Az xCloud projekt áttekintése – Új platform áttekintése – Frissítve 2020

Projekt xCloud áttekintés

A Microsoft Project xCloud állítólag a következő nagy dolog a felhő játékban. Meg tudtuk nézni a platformot egy fejlesztési szakaszban, és nagyon lenyűgöztek. Nézze meg az xCloud alapos áttekintését.


xcloud-Slider1

xcloud-slider3

Előző

Következő

Az xCloud projekt a legújabb felhőalapú játék az Xbox és a Microsoft részéről. Noha az xCloud felépítése hasonló szolgáltatásokhoz hasonló, mint például a Google Stadia, az ambíciói nem állnak meg olyan magasra. Ahelyett, hogy helyettesítené a konzolt, az xCloud csak egy újabb módszer a játékhoz. Ennek ellenére még mindig sikerül keresni helyet a legjobb felhő játék útmutatónkban. 

Ebben a Project xCloud áttekintésben áttekintjük a szolgáltatást az előnézet állapotában. Annak ellenére, hogy megítéljük a működését és teljesítését, ez az ítélet nem végleges. A Microsoft továbbra is dolgozik az xCloudon, ezért indításkor további funkciókat és teljesítményjavításokat várunk el. 

Ha szerencsése van ahhoz, hogy hozzáférjen a Projekt xCloud előnézetéhez, akkor egy élvezetre van szüksége. A játékok csodálatosan néznek ki és futnak, mindaddig, amíg erős 5 GHz-es jele van. Most azonban a xCloud projekt inkább arról szól, hogy mi lehet, mint mi. A szolgáltatás a legjobban járhat egymás ellen, de csak akkor, ha a Microsoft betartja fejlesztési ütemtervét. 

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák az xCloud projekthez

Jellemzők

Az xCloud projektnek jelenleg csak kevés vagy semmilyen funkciója nincs, ami az előnézeti állapotának megfelelően értelmes. Ahelyett, hogy arról beszélnénk, ami nem létezik, és csaknem mindenről szól, befejezzük azokat a funkciókat, amelyeket a Microsoft a kiadásakor tervez.. 

xCloud szerver hardver és felhő-mentés

A Microsoft által kiadott videó azt mutatja, hogy minden xCloud szerver fel van szerelve négy Xbox One S konzol belső részével. Nem egyértelmű, hogy a játékokat mind a négy rendszer együttes lóerővel szállítják-e, vagy ha darabokat adnak nekik. Függetlenül attól, hogy egy mobil alapú élményhez nem számít. 

A játékok fantasztikusnak néznek ki, de hosszú terhelési idők során meg kell szenvednie. A régebbi Xbox One S hardvert használva a játékokat valószínűleg a szabványos merevlemezekre töltik be. Amint a legjobb külső SSD útmutatónkból olvashat, a hagyományos HDD-k betöltési ideje hosszabb. Ha azonban a Microsoft ragaszkodik az xCloudhoz, akkor a kiszolgálók valószínűleg frissülnek. 

xcloud-4

A Scarlett projekt, a Microsoft új konzolja 2020-ban jelent meg, ezért valószínű, hogy a Microsoft megkezdi az xCloud szerverek frissítését a legújabb címek futtatása érdekében. Ez a konzol szilárdtestalapú tárolással lesz szállítva, ami javítja a terhelési időket az elmúlt 2020-ban. 

Az xCloud célja, hogy minden eszközön elérhető legyen, ami keresztmentési képességeket jelent. A Microsoft ugyanazt a rendszert használja a jelenlegi Xbox Play Anywhere programból, hogy platformokon keresztül játszhasson. Ezzel a rendszerrel abbahagyhatja a lejátszást az egyik képernyőn, és a másik oldalon felveheti az ablakot. 

XCloud projekt: Powered by Azure

Az egyik legnagyobb előnye, hogy a Microsoft más felhő játék szolgáltatásokkal szemben rendelkezik, az Azure felhő infrastruktúrája. Amint a Microsoft Azure áttekintésünkből láthatja, a hálózat hatalmas. A Microsoft messzemenő kezét számos alkalmazásban használják, és a Project xCloud kihasználja ezt az erőt, hogy felhőalapú játékokat hozza a világba. 

Az Azure sajátosságairól és arról, hogy az xCloud hol található, az alábbi „lefedettség” szakaszban részletesebben fogunk beszélni. Mégis szeretnénk rámutatni az Azure-ra, mint a Project xCloud jellemzőire. Egy ilyen nagy hálózattal az xCloud játékfolyamokat továbbíthat a tartózkodási helyéhez közeli adatközpontokból. 

