Millistes riikides on parimad pilve privaatsusseadused 2020. aastal?

Privaatsusseadused on riigiti erinevad. Mõnes kohas on olemas poliitika, mille eesmärk on kaitsta oma kodanikke, samas kui teistes on seadused, mis näevad küll pealtnäha hea välja, kuid on nii laiaulatuslikud, võimaldades asutustele juurdepääsu paljudele isikuandmetele..


Siis on riike, kes lihtsalt ei austa üldse privaatsust.

Pilveteenuste osas on hea mõte märkida, millises riigis need asuvad. Riigid, kus on kõige privaatsussõbralikumad seadused, on parimad kohad selliste teenuste baasil nagu virtuaalsed privaatvõrgud, varundamine ja salvestusruum. Selles artiklis uurime, millistes riikides on parimad pilve privaatsusseadused, nii et saate teenust targalt valida.

Riigid, mida tuleb vältida

On riike, mida peaksite oma privaatsuse väärtustamisel lihtsalt vältima. Alustuseks on USA tuntud valitsuse järelevalve ja Interneti-teenuse pakkujate poolest, kes luuravad oma kliente. Siis on Hiina, kus VPN-id on põhimõtteliselt ebaseaduslikud ja Internet on peamiselt selle suure tulemüüri poolt blokeeritud.

Ka paljudes teistes riikides toimub aktiivne seire ja seire. Indias on tööriist nimega NETRA, mis kogub ja analüüsib Interneti-liikluse andmeid. Lugege meie parimat Venemaa VPN-i juhendit, kus on veel üks kasutatava veebipõhise seirevahendi SORM näide. Meie parim Prantsusmaa VPN-i artikkel näitab, kuidas salaja tehti ebaseaduslik andmebaas, kus oli andmeid miljonite kodanike kohta.

Teistest riikidest, näiteks Malaisiast, Bangladeshist, Katarist ja Pakistanist, on leitud, et nad kasutavad nuhkvatarkvara FinFisher ning paljud meie esiviisikus loetletud riigid on mingis seires või jälitustegevuses süüdi..

Õnneks on endiselt vähe riike, kes austavad privaatsust ja need on hea valik, kui soovite oma andmeid saladuses hoida.

Šveits

Privaatsus Šveitsis

Šveits on tõenäoliselt parim koht privaatsuse tagamiseks. Šveitsi põhiseaduse artikkel 13 tagab kodanike õiguse privaatsusele ja teie andmete kaitsmiseks on kehtestatud ranged föderaalsed seadused. Föderaalne andmekaitseseadus ja andmekaitsemäärus kaitsevad isikuandmeid ja keelavad nende töötlemise, kui subjektid või seadused seda ei luba..

Andmete vastutavad töötlejad ja töötlejad peavad oma andmetöötlustoimingute üle arvestust pidama. Tundlike andmete töötlemisel tuleb saada katsealuste nõusolek. Selliste andmete avaldamine kolmandatele isikutele ilma loata on andmekaitse rikkumine, mis võib põhjustada trahve.

Määrused hõlmavad inimesi ja ettevõtteid. Teie kontrollite oma andmeid ja võite paluda vastutaval töötlejal öelda, kas teie isikuandmeid kogutakse. Seda silmas pidades, kui soovite tagada, et teie andmeid ja faile ei nuhkita, on Šveitsis asuva pilveteenuse valimine mõttetu.

Tresorit ja pCloud on Šveitsis asuvad pilvesalvestusettevõtted ja mõlemad on head valikud suurepärase privaatsusega. Neil on ka krüptimine nullist teadmata, mis tähendab, et näete ainult neid faile, mida te nendega hoiate. Isegi teie kasutatav ettevõte ei näe neid. Kui tegemist on pilvesalvestusega, mida olete järel, lugege meie pCloudi ja Tresoritite arvustusi.

Muud Šveitsi privaatsusseadusi kasutavad ettevõtted on VyprVPN ja ProtonVPN. VyprVPN-i juhib Golden Frog GmbH, kelle sõnul on see asutatud Šveitsis, kuna riigi soodsad privaatsusseadused kajastavad tema kui ettevõtte missiooni. Teenuste kohta lisateabe saamiseks lugege meie VyprVPN ülevaadet ja ProtonVPN ülevaadet.

