A legjobb projektmenedzsment szoftver kisvállalkozások számára 2020-ban

A kisvállalkozások számára a legjobb projektmenedzsment szoftver segít a projektek hatékonyabb megtervezésében és javíthatja a kommunikációt a szervezet egészében. Helyes felhasználás esetén a jövedelme is növekedhet.


Amellett, hogy segítséget nyújt a feladatok meghatározásában és a határidők meghatározásában, az eszközök segíthetnek az idő nyomon követésében, a költségbecslésben és az elemzésben, amikor a projektek jól mennek. Segíthetnek arra is, hogy figyelmeztessenek, amikor javítani kell a dolgokat.

Számos lehetőség létezik, így kíváncsi lehet az induláshoz. Nézzük meg, mi van odakint, és értékeljük meg, hogy az eszközök mit tehetnek az Ön és csapata számára.

A legjobb projektmenedzsment szoftver a kisvállalkozások számára 2020

Mi teszi a Projektmenedzsment eszközt hasznosnak a kisvállalkozások számára?

Számos dologra kell gondolni, amikor egy megfelelő platformot választanak. Futjunk át néhányukon. Körülbelül 10-50 alkalmazottal rendelkező vállalkozásokra koncentrálunk, így az olyan platformok, amelyek jó értéket kínálnak sok felhasználó számára, magasra fogják értékelni. Feltételezzük, hogy a vállalkozások készpénzt költenek, tehát nem fogunk túl durva lenni a drágább platformokon, feltéve, hogy azok értékkel bírnak.

A kommunikáció egyre fontosabbá válik, amikor egy vállalkozás növekszik. Számos projektmenedzsment eszköz nagyszerűen működik a csapatot ápoló menedzserrel, de ha egy kisebb csapaton túl túllépsz, fontos, hogy a platform kommunikációs és feladatkiosztó rendszerei képesek legyenek nyomon követni, hogy sok ember más dolgot csinál.

Az olyan eszközök is hasznosak, amelyek lehetővé teszik több projekt létrehozását és közötti kapcsolat létesítését. Mivel a projektcsapatok nagyobb információt kapnak, az nem áramlik olyan egyszerűen. A megfelelő szoftver segíthet abban.

Azt is szeretnénk biztosítani, hogy az emberek csak azt látják, amire szükségük van. Nem feltétlenül akarja megosztani a marketing terveket például a fejlesztőkkel. Hasznos lehet elválasztani és ellenőrizni azt, amit az egyének és csoportok láthatnak és tehetnek.

Szerencsére a szoftver bonyolultsága az, ami jó, tehát a harmonikus káoszba hozása messze nem lehetetlen.

Számos platformon vannak olyan funkciók, amelyek segítenek nyomon követni az időt és kezelni a költségeket. Azok a vállalkozások, amelyek időt és pénzt fektetnek be a projektmenedzsment szoftverekbe, szeretnék tudni, hogy értéket kapnak. A befektetés megtérülési számológépei és a becslési eszközök segíthetnek a költségek számszerűsítésében és a megközelítés finomításában.

A biztonság a vállalkozások számára is fontos szempont. Az adatok bizalmas kezelésén túlmenően szükség lehet olyan szoftver használatára is, amely megfelel a meghatározott jogszabályoknak, különösen akkor, ha az ügyfelek adatait kezeli.

A szolgáltatás és a támogatás akkor is hasznos, ha nagy embercsoportjuk van, akik műszakilag nem jártasak. A gyors segítségnyújtás előnye. Egy új eszköz elindítása költséges lehet, különösen, ha sok ember vesz részt, ezért szívesen látunk az eszközöket, amelyek segítenek az abban.

Ebben a kategóriában a kedvenc platformunk a Wrike, amely minden szempontból teljesít, szóval nézzük meg először.

