PlayStation Now Cloud Gaming -katsaus – onko se arvoinen vuonna 2020?

PlayStation Now Review

Vaikka luettelomme ylivoimaisesti pilvipelejä tarjoava palvelu, PlayStation Now -yritys vaivasi ongelmia käynnistyksen yhteydessä. Muutama vuosi linjalla, mutta se on kasvanut omaksi, jossa on tehokas tekniikka ja suuri kirjasto. Tutustu kaikkiin PlayStation Now -katsaukseemme.

Paras pilvipelaaminen

PlayStation Now on ollut jonkin aikaa käynnissä vuonna 2014 PS4-, PS3-, PS Vita- ja PS-televisioissa. PS3: n arkkitehtuurin monimutkaisuuden vuoksi Sony loi palvelulle räätälöityjä PS3-pohjaisia ​​palvelimia, jotka tarjoavat pelejä vanhemmasta järjestelmästä (tuolloin) uudelle PS4-konsolille. 

Käynnistämishetkellä PS Now ei ollut vaikuttava, vaivannut streaming esineiden ja syöttöviive vain muutaman pelin hetken. Nyt, laajennetun kirjaston ja pelattavan uuden tekniikan avulla palvelu on nyt kuitenkin kasvanut omaksi, ja suorituskyky on parhaiden pilvipalveluiden luettelon arvoinen. 

Tässä PlayStation Now -katsauksessa käsittelemme yksityiskohtaisemmin kokemuksemme vietettyäsi jonkin aikaa palvelun kanssa. Vaikka jäljellä on vielä muutama polku, PS Now on paljon parempi kuin muutama vuosi sitten. Vaikuttavan pelikirjaston ja alhaisen hinnan ansiosta, se on pakollinen osta kaikille PlayStation-faneille.

playstation-now-application 1

playstation-now-doom 2

playstation-now-library 3

playstation-now-playstation-store 4

Edellinen

Seuraava

vahvuudet & heikkoudet

Vaihtoehtoja PlayStation Now -sovellukselle

ominaisuudet

Mikä on PlayStation Now?

PlayStation Now ei ole sama palvelu kuin Vortex (lue Vortex-arvostelu). Sen sijaan, että luvata pelikirjastoa riippumatta siitä, missä olet tai mitä laitetta käytät, PlayStation Now on rajoitettu kahteen alustaan: PS4 ja Windows PC. 

Sen veto suuntautuu pikemminkin PlayStation-historian pelaamiseen kuin PC-pelien pitämiseen liikkeellä ollessa. Mukana on pitkä luettelo nimikkeistä – mainitsemme joitain esimerkkejä alla olevasta osasta – ja voit toistaa niitä PS4: lläsi ja PC: lläsi menettämättä tallennustilaa. 

Tarvitset kuitenkin PS4-ohjaimen tehdäksesi niin. Vaikka tämä ei ole ongelma PlayStation Now -tilaajille, jotka haluavat käyttää palvelua PS4: llä, se on ongelma PC-soittimille. A – PS4: n käyttämä ohjain – voi maksaa jopa 60 dollaria. 

PlayStation Now -sovelluksella ei ole näppäimistön ja hiiren tukea, mikä on sääli. Jos pelaat tietokoneella, joudut joko ostamaan DualShock 4: n ja käyttämään micro-USB-kaapelia (jota ei sisälly toimitukseen) tai käyttämään ylimääräistä 65 dollaria ostamaan langaton DualShock 4 -sovitin. 

Lisäksi Windows 10 tukee Xbox One -ohjainta, ei PS4: tä, mikä voi aiheuttaa ongelmia ohjainten määrittämisessä. 

Palvelun ulkopuolella on muitakin ongelmia. PlayStation Now -sivun alkuun on omistettu jonotuskysymyksiä. Jos liian monta pelaajaa yrittää pelata samaa peliä – Sony ei sano, mikä tietty numero on -, sinun on jonotettava tätä peliä. Sikäli kuin kauan sinun on odotettava, siinä ei ole sanottavaa. 

Ne eivät myöskään ole meidän sanojamme. Usein kysytyissä kysymyksissä Sony sanoo, että “on mahdotonta arvata, kuinka kauan odotat”. Sitä ei voida hyväksyä. Tilaajien, joiden hinta on 100 dollaria vuodessa tai 20 dollaria kuukaudessa, ei tarvitse odottaa käyttävänsä maksamaa palvelua. Se on kuin sanomalla, että et voi katsella Stranger Things -kauden uutta kautta Netflixissä, ennen kuin muut käyttäjät lopettavat. 

