Shadow Cloud Gaming Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Shadow Cloud Gaming

Προς το παρόν, το Shadow είναι η μόνη πλήρως ολοκληρωμένη υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud εκεί έξω, καθιστώντας την κορυφαία επιλογή μας από προεπιλογή. Προσφέρει καλές ταχύτητες και μια ευχάριστη εμπειρία, αν και δεν είναι χωρίς τα λάθη του. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση Shadow για όλες τις λεπτομέρειες.


Το Shadow είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στο cloud και με τον ισχυρισμό της για «παιχνίδια υψηλής απόδοσης, προσβάσιμα σε όλους», είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. 

Προσφέρει κορυφαίο υλικό PC με κλάσμα του κόστους και διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών για εκκίνηση. Σε αυτήν την κριτική Shadow, θα δούμε αν έχει τις μπριζόλες να το καταφέρει στη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud. 

Ευτυχώς, δεν έχει μόνο τις μπριζόλες να τα καταφέρει στη λίστα, αλλά και στην κορυφή. Το Shadow είναι αυτή τη στιγμή η οριστική εμπειρία gaming στο cloud. Αν και η ίδια η τεχνολογία έχει ακόμη λίγα χρόνια έως ότου υλοποιηθεί πλήρως, το Shadow προσφέρει μια σπάνια ματιά στο μέλλον. Είναι ρευστό μέσω, που είναι δύσκολο να βρεθεί στην τρέχουσα αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud. 

Κάντε κλικ στον αποκλειστικό σύνδεσμό μας για να λάβετε έκπτωση 10 $ στην πρώτη σας παραγγελία με το Shadow

Τούτου λεχθέντος, έρχεται με μια τιμή που ταιριάζει. Πρόκειται για μια ακριβή υπηρεσία, που είναι ακόμη πιο ακριβή, δεδομένου ότι θα πρέπει να φέρετε τα δικά σας παιχνίδια. Παρόλα αυτά, δείχνει την απόδοση που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν άλλες πλατφόρμες, η οποία αξίζει μόνο την τιμή της εισδοχής.

σκιά-ρυθμιστικό1

σκιά-ρυθμιστικό2

σκιά-ρυθμιστικό3

σκιά-ρυθμιστικό4

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Shadow Cloud Gaming

Χαρακτηριστικά

Το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του Shadow είναι ο τρόπος διαμόρφωσής του. Οι περισσότερες υπηρεσίες cloud gaming προσφέρουν μια συνεδρία σε έναν καθιερωμένο υπολογιστή για παιχνίδια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ένας διακομιστής εξοπλισμένος με πολλές κάρτες γραφικών προηγμένης τεχνολογίας και επεξεργαστές με όλα τα υποστηριζόμενα παιχνίδια προφορτωμένα σε μια θέση σκληρών δίσκων. 

Υπάρχουν μερικά ζητήματα με αυτήν την προσέγγιση. Πρώτον, δεν λαμβάνετε ειδικούς πόρους. Παρόμοια με την κοινή φιλοξενία ιστού – μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην επισκόπηση τύπων φιλοξενίας – οι υπηρεσίες cloud gaming παρέχουν πολλούς πόρους σε πολλούς χρήστες και αναμένουν από αυτούς τους χρήστες να τις μοιραστούν. 

Πώς λειτουργεί το Shadow Cloud Gaming?

Εάν κάποιος κάνει γογκάρισμα πάρα πολύ ή είναι απλά μια ώρα υψηλής κυκλοφορίας, θα έχετε μια εμπειρία υψηλότερης ποιότητας. Με το Shadow, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα, αγοράζετε πραγματικά έναν αποκλειστικό υπολογιστή τυχερού παιχνιδιού – χωράει με κάρτα γραφικών GTX 1080, 12 GB μνήμης DDR4 RAM, 256 GB αποκλειστικού χώρου αποθήκευσης και ταχύτητα λήψης 1 Gbps – στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση.

