Shadow vs GeForce Now: A Cloud Gaming legjobbja 2020-ra

A felhős játék a forró, új megjelenő technológia, olyan vállalatokkal, mint az Nvidia, a Microsoft és a Google a gyűrűbe dobják kalapjukat. Annak ellenére, hogy a végtelen erőforrások ezen új szolgáltatások felé fordulnak, az évek óta működő felhős játékplatformok továbbra is megmutatják a nagy kutyákat,. 

Ez az oka annak, hogy úgy döntöttünk, hogy új jövevényt és valakit a régi őrből dobunk a mérkőzésre. Ebben az Árnyék vs GeForce Now összehasonlításban a pénz ellen irányulunk, hogy meglátjuk, melyik uralkodik legfelsőbb módon. A forduló sorozatában összehasonlítjuk a két pontot, a játék támogatását, a könnyű használatot, a teljesítményt, a lefedettséget és egyebet összehasonlítva.. 

Ha többet szeretne tudni a két szolgáltatásról, akkor feltétlenül olvassa el az Árnyék és az Nvidia GeForce Now áttekintést. Feltétlenül olvassa el a legjobb felhő játék útmutatónkat, hogy képet kapjon arról, mit keresünk egy szolgáltatás megítélésekor.

Harc felállítása: Shadow vs GeForce Now

Dobjuk el az árnyékot és a GeForce Now-ot a gyűrűbe, hogy megnézhessük, melyik jelenik meg a tetején egy hét fordulóban. Minden forduló megér egy pontot, és a pontokkal versenytársaink felé haladunk, amint megyünk. A végén összeadjuk a pontszámokat, hogy megtudjuk, melyik felhő játék szolgáltatások jobb. 

Mint azonban az összes összehasonlításban elmondjuk, jó ötlet az egyes szakaszok elolvasása, ahelyett, hogy csak a nyertesekre szánnánk. Vannak olyan fordulók, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a személyes preferenciákra, és két polarizáló szolgáltatással versenytársakként, ami megváltoztatja a dolgokat. 

Például a Shadow és a GeForce Now sokkal eltérő megközelítést alkalmaz az árazásra, tehát az adott forduló nyertese a költségvetésétől függően eltérő lehet az Ön számára.. 

Más felhős játékszolgáltatásokkal összehasonlítva az Nvidia GeForce Now és az Shadow a csomag tetején vannak, tehát nehéz kettővel hibázni. Ennek ellenére, tesztelésünk alapján mindenkinek előnye van.

1

Játék könyvtár

Talán a legnagyobb különbség a Shadow és a GeForce Now között a játékkönyvtár. A GeForce Now-val kezdve csak olyan kiadók játékait támogatja, akik úgy döntöttek, hogy integrálódnak a szolgáltatáshoz. 

Bár ez igaz a legtöbb felhőalapú játék szolgáltatásra, több kiadó az utóbbi hónapokban kivonta játékát a szolgáltatásból, így a GeForce Now játékkönyvtárának jövője bizonytalan maradt.

GeForce-most-metró

Még olyan kiadókkal is, mint a Bethesda, amelyek a címeiket a virtuális polcokról húzzák, a GeForce Now sok játékot támogat. Rendelkezésre állnak olyan versenytársak, mint a Fortnite és az Counter-Strike: Global Offensive, valamint számos kisebb játék, beleértve a Celeste, Salt and Sanctuary és a Torchlight II játékot..

A PlayStation Now-nal ellentétben azonban ezeknek a játékoknak a licencével kell rendelkeznie (olvassa el a PlayStation Now áttekintést és a GeForce Now vs PlayStation Now darabot). A GeForce most már egy maroknyi DRM platformot támogat, beleértve az Epic Games Launcher, az Uplay és természetesen a Steam szolgáltatást.. 

A DRM-platformokat azonban csak bizonyos címek támogatják. Ha olyan játékot birtokolsz, amelyet a GeForce Now nem támogat, még akkor is, ha általában támogatja a játékot, akkor szerencsétlen. 

Az árnyék sokkal megbocsátóbb. Egyes játékok támogatása helyett a Shadow a Windows teljes telepítését biztosítja a felhőben. Ez azt jelenti, hogy minden olyan játék, amely normál esetben PC-n fut, futtatható az Árnyékon. Mint a GeForce Now-hoz, bármilyen játékhoz digitális licencre van szüksége, de ez igaz a legtöbb felhő játék szolgáltatáshoz. 