Norra

Norra ja privaatsus

Norra on veel üks riik, mis usub privaatsusesse. Tal on Norra andmekaitseamet, mis on sõltumatu riigiasutus, mis on loodud inimeste privaatsuse kaitsmiseks. See toetab paljusid andmekaitset käsitlevaid seadusi ja määrusi – peamine seadus on isikuandmete seadus – tagamaks, et organisatsioonid jms järgivad neid.

Isikuandmeid saab töödelda ainult teatud tingimustel. Andmete subjekt peab andma nõusoleku. See on vajalik nendega sõlmitava lepingu kontekstis ning õiguslike nõuete esitamiseks, teostamiseks või kaitsmiseks.

Andmekaitset käsitlevat üldmäärust kohaldati ELis 2018. aasta mais. Ehkki Norra ei ole EL-i liikmesriik, on ta Euroopa Majanduspiirkonna liige ja GDPR on lisatud EMP lepingusse..

Sellepärast sai GDPR juulis 2018. aastal uue isikuandmete seadusega osa Norra seadustest. GDPR tugevdab juba kehtivaid seadusi, et kaitsta üksikisikute õigusi oma isikuandmetele..

Teie kontrollite oma isikuandmeid, sealhulgas saate anda nõusoleku oma teabe kogumiseks, veebisaitide määramiseks ja isegi kustutamiseks.

Pilvesalvestusteenus Jottacloud asub Norras, andes sellele privaatsuse tagamiseks kõrge positsiooni. Ettevõtte sõnul hoitakse teie faile turvaliselt serverites Norras või riikides, kus kehtivad samaväärsed või rangemad privaatsusseadused. Vaadake meie Jottacloudi arvustust parema välimuse saamiseks.

Rumeenia

Rumeenia privaatsus

Rumeenia võtab andmekaitset tõsiselt. Sellel on kindlad õigusaktid, sealhulgas andmekaitseseadus, e-privaatsuse seadus ja e-kaubanduse seadus. Nad rakendavad privaatsuse kaitset erinevates sektorites. Enne töötlemist vajavad nad ka delikaatsete andmete omanikult eelnevat ja selget nõusolekut.

Lisaks, kui Rumeenia on osa EList, kehtib GDPR. Kaks kuud pärast GDPR-i jõustumist võttis Rumeenia seadusandja vastu seaduse 190, mis pakkus veelgi suuremat kaitset isikuandmete töötlemise vastu.

Rumeenias on ka isikuandmete töötlemise riiklik järelevalveasutus, mis tagab privaatsuse ja isikuandmete kaitse põhiõiguste austamise. See kontrollib, kas ettevõtted järgivad andmetöötlusseadusi, ja võib trahvi määrata iga tuvastatud rikkumise korral.

Hoolimata Rumeenia pühendumisest privaatsusele, on meil seal asuva pilveteenuse kohta ainult üks ülevaade. VPN-i pakkuja CyberGhost asutati Rumeenias Bukarestis 2011. aastal ja on endiselt pühendunud inimestele usaldusväärsete privaatsus- ja turvalahenduste pakkumisele. Ettevõtte kohta lisateabe saamiseks lugege meie CyberGhost arvustust.

Island

Islandi privaatsus

Atlandi ookeani põhjaosas asuv vulkaaniline saar on veel üks riik, kes usub privaatsusesse. Oma kodanike kaitsmiseks on sellel palju erinevaid õigusakte ja ehkki ta ei kuulu EL-i, on see, nagu ka Norra, osa EMP-st. Islandi parlament võttis GDPRi rakendamiseks vastu 2018. aasta juulis seaduse 80/2018, mida nimetatakse ka andmekaitseseaduseks.

Seadused sätestavad, et andmeid tuleb koguda õiglaselt ja seaduslikel eesmärkidel. Andmete kogujatel peab olema ka subjekti nõusolek või nad peavad näitama, et neid on vaja koguda, et see vastaks seadusele.

Rahvusvaheline moodsa meedia instituut muutis 2010. aastal Islandi privaatsusseadusi, et kaitsta sõna- ja teabevabadust. Muudatus loodi WikiLeaksi osalusel ja see kaitseb ajakirjanikke ja rikkumisest teatajaid, muutes Islandi uuriva ajakirjanduse varjupaigaks.

