Amazon Drive -katsaus – päivitetty 2020

Amazon Drive -katsaus

Suuri parannus aikaisempiin versioihin verrattuna, Amazon Drivessa on muutama liikaa ongelmia, jotta sitä voidaan pitää todella hyvänä pilvitallennuspalveluiden tarjoajana.


Cloud Storage arvostelut

Amazon Drive -arvostelut eivät ole yleensä olleet ystävällisiä. Valitusluettelon kärjessä on ollut synkronointitoiminnon puute, pilvivaraston perusta. Paljon on kuitenkin muuttunut, mukaan lukien nimensä (se oli aiemmin Amazon Cloud Drive), ja palvelulla on tullut paljon parempaa pienellä fanfaarilla. Itse asiassa se teki äskettäin luettelomme kymmenestä parhaasta Dropbox-vaihtoehdosta lähinnä sen erinomaisen arvon vuoksi.

Ansaitseeko Amazonin pilvitallennuspalvelu ensimmäisen, toisen tai kymmenennen näkymän sinusta, riippuu suuresti tarpeistasi. Palvelussa on edelleen joitain ongelmia, kuten tuottavuuden työkalujen puute ja palvelinpuolen salaus.

Jos olet valmis kokeilemaan palvelua, voit rekisteröityä 5 Gt ilmaista tallennustilaa ja rajoittamatonta valokuvien tallentamista siirtymällä Amazon Cloud Driveen. Jos päätät silti, seuraava Amazon Drive -katsaus auttaa sinua selvittämään, missä se on parhaisiin pilvitallennuspalveluihin verrattuna.

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot Amazon Drive -sovellukselle

ominaisuudet

Amazon Drive on paljon paremmassa paikassa kuin se oli jopa vuosi sitten ominaisuuksien suhteen, mutta siinä on vielä työtä tekemistä.

Yksi Amazon Drivessa aikaisemmin esiintyneistä suurista ongelmista on, että sillä ei ollut synkronointiohjelmaa, mikä estä sitä kilpailemasta vakavana pilvitallennuspalveluna. Sittemmin Amazon on korjannut ongelman ja käyttää nyt samaa synkronointikansiomallia, jota Dropbox on suosinut. Siinä on myös älypuhelinsovelluksia Androidille ja iOS: lle.

Vielä parempi, se käyttää lohkotason tiedostojen kopiointia sisällön synkronoinnissa. Tämä tiedostojen kopiointitapa tuottaa nopeammat synkronoinnit, koska se kopioi vain muuttuneiden tiedostojen osat sen sijaan, että lähettää uudelleen koko tiedostoa. Se on ainoa pilvitallennuspalvelu, jonka tiedämme Dropboxin ja Egnyten lisäksi.

Amazon Drivessa on myös tehtäväpalkki-ilmoituksia, jotka varoittavat aktiivisuudesta ja mahdollistavat kuristimen synkronointinopeuden.

Tiedostojen esikatselut ovat saatavilla tavallisille tiedostotyypeille, mukaan lukien Microsoft Office -laajennukset. Voit myös katsella valokuvia ja katsella videoita. Voit tallentaa musiikkia, mutta et voi toistaa sitä suoraan Amazon Drive -Web-käyttöliittymästä. Amazon Music -palvelun pitäisi kuitenkin päästä käsiksi musiikkikansioosi (se teki meille).

Amazon Drive ei sisällä mitään työn tuottavuuden integrointeja, kuten Office Online ja Google Docs, mikä on todennäköisesti suurin jäljellä oleva haitta Dropbox-, Google Drive- tai OneDrive-vaihtoehtona. Mikä omituisempaa, palvelu ei vielä suorita tiedostoversioita, jotka ajavat jotkut käyttäjät pois. Kaksi muuta suurta puutetta eivät sisällä lepoalausa eikä linkkien salasanasuojausta.

Vaikka Amazon Drivessa on hienoja ominaisuuksia, on selvää, että tehtävää on vielä paljon.

hinnoittelu

Amazon Drive verkottaa sinulle 5 Gt ilmaista tallennustilaa. Se on 3 Gt enemmän kuin Dropbox, mutta se ei ole niin lähellä Amazonin asettamista parhaiden ilmaisten pilvitallennuspalvelujen tarjoajien luetteloon. Jos olet kuitenkin Amazon Prime -jäsen, voit tallentaa rajoittamattomia valokuvia.  

Jos 5 Gt ei riitä, Amazon Drivella on tällä hetkellä saatavana 13 tallennussuunnitelmaa, mikä tekee siitä joustavimman tilaamisen pilvitallennusvaihtoehdon, jota olemme vielä nähneet, jopa lykätä Google Drivea. Lisäksi hinnat ovat yli kohtuullisia.

