Google Stadia vs GeForce Now: Két titán harcol 2020-ban

A több felhős játékplatforrás legújabb kiadásaival és frissítéseivel az űrben két legfontosabb kutya a Google Stadia és az Nvidia GeForce Now. Az előbbi egy konzol-esque lehetőséget kínál a felhőben való játékra, míg az utóbbi alapvetően egy játék-PC a felhőben. Meg fogjuk határozni, hogy melyik a jobb lehetőség ebben a Google Stadia és a GeForce Now összehasonlításban. 


Ha játékot szeretne játszani a felhőben, akkor mindkettő hozzáértő szolgáltatás, bár sok különbség van a kettő között. Össze fogjuk hasonlítani őket a játék támogatása, a platform támogatása, a teljesítmény, a könnyű használat, az árak, a szolgáltatások és a lefedettség között annak meghatározása érdekében, hogy melyik a legjobb lehetőség. 

Ennek ellenére át kell néznie a Google Stadia és a GeForce Now áttekintést. Közvetlenül összehasonlítjuk a kettőt ebben az útmutatóban, de ezek az áttekintések több összefüggést adnak arról, hogy a szolgáltatások hogyan teljesítik a többi piacot. 

Harc felállítása: Google Stadia vs GeForce Now 

A következő hét fordulóban összehasonlítjuk a Google Stadia és a GeForce Now pontot, megnézve, hol állnak mindegyik szolgáltatás, és hol maradnak le. Minden forduló megér egy pontot, és a továbblépés során megküldjük őket versenytársainknak. A végén összeadjuk az eredményeket és kihirdetjük a győztest. 

Bár összehasonlításunk a kettő közül a jobbat határozza meg, sokkal több van a felhőben való játékhoz, mint egy egyszerű pontrendszerhez. Emiatt azt javasoljuk, hogy olvassa el néhány kört, hogy elképzelést kapjon az Ön számára jobban működő felhő játék szolgáltatásról.. 

Rengeteg különbség van a versenytársaink között, és sajnos nem mindig annyira vágott és szárított, mintha az egyik jobb, mint a másik. Ha nincs ilyen út, kezdjük a tetején, nézzük meg a GeForce Now és a Google Stadia játékok támogatását. 

1

Játék könyvtár

A GeForce Now az utóbbi időben néhány vita középpontjában áll a játékkönyvtárával, néhány fejlesztővel, köztük a Bethesda, a 2K Games és a Blizzard támogatásával a szolgáltatást. Noha a GeForce Now nem olyan kiterjedt, mint a Shadow, a játék támogatása szempontjából (erről bővebben az árnyék áttekintésében olvashat), a ligák előtt áll a Stadia. 

GeForce-most-könyvtár

Az írás idején a Stadia összesen 35 játékot támogat. Inkább úgy érzi, mint egy felhőalapú játék helyett a konzol elindítása, amikor a nagyobb gyártók fejlesztői egy maroknyi legnagyobb kiadást bocsátanak ki a szolgáltatáson. 

Bár a Stadia könyvtár kicsi, nagyon magas színvonalú könyvtárat kínál, olyan játékokkal, mint a Borderlands 3, a Red Dead Redemption 2, az Assassin’s Creed Odyssey és a Final Fantasy XV.. 

A GeForce most sokkal több játékot támogat – valójában a több százban -, bár ezek nem olyan magas színvonalú, mint a Stadia kínálatai. Nagyon sok kisebb cím támogatott, köztük a Darksiders Genesis, a The Witness és a The Surge 2. Bár minden kiváló játék, nem érik olyan keményen, mint a Google Stadia felállítása.. 

Annak ellenére, hogy a GeForce-nak hiányzik olyan nagy AAA címei, mint a Tomb Raider és a Final Fantasy, a választék sokkal nagyobb. Ennél is fontosabb, hogy a GeForce Now integrálódik a meglévő DRM platformokhoz, mint például a Steam. Nem számít, hogy a GeForce Now alkalmazást használja-e vagy sem, továbbra is letöltheti és lejátszhatja a már meglévő játékokat az Epic Games Store-ban, a Steam, az Origin, az Uplay és még sok másban.. 