PlayStation-nyt-review-FAQ

Se, että joudut jonottamaan, antaa käsityksen siitä, kuinka Sony tarjoaa PlayStation Now -sovellusta. Todennäköisesti sillä on muutama palvelin jokaisessa tietokeskuksessa, joka on omistettu PlayStation-verkolle käyttäjien suoratoistavan siitä, mikä on pohjimmiltaan super PS4. 

Tämä osa ei kuitenkaan ole kaikki huono. PlayStation Now -palvelussa on paljon elämänlaatuominaisuuksia, jotka tekevät kokemuksesta saumattoman PC: n ja PS4: n välillä. Esimerkiksi säästöt lähetetään automaattisesti pilveen, joten siirryt helposti PS4: n ja PC: n välillä.

Lisäksi on olemassa moninpelivaihtoehtoja, kuten online- ja sohvaoppaat sekä ääni-, teksti- ja videokeskustelu.

PlayStation Now -ominaisuuksien yleiskatsaus

PlayStation Now -logowww.playstation.com

Alkaa 500 dollaria kuukaudessaKaikki suunnitelmat

Platforms

Android

iOS

Windows

Mac käyttöjärjestelmä

selain

Tuetut pelit

Kattavuus
tekstialue

Tuetut DRM-alustat
N / A

Tietopohja

Chat

Sähköposti

Puhelin

24/7 tuki

Tuetut pelit

Toisin kuin useimmat suoratoistopalvelut, PlayStation Now ei ole keskittynyt Steam-kirjastoosi. Vaikka tämä lähestymistapa voi tarjota suuremman kirjaston – lue esimerkki Shadow-arvosteluista ja katso kuinka sitä vertaa Shadow vs Playstation Now -kappaleessa – se tulee myös kalliimmaksi, koska joudut ostamaan lisenssin jokaisesta pelistä haluat pelata. PlayStation Now -sovelluksella mukana on yli 800 nimikettä ilmaiseksi, toisin kuin GeForce Now (lue GeForce Now vs. PlayStation Now -teos). Lue Shadow vs GeForce Now -teos, jotta näet kuinka nämä kaksi vertailevat.

PlayStation-nyt-review-kirjastosta

PlayStation Now -pelit

Palvelu tarjoaa PlayStationin pitkästä historiasta lähtien PS2: ltä peräisin olevia nimikkeitä. Alkuperäisiä PlayStation-pelejä ei ole, mikä on järkevää, kun otetaan huomioon, että PlayStation Storessa on eniten osumia. Pelikirjasto on silti vaikuttava hintaan verrattuna. 

Klassiset PlayStation-ominaisuudet, kuten Jak ja Daxter ja Ratchet & Clank, ovat läsnä, samoin kuin modernit yksinoikeudet, kuten Bloodborne ja The Last of Us. Mukana on myös pelejä, jotka ovat saaneet remasterin – kuten God of War III Remastered ja Metal Gear Solid HD -kokoelma..  

Tämä ei tarkoita, että monen alustan nimikkeet unohdetaan. Sniper Elite 4, Fallout 4, Mafia III, Batman: Arkham City ja monet, monet muut otsikot sisältyvät. Uusista nimikkeistä vanhoihin suosikkeihin PlayStation Now sisältää vähän kaikkea. Koska Sonyllä on pitkä historia tarjota tähtitieteellisiä ensimmäisen osapuolen nimikkeitä, tämä tarkoittaa, että sinulla on runsaasti loistavia pelejä pelata.

Ei kuitenkaan voida sivuuttaa sitä, että kirjasto on rajoitettu. Vaikka PlayStation Now ei ole niin rajoitettu kuin esimerkiksi Blacknut (lue Blacknut-arvostelu), se ei sisällä kaikkea. Suosittuja uusia indie-nimikkeitä, kuten Celeste ja Slay the Spire, ei ole mukana, ja myös äskettäiset ensimmäisen osapuolen nimikkeet, kuten Spider-Man, jätetään pois.. 

Hinta

PlayStation Now voi olla erittäin kallis, mutta onneksi sinulla on mahdollisuus valita useiden kestojen välillä, jotka tarjoavat porrastettuja alennuksia. Vaikka ennakkomaksu näyttää korkealta, sinun ei tarvitse ostaa mitään pelejä.

