Projektin xCloud Review – esikatselu uudesta alustasta – päivitetty 2020

Projektin xCloud-arvostelu

Microsoftin Project xCloud -sovelluksen oletetaan olevan seuraava iso asia pilvipeleissä. Pystyimme katsomaan alustaa kehitysvaiheessa ja olimme melko vaikuttuneita. Katso xCloudin perusteellinen esikatselu.


xcloud-Slider1

xcloud-slider3

Edellinen

Seuraava

Projekti xCloud on uusin pilvipelaaminen Xboxilta ja Microsoftilta. Vaikka xCloud on rakenteeltaan samanlainen palveluihin kuin Google Stadia, sen tavoitteet eivät ole yhtä korkeat. Sen sijaan, että korvaaisit konsolin, xCloud on vain yksi tapa pelata pelejä. Silti on tiellä, että voimme ansaita paikan parhaassa pilvikäytäntöoppaassamme. 

Tässä Project xCloud -katsauksessa tarkastellaan palvelua sen esikatselutilassa. Vaikka annamme tuomion siitä, kuinka se toimii ja miten se toimii, tuomio ei ole lopullinen. Microsoft työskentelee edelleen xCloudin parissa, joten odotamme lisäominaisuuksia ja suorituskyvyn parannuksia käynnistyksen yhteydessä. 

Jos sinulla on onni päästä Projektin xCloud-esikatseluun, olet tekemässä hoitoon. Pelit näyttävät ja ajavat upeasti, kunhan sinulla on vahva 5 GHz: n signaali. Tällä hetkellä kuitenkin projekti xCloud on enemmän siitä, mikä voisi olla, kuin mitä on. Palvelu voi mennä to-toe-to-toe parhaalla mahdollisella tavalla, mutta vain jos Microsoft pysyy kehitysajansa mukaisesti. 

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehdot projektille xCloud

ominaisuudet

Projektissa xCloud on vähän tai ei ollenkaan ominaisuuksia tällä hetkellä, mikä on järkevää sen esikatselutilan vuoksi. Sen sijaan, että puhumme siitä, mitä ei ole olemassa, mikä on melkein kaikkea, käsittelemme ominaisuuksia, joita Microsofti aikoo tarjota julkaisunsa yhteydessä. 

xCloud-palvelinlaitteisto ja pilvisäästö

Microsoftin julkaisema video osoittaa, että jokainen xCloud-palvelin on varustettu neljän Xbox One S -konsolin sisäpuolella. Ei ole selvää, tehdäänkö pelejä kaikkien neljän järjestelmän yhdistetyllä hevosvoimalla vai annetaanko heille paloja. Siitä huolimatta, matkaviestinpohjaisella kokemuksella, sillä ei ole merkitystä. 

Pelit näyttävät fantastiselta, mutta joudut kärsimään pitkistä latausajoista. Vanhempien Xbox One S -laitteiden avulla pelit ladataan todennäköisesti tavallisiin kiintolevyihin. Kuten voit lukea parhaasta ulkoisesta SSD-oppaastamme, perinteisillä kiintolevyillä on pidempi latausaika. Jos Microsoft kiinni xCloudissa, palvelimet päivitetään todennäköisesti. 

xcloud-4

Project Scarlett, Microsoftin uusi konsoli, ilmestyy vuonna 2020, joten on todennäköistä, että Microsoft alkaa päivittää xCloud-palvelimia uusimpien nimikkeiden ajamiseksi. Tämä konsoli toimitetaan solid-state-tallennuksella, mikä parantaa kuormitusaikoja siirtyessä vuoden 2020 jälkeen. 

xCloudin on tarkoitus olla saatavana kaikilla laitteilla, mikä tarkoittaa ristisäästökykyä. Microsoft käyttää samaa järjestelmää nykyisestä Xbox Play Anywhere -ohjelmasta, jotta voit pelata eri alustoilla. Tämän järjestelmän avulla voit lopettaa pelaamisen yhdellä näytöllä ja poimia siitä, mihin jäit toisella. 

