A GeForce Now áttekintése – Nagyszerű felhős játék – Frissítve 2020

GeForce Now Review

A GeForce Now egy felhős játékszolgáltatás az Nvidia-tól, és amire számíthat egy olyan sok erőforrással rendelkező cégtől, ez nagyon-nagyon jó. Annak ellenére, hogy legyőzi-e a piac többi részét, ez még nem látható. Olvassa el a teljes GeForce Now áttekintést a részletekért.


GeForce-most-Slider1

GeForce-most-slider2

GeForce-most-slider3

GeForce-most-slider4

GeForce-most-slider5

Előző

Következő

A GeForce Now most jött ki béta időszakából, ingyenes és prémium előfizetéssel indítva. Néhány hónapos próba alatt nagyszerű időtöltést kaptunk a GeForce Now-val, dicsérve annak minőségét és következetességét a címek között. Most, hogy a platformot a tömegek használhatják, itt vagyunk, hogy ismét átvigyük a wringerbe. 

Ebben a GeForce Now beszámolóban részletesen bemutatjuk tapasztalatainkat, miután néhány napot töltöttünk ezzel a felhős játék szolgáltatással, amelyet az Nvidia fejlesztett ki. Az ítélet meghozatala előtt beszélünk annak jellemzőiről, az árakról, a könnyű használatról, a teljesítményről és egyebekről. 

Egyszerűen fogalmazva: az Nvidia GeForce Now páratlan a legtöbb felhő játék szolgáltatásnál, alig felel meg a legjobb felhő játék szolgáltatások közül, a Shadow. A GeForce Now akciós árral, kiváló ingyenes tervvel és kompromisszumok nélküli teljesítményével tökéletes bevezetést kínál a felhő játékába.

erősségek & Hiányosságok

Alternatívák a GeForce Now-hoz

Jellemzők

Az Nvidia GeForce Now a nyilvános próbafutás után nem sok funkcióval rendelkezik. Ellentétben a Shadow-val, amely teljes Windows 10 asztali számítógépet kínál, a GeForce Now csak a streaming játékokra korlátozódik (olvassa el a Shadow beszámolót). Ennek ellenére egyértelmű, hogy az Nvidia szem előtt tartja ezt az egyetlen célt, kiváló platformon és perifériás támogatással.  

A platformon kezdve a GeForce Now támogatja a Windows, a MacOS, az Android és az Nvidia Shield alkalmazást, amely az Android módosított változatát futtatja. A pajzs az, ahol a GeForce Now ragyog leginkább, 1080p-es játékot kínálva 60 képkocka / másodperc alatt a TV-jéhez. Nem számít, milyen készüléken játszik, vehet fel egy másik helyről, ahol abbahagyta.

Ezen a platformon az Nvidia automatikusan frissíti a játékokat és az illesztőprogramokat, bár a játék első telepítésekor telepítenie kell. Ezenkívül támogatja az audio áttörést, lehetővé téve a játékon belüli csevegés használatát, függetlenül attól, hogy milyen platformon játszol.. 

A GeForce most ajánlott vezérlői és útválasztói

Noha a GeForce most támogatja a vezérlők sokaságát, az Nvidia néhány ajánlást tartalmaz a legjobb élmény érdekében. Figyelemre méltóak a Play p / 1 glap és a Razer Junglecat, amelyek mindkettő Nintendo Switch-szerű kialakítást kínál a mobil eszközéhez. Ezek az eszközök készen állnak a GeForce Now használatára, a dobozból. 

További ajánlott vezérlők közé tartozik az SteelSeries Stratus Duo és a Razer Raiju Mobile. Noha a GeForce Now olyan mainstream vezérlőket támogat, mint a Sony Dualshock 4 és az Xbox One vezérlő, ezek az opciók kompatibilisek a PC és a mobil eszközök között, és bármilyen kiegészítő szoftver nélkül készen állnak a használatra. 

