Hogyan kell kezelni a Kodi pufferolással kapcsolatos kérdéseket

A Kodi olyan, mint a Netflix, az Amazon, a Hulu és még ennél is több egy tető alatt. Ez a sok streaming tűzerő gyakorlatilag végtelen mennyiségű tartalmat ígér, mindezt anélkül, hogy behelyezné a lemezt vagy elhagyná az ülését.

Bár mindez álomnak tűnhet, ez egy olyan álom, amely könnyen csalódottsághoz fordul, amikor pufferelési problémákat tapasztal. A végtelenül forgó ikon a Game of Thrones munkamenetet határozatlan időre tarthatja a várakozáson, amíg arra vár, amíg örökkévalóságnak tűnik a tartalom betöltése.

Azért vagyunk itt, hogy néhány gyors tipptel segítsünk enyhíteni ezeket a Kodi-pufferelési problémákat, hogy a videód lelassuljon, vagy akár teljesen megszüntesse. Ha szeretne tudni mindent, amit tudni kell a Kodi-ról is, akkor van egy teljes Kodi útmutatónk az olvasás élvezetéhez..

Tesztelje internetes sebességét

Az első lépés az Internet sebességével. Számos Kodi-beállító eszköz WiFi-t használ, és olyan készülékektől fut, mint például a ChromeCast vagy az Amazon FireStick, amelyeknek még nincs Ethernet-portja. Anélkül, hogy opcióként közvetlen kapcsolatot létesítne a modemmel, akkor dolgoznia kell azzal, amit megkapott.

Az eszköz hibaelhárításának megkezdéséhez lépjen a speedtest.net webhelyre, hogy ellenőrizze a kapcsolat minőségét. Ez egy harmadik fél webhelye, így nem kell aggódnia, hogy az internetszolgáltatók eltorzítják a számokat.

A teszt futtatásakor próbáljon meg eltávolítani a lehető legtöbb háttér-folyamatot, amely a hálózathoz kapcsolódik. Saját esetemben kikapcsoltam a WiFi-t a telefonomban, és szüneteltettem a biztonsági szoftvert, hogy pontos képet kapjak a sebességről. Ha nagy a különbség a sebességek között anélkül, hogy ezek a folyamatok be lennének kapcsolva, akkor érdemes lehet, ha streaming közben nem használja őket,.

Általános szabály, hogy a teljes HD 1080p tartalomhoz legalább 10Mbps letöltési sebességre van szükség a zökkenőmentes streaminghez. Ha azon ülsz, akkor az Internet az aggodalomra ad okot.

Ha úgy találja, hogy a speedtest.net eredményei alacsonyabbak a vártnál, hajtsa végre az útválasztó kemény újraindítását. Itt húzza ki a tápfeszültséget legalább 60 másodpercre, majd csatlakoztassa újra. Ha továbbra is problémát tapasztal, vegye fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóval, hogy kiderüljön-e valamilyen probléma a környéken. Ha a problémák továbbra is fennállnak, folytassa a következő lépéssel.

Javítsa az Internet sebességét

Ha a csatlakozási sebesség lassú a streaming box közelében, de gyors az útválasztó közelében, akkor néhány dolgot meg kell mozgatnia. Vigye a dobozt közelebb a hozzáférési ponthoz, és nézze meg, javul-e a sebesség. Ha véletlenül két sávú útválasztó van, és több eszköz csatlakoztatva van, akkor az 5 GHz-es sávra való váltás helyett felszabadíthat némi sávszélességet.

A költöztetés nem állandó megoldás, ezért érdemes megfontolnia a jobb hatótávolságú útválasztóra való frissítést, ha régebbi egységet használ. Kodi számára a legjobb megoldás egy VPN útválasztó vásárlása. Összeállítottunk egy listát a legjobb VPN útválasztókról a keresés szűkítése érdekében, amelyek közül sok kiváló választékot kínál és kettős sávú.