árnyék-Slider1

A PC-n szó szerint minden játék támogatása mellett a Shadow megközelítése sok előnnyel jár, amikor a DRM platformokra vonatkozik. Ha például a The Witcher 3 tulajdonosa a GOG-on, és nem a Steam-en, akkor ez nem jelenti a Shadow problémáját. A GeForce Now-ban azonban ez az, mivel a The Witcher 3 csak a Steam támogatja. 

Hasonlóképpen, játszhat DRM-mentes játékokat a Shadow-on is, amit minden más felhőalapú játékpálya hiányzik. A Shadow és a GeForce Now közötti megközelítés finom különbsége mindent megváltoztat, amikor a játék támogatásáról van szó. A GeForce Now bizonytalan jövőjével és a Shadow végtelen címetámogatásával a győztes ebben a fordulóban egyértelmű. 

Kerek: Game Library pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

2

Árazás

A Shadow nemrégiben vezette be az új árazást, az Nvidia GeForce Now pedig csak egy ingyenes, zárt bétaverziót hagyott el, tehát sokat kell beszélni erről a fordulóról. 

A kettő egyszerűbbével kezdve a GeForce Now-nak két előfizetési szintje van az írás idején. Van egy ingyenes verzió, amely korlátozott munkamenet-hosszat és általános hozzáférést biztosít a játékokhoz, valamint egy fizetett változat, amely maroknyi extrát tartalmaz. 

Havonta 5 dollárért elsőbbségi hozzáférést kap a játékokhoz – vagyis nem kell sorba állnia – akár hat órás munkamenetet, valós idejű sugárkövetést és egy 90 napos ingyenes bevezetési időszakot. Az ingyenes verzió viszont csak egy órás játékmenetet és szokásos hozzáférést kínál, így az igények függvényében lehet, hogy várnia kell bizonyos játékok lejátszását.. 

Van egy nagy figyelmeztetés az Nvidia GeForce Now árképzésével kapcsolatban: ez meg fog változni. A havonta 5 dolláros alapítói terv csak 12 hónapra alkalmazandó. Ezen idő elteltével az előfizetőknek fizetniük kell az Nvidia által az akkori díjszabás mellett döntött összeget, amely valószínűleg meghaladja a jelenlegi árat..

Az árazás miatt a GeForce Now kevésbé érzi magát teljesen megjelent termékként, és inkább fizetett bétaként. Noha sok rokon kidolgozására került sor – ezekről később többet fogunk beszélni -, az időkorlátozott árazás azt sugallja, hogy az Nvidia a GeForce Now piacra dobására szolgál, és később kitalálja a közgazdaságtanot. Valószínűleg válasz a Google Stadia-ra (olvassa el a Google Stadia áttekintésünket és a Google Stadia vs GeForce Now összehasonlítást). 

A Shadow új árképzése

A Shadow nemrégiben átalakította árképzési struktúráját, költségvetésétől függően sokkal több változatosságot kínál. Noha sokkal drágább, mint a GeForce Now, a Shadow teljes Windows 10 asztali számítógépet kínál. Ezenkívül az árképzés egyelőre statikus. Nem kell aggódnia, hogy előfizetési ára egy év után ugrik. 

Három terv létezik, de csak egy áll rendelkezésre az írás idején. A Boost-terv havonta 15–12 dollárba kerül, attól függően, hogy egy évet előre vásárol, vagy havonta fizet. 

Ezen az áron kapsz egy GTX 1080-nak megfelelőt, a teljes HD-játék támogatásával, 60 képkocka másodpercenként. A Boost előfizetők 256 GB tárhelyet kapnak a kapuból, a frissítés lehetőségével. 

Az Ultra és a Végtelen tervek még nem érhetők el – a Shadow várólistája folyamatban van -, de sok szempontból javítják a Boostot. Mindkét terv 4K-s játékra vonatkozik, valós idejű sugárkövetéssel, és a tárolás frissítésével jönnek a rendszerindításhoz. Ezeket a terveket májusban indítják el, így ha feliratkozik a várólistára, akkor azonnal hozzáférhet hozzájuk. 