Projekti xCloud: Powered by Azure

Yksi suurimmista eduista, joita Microsoftilla on verrattuna muihin pilvipelipalveluihin, on sen Azure-pilviinfrastruktuuri. Kuten Microsoft Azure -katsauksessamme voimme nähdä, verkko on valtava. Microsoftin kauaskantoista käsiä on käytetty monissa sovelluksissa, ja Project xCloud hyödyntää tätä voimaa tuodakseen pilvipelaamisen maailmaan. 

Puhumme tarkemmin Azuren yksityiskohdista ja siitä, missä xCloud sijaitsee tällä hetkellä alla olevassa ”kattavuus” -osiossa. Haluamme kuitenkin edelleen tuoda Azureen esille Project xCloud -ominaisuutena. Koska sinulla on niin suuri verkko, xCloud voi toimittaa pelivirtoja sijaintisi lähellä olevista datakeskuksista. 

Fyysisen etäisyyden puuttuminen tarkoittaa vähemmän viivettä pelatessa. Testauksemme perusteella, johon pääsemme minuutissa, Azure-verkon voima näkyy läpi. Vaikka xCloud ei ole tällä hetkellä täydellinen, se tarjoaa paljon paremman kokemuksen kuin tyhjästä alkavat palvelut, kuten Vortex (lue Vortex-arvostelu).

Projektin xCloud-ominaisuuksien yleiskatsaus

Projektin xCloud-logowww.xbox.com

Vapaa

Platforms

Android

iOS

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

selain

Tuetut pelit

Kattavuus
tekstialue

Tuetut DRM-alustat
N / A

Tietopohja

Chat

Sähköposti

Puhelin

24/7 tuki

Tuetut pelit

Kirjoittamishetkellä Project xCloud tukee yli 50 peliä, tosin niiden lukumäärä kasvaa lähitulevaisuudessa. Käynnistämällä beetaversion vain muutamalla pelillä muutama kuukausi sitten, Microsoft on jatkanut xCloud-malliston laajentamista, joten sinun pitäisi odottaa jotain Xbox Game Passin kaltaista muutaman kuukauden sisällä. 

Tämä johtuu siitä, että kehittäjien ei tarvitse muuttaa pelejäan toimimaan xCloudissa. Jos peli voi toimia Xbox One -sovelluksella tai PC: llä, se voi toimia xCloud-ohjelmassa ilman erillistä kehitystä. Microsoft aikoo integroida xCloudin myös Game Passiin, joten voit odottaa pystyvänsi siirtämään Game Pass -kirjaston missä tahansa oletkin. 

Itse asiassa Project xCloud voi suoratoistaa yli 3500 peliä nyt ilman muutoksia, Microsoftin mukaan. 

xcloud-peli-kirjastosta

Tarkemmin sanottuna nykyisessä kokoonpanossa on kourallinen vankka AAA-nimike, mukaan lukien Borderlands: The Handsome Collection, Gears 5 ja Halo 5: Guardians. Kuten Game Passissakin totta, on olemassa myös joukko pienempiä nimikkeitä, kuten Bloodstained: Night Ritual, Night Chasers: Nightwar, Puyo Puyo Champions ja Tales of Vesperia: Definitive Edition. 

Verrattuna palveluihin, kuten GeForce Now (lue GeForce Now vs Project xCloud -kappale), joiden avulla voit suoratoistaa Steam-pelejäsi, xCloud puuttuu (lue GeForce Now -katsaus). 

XCloudin tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta ottaen huomioon kuinka antelias Microsoft on ollut digitaalisten julkaisupäivien kanssa Game Passin suhteen. Verrattuna Stadiaan, jolla on epänormaali käynnistyskokoonpano, laitoimme rahat xCloudiin (lue Google Stadia -katsaus, samoin kuin Google Stadia vs GeForce Now -kappaleemme nähdäksesi kuinka niitä vertaa). 

