Google Stadia -katsaus – pelaamisen tulevaisuus? – Päivitetty 2020

Google Stadian arvostelu

Paljon suosittu Stadia, Googlen pilvipalvelupalvelu, osoittaa paljon lupauksia, mutta on jo nyt kilpailijoiden jälkeen. Lue koko Google Stadian arvostelu, niin näet, miksi tämä on pelien tulevaisuus, mutta ei vielä.


Edellinen

Seuraava

Googlen häiritsevä pelialusta, Stadia, pyrkii syrjäyttämään parhaatkin pilvipalojen palvelut. Sen sijaan, että lähestyisivät pilvipelaamisongelmaa kourallisella palvelimella ja Steam-asennuksella, Google on päättänyt luoda Stadialle koko ekosysteemin, joka voi kulkea varpaalta varpaille Sonyn ja Microsoftin konsolien avulla. 

Ainakin se on tavoite. Tässä Google Stadia -katsauksessa tarkastellaan Premiere Editionia nähdäkseni, missä palvelu toimitetaan ja missä se jää jälkeen. 

Panimme Stadian – itse julistaman pelin tulevaisuuden – tiukan testauksen alaiseksi vertaamalla kaikkea ohjaimesta käyttöliittymään tuloviiveeseen, jotta voimme nähdä, kuinka se pärjää perinteiseen pelikokemukseen verrattuna. 

Stadia voi hyvinkin olla tulevaisuus, mutta vain tulevaisuudessa. Nykyinen julkaisu tuntuu enemmän kuin mikään muu beetatesti, josta puuttuu ominaisuuksia ja jolla on joitain viiveitä käynnistykseen. Googlen katsaus pelien tulevaisuuteen ei ole ilman arvoa, mutta sen arvo ei ole tällä hetkellä 130 dollaria kysyvä hinta. 

vahvuudet & heikkoudet

ominaisuudet

Stadialle ilmoitettiin pitkä luettelo ominaisuuksista, mukaan lukien perheenjako, perusteellinen saavutusjärjestelmä ja 4K / HDR-pelaaminen PC: llä. Käynnistyksen yhteydessä suurin osa näistä ominaisuuksista puuttuu, mikä antaa Stadialle tunteen olevan beetaversiossa eikä täysin julkaistu. 

Mitä tulee aiemmin ilmoitettuihin ominaisuuksiin, saavutukset, perheen jakaminen, 4K / HDR-pelaaminen PC: llä ja taaksepäin yhteensopivuus vanhempien Chromecast Ultras -laitteiden kanssa ovat poissa pöydältä. Vain Stadian Premiere Editions -toimituksen mukana toimitetut Chromecast Ultras -laitteet toimivat, koska niissä on uusin laiteohjelmisto. 

Voit silti pelata 4K: lla HDR: llä, mutta vain Chromecast Ultra: lla. Muut aiemmin ilmoitetut ominaisuudet tulevat jonkin aikaa vuonna 2020. Esimerkiksi Google sanoo, että saavutuksia seurataan aktiivisesti, vaikka et voi nähdä edistystäsi pelin sisällä. 

Ainoa ominaisuus, joka näyttää juuttuneen ympäri, on sieppauspainike. Stadian ohjaimessa on erillinen sieppauspainike, jonka avulla voit helposti kaapata kuvakaappauksia ja videoleikkeitä, vaikka ne ovatkin saatavana vain Stadia-sovelluksessa. 

Et voi kuitenkaan helposti jakaa tai ladata kuvakaappauksia, mikä tekee niistä tavallista turhaa. Redditin käyttäjä huomasi, että voit ladata leikkeesi Google Takeoutin avulla, mutta vähintäänkin tuskallista kipua. 

