Vortex Cloud Gaming áttekintés – Frissítve 2020

Vortex felülvizsgálat

A Vortex érdekes felhőjáték-szolgáltatás, mivel nagyon megfizethető bevezetést kínál számára. A teljesítmény azonban kissé elmarad, és a könnyű használat bizonyos munkákat is felhasználhat. Olvassa el a teljes Vortex áttekintést a részletekért.


Mi az a Vortex Cloud Gaming??

A Vortex „a számítógépes játékok iránt szenvedélyes emberek csoportja”, amely ismerős kijelentés, ha valaha is böngészett a felhős játékszolgáltatásokon. A legjobb felhőalapú játékszolgáltatásokkal kapcsolatban a legjobban rangsorolni nehéz, különösen mivel ez a technológia még gyerekcipőben jár. Ebben a Vortex beszámolóban meg fogjuk nézni, hogy megtörtént-e a vágás.

A rövid válasz: „egyfajta”. Az örvény olcsó és emiatt elérhető. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megismerkedjen a felhő játékaival és a jelenleg kísérő hiányosságokkal, de nem foglalja magában azt, amelyre a felhő játék képes. A félig sütött formatervezés a dolgok asztali végén nehézkes élményhez vezet, akárcsak a korlátozott játékkönyvtár. 

Ennek ellenére az ár miatt nehéz hibáztatni a Vortex-et. Nagyon sok értéket kínál pénzének, kevés elkötelezettséggel. Bár nem fogja tudni lejátszani a teljes Steam könyvtárat, képesnek kell lennie arra, hogy a legtöbb játékot az asztalon és a mobil eszközökön játssza le..

örvény-Slider1

örvény-slider2

örvény-slider3

örvény-slider4

örvény-slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Vortex jellemzői szempontjából meglehetősen kopár, inkább a felhő alapvető játékélményének nyújtására koncentrál. A weboldal GYIK részében a Vortex azt állítja, hogy a „közeljövőben” bevezeti a VIP számlát „sok új prémium funkcióval”. Jelenleg azonban csak egy terv van.

Ez a terv támogatja a Windows, a MacOS és az Android rendszert. Bármilyen platformot használhat, amely hozzáféréssel rendelkezik a Google Chrome-hoz (olvassa el a Google Chrome áttekintését). Ezért más Chromium-alapú böngészőket, például az Opera-t is teszteltünk, és azok is jól működtek (olvassa el a Chromium és az Opera áttekintését).

A legtöbb szolgáltatás az Android alkalmazás jóvoltából jön. Használhat vezérlőt az Android-eszközével, és azt javasoljuk, hogy tegye meg, de a Vortex fedezi Önt, ha nincs ilyen. Az Android alkalmazásban vannak képernyőn megjelenő kezelőszervek. Bár nem új koncepció, az Vortex lehetővé teszi, hogy újracsomagolja őket.

Felvehet annyi elemet, amennyit csak akar, a képernyőhöz, és bárhová húzhatja. A Vortex alapértelmezett elrendezést biztosít minden játékhoz, amelyek közül néhány egyszerűbb, mint mások, de testreszabhatja, amíg a vezérlés nem kényelmesebb..

Ezen felül további gombokat adhat hozzá egy billentyűzethez és egérhez, vagy egy Xbox játékhoz. Ez magában foglalja a dedikált gombok hozzáadását bizonyos egérkattintásokhoz, a teljes köröket az egyes gombokhoz és a továbbfejlesztett hüvelykujjmozgatást. Ha elkezdi testreszabni, és véletlenül megtöri valamit, akkor bármikor visszatérhet az alapértelmezett vezérlőegység elrendezéséhez a munkamenet megszakítása nélkül.

vortex-felülvizsgálat-android-vezérlő-testreszabási

A képernyő-vezérlő testreszabása mellett testreszabhatja az érintőképernyő kölcsönhatásait is a játékkal. Ez magában foglalja az elmozdulást a mozgásgyorsítás érdekében, a DPI-t, amelyen a kurzor mozog, és melyik gomb aktiválódik, ha megérinti és dupla koppintással. 

