A Google Stadia áttekintése – a játék jövője? – Frissítve 2020-ban

A Google Stadia áttekintése

A sokat elismert Stadia, a Google felhőjáték-szolgáltatása sok ígéretet mutat, ám mostantól elmarad a versenytársaktól. Olvassa el a teljes Google Stadia áttekintést, hogy megtudja, miért van ez a játék jövője, de még nem.


Előző

Következő

A Google zavaró játékplatformja, a Stadia célja, hogy még a legjobb felhőalapú játékszolgáltatásokat is megsemmisítse. Ahelyett, hogy egy maroknyi szerverrel és egy Steam telepítéssel foglalkozna a felhő játékkal, a Google úgy döntött, hogy egy teljes ökoszisztémát hoz létre a Stadia számára, amely lábaktól lábujjig megy a Sony és a Microsoft konzoljaival.. 

Legalábbis ez a cél. Ebben a Google Stadia áttekintésben áttekintjük a Premiere Edition kiadást, hogy megtudjuk, hol nyújtja a szolgáltatás, és hol esik le.. 

A Stadia-t – a játék saját maga által kihirdetett jövőjét – szigorú tesztelés alá helyezzük, összehasonlítva mindent, a vezérlőtől az interfészig és a bemeneti késésig, hogy megnézhessük, hogyan áll szemben a hagyományos játékélmény.. 

A Stadia valószínűleg a jövő lesz, de csak a jövőben. A jelenlegi kiadás jobban érzi magát, mint egy béta tesztet, súlyosan hiányzik a funkciója, és néhány késéssel jár, hogy induljon. A Google pillantása a játék jövőjére nincs érték nélkül, de jelenleg nem érné meg a 130 dolláros kért árat. 

erősségek & Hiányosságok

Jellemzők

A Stadia bejelentette a szolgáltatások hosszú listáját, ideértve a család megosztását, a mélyreható megvalósítási rendszert és a 4K / HDR játékot a PC-n. Indításkor azonban ezeknek a szolgáltatásoknak a többsége hiányzik, így a Stadia jobban érzi magát, mint a bétaverzió, mint a teljes kiadás. 

Ami a korábban bejelentett funkciókat illeti, nos, az eredmények, a családi megosztás, a 4K / HDR játék PC-n és visszamenőleges kompatibilitás a régebbi Chromecast Ultras-szal az asztalon kívül helyezkednek el. Csak a Stadia Premiere Editions csomagjában szállított Chromecast Ultras fog működni, mivel a legújabb firmware-vel rendelkeznek. 

A 4K-os HDR-rel továbbra is játszhatsz, de csak a Chromecast Ultra-on. A többi, korábban bejelentett szolgáltatás valamivel 2020-ban jön be. Például a Google szerint az eredményeket aktívan nyomon követik, bár a játékon belüli előrehaladást nem látod. 

Az egyetlen olyan szolgáltatás, amely úgy tűnik, hogy beragadt, a rögzítés gomb. A Stadia vezérlőnek van egy külön rögzítőgombja, amely lehetővé teszi a képernyőképek és videoklipek könnyű rögzítését, bár ezek csak a Stadia alkalmazásban érhetők el. 

A képernyőképeket azonban nem könnyű megosztani vagy letölteni, ez pedig értelmetlenné teszi őket. Egy Reddit-felhasználó úgy találta, hogy letöltheti a klipeit a Google Takeout használatával, de enyhén szólva ez fájdalom. 

A Stadia Controller összehasonlítása az Xbox One-val és a DualShock 4-rel

Bár a Stadia támogatja az Xbox One-ot és a vezetékes DualShock 4-et, amikor a böngészőn keresztül játszik, a Stadia vezérlő elengedhetetlen része az élménynek. Ahelyett, hogy a Bluetooth vagy valami hasonló lenne a normál vezérlőhöz, a Stadia vezérlő valójában WiFi-n keresztül kommunikál. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a bemeneti késés, amit tesztelésünk alátámaszt. 

stadionok-wifi-kapcsolat

Maga a vezérlő 69,99 dollárba kerül, ami drágább, mint a DualShock 4 és az Xbox One vezérlők. Összehasonlítottuk egy szokásos Xbox One vezérlővel, a Dualshock 4-rel, a Nintendo Switch Pro vezérlővel és az Xbox Elite Controller 2. sorozatával. Bár ezek mindegyike jobban néz ki, mint a Stadia vezérlő, mégis képes megtartani a sajátját. 