A Stadia inkább a konzolhoz hasonlít. Különösen a Stadia játékához kell vásárolnia, és ezek a címek nem kompatibilisek más platformokkal. A különbség azonban az, hogy a konzolok méltó digitális terjesztési platformoknak bizonyultak. A Stadia még gyerekcipőben járhat, és mégis megszakíthatja a digitális engedélyeket. 

Ezenkívül számos kérdés felmerül a játékok engedélyezésével kapcsolatban bizonyos országokban. Ha külföldre utazik, akkor előfordulhat, hogy csak akkor játszhatsz játékot, ha virtuális magánhálózatot használsz, amely – amint a játék útmutatónkban olvashatjuk a legjobb VPN-ből – nem ideális. Ezért ennek a fordulónak a győzelmét adjuk a GeForce Now-nak.

Kerek: Game Library Point a GeForce Now számára

Google Stadia logó
GeForce Now logó

2

Árazás

A Google Stadia szolgáltatásként meglehetősen olcsó, havonta csupán 10 dollárt fizet a Pro-csomagért, hamarosan pedig korlátozottan ingyenes csomag fog megjelenni. A GeForce Now hasonló beállítással rendelkezik, lehetővé téve a játékosoknak, hogy 5 dollár prémiumot fizetjenek a játékokhoz való gyorsabb hozzáférésért és a hosszabb lejátszási szakaszokért, valamint egy ingyenes réteggel, amely a játékidőt egy órára korlátozza.. 

A GeForce Now az olcsóbb lehetőség, de van még egy kicsit ezen a körön. Az írás idején az 5 dolláros előfizetés a GeForce Now alapítói szolgáltatásához csak 12 hónapra jó. Egy év elteltével az előfizetés ára megemelkedik, amire az Nvidia az akkori díjat számítja fel. Szerencsére az alapítók tervében szereplő felhasználók 90 nap alatt kipróbálhatják a szolgáltatást egy fillért sem. 

A Stadia egyelőre nem elérhető előfizetésként. Ha részt akar venni az akción, akkor meg kell vásárolnia a 130 dolláros stadioncsomagot, amely tartalmaz egy Chromecast Ultra-t, egy Stadia-vezérlőt és három hónapos Stadia Pro-t. Az első három hónap után fizetnie kell a havi 10 dolláros előfizetést. 

A dolgok azonban érdekesek lesznek, ha összehasonlítjuk a kettőt a játékárakban. A PlayStation Now-nal ellentétben a Nvidia GeForce Now-val és a Google Stadia-val vásárolni kell a játékot (olvassa el a PlayStation Now áttekintést). 

A Google számos ingyenes címet kínál a Stadia Pro előfizetőinek, valamint exkluzív kedvezményeket kínál. Ellenkező esetben a legtöbb játékért 59,99 dollárt fizet, függetlenül attól, hogy ez a 2013-as Tomb Raider – amely máshol kevesebb, mint 10 dollárért megtalálható – vagy a Red Dead Redemption 2. 

A GeForce Now nem kínál ingyenes játékokat, bár ki tudja használni az olyan piacokon történő értékesítést, mint például a Steam és a Humble Store. A PC-játékokat hírhedten mély árcsökkentések képezik, amelyek gyakran lehetővé teszik, hogy 20 dollár vagy annál kevesebb AAA címet szerezzen. A Stadia esetében ez nem lehetséges, vagy legalábbis még nem láttuk. 

Néhány száz dollárt keres a Stadia-ba történő vásárláshoz, plusz havonta további 10 dollárt, ha az összes csengő és síp kívánt. A GeForce Now ezzel szemben ingyenesen működik a meglévő Steam könyvtárban. Ha fizetni szeretne, akkor az előfizetés is olcsóbb, ugyanakkor olyan funkciókkal bővül, mint a valós idejű sugárkövetés. 