Amazon Drivella oli aiemmin rajoittamaton tallennussuunnitelma vain 60 dollaria kuukaudessa. Yhtiö kuitenkin lopetti rajoittamattoman tallennussuunnitelmansa kesäkuussa 2017. Vaikka tämä saattaa olla pettymys, Amazon Driven kuusikymmentä dollaria sisältävä yhden kilotavun tallennusohjelma on noin 40 dollaria pienempi kuin Dropboxin ja Google Driven tarjoamat..

Amazon Drivella ei valitettavasti ole viittausohjelmaa ylimääräisen ilmaisen tallennustilan saamiseksi. Jos olet kiinnostunut tästä, Sync.com antaa sinulle myös 5 Gt ilmaista tallennustilaa sekä ylimääräisen gigatavun jokaiselle lähettämällesi ystävällesi (lisätietoja saat Sync.com-arvosteluista).

Helppokäyttöisyys

Jos sinulla on jo Amazon Prime -tili, voit kirjautua Amazon Drive -sivustolle samoilla käyttöoikeustiedoilla ja heillä pitäisi olla välitön käyttöoikeus 5 Gt ilmaiseen tallennustilaan. Käyttöliittymä on melko suoraviivainen, eikä se saisi antaa suurimmalle osalle ihmisille mitään vaikeuksia riippumatta siitä, ovatko he käyttäneet pilvivarastoa ennen vai ei.

Lataa tiedosto napsauttamalla vain vasemmassa yläkulmassa olevaa “Lähetä” -painiketta. Voit joko lähettää yksittäisen tiedoston tai kokonaisen kansion. Voit myös luoda kansioita ja vetää tiedostoja ympäri käyttöliittymää.

Pöytätietokoneet ovat saatavana PC: lle ja Macille. Asennus on nopeaa ja luo synkronointikansion tiedostojärjestelmään.

Kaikki tähän kansioon menevät tiedostot lähetetään pilveen. Jos sinulla on muita tietokoneita, joihin on asennettu synkronointiohjelma, nämä tiedostot välitetään myös heille. Tämä tarkoittaa, että voit tehdä muutoksia tiedostoihin ja käyttää muutettuja versioita muista laitteista tarvitsematta siirtää niitä manuaalisesti.

Amazon Drive -palkki-valikon avulla voit nopeasti tarkistaa tiedostojen lataustilan ja hallita asetuksiasi napsauttamalla ”Asetukset”.

Testasimme myös Android-sovellusta yleisen mobiilikokemuksen mittaamiseksi. Mobiilisovellusten avulla voit käyttää tiedostojasi ja lähettää puhelimesi sisältöä pilviin, mukaan lukien valokuvat

Kaiken kaikkiaan kokemus ei heitä käyräpalloja sinulle ja pidämme suunnittelusta melko vähän. Amazon Drive ei tee mitään näyttävää käyttäjäkokemuksen suhteen, mutta ei myöskään petä.

Tiedostonjako & synkronointi

Amazon Drive sisältää tiedostojen ja kansioiden jakamisen, joka voidaan käynnistää verkkoliittymästä, synkronointikansiosta tai mobiilisovelluksista. Voit jakaa sisältöä napsauttamalla sitä ja napsauttamalla “jaa” -painiketta.

Sisällön jakamiseen on saatavana useita vaihtoehtoja: Voit luoda linkin, lähettää sähköpostia tai lähettää sisältösi suoraan Facebookiin tai Twitteriin.

Se on tarpeeksi kätevä, mutta Amazonilla on jonkin verran työtä tehdä tiedostojen jakamisesta yhtä turvallinen kuin palvelu, kuten Sync.com tai jopa Dropbox. Puuttuviin ominaisuuksiin kuuluu kyky suojata linkkejä salasanalla ja asettaa niihin käyttöoikeuden päättymispäivä.

Amazon Drivella on ainakin ”jaettu” -välilehti, jonka avulla voit tarkistaa nopeasti jakamasi sisällön. Se on jotain, jota monet pilvitallennuspalvelut, kuten Google Drive, unohtavat. 

Amazon antaa sinun jakaa myös kansioita, mutta se ei anna sinun antaa käyttäjille muokkausoikeuksia tiedostojen lataamiseen kyseisiin kansioihin. Se rajoittaa vakavasti sen käyttöä yhteistyöhön.

Synkronointi, kuten mainitsimme, on nyt vaihtoehto Amazon Driven kanssa, ja kehitysryhmä on jopa lisännyt lohkotason synkronointiominaisuuksia. Se tukahduttaa Amazon Drivea suurimman osan kilpailusta laitteiden synkronoinnin osalta.