A legjobb megoldás egy vezetékes kapcsolat. Ha streaming dobozt használ Ethernet porttal, de WiFi-t használ, érdemes megfontolnia. A hosszú hálózati kábelek nagyon olcsók, ezért vedd fel egyet, és futtasd, ha még nem tette meg.

Ha biztos abban, hogy az internet nem a probléma forrása, akkor folytassa az alábbiakban egy gyakorlati megközelítéssel.

Emelje fel Kodi Video Cache-jét

Lehet, hogy növelnie kell a Kodi számára elérhető video gyorsítótár mennyiségét. A gyorsítótár ideiglenes tárolóhely, amely elősegíti a webhelyek (vagy ebben az esetben a videók) gyorsabb betöltését. A Cache információkat tárol a meglátogatott helyekről vagy a megtekintett videókról, hogy ezek a dolgok gyorsabban betöltődjenek, amikor visszatérsz hozzájuk.

Ez azonban memóriát igényel. Az olyan eszközöknél, mint például a ChromeCast, alapértelmezés szerint nem sok memória van a gyorsítótárazáshoz, tehát valószínűleg kevés lesz. A videó gyorsítótár-memória korlátozásának növeléséhez kétféle módszer létezik. Az egyik könnyebb, mint a másik, de végigvezetünk mindkettőn.

Az egyszerű út: Ares varázsló

A két lehetőség felhasználóbarátabbá tételéhez egy nem hivatalos Kodi kiegészítő telepítése szükséges, amelyet az Ares projektnek hívnak. Ha nem hivatalos kiegészítőket használ, sok jó dolog található ebben a lerakatban, ezért valószínűleg mindenképpen telepítenie kell.

Így szerezheti be:

A Kodi kezdőképernyőjén kattintson a beállítások ikonra. Úgy néz ki, mint egy fogas.

Az ikonok közül válassza a „fájlkezelő” lehetőséget. Ez az alsó sor utolsó lehetősége.

Kattintson a „Forrás hozzáadása” elemre a bal oldali oszlopban. Ez az alsó lehetőség.

Kattintson duplán a „” -ra.

A megjelenő címsorba írja be pontosan ezt az URL-t:

http://ares-repo.eu

Kattintson az „OK” gombra, és adjon nevet a forrásnak, például „AresWizard”.

Térjen vissza a kezdőképernyőre és kattintson a „kiegészítők” elemre. A következő képernyőn válassza az oldalsáv alján a „letöltés” ​​lehetőséget.

Innentől kattintson az „Install from zip file” elemre.

Keresse meg a korábban megnevezett mappát (a mi esetünkben az „Ares varázsló”), és válassza ki az egyetlen zip fájlt (repository.aresproject.zip). Várja meg a telepített kiegészítő értesítést.

Az értesítés után válassza az „install from repository” lehetőséget. Belül kattintson az „Ares Project” elemre.

Ezután kövesse a Program-kiegészítők útvonalat > Ares varázsló, majd kattintson az „install” gombra.

Várja meg a kiegészítő telepített értesítését, és máris jó lehet. Most növelnünk kell a video gyorsítótárat. Menjen vissza a főmenübe, és kövesse a Kiegészítők utat > Program kiegészítők > Ares varázsló. Adjon néhány másodpercet a fájlok telepítéséhez az első beállításhoz.

Most az Ares varázslóban kövesse a Tweaks utat > Speciális beállítások varázsló > Következő. Ott látja a rendelkezésre álló RAM-ot bármilyen eszközön, amelyet használ. Vegye figyelembe, mert később szükség lesz rá.

Kattintson a „Beállítások generálása” elemre. A videó gyorsítótár méretét a rendelkezésre álló RAM felére növelje. Ne zavarj semmi mást ott.

Kattintson az „alkalmazza a beállításokat” elemre, és indítsa újra a Kodi-t.

Gratulálunk, megnövelte a videó gyorsítótár korlátját.