Ami az útválasztókat illeti, az Nvidia néhány ajánlást fogalmaz meg, köztük a Razer Sila-t és a TP-Link Archer C5400X készüléket, bár a legtöbb útválasztó működik. Az Nvidia 15Mbps-ot ajánl 720p-os streaminghez és 25Mbps-t 1080p-s streaminghez. Bár a legjobb élményt a vezetékes kapcsolat használatával fogja élvezni, az 5 GHz-es WiFi is támogatott. 

A GeForce Now szolgáltatások áttekintése

GeForce Now logówww.nvidia.com

Kezdődik: $ 499 / hónapMinden terv

állványok

Android

iOS

ablakok

Mac operációs rendszer

böngésző

Támogatott játékok
400

lefedettség
textarea

Támogatott DRM platformok
Steam, uPlay, Epic Games Store, Bethesda Launcher, Battle.net

Tudásbázis

Csevegés

Email

Telefon

24/7 támogatás

Támogatott játékok

Az Nvidia GeForce sok játékot támogat, bár néhány cím hiányzik a felállásból. A PlayStation Now-tól eltérően a saját játékait a GeForce Now-hoz kell hoznod; nincsenek címek (olvassa el a GeForce Now vs PlayStation Now darabot). Ez azt jelenti, hogy ha új számítógépes kezdő vagy, akkor több mint 30 ingyenesen játszható címmel kezdheti el, amelyet a GeForce Now támogat. 

Ezek közé tartozik Destiny 2, Apex Legends, Fortnite, Dauntless, Warframe és World of Tanks. Ellenkező esetben engedélyre van szüksége annak a játéknak, amelyet játszani szeretne egy adott DRM platformon. A GeForce mostantól alapértelmezés szerint a Steam alapértelmezése, bár maroknyi más DRM platform is támogatott. 

Körültekintve úgy tűnik, hogy a GeForce Now támogatja az uPlay, a Steam, az Epic Games Store, a Battle.net és a Bethesda indítót. Más platformokat, köztük az Origin, korlátozott mértékben támogatják, de ezek a legfontosabbak. Fontos, hogy ismerjük a GeForce Now által támogatott DRM platformokat, mivel a játék megfelelő verzióját hozzá kell adnia a könyvtárhoz.. 

GeForce-most-metró

Fentiek például a következő eredmények: Metro Exodus. Jelenleg a Windows Store-ban és az Epic Games Store-ban elérhető, bár néhány hét múlva a Steam-hez érkezik.

A megfelelő verziót hozzá kell adnia a könyvtárhoz attól függően, hogy melyik DRM platform rendelkezik az Ön jogaival. Összetéveszthető lehet néhány platformközi játékkal, például Metro Exodus, ahol engedély lehet a három hely egyikénél. 

Ennek ellenére nem tagadható, hogy az Nvidia támogatja a PC-platformokat. Más felhő játék szolgáltatások, mint például a Vortex, a Steam-re korlátozódnak, míg egyesek nem támogatnak DRM platformokat (a példakért olvassa el a Blacknut áttekintésünket). Annak ellenére, hogy nem tökéletes, a GeForce Now sűrű címeket kínál több licenckezelő platformon keresztül. 

GeForce Now Games

Ha nincs műszaki karika, beszéljünk a játékokat. A GeForce most szinte minden nagyobb kiadást támogat a PC-n, akár indie fejlesztőtől, akár AAA stúdiótól. Az új címek gyorsan hozzáadódnak, olyan játékokkal, mint a Borderlands 3, Sekiro: Az árnyékok kétszer meghalnak és GreedFall már készen áll a játékra. 

GeForce-most-könyvtár

De nagyon sok is hiányzik. Bármi, ami a Rockstar-tól származik, és az EA legtöbb címe ki van zárva. Ha játszani akarsz Red Dead Megváltás 2 vagy Grand Theft Auto V, helyben kell játszani. Úgy tűnik, hogy az Nvidia még nem jutott megállapodásra a Rockstarral, amely megmutatja a platform kezdeti szakaszát. 

