Mi a torrenting? 4 dolog, amit tudnod kell

Valószínűleg hallott már az internetes kalózkodásról és a szerzői jogok megsértéséről, és hogy ezt valami zaklató néven tette lehetővé. De mi az a kínzó pontosan? Hogyan működik? Ebben a cikkben a Cloudwards.net elmagyarázza neked, mi a torrenting, a torrentinghez kapcsolódó kockázatok, és hogyan lehet elkezdeni az ön létrehozását és a fájlok letöltését.

Mielőtt elkezdenénk, tisztában kell lennie azzal, hogy a torrenting a fájlok megosztása egyfajta formája, és önmagában nem illegális. A torrent oldalakon megtalálható dolgok többsége azonban szerzői joggal védett anyag, és ezek letöltése nagyon nem engedélyezett; ha filmet, könyvet vagy játékot torzít, megsérti a törvényt. Amit csinálsz, rajtad múlik, de tudja, hogy a saját várakozása szerint csinálja.

Hogyan működik az ördög

Amikor letölt valamit az internetről, általában rákattint a letöltés gombra, és a fájlok úgy kerülnek a számítógépére, mint a mennyből származó manna. A torrentálás másképp működik: ahelyett, hogy egy kiszolgálót vitt volna le egy fájlról, és egészen letölti, egy torrent (más néven “tracker”) felbontja a nagy fájlt, és apróra darabolja, és úgynevezett “csomagok”. ”

Ezek a csomagok teljes egészében a szerveren vannak (az úgynevezett „vetőgép”), de megoszlanak a számítógépek hálózatán is, és letöltik ugyanolyan fájlt, mint Ön. Ezeknek a „társaiknak” (vagy a torrentszóban szereplő „kikötőknek”) ugyanazon fájl kissé eltérő része van. A letöltött torrent fájl nyomon követi, hogy ki melyik csomagot használja, és hány alternatívát tölt le, ahonnan letölt.


© Wikipedia

Mindegyik előadó apró mini-szerverként működik. Ez jelentősen csökkenti az általános hálózati terhelést, és nagyon érdekesvé teszi a korlátozott sávszélességgel rendelkező emberek számára; a hátránya, hogy letöltés közben is feltölt, és ezzel növeli az internetkapcsolat terhelését.

Ennek eredményeként a letöltési folyamat átlagosan lassabb, mint a közvetlen letöltés esetén; általában eleinte sokkal lassabb, majd elindul, miközben megy. Ennek köze van ahhoz a tényhez, hogy a letöltési sebesség és a feltöltési sebesség bizonyos mértékben kapcsolódik egymáshoz: minél többet tudsz hozzájárulni a torrenthez, annál többet tudsz felszívni.

Egy másik tényező, amely lelassítja a torrentokat, az, hogy a letöltési kapcsolat általában sokkal kevésbé stabil, tehát számíthat arra, hogy több megszakítást tapasztal, mint amit a közvetlen letöltésekhez szoktak. Ha nagyon gyors kapcsolatot létesít, a különbség elhanyagolható, de a lassabb kapcsolatokkal rendelkező emberek frusztráltak lehetnek az állandó lelassulások miatt..

A kínzás veszélyei

Nagyon kevés kockázattal jár a kínozó tényleges folyamata: mivel letöltöted azt társak hálózatából, a számítógépes vírus elrepülésének esélye kisebb, mint a szokásos letöltések esetén. A kínzó közösség szintén segít ebben, mivel a legtöbb ember egy torrent alatt hagy megjegyzéseket, mondván, hogy jó vagy rossz..

Ennek ellenére érdemes vigyázni a vírusokkal terhelt fájlokat elhelyező trollokra, és emlékezni arra, hogy amikor valami túl jónak tűnik, hogy igaz legyen, általában az. A legjobb, ha távol tartózkodik azoktól a feltöltőktől, amelyeket nem ismersz, és olyan torrentoktól is, amelyeknek nincsenek megjegyzéseik, vagy előfordulhat, hogy számítógépe számítógépes bűnözők vagy különösen csúnya tréfa áldozatává vált..

Kínzó és szerzői jogok megsértése


© PRSA-NY

Mint már korábban elmondtuk, a szerzői joggal védett anyagok letöltése illegális, és a kínzó fájdalom valószínűleg a legnagyobb kockázat. A kalózkodás elleni aktivisták azt állítják, hogy a szerzői jogok megsértése (nagyrészt torzítás útján) az Egyesült Államok gazdaságának évente 250 milliárd dollárt fizet, és nem akarják, hogy feküdjenek.