örvény-review-android-érintésérzékeny

Ezek a funkciók örömmel fogadhatók az Android alkalmazásban, de úgy tűnik, hogy a Vortex szívesen adta hozzá őket az asztali alkalmazáshoz. Amint az alábbi „egyszerű használat” szakaszba kerülünk, a Vortex asztali és böngésző alapú verziójai testreszabhatóság szempontjából kopárnak érzik magukat, ami szégyen, mivel az Android alkalmazás annyira rugalmas.

Vortex Cloud Gaming szolgáltatások áttekintése

Támogatott játékok

Ellentétben a Shadow-tal (olvassa el az Shadow-áttekintésünket), a Vortex nem működik olyan DRM platformon, mint például a Steam, az Origin és a Battle.net. Ehelyett van egy olyan játékkönyvtár, amelyet a platformon játszhat le. Ezeknek a játékoknak továbbra is licenc szükséges, függetlenül attól, hogy ki kezeli a licencet, de a teljes Steam könyvtár nem érhető el.

De a legnagyobb találat elérhető. A Vortex olyan új címeket támogat, mint a Resident Evil 2 remake, a Rain of 2 és a Cuphead, új játékokat adva a listához minden héten. Noha a könyvtár kiterjedt, elsősorban a főbb kiadásokra fókuszál, sok népszerű indie-cím megáll az út mentén.

örvény-game-könyvtár

Néhány újabb indie-sláger, például a Celeste, érthetően hiányzik, ám hiányzik a klasszikus címek, például a Super Meat Boy, a Darkest Dungeon és a Terraria. Ezeknek a játékoknak a futtatásához nincs szükség sok hardverre, így valószínűleg egy szerény felszereléssel is meg lehet lépni.

Az Android támogatásával azonban örülnék, ha útközben is megkapja a legjobb indie-címeket. 

Bár a legtöbb játék futtatásához licenc szükséges, a Vortex tartalmaz néhány ingyenes játékot is. Természetesen a normál szabadon játszható címek, például a Fortnite, az Apex Legends és az Counter-Strike: Global Offensive is szerepelnek, de más játékokhoz is hozzáférhetsz. Figyelemre méltó, hogy a Vortex Cloud Gaming hozzáférést biztosít a Guild Wars 2, a Bendy, a tintagép és a Batman: a Telltale sorozathoz.. 

Szeretnénk, ha a Vortex DRM platformon működne, de az általa kínált könyvtár széles. Ha jobban aggódik a legújabb kiadások futtatása, mint a régi indie-kedvencek lejátszásakor, akkor a könyvtár rendben van.

Ár

A Vortex-nek vannak bizonyos problémái – a következő szakaszokban foglalkozunk velük -, ám ezeket az ár figyelembe vételével könnyű figyelmen kívül hagyni. Nincs több terv vagy időtartam közül lehet választani.

Mennyibe kerül a Vortex felhő játék?

A Vortex egyértelmű az árain: havonta 9,99 USD-t fizet, amennyire csak akarja a szolgáltatást.

A nonszensz természet vonzó, csakúgy, mint az alacsony ár. A Vortex azonban nem pontosan világítja meg, hogy mit vásárol. Egyszerűen azt mondja, hogy olyan számítógépet vásárol, amelyen „Nvidia grafika” szerepel, ami nem sokat mond arról, hogy a gép milyen jól fog működni (ellenőrizze az Nvidia saját felhő játék szolgáltatását a GeForce Now áttekintésben).

A weboldal GYIK szakaszában kijelenti, hogy elindít egy VIP programot, amely egy bizonyos ponton több funkcióval rendelkezik, feltehetően magasabb árral, de jelenleg csak az alapterv áll rendelkezésre. 

A pénzért valójában nem vásárol játékot, csak maga a szolgáltatás. A PlayStation Now-hoz képest, amely havonta kevesebb, mint 10 dollárba kerül, ha évente előre vásárol, csalódást okoz. A PS Now több mint 800 játékkal érkezik, amelyek közül 300 PS4 cím, amint azt a PlayStation Now áttekintésből olvashatod.

