Αναθεώρηση PlayStation Now Cloud Gaming – Αξίζει το 2020;

Αναθεώρηση του PlayStation Now

Αν και η παλαιότερη υπηρεσία τυχερών παιχνιδιών cloud στη λίστα μας, το PlayStation Now μαστιζόταν από προβλήματα κατά την κυκλοφορία. Λίγα χρόνια, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε δική του, με ισχυρή τεχνολογία και μεγάλη βιβλιοθήκη. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του PlayStation Now για λεπτομέρειες.

Καλύτερο Cloud Gaming

Το PlayStation Now κυκλοφόρησε για λίγο, κυκλοφόρησε το 2014 σε PS4, PS3, PS Vita και PS TV. Λόγω της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής του PS3, η Sony δημιούργησε προσαρμοσμένους διακομιστές που βασίζονται σε PS3 για την υπηρεσία, παρέχοντας παιχνίδια από το παλαιότερο σύστημα έως τη (τότε) νέα κονσόλα PS4. 

Κατά την κυκλοφορία, το PS Now δεν ήταν εντυπωσιακό, μαστιζόταν από ροή αντικειμένων και καθυστέρηση εισόδου μετά από λίγες στιγμές παιχνιδιού. Τώρα, ωστόσο, με μια διευρυμένη βιβλιοθήκη και μια νέα τεχνολογία για να παίξετε, η υπηρεσία έχει εξελιχθεί σε δική της, με απόδοση που αξίζει την καλύτερη λίστα υπηρεσιών cloud gaming. 

Σε αυτήν την κριτική του PlayStation Now, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας αφού περάσουμε λίγο χρόνο με την υπηρεσία. Παρόλο που υπάρχουν ακόμα κάποιες αδυναμίες, το PS Now είναι πολύ καλύτερο από ό, τι πριν από μερικά χρόνια. Με μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών και χαμηλή τιμή, για εκκίνηση, είναι απαραίτητο να αγοράσετε για οποιονδήποτε ανεμιστήρα του PlayStation.

playstation-τώρα-εφαρμογή 1

playstation-now-doom 2

playstation-now-library 3

playstation-now-playstation-store 4

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το PlayStation Now

Χαρακτηριστικά

Τι είναι το PlayStation Now?

Το PlayStation Now δεν είναι το ίδιο με μια υπηρεσία όπως το Vortex (διαβάστε την κριτική Vortex). Αντί να υπόσχεται μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε ή ποια συσκευή χρησιμοποιείτε, το PlayStation Now περιορίζεται σε δύο πλατφόρμες: PS4 και Windows PC. 

Η κλήρωση του είναι περισσότερο προς την κατεύθυνση του παιχνιδιού μέσω της ιστορίας του PlayStation και όχι με τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας εν κινήσει. Περιλαμβάνεται μια μεγάλη λίστα τίτλων – θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα στην παρακάτω ενότητα – και μπορείτε να τα παίξετε σε PS4 και PC χωρίς να χάσετε καμία πρόοδο αποθήκευσης. 

Ωστόσο, θα χρειαστείτε έναν ελεγκτή PS4. Αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα για τους συνδρομητές του PlayStation Now που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία στο PS4 τους, είναι πρόβλημα για τις συσκευές αναπαραγωγής υπολογιστή. A – ο ελεγκτής PS4 χρησιμοποιεί – μπορεί να κοστίσει έως και 60 $. 

Το PlayStation Now δεν διαθέτει υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού, κάτι που είναι κρίμα. Εάν παίζετε σε υπολογιστή, θα πρέπει είτε να αγοράσετε ένα DualShock 4 και να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο micro-USB (το οποίο δεν περιλαμβάνεται) ή να ξοδέψετε επιπλέον $ 65 περίπου για να αγοράσετε τον ασύρματο προσαρμογέα DualShock 4. 

Επιπλέον, τα Windows 10 υποστηρίζουν το χειριστήριο Xbox One, όχι το PS4, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα κατά τη διαμόρφωση προγραμμάτων οδήγησης. 

Υπάρχουν άλλα ζητήματα με την υπηρεσία εκτός αυτού. Η κορυφή των ερωτήσεων του PlayStation Now είναι αφιερωμένη σε ερωτήσεις σχετικά με την ουρά. Εάν υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες που προσπαθούν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι – η Sony δεν λέει ποιος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός – θα πρέπει να ουρά για αυτό το παιχνίδι. Όσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε, δεν υπάρχει λόγος. 

