Vortex Cloud Gaming Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Vortex

Το Vortex είναι μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud στο ότι προσφέρει μια πολύ προσιτή εισαγωγή σε αυτό. Ωστόσο, η απόδοση καθυστερεί λίγο και η ευκολία χρήσης μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποια δουλειά. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση Vortex για όλες τις λεπτομέρειες.


Τι είναι το Vortex Cloud Gaming?

Το Vortex είναι “μια ομάδα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με τα παιχνίδια στον υπολογιστή”, η οποία είναι μια γνωστή δήλωση αν έχετε περιηγηθεί ποτέ σε υπηρεσίες cloud gaming. Όταν πρόκειται για τις καλύτερες υπηρεσίες τυχερού παιχνιδιού cloud, η κατάταξη στην κορυφή είναι δύσκολη, ειδικά επειδή αυτή η τεχνολογία είναι ακόμη σε μικρή ηλικία. Σε αυτήν την αναθεώρηση Vortex, θα δούμε αν θα κάνει το κόψιμο.

Η σύντομη απάντηση είναι «είδος». Το Vortex είναι φθηνό και, λόγω αυτού, προσβάσιμο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαγάγετε το cloud gaming και τις αδυναμίες που το συνοδεύουν αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν περιλαμβάνει το τι μπορεί να παίξει το cloud gaming. Ο μισός ψηλός σχεδιασμός στο τέλος της επιφάνειας των πραγμάτων οδηγεί σε μια ακατάλληλη εμπειρία, όπως και η περιορισμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών. 

Ακόμα κι έτσι, για την τιμή, είναι δύσκολο να βλάψει το Vortex. Προσφέρει μεγάλη αξία για τα χρήματά σας με λίγη δέσμευση. Παρόλο που δεν θα μπορείτε να αναπαράγετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη Steam, θα πρέπει να μπορείτε να παίζετε το μεγαλύτερο μέρος σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές.

δίνη-ρυθμιστικό1

δίνη-ρυθμιστικό2

ρυθμιστής στροφών3

στροβιλιστής 4

δίνη-ρυθμιστικό5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Vortex είναι αρκετά άγονο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, εστιάζοντας μάλλον στην παροχή της βασικής εμπειρίας gaming στο cloud. Στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις του ιστότοπου, η Vortex αναφέρει ότι θα εισαγάγει λογαριασμό VIP με «πολλές νέες premium δυνατότητες» στο «εγγύς μέλλον». Προς το παρόν, όμως, υπάρχει μόνο ένα σχέδιο.

Αυτό το σχέδιο υποστηρίζει Windows, macOS και Android. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πλατφόρμα που έχει πρόσβαση στο Google Chrome (διαβάστε την κριτική μας στο Google Chrome). Τούτου λεχθέντος, δοκιμάσαμε άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Chromium, όπως το Opera, και αυτά λειτουργούσαν επίσης καλά (διαβάστε την κριτική Chromium και την κριτική Opera).

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες παρέχονται από την εφαρμογή Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή με τη συσκευή σας Android και σας προτείνουμε να το κάνετε, αλλά το Vortex σας καλύπτει σε περίπτωση που δεν έχετε. Υπάρχουν στοιχεία ελέγχου στην οθόνη της εφαρμογής Android. Αν και δεν είναι μια νέα ιδέα, το Vortex σάς επιτρέπει να τα ξανακάνετε.

Μπορείτε να προσθέσετε όσα στοιχεία θέλετε στην οθόνη και να τα σύρετε οπουδήποτε θέλετε. Το Vortex θα παρέχει μια προεπιλεγμένη διάταξη για κάθε παιχνίδι, μερικά από τα οποία είναι απλούστερα από άλλα, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε έως ότου το σχήμα ελέγχου είναι άνετο.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά για πληκτρολόγιο και ποντίκι ή για ένα Xbox gamepad. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη αποκλειστικών κουμπιών για συγκεκριμένα κλικ του ποντικιού, ολόκληρους κύκλους για συγκεκριμένα πλήκτρα και σύνθετη κίνηση του μοχλού. Εάν αρχίσετε να προσαρμόζετε και τυχαίνει να σπάσετε κάτι, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη διάταξη του ελεγκτή χωρίς να διακόψετε τη συνεδρία σας.

