Shadow vs Project xCloud 2020-ban: Az egér üvöltött

Az árnyék az egyik legnagyobb név a felhő játékban, és jó okból. Felszerelve egy teljes Windows 10 asztali számítógépet és a Microsoft operációs rendszeren futó minden játék támogatását, ez a legközelebbi dolog, amelyet a felhőben lévő helyi játékhoz találtunk.. 


A Microsoft még kiadásra kerülő felhő játékszolgáltatása, a Project xCloud, önmagában is kompetens, bár küzdenek a játék támogatása és a teljesítmény szempontjából. Ebben az Shadow vs Project xCloud párosításban összehasonlítjuk a két tulajdonságot, az árazást, a könnyű használatot, a lefedettséget, a játék támogatását, a platform támogatását és a teljesítményt, hogy kiderítsük, melyik a jobb lehetőség. 

Mielőtt belemerülne, feltétlenül nézze meg az Árnyék áttekintést és a Project xCloud áttekintést. Annak ellenére, hogy itt alaposabban megvizsgáljuk a versenytársainkat, a dedikált áttekintések kicsit több összefüggést nyújtanak, valamint összehasonlításokat tesznek a felhő játékpiacának többi részével..

Harc felállítása: Shadow vs Project xCloud

Hét kategóriában dobjuk az árnyékot és a Project xCloud-t a gyűrűbe, mindegyik a felhő játékának más aspektusát érintve. Minden fordulóban pontokat adunk a legmagasabb uralkodó szolgálatnak, és a bajnokunk lesz az a bajnok, aki a végén több pontot szerez.. 

Minden fordulóban összehasonlítjuk a versenytársakat pontról pontra, megnézve, melyik a jobb megoldás. Sajnos nincs mindig egyértelmű győztes. Mint a legtöbb szoftver összehasonlításakor is, gyakran szürke árnyalatban kell festenie. Egy bizonyos kategóriában a nyertes a tényezőktől függően eltérő lehet az Ön számára. 

Gyakran használjuk a lefedettséget példaként. Például a xCloud projekt sokkal több régióban érhető el, mint az árnyék. Mindaddig, amíg egy olyan régióban él, amelyet az árnyék támogat, az nem változtat. Emiatt azt javasoljuk, hogy olvassa el a fordulókat, hogy képet kapjon arról, hogy miért adtuk oda a pontot úgy, ahogy tettük.

1

Játék könyvtár

A projekt xCloud könyvtárának megítélése jelenleg bonyolult. Körülbelül 100 játék érhető el, amelyek közül 50 csak néhány hónappal az előnézet elindítása után érkezett. A szolgáltatásnak végül integrálódnia kell az Xbox Game Pass-hoz is, így az összeget 300 játék környékére kell hozni. 

xcloud-game-könyvtár

Jelen vannak az első fél összes nehéz ütője, köztük a Gears 5 és a Halo: The Master Chief Collection. Az xCloud projekt figyelemre méltó harmadik felek támogatásával is rendelkezik. Töltsön fel olyan szolgáltatásokat, mint a Tales of Vesperia és a Bloodstained: the Night Ritual of the Night. Amint az Xbox Game Pass integráció életbe lép, a lista még lenyűgözőbb lesz. 

Mégis, ez nem egyezik a Shadow-val. Amint erről az összehasonlítás során beszélünk, a Shadow egy teljes Windows 10 számítógépet kap, így bármilyen játékot, amelyet a Windows 10-en játszhatsz, a Shadow-on is játszhatsz. Ez magában foglalja a klasszikus címeket, például a GOG szolgáltatásait, valamint a Steam és az Epic Games Store újabb játékait. 

Ezeket a játékokat valóban meg kell vásárolnia, ugyanúgy, mint a GeForce Now-hoz (lásd a GeForce Now áttekintésünket). Nem egyértelmű, hogy a Project xCloud segítségével játékokat kell-e vásárolnod, de ez egy biztonságos tét. 

