Shadow vs PlayStation Now: Cloud Gaming Showdown 2020-ra

A Shadow és a PlayStation Now a legjobb felhő játékkal kapcsolatos szolgáltatások közül kettő, bár sokkal különféle közönségek számára szolgálnak ki. A PlayStation egy egyszerű, olcsó felhő játékplatform, amely tökéletesen integrálódik a PS4-hez. A Shadow viszont kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújt, bár magas áron.


Ebben az árnyék vs PlayStation Now összehasonlításban megtudjuk, melyik a jobb megoldás. Hét forduló sorozatán keresztül a kettő egymáshoz illeszkedik a játék támogatása, a platform támogatása, a teljesítmény, a könnyű használat és egyebek területén.. 

Időnként más felhő játék szolgáltatásokat is bevonunk a környezetre, de ez az összehasonlítás leginkább a két versenytársunkra koncentrál. Ha azt szeretné megtudni, hogy teljesítenek a többi piaccal szemben, feltétlenül olvassa el az Árnyék és a PlayStation Now áttekintést.

Harc felállítása: PlayStation Now vs Shadow

A Shadow és a PlayStation most sorban áll, hogy fej-fej felé haladjunk egy forduló sorozatán. Hét fordulót hasonlítunk össze egymással, és mindegyik megér egy pontot. A végén összeadjuk a pontokat és kihirdetjük a győztest. 

Ebben a formátumban azonban nagyon sok a mozgásterem. Célunk az, hogy nemcsak összehasonlítsuk a kettőt, hanem összeadjuk azt is, hogy miért nyerhet egyik szolgáltatás fordulót a másikkal. Néhány fordulót nem lehet összefoglalni egy pont odaítélésével. Emiatt azt javasoljuk, hogy olvassa el az egyes fordulókat, hogy képet kapjon arról, melyik a jobb kiszolgálás az Ön számára. 

Mint minden összehasonlítás esetén, van néhány oda-vissza versenytársak között. Például a Shadow drágább, mint a PlayStation Now, de a szolgáltatásokkal és a teljesítménygel az ár igazolására szolgál. Hasonlóképpen, a PlayStation Now tartalmaz egy teljes könyvtárat a kaputól, míg a Shadow-val egyenként meg kell vásárolnod őket.. 

Nem mindig ad konkrét választ. Ennek megfelelően mindkét szolgáltatást teszteltük a regisztrációtól a streamingig, és ebben az összehasonlításban körvonalazzuk azt, amely jobb az adott tapasztalat alapján.

1

Játék könyvtár

A Shadow és a PlayStation mostantól nagyon eltérő módon közelíti meg a játékkönyvtárát. Az Shadow, amint belépünk az alábbiakba, egy teljes Windows 10 asztali számítógépet kínál, amely lehetővé teszi bármilyen játék telepítését, amely rendszerint a Windows rendszeren futhat. A PlayStation Now-nak viszont fix játékkönyvtára van, alig több mint 800 címet kínál. De ez nem a történet vége. 

Mivel az árnyék úgy működik, mint egy normál Windows számítógép, a felhőben való játékhoz meg kell vásárolnia a Steam, az Uplay vagy az Epic Games Store áruházát. Ugyanez vonatkozik a DRM-mentes játékokra olyan platformon, mint a GOG. A PlayStation segítségével azonban ingyenesen hozzáférhet a játékok teljes könyvtárához.

playstation-őt-review-könyvtár

Hasonlóan a Project xCloudhoz, nemcsak felhőalapú előfizetést vásárol a PlayStation Now segítségével, hanem teljes játékkönyvtárat is vásárol (olvassa el a Project xCloud áttekintést). Ez a könyvtár újabb játékokat tartalmaz, mint például a Control és a Wolfenstein II: The New Colossus, valamint a régi PlayStation kedvenceket, például a Uncharted 3 és a Bloodborne.