vortex-review-android-controller-customization

Εκτός από την προσαρμογή του ελεγκτή στην οθόνη, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο η οθόνη αφής σας αλληλεπιδρά με το παιχνίδι. Αυτό περιλαμβάνει σάρωση για επιτάχυνση κίνησης, το DPI στο οποίο κινείται ο δρομέας και ποιο πλήκτρο ενεργοποιείται όταν πατάτε και πατάτε δύο φορές. 

vortex-review-android-touch-control

Αυτές οι λειτουργίες είναι ευπρόσδεκτες στην εφαρμογή Android, αλλά φαίνεται ότι η Vortex ευνόησε την προσθήκη τους εκεί μέσω της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή. Όπως θα ανατρέξουμε στην ενότητα “ευκολία χρήσης” παρακάτω, οι εκδόσεις Vortex για υπολογιστές και προγράμματα περιήγησης αισθάνονται άγονες όσον αφορά την προσαρμοστικότητα, κάτι που είναι κρίμα, δεδομένου ότι η εφαρμογή Android είναι τόσο ευέλικτη.

Επισκόπηση λειτουργιών Vortex Cloud Gaming

Υποστηριζόμενα παιχνίδια

Σε αντίθεση με το Shadow (διαβάστε την κριτική Shadow), το Vortex δεν λειτουργεί σε πλατφόρμες DRM όπως το Steam, Origin και Battle.net. Αντ ‘αυτού, υπάρχει μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που μπορείτε να παίξετε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Αυτά τα παιχνίδια εξακολουθούν να απαιτούν άδεια, ανεξάρτητα από το ποιος διαχειρίζεται αυτήν την άδεια, αλλά η πλήρης βιβλιοθήκη Steam δεν είναι διαθέσιμη.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι διαθέσιμες. Το Vortex υποστηρίζει νέους τίτλους όπως το remake Resident Evil 2, το Risk of Rain 2 και το Cuphead, με νέα παιχνίδια που προστίθενται στη λίστα κάθε εβδομάδα. Αν και η βιβλιοθήκη είναι εκτεταμένη, επικεντρώνεται κυρίως σε μεγάλες κυκλοφορίες, με πολλούς δημοφιλείς ανεξάρτητους τίτλους να πέφτουν στο παρασκήνιο.

δίνη-βιβλιοθήκη παιχνιδιών

Ορισμένες νεότερες επιτυχίες indie, όπως το Celeste, λείπουν κατανοητά, αλλά λείπουν κλασικοί τίτλοι όπως το Super Meat Boy, το Darkest Dungeon και το Terraria. Αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτούν πολύ υλικό για να λειτουργήσουν, οπότε πιθανότατα μπορείτε να τα περάσετε με μια μέτρια εξέδρα.

Ωστόσο, με υποστήριξη για Android, θα ήταν καλό να έχουμε μερικούς από τους καλύτερους τίτλους indie εν κινήσει. 

Αν και τα περισσότερα παιχνίδια απαιτούν άδεια για την εκτέλεση, το Vortex περιλαμβάνει και μερικά δωρεάν παιχνίδια. Κανονικοί τίτλοι δωρεάν για παιχνίδι, όπως το Fortnite, το Apex Legends και το Counter-Strike: Global Offensive, φυσικά, περιλαμβάνονται, αλλά έχετε και πρόσβαση σε άλλα παιχνίδια. Σημειωτέον, το Vortex Cloud Gaming σάς δίνει πρόσβαση στο Guild Wars 2, στο Bendy and the Ink Machine και στο Batman: The Telltale Series. 

Θα προτιμούσαμε αν το Vortex λειτουργούσε σε πλατφόρμες DRM, αλλά η βιβλιοθήκη που προσφέρει είναι εκτεταμένη. Εάν ανησυχείτε περισσότερο για την εκτέλεση των τελευταίων κυκλοφοριών από ό, τι για το να παίζετε παλιά αγαπημένα indie, η βιβλιοθήκη είναι εντάξει.