Stadia-ohjaimen vertaaminen Xbox One- ja DualShock 4 -laitteisiin

Vaikka Stadia tukee Xbox One -sovellusta ja langallista DualShock 4 -laitetta pelatessasi selaimesi kautta, Stadia-ohjain on oleellinen osa kokemusta. Sen sijaan, että käyttäisit Bluetoothia tai jotain tavallisesta ohjaimesta, Stadia-ohjain todella kommunikoi langattoman verkon kautta. Sen pitäisi tarkoittaa vähemmän syöttöviivettä, mikä testauksemme tukee. 

stadioneilla-WiFi-yhteys

Itse ohjain maksaa 69,99 dollaria, mikä on kalliimpaa kuin DualShock 4 ja Xbox One -ohjaimet. Vertaisimme sitä tavanomaiseen Xbox One -ohjaimeen, Dualshock 4: ään, Nintendo Switch Pro -ohjaimeen ja Xbox Elite Controller -sarjaan 2. Vaikka nämä kaikki näyttävät paremmalta kuin Stadian ohjain, se voi silti pitää omansa. 

Se tuntuu suurempi kuin muut johtavat ohjaimet, koska yläosa ei ole kapeneva kuten Xbox One -ohjain. Tämän takia ohjain lepää todellakin keskisormeissasi, mikä tekee siitä tunteen peliohjaimelta, samanlainen kuin Super Nintendo. Se ei ole luonnostaan ​​huono asia, mutta jotain huomioitavaa. 

Edellinen

Seuraava

Paino erotti meistä eniten. Stadialla on raskas ohjain, mikä on hieno muutos tahtiin verrattuna DualShock 4: ään. Tästä huolimatta ohjain tuntuu edelleen halvalla. Spongy-painikkeet ja liian napsahtava D-pad ovat kontrastissa mojovan painon kanssa, mikä antaa ohjaimelle, joka tuntuu samanaikaisesti palkkiona ja roskapostina. 

Kontrollerin luut ovat kiinteät, mutta iho ei ole. Kun pidät säädintä, muovilla on outo rakenne siihen nähden, ja napin painallukset antavat onton vastauksen. Se ei ole luonnostaan ​​huono ohjain, mutta se on huono kysyvällä hinnalla. Jos Google myy sen lähempänä 40–50 dollaria, olisimme tyytyväisiä. 

Pelaaminen millä tahansa näytöllä tai vähiten

Yksi Stadian periaatteista on kyky pelata pelejäsi millä tahansa näytöllä riippumatta siitä, missä olet. Vaikka se onkin erinomainen markkinointiluettelo, se ei ole koko tarina. Käynnistämisen yhteydessä Stadialla on rajoitettu toiminnallisuus, joka on rajoitettu Googlen ekosysteemiin. Vaikka sovellus on saatavana kaikilla Android-laitteilla, voit pelata pelejä vain viimeisimmissä Pixel-puhelimissa. 

Stadia-mobiilisovellusten

Tarvitset Chromecast Ultra -soittimen pelataksesi televisiossasi. Muut Android-pohjaiset älytelevisiot ja casting-laitteet eivät ole yhteensopivia, vaikka niiden avulla voit ladata Stadia-sovelluksen. Samoin voit pelata näppäimistöllä ja hiirellä tietokoneellasi, mutta vain Google Chromen kautta, ei muihin Chromium-pohjaisiin selaimiin, kuten Operaan (lue Opera-arvostelu). 

stadioneilla-valu

Google Store -luettelossa todetaan, että Stadia tukee langatonta toistoa kannettavissa tietokoneissa, valituissa puhelimissa ja tablet-laitteissa vuonna 2020. Se olisi järkevää, jos Stadia olisi beetajaksossa, mutta se ei ole. Täysin markkinoille tuoduna tuotteena Stadialla on vähemmän tukea kuin joillakin beta-sovelluksilla, kuten GeForce Now ja Project Cloud (lue Google Stadia vs GeForce Now -vertailu).  

Google Stadian ominaisuuksien yleiskatsaus

Tuetut pelit

Päivitys 18.12.2019: Borderlands 3, Dragon Ball Xenoverse 2 ja Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on lisätty.

Stadia ei ole kuin muut pilvipaloympäristöt siinä mielessä, että se ei integroidu DRM: ien, kuten Steam tai Origin, kanssa. Sen sijaan, että tuodaan olemassa olevaa pelikirjastoa, kuten tekisit Shadowin kanssa (lue Shadow-arvostelu ja Google Stadia vs Shadow -vertailu), Stadia muistuttaa paljon enemmän palvelua, kuten PlayStation Now, jossa pelikirjastot kuratoidaan sinulle (lue PlayStation Now -arvostelut). 