Ez a kör nehéz, mivel két gyökeresen eltérő megközelítést hasonlítunk össze a virtuális játékpolcok raktározásában. A PlayStation Now ingyenes, kurátus játékok listáját kínálja, amelyben több fontosabb platform neve és PlayStation exkluzív játék található. Az Shadow viszont sokkal nagyobb játékkal rendelkezik, de fizetnie kell érte. 

Sajnos ez a forduló a preferenciához vezet. Ha szereti a PlayStation exkluzív termékeit, és azonnal be akar lépni az akcióba, kétségtelenül a PlayStation Now a jobb választás. Ennek ellenére, mivel a Shadow-ban nagyon sok a tartalom, elérhetővé tesszük a fordulóban.

Kerek: Game Library pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

2

Árazás

A Shadow az egyik legdrágább felhő játékplatform, amely zavaró a PlayStation Now-hoz képest, mivel látnia kell, hogy meg kell vásárolnia a saját játékait. A magas árcédulák ellenére a Shadow megérdemli a költségeket, mivel a könyörtelen adatfolyam-minőség és az olyan szolgáltatások listája, amelyekkel más versenytársak nem tudnak lépést tartani. 

Dimen és fillérekért azonban a PlayStation Now rendelkezik. Havi előfizetése 10 dollár, éves előfizetése pedig 60 dollár, a PlayStation Now lehet a legolcsóbb játék a felhőben való játékhoz (kivéve, ha a GeForce Now korlátozott ingyenes tervét használja). Ez az előfizetés megvásárolja a hozzáférést több mint 800 játékhoz. Vessen egy pillantást a GeForce Now vs PlayStation Now darabra.

A Shadow használatával havonta legalább 12 dollárt költhet, ha feliratkozik egy évre, és havonta 50 dollárra, ha megvásárolja a legmagasabb havi többszintű tervét. Nyilvánvaló, hogy a többletköltségek előnyeivel járnak. Például a Végtelen terv valós idejű sugárkövetést és 4K felbontást kínál. A PS Now szimulálta a világítást, és 720p-re van rögzítve. 

Minden egyenlő, ha nyernénk az árnyéknak. A szolgáltatás drágább, bár jön a specifikációk, hogy megfeleljen az ár. Minden dolog azonban nem azonos. A PlayStation Now játékokat tartalmaz, és külön kell vásárolnia azokat a Shadow segítségével. Ha a semmiből indul, ez néhány száz dollárt jelenthet a kapun kívül. 

Ebben az összefüggésben a PlayStation Now sokkal lenyűgözőbbnek tűnik, lehetővé téve, hogy gyorsan beléphessen a hosszú játékok listájába anélkül, hogy le kellene kötnie egy üzletet vagy teljes összeget fizetnie. De valójában nem tulajdonod a PlayStation Now játékaidat. A címek gyakran elhagyják a szolgáltatást, mivel újak hozzáadódnak, azaz a elmaradás folyamatosan változik. 

Az előző fordulóhoz hasonlóan ez is nagyrészt a személyes preferenciákon alapszik. Ha már van könyvtára a Steam játékoknak, akkor az Shadow a jobb választás, még az átlagot meghaladó árat is használva. Ennek ellenére nem tagadható, hogy a PlayStation Now olcsóbb, és ráadásul sok nagyszerű játékot tartalmaz azonnal.

Kerek: A PlayStation árképzési pontja most

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

3

Jellemzők

A PlayStation Now a szolgáltatások szempontjából meglehetősen korlátozott, funkcionalitását az elérhető platformon korlátozza. Az árnyék sokkal jobban megvalósul, ha figyelembe veszi a Windows meglévő funkcióit, és lehetővé teszi, hogy megtapasztalhassa azokat a felhőben. Megint másféle megközelítésről beszélünk. Azt mondta: Shadownak egyértelműbb lába van ezen a körön. 

A Steam segítségével csak a Windows 10-et használhatja – és nem a Windows 10 eltávolított verzióját – és nem többet (erről olvassa el a Vortex-áttekintést). A Shadow segítségével ingyenesen letöltheti a kívánt böngészőt, megnézheti a YouTube videókat, testreszabhatja a Windows asztalát, és természetesen meglátogathatja a Cloudwards.net oldalt..