Τιμή

Το Vortex έχει κάποια προβλήματα – θα τα εξετάσουμε στις ακόλουθες ενότητες – αλλά είναι εύκολο να το παραβλέψουμε, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή. Δεν υπάρχουν πολλά σχέδια ή διάρκεια για να διαλέξετε.

Πόσο κοστίζει το Vortex cloud gaming?

Το Vortex είναι απλό στις τιμές του: πληρώνετε 9,99 $ ανά μήνα για όσους μήνες θέλετε η υπηρεσία.

Η ανόητη φύση είναι ελκυστική, όπως και η χαμηλή τιμή. Ωστόσο, το Vortex δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς τι αγοράζετε. Απλώς λέει ότι αγοράζετε έναν υπολογιστή με “γραφικά Nvidia”, ο οποίος δεν λέει πολλά για το πόσο καλά θα λειτουργήσει το μηχάνημα (ελέγξτε την υπηρεσία cloud gaming της Nvidia στην αναθεώρηση GeForce Now).

Η ενότητα Συχνές ερωτήσεις του ιστότοπου αναφέρει ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα VIP με περισσότερες δυνατότητες κάποια στιγμή, πιθανώς με υψηλότερη τιμή, αλλά προς το παρόν, υπάρχει μόνο το βασικό σχέδιο. 

Για τα χρήματα, δεν αγοράζετε πραγματικά παιχνίδια, μόνο την ίδια την υπηρεσία. Σε σύγκριση με το PlayStation Now, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 10 $ ανά μήνα, αν αγοράσετε ένα χρόνο εκ των προτέρων, αυτό είναι απογοητευτικό. Το PS Now διαθέτει περισσότερα από 800 παιχνίδια για να παίξετε, 300 εκ των οποίων είναι τίτλοι PS4, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση του PlayStation Now.

Το αρνητικό είναι ότι μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή με το Vortex. Χρεώνεστε 10 $ ανά μήνα κάθε μήνα έως ότου αποφασίσετε διαφορετικά, κάτι που είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού. Οι περισσότερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud προσπαθούν να προσελκύσουν τους χρήστες με ελπίδες για ροή οποιουδήποτε παιχνιδιού στις κινητές τους συσκευές, αναγκάζοντας τους χρήστες να κάνουν συνδρομή διάρκειας ενός έτους. Με το Vortex, πληρώνετε μόνο για όσο θέλετε. 

Όσον αφορά την πληρωμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal, μια πιστωτική κάρτα ή μια τραπεζική μεταφορά εάν εγγραφείτε μέσω του ιστότοπου. Εάν αγοράζετε στην εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pay ή, για Windows, την επιλογή αγοράς εντός εφαρμογής των Windows 10. 

Τούτου λεχθέντος, μόλις πληρώσετε, αυτά τα χρήματα έχουν φύγει. Τεχνικά, το Vortex προσφέρει μια περίοδο επιστροφής χρημάτων, αλλά είναι δύσκολο να το ονομάσουμε αυτό. Εάν έχετε παίξει για λιγότερο από 15 λεπτά, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Αν προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό, δεν έχετε τύχη.

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή με το Vortex είναι πολύ εύκολο. Πολλά σημεία στον ιστότοπο σας ζητούν να συνδεθείτε και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα σύνδεσης / εγγραφής. Εκεί, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε το email σας, να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε εάν θέλετε να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας. 

Μετά από αυτό, μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε μια συνδρομή. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Vortex προσφέρει μόνο ένα μηνιαίο πακέτο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ πολλών επιπέδων πριν κάνετε check out. Απλώς εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας, τα στοιχεία χρέωσής σας και κάντε κλικ στην επιλογή “πληρωμή τώρα”. Μόλις ολοκληρωθεί, θα σας υποδεχτεί μια οθόνη αποδεκτή από πληρωμές με ένα κουμπί για να “παίξετε τώρα”.