A kemény út: XML fájl

Folytassa a saját felelősségére. Itt össze kell zavarnia valamilyen kóddal, és bár ez meglehetősen alapvető, nem szabad megtenni, ha nem kényelmes. Alapvetően ugyanazt csináljuk, mint amit az Ares varázslóval csináltunk, tehát nincs oka kipróbálni mindkettőt.

Másolja át ezeket a sorokat egy jegyzettömb-fájlba:

1

1.5

104857600

Miután ezt megtette, mentse el a fájlt „advancedsettings.xml” néven. Nyilvánvalóan ne mentse idézőjelekkel. Ezt a fájlt a Kodi „userdata” fájl helyére kell eljutnunk, amely operációs rendszertől függően változik:

  • Android: Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
  • iOS / private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata /
  • Linux: ~ / .kodi / userdata /
  • Mac: / Felhasználók // Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / felhasználói adatok /
  • Windows: keresse meg a „% APPDATA% \ kodi \ userdata” fájlt, és nyomja meg az Enter billentyűt

Miután a fájlt a helyére helyezte, növelnie kell a videó gyorsítótár-memóriáját.

Használjon kisebb fájlokat

Mindezek után továbbra is problémák merülhetnek fel, ha az átvitt fájlok túl nagyok. Ezt gyorsabb internetkapcsolattal lehet megjavítani, de ez nem azonnali megoldás.

Azonnali megoldás a HEVC Video Club. Ez a kiegészítő számos adattárban található, és a H.256 kodeket használja a HD videók továbbításához. A legtöbb videó a H.264 kódolót használja, amely lehetővé teszi a HD adatfolyamot viszonylag kis fájlmérettel.

A H.256 (vagy a HEVC) még hatékonyabb, az átlagos HD film csak 300mb körül mozog. Ön csak arra korlátozódik, ami elérhető a HEVC Video Club-ban, de nagyon sokat kell áradnod, amíg meg nem gyorsíthatod ezt az internetkapcsolatot.

Keressen egy gyorsabb VPN-t

Ha Kodi-t használ, akkor valószínűleg VPN-t használ. Ha nem, akkor el kell kezdenie, mivel egy VPN biztosítja az adatok bizalmas kezelését és védelmet nyújt minden jogi kérdéssel szemben.

A VPN a virtuális magánhálózat. Alapvetően a VPN nem jeleníti meg a származó IP-címet, ehelyett az egyik átjárón keresztül visszaküldi a VPN-szolgáltatók IP-címét. Többet megtudhat arról, hogy mi a VPN itt található.  

A pufferelési problémák oka a VPN lehet. Ha ingyenes VPN szolgáltatást használ, akkor valószínű, hogy sok más felhasználóval versenyez az erőforrásokért. Ez szűk keresztmetszeteket teremt. Az előfizetési szolgáltatásokban általában több szerver van, és kiszolgálónként kevesebb felhasználó van – nem is beszélve a jobb biztonsági intézkedésekről és a felhasználói adatvédelem iránti erőteljesebb elkötelezettségről.

A leggyorsabb VPN-re vonatkozó legfontosabb lehetőségeink az ExpressVPN és a TorGuard. Van egy jegyzékünk az öt legfontosabb VPN-ről a Kodi számára. Alternatívaként további ötleteket is böngészhet a VPN-áttekintésekben.  

Végső gondolatok

A pufferolás a streaming legrosszabb része, de remélhetőleg ez a gyors útmutató segített. Ha mindent megtett, és továbbra is vannak problémák, akkor komolyan meg kell fontolnia az internet-kapcsolatot és az útválasztót.

Ha további tartalmat szeretne közvetíteni, akkor nézd meg a kedvenc nem hivatalos Kodi kiegészítőinket. Ha csak arra törekszik, hogy hogyan készítse el a Kodi-t, akkor tekintse meg a legfontosabb hivatalos Kodi-kiegészítőket. Nézze meg a Kodi-archívumunkat, ahol további útmutatók és áttekintések találhatók a Kodi-ökoszisztéma körül.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me