árnyék-windows-beállítások

Ennek a ténynek, hogy a Shadow Windows operációs rendszert kínál, van néhány gyakorlati alkalmazása a játékhoz. Telepítheti és játszhat bármilyen játékot, amely általában PC-n fut. Más pillanatnyi játékszolgáltatásokkal ellentétben, amelyek korlátozják a játékod választását bizonyos DRM platformokra, a Shadow mindent támogat. 

Ezenkívül a Shadowval nem merülnek fel digitális jogokkal kapcsolatos problémák. Például, ha a Google Stadia összeomlik, akkor a játékod elveszik a szolgáltatással (olvassa el a Google Stadia áttekintését). Ugyanez nem igaz Shadow-ra. Mivel a Steam és hasonló eszközökkel vásárolnak, továbbra is hozzáférhetnek a játékaidhoz, még akkor is, ha lemondod az Árnyék előfizetését. Olvassa el a Google Stadia vs Shadow összehasonlítást.

árnyék-gőz-telepítések

A PlayStation Now funkciói inkább arra koncentrálnak, hogy mit nem tud csinálni, mint hogy mit tehetnek. Ahogy a „platform-támogatási” fordulóba kerülünk, a szolgáltatás csak a PS4-en és a PC-n érhető el, amelyek utóbbi subpar élményt nyújt. Ezenkívül csak a DualShock 4-et használhatja a PS Now-val. Nincs más távirányító, billentyűzet és egér támogatása. 

Sőt, még rosszabb is lehet, hogy a kereslet függvényében sorba kell lépnie a játékokra. A Sony a PS Now GYIK-ban azt mondja, hogy „lehetetlen kitalálni, meddig vársz” egy adott játék lejátszására. Amint rámutatott az áttekintésünkben, ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy csak a Netflix-en lehet megnézni a Black Mirror új epizódjait, amíg más felhasználók. 

playstation-őt-review-gyik

A Shadow és a PlayStation mostantól eltérő megközelítéssel rendelkezik futtatásuk során, ami a Shadow számára egyértelmű nyertese ennek a szakasznak. A PlayStation Now egyszerűen túl sok korlátozással rendelkezik, míg a Shadow a Windows összes rugalmasságát biztosítja.

Kerek: Jellemzői pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

4

Teljesítmény

A játék támogatásától a szolgáltatásokig az árazásig a PlayStation Now szilárd küzdelmet folytatott a Shadow ellen. Mindez azonban a teljesítményhez vezet, és ebből a szempontból a PS Now lemarad. Mindegyikben három játékot teszteltünk, az árnyék futó Doom, Counter-Strike: Global Offensive és Cuphead játékkal. Hasonlóképpen, a Doomot, a Mighty No. 9-t és a Bloodborne-t a PlayStation Now-on indítottuk. 

A PlayStation Now-val kezdve a hét minden napján délután azonnal betölteni tudtuk a játékokat (a PS Now néha sorba állítást igényel). Minden érzékenyen reagált, bár az alkalmi streaming mű gyorsan megszakította az illúziót. Ezen felül nagyon sok a bemeneti késés.

playstation-őt-review-doom

A bemeneti késés úgy tűnik, hogy nagyobb a kérdés az igényesebb címeknél. Például, a Doomban szereplő karakterünk csak egy kicsit lemaradt, míg a Mighty No. 9-ben csak kismértékben vagy teljesen elmaradtunk. A gyors tempójú játékoknál, mint például a Doom, ez a lefutás túl sok. A PlayStation Now sokat javult teljesítményében, de nem elég ahhoz, hogy az árnyék szintjén legyen. 

Ebből a szempontból a Shadow közel egy-egy élményt kínál a helyi számítógépről. Tesztelésünk során soha nem ütközöttünk dadogásba vagy bemeneti késésbe. Ennek oka az, hogy a Shadow teljes Windows-számítógépet kínál. Ahelyett, hogy nagy fájlokat továbbít egy vállalati szerverről, a Shadow az összes játékfájlt a távoli asztalra lokalizálja. 