Siinä vertailut kuitenkin päättyvät. Parasta on ajatella Stadiaa kuin uutta konsolia, josta sinun on ostettava pelejä kuten Xbox One- tai PS4-laitteellesi. Nuo pelit toimivat pelkästään Stadialla ja Stadialla, eikä julkaisussa ole suurta valikoimaa. Vain yli 40 peliä on ilmoitettu, ja suurta osaa niistä ei ole vielä julkaistu. 

Suurin osa nimikkeistä on suuria, AAA-pelejä, mukaan lukien Shadow of the Tomb Raider, Red Dead Redemption 2 ja Final Fantasy XV. Monet odotettavissa olevat julkaisut on määrä julkaista myös Stadialla, mukaan lukien Watch Dogs: Legion, Doom Eternal ja Cyberpunk 2077.. 

Silti monimuotoisuudesta puuttuu. Saatavana on vain kourallinen indie-nimikkeitä, kuten Windjammers 2 (vielä julkaistava) ja Thumper, mutta siitä on kyse. 

Vaikka rajoitetulla kokoonpanolla on järkeä konsolin käynnistämiselle, Stadia ei ole konsoli. Se on epäedullisessa asemassa verrattuna pilvipelipalveluihin, jotka integroituvat muihin alustoihin, kuten GeForce Now (lue GeForce Now -katsaus).

Hinta

Stadia on nykymuodossaan kallis palvelu, joka vaatii paljon etukäteen kustannuksia aloittamiseksi. Vaikka Google sanoo, että se muuttuu vuonna 2020, digitaalinen myymälämalli, jota Stadia on menestynyt, on edelleen nähtävissä. Kirjoittamishetkellä joudut sijoittamaan noin 200 dollaria saadaksesi käyttöösi pari peliä. 

Google on tehnyt selväksi, että Stadiaa ei ole tarkoitettu tilaamispalveluksi, vaikka Stadia Pro -tilaus on saatavana. Pikemminkin sen tarkoitus on istua fyysisten konsolien rinnalla, kuten Xbox One. Stadia on sen sijaan digitaalinen myymälä, josta voit ostaa pelejä kuten Steamistä tai PlayStation Networkista. 

Kirjoittamishetkellä ei kuitenkaan ole niin. Vaikka Google aikoo tulevaisuudessa lisätä Stadian tukea, se on saatavana vain Android-laitteissa. Stadia-ohjain on ainoa ohjain, jota voit käyttää myös langattomasti. Xbox One -ohjaimesi tai DualShock 4 toimii Macissa, Chromessa tai PC: ssä, mutta vain jos langallinen ohjain. 

Mitä eroa ovat Stadian perustajien, Premieren, Pron ja Base: n välillä??

Ennen laitteistoon pääsyä puhutaan Stadiasta palveluna. Laitteistopaketteja on kaksi: Perustajan versio ja Premier-versio. 

Perustajan painos on loppuunmyyty, vaikka sen mukana toimitettiin yksinoikeus sininen ohjain ja kaveripassi Stadia Prolle. Voit ostaa Premiere Editionin heti 130 dollarilla, joka sisältää kaiken perustajapaketista, mutta valkoisella ohjaimella. Puhumme siitä enemmän minuutissa.

Siitä huolimatta, molemmat paketit sisältävät kolmen kuukauden Stadia Pron. Tämä 10 dollaria kuukaudessa koskeva tilaus on samanlainen kuin Xbox Live tai PlayStation Plus. Pro-jäsenet saavat pari ilmaista peliä pelaamiseen joka kuukausi, samoin kuin alennuksia valikoiduista nimikkeistä myymälässä. Esimerkiksi Metro Exodus on 20 dollaria Pro-jäsenyydellä, toisin kuin 40 dollaria. 

Sinun ei kuitenkaan tarvitse kyseistä Pro-jäsenyyttä pelataksesi pelejä. Stadia Base, joka avataan vuonna 2020, on ilmainen käyttö, vaikka joudut ostamaan pelejä. Google pyytää suurimman osan peleistä täyden vähittäishinnan Base-jäsenilleen, joten odottaa maksavansa 59,99 dollaria kaikista edellisen vuoden julkaisuista AAA-nimikkeistä.. 