Andmekaitseamet jälgib, et ettevõtted järgiksid isikuandmete töötlemist käsitlevaid seadusi, ning püüab parandada ka puudusi andmepoliitikas.

Island peab inimeste eraelu puutumatust meeles ja on hea valik neile, kes seda kaitset soovivad.

Bulgaaria

Bulgaaria privaatsus

Bulgaarial on eraelu puutumatuse kaitseks kindel seaduste ja direktiivide õigusraamistik, sealhulgas selle põhiseaduses, mis näeb ette eraelu puutumatuse kaitse koos kaitsemeetmetega ebaseadusliku sekkumise eest.

Isikuandmete kaitse seadus kaitseb üksikisikuid nende isikuandmete ebaseadusliku töötlemise eest. Andmeid saab koguda ainult konkreetsetel, konkreetsetel ja seaduslikel eesmärkidel. Kogumine on teatud juhtudel lubatud, näiteks seadusega pandud kohustuse täitmiseks, lepingu täitmiseks või kui subjekt on andnud oma nõusoleku.

Enne isikuandmete töötlemist peab andmetöötleja esitama registreerimistaotluse. Lisaks on inimestel õigus pääseda juurde nendega seotud andmetele. Artikli 28a kohaselt on isikul õigus lasta andmed kustutada, parandada või blokeerida.

Samuti on olemas eeskirjad isikuandmete kaitse komisjoni tegevuse ja selle haldamise kohta. Komisjon peab isikuandmete vastutavate töötlejate registrit ja nende peetavaid isikuandmete registreid.

Kuna Bulgaaria on osa EList, on ta kohandanud oma andmekaitseseadusi, et rakendada GDPR. See tähendab rohkem nõusoleku reegleid, subjektiõigusi ja trahve ettevõtetele, kes reegleid ei järgi.

VPNArea asub Bulgaarias. Ehkki see jääb alla meie parimatele VPN-i pakkujatele, on tegemist üsna korraliku VPN-iga, mis sisaldab sisselogimisreegleid. Lisateavet teenuse kohta leiate meie VPNArea arvustusest.

Briti Neitsisaared

BVI ja privaatsus

Briti Neitsisaared on ettevõtete jaoks populaarne koht, kus end baasil rajada. Selle põhjuseks on leebed privaatsusseadused ning ettevõtete ja üksikisikute tulumaksuvabastus.

Ehkki BVI on Suurbritannia territoorium, millel on sama monarh kui Suurbritannial, ja selle inimestel on täielik Briti kodakondsus, ei ole see EL-i liige. See tähendab, et ettevõtted ei pea kodanike andmete töötlemisel järgima GDPR-i. Ka see ei kuulu 14 silma alla, mis tähendab, et seda ei seo ükski luure jagamise leping.

See on iseseisev saarestik, mis tagab klientide konfidentsiaalsuse range järgimise. Inglise tavaõigus on selle peamine õigusriik, seega ei ole ühtegi andmekaitset reguleerivat ametlikku õigusakti. Erinevalt riikidest, kus Interneti-teenuse pakkujad nõuavad kasutajate metaandmete kogumist, puuduvad BVI-s andmete säilitamise seadused.

Ainus viis, kuidas BVI ettevõte peaks dokumente esitama, oleks siis, kui BVI kõrgem kohus annaks selleks korralduse. Teistel riikidel puudub volitus panna BVI ettevõte sellist teavet tootma. Nende valitsus peaks BVI jurisdiktsiooni alla kuuluva määruse tegemiseks esitama taotluse BVI kõrgemale kohtule.

Isegi siis peaks valitsus selgitama, miks ta seda teavet nõudis. See peaks olema asjakohane kuriteo tõendusmaterjalina ja selle kogumise õigustamine on üsna ulatuslik protsess.

ExpressVPN asub BVI-s ja see ei pea logisid, seega on see suurepärane valik neile, kes soovivad anonüümsust. Lugege meie ExpressVPN ülevaadet, et teada saada, miks omistame sellele parima VPN-i.

Seišellid

Seišellid ja privaatsus

See 115 kaunist troopilisest saarest koosnev koosseis ei meeldi ainult neile, kes otsivad paradiisi. See on ka maksuparadiis, mis on populaarne paljude offshore -ettevõtete seas. See on ka teine ​​koht, kus kehtivad head privaatsusseadused.