árnyék-gőz-telepítések

A legnagyobb probléma, amit a Windows néha elmaradt, az semmi, ami befolyásolja a játékélményt. Ezenkívül a Shadow akár 4K felbontást is kínál probléma nélkül. A PS Now ezzel szemben a 720p-ra korlátozódik. Bár ez nem a világ vége a teljes HD kijelzőn, a 720p PS Now adatfolyam borzasztóan néz ki 4K-os méretben. 

Ebben a fordulóban valójában nincs verseny. Hasonló a PS4 és a PC összehasonlításához. Persze, a PS4 egy lenyűgöző rendszer a célzott piac számára, de semmi sem egy dedikált játék PC-hez képest. Nagyjából ugyanúgy, a PS Now lenyűgöző, új szolgáltatás, de nem éri el az árnyék magassága közelében.

Kerek: Teljesítménypont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

5

A platform támogatása nagy kérdés a PlayStation Now szolgáltatásban. Jelenleg lejátszhatja a PlayStation Now címeket a PS4-en és PC-jén, és ennyi. Ezenkívül PS4-vezérlőre van szüksége a PC-n való lejátszáshoz. A PlayStation Now nem támogatja a billentyűzet és az egér vezérlését. 

Az árnyékkal ellentétben a probléma egyértelmű. A Shadow ügyfeleket kínál Windows, macOS, Android, iOS és Linux rendszerekhez, a közeljövőben intelligens TV-alkalmazásokkal. Az árnyék drágább, de teljesíti annak a ígéretét, hogy kedvenc játékait játszik, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használ. A PlayStation most nem.

A PlayStation Now lokalizációjának azonban előnyei vannak, nevezetesen az, hogy letölthet néhány játékot a PS4-re. Ennek ellenére a felhős játékban a játékról szól, anélkül, hogy kifinomult hardverre vagy hatalmas képernyőre lenne szükség. Ez az Árnyék kormánykerülete, amely hasonló élményt nyújt, függetlenül attól, hogy hordozható számítógépén vagy telefonján játszik-e.

Kerek: Platform támogatási pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

6

Könnyű használat

A könnyű használat szempontjából nem sokkal kell beszélnünk a Shadow-val, mindaddig, amíg megismeri a Windows asztal körüli útját. A szolgáltatásra történő feliratkozás fájdalommentes, és egy rövid óra várakozás után hozzáférhet a távoli számítógépéhez. 

Ellenkező esetben az Shadow-val folytatott egyetlen más interakciója a távoli számítógép elindítása és az előzetesen behívott gyorsbillentyűk használata az ülés befejezéséhez..

árnyék-sign-up

A PlayStation Now sokkal összetettebb, főleg a PC-n. Javasoljuk, hogy jelentkezzen be a PS4-re, és mindent kezeljen ott, mert az asztalon lévő eladási tölcsér a legjobb esetben félig sütött. Miután regisztrált egy fiókra az asztali számítógépen, letöltési linket kell találnia valahol a Sony webhelyén. A PS4 rendszeren alapértelmezés szerint a PS Now alkalmazás telepítve van. 

A PS4 tapasztalata nagyon hasonlít a PS4 operációs rendszeréhez, a Netflix-esque formátumú játékokat mutatva. Sokkal inkább aggódunk a PC-élmény miatt. A konzolokon látható felület tükrözésére a PC PS Now alkalmazás hasonló csempeszerű felületet mutat. Nagyon késő, különösen, ha billentyűzetet és egeret használ. 

playstation-őt-review-alkalmazás

Vannak más kisebb kérdések is. Például soha nem kérnek bejelentkezést; az alkalmazás csak elindul a játékválasztó képernyőn. Ezenkívül nincs kereső sáv, így a kívánt játék megtalálásához lapoznia kell a hosszú játéklistán.. 

Mindezek miatt a PlayStation Now PC alkalmazás úgy érzi, mint egy segédszerszám a PS4 megvalósításában, semmi több. 

