Blacknut Cloud Gaming Review – Játékok a családnak – Frissítve 2020

Blacknut Cloud Gaming áttekintés

A Blacknut kicsit csalódott, mivel az egyik legjobb felhős játék felületet kínálja, amelyet látott, de rossz képminőséggel és unalmas játékkönyvtárral is szenved. Nézze meg, mi lehetett a teljes Blacknut beszámolónkban.


Legjobb felhő játék

A Blacknut egy egyedülálló felhő játék, amely több mint 300 játékkönyvtárat kínál ingyenesen előfizetésével. A családokra összpontosít, akik felhő játékba akarnak lépni, szülői felügyeleti lehetőségekkel és négy személyes családi tervvel. A korlátozott játékkönyvtár és a gyenge képminőség miatt azonban nehéz eladni, családtagként vagy sem. 

Ebben a Blacknut-beszámolóban meg fogjuk nézni, van-e mit kell ahhoz, hogy a legjobb felhőjáték-listánkba kerüljünk. A döntés meghozatala előtt beszélünk a szolgáltatásokról, a támogatott játékokról, az árról, a könnyű használatról, a teljesítményről és a lefedettségről.

A Blacknut használata csalódást okoz, nem azért, mert a helyi alkalmazások rosszak – valójában éppen ellenkezőleg -, hanem azért, mert a szolgáltatás nem minden, ami lehet. Az interfész és a szolgáltatások kiválóak, ami még rosszabbá teszi a játékok hiányos könyvtárát és a rossz videóminőséget.

furnér-Slider1

blackbut-slider2

furnér-slider3

furnér-slider4

furnér-slider5

Előző

Következő

erősségek & Hiányosságok

A Blacknut Cloud Gaming alternatívái

Jellemzők

A Blacknut számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amelyek bár nem nyilvánvalóak, még élénkebbé teszik az élményt. Sok megjegyzésre került a Netflix a tervezés és a funkcionalitás szempontjából, amelyeket az alábbiakban olvashatunk be a „könnyű használat” szakaszban. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a profilok. 

A Netflixhez hasonlóan a fiókjában annyi profilt tarthat fenn, amennyit csak akar. A képernyők számát korlátozhatja, amelyek bármikor aktívak lehetnek, de nem a profilodon. 

Ezenkívül a profilok testreszabhatók attól függően, hogy ki használja őket. Szűkítheti a könyvtárat csak a gyermekek számára készült játékokra, beállíthatja a fiókok PIN-kódját és testreszabhatja a profilképét. 

furnér-add-fiók

Noha ez nem változtatja meg a szolgáltatás mély működését, a profilok hozzáadása jól átgondolt megközelítést mutat, amelyet ritkán látnak a felhőalapú játék piacán. Ahogy a technológia elérhetőbbé válik, a vállalatok rohanó termékekkel lépnek forgalomba, amelyeknek tervezési megfontolása van, például a PlayStation Now. 

A kompatibilitás a Blacknut számára is óriási plusz. Vannak olyan alkalmazások, amelyek elérhetőek a Windows, a MacOS, az Amazon Fire TV, az Android, a Linux és a TV-k számára a Panasonic és a Samsung számára. Fejlesztés alatt áll egy iOS alkalmazás, Blacknut szerint, még nem tették közzé. 

A támogatott platformok tartománya tükrözi a vezérlő támogatását. A PC-n a legtöbb játék támogatja a vezérlőt, a billentyűzetet és az egeret, a mobiltelefonon pedig a vezérlőt vagy a képernyőn testreszabható gombokat használhatja. Ha játszani szeretne intelligens TV-jén, használhatja az Amazon Fire TV-t vagy az Android TV távirányítóját is. 

Ezen bemeneti eszközök támogatása nem terjed ki a játékokra – nem fog tudni játszani újabb címeket, mint például a Sniper: Ghost Warrior 3, a TV-távirányítóval -, de értékeljük, hogy a legtöbb cím rugalmassága. 