Nagyobbnak érzi magát, mint más vezető vezérlők, mivel a felső nem ferde, mint az Xbox One vezérlő. Emiatt a vezérlő valójában a középső ujjain nyugszik, ami úgy érzi, mint egy játékvezérlő, hasonlóan a Super Nintendo-hoz. Ez önmagában nem rossz dolog, hanem valami, amit meg kell jegyezni. 

Előző

Következő

A súly a leginkább kiemelkedett számunkra. A Stadia nehéz vezérlővel rendelkezik, ami szép változást jelent a DualShock 4-hez képest. Ennek ellenére a vezérlő még mindig olcsónak érzi magát. A szivacsos gombok és a túlságosan kattanós D-pad ellentétben állnak az izmos súlyával, így egy olyan vezérlőt kapnak, amely egyidejűleg prémium és szemtelennek érzi magát.. 

A kontroller csontok szilárd, de a bőr nem. A vezérlő tartásakor a műanyag furcsa textúrájú, és a gombnyomások üreges választ adnak. Természetesen nem rossz vezérlő, de rossz a felkínált árnál. Ha a Google 40-50 dollárhoz közelebb értékesítené, akkor elégedettek lennénk. 

Játék bármilyen képernyőn, vagy legalábbis kevés

A Stadia egyik alapelve a játék bármilyen képernyőn való lejátszása, függetlenül attól, hogy hol tartózkodsz. Annak ellenére, hogy kiváló, mint egy marketing pont, nem ez a teljes történet. A bevezetéskor a Stadia korlátozta a Google ökoszisztémájára korlátozott funkciókat. Bár az alkalmazás minden Android-eszközön elérhető, játékot csak a legújabb Pixel-telefonokon játszhat. 

stadionok-mobilalkalmazások

Szüksége lesz egy Chromecast Ultra készülékre a tévében való lejátszáshoz. Más Android-alapú intelligens TV-k és casting eszközök nem kompatibilisek, még akkor is, ha lehetővé teszik a Stadia alkalmazás letöltését. Hasonlóképpen, játszhat billentyűzettel és egérrel a számítógépen, de csak a Google Chrome-on keresztül, más Chromium-alapú böngészőkkel, például az Opera-val nem (olvassa el az Opera áttekintését). 

stadionok-casting

A Google Store áruház adatai szerint a Stadia 2020-ban támogatni fogja a vezeték nélküli játékot laptopokon, asztali számítógépeken, valamint egyes telefonokon és táblagépeknél. Ennek értelme lenne, ha a Stadia bétaidőszakban lenne, de nem az. Teljes mértékben elindított termékként a Stadia kevesebb támogatást nyújt, mint néhány még bétaverziós alkalmazás, mint például a GeForce Now és a Project Cloud (olvassa el a Google Stadia vs GeForce Now összehasonlítást).  

A Google Stadia szolgáltatások áttekintése

Támogatott játékok

Frissítés 19.12.18: A Borderlands 3, a Dragon Ball Xenoverse 2 és a Tom Clancy Ghost Recon Breakpoint hozzáadásra került..

A Stadia nem olyan, mint más felhő játékplatformok, mivel nem integrálódik olyan DRM-ekkel, mint a Steam vagy az Origin. Ahelyett, hogy hoznánk egy meglévő játékkönyvtárat, mint ahogyan az Shadow-val (olvassa el a Shadow-áttekintést és a Google Stadia vs Shadow-összehasonlítást), a Stadia sokkal inkább hasonlít egy olyan szolgáltatásra, mint a PlayStation Now, ahol a játékkönyvtár az Ön számára készült (olvassuk el a PlayStation Now áttekintés). 