A fizikai távolság hiánya kevesebb késést jelent a játék során. A tesztelésünk alapján, amelybe egy perc alatt belekeveredünk, az Azure-hálózat hatalma megjelenik. Noha az xCloud jelenleg nem tökéletes, sokkal jobb élményt nyújt, mint a semmiből induló szolgáltatások, például a Vortex (olvassa el a Vortex beszámolót).

A projekt xCloud funkcióinak áttekintése

Projekt xCloud logówww.xbox.com

Ingyenes

állványok

Android

iOS

ablakok

Mac operációs rendszer

böngésző

Támogatott játékok

lefedettség
textarea

Támogatott DRM platformok
N / A

Tudásbázis

Csevegés

Email

Telefon

24/7 támogatás

Támogatott játékok

Az írás idején a Project xCloud több mint 50 játékot támogat, bár a közeljövőben ez a szám nagyobb lesz. Néhány hónappal ezelőtt csak egy maroknyi játékkal bétaverzióban indította el a Microsoft az xCloud termékcsalád kibővítését, tehát néhány hónapon belül számíthat az Xbox Game Pass-hoz hasonló dolgokra.. 

Ennek oka az, hogy a fejlesztőknek nem kell módosítaniuk játékaikat az xCloudon történő futtatáshoz. Ha a játék Xbox One vagy PC-n futtatható, akkor az xCloudon is futtatható, további fejlesztés nélkül. A Microsoft azt tervezi, hogy az xCloudot integrálja a Game Pass-ra is, így elvárható, hogy bárhol tartózkodhasson a Game Pass könyvtárban.. 

A Microsoft szerint a Project xCloud jelenleg több mint 3500 játékot közvetíthet bármilyen módosítás nélkül. 

xcloud-game-könyvtár

A konkrét kérdések szerint a jelenlegi felállás maroknyi szilárd AAA címet tartalmaz, köztük a Borderlands: The Handsome Collection, a Gears 5 és a Halo 5: Guardians. A Game Pass esetében igaz, hogy számos kisebb cím is létezik, köztük a Bloodstained: Night Ritual, Battle Chasers: Nightwar, Puyo Puyo Champions és Tales of Vesperia: Definitive Edition. 

Összehasonlítva olyan szolgáltatásokkal, mint a GeForce Now (olvassa el a GeForce Now vs Project xCloud darabot), amelyek lehetővé teszik a Steam Játékok közvetítését, hiányzik az xCloud (olvassa el a GeForce Now áttekintésünket). 

Tekintettel azonban arra, hogy milyen nagylelkű Microsoft volt a digitális megjelenési dátumokkal a Game Pass esetében, az xCloud jövője fényesnek tűnik. Összehasonlítva a Stadia-val, amely rosszindulatú indulási felépítéssel rendelkezik, pénzünket az xCloud-ra fektettük (olvassa el a Google Stadia áttekintését, valamint a Google Stadia vs GeForce Now darabot, hogy megnézze, hogyan hasonlítják össze). 

XCloud játékokat kell vásárolnia? 

Tekintettel a Stadia nemrégiben kiadott változatára, továbbra is fennáll a kérdés, hogy külön kell-e vásárolni az xCloud játékokat. A Microsoft nem mondta, hogy ha a platform úgy működik, mint a Stadia, de mivel az Xboxnak már van digitális üzlete, valószínűtlen, hogy a játékokat meg kell vásárolnia. Legalább nem kell visszavásárolnia a fiókjába már regisztrált játékokat. 

Valószínűbb, hogy az xCloud hasonló a PlayStation Now-hoz, amely – amint azt a PlayStation Now áttekintésünkben láthatjuk – tartalmaz egy játék kurátus könyvtárat az előfizetéssel. A jelenleg támogatott játékok többsége elsődleges címek, tehát úgy tűnik, hogy a Microsoft hasonló modellt követ. 

Tudva, hogy az xCloud végül integrálódik a Game Pass-hoz, úgy tűnik, hogy a Microsoft egyablakos előfizetésre készül, ahol az Xbox Live, a Game Pass és az xCloud együttesen lesznek elérhetővé, lehetővé téve, hogy az Android telefonodról lejátszhass egy játékkönyvtárat anélkül, hogy hogy megvásárolja őket. 

Ár

Az xCloud projekt jelenleg egy előzetes időszakban van, és árazási információkat nem jelentettek be. Ingyenes, bárki számára, aki szerencsés, hogy meghívást kap a programra, mindaddig, amíg kompatibilis Android készülékkel és Xbox vezérlővel rendelkezik. Van néhány spekulációnk arról, hogy a szolgáltatás mennyibe kerül, amikor elindul. 

A Microsoft felhívja az emberek hullámait az xCloud előzetes megtekintésére, mielőtt elindulna. Négy dologra van szüksége ahhoz, hogy felkerüljön a listára: 6.0 vagy újabb verziójú Android 4.0 és Bluetooth 4.0 és újabb verziókkal, Xbox vezérlővel, Bluetooth, 5 GHz WiFi és az Xbox Game Streaming alkalmazással. Ezt követően a Microsoft-fiókjával regisztrálhatja a hozzáférést. 