Ennek ellenére nehéz panaszkodni, amikor az Xbox Game Pass az asztalon van. A Microsoft azt állította, hogy a Game Pass és az xCloud ugyanazon előfizetés alatt áll, így hatalmas játékkönyvtárat biztosít Önnek ingyen, mint például a PlayStation Now (olvasd el a PlayStation Now áttekintést). 

árnyék-Slider1

De mi csak feltételezzük. A jelenlegi helyzetben a Project xCloud nem hasonlítható össze az árnyékgal, amikor a játék támogatásáról van szó. Egyszerűen több játék található a PC-n, és a Shadow lehetővé teszi, hogy mindet lejátssza.

Kerek: Game Library pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

2

Árazás

Nehéz az árképzésről beszélni, mert mindkét versenytársunk egy kissé átmeneti időszakban van. A Shadow nemrégiben átalakította árképzési struktúráját, két új szolgáltatási szintet és enyhe áremelkedést eredményezve. Az xCloud Projectnek, amely jelenleg csak korlátozott előnézetben érhető el, nincs ára. 

Innentől kezdve az xCloud megtapasztalásának egyetlen módja az, ha a nevét a kalapba dobja és ujjaival keresztezi. A korlátozott bétaverzió lassan biztosítja a felhasználók számára a Microsoft munkájának tapasztalatait. Ennek ellenére nem tudjuk, hogy hány új felhasználót fogad el a Microsoft, amikor meghívásokat oszt ki. 

Azt hagyjuk, hogy spekuláljunk, amiben meglehetõsen jónak tudhatjuk a pillanatnyilag zajló pillanatnyi játékot. Feltételezve, hogy a Microsoft úgy dönt, hogy összes online Xbox szolgáltatását becsomagolja, arra számíthatnánk, hogy a havi ár körülbelül 20–25 dollár lesz. Ez drágább, mint a Google Stadia (olvassa el a Google Stadia áttekintésünket), de figyelembe véve, hogy a Project xCloud mennyit kínál, nehéz panaszkodni.

Szerencsére van Shadow számunk. Az írásban az egyetlen rendelkezésre álló terv, a Boost, évi számlázással havonta 11,99 dollárt fizet, és havonta havi összeget fizet, tiszta 15 dollárt. Ennél az árnál 1080p streaming és 256 GB tárhely, valamint a normál 1 Gbps hálózati kapcsolat érhető el..

A két új szint, az Ultra és az Infinite növeli az árat és a felbontást. Ezek a tervek támogatják a 4K felbontást, és a tárolási kapacitást 512 GB-ra, illetve 1 TB-ra növelik. Sajnos drágák és jelenleg nem érhetők el. Például a Végtelen csomag ára 49,99 dollárba kerül, ha a kiadást havi-hónapos számlázásra készteti. 

A xCloud projekt jelenleg technikailag ingyenes, de feltételezve, hogy valóban bekerül a Microsoft tesztelői listájába. Az árnyék a dolgok drága végén van, még inkább, mint a Vortexnél (olvassa el a Vortex beszámolót). Ehhez az összehasonlításhoz pusztán azért van a győztes, mert valójában megvásárolható.

Kerek: árképzési árképzési pont

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

3

Jellemzők

Nem sok a beszélgetés a funkciók módjáról a Project xCloud segítségével, mivel a Microsoft továbbra is arra koncentrál, hogy a szolgáltatás működőképessé váljon, nem pedig a finomságokkal való felszerelés céljából. Mégis, van egy érdekes technika mögött az xCloud. Amint a „lefedettség” körbe jutunk, az xCloud-kiszolgálók a Microsoft Azure-kiszolgálók globális hálózatát használják. 

Minden xCloud szerver négy Xbox One S konzol belső részét tartalmazza. Noha a játékok nagyon jól néznek ki egy telefonon, az Xbox One S kezd megjelenni korában, különösen a terhelési időkben. Hagyományos merevlemezével rendelkezik, nem SSD-vel. 

