Egnyte Connect vs OneDrive for Business

Nehéz meghúzni csapágyait a felhőalapú tárolási szolgáltatások széles világában. Ezért fogunk segíteni abban, hogy eldöntse ezt az Egnyte Connect és a OneDrive for Business összehasonlítást. Az Egnyte Connect az első legjobb EFSS szolgáltatóink, míg a OneDrive for Business valamivel alacsonyabb áron elérhető legjobb EFSS szolgáltatók között..

Ennek ellenére mindkét fél számára erõteljes érv szól.

A felhőalapú tárolási szolgáltatások különféle tényezőkre összpontosíthatnak, mint például a szinkronizálás, a biztonság vagy a megosztás. Meg fogjuk választani a legfontosabbat, és felhasználjuk őket öt forduló fordításához e fej-fejért. De rajtad múlik, hogy kitalálja, melyek a legfontosabbak az Ön számára.

Ha egyszerű felhőtároló megoldásra van szüksége az EFSS helyett, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások összehasonlítását. Ha ez nem segít, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatási útmutatót, amely segít döntésének meghozatalában.

Minden forduló végén nyertes lesz, és a teljes győztesgel zárulunk, hogy megkönnyítsük a választást. Ha már van kedvence, további információkért olvassa el az Egnyte Connect és a OneDrive for Business áttekintést..

1

Szinkronizál

A feltöltési sebesség függ a felhőalapú tárolási szolgáltatástól, valamint az internetszolgáltatótól és attól, hogy milyen közel állsz egy szerverhez. A legjobb, ha a szolgáltatás blokk szintű szinkronizálási algoritmust használ a már feltöltött fájlok átvitelének felgyorsítására. Ha nem, akkor az együttműködés sokkal lassabb lesz.

Nagyon nagyszerű, ha korlátozhatja a sávszélességet vagy a számítógépes erőforrásokat is a szinkronizálás során.

Az Egnyte Connectnek majdnem 9 percbe telt egy 250 MB-os mappa feltöltése. Más szolgáltatások fele annyi időt vesz igénybe. Az első feltöltés azonban lassú az EFSS megoldásokkal, és a szinkronizálási sebesség fontosabb az együttműködésnél. Ebben az esetben az Egnyte Connect átviteli sebessége a blokk szintű átviteli algoritmusának köszönhetően gyors.

Az ügyfél telepítése után hozzáad egy szinkronizálási mappát az asztalához. A behelyezett tartalmat szinkronizálja a felhővel. A merevlemezen is marad, kivéve ha a szelektív szinkronizálási funkciót használja, amely lehetővé teszi a mappák és fájlok merevlemez-tárolásának kikapcsolását..

Az Egnyte-nek van egy másik, az Egnyte Drive nevű asztali kliens, amely hálózati meghajtóként működik. Használhatja a felhőtartalom eléréséhez anélkül, hogy a merevlemezen tárolná. A fájlok megnyitása hosszabb ideig tart, de biztonságosabb és megakadályozza a hozzáférést a fájlokhoz, ha valaki ellopja az eszközét.

A OneDrive for Business kezdeti feltöltésének és letöltésének sebessége összhangban áll más szolgáltatásokkal, de hiányzik a megfelelő blokk szintű szinkronizálási algoritmus, mivel csak a Microsoft Office fájlokkal működik.

Ennek ellenére a szolgáltatásnak olyan érdekes funkciója van, amelyben a legtöbb más nem rendelkezik: képes bizonyos fájltípusok szinkronizálását blokkolni. Ha pontosabb irányítást szeretne, akkor a szelektív szinkronizálással kikapcsolhatja az egyes mappák vagy fájlok szinkronizálását is.

A OneDrive for Business gyorsabb, mint az Egnyte Connect, és képes blokkolni bizonyos tartalmak szinkronizálását, de nem rendelkezik blokk szintű átviteli algoritmussal, amely minden fájlon működik. Az Egnyte Connect ezért megteszi és megteszi a kört.

Kerek: szinkronizálási pont az Egnyte Connect számára

2

megosztása

Ha feltölti őket, meg akarja osztani a fájljait, így a megosztásnak könnyűnek, gyorsnak kell lennie, és képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül a nagy társadalmi hálózatokhoz, az egyénekhez és az egyének csoportjaihoz továbbítsa. Megfelelő tartalomvezérlőknek is rendelkezésre kell állniuk, hogy megóvják a megosztásaikat lejárati idővel, engedélyekkel és jelszóvédelemmel.

Az Egnyte Connect segítségével linkeket hozhat létre mappákhoz és fájlokhoz, amelyeket mások letölthetnek és megtekinthetnek. A link másolható, beilleszthető a közösségi hálózatokba vagy e-mailben. Miután létrehozott egyet, megvédheti azt egy jelszóval, beállíthatja a lejárat dátumát, korlátozhatja a letöltéseket, és értesítést kaphat a használatkor. Van egy oldal, amely megmutatja, mit osztott meg.