A fejjel az, hogy bármikor törölheti a Vortex alkalmazást. Havonta 10% -ot számol fel minden hónapban, amíg másképp nem dönt, ami szép ütemű változást jelent. A legtöbb felhő játék szolgáltatás megkísérelte felvonultatni a felhasználókat abban a reményben, hogy bármilyen játékot streamingbe hozhat a mobil eszközén, és arra kényszeríti a felhasználókat, hogy egy éves előfizetésre készüljenek. A Vortex segítségével csak addig fizet, amíg csak akarja. 

A fizetés szempontjából használhat PayPal-ot, hitelkártyát vagy banki átutalást, ha a webhelyen regisztrál. Ha alkalmazást vásárol, akkor használhatja a Google Pay, vagy Windows esetén a Windows 10 alkalmazáson belüli vásárlási lehetőséget. 

Azt mondta, ha egyszer fizet, akkor ez a pénz eltűnt. Technikailag a Vortex visszatérítési időszakot kínál, de ezt nehéz nevezni. Ha kevesebb mint 15 percig játszottál, kérhet visszatérítést. Ha túlmutatsz ezen túl, akkor szerencsétlen leszel.

Egyszerű használat

A Vortex-feliratkozás szellő. A webhely több pontja kéri, hogy jelentkezzen be, és bármelyikükre kattintva megjelenik egy bejelentkezési / regisztrációs oldal. Itt csak annyit kell tennie, hogy megadja az e-mail címét, állít be egy jelszót, és válassza ki, hogy fel kíván-e jelentkezni a levelezőlistára. 

Ezután valójában előfizetést is megvásárolhat. Mint fentebb említettük, a Vortex csak havi tervet kínál, azaz nem kell választania több szint között, mielőtt kijelentkezne. Egyszerűen írja be fizetési adatait, számlázási adatait, és kattintson a „Fizessen most” gombra. Amint ez megtörténik, egy fizetéssel elfogadott képernyővel, egy gombbal, a “most játszani” fogadni fogsz.

örvény-review-fizetési visszaigazoló

Innentől átirányítják az alkalmazás böngésző alapú verziójára, amely megmutatja a játék könyvtárat. Mint már említettük, a legtöbb játéknak a platformon történő lejátszásához engedélyre van szüksége. Szerencsére azonban ez nem korlátozódik egy meghatározott DRM-re, vagy legalábbis erre állítja a Vortex. 

örvény-review-game-oldal

Minden alkalommal, amikor betölti a játékot, be kell jelentkeznie a Steambe, amely nagyon bosszantóvá válik, különösen akkor, ha engedélyezve van kétfaktoros hitelesítés (olvassa el a mi két tényezős hitelesítési útmutatónkat). Van néhány kivétel – az Apex Legends kéri, hogy jelentkezzen be például az Originbe -, de leginkább Steam-et használ. 

Ez felvethet néhány kérdést. Például van egy licencünk a The Witcher 3-hoz, amelyet a GOG-tól vásároltunk. A játék elindításakor a Vortex azt mondta, hogy licencre lesz szükségünk, és megemlítette még a GOG-t is. Bejelentkezés után a játék nem töltődik be. Nem kaptunk hibaképernyőt vagy magyarázatot, csak egy fekete oldalt.

örvény-review-böngésző alkalmazás

Elég annyit mondani, hogy ha Vortex-rel játszani akarsz, akkor a játékot kifejezetten a Steam-en kell birtokolni, annak ellenére, hogy a Vortex másképp állítja.  

A játék indítása meglehetősen fájdalommentes folyamat, bár hosszú terhelési idővel kell szembenéznie. Miután kiválasztotta a kívánt címet, függetlenül attól, hogy a helyi alkalmazásból vagy a böngésző felhasználói felületéből származik-e, be kell jelentkeznie a Steam vagy a DRM platformon, amelyen a játék kizárólagos. Ezután csak megvárja, amíg a játék elindul. 