Tarvitseeko sinun ostaa xCloud-pelejä? 

Kun otetaan huomioon Stadian äskettäinen julkaisu, on edelleen kysymys siitä, onko sinun ostettava xCloud-pelejä erikseen. Microsoft ei ole sanonut, jos alusta toimii kuten Stadia, mutta koska Xboxilla on jo digitaalinen myymälä, on epätodennäköistä, että joudut ostamaan pelejä. Ainakaan sinun ei tarvitse joutua ostamaan tiliisi jo rekisteröityjä pelejä. 

On todennäköisempää, että xCloud on samanlainen kuin PlayStation Now, joka, kuten näet PlayStation Now -katsauksessa, sisältää tilaamasi kuratoidun pelikirjaston. Suurin osa tällä hetkellä tuetuista peleistä on ensimmäisen osapuolen nimikkeitä, joten näyttää siltä, ​​että Microsoft noudattaa samanlaista mallia. 

Tietäen, että xCloud integroituu lopulta Game Passiin, näyttää siltä, ​​että Microsoft aikoo tehdä yhden luukun tilauksen, jossa Xbox Live, Game Pass ja xCloud tarjotaan yhdessä, jolloin voit suoratoistaa pelikirjaston Android-puhelimestasi ilman ostaa niitä. 

Hinta

Projekti xCloud on tällä hetkellä esikatseluajassa, eikä hintatietoja ole ilmoitettu. Se on ilmainen jokaiselle, jolla on onni kutsua sinut ohjelmaan, kunhan sinulla on yhteensopiva Android-laite ja Xbox-ohjain. Meillä on kuitenkin spekulaatioita siitä, mitä palvelu maksaa, kun se käynnistyy. 

Microsoft kutsuu ihmisten aaltoja esikatselemaan xCloudia ennen sen julkaisua. Tarvitset neljä asiaa päästäksesi luetteloon: Android-laite, jonka versio on 6.0+ ja Bluetooth-versio 4.0+, Xbox-ohjain, jossa on Bluetooth, 5 GHz WiFi ja Xbox Game Streaming -sovellus. Sen jälkeen voit käyttää Microsoft-tiliäsi rekisteröintiä varten. 

Sinut asetetaan luetteloon, ja jos sinut valitaan, Microsoft lähettää sinulle seuraavat vaiheet sähköpostitse. On epäselvää, valitaanko osallistujat ensin tullutta palvellaan -perusteella vai monien tekijöiden perusteella. Tällä hetkellä kuitenkin ainoa tapa pelata xCloudia on heittää hattu renkaaseen. 

Kuinka paljon xCloud-projekti maksaa? 

Microsoft ei ole ollut selvä siitä, kuinka paljon xCloud maksaa, kun se on täysin julkaistu. Joten lyhyt vastaus siihen, kuinka paljon Project xCloud maksaa, on: Emme tiedä. Voimme kuitenkin spekuloida kilpailijoiden hinnoittelun ja Xboxin olemassa olevien tilauspalveluiden perusteella. 

PlayStation Now, joka on vertailukelpoisin palvelu, maksaa vain 10 dollaria kuukaudessa, kun taas Game Pass Ultimate, jonka pitäisi tulevaisuudessa integroitua xCloudiin, maksaa 15 dollaria kuukaudessa. On mahdollista, että Microsoft sisällyttää Project xCloudin olemassa oleviin Game Pass Ultimate -jäsenyyksiin heti, kun se on täysin käynnistynyt. 

Koska olemme anteliaita, odotamme kuitenkin, että xCloud laskeutuu 20–30 dollarin merkinnän ympärille, jos se sisältää olemassa olevan pelikirjaston, joka on noin mitä Shadow veloittaa (lue Shadow-arvostelu, samoin kuin Shadow vs Project xCloud -vertailu). On epäselvää, sisältyykö xCloud peleihin tai joudutko niitä ostamaan, mutta kun Microsoftillä on jo digitaalinen myymälä, todennäköisesti kirjasto kuratoidaan. 