Hoolimata 2003. aastal jõustunud andmekaitseseadusest, mis annab üksikisikutele privaatsusõigused isikuandmete töötlemisel, puudub Seišellidel seadus, mis käsitleks isikuandmete kogumist ja kasutamist. Sellepärast, et see ei kehtinud kunagi.

Seišellide põhiseadus tagab õiguse privaatsusele ja on olemas valdkondlikud seadused, mis sisaldavad andmekaitsesätteid. Kuna Seišellidel asuvad ettevõtted saavad oma õigussüsteemi, saavad nad USA käendusi ohutult eirata.

Ainult Seišellidel asuval kohtul oleks jurisdiktsioon sealse ettevõtte üle. Arvestades, et kohustuslikke andmete säilitamise seadusi pole, ei tohiks niikuinii midagi logida, kui ettevõte tagab privaatsuse.

Kui käite ringi ostmas, märkate, et on ettevõtteid, kes kasutavad ära täiendavat privaatsust, ja oleme neist paar üle vaadanud. Astrill ja BoxPN asuvad Seišellidel. Neil mõlemal on ka logimisreeglid, mis teeb neist kummagi hea valiku, kui teie peamine eesmärk on privaatsus. Lisateavet leiate meie Astrilli arvustusest ja BoxPN-i arvustusest.

Panama

Privaatsus Panamas

Panamas on avamere jurisdiktsiooni reguleerivad ulatuslikud õigusaktid. Selle põhiseaduses, kohtuseadustikus ja kriminaalkoodeksis on mitu artiklit, mis tagavad kodanike ja välismaalaste privaatsuse ja isikuandmete kaitse.

Põhiseaduse artikkel 29 näeb ette isiklike dokumentide ja kirjavahetuse kaitse. Samuti öeldakse, et privaatsõnumeid ei tohi pealtkuulata ega salvestada, kui selleks pole korraldust.

Kohtuseadustiku artikkel 6 tagab, et isikuandmeid ei jagata ning vastavalt kriminaalkoodeksi seadusele 6 on ettevõtjate jaoks nende omandis oleva teabe konfidentsiaalsuse rikkumine süütegu.

Elektroonilise kaubanduse seaduses öeldakse, et elektrooniliste dokumentide hoidlate pakkujad peavad tagama nende klientide nimel salvestatud andmete ja teabe kaitse..

Panama privaatsusseadused reguleerivad privaatse teabe avaldamist ja inimestel on õigus saada juurdepääs avalikele failidele, registritele ja andmepankadele, mis sisaldavad nende kohta teavet. Neil on ka õigus teada, miks teavet koguti, ja nad võivad paluda selle alla suruda.

Panama on alla kirjutanud ka rahvusvahelistele paktidele, et kaitsta õigust privaatsusele. Rahvusvaheline kodaniku- ja poliitiliste õiguste pakt kiideti heaks 1976. aastal ja selles öeldakse, et kohtumenetlus peab kaitsma teabe väljastamist.

Ehkki andmekaitset reguleerivat üldist õiguslikku raamistikku ei ole, näeb kõik eelnev seda ette. Rahvusassamblee kiitis hiljuti heaks uue andmekaitse seaduse, seaduse nr 665, ja eeldatavasti võtab valitsus selle peagi vastu..

NordVPN asub Panamas ja ei pea logisid, mis teeb sellest VPN-i turul tugeva konkurendi kõigile, kes hindavad nende privaatsust. Enda jaoks lugege meie NordVPN-i arvustust.

Lõplikud mõtted

Veebipõhise privaatsuse osas on raske sajaprotsendilist kaitset tagada, kuid võite võtta meetmeid, et ettevõtetel või valitsusel oleks teie andmete kätte saamine keerukam..

Meie loendis olevad riigid on parimateks asukohtadeks, kus ettevõtted teie privaatsuse osas põhinevad. Teised pole kaugel, kuid neil pole hinde saamiseks piisavalt kaitset. Kui teil on ettepanekuid privaatsust väärtustavate riikide jaoks, andke sellest kommentaarides teada. Täname, et lugesite.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map