Egyéb funkciók közé tartozik a felhő mentése – azaz bármilyen eszközön felveheti a játékot, és folytathatja -, valamint a szülői felügyelet. A Blacknut kontroller és platform támogatást kínál, mint senki más felhő játék szolgáltatást, különféle hasznos funkciókkal együtt, amelyek biztonsági másolatot készítenek. 

A fekete dió felhő játék funkcióinak áttekintése

Blacknut Cloud Gaming logówww.blacknut.com

Kezdődik 1299 USD-tól minden hónapban

állványok

Android

iOS

ablakok

Mac operációs rendszer

böngésző

Támogatott játékok

lefedettség
textarea

Támogatott DRM platformok
N / A

Tudásbázis

Csevegés

Email

Telefon

24/7 támogatás

Támogatott játékok

A Blacknut korlátozott játékkönyvtárat kínál. Eltérően a Vortex-től, amely lehetővé teszi a Steam vagy más DRM platformon való játékot, a Blacknut ingyenes játékokat is tartalmaz (olvassa el a Vortex beszámolót). 

Bár ez pozitívnak tűnhet, nem az. A könyvtár több mint 320 címet kínál, de nincs olyan cím, amely valóban nagyszerű játék lenne. 

Bármely felismerhető cím vagy B-kategóriás india, vagy dupla-A-cím. Blacknut azt állítja, hogy az új játékokat „gondosan választják meg minden héten”, ami csak azt feltételezhetjük, hogy a játékokat az alapján választják meg, hogy ki akarja ingyen adni a cuccaikat. A könyvtár mérete és minősége szánalmas, összehasonlítva valami hasonlóval a PlayStation Now-hoz (olvassa el a PlayStation Now áttekintést). 

Nehéz komolyan venni a Blacknut-ot, ha a Garfield Kart az egyik legeredményesebb cím a „speed runner” szakaszban. Bármilyen felismerhető játék a nagyobb címekre is helyettesíthető. A Fallen Lords, bár tisztességes játék, rosszabb a Sötét Lélek, és az Orvlövész: A Ghost Warrior 3 nem szegezi be a szippantásos mechanikát, mint a Sniper Elite sorozat.. 

A tartományon kívüli legjobb játékok nem egyértelműek. Egy másik elveszett telefon: A Laura’s Story egy rejtett Steam gyöngyszem, és az Evoland 2 ünnepli a felülről lefelé fordított RPG-k hosszú múltját. Ezeknek a címeknek a többsége azonban a Steam-en olcsó és / vagy mobil eszközökön elérhető. A Blacknut könyvtárának nagy része valójában mobil eszközökön érhető el. 

A legjobb címek közül néhány a retro. A Blacknut például tartalmazza a Metal Slug és a Double Dragon trilógiát. Ugyanakkor nehéz igazolni, hogy 13 és 20 dollár között fizeti ezeket a játékokat, mivel ezek csak néhány dollár a PC-n és a mobil eszközökön.

Néhány indie-cím és néhány retro játék kivételével a Blacknutot nem szabad eladni. Ryse: A Róma fia az egyetlen igazi tripla-A cím, és középértékeket kapott. A könyvtár – és a szolgáltatás egésze – a gyerekekre és a családokra összpontosít. Rengeteg érett cím van, de ezek nem nagyok.

Ár

A Blacknut családközpontú felhőjáték-szolgáltatás, amelyet az árképzés is alátámaszt. Két terv áll rendelkezésre, és csak áron és az egyidejűleg használható eszközök számán különböznek egymástól. Noha az ár nem túl magas – olvassa el az árnyék áttekintésünket – úgy tűnik, hogy így van, amikor megvizsgálja a könyvtárat.