Kuten PlayStation Network -tilausten tapauksessa, kaikkein paras hinta tulee vuosisuunnitelmasta. Odotamme, että useimmat ihmiset laskeutuvat sinne, kun vuotuinen kuukausikorko laskee alle 10 dollaria, mikä tekee jopa halvimmat pilvipalopelit häpeäksi. Kuukausittaisiin ja neljännesvuosittaisiin vaihtoehtoihin verrattuna vuosisuunnitelma on paljon parempi. 

Pidämme kestosta joustavuudesta, mutta kolmen kuukauden suunnitelmalla ei ole järkeä. Kun summa lasketaan, se on noin puolet vuosisuunnitelman hinnasta, mutta tarjoaa vain neljänneksen kestosta. Samoin kuukausisuunnitelma on 140 dollaria kalliimpi kuin ostamalla vuosi etukäteen. 

Hinta on hyvä asioiden vuotuisessa lopussa, varsinkin kun otetaan huomioon, että mukana on yli 800 peliä, mutta oletetaan, että sinulla on jo DualShock 4 -ohjain. Kuten ominaisuudet-osiossa mainittiin, PS Now ei tue näppäimistön ja hiiren syöttämistä. Jos sinulla ei ole PS4: tä, se voi muuttaa radikaalisti ennakkomaksua. 

Jopa edulliseen hintaan, sinun on käytettävä ylimääräistä 120 dollaria DualShock 4: n ja langattoman sovittimen hankkimiseksi, jolloin kokonaiskustannukset nousevat yli 200 dollariin, jos aiot tehdä vuosisuunnitelma. Vaikka PlayStation Now on paljon, jos sinulla on jo PS4 tai sen mukana toimitettu ohjain, tyhjästä aloittaminen on kallista. 

PlayStation Now ilmainen kokeiluversio

Onneksi Sony tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, toisin kuin useimmat pilvipelipalvelut. Sinulla on koko seitsemän päivää aikaa kokeilla palvelua, ja sen jälkeen Sony veloittaa sinulta automaattisesti kuukausittaisen tilauksen. Pidämme siitä, että siirtyminen tapahtuu kuukausittaisessa tilauksessa vuotuisen tilauksen sijasta. Jos koeaika laskee mielesi, sinulta veloitetaan ainakin vain 20 dollaria 100 dollarin sijasta.

Helppokäyttöisyys

PlayStation Now -sovelluksen aloittaminen on hankala, ainakin PC: llä. PS4: n käytön aloittaminen on kuitenkin helppoa. Kaikki mitä tarvitset PS4: n kanssa, on siirtyä PlayStation Store -kauppaan, ostaa tilaus ja käynnistää esiladattu PS Now -sovellus. PC: llä on kuitenkin käytettävä työpöydällä olevaa PlayStation Store -kauppaa, joka on yli muutama vuosi vanhentunut.

PlayStation-nyt-review-store

Sieltä sinun on siirryttävä PS Now -osaan ja ostettava tilaus tai ilmainen kokeilu. Se ei kuitenkaan ole ongelma. Tilauksen oston jälkeen mitään ei tapahdu. Et ole vienyt lataussivulle tai luetteloon nykyisistä tilauksista. Saat yleisen vahvistusviestin, mutta siinä se on. 

Sinun on itse palattava PlayStation Now -osaan ja ladattava sovellus itse. Lisäksi PS Now -ruutu ei tunnista, että olet jo tilannut, joten näet silti samat painikkeet ilmaisen kokeilun aloittamiseksi.. 

Se ei ehkä vaikuta siltä, ​​että iso tili, mutta tilin kirjautumistunnuksen päivittämättä jättäminen voi olla hämmentävää. Meille se tarkoitti pomppimista sivuston ympäri, kunnes löysimme latauslinkin. 

PlayStation-nyt-review-ostoksen-näytön

Viimeinkin, kun olet asentanut sovelluksen, voit kirjautua sisään. Työpöydällä ei kuitenkaan ole kehotusta siihen. Sovellus ladataan peliluettelolla, sisäänkirjautumispainikkeella, joka sijaitsee ikkunan oikeassa yläkulmassa. 

PlayStation-nyt-review-sovellus

PlayStation Now -sovelluksen käyttäminen

PS Now -sovellus näyttää hyvältä PC: llä, mutta se aiheuttaa muutamia käytettävyysongelmia. Esimerkiksi hakutoimintoa ei ole. Pikemminkin, pelit järjestetään lohkomaisessa muodossa, kuten Netflix. Voit luoda luettelon, selata uusia lisäyksiä ja nähdä, mitä muut pelaavat. Sikäli kuin kirjaston selailussa, Sonyllä on omituista kyllä, että pelejä on hajotettu useisiin aakkosellisiin luetteloihin.