Είναι μια πλήρης εγκατάσταση των Windows 10, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ό, τι θα μπορούσατε κανονικά σε έναν υπολογιστή με Windows 10. Μπορείτε να κατεβάσετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης, να τα χάσετε με την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας, να προσαρμόσετε την ανάλυση έως και 4K και άλλα. Δεν είναι πλατφόρμα παιχνιδιών cloud, αλλά πλατφόρμα cloud computing. 

σκιά-παράθυρα-ρυθμίσεις

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν την εγκατάσταση των Windows 10 σε πολλές συσκευές. Μπορείτε να έχετε μόνο μία συσκευή συνδεδεμένη κάθε φορά, αλλά μπορείτε να έχετε όσες εγκαταστάσεις εφαρμογών Shadow θέλετε. Είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Ubuntu, Android και iOS, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στον υπολογιστή σας cloud gaming σχεδόν οπουδήποτε. 

Δυστυχώς, κατά τη στιγμή της σύνταξης, τα Windows είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον απομακρυσμένο υπολογιστή σας. Η Shadow σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη Linux στο μέλλον, σύμφωνα με τις συχνές ερωτήσεις της, αλλά προς το παρόν, αυτό είναι. Ωστόσο, μπορείτε να διαμορφώσετε την εγκατάσταση των Windows 10 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Shadow Cloud Gaming

Λογότυπο Shadow Cloud Gamingshadow.tech

Ξεκινά από 1199 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Πλατφόρμες

Android

iOS

Παράθυρα

macOS

Πρόγραμμα περιήγησης

Υποστηριζόμενα παιχνίδια

Κάλυψη
textarea

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες DRM
Ολα

Βάση γνώσεων

Κουβέντα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Τηλέφωνο

24/7 υποστήριξη

Υποστηριζόμενα παιχνίδια

Το Shadow υποστηρίζει οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να εκτελεστεί σε υπολογιστή με Windows 10. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν εγγράφεστε σε μια υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud με το Shadow. Αντίθετα, εγγραφείτε σε έναν υπολογιστή προηγμένης τεχνολογίας στον οποίο έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να εγκαταστήσετε και να παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι θέλετε, αρκεί να έχετε έναν τρόπο να κατεβάσετε αυτό το παιχνίδι χωρίς δίσκο. 

Αυτή είναι μια ωραία αλλαγή του ρυθμού σε σύγκριση με τις υπηρεσίες, όπως το Blacknut, που προσφέρουν μια περιορισμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών (διαβάστε την κριτική μας στο Blacknut). Ακόμη και οι υπηρεσίες που διαθέτουν μια μεγάλη βιβλιοθήκη, όπως το Vortex, δεν έχουν καμία πιθανότητα σε σύγκριση με το Shadow (διαβάστε την κριτική Vortex). Λόγω της προσέγγισής του στο cloud gaming, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις πλατφόρμες DRM.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στον υπολογιστή σας Shadow, αρκεί να εκτελείται κανονικά στα Windows 10. Εκτός του torrenting, το Shadow σας παρέχει μια πλήρη σύνδεση στο Διαδίκτυο 1 Gbps για λήψη μέχρι το περιεχόμενο της καρδιάς σας. Για τυχερά παιχνίδια, αυτό είναι τεράστιο, ειδικά αν είστε λάτρης των υπηρεσιών χωρίς DRM όπως το GOG. 

Ένα από τα κύρια ζητήματα με το cloud gaming είναι πώς ενσωματώνεται σε πλατφόρμες όπως το Steam και το Origin. Παρόλο που αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν την πλειονότητα των παιχνιδιών PC, πολλοί παλιότεροι τίτλοι – για παράδειγμα, πάρτε το SWAT 4 – απαιτούν επιπλέον ποσότητα προσομοίωσης για να εκτελεστούν σε ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 10. 

