Hogyan lehet áthelyezni a Steam játékot egy másik meghajtóra: A 2020 útmutató

A mai játékok nem szenvedélyesen hatalmasak. A régi időkben a játék méretét az adott közeg korlátozta. A szélessávú internet és a digitális letöltések megjelenésével azonban a játékok meghaladták a fizikai médiumokat és exponenciálisan növekedtek, csak a merevlemez-terület és a sávszélesség korlátozta őket.


Vagyis számos oka van annak, hogy a felhasználóknak meg kell keverniük a játékot a meghajtók között. Akár helyet kell foglalnia a legújabb játékhoz, akár új meghajtót választottál, a játék leginkább a Steamben, a világ legfontosabb digitális PC-s játékplatformján, néhány módszerrel mozgathatja a játékot..

Meg fogjuk mondani, hogyan lehet egy játékot áthelyezni, vagy egy teljes Steam könyvtárat áthelyezni egy másik meghajtóra. Ha nemrég kapott egy új merevlemezt, olvassa el a merevlemez törlésére és a merevlemez particionálására vonatkozó útmutatót.

Hozzon létre egy új Steam könyvtárat

Először be kell állítania egy új könyvtárat a Steam játékokhoz, ami egy egyszerű folyamat.

1. lépés: Ha a Steam kliens nyitva van, kattintson a “Steam” elemre a bal felső sarokban. Ezután válassza a legördülő menüből a „beállításokat”. Ezzel elindít egy külön ablakot.

Gőz-beállítások

2. lépés: Ebben az ablakban a bal oldali navigációs panelen kattintson a „letöltések” elemre. Ezután a jobb oldali ablaktáblán a teteje felé kattintson a „Steam könyvtár mappák” elemre. A folyamat így néz ki:  

Gőz Letöltések

3. lépés: Innentől kattintson az „Új könyvtár mappa hozzáadása” elemre, majd keresse meg a megfelelő meghajtót, és kattintson az „Új mappa hozzáadása” elemre. Adjon neked a könyvtárat bármilyen tetszés szerint. Miután ezt megtette, kattintson a „Kiválaszt” gombra, hogy hozzáadja a Steam könyvtár mappáinak.

Gőz-könyvtár

Játékok áthelyezése új könyvtárba

Most, amikor létrehozott egy másodlagos könyvtárat a játékok számára, megkezdhetjük azok mozgatását.

1. lépés: Kattintson a jobb gombbal egy telepített játékra, és válassza a „tulajdonságok” lehetőséget.

Gőz-Properties

2. lépés: A felbukkanó menüben kattintson a „helyi fájlok” fülre. Lépjen a lista aljára a lap alatt, és válassza a „Telepítési mappa áthelyezése” lehetőséget..

Gőz-Move-Install

3. lépés: Egy új ablak arra kéri, hogy válasszon egy könyvtárat a játék áthelyezéséhez a legördülő menüből. Válassza ki a korábban létrehozott könyvtárat, majd kattintson a „mappa áthelyezése” elemre.

Gőz-Move-mappa

Ez az. A Steam áthelyezi a játék helyi fájljait az új könyvtárba, és szabad hely marad az új játék, vagy az összes macska .gif számára. A folyamat sokkal unalmasabb volt, mivel a Steamnek nem volt beépített funkciója a játékok mozgatásához anélkül, hogy újra kellett volna telepíteni őket, ezért ügyeljen arra, hogy a Steam legújabb verzióját futtassa, hogy élvezze ezeket az életminőségi funkciókat..

Könyvtár mozgatása

Csak a mozgó játékokat fedjük le külön-külön, de valószínűleg át kell helyeznie egy teljes könyvtárat egy új meghajtóra. Meglehetősen könnyű összegyűjteni a játék duzzasztó gyűjteményét, különösen, ha kedvedre vágyik a Steam-eladások megbánhatatlan megnyilvánulására. Hé, ez történik legjobban. Akárhogy is is van, a Steam könyvtárak mozgatása egyszerű.