Kerek: A GeForce Now árképzési pontja

Google Stadia logó
GeForce Now logó

3

Jellemzők

Jellemzői szerint a Google Stadia nem olyan robusztus, mint ahogyan azt bejelentették, ám a szolgáltatás még mindig sok feladatot kínál. A szolgáltatás más szempontjaival szemléltetett konzol-a-felhőben mantrával összhangban állva a Stadia olyan szociális funkciókkal van felszerelve, mint a hangos csevegés és a barátlisták, valamint az eredmények. 

Ennek ellenére számos fontos funkció hiányzik, nevezetesen a 4K HDR a PC-n és a család megosztásán, amelyeket mindkettő megígért a bevezetés előtt. Ennek ellenére a Google keményen dolgozott a Stadia kiépítésében. A szolgáltatás most már a Pixel helyett különféle Android telefonokat támogat, és a vezérlő támogatása is jobb lett. 

Ez még mindig nem nagyszerű. Használhatja a Switch Pro vezérlőt, az Xbox One vezérlőt, a DualShock 4-et és még többet a szolgáltatáshoz. Ennek megfelelően az a vezérlő csatlakoztatásának módja az Ön által használt eszköztől függ. Egyes vezérlők támogatják a Bluetooth és az USB-kapcsolatot, mások csak a vezetékes vezetékes kapcsolatokra korlátozódnak. 

A GeForce Now e tekintetben sokkal megbocsátóbb. Ha csatlakoztathatja telefonjához vagy számítógépéhez, akkor valószínűleg működni fog a GeForce Now szolgáltatással. Továbbá, mivel a GeForce Now elsősorban a Steam-rel integrálódik, az Value minden népszerű DRM platformjának minden tulajdonsága megvan. Ide tartoznak a barátok, az eredmények, a kártya, és mindenekelőtt a Steam értékesítése. 

A Google Stadia rendszere természetesen folyékonyabb, mivel az alapjától kezdve épült kifejezetten a felhős játékhoz. Az Nvidia megközelítése bizonyos tekintetben nem olyan kifinomult – a Steam Big Picture nem tökéletes platform – de mégis sokkal több változatosságot kínál, mint a Stadia, előrelépve ezen a körön. 

Kerek: Jellemzők Point for GeForce Now

Google Stadia logó
GeForce Now logó

4

Teljesítmény

A teljesítmény egy unalmas. A Google Stadia és az Nvidia GeForce Now a felhő játékterének csúcsán helyezkedik el, így a Vortex-hez hasonló szolgáltatások nem más, mint trükkök. (Erről bővebben olvassa el a Vortex-véleményünket). Bár mindkettő kiváló teljesítményt nyújt, a vizuális megjelenés szempontjából számos különbség van. 

A Google Stadia támogatja az 1080p streaming ingyenes szintjét, a Stadion Pro 4K és HDR támogatásával. A Destiny 2, a Tomb Raider és a Samurai Shodown tesztelésén keresztül a Chromecast Ultra, az asztali és az Android rendszeren körülbelül 30 képkocka / másodperc sebességgel 4K-ra ütöttünk. Az olyan igényesebb címek, mint például a Metro Exodus azonban küzdenek, bemeneti késéssel és dadogással sújtva. 

stadionok-game-slider2

Az Nvidia GeForce Now nem éri el a Google Stadia grafikus hűségét, zárolt felbontása 1080p. A kompromisszum azonban megéri. Tesztelésünk során több mint 100 kép / mp sebességet értünk el a Cuphead, a Doom 2016 és a Counter-Strike: Global Offensive versenyen. Ezenkívül a GeForce Now alig vagy egyáltalán nem mutatott bemeneti késést. 

