä halvalla, koska hinnasuunnitelmat eivät ole arvokkaita. Ilmainen suunnitelma voi toimia, jos työskentelet asiakirjojen kanssa ja tallennat muutamia asioita.

Sen helppokäyttöisyys ja nopeudet ovat kuitenkin hienoja. Jos työskentelet ryhmässä, voit hyödyntää sen tuottavuutta ja kolmannen osapuolen sovelluksia.

Se ei loista turvallisuusosastolla, joten jos se on sinulle ensisijainen asia, tutustu muihin pilvitallennusarvosteluihimme.

Google Drive on hieno käyttäjille, joiden on työskenneltävä yhdessä, jaettava ja työskenneltävä asiakirjojen kanssa. Riittääkö sen kokeilemiseen vai valitsetko ratkaisun, jolla on parempi turvallisuus ja yksityisyys? Kerro meille mielipiteesi alla olevissa kommenteissa. Kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map