Felkerül egy listára, és ha választják, a Microsoft e-mailben elküldi a következő lépéseket. Nem világos, hogy a résztvevőket az „érkezési sorrendben” alapon, vagy különféle tényezők alapján választják meg. Most azonban az xCloud játékának egyetlen módja az, hogy kalapját a ringbe dobja. 

Mennyibe kerül a xCloud projekt? 

A Microsoftnak még nem volt egyértelmű, hogy az xCloud mennyibe kerül, miután teljesen elindította. Tehát, a rövid válasz arra, hogy a Project xCloud mennyibe kerül: Nem tudjuk. Azonban spekulálhatunk a versenytársak árainak és az Xbox meglévő előfizetési szolgáltatásainak alapján. 

A PlayStation Now, amely a legjobban összehasonlítható szolgáltatás, csak 10 dollárba kerül havonta, míg a Game Pass Ultimate, amelynek a jövőben integrálódnia kell az xCloud-hoz, havi 15 dollárba kerül. Valószínű, hogy a Microsoft a Project xCloud-ot a létező Game Pass Ultimate tagságba fogja beilleszteni, miután a program teljesen elindult. 

Nagyvonalúnak mindazonáltal arra számíthatunk, hogy az xCloud a 20–30 dollár körül kerüljön, ha tartalmaz egy létező játékkönyvtárat, amely körülbelül az, amit az árnyék díjköteles (olvassa el az árnyék áttekintését, valamint a Shadow vs Project xCloud összehasonlítást). Nem egyértelmű, hogy az xCloud tartalmaz-e játékokat, vagy meg kell vásárolnia őket, de látva, hogy a Microsoftnak már van digitális üzlete, valószínűleg a könyvtár kurátora. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy elvesznek a jelenlegi Xbox One játékai. Az xCloud célja, hogy a konzolokkal együtt működjön, a Microsoft pedig lehetővé teszi, hogy saját Xbox One-ját xCloud-szerverré alakítsák. Ez a funkció már elérhető az Xbox bennfentesek számára, így ha érdekli a konzol streaming, beállíthatja azt. 

Egyszerű használat

Jelenleg nincs feliratkozási folyamat az xCloud számára, mivel ez jelenleg előnézetben van. Az egyszerűsített mobilalkalmazás és az egyszerű beállítás azonban magas sávot jelent a jövő számára. 

A Project xCloud mobilalkalmazás nagyon koncentrált. Nincsenek funkciók a keresősávon és a nemrégiben játszott játékok szakaszán kívül. Megnézheti az egyes játékok összefoglalóját, kereshet egy játékra, és természetesen elindíthat egy játékot, és ennyi. Ennek ellenére a csupasz csontok kialakítása nem meglepő. 

xcloud-3

A Microsoftnak van egy dedikált visszajelző gombja az alkalmazásban, és minden lejátszási ülés után értékelést kér. Valószínű, hogy az xCloud teljes elindulásának pillanatáig az alkalmazás teljesen másképp fog kinézni. 

A játékok elindítása mégis szellő. A Stadia-hoz hasonlóan a játékhoz sem letöltésre, sem javításra nincs szükség. Egyszerűen válassza ki a játékot, nyomja meg a „játék” gombot, és várja meg, amíg betöltődik. Az xCloud szerverekben futó régebbi hardver miatt a játékok betöltődése egy kis időbe telik. Szerencsére azonban a kiszolgálókhoz való gyors csatlakozás gyors. 

xcloud játék betöltés

Projekt xCloud vezérlő támogatás

A Project xCloud jelenleg csak az Xbox One vezérlőkkel kompatibilis, legyen az standard Xbox One vezérlő vagy Elite vezérlő. Az a várakozás azonban, hogy a Microsoft 2020 elején kezdődik több más vezérlő támogatására, beleértve a PS4 vezérlőt és más PC-vezérlőket, beleértve néhány Razer játékvezérlőt. 

A Microsoft a mobileszközök képernyőn történő vezérlésén is dolgozik, hasonlóan ahhoz, amit a Blacknut tett (olvassa el a Blacknut áttekintésünket). Mint szinte az összes szolgáltatás, a Microsoft szerint a képernyőn megjelenő vezérlők 2020-ban érkeznek, amikor a Project xCloud közelebb kerül az indításhoz. 

Céljainkhoz egy Xbox One vezérlőt és egy telefon klipet használtunk a Project xCloud teszteléséhez. A Microsoft jelenleg hivatalos telefonkábelt értékesít, és több kiegészítő márkával partnerségben áll, hogy a jövőben több terméket hozzon létre a Project xCloud számára. 