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että nykyiset Xbox One -pelisi menetetään. xCloud on tarkoitettu toimimaan konsolien rinnalla, Microsoft antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa oman Xbox One -laitteesi xCloud-palvelimeksi. Tämä toiminto on nyt saatavana Xbox Insiders -sovelluksille, joten jos olet kiinnostunut konsolin suoratoistosta, voit määrittää sen. 

Helppokäyttöisyys

XCloudille ei tällä hetkellä ole rekisteröitymisprosessia, koska se on tällä hetkellä esikatselussa. Yksinkertainen mobiilisovellus ja yksinkertainen asennus asettavat kuitenkin korkean palkin tulevaisuudelle. 

Projektin xCloud-mobiilisovellus on hyvin keskittynyt. Siinä ei ole ominaisuuksia hakupalkin ja osion ulkopuolella äskettäin pelattuihin peleihin. Voit tarkastella kunkin pelin tiivistelmää, etsiä peliä ja tietysti käynnistää pelin, ja se on se. Paljaiden luiden muotoilu ei kuitenkaan ole yllättävää. 

xcloud-3

Microsoftilla on oma palautepainike sovelluksessa ja se pyytää arvosanaa jokaisen soittokerran jälkeen. On todennäköistä, että siihen mennessä, kun xCloud käynnistyy kokonaan, sovellus näyttää täysin erilaiselta. 

Pelien käynnistäminen on silti helppoa. Kuten Stadia, pelaamiseen ei tarvita lataamista tai korjausta. Valitse vain peli, paina “pelata” ja odota sen latautumista. Koska xCloud-palvelimien sisällä on vanhempi laitteisto, pelien lataaminen vie hetken. Onneksi yhteydenpito palvelimiin on kuitenkin nopeaa. 

xcloud-peli-lastaus

Projektin xCloud-ohjaimen tuki

Projekti xCloud on tällä hetkellä yhteensopiva pelkästään Xbox One -ohjaimien kanssa, olipa kyse sitten vakiona olevasta Xbox One -ohjaimesta tai Elite-ohjaimesta. Odotuksena on kuitenkin, että Microsoft tukee useita muita ohjaimia, jotka alkavat vuoden 2020 alkupuolella, mukaan lukien PS4-ohjaimet ja muut PC-ohjaimet, mukaan lukien jotkut Razer-pelilevyt.. 

Microsoft työskentelee myös mobiililaitteiden näytön ohjaimien tavoin, kuten Blacknut (lue Blacknut-arvosteluamme). Kuten melkein kaikki sen ominaisuudet, Microsoftin mukaan näytönohjaimet tulevat vuonna 2020, kun Project xCloud tulee lähemmäksi käynnistämistä. 

Käytimme tarkoituksissamme Xbox One -ohjainta ja puhelinleikettä Project xCloudin testaamiseen. Microsoft myy tällä hetkellä virallista puhelinleikettä ja tekee yhteistyötä useiden lisämerkkien kanssa luodakseen uusia tuotteita Project xCloudille tulevaisuudessa. 

Esitys

Projekti xCloud voi lähettää pelejä pätevästi, mutta se ei vielä ole GeForce Now- tai Stadia-tason tasolla. Plus x yhtenä olemassa oleviin Xbox-konsoliin Project xCloud tarjoaa erilaisen kokemuksen. Se ei ole samaa kuin pelaaminen paikallisella Xbox One -sovelluksella, eikä sen tavoitteena ole olla, mutta se ei tarkoita, että kokemus olisi huono. 

xcloud-2

Microsoft suosittelee 5 GHz: n WiFi-verkkoa, ja hyvästä syystä. Testatimme 2,4 GHz: n ja 5 GHz: n taajuuksilla, ja 5 GHz: n suorituskyky oli paljon parempi. 5 GHz: n kaista tukee enemmän kaistanleveyttä, vaikka se kattaa vähemmän maata kuin 2,4 GHz: n signaali. Lisäksi muihin langattomiin laitteisiin – kuten autotalli oven avaajaan – on vähemmän häiriöitä, kun käytetään 5 GHz: n signaalia. 