Indítás előtt javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a mozgatott Steam mappáról, ha a dolgok elhaladnak. Készíthet egy másolatot a helyi megőrzéshez vagy a Steam biztonsági mentési funkciójának használatához.

1. lépés: Hozzon létre egy Steam könyvtár mappát a fenti utasításokat követve, majd zárja be a Steam klienst.

2. lépés: Keresse meg az áthelyezni kívánt Steam telepítési mappát. Azonnal törölje az összes fájlt és mappát, a „Steamapps” és a „userdata” kivételével.

Gőz-Install-Path

3. lépés: Vágja ki és illessze be a Steam mappát a létrehozott új elérési útba. Például E: \ SteamLibrary névre hívhatják

4. lépés: Nyissa meg újra a Steam alkalmazást és jelentkezzen be, majd mutasson a Steam-re az új könyvtárhoz, és ha szükséges, ellenőrizze a játékfájlokat. Ha problémákat tapasztal, próbálja meg eltávolítani és újratelepíteni a Steam alkalmazást. A Steam támogatási oldal szintén hasznos lehet.

Gőz és a felhő

A Steam Cloud nagyszerű, és arra készteti bennünket, hogy túléltük a játék primitív korszakát, amikor a felhő mentése nem létezett, és a fájlok mentése csak egy gépen vagy memóriakártyán volt korlátozva.

A Steam-szel sokan valószínűleg tudnak a Steam Cloudról. A Steam által üzemeltetett felhőtárolás lehetővé teszi a felhasználók számára a felhőalapú mentéseket, a játékok biztonsági mentését és visszaállítását, a Steam felhasználói beállításainak tárolását és hasonlókat. Ennek ellenére nem minden játék támogatja a funkciót, különösen a régebbi címek.

A megoldás egy felhőalapú tároló szolgáltató, például a Sync.com, vagy egy online biztonsági mentési szolgáltatás, például a SpiderOak ONE használatával jár, amely nem korlátozza Önnek egyetlen szinkronizálási mappát. Az egyik szolgáltató segítségével beállíthatja saját mentési sebességű felhő mentéseit annak biztosítása érdekében, hogy a játék legfrissebb mentési fájlját használja, függetlenül attól, hogy hol játszik.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy miért szeretjük a SugarSync és a SpiderOak ONE-t, olvassa el a Sync.com és a SpiderOak ONE áttekintést.

Végső gondolatok

Azoknak, akik 2017 előtt óta használják a Steamet, valószínűleg emlékeznek a meghajtók közötti mozgó játékok és a szimbolikus hivatkozások használatának unalmára. Szerencsére a Steam játékok mozgatása manapság sokkal könnyebb, és remélhetőleg bebizonyítottuk ezt.

Ha a játék mozog tételekben vagy a könyvtárak mozgatására, akkor a Steam fejleszthető. Bár az olyan riválisokkal összehasonlítva, mint például az Origin és a GOG Galaxy, alig lehet panaszkodni.

A Steam továbbra is a domináns platform a PC-s játékok számára, így valószínűleg várható a babérjain pihenés. Ennek ellenére a Steam életminőségi funkciókat hozott a platformra. A könyvtár több meghajtóra való megosztásának lehetősége a játékok újratelepítése nélkül már régen igényelt, tehát jobb késő, mint soha.

Mivel a Steam Cloud-ra vonatkozik, lépjen kapcsolatba a legjobb felhő játék szolgáltatásokkal, hogy megnézze, hogyan változtatta meg a felhő a játékosok játékmódját, és miért van a jövő. Ebben a cikkben megismerheti a viszonylag új játékmodellt is, a játék a szolgáltatásként. A konzolok és a felhők esetében olvassa el az Xbox felhőtároló útmutatójának használatát, vagy megtudhatja, melyik a jobb felhő.  

Nézze meg a legjobb játék VPN-jünket is. Mindezek mellett tudassa velünk, ha van-e Steam-csapkod vagy trükk. Írjon nekünk egy megjegyzést vagy tweetelt. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map