Noha értelme van ezeknek a játékoknak, más mulasztások nem. Például a GeForce Now egyikének sem tartozik Tomb Raider játékok. Valójában nem rendelkezik a Square Enix által közzétett címekkel, mindegyikmel Végső fantázia és Sárkány küldetés címek hiányoznak a felállásból. 

Bár örülünk, hogy láthatjuk a PC kedvenceit Mordhau és az indie klasszikusok, mint a Celeste, Az Nvidianak még sok munkája van annak érdekében, hogy más népszerű címeket szerezzen platformjára. Ha van egy adott játék, amelyet játszani szeretne, ellenőrizze, hogy a GeForce Now támogatja-e azt, mielőtt meghúzza a közmondásos ravaszt..

Ár

Az Nvidia GeForce Now furcsa árszerkezettel rendelkezik. Az átalány havi díj helyett, mint például az árnyékdíjak, az Nvidia valami hasonlót kínál a Stadia-hoz, ingyenes és prémium tagsággal (olvassa el a Google Stadia áttekintését). Noha furcsa, a GeForce Now annyira olcsó, hogy a feltételes szolgáltatás alig számít. Olvassa el a Google Stadia vs Shadow darabot, hogy megnézze, hogy hasonlítanak a kettő.

Az ingyenes csomaggal kezdve elérheti az összes címet, amelyet a GeForce Now támogat, 1080p és 60fps sebességgel. Az Nvidia szerint azonban az ingyenes felhasználóknak csak „szokásos hozzáférése” van, ami azt jelenti, hogy a forgalom mértékétől függően előfordulhat, hogy meg kell várnia a játékot. Ezenkívül az ingyenes felhasználók egy órás lejátszási foglalkozásokra korlátozódnak, bár a munkamenet vége után azonnal visszatérhetnek. 

Az alapítói terv havi 4,99 dollárt fizet az első 12 hónapban. Ezt megelőzően azonban ingyenesen használhatja a szolgáltatást egy 90 napos bevezető időszak alatt. Az előfizetéssel elsőbbséget élvezhet, vagyis a sorok elejére lőhet, a valós idejű sugárkövetést és a meghosszabbított hat órás időtartamot. 

Az alapítók tagságának azonban vannak némi okai. Havonta számlázik, de az Nvidia azt mondja a pénztár oldalon, hogy csak egy évig érvényes. A 4,99 dolláros havi ár 12 hónap után növekszik, bármiért is, amit az Nvidia ekkor prémium tagságért számít fel. Ezenkívül az Nvidia az írásakor még nem tett közzé részleteket a jövőbeli árakról. 

Függetlenül attól, hogy jelenleg nem tagadjuk, hogy az Nvidia mennyire értékeli a GeForce Now-t. Az ingyenes előfizetés már sokat kínál, az Alapítók terve ugyanakkor megfelel a szolgáltatások szintjének, mint például az Árnyék, bár sokkal alacsonyabb áron. Ennek megfelelően újraértékelnünk kell, amint az Nvidia feltárja a valódi árképzési struktúrát. 

Egyszerű használat

Annak ellenére, hogy a kereskedelmi kiadás felé költözött, a GeForce Now a felhasználhatóság szempontjából visszakerült bétaverziójához. A béta alkalmazás valójában könnyebben használható volt, és bár még mindig nem nehéz megkerülni a játékot, az a játék hozzáadása a könyvtárnak. 

Szerencsére a csatlakozás egyszerű. Az egyoldalas formatervezésű weboldal képes válaszolni a szolgáltatással kapcsolatos legtöbb kérdésre, miközben nem megy túl a fedélzeten a tervezés szempontjából. Az oldal több „Csatlakozz ma” gombra mutat a fizetés felé, így gyorsan regisztrálhat. 