Ez a kör trükkös. Az Shadow kétségkívül drágább, de csak azért, mert az Nvidia még nem adta ki teljes mértékben a GeForce Now árképzését. Ha fizet, akkor az árnyék a biztonságosabb. A GeForce Nownak most ingyenes terve van, Shadow pedig nem. Ez elég ahhoz, hogy a GeForce Now-t az asztalra tedd ezen a fordulón. 

Kerek: A GeForce Now árképzési pontja

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

3

Jellemzők

Ami a felhő játékot illeti, a funkciók egy tucat dollár pénz, a cégek marketing pontjelző pontokat bocsátanak ki annak a technológiának, amely éppen a lábát emeli le a földről. Ennek ellenére két versenytársunknak van néhány egyedi kínálata, amely elválasztja őket a piac többi részétől.

Még a marketing hoopla használatával is a Shadow rendelkezik a legrelevánsabb funkciókkal a felhő játék szolgáltatásai közül: egy teljes Windows 10 asztali számítógép. A Shadow-ba történő vásárláskor nem csak a felhőben való játékot vásárolja meg. Inkább hozzáférést vásárol egy nagyobb teljesítményű, személyre szabott távoli asztalhoz.

árnyék-windows-beállítások

Bármit, amit megtehetsz egy normál számítógépen, megteheted az Shadow-val (a torzításon kívül; ez nem-nem). A távoli számítógéphez minden olyan számítógépes hardver tartozik, amelyet bármilyen játékszámítógép is igényelne. A csúcskategóriás tervekkel a Shadow támogatja a valós idejű sugárkövetést Titan RTX-ekvivalenssel, 32 GB RAM-mal és gigabites hálózattal. 

Az Nvidia GeForce Now a játék streamingre korlátozódik, de ennek néhány előnye is van. Nevezetesen, a játékokat automatikusan telepíti és javítja a get-go, így rögtön ugrálhat. Nincs tárolóhely, amely miatt aggódni kell. Az Shadow egyik hátránya, hogy a játékok tárhelyet foglalnak el a távoli PC-n. 

Mint a Shadow, a GeForce Now támogatja a valós idejű sugárkövetést is, ami az Nvidia szempontjából sem meglepő, mert a GPU-kat is képessé teheti az adott technológiára. A GeForce Now legérdekesebb tulajdonsága, hogy miként integrálódik más Nvidia szolgáltatásokhoz. Az Nvidia Highlights például lehetővé teszi a felvételek könnyű rögzítését és megosztását.

Annak ellenére, hogy ez egy kedvező tulajdonság, ennek a fordulónak valójában nincs verseny. A Shadow mindent kínál, amit a GeForce Now tesz, és még sok minden más, a játékokon kívüli szinte minden Windows alkalmazás támogatásával. 

Kerek: Jellemzői pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

4

Teljesítmény

A felhő játékának jelenlegi állapotában minden a teljesítményre vezet. Szerencsére a GeForce Now és az Shadow a legjobbok közé tartoznak, így a Vortex és a Blacknut por maradt a porban (olvassa el a Vortex és a Blacknut áttekintést). Ennek ellenére az árnyéknak van előnye a grafikus hűség szempontjából.

Mindent tisztességesen tesztelve mindkét szolgáltatásban teszteljük a Doom, a Cuphead és az Counter-Strike: Global Offensive játékot. A GeForce most már könnyedén lépést tarthat az egyes címekkel, még a Doom gyors ütemű fellépésével is. CS: A GO bemutatott néhány csuklást, így alkalmatlanná tette a versenyképes játékhoz. Néhány alkalmi mérkőzésre azonban a teljesítmény jó. 

A legnagyobb probléma, amelyet felmerültünk, a menük bemeneti lemaradása volt. Bár ritkán vettek észre bármilyen játék közbeni hátsó nézetet, a kurzor csak kissé elmaradt a menükben. Ez egy kis kérdés, de elég ahhoz, hogy jelezze, hogy a felhőben játszol, nem helyben. 

Csalódásokkal is azt tapasztaltuk, hogy a játékok teljes HD formátumban futnak, nem pedig 4K-val. Az Nvidia GeForce Now bétaverziója lenyűgözően támogatta a különböző felbontásokat.