Αυτό απαιτεί πολλή κωδικοποίηση και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν λειτουργεί. Πλατφόρμες όπως το GOG έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς, και προσφέρουν κλασικούς τίτλους υπολογιστή με όλη την εξομοίωση που χρειάζεστε. Επειδή το Shadow σάς επιτρέπει να κατεβάσετε οτιδήποτε, μπορείτε να παίξετε αυτά τα παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Περιορίζεστε όμως στα 256 GB. Δεν είναι το τέλος του κόσμου – τα 256 GB μπορούν να κρατήσουν μερικά παιχνίδια – αλλά θα ήταν ωραίο να έχουμε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ευτυχώς, ο ρυθμός λήψης είναι πολύ γρήγορος, οπότε η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση παιχνιδιών είναι πολύ εύκολο.

Κάντε κλικ στον αποκλειστικό σύνδεσμό μας για να λάβετε έκπτωση 10 $ στην πρώτη σας παραγγελία με το Shadow

Τιμή

Δεν υπάρχει τρόπος: Το Shadow είναι μια από τις πιο ακριβές διαθέσιμες πλατφόρμες παιχνιδιών cloud. Με 25 $ το μήνα για το ετήσιο πακέτο και 35 $ για το μηνιαίο, είναι δύσκολο στο βιβλίο σας. Ωστόσο, δεν αγοράζετε μόνο μια περιορισμένη γκάμα παιχνιδιών υπολογιστή. αγοράζετε έναν ολόκληρο υπολογιστή.

Κάντε κλικ στον αποκλειστικό σύνδεσμό μας για να λάβετε έκπτωση 10 $ στην πρώτη σας παραγγελία με το Shadow

Αυτό αλλάζει πολύ και κάνει την τιμή πολύ πιο λογική στη διαδικασία. Επειδή το Shadow σας προσφέρει τόσο μεγάλη ευελιξία στο πώς διαμορφώνετε τον υπολογιστή σας και τι εγκαθιστάτε σε αυτόν, η τιμή δεν φαίνεται παράλογη. Αν και το ποσοστό θα ήταν πολύ υψηλό για μια βιβλιοθήκη 1.000 παιχνιδιών περίπου, το Shadow προσφέρει πολλά περισσότερα. 

Το επιπλέον κόστος μπορεί να αξίζει τον κόπο ανάλογα με την περίπτωση χρήσης σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, με το Shadow, αγοράζετε τον υπολογιστή και όχι τα παιχνίδια που τρέχουν σε αυτόν. Εάν ξεκινάτε από το μηδέν και δεν έχετε βιβλιοθήκη Steam ή παρόμοια, θα χρειαστεί να διαθέσετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Αυτό δεν είναι υπέροχο, σε σύγκριση με μια υπηρεσία όπως το PlayStation Now, η οποία προσφέρει περισσότερα από 800 παιχνίδια από τη μακρά ιστορία του PlayStation με λιγότερο από 10 $ ανά μήνα (εάν αγοράζετε το ετήσιο πρόγραμμα). Όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση του PlayStation Now, δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο το Shadow, αλλά προσφέρει εξαιρετική αξία. 

Δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Αντίθετα, το Shadow προσφέρει εισαγωγική τιμή 9,95 $ για τις πρώτες 10 ημέρες. Θα ξοδέψετε τα 10 $ όταν εγγραφείτε και θα ξεκινήσετε την κανονική συνδρομή σας μετά από 10 ημέρες. 

Δεν είμαστε οπαδοί της εισαγωγικής περιόδου. Παρόλο που φαίνεται ότι ξεκινάτε μια συμφωνία, αγοράζετε ουσιαστικά το ένα τρίτο της υπηρεσίας αξίας ενός μήνα, που σημαίνει ότι θα χρεωθείτε ξανά αμέσως μετά την εγγραφή. 

Επιπλέον, αν πρόκειται για την ετήσια δέσμευση, στην πραγματικότητα ξοδεύετε περισσότερα για τις πρώτες 10 ημέρες. Δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψετε αυτήν την εισαγωγική περίοδο, κάτι που είναι κρίμα. 