Vitatják, hogy ez a szám helyes-e, de a szerzői jogok megsértése határozottan valóság. Számos ország teljes mértékben lezárta a fájlmegosztó webhelyekhez való hozzáférést, például a The Pirate Bay és a Kickass Torrents, míg az Egyesült Államokban az filmeket illegálisan töltötték le. Ezek a ruhák általában semmit sem eredményeznek, de szerencsétlenné válhat, és bírót kaphat, aki rátapad.

Az adott golyó elkerülésének legjobb módja az, hogy abbahagyja a torzítást, vagy valószínűbb, hogy VPN-t használ a digitális lábnyom elfedésére. Összeállítottuk a torrentinghez használt legjobb VPN-ek listáját, de ha úgy dönt, hogy másikat használ, akkor vegye figyelembe, hogy e tekintetben nem minden VPN jön létre egyenlően..

Szüksége van egy olyan VPN-re, amely elrejti a letöltési és feltöltési nyomvonalat, és nemcsak a meglátogatott webhelyeknek és még inkább egy kill kapcsolónak is van, így nem találja magát, hogy megnyitja a nyitott kapcsolatot, amikor a VPN leesik. A DNS-maszkolás, mint bármely más biztonsági intézkedés, szintén hasznos bónusz.

Az Torrenting használatának megkezdése

A technológiát és a jogi dolgokat elkerülve, térjünk hozzá a szórakozáshoz: torrenting. Most valóban nem javasoljuk, hogy valamilyen VPN nélkül induljon el, ezért nézze meg a legjobb VPN-cikket, és vegye fel velünk a kapcsolatot, főleg, ha az USA-ban, Európában vagy Kanadában él. Bár az internetszolgáltatók abbahagyták a szerzői jogi értesítések küldését, jobb, ha biztonságban vagy, mint sajnálom.

Most, mielőtt megtalálná a torrentokat, rendelkeznie kell egy speciális programmal, amely lehetővé teszi a vetőgépek és az iratosok csatlakoztatását, úgynevezett „ügyfél”. Rengeteg közül választhatunk, de az µTorrent, a Transmission és a BitTorrent a legnépszerűbbek, az átvitel pedig az egyszerű felület személyes kedvelt.

Bármelyik telepítve van, és a VPN fel van-e állítva és működik, most már beléphet az internetre, és megtalálhat egy torrenting webhelyet. A két legnagyobb webhely a The Pirate Bay és a Kickass Torrent, de mivel sokat mozognak, akkor legjobb, ha magad keresed, hogy megtaláld őket (a bűnüldöző szervek az egész világon egy Tomban üldözik őket) & Jerry stílusú hajsza). Egy másik lehetőség, hogy megnézheti a legjobb alternatív torrent-webhelyekről szóló cikket.

A Kalóz-öbölben van a legtöbb cucc, és elég könnyű keresni; bónuszként a megjegyzés szakaszában általában több ember mond el valamit a kívánt torrentről, ezért érdemes ott indulnia. Csak írja be, amit meg szeretne találni (ne felejtse el kattintani arra a kategóriára, amelyben szerepelni fog, vagy pontosan megtudja, mennyire igaz a 34. szabály), és megjelenik az eredmények.

Érdemes találni egy „egészséges” torrentot, amelyben rengeteg vetőgép és oktató található (a torrent neve mögött vannak számok, nincs képernyőkép, mert nos…), ám mégis nem túl rossz az arány . Hüvelykujjszabályként vetőgépenként három oktató nagyon jó, míg vetőgépenként ötnél több tolja.

Olvassa el gyorsan a megjegyzéseket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem foglalkozik-e csalással, bár ne felejtse el, hogy még mindig az internet, így a trollok bőven vannak. Miután elégedett vagy, kattintson a „Szerezd meg ezt a torrentet” lehetőségre, és elmész. A Kalóz-öböl mágneskapcsolatokat használ, így kattintás után valószínűleg jó lenni, de ha Kickass torrentekre keres, meg kell találnia a letöltött tracker torrent fájlt, és manuálisan kell megnyitnia. Akárhogy is marad, várjon a letöltés befejezéséig.

Végső gondolatok

És ez valójában minden, amiben van. Ne feledje, míg a fájlmegosztás törvényes, a szerzői jogok megsértése nem. Mindig használjon VPN-t, ebben az esetben a kedvencünk az ExpressVPN (olvassa el az ExpressVPN áttekintésünket, hogy megtudja, miért), hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kapja meg a Johnny Law-t Ön után. Ezen kívül, boldog vadászat!

Mit gondolsz a torzításról? Van kérdése a cikk elolvasása után? Értesítsen minket az alábbi megjegyzésekben, köszönöm, hogy elolvastat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me