GeForce-most-slider2

Shadow, viszont, megbonthatatlan volt a helyi játékélménytől. Doomban könnyen meg tudtunk érni 120 kép / mp sebességet 1080p és 60 kép / mp sebességgel 4K sebességgel. CS: A GO és a Cuphead is kiválóan teljesítettek. Noha a streamingben alkalmi hiba történt, ez nem volt elég a tapasztalat megbontásához. 

árnyék-gőz-telepítések

Úgy érezte, valóban személyesen élvezheti a helyi játékélményt, és illeszkedik az összes olyan grafikai opcióhoz, amelyet egy PC-lejátszó igényelhet. Jelenleg a Shadow a végleges felhő játékplatform, olyan lehetőségekkel, mint a Google Stadia és a GeForce. Több, mint néhány éve elavult (olvassa el a Google Stadia vs Shadow összehasonlító oldalunkat). 

Kerek: Teljesítménypont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

5

Platform támogatás

A felhő játék egyik értékesítési pontja a játék bármilyen eszközön. Szerencsére a Shadow és a GeForce Now ezt tudják, és kiváló platformtámogatást nyújtanak. Az utóbbitól kezdve telepítheti a GeForce Now operációs rendszert Windows, macOS, Nvidia Shield, legalább 2 GB memóriájú Android készülékekre és Android 5.0 vagy újabb verzióra.. 

A GeForce Now-tól még ezekkel a platformokkal együtt hiányzik néhány operációs rendszer, nevezetesen a Linux és az iOS. A Shadow támogatja ezeket a platformokat és még sok más. Jelenleg vannak Windows, MacOS, Android, Android TV, iOS és Linux ügyfelek. A jövőben olyan alkalmazások is megjelennek az LG intelligens TV-jén. 

A Shadow a támogatott platformok hosszabb listájával rendelkezik, ám az intelligens TV-vel való esetleges integrációja különbséget tesz számunkra. A felhőalapú játék lényege az, hogy elindíthat egy alkalmazást az intelligens TV-jén, és elkezdheti a PC-játékokat kiegészítő hardver nélkül. Az írás idején az Shadow volt az egyetlen társaság, amely ezt az álomot valóra váltotta.

Kerek: Platform támogatási pont az árnyék felhő játékához

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

6

Egyszerű használat

A bétaverzióban a GeForce Now-nak néhány problémája volt, nevezetesen amikor a játékot szervezték. A kiadás óta az Nvidia egy teljesen új felhasználói felülettel felszerelte a szolgáltatást, és bár sok eredeti kérdésünket megoldottuk, van néhány maroknyi hír. A GeForce Now nem teszi egyszerűvé az új játékok felvételét a könyvtárába. 

A folyamat így működik: megkeresi a játékához hozzáadni kívánt játékot, rákattint egy „plusz” gombra, és hozzáadódik a fő képernyő részéhez. Ez egy egyszerű folyamat, de hiba. Nincs külön könyvtár vagy támogatott játék képernyő, vagyis nem szűrheti a játékot a könyvtárban, vagy újakat nem fedezhet fel. Mindent a keresősávon keresztül kezelnek.

GeForce-most-metró

Kicsinek tűnik, de a gyakorlatban a dedikált könyvtári oldal hiánya miatt a GeForce Now felhasználói felülete félkésznek érzi magát. Könyvtára egy csúszkán jelenik meg, öt játék egyszerre. Bár ez jó 15 vagy 20 játék esetén, a probléma akkor válik nyilvánvalóvá, ha van, mondjuk, legalább 100 könyvtár. Egyszerre ötször a játékodon történő zökkenőmentesítés csak bosszantó. 

GeForce-őt expandált játék

Az árnyékot sokkal könnyebben lehet használni, mert csak Windows. A regisztráció folyamata fájdalommentes, mivel a Shadow egyszerűen csak azt kérdezi, hogy hol tartózkodik, és hogyan kívánja telepíteni a Windowsot. Egyébként csak annyit kell tennie, hogy igazolja az e-mail címét, és telepíti az Árnyék alkalmazást.