Ollakseni rehellinen, nolla tietämyspalvelut, kuten Sync.com ja SpiderOak, eivät kuitenkaan voi sisällyttää lohkotason synkronointia, koska yksityinen salaus ja lohkotason synkronointi eivät sovi hyvin yhdessä. Amazon Drive sisältää myös valikoivan synkronoinnin ominaisuuden, jonka avulla voit poistaa tiettyjen tiedostojen synkronoinnin käytöstä, jotta niitä ei tallenneta kiintolevylle..

Ainoa ongelma, joka meillä on Amazon Driven lähestymistapaan valikoivaan synkronointiin, on se, että kun poistat synkronoinnin käytöstä, et enää näe näitä kansioita synkronointikansiossasi. Pidämme Dropboxin paremmasta lähestymistavasta, joka yksinkertaisesti merkitsee sisällön, jota ei ole saatavana offline-tilassa, mutta antaa silti nähdä kaiken.

Nopeus

Kuten tavallisesti pilvitallennuspalvelua arvioidessamme, päätimme tutkia nopeasti, kuinka Amazon Drive käsittelee tiedostojen latauksia. Kuten useimmat tekniset fanit, meillä on vähän kärsivällisyyttä.

Testimme suoritettiin käyttämällä 10 Gt: n testikansiota, jota käytämme rutiinitestaukseen. Testit suoritettiin paikasta lähellä Bostonia, Massachusettsissa, WiFi-yhteyden kautta, jonka latausnopeus oli noin 200 Mbit / s ja latausnopeus noin 12 Mbit / s..  

Tässä on tuloksemme:

Testi 1: Testi 2: Keskimääräinen:
Tallennettu:15:5016:5016:20
Ladata:02:101:5002:00

Noin viisitoista minuuttia gigatavua kohden tarkoittaa sitä, missä haluamme nähdä lataukset, kun taas kaksi minuuttia latauksille on vähän keskimääräistä nopeampi.

Nämä nopeudet ovat myös alkuperäisessä tiedostonsiirrossa. Lohkotason synkronoinnin yhteydessä muista, että aina kun muualle jo kopioituun tiedostoon tehdään muutoksia, sinun pitäisi odottaa näkevän päivitykset huomattavasti nopeammin kuin yllä olevat ajat..

Amazon Drive antaa myös kaasun lähetys- ja latausnopeudet, jos löydät synkronoinnin vaikuttavan järjestelmän resursseihin. Testauksen aikana emme kuitenkaan havainneet, että näin olisi. Seuraavissa kokeissa pystyimme virtaamaan YouTube-videoita synkronoinnin ollessa käynnissä ilman ongelmia.

turvallisuus

Hyvä pilviturvallisuus alkaa salauksella, jonka nykyisin pitäisi olla perusootus. Valitettavasti Amazon Drive kompastuu ulos portista epäonnistuessaan salaamaan käyttäjän tietoja levossa palvelimillaan.

Saimme epäluuloisia, kun emme löytäneet mainintaa siitä, mitä salausprotokollaa se käyttää verkossa, joten tarkistimme vielä kerran Amazon Drive -tuen avulla. Joidenkin hämmennysten jälkeen (katso tuki alla), saimme lopulta vahvistuksen siitä, että tietoja ei salata.

Tietokeskuksen tietoturvan itsensä Amazonin kanssa sen sijaan pitäisi olla erinomainen. Amazon Drive -pilvi käyttää samaa palvelinverkkoa, jota Amazon käyttää Amazon S3: lle, ja omia sisäisiä tietojaan.

Amazon tukee kirjautumistietojesi kaksikerroksista todennusta, jonka voit ottaa käyttöön Amazon.com-tilisivulla. Nämä ovat samat käyttöoikeustiedot, joita käytetään verkkokaupan alustoilla, Amazon Video ja Amazon Drive. Kahden tekijän käyttäjätiedot estävät heikon tai varastetun salasanan antamasta jollekin muulle kirjautua tiliisi.

Paitsi, että se ei ole kuitenkaan hyvä uutinen. Suosittelemme yleensä käyttäjiä ottamaan yksityisyyden omiin käsiinsä, mutta Amazon Driven tapauksessa on paljon tärkeämpää tehdä se.

Jos päätät käyttää Amazon Drivea, sinun kannattaa varmistaa, että salat tiedostot ensin käyttämällä palvelua, kuten Boxcryptor.