örvény-review-játék-dob

Néhány percig is eltarthat, de a betöltés nem túl rossz. Az egyetlen kivétel az asztali alkalmazás, amely – ahogy a következő szakaszban fogunk beszélni – alkalmatlan. 

Ellenkező esetben a játékokat előnyben részesítheti a könnyebb szervezés érdekében, és a Vortex megmutatja az összes támogatott cím minden részletét, beleértve a támogatott vezérlő bemeneteket, a kategóriákat, amelyekhez a játék illeszkedik, és az osztályozást. 

Az egyetlen bosszúság az, ha befejezi a munkamenetet. A Vortex felkéri Önt, hogy értékelje tapasztalatait, és adjon visszajelzést. Könnyen bezárhatja ezt az ablakot, de nincs lehetőség a további előugró ablakok letiltására. 

Vortex parancsikonok

Amikor elindít egy játékot a Vortex segítségével, lényegében bejelentkezik egy virtuális gépbe, azaz minden, amit a gépen csinál, kizárólagos. Például az egér nem mozgatható át a játék ablakon kívül anélkül, hogy előbb kitörne az adott munkamenetből. 

A probléma leküzdésére a Vortex számos parancsikont használhat. Például a böngésző használatakor az „ALT” plusz a bal nyíl billentyűt használhatja a munkamenet bezárásához. Ezen billentyűparancsok egyike sem magyarázható. Időnként előugró ablakot láthat, amelyben elmondja, mit kell tennie, de nem találtuk azokat a feltételeket, amelyek között a felbukkanó képernyő megjelenik.. 

Ez azonban csak a böngésző verziójában van. Androidon a Vortex megmutatja az összes hivatkozást, sőt olyan messze is megy, hogy lehetővé tegye a virtuális vezérlőn lévő kulcsok újrakészítését.. 

A „könnyű használat” és a „teljesítmény” szakaszokból egyértelmű, hogy a Vortex az Android alkalmazásnak van szentelve. Bár ez nagyszerű a mobil játékosok számára, azok számára, akik tradicionálisabb élményt keresnek a billentyűzettel és az egérrel, a gyorsbillentyűk megtanulásával kell becsukódniuk. 

Az az elgondolás hiánya, hogy az alkalmazás hogyan vezérli a számítógépet, más módon is megjelenik. Például az Escape gomb megnyomása megszakítja az egér szinkronizálását, lehetővé téve az egér használatát a helyi munkameneten. Szinte minden PC-s játékban azonban a szünet leállításához használja az escape billentyűt. 

Bizonyos esetekben megkerülheti ezt a kérdést. Például, ha visszatérünk a menükbe a DOOM-ban, használhatjuk a felhasználói kapcsoló hátsó kapcsolóját. 

Másokban azonban a menekülési kulcs funkcionalitásának hiánya azt jelentette, hogy a játék egyes részei elérés nélkül érhetők el újraújítás nélkül. Ez egy hatalmas felügyelet, és még nehézkesnek érezte a felhőjátékok máris nehézkes élményét.

Teljesítmény

Vortex szerint az általunk tesztelt ping nagyon jó volt, ami a Vortex szabványai szerint azt jelenti, hogy a lehető legjobb minőséget fogja nyújtani. Néhány szám lecsökkentéséhez teszteltük az internet sebességünket a speedtest.net segítségével, egy 9 milliszekundumos pingot, 54,6 Mbps letöltési sebességet és 10,45 Mbps feltöltési sebességet mérve..

Bár nem a leggyorsabb sebesség, jóval meghaladja a Vortex ajánlásait. Azt mondja, hogy legalább 10 MB / s sebességű internet-kapcsolattal kell rendelkeznie LAN-on keresztül, anélkül, hogy bármilyen más alkalmazás futne. A tesztelés során betartottuk ezeket a szabványokat. 