Αυτά δεν είναι ούτε τα λόγια μας. Στις Συχνές Ερωτήσεις, η Sony λέει “είναι αδύνατο να μαντέψεις πόσο καιρό θα περιμένεις.” Αυτό είναι απαράδεκτο. Με 100 $ ετησίως ή 20 $ ανά μήνα, οι συνδρομητές δεν πρέπει να περιμένουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για την οποία πληρώνουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τη νέα σεζόν του Stranger Things στο Netflix μέχρι να σταματήσουν οι άλλοι χρήστες. 

playstation-now-review-faq

Το γεγονός ότι πρέπει να κάνετε ουρά παρέχει μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η Sony προσφέρει το PlayStation Now. Πιθανότατα, έχει μερικούς διακομιστές σε κάθε κέντρο δεδομένων αφιερωμένο στο PlayStation Network με τους χρήστες να κάνουν streaming από αυτό που είναι ουσιαστικά ένα σούπερ PS4. 

Ωστόσο, αυτή η ενότητα δεν είναι κακή. Το PlayStation Now διαθέτει πολλές δυνατότητες ποιότητας ζωής που κάνουν την εμπειρία απρόσκοπτη μεταξύ υπολογιστή και PS4. Οι αποθηκεύσεις, για παράδειγμα, αποστέλλονται αυτόματα στο cloud, ώστε να μεταβαίνετε εύκολα μεταξύ PS4 και PC.

Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές για πολλούς παίκτες, όπως online και couch co-op, καθώς και συνομιλία μέσω φωνής, κειμένου και βίντεο.

Επισκόπηση λειτουργιών του PlayStation Now

Λογότυπο PlayStation Nowwww.playstation.com

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Πλατφόρμες

Android

iOS

Παράθυρα

macOS

Πρόγραμμα περιήγησης

Υποστηριζόμενα παιχνίδια

Κάλυψη
textarea

Υποστηριζόμενες πλατφόρμες DRM
ΟΧΙ

Βάση γνώσεων

Κουβέντα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Τηλέφωνο

24/7 υποστήριξη

Υποστηριζόμενα παιχνίδια

Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπηρεσίες ροής, το PlayStation Now δεν επικεντρώνεται στη βιβλιοθήκη Steam. Αν και αυτή η προσέγγιση μπορεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη βιβλιοθήκη – διαβάστε το σχόλιο Shadow για παράδειγμα και δείτε πώς συγκρίνεται στο κομμάτι Shadow vs Playstation Now – έρχεται επίσης με υψηλότερο κόστος, καθώς θα πρέπει να αγοράσετε άδεια για κάθε παιχνίδι θέλεις να παίξεις. Με το PlayStation Now, περισσότεροι από 800 τίτλοι περιλαμβάνονται δωρεάν, σε αντίθεση με το GeForce Now (διαβάστε το κομμάτι GeForce Now εναντίον PlayStation Now). Διαβάστε το κομμάτι Shadow vs GeForce Now, για να δείτε πώς συγκρίνονται οι δύο.

playstation-now-review-library

Παιχνίδια PlayStation Now

Αντλώντας από τη μακρά ιστορία του PlayStation, η υπηρεσία προσφέρει τίτλους που χρονολογούνται από το PS2. Δεν υπάρχουν αυθεντικά παιχνίδια PlayStation, κάτι που έχει νόημα, δεδομένου ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι διαθέσιμες στο PlayStation Store. Ωστόσο, η βιβλιοθήκη των παιχνιδιών είναι εντυπωσιακή, λαμβάνοντας υπόψη την τιμή. 

Κλασικές ιδιότητες PlayStation, όπως Jak και Daxter και Ratchet & Οι Clank, είναι παρόντες, καθώς και μοντέρνα αποκλειστικά, όπως το Bloodborne και το The Last of Us. Περιλαμβάνονται επίσης παιχνίδια που έχουν λάβει ένα remaster – όπως το God of War III Remastered και το Metal Gear Solid HD Collection -.  

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τους τίτλους πολλαπλών πλατφορμών. Sniper Elite 4, Fallout 4, Mafia III, Batman: Arkham City και πολλοί, πολλοί περισσότεροι τίτλοι περιλαμβάνονται. Από τους σύγχρονους τίτλους έως τα παλιά αγαπημένα, το PlayStation Now περιλαμβάνει τα πάντα. Δεδομένης της μακράς ιστορίας της Sony για την παροχή αστρικών τίτλων πρώτου μέρους, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πολλά υπέροχα παιχνίδια για να παίξετε.