Stadian laitteiston ostaminen

Tällä hetkellä Stadian laitteisto on tekijä ostaessasi tilausta. Saatavana on paketti, joka sisältää kolmen kuukauden Stadia Pron, valkoisen ohjaimen ja Chromecast Ultran 130 dollarilla. Tarvitset ohjaimen ja Chromecastin pelataksesi langattomasti televisiossa ennakoitavissa olevaan tulevaisuuteen. Tällä hetkellä se on kuitenkin ainoa tapa pelata Stadiaa. 

Teknisesti Stadia on käynnistetty, mutta se ei ole käynnistynyt kokonaan. Tarvitset kutsukoodin käyttöjärjestelmään pääsemiseksi, joka annetaan vain niille, jotka ovat ostaneet 130 dollarin Premiere Edition -paketin. Kolmen kuukauden premium-palvelun mukana tulee kourallinen ilmaisia ​​pelejä, mukaan lukien Destiny 2, mutta sinun on silti ostettava lisäpelejä.

Nuo pelit ovat myös todella kalliita. Jos esimerkiksi haluaisit Assassin’s Creed Odysseyn ja Red Dead Redemption 2: n Stadium Premiere Editionillasi, sinä olet 230 dollaria aukossa. Odyssey alennettiin äskettäin vain 15 dollariin Xbox One- ja PS4-lomamatkoista. Se on fyysinen kopio, jonka voit myydä uudelleen, kun olet valmis.

Helppokäyttöisyys

Stadia käynnistyy puhelimellasi, mutta niin kauan kuin sinulla on Chromecast – jota tarvitset joka tapauksessa käyttääksesi sitä nyt, se voi pysyä televisiossa. Palvelun määrittämisen jälkeen – saamme siitä hetkessä – kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on kytkeä televisio ja ohjain päälle. Chromecastisi näyttää painikeyhdistelmän, joka sinun täytyy syöttää käynnistääksesi Stadian. 

Stadia Premiere Edition -laatikon pakkauksen poistaminen

Ennen kuin pääsimme siihen, puhutaanpa kuitenkin siitä, mikä tulee Premiere Editioniin. Google sisältää valkoisen Stadian ohjaimen, Chromecast Ultra -laitteen, jossa on uusin laiteohjelmisto ja latauskaapelit molemmille. Chromecastin kaapelilla on myös ethernet-liitäntä, joten voit kytkeä sen reitittimeesi. 

Googlen on myös tarkoitus lähettää sinulle sähköpostikutsukoodi, mutta kun saamme yhteyden minuutissa, emme saaneet omia. Olisi järkevämpää sisällyttää kortissa oleva koodi laatikkoon sähköpostivirheiden välttämiseksi, mutta valitettavasti Google on päättänyt käsitellä asioita. 

Mitä laatikossa on, niin se on. Google sisältää lyhyen asennusoppaan, mutta ei muita asiakirjoja. Olisi hienoa nähdä, kuinka Stadia on uusi-käsite ja todennäköisesti ensimmäinen johdatus pilvipelaamiseen useimmissa ihmisissä, joitain lisädokumentaatioita tuetuista ja mitä ei ole. 

Stadian perustaminen

Stadian asennusprosessin tulisi olla yksinkertainen, mutta törmäsimme paljon esteitä matkan varrella. Laitteistoyhteydet eivät vaadi paljon: liitä virtalähde ja Ethernet Chromecastiin ja kytke sitten televisioon. Chromecastimme päivittäminen kesti noin viisi minuuttia, mutta sen jälkeen se havaitsi Stadian heti. 

stadioneilla-ohjain-pariksi

Emme kuitenkaan voineet tosiasiallisesti käyttää alustaa. Googlen on tarkoitus lähettää kutsukoodi aina Stadia-paketin mukana, jota käytät ohjelmiston lukituksen avaamiseen. Emme koskaan saaneet kutsukoodia. 

Sen sijaan jouduimme viettämään tunnin juttelemalla tuen kanssa, jossa toistimme tilauksenumeron ja ohjaimen sarjanumeron neljä kertaa ja vielä kuusi tuntia soittopyynnön.. 