Megpróbáltuk minél több platformat tesztelni, de ez felvet néhány kérdést. Az alkalmazás használatával a Windows 10 rendszeren nem sikerült még egy játékot elindítanunk. Sokszor megpróbáltunk, minden próba újabb ellenőrzést igényelt a Steam-en. A hitelesítő adatok megadása után azonban a virtuális gép lelassul a feltérképezésre. 

A billentyűleütések akár 15 másodpercet is igénybe vehetnek a regisztrációhoz, a játékok betöltése pedig öt és 10 perc között telt el. Minden túl lassú volt; használhatatlan volt. A helyi alkalmazás vicc a böngésző verziójához képest, amely a problémái ellenére gyorsan betöltötte a játékokat.

A böngésző verziója sokkal jobb volt. Számos játékot teszteltünk, köztük a DOOM 2016, a Borderlands 2 és a Cuphead játékot. Az állásfoglalásunk az alábbiak szerint alig több mint 720p-re zárult, ami mondja. Úgy tűnik, hogy a Vortex a képkockasebességet részesíti előnyben a felbontás felett, ami bizonyos esetekben rendben van. Ha azonban nagy felbontású kijelzővel rendelkezik, a játékok nagyon gyorsan sárosak lesznek.

A felbontás azonban nem a kérdés: a bemeneti késés az. Az összes játék, amelyet teszteltünk, némi pontosságot igényel, és ebben az összefüggésben a Vortex szétesik. Az egér mozgatásának furcsa csúszó hatása van, mint egy rosszul programozott platformer, és a billentyűleütések észrevehető időt vesznek igénybe a regisztrációhoz. 

A játékok továbbra is játszhatók, de nem ideális formában. Ha bármilyen pontosságot igényel, akkor a tétje az, hogy csökkentse a nehézséget.

Meglepő módon a legjobb élmény az Android alkalmazás volt. Mint fentebb említettem, az Android alkalmazás a legjobban teljesítettnek érzi magát, és úgy tűnik, hogy a Vortex teljes teljesítményének optimalizálása is odafigyel. A precíziós játékok középpontjában a bemeneti késés még mindig tisztességes, de közel sem olyan, mint a böngészőben való játék.

lefedettség

A Vortex azon kevés felhőalapú játékszolgáltatások egyike, amelyek nemzetközileg indítják szolgáltatásaikat. Ahelyett, hogy egy régióra összpontosítana, a Vortex szervereivel rendelkezik szerte a világon, beleértve az adatközpontokat az Egyesült Államokban, Európában, Közép-Amerikában és Dél-Ázsiában. Ennek ellenére nincs túl sok szerver, azaz lehet, hogy ésszerű távolságot kell megtennie a játékához. 

Összességében 15 adatközpont működik, amelyek közül öt Európában található, további négy pedig az Egyesült Államokban található. Egy kanadai felhasználó is igénybe veheti az Egyesült Államok keleti központját. Közép-Amerika kap újat, Dél-Amerika pedig újat. Indonézia közelében található egy adatközpont.

Azok, akik követték, észrevehetik, hogy ez csak 13 adatközpontot eredményez. A Vortex szerint 15 van, de a referenciaként megadott térkép csak 13 pontot mutat. Ami a másik két adatközpontot illeti, nincs szó arról, hogy hol vannak. 

Az ítélet

A Vortex nem rossz felhőalapú játék, főleg a kért áron. Mivel azonban ez a technológia korlátozott, a sarkok vágása túl soknak bizonyul, és a Vortex ennek példája. A platformálók, lövészek és néhány RPG nem játszhatók le a bemeneti késés mértékével. Bár a Vortex eleget tesz a 60 kép / mp-es játék igényének, ezt a késés árán teszi meg. 

Ennek ellenére azok a játékok, amelyek nem igényelnek másodperces split pontosságot, jól játszanak, és hogy a Vortex olcsó legyen, megéri a belépés árát. A kiváló Android támogatással kombinálva a Vortex nem tűnik túl rossznak.

Mit gondolsz az örvényről? Tervezi kipróbálni? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk tapasztalatait. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map