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο Shadow δεν είναι πολύ δύσκολη. Αφού επιλέξετε μεταξύ του μηνιαίου ή του ετήσιου προγράμματος και επιλέξετε την κατάσταση στην οποία ζείτε, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να επαληθεύσετε το email σας χρησιμοποιώντας έναν εφάπαξ κωδικό πρόσβασης και να εισαγάγετε τη διεύθυνση της υπηρεσίας σας. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έναν προεπιλεγμένο υπολογιστή Windows 10 ή μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση.

σκιά-εγγραφή

Το Shadow τρέχει μόνο με τα Windows 10, αν και διαθέτει εφαρμογές για macOS, Android, iOS, Windows και Linux. Ωστόσο, εάν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο εγκατάστασης των Windows 10, το Shadow σάς δίνει αυτήν την επιλογή. Χρησιμοποιήσαμε την προκαθορισμένη υπηρεσία για τις δοκιμές μας.

Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, αλλά δεν είστε ακόμη έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Shadow. Επειδή το Shadow ουσιαστικά σας προσφέρει έναν αποκλειστικό υπολογιστή τυχερού παιχνιδιού με πλήρη εγκατάσταση των Windows 10, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ρυθμιστεί. Ευτυχώς, αυτό διευκρινίζεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την αγορά της συνδρομής σας. 

Χρειάζεται όμως λίγο. Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής, ήταν μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή. Ειλικρινά, αυτή η διαδικασία είναι πιο αντιπροσωπευτική του πώς είναι να χρησιμοποιείτε έναν πραγματικό υπολογιστή τυχερού παιχνιδιού, επομένως είναι δύσκολο να κάνετε λάθος στο Shadow. Ωστόσο, μετά την αναμονή για εγκατάσταση, καθώς και τη λήψη παιχνιδιών, χρειάστηκαν πολλές ώρες πριν ξεκινήσουμε να παίζουμε. 

Στην τοπική εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε. Στη συνέχεια, το Shadow θα σας προτείνει κάποια προτεινόμενη βελτιστοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της παύσης όλων των λήψεων και της κοινής χρήσης αρχείων, το κλείσιμο τυχόν εφαρμογών ροής και την επιλογή της ζώνης 5 GHz στο δρομολογητή σας.

shadow-login

Στη συνέχεια, το Shadow θα δοκιμάσει το εύρος ζώνης σας και, τέλος, μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “έναρξη τώρα”. Ο υπολογιστής εκκινεί μέσα σε ένα παράθυρο με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους και, προς μεγάλη μας έκπληξη, χρειάστηκε λίγο έως καθόλου χρόνο για να ξεκινήσει. Όταν το φορτώσετε για πρώτη φορά, το Shadow θα εμφανίσει το πλήκτρο πρόσβασης για πρόσβαση στο γρήγορο μενού, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε διάφορες ρυθμίσεις του συστήματος. 

εκκίνηση σκιών

Από προεπιλογή, έχετε τον πίνακα ελέγχου Shadow, έναν σύνδεσμο για υποστήριξη και το Microsoft Edge στην επιφάνεια εργασίας σας. Επειδή είναι πλήρης υπολογιστής, αντικαταστήσαμε γρήγορα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης με το Google Chrome (διαβάστε την κριτική Microsoft Edge και την κριτική του Google Chrome για να μάθετε γιατί). 

Όλα πήγαν ρευστά κατά τη ρύθμιση του υπολογιστή. Η είσοδος του ποντικιού ήταν απρόσκοπτη και καταφέραμε να αλλάξουμε τον κέρσορα μεταξύ του Shadow και της τοπικής μας περιόδου λειτουργίας χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Το καλύτερο μέρος για το απομακρυσμένο μηχάνημα, ωστόσο, ήταν ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε συντομεύσεις Windows. Αυτό έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι μια πλήρης εγκατάσταση, αλλά ωστόσο ήταν εκπληκτικό. 