Ugyanakkor itt ér véget az összehasonlítás. A legjobb, ha a Stadia-t úgy gondoljuk, mint egy új konzolt, ahol olyan játékokat kell vásárolnod, mint az Xbox One-ra vagy a PS4-re. Ezek a játékok csak a Stadiumon és a Stadialon működnek, és a dobban nincs nagy választék. Alig több mint 40 játékot jelentettek be, és egy jó darabot még nem bocsátottak ki. 

A legtöbb cím nagyméretű, AAA játék, ide tartozik a Shadow of the Tomb Raider, a Red Dead Redemption 2 és a Final Fantasy XV. Számos várható kiadás várhatóan a Stadial is elérhető lesz, köztük a Watch Dogs: Legion, Doom Eternal és a Cyberpunk 2077.. 

Ennek ellenére hiányzik a sokféleség. Csak maroknyi indie-cím érhető el, köztük a Windjammers 2 (még nem jelenik meg) és a Thumper, de erről szól. 

Bár a korlátozott felállásnak van értelme a konzol elindításához, a Stadia nem konzol. Ez hátrányos helyzetben van a felhőalapú játékszolgáltatásokhoz képest, amelyek integrálódnak más platformokkal, mint például a GeForce Now (olvassa el a GeForce Now áttekintést).

Ár

A Stadia jelenlegi formájában drága szolgáltatás, amelynek indításához sok előzetes költség szükséges. Noha a Google szerint 2020-ban ez megváltozik, a digitális kirakatmodell, amelyet a Stadia után fut, még meg is jelenik. Az írás idején mintegy 200 dollárt kell befektetnie, hogy pár játékkal felkészülhessen. 

A Google világossá tette, hogy a Stadia nem előfizetési szolgáltatás, de létezik Stadia Pro előfizetés is. Inkább azt jelentette, hogy üljön olyan fizikai konzolok mellett, mint az Xbox One. A Stadia ehelyett egy digitális kirakat, ahol olyan játékokat vásárolhat, mint a Steam vagy a PlayStation Network. 

Az írás idején azonban nem erről van szó. Bár a Google a jövőben tervezi a Stadia támogatásának növelését, ez csak Android-eszközökön érhető el. A Stadia vezérlő az egyetlen vezérlő, amelyet vezeték nélkül is használhat. Az Xbox One vezérlője vagy a DualShock 4 Mac, Chrome vagy PC-n fog működni, de csak akkor, ha a vezérlőhöz vezetékes. 

Mi a különbség a Stadia alapítója, a Premiere, a Pro és a Base között??

Mielőtt hozzákezdenénk a hardverhez, beszéljünk a Stadia-ról mint szolgáltatásról. Két hardvercsomag van: az Founder’s Edition és a Premier Edition. 

Az alapító kiadása elfogyott, bár exkluzív kék vezérlővel és egy haverbérlettel jött a Stadia Pro-hoz. A Premiere Edition már most 130 dollárért megvásárolható, amely mindent tartalmaz az Alapító kiadásából, de egy fehér vezérlővel. Egy perc múlva erről többet beszélünk.

Függetlenül attól, hogy mindkét csomag három hónapos Stadia Pro-t tartalmaz. Ez a havonta 10 dolláros előfizetés hasonló az Xbox Live-hoz vagy a PlayStation Plus-hoz. A Pro tagok minden hónapban kapnak egy pár ingyenes játékot, valamint kedvezményeket a boltban kiválasztott címekre. Például a Metro Exodus 20 dollár Pro tagsággal, szemben a 40 dollárral. 

A játékhoz azonban nem szükséges a Pro tagság. A 2020-ban elinduló Stadia Base ingyenesen használható, bár játékot kell vásárolnia. A Google a legtöbb játék teljes kiskereskedelmi árát kéri az alaptagoktól, így várhatóan 59,99 dollárt fizet az előző évben kiadott AAA címekért. 