δίνη-επιβεβαίωση-πληρωμή-επιβεβαίωση

Από εκεί, θα μεταφερθείτε στην έκδοση της εφαρμογής που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης, η οποία δείχνει τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών. Όπως αναφέρθηκε, θα χρειαστείτε άδεια για να παίξετε τα περισσότερα παιχνίδια στην πλατφόρμα. Ευτυχώς, ωστόσο, αυτό δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο DRM, ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το Vortex. 

vortex-review-game-σελίδα

Κάθε φορά που φορτώνετε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να συνδεθείτε στο Steam, το οποίο γίνεται πολύ ενοχλητικό, ειδικά εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (διαβάστε τον οδηγό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων). Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις – το Apex Legends σας ζητά να συνδεθείτε στο Origin, για παράδειγμα – αλλά, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιείτε το Steam. 

Αυτό μπορεί να θέσει μερικά ζητήματα. Για παράδειγμα, έχουμε μια άδεια για το The Witcher 3 που αγοράστηκε από το GOG. Κατά την έναρξη του παιχνιδιού, η Vortex είπε ότι θα χρειαστούμε άδεια και μάλιστα ανέφερα το GOG ως επιλογή. Ωστόσο, μετά τη σύνδεση, το παιχνίδι δεν θα φορτωθεί. Δεν λάβαμε μια οθόνη σφάλματος ή καμία εξήγηση, απλώς μια μαύρη σελίδα.

vortex-review-browser-εφαρμογή

Αρκεί να πούμε, αν θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι με το Vortex, θα πρέπει να έχετε το συγκεκριμένο παιχνίδι ειδικά στο Steam, παρά το γεγονός ότι η Vortex ισχυρίζεται διαφορετικά.  

Η έναρξη ενός παιχνιδιού είναι μια αρκετά ανώδυνη διαδικασία, αν και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μεγάλους χρόνους φόρτωσης. Αφού επιλέξετε τον τίτλο που θέλετε, ανεξάρτητα από το εάν προέρχεται από την τοπική εφαρμογή ή από τη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε είτε στο Steam είτε στην πλατφόρμα DRM για το οποίο είναι αποκλειστικό το παιχνίδι. Στη συνέχεια, θα περιμένετε να ξεκινήσει το παιχνίδι. 

vortex-review-game-launch

Μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά, αλλά η φόρτωση δεν είναι πολύ κακή. Η μόνη εξαίρεση είναι η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία, όπως θα μιλήσουμε στην επόμενη ενότητα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Διαφορετικά, τα παιχνίδια μπορούν να προτιμηθούν για ευκολότερη οργάνωση και το Vortex εμφανίζει όλες τις λεπτομέρειες κάθε τίτλου που υποστηρίζει, συμπεριλαμβανομένων των υποστηριζόμενων εισόδων ελεγκτή, των κατηγοριών που ταιριάζει το παιχνίδι και της βαθμολογίας. 

Η μόνη ενόχληση είναι όταν τερματίζετε μια συνεδρία. Το Vortex θα σας ζητήσει να αξιολογήσετε την εμπειρία σας και να παράσχετε σχόλια. Μπορείτε εύκολα να κλείσετε έξω από αυτό το παράθυρο, αλλά δεν υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης περαιτέρω αναδυόμενων παραθύρων. 

Συντομεύσεις Vortex

Όταν ξεκινάτε ένα παιχνίδι με το Vortex, ουσιαστικά συνδέεστε σε μια εικονική μηχανή, πράγμα που σημαίνει ότι όλα όσα κάνετε στο μηχάνημα είναι αποκλειστικά σε αυτό. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να μεταφέρετε το ποντίκι σας έξω από το παράθυρο του παιχνιδιού χωρίς πρώτα να σπάσετε από αυτήν τη συνεδρία. 

Για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, το Vortex διαθέτει έναν αριθμό συντομεύσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “ALT” συν το αριστερό πλήκτρο βέλους για να κλείσετε τη συνεδρία σας. Ωστόσο, καμία από αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου δεν εξηγείται. Θα δείτε περιστασιακά ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας λέει τι να κάνετε, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες εμφανίστηκε το αναδυόμενο παράθυρο. 