Teljesítmény

A xCloud Project képes kompetens módon közvetíteni a játékokat, de ez még nem a GeForce Now vagy a Stadia szintjén. Mivel a meglévő Xbox konzolok mellett plusz egy, a Project xCloud más élményt nyújt. Nem ugyanaz, mint a helyi Xbox One-on játszani, és nem is célja, hogy legyen, de ez nem azt jelenti, hogy a tapasztalat rossz. 

xcloud-2

A Microsoft egy 5 GHz-es WiFi-t javasol, és jó okból. Teszteltük a 2,4 GHz és 5 GHz sávokon, és az 5 GHz sáv sokkal jobban teljesített. Az 5 GHz-es sáv nagyobb sávszélességet támogat, bár kevesebb földet fed le, mint egy 2,4 GHz-es jel. Ezenkívül kevesebb zavar van más vezeték nélküli eszközökkel – például a garázskapu nyitójával -, ha 5 GHz-es jelet használ. 

Halo, Forza és Gears lejátszása az xCloud Projecten

Az összes tesztelést vezeték nélkül végeztük, mivel ez az egyetlen módszer a Project xCloud lejátszására. Az 5 GHz-es hálózathoz csatlakoztatott Samsung Galaxy S9 + segítségével el kellett dolgoznunk a Halo 5: Guardians, a Forza Horizon 4 és a Gears of War 4 ellenére. Bár az összes játék érzékenynek éreztük magunkat, állandóan a jelerősség kegyelme alatt álltunk.. 

Az útválasztótól kb. 30 láb távolságra tesztelve a letöltési sebesség csak félénk volt: 60Mbps, ami sokkal magasabb, mint amit a Microsoft javasol. A telefonunk, amelyen teszteltük, körülbelül 10 méterre volt az útválasztótól. Röviden: rengeteg sebességgel tudtunk dolgozni a tesztelés során. 

xcloud-1

Úgy tűnik, hogy a játékokat a jelerősség alapján nem méretezik. Ez természetesen spekuláció, de a tesztelés során soha nem volt csökkent felbontás. Ehelyett a hang dadog, vagy a játék bezáródik, amikor problémák merülnek fel. Szerencsére ezek a kérdések ritkán voltak köztük, de továbbra is fennálltak. 

Amikor minden működött, jól működött. Még a gyors tempójú, precíziós lövöldözőkkel sem, mint a Halo és a Gears, nem volt észlelhető bemeneti késés. Ezenkívül a minőség kiváló volt. A felbontás nem csökkent, még akkor sem, ha a jel gyenge lett. Az xCloud legnagyobb gyengesége jelenleg a dadogás. 

lefedettség

A Microsoft meglévő Azure felhőinfrastruktúrája komoly előnyökkel jár a játék streamingjében. Noha a xxloud Project kipróbálási ideje néhány helyre korlátozódik, az Xbox fejlesztői csapata kiadásakor könnyedén megkönnyítheti a művelet nemzetközi szintű fejlesztését..

xcloud-égszínkék-server-hálózat

A Project xCloud célja, mint az összes felhő játékkal kapcsolatos szolgáltatás, a világméretű méretezés. Ez azonban a Microsoft számára ésszerű. A világon több mint 54 Azure adatközpont már nyújt szolgáltatást 140 országban. Noha ezeknek a helyeknek a többsége még nem érhető el az xCloud számára, a Microsoft szerint ezek a jövőben is lesznek. 

Jelenleg a xCloud Project csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Dél-Koreában érhető el. Ugyanúgy, mint a játékkönyvtár, ezeket a helyeket nem szabad törvénynek tekinteni. XCloud-kiszolgálók vannak 13 Azure-régióban, beleértve Észak-Amerikát, Európát és Ázsiát. 

Tekintettel a Microsoft arra, hogy ezekre a területekre összpontosítson, ésszerű elvárni, hogy Kanadában, Európa többi részén, Ázsiában és Ausztráliában megjelenjenek az xCloud szerverek, mihelyt eljön az indulás ideje. 

Az ítélet

Az xCloud projekt szép betekintést nyújt a játék jövőbeli tájának kinézetébe. Annak ellenére, hogy az xCloud nem érte el a Google Stadia-t, a lenyűgöző küzdelmet folytatta, kiváló minőségű, intenzív játékokat közvetítve, anélkül, hogy egy szempillantás alatt lenne. Az alkalmazás és a vezeték nélküli infrastruktúra további fejlesztéseire van szükség annak érdekében, hogy mindent megtegyen, ami lehet.

Izgatottan vagy az xCloud projekt? Megpróbál hozzáférni az előnézethez? Ha igen, akkor az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk tapasztalatait, és mint mindig, köszönöm az olvasást.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map