Το Shadow χρειάζεται λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί, αλλά δεν χρειάζεται να είστε ανοιχτοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εκτός από περίπου 30 λεπτά περιμένετε, η διαδικασία είναι απρόσκοπτη και αφού το Shadow σας στέλνει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λέγοντας ότι το μηχάνημά σας είναι έτοιμο, είναι πραγματικά. Ένιωσα σαν να χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή με Windows 10, κάτι που είναι υπέροχο.

Εκτέλεση

Όπως είπαμε, το Shadow μοιάζει με έναν κανονικό υπολογιστή. Αφού λάβετε το email επιβεβαίωσής σας, ενεργοποιείτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς αισθητή καθυστέρηση εισαγωγής. Περιηγηθήκαμε γρήγορα στον ιστό και πραγματοποιήσαμε πολλές εργασίες στα Windows 10 χωρίς δεύτερη σκέψη. Το Shadow αισθάνεται σαν μια τοπική συνεδρία. 

Ως επί το πλείστον, τουλάχιστον. Υπήρξαν μερικοί μικροί λόξυγκας – για παράδειγμα, η κύλιση καθυστερεί λίγο – αλλά αυτά τα ζητήματα είναι εύκολο να παραβλεφθούν. Οι πληκτρολογήσεις εγγράφονται αμέσως και ο δρομέας του ποντικιού σας έχει την ίδια ανταπόκριση που θα έκανε σε μια τοπική συνεδρία. Για τυχερά παιχνίδια, αυτό κάνει τεράστια διαφορά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το cloud gaming είναι ότι χρειάζεται πολύ εύρος ζώνης με πολύ μικρό ping. Παρέχοντας μια πλήρη επιφάνεια εργασίας των Windows 10, μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία που χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε τον απομακρυσμένο υπολογιστή και να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας. Το γεγονός ότι έχετε απομονωμένους πόρους βοηθά επίσης πολύ. 

Στην πράξη, το σύστημα του Shadow αποδίδει. Δοκιμάσαμε τέσσερα παιχνίδια: Cuphead, DOOM 2016, το remake Resident Evil 2 και Counter-Strike: Global Offensive. Ξεκινώντας με το Cuphead, σοκαριστήκαμε με το πόσο ρευστό ένιωσε η πλατφόρμα. Ακόμα περισσότερο από άλλα παιχνίδια, δεν ένιωθα ότι παίζαμε σε μια εικονική μηχανή, ακόμη και με ένα παιχνίδι τόσο ακριβές όσο το Cuphead.

εγκαταστάσεις σκιάς-ατμού

Το DOOM 2016 έφυγε χωρίς εμπόδια και, χρησιμοποιώντας την παρακολούθηση της απόδοσης εντός του παιχνιδιού, καταφέραμε να επαληθεύσουμε ότι το παιχνίδι έτρεχε στα 60fps σε 4K και 120fps σε 1080p. Υπήρχε η παραμικρή καθυστέρηση εισόδου, αλλά δεν ήταν αρκετή για να σπάσει την εμπειρία. Το ίδιο ισχύει και για το remake Resident Evil 2. 

Counter-Strike: Το Global Offensive είχε κάποια προβλήματα. Το ίδιο το παιχνίδι ήταν ωραίο – δοκιμάσαμε μερικούς γύρους με bots – αλλά η περιστασιακή αναταραχή στη ροή θα αποδειχθεί υπερβολική σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τούτου λεχθέντος, αν είστε στην αγορά για να παίξετε CS: GO άνετα, το Shadow λειτουργεί καλά.

Σύμφωνα με το speedtest.net, είχαμε ένα ping 9 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ένα ρυθμό λήψης 62,07 Mbps και ένα ρυθμό μεταφόρτωσης 11,39 Mbps, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από το προτεινόμενο από τη Shadow 15 Mbps. 

Δοκιμάσαμε επίσης τα ίδια παιχνίδια στο Android και λειτούργησαν εξίσου καλά όπως και στην επιφάνεια εργασίας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία ελέγχου στην οθόνη στην εφαρμογή Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άγγιγμα του δρομέα του ποντικιού και να τραβήξετε το πληκτρολόγιο Android, αλλά αυτό είναι. Εάν παίζετε παιχνίδια εν κινήσει με το Shadow, θα πρέπει να αγοράσετε έναν ελεγκτή. 