Ha meg szeretné osztani a mappákat, megteheti a hozzájuk tartozó „megosztás” gombra kattintva. Ezt követően meghívhat magánszemélyeket vagy csoportokat, és mindegyikhez megadhatja a következő engedélyeket: „tulajdonos”, „teljes”, „szerkesztő” és „néző”.

A nézők megtekinthetik és letölthetik; a szerkesztők szerkeszthetik, feltölthetik és letölthetik; a teljes engedélyekkel rendelkező személyek feltölthetik, letölthetik, szerkeszthetik és törölhetik; és a tulajdonosok mindent megtehetnek, valamint engedélyeket is kezelhetnek.

A OneDrive for Business lehetővé teszi a tartalom megosztását e-mailben vagy fájlra vagy mappára mutató hivatkozás létrehozásával. Ha a linkre kattint, korlátozhatja a hozzáférést bizonyos egyénekhez, beállíthatja a lejárat dátumait és korlátozhatja a külső megosztást. A szolgáltatás elegendő tartalomvezérlési lehetőséget kínál, de nem hozhat létre link-jelszavakat.

Van egy megosztási oszlop, amely megmutatja, mit osztott meg, ám ez kényelmetlen, ha sok bejegyzés van. Hasznosabb lenne egy különálló “megosztott” nézet, amelyben az összes tartalom látható.

Az Egnyte Connect több tartalomvezérlő opcióval és felhasználóbarát nézettel rendelkezik, amelyek megmutatják a megosztást és az engedélyeket, tehát nyeri ezt a fordulót.

Kerek: Megosztási pont az Egnyte Connect számára

3

Termelékenységi alkalmazások

Ez a kategória azon alkalmazásokkal foglalkozik, amelyek segítségével növelheti termelékenységét. Néhány szolgáltatásnak natív alkalmazásai vannak, míg mások integrálódnak harmadik féltől származó eszközökhöz, vagy mindkét megközelítés kombinációját kínálják. Sokan integrálódnak a Google Dokumentumokhoz vagy az Office Online-hoz a dokumentumokhoz, és megbízásuk kezelésére, ütemezésére stb..

Szokatlanul az Egnyte Connect rendelkezik saját feladatkezelő eszközökkel, amelyek segítenek az együttműködés felügyeletében, de integrálódnak más gyártói eszközökkel is, például a Trello. Ráadásul az Office Online, az Office 365 és a Google irodai csomagjával működhet.

Sok alkalmazás közül választhat, köztük a Confluence, az Okta és a Raken, és a legtöbb ingyenes. Nézze meg a teljes listát az alkalmazás könyvtárában.

Nem meglepő módon az OneDrive for Business termelékenysége a Microsoft Office körül forog. Ha olyan tervet választ, amely tartalmazza az Office 365-et, az alkalmazottak képesek lesznek használni az Outlook, Word, Excel, PowerPoint és más alkalmazásokat a csomagban.

Még ha nem is tervez Office 365-et, ingyenesen használhatja az Office Online szolgáltatást. Ez magában foglalja a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazást, amely az egyik legjobb elérhető jegyzetek készítő alkalmazás.

A OneDrive for Business rendelkezik harmadik féltől származó alkalmazások könyvtárával, de nehéz megtalálni, amit keres, mert nem kereshető. Lehetőség van a harmadik féltől származó alkalmazásokkal történő integráció letiltására is.

Az Egnyte Connect kereshető könyvtárat kínál harmadik féltől származó alkalmazások számára, és integrálható a Microsoft Office és a Google irodai csomagjába. Ez teszi a nyertest ebben a fordulóban.

Forduló: Termelékenységi alkalmazások pontja az Egnyte Connect számára

4

Biztonság

Számos fenyegetés van online, ezért fontos a jó biztonság. A hackerek nem fognak habozni, hogy az Ön adatait megsemmisítsék ransomware-rel vagy a közép-ember támadásokkal, és megcélozhatják az Ön adatait is..

A felhőalapú tárolási szolgáltatások különféle megközelítésekre támaszkodnak az adatok védelmére a fenyegetések ellen. A két tényezővel történő hitelesítés megakadályozza, hogy az Ön jelszavát ellopó hackerek hozzáférjenek a fiókjához. Még ha egy szolgáltatónál is van, akkor erős jelszót kell megadnia.

A TLS protokoll védi az adatokat az átvitel során, miközben a titkosítás átmásolja a fájlokat az átvitel során és a nyugalmi állapotban, hogy ez lehetetlenné tegye mindenki számára, csak Ön el tudja olvasni azokat. A titkosítási kulcshoz hozzáféréssel rendelkező felhőalapú tárolási alkalmazottak elolvashatják azokat, ha azonban nem privát, végponttól való titkosítást használ.

Az Egnyte Connect AES 256 bites titkosítást használ a fájljainak védelmére a helyi eszközön, tranzit közben a TLS protokollmal és a szerverek nyugalmi állapotában. Mint sok EFSS megoldás, nem is használ privát titkosítást, mert el kell olvasnia a metaadatait az indexeléshez és a felhasználói élmény felgyorsításához.

Ezt elkerülheti, ha a Boxcryptor-ot, egy privát titkosítási kiegészítőt használ.