Ezenkívül a GeForce Now támogatja a valós idejű sugárkövetést, míg a Stadia nem. Noha ez még mindig fiatal játéktechnika, egyre fontosabbá válik. Lehet, hogy a GeForce Now alacsonyabb felbontású, mint a Google Stadia, de amikor a sugárkövetést és a képátviteli sebességet beillesztik a keverékbe, a játékok úgy érzik, hogy jobban futnak az Nvidia kínálatában. 

Az a tény, hogy a GeForce Now nem támogatja a 4K-t, csalódást okoz, különösen mivel a játékok csodálatosan futottak ezen a felbontáson, miközben a szolgáltatás bétaverziós volt. A Google Stadia előfordulhat, hogy több pixelt szolgáltat, de ez a bemeneti késés és a képfrekvencia költségén származik. A GeForce Now viszont sokkal közelebb áll a helyi élményekhez. 

Kerek: Teljesítménypont a GeForce Now számára

Google Stadia logó
GeForce Now logó

5

Platform támogatás

A Google Stadia egyik ígérete, hogy gyakorlatilag minden eszközön elérhető legyen. Bár ez nem volt igaz a dobáskor, most van. A játékokat adatfolyamként továbbíthatja, amíg van egy olyan gépe, amely képes futtatni a Google Chrome-ot, egy Chromecast Ultra-t vagy egy Android-eszközt Android 10.0 vagy újabb verzióval. 

A Stadia böngésző alapú verziójának támogatása óriási. Gyakorlatilag minden eszköz bizonyos kapacitással képes futtatni a Google Chrome-ot, lehetővé téve hatalmas, gyönyörű játékok, például a Final Fantasy XV játékot, függetlenül attól, hogy Chromebookon vagy 4K-os kijelzőn van-e. Ennek ellenére vannak bizonyos problémák a Stadia platform támogatásával, nevezetesen az iOS támogatással, amely hiányzik. 

A GeForce Now hasonló, a streaming támogatja a Windows, a MacOS, az Android és az Nvidia Shield alkalmazást. Ezt egy helyi alkalmazáson keresztül kezelik, ám a böngésző rugalmasságát a porban hagyják. Ezenkívül az Nvidia pajzs drágább, mint egy Chromecast, vagyis magasabb árat kell fizetnie, ha a tévében szeretne játszani. 

A kettő nagyrészt egyenlően illeszkedik a platform támogatása szempontjából, mivel a főbb asztali operációs rendszerekre, Androidra és TV-re elérhetőek az első gyártó hardverein keresztül. Ennek ellenére a Stadia több eszközt takar le, ezzel a körben vezetve. 

Kerek: a Google Stadia platform támogatási pontja

Google Stadia logó
GeForce Now logó

6

Egyszerű használat

A Google Stadia telepítési folyamatának meglehetősen nagy része van. A csomag megrendelése után meg kell várnia, hogy az megjelenjen az e-mailben. A dobozban tápkábelek, a Chromecast és a Stadia vezérlő található. Miután minden energiát bekapcsolt, a telefonon keresztül kezdi a beállítást, beírja a meghívó kódot, és párosítja a vezérlőt. 

A Stadia telepítési folyamata részt vesz, de ez nem nehéz. Az új hardver miatt minden simán megy. Ezenkívül a eltöltött idő megéri, mivel a Stadia rendelkezik az egyik legjobban elérhető felhő játék-felülettel, amelyet látunk. Könnyedén megnézheti a saját játékait, böngészhet az áruházban, megtekintheti eredményeit és még sok más. Sok szempontból úgy működik, mint az Xbox One vagy a PS4. 

stadionok-mobile-könyvtár

A varázslat akkor jön, amikor igényel az első játékodra. A Destiny 2, a premier ingyenes Stadia Pro játék, közel 100 GB-os a PC-n és a konzolokon, és arra kényszeríti a felhasználókat, hogy órákig várjanak, hogy bejussanak az akcióba. A Stadia-val csak annyit kell tennie, hogy megszerezze a címet. Ezután készen állsz a játékra, és másodpercek alatt elindulsz. 