A Blacknut termékoldalán található egyes szolgáltatások jellemzői, de ezek nagyrészt azonosak a Family és a Premium tervek között. Mindkét előfizetéshez a teljes játékkönyvtár tartozik, korlátlan hozzáféréssel, hirdetések nélkül, szülői felügyelettel és felhőalapú mentéssel. Az egyetlen különbség a képernyők száma. 

A prémium tervek jóak egyetlen képernyőn, vagyis függetlenül attól, hogy hány telepítésű Blacknut van telepítve, egyszerre csak egy képernyő képes használni a szolgáltatást. Havonta további 7 dollárért frissítheti a Családtervet, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár négy képernyőt is használjon. 

Vákuumban az ár jó, és még jobbá tette az a tény, hogy nem kell további játékot vásárolnia. Ugyanakkor nem vásárolhat további játékokat. Mint már említettük, a könyvtár a legjobb esetben közepes, tehát valójában nem számít, hogy a Blacknut milyen mértékű díjat számít fel. Ha a könyvtár a jelenlegi állapotában marad, a költség mindig túl magas lesz. 

Ez azt mondta: ha néhány cím kitalálja az érdeklődését, az ár nem rossz. A Blacknut az egyik, ha nem az egyetlen, a felhő-szerencsejáték-szolgáltatás, amely olyan tervet kínál, amely lehetővé teszi több képernyő használatát egyszerre. Még 14 napos próbaverzió is van, hogy megnézze, tetszik-e is.

Egyszerű használat

Az összes hibája esetén a Blacknut rendkívül sima regisztrációs eljárással rendelkezik. Három képernyőből áll. Először az e-mail cím megadásával és a jelszó kiválasztásával jár, majd válassza ki a kívánt tervet, és végül adja meg hitelkártya-adatait. 

Volt egy kis csuklás a hitelkártya-adatok automatikus kitöltésekor a LastPass-szal (olvassa el a LastPass-áttekintésünket), de összességében a folyamat zökkenőmentes volt.

furnér feliratkozásának

A három lépést egyetlen képernyőn lehet kondenzálni, de a weboldal mozgékonyságával elégedettek vagyunk. A fizetés visszaigazolása után egy letöltési képernyőre kerül, amelyen megjelenik az összes olyan platform, amelyet a Blacknut-nal használhat.

furnér Letöltés

Végül bejelentkezhet. Lehetőség van „ingyenes Blacknut-fiók létrehozására” az alkalmazásban, de a keresés ellenére nem találtunk ingyenes tervet. Az alkalmazásban lehetősége van arra is, hogy bejelentkezzen az Amazon vagy a Google segítségével, amely nem biztosított a weboldalon való regisztráció során. Ezen következetlenségek ellenére a Windows indítása egyszerű volt. 

Az alkalmazás egyszerű, de csodálatosan megtervezett. A kiemelt játékok nagy felbontású képernyőképeket és videóablakokat kapnak a tetején, a Netflix-szerű listákkal együtt, a különböző kategóriák alatt. A bal felső sarokban található gombbal elérhető menü segítségével ugorhat az egyes kategóriákba, megnézheti kedvenc játékait, megnézheti a nemrégiben lejátszott játékokat és kereshet.

furnér-alkalmazás

A menü tetején e-mail címét is láthatja. Az erre kattintva megjelenik egy profilkiválasztási képernyő, ahol megtekintheti a beállításait és hozzáadhat további profilokat. Még ha az egyképernyős terv is van, további profilokat adhat hozzá. Ezenkívül kiválaszthatja, hogy felnőtt fiókról van-e szó, és beállíthatja a PIN-kódot. 