Az Egnyte Connect adatközpontjai biometrikus ellenőrzésekkel, őr járőrökkel és 24 órás felügyelettel védettek a fizikai betolakodók ellen. Ha inkább a saját kezébe veszi az ügyeket, megteheti úgy, hogy hibrid megoldást épít, és adatait személyes szerveren tárolja..

Kétfaktoros hitelesítés védi meg, ha valaki ellopja a jelszavát, de a minimális jelszókövetelmények meghatározásával csökkentheti annak esélyét. Beállíthatja a jelszó-forgatást és a fiók zárolását, valamint a központi eszközkezeléshez és az Egnyte Key Management-hez is hozzáférést. Ha valaki ellopja az eszközt, megállíthatja annak szinkronizálását.

A Microsoft bizonytalan a biztonsági intézkedéseit illetően, de tudjuk, hogy nyugalmi állapotban 256 bites AES titkosítást használ. A TLS protokoll védi az adatokat az átvitel során, és az RSA 2048 bites algoritmus védi a titkosítási kulcsot.

Sajnos a szolgáltatás nem teszi lehetővé a jelszóigények beállítását, és alapértelmezés szerint nyolc karakter hosszú. Két tényezőjű hitelesítést kérhet, ha Ön rendszergazda.

A OneDrive for Business tisztességes biztonsági funkciókkal rendelkezik, de az Egnyte Connectnek több ezekkel rendelkezik, és titkosítást nyújt az átvitel minden szakaszában. Megnyerte ezt a fordulót.

Kerek: Biztonsági pont az Egnyte Connect számára

5

Tárolási költség

Az, hogy mennyi tárhelyet szerez pénzéért, az megjelenik az előfizetési tervekben. Ha egy szolgáltatónak több van ezek közül, akkor a lehetőségek jobbak lesznek. Az, hogy mennyi helyet kínálnak az árért, meghatározza értéküket. Ha olcsón vadászol, olvassa el a felhő-tárolás legjobb ajánlatait. Nagyszerű, ha egy ingyenes előfizetési csomagot vagy próbaverziót is igénybe vehet, mielőtt egy szolgáltatásra feliratkozik.

Az Egnyte Connect csapataterv egy-három felhasználót képes befogadni. Havonta 10 dollárba kerül, és 1 TB tárhelyet biztosít. A társaság a tervet célozza meg, de ez magánszemélyek számára is jó.

Ha több felhasználója van, három terv közül választhat: Office, Business és Enterprise. Az Office 5 TB online tárhelyet kínál havonta 8 dollárért, és legalább öt felhasználót igényel. Több mint 25 felhasználó számára a Business 10 TB tárhelyet biztosít havonta 15 dollárért felhasználónként.

Ha több mint 100 felhasználója van, az Enterprise „akár korlátlan” tárhelyet, adminisztratív irányítást és prémium támogatást nyújt Önnek. Fel kell hívnia Egnyte-t, hogy árbecslést kapjon. A szolgáltatások teljes listáját itt tekintheti meg.

A OneDrive for Business olcsó tervekkel rendelkezik, és nem követeli meg, hogy a felhasználók megosszák a helyet. Ez óriási plusz a szolgáltatás számára.

A OneDrive for Business 1 felhasználónként 60 dollárba kerül, és minden felhasználó számára 1 TB tárhelyet biztosít. A OneDrive for Business 2 korlátlan tárhelyet kínál, de kétszer annyit fizet. Ez azt jelenti, hogy 1 TB-vel kezdődik, és többet kell kérnie, ha szüksége van rá.

Az Office 365 Business Premium évi 150 dollárba kerül, és 1 TB helyet biztosít minden felhasználónak, az Office 365 csomagnak és más alkalmazásoknak. Itt megtalálja az összes terv szolgáltatásainak teljes listáját.

Annak ellenére, hogy az Egnyte Connect jó beruházásokkal rendelkezik, a OneDrive for Business olcsó tervekkel rendelkezik, amelyek nem osztanak helyet a felhasználók között. Az ilyen szolgáltatás lehetővé teszi számára, hogy megnyerje ezt a fordulót.

Kerek: a OneDrive for Business tárolási költségpontja

6

Az ítélet

Tekintettel arra, hogy mindkét szolgáltató a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatások közé tartozik, elvárható, hogy nekik egymástól lábujjig tudják menni. Ugyanakkor nem erről van szó, mivel az Egnyte Connect minden kategóriát nyert, kivéve a tárolási költségeket. Ha ez az elsődleges gond, menjen a OneDrive for Business alkalmazásba. Ha nem, tartsa be az általános nyertesünket, az Egnyte Connect-t.

Erős biztonsági tulajdonságaival, sok termelékenységi alkalmazással, egyszerű és biztonságos megosztással és blokk szintű szinkronizálással segíti az együttműködést. Azt is lehetővé teszi, hogy hálózati meghajtóként használja, és tárhelyet mozgatjon egyik felhőről a másikra.

Győztes: Egnyte Connect

Mi a véleménye erről az összehasonlításról? Melyik a jobb neked? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me