Mint látható a legjobb külső SSD útmutatónkban, ez azt jelenti, hogy elég lassú. Nincs lehetősége a külső merevlemez csatlakoztatására, mint ahogyan egy helyi konzolnál lenne (erről bővebben olvashat az Xbox One legjobb külső merevlemezében).

xcloud-4

Mivel az xCloud alapvetően egy Xbox One a felhőben, az összes olyan funkcióval rendelkezik, amely a Microsoft konzoljához tartozik, ideértve a barátokat, az eredményeket, a Microsoft jutalmait és az áruházat. Harmadik féltől származó vezérlői támogatás, illetve a billentyűzet és az egér támogatásának hiánya azonban tompítja a tapasztalatot. 

Az árnyék tele van olyan funkciókkal, amelyek közül egyik sem készült az árnyékban. A szolgáltatás alapvetően egy Windows 10 számítógép a felhőben, így hozzáféréssel rendelkezik a Windows összes szolgáltatásához, valamint az összes platformon futó alkalmazáshoz. A Shadow akár 1 Gbps sebességű hálózati kapcsolatot is biztosít, tehát az interneten való böngészés az asztalon van. 

árnyék-windows-beállítások

Még lenyűgözőbb a Shadow perifériás támogatása. A játékok készen állnak a billentyűzettel és egérrel, vagy a választott vezérlővel való játékra, függetlenül attól, hogy USB-vonalon vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozik-e. Az újraképzést a Windows alkalmazások is végzik. Például használhat Steam-vezérlő profilokat olyan játékoknál, amelyek egyébként billentyűzetre és egérre lenne szükségük. 

Jelenleg el van hárítva a Windows 10 használatára, ami aligha panasz, mivel a távoli gépet bármilyen módon konfigurálhatja. A Shadow még így is kijelenti, hogy a Linux támogatás bővítésén dolgozik. 

Kerek: Jellemzői pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

4

Teljesítmény

Ez a kör érdekes, mivel a Shadow és a Project xCloud különböző piacokra irányul. Az xCloud egyszerűen más módon használja az Xbox One-t, nem pedig helyettesíti. Az Shadow, másrészt, azoknak szól, akik nem bánják, hogy a konzolt teljesen megvágják, a teljes játékélményre összpontosítva a felhőben. 

xcloud-2

A Project xCloud-tól kezdve teszteltünk egy 5 GHz-es WiFi kapcsolattal. Mivel az xCloudnak nincs PC-alkalmazása, nem tudtuk tesztelni egy vezetékes kapcsolat használatával. A Halo 5, a Gears 5 és a Forza Horizon 4 játékkal nagyon kevés kérdés merült fel. Kevés vagy egyáltalán nincs bemeneti késés, és a streaming műtermékek kevés és messze vannak egymástól. 

Tesztelésünk alapján az xCloudnál a jelerősség a legnagyobb tényező. Sokkal nagyobb sebességre lesz szüksége, mint a Microsoft hirdet. A tesztelést 60Mbps letöltési sebességgel végeztük, amely messze meghaladja a Microsoft ajánlását. Még akkor is gyenge jelekről értesítettünk és kereteket dobtunk el. 

xcloud-1

Ráadásul a jelerősség alapján nem látszik méretezés. A legtöbb felhő játék szolgáltatás csökkenti a video stream minőségét a gyenge jelek befogadására. Az xCloud esetében a játék vagy dadog, vagy teljesen bezáródik, amikor a jelünk elkezdett csökkenni. 

Az árnyéknak nincs ez a problémája. Kísérleteztük a Doom 2016-at, az Counter-Strike: Global Offensive és Cuphead-ot vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton, és mindkét esetben a Shadow közeli helyi élményt nyújtott. Az alkalmi streaming műalkotáson kívül nekünk nagyon nehéz lenne megmondani, egy játék PC-től eltekintve. 

A Shadow ugyanolyan jól működött az Android-on, bár csalódott voltunk a képernyőn megjelenő kezelőszervek hiánya miatt. Az ujjával mozgathatja a kurzort és a gépeléshez kiválasztott Android billentyűzetet. Tekintettel arra, hogy milyen kicsi a mobil képernyők, gyakran túl sok van a képernyőn, ami bosszantó egy játék indításakor. 