Sen, jonka olisi pitänyt olla 15 minuutin prosessi, kesti koko päivän. Tietysti voimme puhua vain kokemuksemme kanssa Stadian kanssa. Menemällä prosessiin tavallisena, maksavana asiakkaana on kuitenkin anteeksiantamatonta, että jonkun joudutaan odottamaan koko päivä käyttääkseen 130 dollarin pakkausta. 

Stadia-kutsu-koodi

Tämän fiaskon jälkeen Stadia juoksi sujuvasti. Alkuasetukset hoidetaan puhelimellasi, jolloin lisäät pelit kirjastoosi ja siirrät ne televisioon Chromecastin kautta. Voit kuitenkin laittaa puhelimesi pois sen jälkeen. Stadia aloittaa syöttämällä painikeyhdistelmän ohjaimeesi, ja sen jälkeen voit käsitellä kaikkea ohjaimen ja television avulla. 

Pelien lisääminen

Pelien lisääminen kirjastoosi on paras osa Stadiaa. Jos näet jotain, voit toistaa sen muutamassa sekunnissa. Hankkiessaan ilmaisia ​​otsikoita Stadia Prolla, sovellus kysyi heti, mihin haluamme aloittaa pelaamisen, ja muutaman sekunnin lataamisen jälkeen pelit alkoivat.

Stadia-mobiili-kirjasto

Lisäät pelejä Android-sovelluksen (tai Pixel-puhelimesi, jos haluat käyttää koko Google-hogia) kautta, jossa voit myös hallita kirjastoa ja katsella viimeisimpiä artikkeleita käyttöjärjestelmästä. Kun heidät on lisätty sovelluksesi kautta, voit kuitenkin toistaa niitä televisiossasi. Niin kauan kuin sinulla on Stadia-ohjain, voit avata Chromecast Ultra -sovelluksesi lukituksen ja aloittaa pelaamisen, puhelinta ei tarvita. 

Tässä järjestelmässä Stadia näyttää lupaavimman. Mahdollisuus valita heti peli ja pelata sitä muutamassa sekunnissa on jotain, joka Googlella ei ole, joten pitkät asennusajat Xbox Onelle ja PS4: lle näyttävät vitsiltä. Esimerkiksi Destiny 2 on lähes 100 Gt, ja sen lataaminen kokonaan kestää tunteja. Stadian avulla sinun tarvitsee vain ladata se.

Esitys

Kokemuksemme Stadialta oli erilainen kuin useimmissa muissa myyntipisteissä. Emme ole havainneet suurta syöttöviivettä tai ainakaan yhtä paljon kuin joitain muita pilvipelipalveluita (lue esimerkki Vortex-arvosteluista). Syöttöviive ei ollut ongelma, mutta äänen viive oli. 

Testasimme neljää peliä, joita on tällä hetkellä saatavana Stadia Pron kanssa: Tomb Raider, Destiny 2, Samurai Shodown ja Farming Simulator. Jokainen peli testattiin langallisella ja langattomalla yhteydellä. Perustamme kokonaispistemäärämme langalliselle yhteydelle, mutta halusimme nähdä Stadian suorittavan myös langattomassa verkossa. 

Tomb Raiderin ja Destiny 2: n soittaminen Stadian kanssa

Alkaen Tomb Raideristä, kaikki meni ilman koukkua. Stadia latasi pelin heti, latausta ei tarvita. Valikossa oli vähän viivettä, mutta kun olimme pelissä, kaikki oli hyvin. 

Stadia-peli-Slider1

Stadia-peli-slider2

Stadia-peli-slider3

Stadia-peli-slider4

Edellinen

Seuraava

Destiny 2 oli karkea, mikä on outoa, kun otetaan huomioon, että se näytti paremmalta kuin Tomb Raider. Vaikka liike tuntui reagoivalta, heti, kun ampui aseen, kaikki hajosi. Amputtaessaan aseen Destiny 2 -stadionilla Stadialla on kolme tekijää: ohjaimen värähtely, näytön animaatio ja ääni. 