Αυτό ισχύει μόνο στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Στο Android, το Vortex σας δείχνει όλες τις συντομεύσεις και φτάνει ακόμη και στο βαθμό που σας επιτρέπει να αναδιατυπώσετε κλειδιά στον εικονικό ελεγκτή. 

Από τις ενότητες «ευκολία χρήσης» και «απόδοση» είναι σαφές ότι το Vortex είναι αφιερωμένο στην εφαρμογή Android. Παρόλο που αυτό είναι υπέροχο για τους παίκτες για κινητά, όσοι αναζητούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία με πληκτρολόγιο και ποντίκι θα πρέπει να σκεφτούν να μάθουν τις συντομεύσεις. 

Η έλλειψη σκέψης για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχεται η εφαρμογή σε έναν υπολογιστή δείχνει και με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, πατώντας το πλήκτρο διαφυγής θα διακόψετε τον συγχρονισμό του ποντικιού σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας στην τοπική συνεδρία σας. Ωστόσο, σχεδόν όλα τα παιχνίδια υπολογιστή χρησιμοποιούν το πλήκτρο διαφυγής για να θέσουν σε παύση το παιχνίδι. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα. Για παράδειγμα, κατά την επιστροφή στα μενού στο DOOM, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον διακόπτη πίσω στο περιβάλλον χρήστη. 

Ωστόσο, σε άλλους, η έλλειψη λειτουργικότητας για το πλήκτρο διαφυγής σήμαινε ότι τμήματα του παιχνιδιού δεν μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς αναδιατύπωση. Αυτό είναι μια τεράστια επίβλεψη και κάνει την ήδη αδέξια εμπειρία του cloud gaming να αισθάνεται ακόμη πιο δυσκίνητη.

Εκτέλεση

Σύμφωνα με τον Vortex, το ping με το οποίο δοκιμάσαμε ήταν «καλό», το οποίο, σύμφωνα με τα πρότυπα της Vortex, σημαίνει ότι θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Για να μειώσουμε μερικούς αριθμούς, δοκιμάσαμε την ταχύτητα του διαδικτύου μας με το speedtest.net, σημειώνοντας ping 9 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ρυθμό λήψης 54,6 Mbps και ρυθμό μεταφόρτωσης 10,45 Mbps.

Αν και δεν είναι η ταχύτερη ταχύτητα, είναι πολύ πάνω από αυτό που προτείνει η Vortex. Λέει ότι πρέπει να έχετε τουλάχιστον 10-Mbps σύνδεση στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας LAN χωρίς να εκτελούνται άλλες εφαρμογές. Τηρήσαμε αυτά τα πρότυπα κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. 

Δοκιμάσαμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες, αλλά αυτό έθεσε μερικά προβλήματα. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή στα Windows 10, δεν θα μπορούσαμε καν να ξεκινήσουμε ένα παιχνίδι. Δοκιμάσαμε πολλές φορές, κάθε δοκιμή απαιτεί άλλη επαλήθευση στο Steam. Ωστόσο, μετά την εισαγωγή των διαπιστευτηρίων μας, η εικονική μηχανή θα επιβραδύνει την ανίχνευση. 

Η πληκτρολόγηση θα χρειαστεί έως και 15 δευτερόλεπτα για να εγγραφεί και τα παιχνίδια χρειάστηκαν μεταξύ πέντε και 10 λεπτών για να φορτωθούν. Όλα ήταν πέρα ​​από αργή? ήταν άχρηστο. Η τοπική εφαρμογή είναι ένα αστείο σε σύγκριση με την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, η οποία, παρά τα προβλήματά της, φόρτωσε παιχνίδια γρήγορα.

Η έκδοση του προγράμματος περιήγησης ήταν πολύ καλύτερη. Δοκιμάσαμε έναν αριθμό παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των DOOM 2016, Borderlands 2 και Cuphead. Το ψήφισμά μας ήταν κλειδωμένο σε λίγο πάνω από 720p σε όλους αυτούς τους τίτλους, κάτι που σημαίνει. Φαίνεται ότι η Vortex προτιμά το ρυθμό καρέ σε σχέση με την ανάλυση, η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μια χαρά. Ωστόσο, εάν έχετε οθόνη υψηλής ανάλυσης, τα παιχνίδια γίνονται πολύ λασπωμένα.