Tuki

Amazon Drive -tuki on keskimääräistä alhaisempi ja johtuu lähinnä siitä, että Amazon yhdistää kaikkien palvelujensa tuen yhdessä. Tämä tarkoittaa, että tukiedustajat käsittelevät verkkokauppaalustaa, Amazon Videoa, Amazon Musicia, Amazon Drivea ja kaikkea muuta, mikä johtaa tietoon liittyviin ongelmiin. Lopputulos on, että vaikka sekä sähköpostituki että live chat ovat käytettävissä, on vähän vaikeaa saada suoraan vastauksia kysymyksiisi.

Olemme esimerkiksi lähettäneet Amazon-asiakastuelle sähköpostin, jossa esitetään useita kysymyksiä lohkotason synkronoinnista, salausprotokoloista ja muista teknisistä kysymyksistä. Vastauksena saimme sähköpostiviestin, joka linkittää meidät Amazonin tietosuojakäytäntöön ja varmistaa, että kukaan Amazonista ei pääse tiedostoihimme, ja kertoa meille, että tiedostot tallennetaan ”Amazon Simple Storage Service -palvelussa (S3); sama erittäin skaalautuva, luotettava, nopea, tiedontallennusinfrastruktuuri, jota Amazon käyttää oman maailmanlaajuisen verkkosivustoverkonsa ylläpitämiseen. ”

Turhautuneena avasimme sen sijaan keskustelun Amazonin kanssa ja kysyimme yksinkertaisen kysymyksen: Onko salatut tiedostot tallennettu Amazon Driveen?

Tässä olemme saaneet vastauksen: “Kyllä, jos kirjaudut sisään, sinulla on käyttöoikeus. Toinen henkilö ei pääse tiedostoihisi ilman kirjautumista sisään. “

Okei, emme halua juuri haluamamme tietoa, joten selvitimme kysymyksen ja muutaman minuutin kuluttua neuvottiin, että joskus Amazon saa meidät läpi kaksivaiheisen vahvistusprosessin tuntemattomilla laitteilla. Eikä vielä sitä, mitä etsimme.  

Ymmärtämättä, yritimme uudelleen. Lopuksi, pitkitetyn odottamisen jälkeen, teknikko palasi vastaukseen: “Kun olen tarkistanut, ettei salattua ole, se on sama, jonka olet ladannut.”

Vastaus on sitten, että ei, Amazon ei vielä salaa tiedostoja palvelimillaan, mutta että “muutoksia tapahtuu”. Yritimme selvittää, milloin muutokset saattavat tapahtua, mutta keskustelu ei edennyt nopeasti.

Hyvä uutinen on, että Amazon-teknikot ovat käytettävissä ympäri vuorokauden, chat-edustajat ovat helposti saatavissa ja sähköposteihin vastataan päivän sisällä testien perusteella. Sinun on vain oltava hieman sinnikkyä ja et ole tyytyväinen merkityksettömiin vastauksiin.

Tuomio

Amazon Drive on kulkenut pitkän matkan viimeisen vuoden aikana ja on nyt monella tapaa toimiva pilvitallennusvaihtoehto. Se on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti ja antaa sinun tallentaa rajattomasti valokuvia, vaikka kustannukset ja tallennustila eivät ole koskaan olleet ongelmia. Suurin ero on, että Amazon Drivea voidaan nyt käyttää synkronointiin, ja näyttää siltä, ​​että se hallitsee prosessia paremmin kuin useimmat pilvitallennuspalvelut.

Toisin sanoen, Amazonilla on vielä tehtävää.

Tiedostojen jakamista voitaisiin suojata salasanasuojauksella. Haluamme, että Office Online, Google Docs tai jopa natiivi muistiinpanosovellus lisätään työn tuottavuuden parantamiseksi. Ilman näitä asioita synkronointiominaisuudet ovat rajoitetusti käytössä. Lisäksi, vaikka tukea on helposti saatavilla, omistettu Amazon Drive -tuki takaisi paremmin koulutetut tukiedustajat.

Suurin haitta Amazon Drive -sovelluksen käytöllä on, että yritys ei salaa palvelimilleen tallennettuja tiedostoja. Amazonin suosion vuoksi on vaikea kuvitella, että se on iso kohde mahdollisille hakkereille, ja se tekee meidät kaksinkertaisesti hermostuneeksi. Jos päätät mennä Amazon Driveen, älykäs pelaaminen olisi salata tiedostosi ennen niiden lähettämistä pilveen.

Pidämme sinut ajan tasalla, jos ja milloin Amazon Drive päättää lisätä lepoalan salauksen. Sillä välin toivoimme, että nautit Amazon Drive -katsauksesta. Jätä kommenttisi alla ja kiitos, että luit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map