Ugyanakkor nem tagadható, hogy Shadow él ezen a körön. Az összes tesztelt felhőjáték-szolgáltatás közül a Shadow a lehető legjobban nyújt helyi élményt a felhőben, szégyentelve a Blacknut-hoz hasonló szolgáltatásokat (olvassa el a Blacknut-véleményünket).

Kerek: Teljesítménypont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

5

Platform támogatás

A xCloud Project egyetlen platformon érhető el: Android. Ha elfogadják az előnézetet, akkor szüksége lesz egy olyan eszközre, amely Android 6.0 vagy újabb verziót és Bluetooth 4.0 vagy újabb verziót tartalmaz. Az előnézet során sem használhat harmadik féltől származó vezérlőt. Ha Xbox játékot akar játszani, akkor szüksége lesz egy Xbox One vezérlőre. 

Az Shadow támogatása sokkal szélesebb körű, natív alkalmazásokkal a Windows, a MacOS, a Linux, az Android és az iOS számára. A csapat az intelligens TV-k alkalmazásán is dolgozik, azaz azt jelenti, hogy képesnek kell lennie arra, hogy játékot betöltsön a ház bármely képernyőjén. 

Tisztességtelen összehasonlítás, mivel a Project xCloud előnézetben van. A Microsoftnak még hosszú utat kell megtennie, mielőtt támogatja a Shadow által támogatott platformok szélességét. Számunkra az iOS és az intelligens TV-támogatás különbséget tesz. A Shadow az egyetlen játék streaming szolgáltatás, amely jelenleg támogatást nyújt ezeknek a platformoknak.

Kerek: Platform támogatási pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

6

Egyszerű használat

Az xCloud projekt jelenleg nagyon csupasz csonttal rendelkezik, és mint ilyen, könnyen használható. Ennek ellenére a Microsoft elgondolkodtató megközelítése az xCloud alkalmazás és az Xbox One alkalmazásával reményt ad a teljes kiadáshoz. A mobilalkalmazás – az egyetlen jelenleg elérhető platform – kizárólag a játékokra koncentrál. 

Böngészhet a listán, megnézheti a nemrégiben lejátszott játékokat, és megkeresheti a címet. Ezen kívül van egy visszajelzés fül, de ennyi. Az xCloud projekt természetesen csupasz csont, de a Microsoft továbbra is többet tesz, mint más felhő játék szolgáltatások. Például a PlayStation Now PC-jén nincs keresősáv, és a GeForce Nownak nincs külön könyvtári oldala (olvassa el a PlayStation Now áttekintést). 

xcloud-3

Az árnyék inkább részt vesz, de még mindig ugyanolyan könnyen használható. Amikor regisztrál, akkor lehetősége van arra, hogy konfigurálja a Windows telepítésének módját, vagy a Shadow által ajánlott telepítéssel járjon. Ezután egy várakozó játék. Körülbelül egy órát kellett állnunk, várva, hogy Shadow küldjön egy e-mailt, hogy készen áll a távoli gépünkre. 

árnyék-sign-up

Utána azonban készen áll a indulásra, nincs szüksége a Windows vagy az illesztőprogram frissítésére. Bár azonnal beléphet a Windows-ba – a Shadownak egyszerűen csak egy csontja van – nem indíthat játékot. Az előfizetésed korlátozott mennyiségű tárterülettel jár, így a játékhoz letöltnie kell a játékot. 

A Windows élménye azonban kiváló. Néhány árnyék-specifikus gyorsbillentyűn kívül teljes mértékben használhatja a Windows parancsikonjait. Ezenkívül könnyedén átválthat az árnyék ablak és a helyi munkamenet között. Az árnyéknak nincs szüksége külön beviteli engedélyekre. 