A GeForce Now ugyanolyan varázsa, bár nem érzi magát kielégítőnek, tekintettel a szolgáltatás nehézkes helyi alkalmazására. Elég jól néz ki, bemutatva néhány ajánlott játékot, a könyvtárhoz hozzáadott címeket és az új kiegészítéseket. 

Nincs azonban külön könyvtári oldal. A főoldalon egy görgető szegmenst kell használnia, hogy egyszerre öt játékot nézzen át. 

GeForce-most-interfész

Nagyon szégyen, mert a GeForce Now alkalmazás egyébként elég alapos. A játék elindításakor megtekintheti annak részleteit, a keresés pedig hamis. Az a tény, hogy nem böngészhet a támogatott játékok között, vagy nem tekintheti meg gyorsan a könyvtárak nagy részét, csillapítja az élményt, bár. 

GeForce-őt expandált játék

E két kiegészítéssel örömmel átadtuk a pontot a GeForce Now-nak. A jelenlegi formájában azonban az alkalmazás nehézkesnek érzi magát, függetlenül attól, hogy Windows, MacOS vagy Android rendszeren van-e. A Stadia sokkal kifinomultabbnak érzi magát, annak ellenére, hogy fiatalabb, mint a GeForce Now. Emiatt adunk pontot a Google-nak ebben a fordulóban. 

Kerek: Könnyű használat a Google Stadia számára

Google Stadia logó
GeForce Now logó

7

lefedettség

A Google csillagászatilag hatalmas felhőinek erejét kihasználva a Stadia már több millió országban elérhető, és szégyenét kelti az olyan szolgáltatások, mint a Project xCloud (olvassa el a Project xCloud áttekintést). A támogatott országok listája jelenleg Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A tesztelés során azonban egy furcsa kérdést találtunk meg a Stadia-val. Olyan országban regisztrált virtuális hitelkártyát használtunk, amelyet a Stadia nem támogat, de a csomagot egy amerikai címre szállítottuk.

A kártyát feltöltöttük és a csomagot kiszállítottuk, bár soha nem kaptunk meghívó kódot, hogy valóban feliratkozzunk a szolgáltatásra, ami nélkülözhetetlen a játékhoz. Szerencsére a problémát gyors támogatási csevegés után oldottuk meg. 

A GeForce Now hatálya sokkal korlátozottabb, lefedi az Egyesült Államokat és a legtöbb európai országot. A szerver státusz oldalán vannak néhány partnerszerver Japánban és Oroszországban, bár ezeket a régiókat még nem hivatalosan támogatják. A Stadia-hoz képest a nagy mulasztás Kanada. Ellenkező esetben a két szolgáltatás egyenletesen illeszkedik egymáshoz. 

Őszintén szólva, ez a forduló mindkét irányba mehet, mindkét szolgálatnak ugyanannyi országot kell támogatnia. Ennek ellenére nyereményt nyerünk a Stadia számára, nem csak azért, mert kihasználhatja a Google hálózatának erejét, hanem azért is, mert Kanadában elérhető. 

Kerek: Lefedettségi pont a Google Stadia számára

Google Stadia logó
GeForce Now logó

8

Végső gondolatok

A hét fordulónk közül négy győzelmével a GeForce Now nyeri a mérkőzést. A Stadia azonban nagyon közel volt. A szolgáltatás bevezetése óta sokat növekedett, új játékokat adtunk hozzá, és az eredetileg ígért funkciókat bevezettük. Ennek még van még tennivalója, legalábbis a tesztelésünk alapján. 

Nyertes: GeForce Now

A GeForce mostanra kifinomultabbnak érzi magát a teljesítmény szempontjából, bár PC-alkalmazása felhasználhatja a Google tervezőinek néhány mutatóját. Ennek ellenére jobb a játék támogatása, a teljesítmény és az árképzés szempontjából, és itt győztes lesz. 

Egyetért azzal, hogy a GeForce Now jobb? Vagy a Stadia rajongója vagy? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map