Ωστόσο, δεν αγνοείται το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη είναι περιορισμένη. Αν και δεν είναι τόσο περιορισμένο όσο, ας πούμε, το Blacknut (διαβάστε την κριτική μας για το Blacknut), το PlayStation Now δεν περιλαμβάνει τα πάντα. Οι δημοφιλείς νέοι τίτλοι indie, όπως οι Celeste και Slay the Spire, δεν περιλαμβάνονται και παραλείπονται επίσης πρόσφατοι τίτλοι πρώτου μέρους, όπως το Spider-Man.. 

Τιμή

Το PlayStation Now μπορεί να είναι πολύ ακριβό, αλλά, ευτυχώς, σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές χρονικές περιόδους που προσφέρουν κλιμακωτές εκπτώσεις. Αν και το αρχικό κόστος φαίνεται υψηλό, δεν χρειάζεται να αγοράσετε παιχνίδια.

Όπως συμβαίνει με μια συνδρομή στο PlayStation Network, η καλύτερη τιμή, με μεγάλη διάρκεια, προέρχεται από το ετήσιο πρόγραμμα. Αναμένουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσγειωθούν εκεί, καθώς η ετήσια μηνιαία τιμή πέφτει κάτω από 10 $, προκαλώντας ντροπή ακόμη και τις φθηνότερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud. Σε σύγκριση με τις μηνιαίες και τριμηνιαίες επιλογές, το ετήσιο πρόγραμμα είναι πολύ καλύτερο. 

Μας αρέσει η ευελιξία στη διάρκεια, αλλά το πρόγραμμα τριών μηνών δεν έχει νόημα. Όταν προστεθεί, είναι περίπου η μισή τιμή του ετήσιου προγράμματος, αλλά προσφέρει μόνο το ένα τέταρτο της διάρκειας. Ομοίως, το μηνιαίο πρόγραμμα είναι 140 $ ακριβότερο από την αγορά ενός έτους εκ των προτέρων. 

Η τιμή είναι καλή στο ετήσιο τέλος των πραγμάτων, λαμβάνοντας υπόψη ότι περιλαμβάνονται περισσότερα από 800 παιχνίδια, αλλά υποθέτουμε ότι έχετε ήδη έναν ελεγκτή DualShock 4. Όπως αναφέρεται στην ενότητα “δυνατότητες”, το PS Now δεν υποστηρίζει είσοδο πληκτρολογίου και ποντικιού. Εάν δεν διαθέτετε PS4, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το αρχικό κόστος. 

Ακόμα και στο φθηνό τέλος των πραγμάτων, θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον 120 $ για να αποκτήσετε ένα DualShock 4 και ασύρματο προσαρμογέα, αυξάνοντας το συνολικό κόστος σε περισσότερα από 200 $, εάν προχωρήσετε σε ετήσιο πρόγραμμα. Παρόλο που το PlayStation Now είναι πολύ καλό αν έχετε ήδη PS4 ή το χειριστήριο που το συνοδεύει, η εκκίνηση από την αρχή είναι ακριβή. 

Δωρεάν δοκιμή του PlayStation Now

Ευτυχώς, η Sony προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή, σε αντίθεση με τις περισσότερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud. Έχετε ολόκληρες επτά ημέρες για να δοκιμάσετε την υπηρεσία και, στη συνέχεια, η Sony θα σας χρεώσει αυτόματα για μια μηνιαία συνδρομή. Μας αρέσει η μετάβαση σε μηνιαία συνδρομή αντί για ετήσια. Εάν η δοκιμαστική περίοδος ξεπεράσει το μυαλό σας, τουλάχιστον θα χρεωθείτε μόνο 20 $ αντί για 100 $.