Η επίλυση δεν είναι το πρόβλημα, ωστόσο: η καθυστέρηση εισαγωγής είναι. Τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε όλα απαιτούν κάποια ακρίβεια και σε αυτό το πλαίσιο, το Vortex καταρρέει. Η κίνηση του ποντικιού έχει ένα περίεργο φαινόμενο ολίσθησης, όπως μια πλατφόρμα που δεν έχει προγραμματιστεί σωστά, και οι πατημένες πιέσεις χρειάζονται σημαντικό χρόνο για να εγγραφούν. 

Τα παιχνίδια εξακολουθούν να παίζονται, αλλά όχι σε ιδανική μορφή. Το καλύτερο στοίχημά σας για παιχνίδια που απαιτούν ακρίβεια είναι να μειώσετε τη δυσκολία.

Σοκαριστικά, η καλύτερη εμπειρία προήλθε από την εφαρμογή Android. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εφαρμογή Android αισθάνεται την πιο πλήρως εξοπλισμένη και φαίνεται ότι όλη η βελτιστοποίηση απόδοσης της Vortex έχει επικεντρωθεί και εκεί. Τα παιχνίδια με ακρίβεια εξακολουθούν να έχουν αξιοπρεπή ποσότητα καθυστέρησης εισόδου, αλλά όχι τόσο πολύ όσο παίζουν σε πρόγραμμα περιήγησης.

Κάλυψη

Η Vortex είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες cloud gaming που ξεκίνησαν την υπηρεσία της διεθνώς. Αντί να εστιάζει σε μια περιοχή, η Vortex διαθέτει διακομιστές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κέντρων δεδομένων στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Ασία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί διακομιστές, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να διανύσετε μια λογική απόσταση για να παίξετε τα παιχνίδια σας. 

Συνολικά, υπάρχουν 15 κέντρα δεδομένων, πέντε από τα οποία βρίσκονται στην Ευρώπη, με άλλα τέσσερα στις ΗΠΑ Ο Καναδάς λαμβάνει ένα, ωστόσο, καναδοί χρήστες θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από το κέντρο των Ανατολικών ΗΠΑ. Η Κεντρική Αμερική παίρνει μια άλλη και η Νότια Αμερική παίρνει ένα ακόμη. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται κοντά στην Ινδονησία.

Όσοι παρακολουθούν μπορεί να παρατηρήσουν ότι αυτό προσθέτει μόνο έως 13 κέντρα δεδομένων. Η Vortex ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 15, αλλά ο χάρτης που παρέχει για αναφορά δείχνει μόνο 13 πόντους. Όσον αφορά τα άλλα δύο κέντρα δεδομένων, δεν υπάρχει ρητό πού βρίσκονται. 

Η ετυμηγορία

Το Vortex δεν είναι μια κακή υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud, ειδικά στην τιμή που ζητά. Ωστόσο, με το πόσο περιορισμένη είναι αυτή η τεχνολογία, το κόψιμο οποιωνδήποτε γωνιών αποδεικνύεται υπερβολικό, και το Vortex είναι μια βιτρίνα αυτού. Οι πλατφόρμες, οι σκοπευτές και ακόμη και ορισμένα RPG δεν μπορούν να αναπαραχθούν με το ποσό της καθυστέρησης εισόδου. Παρόλο που η Vortex ανταποκρίνεται στον ισχυρισμό της για gaming 60fps, το πράττει με κόστος καθυστέρησης. 

Τούτου λεχθέντος, τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται ακρίβεια 2 δευτερολέπτων παίζουν καλά και με το πόσο φθηνό είναι το Vortex, αυτό αξίζει μόνο την τιμή της εισαγωγής. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική υποστήριξη Android, το Vortex δεν φαίνεται πολύ άσχημο.

Τι πιστεύετε για το Vortex; Σκοπεύετε να το δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map