Stadia hardver beszerzése

Jelenleg a Stadia hardvere tényező az előfizetés megvásárlásában. Rendelkezésre áll egy csomag, amely három hónapos Stadia Pro-t, egy fehér vezérlőt és egy Chromecast Ultra-t tartalmaz 130 dollárért. Szüksége lesz a vezérlőre és a Chromecastra a vezeték nélküli játékhoz a tévében a belátható jövőben. Jelenleg azonban ez az egyetlen módja a Stadia játékának. 

Technikai szempontból a Stadia elindul, de még nem indította el teljesen. A platformon való belépéshez meghívó kódra van szükség, amelyet csak azok kapnak, akik megvásárolták a 130 dolláros Premiere Edition csomagot. A három hónapos prémium szolgáltatás maroknyi ingyenes játékkal jön, beleértve a Destiny 2-t is, de még mindig meg kell vásárolnia további játékokat.

Ezek a játékok nagyon drágák is. Például, ha azt szeretné, hogy az Assassin’s Creed Odyssey és a Red Dead Redemption 2 szerepeljen a Stadia Premiere Edition-szel, akkor 230 dollár lenne a lyukban. Az Odüsszea nemrégiben mindössze 15 dollárra került levonásra az Xbox One és a PS4 üdülési ajánlatainál, és ez egy fizikai példány számára, amelyet újra eladhat, ha elkészült.

Egyszerű használat

A Stadia elindul a telefonján, de amíg rendelkezik Chromecastjával – amire szükséged van annak használatához, egyébként is -, a TV-jén maradhat. A szolgáltatás beállítása után – egy perc alatt megismerjük ezt – csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja a TV-t és a vezérlőt. Chromecastja megjelenít egy gombkombinációt, amelyet be kell írnia a Stadia bekapcsolásához. 

A Stadia Premiere Edition dobozának dobozának eltávolítása

Mielőtt ehhez jutnánk, beszéljünk azonban arról, mi jön a Premiere Edition-be. A Google tartalmaz egy fehér Stadia vezérlőt, egy Chromecast Ultra készüléket, a legújabb firmware-vel és a töltőkábelekkel együtt. A Chromecast kábelének van egy Ethernet csatlakozója is, így vezetékezőhöz vezetheti. 

A Google-nak azt is állítania kell, hogy e-mailben meghívó kódot küld Önnek, bár mivel egy perc múlva bejutunk, nem kaptunk meg a miénket. Ésszerűbb lenne, ha a kártyán lévő kódot beteszi a dobozba, hogy elkerülje az esetleges e-mailekkel kapcsolatos baleseteket, de sajnos a Google úgy döntött, hogy kezeli a dolgokat. 

Ami a dobozban van, ennyi is. A Google tartalmaz egy rövid telepítési útmutatót, de nincs más dokumentáció. Látva, milyen látványos a Stadia egy új koncepció, és valószínűleg az első bevezetés a legtöbb ember számára a felhős játékba, némi kiegészítő dokumentum arról, hogy mi támogatott, és mi nem. 

A Stadia felállítása

A Stadia telepítési folyamatának egyszerűnek kell lennie, de sok akadályt találtunk az út mentén. A hardveres kapcsolatok nem igényelnek sokat: csatlakoztasson egy áramforrást és az Ethernet hálózatot a Chromecasthoz, majd csatlakoztassa a TV-hez. A Chromecastunk körülbelül öt percbe telt a frissítéssel, de utána azonnal észlelte a Stadiat. 

stadionok-vezérlő-párosítás

Valójában azonban nem tudtuk használni a platformot. A Google várhatóan elküld egy meghívó kódot, amikor a Stadia csomagot szállítja, amelyet a szoftver feloldásához fog használni. Soha nem kapott meghívó kódot. 