Ευκολία στη χρήση

Το να ξεκινήσετε με το PlayStation Now είναι αδύνατο, τουλάχιστον σε υπολογιστή. Ωστόσο, το ξεκίνημα στο PS4 είναι απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε με το PS4 είναι να μεταβείτε στο PlayStation Store, να αγοράσετε μια συνδρομή και να ξεκινήσετε την προεγκατεστημένη εφαρμογή PS Now. Σε υπολογιστή, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το PlayStation Store για επιτραπέζιους υπολογιστές, το οποίο είναι ξεπερασμένο για λίγα χρόνια.

playstation-τώρα-κριτική-κατάστημα

Από εκεί, πρέπει να μεταβείτε στην ενότητα PS Now και να αγοράσετε μια συνδρομή ή μια δωρεάν δοκιμή. Αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα. Μετά την αγορά της συνδρομής σας, δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν οδηγείτε σε μια σελίδα λήψης ή σε μια λίστα με τις τρέχουσες συνδρομές σας. Θα λάβετε ένα γενικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, αλλά αυτό είναι. 

Πρέπει πραγματικά να επιστρέψετε στην ενότητα PlayStation Now και να κάνετε λήψη της εφαρμογής μόνοι σας. Επιπλέον, η οθόνη PS Now δεν αναγνωρίζει ότι έχετε ήδη εγγραφεί, επομένως θα εξακολουθείτε να βλέπετε τα ίδια κουμπιά για να ξεκινήσετε μια δωρεάν δοκιμή. 

Μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά η μη ενημέρωση της σύνδεσης στο λογαριασμό σας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Για εμάς, αυτό σήμαινε αναπήδηση στον ιστότοπο μέχρι να βρούμε τον σύνδεσμο λήψης. 

playstation-now-review-Αγορά-οθόνη

Τέλος, μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να συνδεθείτε. Ωστόσο, στην επιφάνεια εργασίας δεν υπάρχει προτροπή να το κάνετε. Η εφαρμογή φορτώνεται με μια λίστα παιχνιδιών, με το κουμπί “είσοδος” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. 

playstation-now-review-application

Χρησιμοποιώντας το PlayStation Now

Η εφαρμογή PS Now φαίνεται ωραία στον υπολογιστή, αλλά θέτει μερικά προβλήματα χρηστικότητας. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει συνάρτηση αναζήτησης. Αντίθετα, τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα σε μορφή μπλοκ, παρόμοια με το Netflix. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα, να περιηγηθείτε σε νέες προσθήκες και να δείτε τι παίζουν άλλα άτομα. Όσον αφορά την περιήγηση στη βιβλιοθήκη, η Sony, παραδόξως, έχει παιχνίδια χωρισμένα σε πολλές αλφαβητικές λίστες.

Υπάρχει επίσης μια περίεργη καθυστέρηση κατά την κύλιση στη διεπαφή. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα επιλύονται χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ελεγκτή, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή όπως θα κάνατε στο PS4 σας, αλλά η έλλειψη λειτουργικότητας αναζήτησης παραμένει. Ευτυχώς, μπορείτε να βάλετε την εφαρμογή σε λειτουργία πλήρους οθόνης, έτσι ώστε η διεπαφή τύπου πλακιδίων να μην αισθάνεται τόσο κλειστοφοβική. 

Μόλις επιλέξετε ένα παιχνίδι, μπορείτε να δείτε κάποια σχετικά μέσα για αυτό, να επιλέξετε να το παίξετε ή να το προσθέσετε στη λίστα σας. Η ίδια η διεπαφή λειτουργεί καλά, αλλά η έλλειψη οργάνωσης και φιλτραρίσματος την κάνει να νιώθουμε δυσκίνητη. Αφού δείτε πώς εμφανίζονται τα παιχνίδια μόλις επιλέξετε ένα, είναι σαφές ότι η Sony θα μπορούσε να το καταστήσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Απλώς δεν έχει ακόμη. 

playstation-now-review-start-game

Χρειάζονται λίγα λεπτά για να φορτώσετε το παιχνίδι, αλλά είναι ανώδυνο, συνολικά. Κατά την έναρξη της συνεδρίας σας, η διεπαφή θα σας δείξει πώς να βγείτε από το παιχνίδι και να συγχρονίσετε τις αποθηκεύσεις cloud. Εάν είστε συνδρομητής του PlayStation Plus, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη των αποθηκεύσεων cloud στο PS Now απευθείας στην εφαρμογή.

Το PlayStation Now Cloud Saves

Υπάρχουν πολλά μη προφανή προβλήματα ευκολίας χρήσης με το PS Now. Όπως αναφέρεται στην ενότητα “δυνατότητες” παραπάνω, οι αποθηκεύσεις σας αποστέλλονται στο cloud, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε μεταξύ PS4 και PC. Ωστόσο, εάν αγοράσετε ένα παιχνίδι που είναι διαθέσιμο στο PS Now και θέλετε να συνεχίσετε την αποθήκευσή σας τοπικά, θα πρέπει να συγχρονίσετε χειροκίνητα το σύστημα PS4 σας με τους διακομιστές PS Now. 