Myös vierekkäistä selaamista tapahtuu omituisella viiveellä. Suurin osa näistä ongelmista ratkaistaan ​​ohjainmoodilla, jonka avulla voit käyttää sovellusta samalla tavalla kuin PS4: lläsi, mutta hakuominaisuuksien puute on edelleen ongelma. Onneksi voit asettaa sovelluksen koko näytön tilaan, jotta laattamainen käyttöliittymä ei tunnu niin klaustrofobisesta. 

Kun olet valinnut pelin, näet siihen liittyviä medioita, haluat pelata sitä tai lisätä sen luetteloosi. Itse käyttöliittymä toimii hyvin, mutta järjestäytymisen ja suodattamisen puute saa sen tuntemaan hankalaa. Kun olet nähnyt kuinka pelit näytetään, kun olet valinnut yhden, on selvää, että Sony voisi tehdä siitä loistavan käyttöliittymän. Sitä ei vain ole vielä. 

PlayStation-nyt-review-start-peli

Pelin lataaminen kestää hetken, mutta kaiken kaikkiaan se on kivuton. Aloittaessasi istuntoa käyttöliittymä näyttää sinulle, kuinka poistua pelistä ja synkronoida pilvi tallentaa. Jos olet PlayStation Plus -tilaaja, voit ladata pilvitallenteet PS Now -sovellukseen suoraan sovelluksesta.

PlayStation Now Cloud tallentaa

PS Now -laitteessa on kourallinen ei-ilmeisiä helppokäyttöisyyttä koskevia ongelmia. Kuten yllä olevassa “ominaisuudet” -osiossa mainittiin, tallennuksesi lähetetään pilveen, jotta voit siirtyä PS4: n ja PC: n välillä. Jos kuitenkin ostat pelin, joka on saatavana PS Now -palvelussa ja haluat jatkaa tallentamista paikallisesti, sinun on synkronoitava PS4-järjestelmä manuaalisesti PS Now -palvelimien kanssa.. 

Sama pätee toisin. Jos aloitat pelin paikallisesti ja haluat pelata sitä PS Now -palvelussa, sinun on synkronoitava tallennukset manuaalisesti. Sony kuitenkin sanoo, että voit tehdä tämän vain joskus. Jos sinulla on PS3-tallennuksia sidottu tiliisi, saatat pystyä synkronoimaan tallennuksen ja palkinnot PlayStation Now -istunnon kanssa, mutta se ei aina toimi. 

Yhdessä jonoon PlayStation Now ei herätä suurta luottamusta. UKK antaa jatkuvasti pettyvän “ehkä” monille erittäin tärkeille kysymyksille. Tuntuu siltä, ​​että PS Now olisi tartuttu olemassa olevaan PlayStation Network -ekosysteemiin täysin harkitsematta, mikä voi aiheuttaa ongelmia tallennettaessa synkronointia tai uuden istunnon aloittamista. 

On vielä enemmän harmaita alueita, kun otetaan huomioon ladattava sisältö, PlayStation VR ja PlayStation Camera. Sinun omistamaasi DLC: tä ei tueta riippumatta siitä, oletko ostanut sen PlayStation Storesta vai saitko sen levyltä. Samoin et voi käyttää PlayStation-lisävarusteitasi, kuten PS VR tai PS-kamera PlayStation Now -sovelluksen kanssa.

Esitys

Sony suosittelee vaatimattomia 5 Mbit / s PlayStation Now -sovelluksen suoratoistoon, mikä on sama nopeus, jota Netflix suosittelee HD-videolle. Ennen testien aloittamista käytimme Speedtest.net: ää varmistaaksemme, että saavutimme merkin. Testauksemme varten meillä oli 10 millisekunnin ping, latausnopeus 83,04 Mbps ja latausnopeus 9,01 Mbps. 

PlayStation Now PC: llä

Selvästi merkin yläpuolella aloitimme PS Now: n ja latasimme muutaman pelin. Testasimme useita nimikkeitä, mutta suurimman osan ajastamme vietti DOOM 2016, Mighty No. 9 ja Bloodborne. Onneksi meidän ei tarvinnut jonottaa mitään näistä peleistä, vaikka testaus tehtiin keskiviikon iltapäivällä keskiviikkona. 