GeForce-most-honlap

Miután letöltötte az alkalmazást, be kell jelentkeznie a fiókjába. Szerencsére bejelentkezik, így csak egyszer kell megadnia a jelszavát. Az alkalmazásnak nem sok az a menete, amely tetején található a kiemelt címek körhintaját, alul pedig a játékkönyvtárát. Az utóbbi egy pillanat alatt újra meglátogatjuk. 

GeForce-most-interfész

Az egyetlen másik terület a beállítások oldal. Noha könnyű átugorni a múltot, a GeForce Now sokat halad itt. A legfontosabb, hogy kiválaszthatja a legmegfelelőbb kiszolgáló helyét, valamint a streaming minőséget, amely lehetővé teszi a minőség beállítását a kívánt adatfogyasztás alapján. 

GeForce-most-beállítások

Játékok hozzáadása a könyvtárhoz

Most a rosszért. A GeForce Now játékban való játékhoz hozzá kell adnia azt a könyvtárához. Ezt úgy lehet elérni, hogy megkeresi a címet, és rákattint a mellette lévő plusz ikonra; elég egyszerű. A probléma az, hogy nem böngészhet a GeForce Now által támogatott játékok között, bár az alkalmazás bétaverziójában. 

GeForce-most add-játék

Alapvető fontosságú a böngészés, de a szűrési lehetőségek is jóak lennének. Például, talán csak akciójátékokat szeretne megtalálni, vagy szűrni a címeket az alapján, ha támogatják-e a vezérlőt. A GeForce most már beépítette ezeket a metaadatokat – egy perc alatt eljutunk ehhez – tehát nem szabad, hogy valamilyen szűrőrendszert megvalósítsunk.. 

A probléma továbbra is fennáll, miután játékot adott fel a könyvtárba. Könyvtára csak az irányítópult csúszkájára korlátozódik, kibővített nézet nem áll rendelkezésre. Ha legalább 100 játékod van, akkor egyenként ötre kell kattintania. Ebben az esetben jobb, ha csak a keresősávot használja, ezzel a könyvtár elavulttá válik. 

Tesztelésünk során úgy találtuk, hogy a legjobb a Steam elindítása a GeForce Now segítségével, és így navigálni a játékokhoz. A korlátozott szűrési lehetőségekkel is meglepődtünk, hogy a szolgáltatás mennyi információt nyújt a könyvtárában már szereplő játékok számára. Miután hozzáadott egy játékot, láthatja a bemeneti támogatást, a képernyőképeket, a kiadás dátumát, a műfajt, a fejlesztőt és még sok más. 

GeForce-őt expandált játék

Egy lépés előre, két lépés hátra

Az Nvidia megoldotta azokat a kérdéseket, amelyek az előző alkalmazás során merültek fel, mindenekelőtt annak ismeretében, mely játékokat támogatjuk, és mely platformon támogatjuk. Az átalakítás azonban számos kihívást jelent, így jobban érzi magát béta alkalmazásként, mint az előző. 

A jelenlegi iterációnak sürgősen egy dedikált könyvtári oldalra, valamint egy böngésző fülre van szüksége, ahol az összes támogatott cím látható. Ha az Nvidia egyesítené a régi és az új alkalmazásokat egybe, akkor ez lenne a legjobb, amit látottunk.

Teljesítmény

Amint a béta során megtapasztaltuk, az Nvidia GeForce Now a csomag tetején van, amikor a játék streamingről van szó. Ennek ellenére visszahívta a minőséget, hogy befogadja a nagyobb játékosokat. Noha nagyszerű tapasztalatokkal rendelkezünk a vezetékes csatlakozással kapcsolatban, nem tudtuk a felbontásokat 4K-ra növelni.