A profil szakasz alatt hozzáférhet a beállításaihoz. Noha ez nem kimerítő lista, a Blacknut lehetővé teszi a profil közvetlen irányítását az alkalmazásban. Megváltoztathatja tervét, függetlenül attól, hogy hol tart a hónap, frissítheti a jelszavát, és megváltoztathatja a fizetési módot. Az előfizetést az alkalmazásban is lemondhatja. 

furnér-fiók beállításai

Az Android alkalmazás ugyanolyan egyszerűen használható, és még a képernyőn megjelenő vezérlőket is tartalmazza. Az Android alkalmazásnak azonban korlátozottabb könyvtára van. Csak mobil és retro játékok érhetők el a mobil eszközökön, ami értelme az LTE kapcsolatok teljesítményének. Tekintettel a dadogásra, amit tapasztaltunk, kevés oka van annak, hogy a teljes könyvtárat nem vesszük figyelembe. 

Ha egy játékot választ, függetlenül az Android vagy az asztali számítógépről, sok hasznos információ jelenik meg. Láthatjuk a játék utánfutóját; részletek megtekintése, például időtartam, nehézség és billentyűzetek; lásd hasonló játékokat; és megnézheti a kompatibilitást a platformokkal és a vezérlőkkel. 

blackbut-válaszd játék

A használhatóság tesztelésének lezárása érdekében gyermekszámlát készítettünk és böngészett a könyvtárban. Természetesen az összes érett címet eltávolítottuk, de sok tizenévesek számára megfelelő címet is eltávolítottak. Nincs granulált szülői kontroll; vagy elkötelezi magát, vagy nem.

Teljesítmény

Tesztelés előtt biztosítottuk, hogy megfelelünk-e a Blacknut által ajánlott 6 Mbps letöltési sebességnek az optimális teljesítmény érdekében. A Speedtest.net használatával a sebességet 9 milliszekundum pingel, 49,17 Mbps letöltési sebességgel és 21,33 Mbps feltöltési sebességgel határoztuk meg. A sebességünk nagyon gyors volt. 

Úgy tűnik, hogy ez nem korlátozza a Blacknut-ot. Négy játékot teszteltünk, ezek közül három asztali számítógépen és egy Androidon. Az asztalon játszottuk a Sniper: Ghost Warrior 3, a Ryse: a Róma fia és a Furi játékot. A rendelkezésre álló grafikai lehetőségek alapján feltételezzük, hogy ezek a játékok inkább a PC-s verziók, mint a konzolportok. 

Azonnal elindultunk a grafikai lehetőségekhez, mert a játékok annyira gyengének tűntek. A Furi rendben volt, de az egyszerű esztétika miatt ennek van értelme. Orvlövész és Ryse azonban gyorsan átmentek egy pixeles, sáros rendetlenségbe. A játékon belüli grafikai beállítások szerint mindkét játék 720 mp-es sebességgel futott, de feltételezzük, hogy a. 

Megváltoztathatja a grafikai beállításokat – felcsaptuk a felbontást, hogy meg tudjuk oldani a problémáinkat -, de ez nem változtatja meg a játék megjelenítését. Még mindig ugyanazt a pixelezett patakot kapja, függetlenül attól, hogy milyen felbontást választott. 

A grafikus beállítások megváltoztatása azonban befolyásolja a játékot. A magasabb felbontás sokkal több bemeneti késleltetést és alacsonyabb képkocka-sebességet eredményez, annak ellenére, hogy ugyanúgy néz ki. 

Furcsa, hogy a Blacknut egyáltalán lehetővé teszi a grafikai beállítások megváltoztatását, mivel a kapott stream nem változik a minőségén. Szerencsére az alapértelmezett beállítások használatakor a játék jó volt. Noha még mindig észlelhető volt a bemeneti késés, a Furi-hoz hasonlóan nagyon pontos játékot tudtunk játszani, minden gond nélkül. 

Mobil tapasztalatunk további kérdéseket vet fel. Kipróbáltuk a Contra-t a Samsung Galaxy S9 + képernyőn megjelenő vezérlőivel, tesztelve a WiFi és az LTE-t. Nem számít a kapcsolatnak, nagyon sok dadogás történt, ami még a leginkább szerény játékot is lejátszhatatlanná tette. 

furnér-android

Úgy tűnik, hogy a Blacknut legnagyobb problémája a hardver. Tekintettel arra, hogy drasztikusan csökken a teljesítmény a magasabb grafikai beállításokkal, csak azt feltételezhetjük, hogy a játékokat üzemeltető szerverek alulteljesítettek. 