Ehelyett egy órát kellett töltenünk a támogatással beszélgetni, ahol négyszer megismételjük a rendelési számot és a vezérlő sorozatszámát, és további hat órát a visszahíváshoz.. 

A 15 perces folyamatnak egész nap kellett lennie. Természetesen csak a Stadia-val kapcsolatos tapasztalatainkról beszélhetünk. Azonban ha egy standard fizető ügyféllel halad keresztül a folyamaton, megbocsáthatatlan, hogy valakinek egész nap várnia kell egy 130 dolláros készlet használatához.. 

stadionok meghívás-kód

A fiaskó után a Stadia simán futott. A kezdeti beállításokat a telefon végzi, ahol játékkal bővíti a könyvtárat, és a Chromecaston keresztül a TV-hez továbbítja azokat. Utána elteheti a telefonját. A Stadia azzal kezdődik, hogy beír egy gombkombinációt a vezérlőn, majd ezt követően a vezérlő és a TV segítségével mindent meg tud kezelni. 

Játékok hozzáadása

A Stadia legjobb része a játékok hozzáadása a könyvtárhoz. Ha látsz valamit, másodpercek alatt lejátszhatja. Az ingyenes címekkel a Stadia Pro-val való igénylés után az alkalmazás azonnal megkérdezte, hogy a játékot el akarjuk kezdeni, és elég biztos, hogy néhány másodperces betöltés után elindultak a játékok.

stadionok-mobile-könyvtár

Játékokat ad hozzá az Android alkalmazáson keresztül (vagy a Pixel telefonján, ha az egész Google disznót át akarja venni), ahol a könyvtárat is kezelheti, és megnézheti a platformról szóló legújabb cikkeket. Miután hozzáadta őket az alkalmazásodon keresztül, lejátszhatja őket a tévében. Amíg megvan a Stadia vezérlője, kinyithatja a Chromecast Ultra készülékét, és megkezdheti a lejátszást, nincs telefon. 

Ebben a rendszerben a Stadia mutatja a legígéretesebbet. A Google elmulasztja azt a lehetőséget, hogy azonnal válasszon egy játékot, és másodperceken belül lejátssza, ami miatt az Xbox One és a PS4 hosszadalmas telepítési ideje viccnek tűnik. Például a Destiny 2 majdnem 100 GB-os, és a teljes letöltés általában órákat vesz igénybe. A Stadia-val csak annyit kell tennie, hogy feltölti.

Teljesítmény

A Stadia-val kapcsolatos tapasztalataink nem hasonlítottak a legtöbb más üzlethez. Nem nagyon tapasztaltuk a bemeneti késést, vagy legalábbis nem annyira, mint néhány más felhő játék szolgáltatást (erre példa a Vortex áttekintés). A bemeneti késés nem volt probléma, de az audio késés volt. 

Négy játékot teszteltünk, a jelenleg elérhetőkkel a Stadia Pro-val: Tomb Raider, Destiny 2, Samurai Shodown és Farming Simulator. Minden játékot vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton teszteltünk. Összpontszámunkat a vezetékes kapcsolaton alapuljuk, de szeretnénk látni, hogy a Stadia vezeték nélküli hálózaton is fellép. 

A Tomb Raider és a Destiny 2 játék a Stadial

A Tomb Raider-rel kezdve, minden akadály nélkül ment le. A Stadia azonnal betöltötte a játékot, nincs szükség letöltésre. Kismértékű lemaradás volt a menüben, de ha egyszer már játékban voltunk, akkor minden rendben volt. 

stadionok-game-Slider1

stadionok-game-slider2

stadionok-game-slider3

stadionok-game-slider4

Előző

Következő

A 2. sors durva volt, ami furcsa, tekintettel arra, hogy jobbnak tűnt, mint a Tomb Raider. Bár a mozgás reagált, a fegyver lövése pillanatában minden szétesett. Három tényezőnek számít, ha a fegyvert a Destiny 2-ben a Stadia-val lőik: a vezérlő rezgése, a képernyőn megjelenő animáció és a hang. 