Nem mintha tudnánk. A GeForce Now 1080p sebességgel zárolva van, még akkor is, ha megpróbálja megváltoztatni a felbontást az egyes játékok beállításainál. Korábbi tesztelésünk során olyan címeket tudtunk eljuttatni, mint a Végzet 4K-ig, miközben a 60 fps-től északra tartózkodik. Valószínűleg az Nvidia most lezárja a felbontást, így minden játékosnak jó tapasztalata van. 

Tesztelésünkhöz vezetékes vezetékes internet-kapcsolatot használtunk, amelynek letöltési sebessége 143,19Mbps, több mint elegendő ahhoz, hogy megfeleljen a GeForce Now 25Mbps-os követelményének. Tesztelés Doom, Cuphead és Counter-Strike: Globális támadó, nehéz volt észrevenni a különbséget a GeForce Now és a helyi játék között a felbontáson kívül. 

Ennek ellenére van bizonyos bemeneti késés. Noha a játékban nem észlelhető, úgy tűnt, hogy a kurzorunk csak egy hajat tart a menükben. A legtöbb játékos számára ez kevés kérdés. Azonban azoknak, akik versenyképes játékot szeretnének játszani, továbbra is problémái vannak a késés mértékével. 

GeForce Now az Androidon

A GeForce Now alkalmazást az Androidon is teszteltük Holt sejtek, Doom és Counter-Strike: Globális támadó mint a mi alanyunk. 5 GHz-es WiFi kapcsolaton keresztül meglepően jól tartotta magát, még akkor is, ha sok csomag elveszett. Ugyanakkor a vezetékes élmény sokkal jobb volt a bemeneti késés és a képsebesség szempontjából. 

A mobiltelefonon a játékok csúnyaak voltak, és amikor az internetkapcsolat elmúlt, a bemeneti késés és az artifaction vált problémává. Vezeték nélküli kapcsolat esetén azonban nehéz a GeForce Now hibát okozni. Kiváló asztali élmény és átjárható mobilminőség mellett a GeForce Now a legközelebbi dolog az álomhoz, hogy a játékot bárhol eljátssza, ahol csak akar.. 

lefedettség

Az Nvidia GeForce Now GYIK oldalán a szolgáltatás Észak-Amerikában és Európában elérhető. Ugyanakkor a szerver állapotlapja „szövetségi partner” szervereket mutat Japánban és Oroszországban, tehát egyértelmű, hogy az Nvidia megpróbálja kibővíteni. 

Szerencsére az Nvidia sok gondot fordított a támogatott régiókra. Kilenc GeForce Now adatközpont található az Egyesült Államokban és további öt Európában. Nem számít hol vagy, a közelben kell lennie egy olyan helynek, amely csökkenti a rettegett késést, ami problémát okozhat a felhőben való játék. 

Bár jelenleg sok hely található, az Nvidia elérhetősége nem olyan széles, mint a Microsofté. Összehasonlítva az Nvidia GeForce Now-t a Microsoft Project xCloud-dal, amely az Azure szerverhálózatot használja, az Nvidia továbbra is a görbe mögött van (olvassa el a Project xCloud-áttekintésünket). Ha Észak-Amerikán vagy Európán kívül él, vagy ha külföldre utazik, akkor problémái vannak.

Az ítélet

Az Nvidia GeForce Now hivatalos kiadása némi problémával jár, nevezetesen a felületen való navigálásról. De az ár és a minőség szempontjából semmi sem igazán tetszik. 

Noha tulajdonságai és minősége szempontjából továbbra is a Shadow a kedvenc, a GeForce Now minden mást kifúj a vízből (olvassa el a Shadow vs GeForce Now összehasonlítást). Ha a Google Stadia-t figyelte, tegyen magadnak egy szívességet, és iratkozzon fel egy GeForce Now-fiókra (olvassa el a Google Stadia vs GeForce Now darabot). 

De mit gondolsz? A GeForce Now-ot akarsz lőni? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk tapasztalatait, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map