Van néhány tipp erre. A teljesítmény csökkenése, de a minőség hiánya azt jelenti, hogy nem használ távoli munkamenetet; video stream-t kapsz. Emiatt a teljesítmény csökkenésenek semmi köze sincs az internet-kapcsolathoz, hanem a hardverhez, amelyen a játék fut. 

Emiatt, függetlenül attól, hogy milyen gyors az internet, a subpar tapasztalatai lesznek. A Blacknut nem kínál semmiféle adaptív felbontást, azaz ugyanolyan gyenge képminőséget biztosít, függetlenül attól, hogy 10 Mbps vagy 1000 Mbps fizet. 

Legalábbis a Blacknut élvezi a dadogást és a felhasználhatatlan bemeneti késést. Játsszon a kínált játékokkal, és anélkül, hogy túl sokat kellene adnia. Ugyanakkor sok minõséget veszít a folyamat során. Például a Sniper: Ghost Warrior 3 menüinek böngészésekor nem tudtuk megmondani a különbséget az „e” és „f” gombok ikonjai között.. 

Fekete dió lefedettség

A Blacknut nem jeleníti meg nyilvánosan az adatközpontok számát, és amikor e-mailben kapcsolatba léptünk, valaki visszajött hozzánk, és gyorsan visszatért. Nem válaszoltak kérdésünkre, de tudassa velünk, hogy a szolgáltatás jelenleg Európában és Észak-Amerikában elérhető. Nem említettek konkrét európai országokat. 

A támogató képviselő azt is kijelentette, hogy „technikailag a szolgáltatást globálisan is telepíthetjük nyilvános felhőinfrastruktúránkon vagy magánfelhő-megközelítésen keresztül”. Ebben a kérdésben nem volt magyarázat, de tippet ad arra, hogy a Blacknut hogyan működteti hálózatát. 

Valószínű, hogy a Blacknut kiszolgálóterületet bérel a meglévő felhőalapú hálózatoktól, amely lehetővé teszi számára, hogy kiszélesítsen bármilyen területre. Ennek értelme lenne, ha figyelembe vesszük az előadást is. A kiszolgálók valószínűleg általános célúak, amelyeknek elegendő energiával kell rendelkezniük a legtöbb mobil játék futtatásához.

A legigényesebb játékok – Ryse: Róma fia és Lords of the Fallen – a mai szabványok szerint szerény specifikációkat igényelnek, és még kevésbé szükségesek, ha 720p sebességgel futnak. Ami a rendelkezésre állást illeti, a Blacknut hivatalosan elérhető az Egyesült Államokban és a legtöbb európai országban. Ha másutt él, akkor a legjobb, ha előfizetéssel vásárolja meg a Blacknutot.

Az ítélet

A Blacknut nem kínál rossz felhő játékélményt – valójában messze tőle -, de a korlátozott játékkönyvtárat nehéz átjutni. Noha az ár nem rossz, akkor olyan címek listáját vásárolja, amelyek nem tudnak gyertyát tartani a modern kiadásokhoz. Van néhány indie drágakő és néhány retro játék, de a felkínált áron ez nem elég. 

Ha a Blacknut támogatná a DRM platformokat, mint például a Steam, akkor sokkal más történet lenne. Tekintettel a kevés középszerű címére és az alacsony szintű streaming minőségére, nehéz a Blacknut ajánlása. 

Ez szégyen, figyelembe véve, hogy a felhasználói felület mennyire kiváló, és hány szolgáltatás érhető el.

Tervezi, hogy kihasználja-e a Blacknut 14 napos próbaverzióját? Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk tapasztalatait. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map