Το ίδιο ισχύει και με τον άλλο τρόπο. Εάν ξεκινήσετε ένα παιχνίδι τοπικά και θέλετε να το παίξετε στο PS Now, θα πρέπει να συγχρονίσετε χειροκίνητα τις αποθηκεύσεις σας. Ωστόσο, η Sony λέει ότι μπορείτε να το κάνετε μόνο «μερικές φορές». Εάν έχετε αποθηκεύσει PS3 στο λογαριασμό σας, ενδέχεται να μπορείτε να συγχρονίσετε τα αποθηκευμένα και τα τρόπαιά σας με τη συνεδρία PlayStation Now, αλλά δεν λειτουργεί πάντα. 

Σε συνδυασμό με την ουρά, το PlayStation Now δεν εμπνέει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι Συχνές Ερωτήσεις δίνουν το πάντα απογοητευτικό «ίσως» σε πολλές πολύ σημαντικές ερωτήσεις. Είναι σαν το PS Now να έχει κολλήσει στο υπάρχον οικοσύστημα του PlayStation Network χωρίς πλήρη σκέψη, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα κατά το συγχρονισμό αποθηκεύσεων ή την έναρξη μιας νέας περιόδου σύνδεσης. 

Υπάρχουν ακόμη πιο γκρίζες περιοχές κατά την παράθεση περιεχομένου με δυνατότητα λήψης, του PlayStation VR και του PlayStation Camera. Το DLC που σας ανήκει δεν υποστηρίζεται, ανεξάρτητα από το αν το αγοράσατε από το PlayStation Store ή το έχετε λάβει από έναν δίσκο. Ομοίως, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αξεσουάρ PlayStation, όπως το PS VR ή την κάμερα PS με το PlayStation Now.

Εκτέλεση

Η Sony προτείνει ένα μέτριο 5 Mbps για ροή του PlayStation Now, το οποίο είναι η ίδια ταχύτητα που προτείνει το Netflix για βίντεο HD. Πριν ξεκινήσουμε τις δοκιμές μας, χρησιμοποιήσαμε το Speedtest.net για να διασφαλίσουμε ότι πληρούσαμε το σήμα. Για τις δοκιμές μας, είχαμε ping 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ταχύτητα λήψης 83,04 Mbps και ταχύτητα μεταφόρτωσης 9,01 Mbps. 

PlayStation Now σε υπολογιστή

Πάνω από το σήμα, ξεκινήσαμε το PS Now και φορτώσαμε μερικά παιχνίδια. Δοκιμάσαμε αρκετούς τίτλους, αλλά ο περισσότερος χρόνος μας ξοδεύτηκε με το DOOM 2016, το Mighty No. 9 και το Bloodborne. Ευτυχώς, δεν χρειαζόμασταν ουρές για κανένα από αυτά τα παιχνίδια, αν και οι δοκιμές μας έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης. 

Τα παιχνίδια αισθάνθηκαν εκπληκτικά ανταποκρινόμενα. Υπήρχαν μερικά ζητήματα με το τεχνητό, αλλά επιλύθηκαν γρήγορα. Από όλα τα παιχνίδια που δοκιμάσαμε, δεν υπήρξε ποτέ αδύναμο σφάλμα σύνδεσης. Εάν παίζετε ένα παιχνίδι και η σύνδεσή σας σταματήσει, το PS Now θα σας προειδοποιήσει να αποθηκεύσετε και να βγείτε από το παιχνίδι. 

Τούτου λεχθέντος, υπήρχε αξιοπρεπής καθυστέρηση εισροών. Δεν έσπασε την εμπειρία – ακόμη και γρήγοροι σκοπευτές όπως το DOOM ήταν παιγμένοι – αλλά ήταν αξιοσημείωτο. Φαίνεται ότι το ζήτημα είναι πιο έντονο σε νεότερους τίτλους, όπως το DOOM, καθώς δεν είχαμε πολλά ζητήματα εισαγωγής με το Mighty No. 9. 

playstation-now-review-doom

Όλα τα παιχνίδια είναι κλειδωμένα στα 720p, κατεβαίνοντας από εκεί με βάση τη σύνδεσή σας. Τα παιχνίδια δεν φαίνονται άσχημα σε μια τυπική οθόνη 1080p, αλλά η αναπαραγωγή σε οθόνη 4K δεν είναι καλή στιγμή. Οι υφές φαίνονται λασπώδεις, με αξιοσημείωτα αντικείμενα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος προσαρμογής της ανάλυσής σας. 