árnyék-startup

Használhatóság szempontjából a Shadow nem sokkal összetettebb, mint a Windows. De felhő játékként probléma merül fel. Az olyan szolgáltatások, mint a Stadia és a Project xCloud, annyira jól működnek, mert azonnal elindíthatnak egy játékot, nincs szükség javításra vagy telepítésre. Annak érdekében, hogy az árnyék nyitottsága megtörténjen, a problémát különféleképpen kell megközelítenie. Ennek ellenére ez tompítja az élményt. 

Nehéz azonban nekünk nyerni az xCloudot. Noha a mobilalkalmazás lenyűgöző amiatt, ami az, nem igazán. A Shadow, mint kereskedelmi termék, képes megváltoztatni a kialakítását, annak ellenére, hogy meg kell várnia a játékok telepítését..

Kerek: Könnyű használat az árnyékfelhő-játékhoz

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

7

lefedettség

Az árképzéshez és a játék támogatásához hasonlóan korlátozott információkkal dolgozunk a Project xCloud lefedettségével kapcsolatban. Az előnézet az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra, Kanadára és Dél-Koreara korlátozódik. Dél-Korea érdekes felvétel, mivel a legtöbb játékátviteli szolgáltatás átugorta az ázsiai piacokat. 

Indításkor azonban az xCloud gyorsan bekeríti a világot. A Microsoft globális Azure-hálózata már 140 országot szolgál fel, és bár ezen adatközpontok többségét még nem használják az xCloud számára, a Microsoft szerint ezek a jövőben is lesznek. Az Azure központok xCloud-kiszolgálókkal jelenleg Észak-Amerikát, Európát és Ázsiát fedik le. 

xcloud-égszínkék-server-hálózat

Még az xCloud korlátozott hatótávolságával is, béta közben, elpusztítja az Árnyékot, amikor a lefedettségről van szó. Az Shadow csak az Egyesült Államok szárazföldi részét támogatja, és ekkor is csak 38 ilyen állam támogatja teljes mértékben. A Shadow a többi országot „felfedezési mód” -nak nevezi, ide tartozik Washington, Idaho, Montana, Utah, Arizona, Colorado, Wyoming, Alabama, Georgia és Florida. 

Ez azt jelenti, hogy ezekben az államokban a felhasználók nem lesznek olyan jók az infrastruktúrán, a terepen és más tényezőken alapuló tapasztalatokban. Még mindig megvásárolhatja az árnyékot, de hajlamosabbak lesznek a további bemeneti késésekre és a potenciális kapcsolatcsökkenésre. Ami a nemzetközi támogatást illeti, Shadow még nem tett bejelentést. 

Bár a Shadow olyan államokat szolgál, amelyeket teljes mértékben támogat, az elterjedés nem olyan széles, mint az xCloud, ami annál is kínosabb, mivel a Microsoft még nem indította el a játék streaming szolgáltatását. Emiatt a Xbox csapatnak mutatunk pontot.

Kerek: Lefedettségi pont az xCloud projekt számára

Árnyék felhő játék logó
Projekt xCloud logó

8

Végső gondolatok

A földcsuszamlás során Shadow hét fordulónk közül hatban nyerte meg a győzelmet, és a Project xCloud csak egy kategóriában maradt előre: lefedettség. Ez nem lep meg minket, bár látva, hogy a Shadow egy kereskedelemben kapható termék, és a Project xCloud még mindig bétaverzióval rendelkezik. Függetlenül attól, hogy az árnyék a mi nyertesünk. 

Nyertes: Shadow

Annak ellenére, hogy az xCloud még mindig bétaverzióban van, a legnagyobb probléma a teljesítmény. A Microsoft munkáját a szolgáltatás szigorításában végezte el, különös tekintettel a gyenge kapcsolatokra. Amint a teljesítmény kérdései megoldódnak, sokkal lenyűgözőbb lesz és képes lesz versenyezni az Shadow-val, bár nem haladhatja meg az Shadow-t. 

Egyetért azzal, hogy az árnyék jobb? Szerencséd volt, hogy hozzáférést kapott a xCloud Projecthez? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map