Még ennél is rosszabb, hogy a mentéseket manuálisan kell szinkronizálnia a PS Now PC-s verziója és a konzolverzió között, sőt, még akkor sem, hogy minden játék támogatja a két platformon keresztüli játékot. A PlayStation Now nagyon egy PS4 streaming szolgáltatás, amely néha – ha szerencséd van – számítógépen is működik. 

Az Shadow viszont egy teljes értékű felhő játék, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazokat a címeket élvezze telefonján, asztalán és TV-jén. Nem sokat lehet beszélni, amikor a Shadow könnyű használatáról van szó, de a PlayStation Now összefüggésében ez jó dolog. Ez egyszerűen működik, nem számít, milyen platformon működik.

Kerek: Könnyű használat az árnyékfelhő-játékhoz

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

7

lefedettség

A Shadow és a PlayStation most vadul eltérően határozza meg a „lefedettség” fogalmát. Az Shadow-tól kezdve csak az Egyesült Államokban érhető el, és még akkor is nem minden állam támogatja teljes mértékben.

Másrészről, a PS Now elérhető hosszú országok listáján, köztük Ausztria, Kanada, Finnország, Dánia, Belgium, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Japán, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság.

A PlayStation Now sokkal szélesebb körben terjed, de ez valószínűleg azért van, mert hátráltatja a meglévő PlayStation Network infrastruktúrát. Bár nem tudjuk biztosan tudni, a PS Now GYIK azt sugallja, hogy a PSN hálózatán kívüli egyes szerverek PS Now szerverekként működnek. Úgy tűnik, hogy ezek közül nem elég.

 Tekintettel arra, hogy a játékosoknak sorba kell állniuk, valószínűleg túl kevés szerver képes kielégíteni a keresletet, ami annál is inkább bosszantó, mivel ezek a szerverek csak a 720p sebességű játékokat közvetítik. A Shadow kisebb hálózattal rendelkezik, de sokkal jobban támogatja a hálózatán belüli embereket. 

A Shadow hivatalosan elérhető mind az Egyesült Államok kontinentális államainak mind a 48 területén. Azonban csak az említett 38 államban élnek. 

A többi tíz – Washington, Utah, Wyoming, Arizona, Idaho, Colorado, Montana, Alabama, Georgia és Florida – „felfedezési mód” államoknak tekinthető. Ez azt jelenti, hogy számos tényező miatt, beleértve a terepet és az infrastruktúrát, az Shadownak problémái lehetnek ezeken a területeken. 

árnyék-lefedettség

Ha élő állapotban van, a Shadow könnyű nyerni ezt a fordulót.. 

A PlayStation Now azonban a helyek szélesebb körét támogatja, még akkor is, ha ezeket a helyeket nem támogatják olyan jól, mint az Egyesült Államok az árnyék. Emiatt a PS Now-nak nyerjük ezt a fordulót. 

Kerek: A PlayStation hírlapja

Árnyék felhő játék logó
PlayStation Now logó

8

Végső gondolatok

A hét fordulónkból Shadow öt győzelmet nyert a PlayStation Now kettőhöz. Noha ez a Shadow földcsuszamlásaként hangzik, hasonló eredményt találtunk a Shadow vs GeForce Now mérkőzésen. Nem az, hogy a PlayStation Now rossz szolgáltatás, hanem az, hogy a Shadow csak a ligák előtt áll a piac többi részén.

Nyertes: Shadow

Bár a Shadow erősebb és rugalmasabb, mint a PlayStation Now, okok miatt ragaszkodni kell a Sony ajánlatához. Ha PS4 rajongó vagy, a PlayStation Now kiváló szolgáltatás. A játék streaming aspektusa gyenge, de több mint 300 játék letöltésének és lejátszásának képessége (kb. 500 további felhőben) helyben megéri az előfizetés költségeit. 

Egyetért-e azzal, hogy a Shadow nyeri a győztest, vagy a PlayStation Now jobb választás? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map