Pelit tuntuivat yllättävän reagoivilta. Artifointiin liittyi joitain ongelmia, mutta ne ratkaistiin nopeasti. Kaikista testaamista peleistä ei myöskään koskaan ollut heikkoa yhteysvirhettä. Jos pelaat peliä ja yhteys katkeaa, PS Now varoittaa sinua tallentamaan ja poistumaan pelistä. 

Sen mukaan panosviive oli kohtuullinen. Se ei rikkonut kokemusta – jopa nopeatempoiset ampujat, kuten DOOM, olivat pelattavia – mutta se oli havaittavissa. Vaikuttaa siltä, ​​että kysymys on selvempi uusimmissa nimikkeissä, kuten DOOM, koska meillä ei ollut paljon syöttöongelmia Mighty No. 9: n kanssa. 

PlayStation-nyt-review-doom

Kaikki pelit lukitaan 720p: iin, siirtyen sieltä yhteyden perusteella. Pelit eivät näytä huonolta tavanomaisella 1080p-näytöllä, mutta pelaaminen 4K-näytöllä ei ole oikea aika. Tekstuurit näyttävät sumuisilta, ja niissä on havaittavissa esineitä. Valitettavasti resoluutiota ei voi säätää. 

PlayStation Now on erittäin käyttökelpoinen huolimatta siitä, että se on lukittu 720p: ään ja jolla on vähäinen syöttöviive. Yritimme sitä itse asiassa muutama vuosi sitten ja voimme puhua siitä, kuinka paljon se on parantunut. Pelit ovat pelattavia, mikä on enemmän kuin useimmat pilvipelipalvelut voivat sanoa. Se sanoi, et vieläkään saa ihanteellista kokemusta. 

Voit kuitenkin saada vankan kokemuksen kourallisella nimikkeellä. Yli 300 peliä kirjastosta voidaan ladata ja pelata paikallisesti PS4: lläsi, mukaan lukien kaikki omistamasi DLC tai lisäosat. Tätä palvelua ei valitettavasti ole saatavana tietokoneella.

Kattavuus

PlayStation Now on saatavana monissa maissa, mukaan lukien Itävalta, Kanada, Suomi, Tanska, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Japani, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Yhdysvallat ja Yhdysvallat. UK. Sitä, kuinka monta tietokeskusta palvelee näitä maita, on vaikea sanoa. 

Sony ei ilmoita PlayStation Now -sovelluksen tietokeskusten määrää. PlayStation Now -kysymyksistä löytyy kuitenkin joitain vihjeitä. Kuten edellä mainittiin, joudut ehkä joutumaan peliin jonossa, mikä viittaa siihen, että alustalle on varattu liian vähän tietokeskuksia. 

Lisäksi ottaen huomioon, kuinka suuri PlayStation-verkko on kokonaisuudessaan, palvelun suorittamiseen on todennäköisesti omistettu paljon palvelimia. On kuitenkin mysteeri, kuinka moni näistä palvelimista on omistettu PlayStation Now -palvelulle. Samoin kuin tietokeskuksissa, voidaan olettaa, että niitä ei ole paljon, kun otetaan huomioon se, että Sony ei suosittele istunnon aloittamista ruuhka-aikoina jonon välttämiseksi..

Tuomio

PlayStation Now ei ole vaikuttava pilvipalvelupalvelu. Monet PS4-pelit ovat ladattavissa paikallisesti, mikä pilvipalointiin liittyviä hikoituksia vanhentuttaa.. 

Onko PlayStation nyt sen arvoista? 

Siksi emme suosittele sitä. PS Now on loistava palvelu PlayStation-faneille, jotka haluavat pelata sellaisten otsikoiden kautta, joita muuten ei olisi saatavana. PS4-pelien lataaminen paikallisesti on hienoa, mutta pilvisäästämisen mukana olevien ongelmien vuoksi on parempi ostaa levy. Toistaminen PS2: lle on kuitenkin herkkua. 

Testauksemme perusteella vanhempien tai vähemmän vaadittujen nimikkeiden pelaaminen johtaa myös parempiin tuloksiin. Lisäksi voit poimia ja pelata PS2- ja PS3-pelejä tietokoneellasi ja PS4: llä, mikä on hienoa. Kaiken kaikkiaan PS Now ei ole paras pilvipelipalvelu, mutta se tarjoaa pelien historian, joita muutamat muut tekevät. 

Aiotko käyttää PlayStation Now: n seitsemän päivän kokeiluversiota? Kerro meille kokemuksestasi alla olevissa kommenteissa. Kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me