Halo-, Forza- ja Gears -soitto projektien xCloud-ohjelmassa

Kaikki testauksemme tehtiin langattomasti, koska tämä on ainoa tapa toistaa Project xCloud -sovellusta tällä hetkellä. Käyttämällä Samsung Galaxy S9 + -laitetta, joka on kytketty 5 GHz: n verkkoon, jouduimme työskentelemään Halo 5: Guardiansin, Forza Horizon 4: n ja Gears of War 4: n testaamiseen. Vaikka kaikki pelit tuntuivat reagoivilta, olimme jatkuvasti signaalin voimakkuuden armoilla.. 

Testaamalla noin 30 metrin päässä reitittimestä, latausnopeus oli vain 60Mbps, mikä on paljon suurempi kuin mitä Microsoft suosittelee. Testattu puhelin oli noin 10 metrin päässä reitittimestä. Lyhyesti sanottuna, meillä oli paljon nopeutta työskennellä testauksen aikana. 

xcloud-1

Näyttää siltä, ​​että peleissä ei ole minkäänlaista skaalausta signaalin voimakkuuden perusteella. Tämä on tietysti spekulointia, mutta testauksen aikana ei koskaan ollut mitään pienempää resoluutiota. Sen sijaan ääni mykistyi tai peli lukittuu aina, kun ongelmia ilmaantuu. Onneksi näitä asioita oli vähän ja kaukana toisistaan, mutta silti edelleen. 

Kun kaikki toimi, se toimi hyvin. Pelissä ei ollut havaittavissa olevaa syöttöviivettä, jopa nopeatempoisilla tarkkuus ampujailla, kuten Halo ja Gears. Lisäksi laatu oli erinomainen. Tarkkuudessa ei ollut pudonnut, vaikka signaali heikentyisi. xCloudin suurin heikkous on tällä hetkellä kokkaaminen. 

Kattavuus

Microsoftin olemassa olevalla Azure pilvipalveluinfrastruktuurilla on vakavia etuja pelien suoratoistoon. Vaikka Project xCloudin koeaika on rajoitettu muutamaan paikkaan, Xbox-kehitysryhmä voi helposti skaalata toiminnan kansainvälisesti julkaistuaan.

xcloud-azure-palvelin-verkko

Projektin xCloudin tavoite, kuten kaikkien pilvipelipalveluiden tapauksessa, on skaalata ympäri maailmaa. Se on Microsoftille kuitenkin kohtuullista. Yli 54 Azure-tietokeskusta ympäri maailmaa tarjoaa jo palvelua 140 maahan. Vaikka suurin osa näistä sijainneista ei ole vielä saatavana xCloudiin, Microsoft sanoo, että ne ovat tulevaisuudessa. 

Tällä hetkellä Project xCloud on saatavana vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Etelä-Koreassa. Kuten pelikirjastossakin, näitä paikkoja ei pidä pitää lakiin. XCloud-palvelimia on 13 Azure-alueella, jotka kattavat Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian. 

Kun otetaan huomioon Microsoftin keskittyminen näihin alueisiin, on kohtuullista odottaa xCloud-palvelimia Kanadassa, muualla Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa heti, kun on aika käynnistää. 

Tuomio

Projekti xCloud tarjoaa hienon katsauksen siihen, kuinka tulevaisuuden pelimaisema näyttää. Vaikka xCloud ei saavuttanut niin korkeaa tasoa kuin Google Stadia, se järjesti vaikuttavan taistelun, suoratoistamalla laadukkaita ja intensiivisiä pelejä peittämättä silmää. Sovellusta ja langatonta infrastruktuuria on vielä parannettava, jotta siitä tulisi kaikesta mitä se voisi olla.

Oletko innostunut projektista xCloud? Yritätkö päästä esikatseluun? Jos teet niin, kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos, että luit.  

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map