Είναι πολύ δύσκολο να δικαιολογήσουμε άλλες υπηρεσίες gaming cloud όταν το Shadow είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχει μεταφορά ενός προς έναν μεταξύ αυτού και ενός τοπικού υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών – οι βετεράνοι PC με σκληρή μάχη θα δείξουν μια αξιοσημείωτη διαφορά – αλλά είναι πολύ κοντά. Η τιμή είναι υψηλή, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση, αξίζει τον κόπο.

Κάλυψη

Το Shadow έχει μόνο έξι κέντρα δεδομένων, αλλά αυτά τα κέντρα καλύπτουν πολύ έδαφος. Στις ΗΠΑ, υπάρχουν τέσσερις τοποθεσίες: Ντάλας, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Σάντα Κλάρα. Με αυτά τα κέντρα, το Shadow είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες σε 38 από τις ηπειρωτικές πολιτείες, παρακάμπτοντας την Ουάσιγκτον, το Αϊντάχο, τη Μοντάνα, τη Γιούτα, την Αριζόνα, το Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, την Αλαμπάμα, τη Γεωργία και τη Φλόριντα. 

Στην Ευρώπη, υπάρχουν δύο κέντρα δεδομένων: το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Το κέντρο δεδομένων του Παρισιού καλύπτει τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο διακομιστής του Άμστερνταμ καλύπτει μόνο τη Γερμανία. 

Επειδή ο διακομιστής βρίσκεται στις Κάτω Χώρες, υποθέσαμε ότι ο διακομιστής του Άμστερνταμ θα καλύπτει και εκεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διεθνή ιστότοπο της Shadow, ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη εκεί. 

Τα έξι διαθέσιμα κέντρα δεδομένων κάνουν πολλή δουλειά. Ευτυχώς, τα κέντρα τοποθετούνται έξυπνα σε όλες τις ΗΠΑ για να παρέχουν μεγάλη κάλυψη, με μερικές ευρωπαϊκές χώρες να έχουν επίσης μια γεύση. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία για τους πιθανούς περιορισμούς της προσπάθειας προσαρμογής τόσων πολλών χρηστών με τόσο λίγα κέντρα δεδομένων. 

Τούτου λεχθέντος, το Shadow δεν κάνει την υπηρεσία του διαθέσιμη σε όλους, το οποίο, αν και απογοητευτικό, είναι πιθανώς μια έξυπνη κίνηση. Περιορίζοντας τη διαθεσιμότητα, το Shadow διασφαλίζει ότι τα κέντρα δεδομένων του δεν είναι τεντωμένα πολύ λεπτά, καθώς καλύπτουν ήδη πολύ έδαφος. Ωστόσο, το Project xCloud καταστρέφει την κάλυψη του Shadow, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σύγκριση Shadow vs Project xCloud.

Η ετυμηγορία

Το Cloud gaming έχει ακόμα μερικά χρόνια έως ότου υποσχεθεί να είναι. Ωστόσο, το Shadow πλησιάζει πολύ τις υποσχέσεις του από τον ανταγωνισμό (διαβάστε το κομμάτι Shadow vs GeForce Now). Αν και το περιστασιακό τραύλισμα μπορεί να είναι πάρα πολύ για ανταγωνιστικά παιχνίδια, όλα τα άλλα είδη λειτουργούν άψογα. Το Shadow είναι η πεμπτουσία εμπειρία gaming στο cloud. 

Κάντε κλικ στον αποκλειστικό σύνδεσμό μας για να λάβετε έκπτωση 10 $ στην πρώτη σας παραγγελία με το Shadow

Το Shadows εκτελεί άλματα πάνω από τον ανταγωνισμό. Τούτου λεχθέντος, το κάνει σε υψηλότερο σημείο τιμών. 

Σκοπεύετε να δοκιμάσετε το Shadow; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map