Παρόλο που είναι κλειδωμένο στα 720p και έχει το παραμικρό καθυστέρηση εισόδου, το PlayStation Now είναι πολύ χρήσιμο. Το δοκιμάσαμε πριν από μερικά χρόνια, και μπορούμε να μιλήσουμε για το πόσο έχει βελτιωθεί. Τα παιχνίδια μπορούν να παιχτούν, κάτι περισσότερο από ό, τι μπορούν να πουν οι περισσότερες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών cloud. Ωστόσο, δεν έχετε ακόμα μια ιδανική εμπειρία. 

Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε μια γερή εμπειρία με λίγους τίτλους. Μπορείτε να κατεβάσετε και να παίξετε περισσότερα από 300 παιχνίδια από τη βιβλιοθήκη τοπικά στο PS4 σας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν DLC ή πρόσθετων που έχετε στην κατοχή σας. Αυτή η υπηρεσία, δυστυχώς, δεν είναι διαθέσιμη σε υπολογιστή.

Κάλυψη

Το PlayStation Now είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες, όπως Αυστρία, Καναδάς, Φινλανδία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, ΗΠΑ και ΗΠΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Όσον αφορά τον αριθμό των κέντρων δεδομένων που εξυπηρετούν αυτές τις χώρες, είναι δύσκολο να πούμε. 

Η Sony δεν αναφέρει τον αριθμό κέντρων δεδομένων που διαθέτει για το PlayStation Now. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ενδείξεις από τις ερωτήσεις του PlayStation Now. Όπως προαναφέρθηκε, ίσως χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για ένα παιχνίδι, κάτι που υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολύ λίγα κέντρα δεδομένων αφιερωμένα στην πλατφόρμα. 

Επιπλέον, δεδομένου του πόσο μεγάλο είναι το PlayStation Network συνολικά, υπάρχουν πιθανώς πολλοί διακομιστές αφιερωμένοι στην εκτέλεση της υπηρεσίας. Πόσοι από αυτούς τους διακομιστές είναι αφιερωμένοι στο PlayStation Τώρα, όμως, είναι ένα μυστήριο. Ομοίως με τα κέντρα δεδομένων, μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν πολλά, δεδομένου ότι η Sony συνιστά να ξεκινήσει μια συνεδρία κατά τις ώρες αιχμής για να αποφευχθεί η ουρά.

Η ετυμηγορία

Το PlayStation Now δεν είναι μια εντυπωσιακή υπηρεσία τυχερού παιχνιδιού cloud. Πολλά παιχνίδια PS4 είναι διαθέσιμα για λήψη τοπικά, καθιστώντας τους λόξυγγες που συνοδεύουν το cloud gaming ξεπερασμένο.. 

Το PlayStation αξίζει τώρα? 

Ωστόσο, δεν το προτείνουμε. Το PS Now είναι μια εξαιρετική υπηρεσία για τους οπαδούς του PlayStation που θέλουν να παίξουν μέσω μιας καθυστέρησης τίτλων που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμοι. Η τοπική λήψη παιχνιδιών PS4 είναι εντάξει, αλλά με τα προβλήματα που συνοδεύουν την αποθήκευση στο cloud, είναι καλύτερο να αγοράσετε το δίσκο. Η αναπαραγωγή στο PS2, ωστόσο, είναι μια απόλαυση. 

Με βάση τις δοκιμές μας, η αναπαραγωγή παλαιότερων ή λιγότερο απαιτητικών τίτλων οδηγεί και σε καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, μπορείτε να παραλάβετε και να παίξετε παιχνίδια PS2 και PS3 στον υπολογιστή σας και το PS4, κάτι που είναι υπέροχο. Συνολικά, το PS Now δεν είναι η καλύτερη υπηρεσία gaming cloud, αλλά προσφέρει μια ιστορία παιχνιδιών που κάνουν λίγοι άλλοι. 

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή επτά ημερών του PlayStation Now; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me