Mikään noista asioista ei ollut tahdissa. Heti syötteen jälkeen animaatio alkoi, mikä on hyvä. Jos poistat äänen käytöstä, tuntuu kuin pelaat paikallisella konsolilla. Pian animaation jälkeen tulee kuitenkin värähtely, ja hetken kuluttua siitä kuuluu ääni. Se on häiritsevä kokemus, joka osoittaa selvästi vain pilvipalvelussa käytettävän pelijärjestelmän reikät. 

Kaikkien näiden elementtien desyncing todennäköisesti johtuu siitä, että ohjain on muodostettu pariksi WiFi: n kautta. Tulo rekisteröidään heti, mutta ääni tulee myöhemmin. Lyhyesti sanottuna, syöttöviive on, mutta vain tietyissä peleissä ja näiden pelien joissain omituisissa puolissa. 

Stadion pelaaminen näppäimistöllä ja hiirellä

Langallinen testaus tehtiin Premiere-version mukana tulleen Chromecastin avulla. Testasimme kuitenkin myös langatonta verkkoyhteyttä näppäimistöllä ja hiirellä, ja Stadia oli ladattu Google Chromen sisään. Kummallista kyllä, suorituskyky oli parempi Destiny 2: ssa pelatessaan tällä tavalla, vaikka visuaalit ottivatkin merkittävän osuman. 

Näyttää siltä, ​​että Stadian kanssa sinulla on oltava se tavalla tai toisella. Joko käytät kiinteää Internet-yhteyttä ja olet jonkin verran merkittävän viiveen pelaamasta pelistä riippuen, tai käytät langattomasti ja sinulla on sujuva kokemus, vaikka visuaalinen uskollisuus on heikentynyt.

Kattavuus

Uudesta palvelusta huolimatta Stadia on saatavana monissa maissa. Palvelu on saatavana Belgiassa, Kanadassa, Tanskassa, Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Alankomaissa, Norjassa, Espanjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Se ei ole niin leikattu ja kuiva kuin yksinkertaisesti asuu yhdessä näistä maista kuitenkin. 

Google määrittää kelpoisuutesi useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien aiemmat laskutusosoitteet Google Paymentsissa ja nykyinen sijainti. Kuten mainittiin, törmäsimme pilaan yrittäessäsi kirjautua sisään, koska Google ei koskaan lähettänyt kutsukoodia. Rahat vähennettiin edelleen virtuaaliselta luottokortiltamme, ja paketti saapui edelleen, mutta meidän piti puhua koodin tuella. 

Luultavasti tämä johtuu siitä, että maksoimme virtuaalisella luottokortilla, joka on rekisteröity maahan Stadia, jota ei tueta, huolimatta paketin lähettämisestä Yhdysvaltain osoitteeseen. Tätä ei kuitenkaan voida vahvistaa. 

Vaikka kattavuus on vakaa, Stadian mallin mukana on useita esteitä, nimittäin lisenssien myöntämisessä. Sijaintisi perusteella et ehkä pysty pelaamaan ostamasi pelejä. Esimerkiksi jos matkustat ja haluat pelata Stadia-pelejäsi, sinun on varmistettava, että sinulla on lupa pelata peliä missä tahansa maassa matkustat. 

Voit ratkaista tämän ongelman parhaalla VPN: llä tai, mikä vielä parempaa, parhaalla pelaamisen VPN: llä, mutta se on ongelma, jota useimmilla pilvipalveluilla ei ole. 

Koska pelit ovat lisensoitu Stadialle, ei Steamin tai Originin kaltaiselle alustalle, sijaintisi on tärkeä. Tämä ei pidä paikkaansa muilla alustoilla, joilla voit silti käyttää esimerkiksi USA: n Steam-tiliäsi pilvipalvelupalvelimen kautta.

Tuomio

Stadia on askel oikeaan suuntaan pilvipelaamisessa, mutta se ei ole Google: n luoma magnum opus. Se on edelleen täynnä kysymyksiä, kuten viivästynyt ääni, hajautettu alusta-tuki ja rajoitettu pelikirjasto. Jos Google pysyy Stadialla, se on vaikuttava alusta tulevina vuosina. 

Mitä mieltä olet Stadiasta? Aiotko ostaa Premiere Editionin tai odottaa, kunnes Base lanseerataan? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map