árnyék-sign-up

Ugyanakkor nem kezdheti el a játékot. Az árnyéknak időbe telik a Windows telepítése, és mindent konfigurál, mielőtt készen állna a bejutásra. A folyamat nem túl hosszú – kevesebb mint egy óra múlva kaptunk hozzáférést -, de nem olyan pillanat alatt, mint a GeForce Now. Ezenkívül telepítenie kell azokat a játékokat, amelyeket játszani szeretne, miután a gép készen áll. 

árnyék-startup

Ennek ellenére a várakozás megéri. Az árnyékhoz a Microsoft Edge és az árnyék vezérlőpanel van betöltve, amelyek utóbbi néhány gyorsbillentyűt kínál a rendszerből való indításhoz. Mivel ez egy teljes Windows telepítés, könnyen telepíthettük a Google Chrome-ot, és a Steam üzembe helyezhető és működőképes (olvassa el a Google Chrome áttekintését). 

Ezután a Shadow éppen olyan, mint a Windows. Bár egy kis időbe telik, amíg minden felkészül, az nem túl rossz, mindegyiket figyelembe véve. A GeForce Now-hoz képest a Shadow sokkal ésszerűbb élményt nyújt, még dedikált alkalmazás nélkül is. 

Kerek: Könnyű használat az árnyékfelhő-játékhoz

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

7

lefedettség

Amint más területeken láttuk, a Shadow és a GeForce Now sokkal eltérő megközelítést alkalmaz a lefedettséghez. A Shadow-tól kezdve a szolgáltatás csak az Egyesült Államok kontinentális részén érhető el, sőt akkor is egyes államok többet támogatnak, mint mások: A 48 kontinentális régió 38-át „élőnek” tekintik, vagyis teljes mértékben támogatják az árnyékot.. 

A másik 10 „feltárási mód” állapot. Noha az árnyékot ezekben az államokban technikailag támogatják, számos tényező akadályozhatja az élményt, ideértve az infrastruktúra hiányát vagy a nehéz terepet. Ha Washingtonban, Idaho-ban, Montanában, Wyomingban, Utahban, Coloradoban, Arizonában, Alabamában, Grúziában vagy Floridában tartózkodik, akkor lehet, hogy vannak problémái a Shadow-val. 

árnyék-lefedettség

A GeForce most sokkal nagyobb területeket fed le szervereivel. Elérhető az Egyesült Államokban és Európában, az e helyszíneken belüli területekre vonatkozó külön korlátozások nélkül. Noha lenyűgöző, az Nvidia döntése, hogy széles ecsetvonással festenek, következetlen teljesítményt jelenthet, attól függően, hogy hol tartózkodik. 

Teljesítményvizsgálatunk során a Shadow sokkal következetesebben teljesített, mint a GeForce Now, annak ellenére, hogy a tesztelési helyet mindkettő hivatalosan támogatja. Noha a Shadow lefedettsége kevésbé lenyűgözőnek tűnik papíron, a gyakorlatban jobban működik. Ha a lefedettséget bizonyos helyekre központosítja, a Shadow sokkal jobb élményt tud biztosítani a támogatott területeken. 

Egyik sem a Project Cloud szintjén (olvassa el az Shadow vs Project xCloud összehasonlítást) azzal a képességgel, hogy felszólítsa a Microsoft Azure hálózatot a kibővíthetőség érdekében (olvassa el a Project xCloud áttekintést). Ennek ellenére el kell nyernünk a Shadow-t. A GeForce Now szélesebb körben terjed, de ez a gyors terjeszkedés a gyakorlatban nem jelent meg.

Kerek: Lefedettségi pont az árnyékfelhő-játékok számára

Árnyék felhő játék logó
GeForce Now logó

8

Végső gondolatok

A Shadow vs Nvidia GeForce Now párbeszéd hét fordulója közül az Shadow hat győzelmet élvez a GeForce Now egyikében, ami érdekes, tekintettel arra, hogy a felhő játékkal kapcsolatos véleményeinkben a kettő a nyak és a nyak. Ha van valami, megmutatja, mennyire fejlődik a fiatal felhős játék, mint kialakulóban lévő technológia, és hogy milyen messze van az árnyék a versenytől. 

Nyertes: Shadow

Egyetért azzal, hogy az árnyék a jobb választás, vagy a GeForce Now szolgáltatással van beállítva? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me