A dolgok egyike sem volt szinkronban. Közvetlenül a bevitel után elindult az animáció, ami jó. Ha kikapcsolja a hangot, úgy érezheti, mintha egy helyi konzolon játszana. Röviddel az animáció után azonban jön a vibráció, egy idő után pedig a hang. Ez egy zavaró élmény, amely egyértelműen megmutatja a lyukakat a csak felhőben működő játékrendszerben. 

Valószínű, hogy ezeknek az elemeknek a lefejtése abból fakad, hogy a vezérlőt párosítják a WiFi-n keresztül. A bemenet azonnal regisztrálódik, de a hang később jön. Röviden: van a bemeneti késés, de csak bizonyos játékoknál és ezeknek a játékok furcsa szempontjain. 

Stadion játék billentyűzettel és egérrel

A vezetékes tesztelést a Premiere Edition kiadásban szereplő Chromecast segítségével végeztük. A WiFi tesztelését billentyűzet és egér használatával is elvégeztük, a Stadia betöltette a Google Chrome-ba. Furcsa módon jobb az előadás a Destiny 2-ben, ha ilyen módon játszik, noha a látványosság jelentős beütést kapott. 

Úgy tűnik, hogy a Stadia-val valamilyen módon kell lennie. Vagy vezetékes internetkapcsolatot használ, és a lejátszott játéktól függően jelentős jelentős késés van, vagy vezeték nélküli módban van, és folyékony tapasztalattal rendelkezik, bár csökkent vizuális hűséggel.

lefedettség

Annak ellenére, hogy új szolgáltatás, a Stadia számos országban elérhető. A szolgáltatás Belgiumban, Kanadában, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Spanyolországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhető el. Nem annyira vágott és száraz, mint egyszerűen ezen országok egyikében élni. mégis. 

A Google számos tényező alapján meghatározza az Ön alkalmasságát, ideértve a Google Payments korábbi számlázási címeit és az Ön jelenlegi helyét. Mint már említettem, a regisztrációval próbálkozást találtunk, a Google soha nem küldött meghívó kódot. A pénzt még mindig levontuk a virtuális hitelkártyánkról, és a csomag még mindig megérkezett, de a kód támogatásával kellett beszélnünk. 

Valószínűleg az az oka, hogy egy olyan országban regisztrált virtuális hitelkártyával fizetünk, amelyet a Stadia nem regisztrált, annak ellenére, hogy a csomagot USA-ba szállították. Ezt azonban nem lehet megerősíteni. 

Noha a lefedettség szilárd, számos akadályt jelent a Stadia modellje, nevezetesen az engedélyezéssel kapcsolatban. A tartózkodási helyétől függően előfordulhat, hogy nem tudja játszani a megvásárolt játékokat. Például, ha utazik és szeretne játszani a Stadia-játékokat, akkor biztosítania kell, hogy rendelkezik engedéllyel a játékhoz bármilyen országban, ahova utazik. 

Megoldhatja ezt a problémát a legjobb VPN-sel, vagy ami még jobb, a legjobb VPN-mel a játékhoz, de ez a legtöbb felhőalapú játék szolgáltatásának problémája.. 

Mivel a játékokat a Stadia engedélyezi, nem pedig olyan platformon, mint a Steam vagy az Origin, akkor a helyed fontos vagy. Ez nem igaz más platformokra, ahol továbbra is hozzáférhet például az USA Steam-fiókjához a felhő játékkiszolgálón keresztül.

Az ítélet

A Stadia egy lépés a helyes irányba a felhőjátékok számára, de nem a magnum opus, amire a Google ezt kihozta. Még mindig tele van olyan kérdésekkel, mint a késleltetett hang, az elválasztott platform támogatása és a korlátozott játékkönyvtár. Ha azonban a Google ragaszkodik a Stadia-hoz, az évekig lenyűgöző platform lesz. 

Mit gondolsz a Stadialól? Meg fogja vásárolni a Premiere Edition-t, vagy várni, amíg a Base elindul? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map