Wrike

A Wrike az egyik legjobb platform, és professzionálisabb hangulattal rendelkezik, mint néhány versenytársa mellett. Ez magában foglalja az alfeladatokat és a függőségi menedzsmentet is, amely lehetővé teszi az akadályok észlelését és láthatja, hogy a feladatok módosítása vagy késése miként befolyásolja az ütemtervet.

wrike-függőségek

Ez különösen akkor fontos, ha a csapat meghaladja azt a méretet, amelyen kitalálhat dolgokat egy gyors csapattalálkozón. Nyomon követheti, hogy a dolgok hogyan illeszkedjenek egymáshoz, és automatikusan azonosíthatja a problémákat és a konfliktusok ütemezését.

A Wrike kiváló kilátással rendelkezik. A listán, táblákon, Gantt-diagramon és naptáron kívül időjelzőket, elemzéseket és jelentéseket is tartalmaz. Felvehet feladatokat, hozzárendelheti őket emberekhez, és információkat, például határidőket adhat hozzá. A különböző nézetek lehetővé teszik az információk többféle módon történő rögzítését.

A Wrike segítségével különféle jelentéseket készíthet. Könnyen előállíthatók és jó módszer a csapata tevékenységeivel kapcsolatos információk összevonására. Lehet kapni a hozzá nem rendelt feladatok listáját, a lejárt feladatokat, és megnézheti, kinek rendelve.

Wrike sablonok

Vannak sablonok, amelyek segítenek az indulásban. A vállalkozások értékelni fogják a termékbevezető sablont, de még sok más létezik. Van egy kanban sablon is. Ha azonban csak a kanbanre van szüksége, olvassa el a Trello áttekintést és a Trello kezdő útmutatónkat.

A Wrike felülete zsúfolt és több időt vesz igénybe az értelmezésnél, mint a legegyszerűbb projektkezelő eszközök, de ha már megszoktad, a bemutatott számos lehetőség nagy teljesítményű eszközzé teszi.

A Wrike két tényezőjű hitelesítése és szűk felhasználói kezelőszervei teszik a legfontosabb választássá a biztonság szempontjából aggódók számára. Az erős jelszavakat kötelezővé teheti a csapata számára is.

Ha elakad, a Wrike kiváló minőségű támogatást nyújt. Csak 30 perc alatt érkezett hozzánk a hálaadás ünnepén, amikor utoljára teszteltük. Erős tudásbázissal rendelkezik, így a problémákat maguk is meg tudják oldani.

A Wrike rendelkezik asztali verziókkal MacOS és Windows, valamint mobilalkalmazások Android és iOS számára. 

Kiváló platform, sok mindent kínál a vállalkozások számára. Ez egy speciális eszköz, amely tele van funkciókkal, de a csapatának nem túl nehéz ezt kitalálni. Tudjon meg többet erről a Wrike áttekintésünkben.

monday.com

A monday.com a kedvenc projektmenedzsment eszközünk. A legfontosabb a projekt menedzsment szoftverek listáján. A monday.com beszámolónkban a kiemelkedő felületéről beszéltünk. A kialakítás elősegíti a csapata számára, hogy megbirkózzon vele, és minimalizálja a segítség és támogatás elnyeréséhez szükséges időt.

Nem rendelkezik alfeladatokkal vagy függőségekkel, hanem egyszerűbbé teszi a dolgokat, lehetővé téve a feladatok hozzárendelését az egyénekhez és a nézetek kiválasztása alapján látni, hogy ki mit csinál. Van táblás nézet, ütemterv, naptár és térképnézet, amely számos módon lehetővé teszi a használatát. A kanban fórumcikk használatának módja segít megérteni az egyiket.

hétfő-board

A monday.com pótolja a függőségek hiányát azáltal, hogy lehetővé teszi az elemek tartalmának nagy részletességű testreszabását. Kiválaszthatja az egyeshez tartozó mezőket, és hozzáadhat annyi, amennyit csak akar. Ez lehetővé teszi a monday.com beállítását mindenféle adat megjelenítésére.

50 GB tárhelyet foglal magában a legolcsóbb tervnél, ám ez a Pro szintnél korlátlan marad. Az egyes fájlok esetében 500 MB-os fájlméret korlátozott, tehát ha nagy videókkal vagy .iso fájlokkal dolgozik, tekintse meg a nagy felhőfájl tárolására szolgáló legjobb felhőalapú cikkünket..

Az adatokat a monday.com integrációival számos platformon megoszthatja. A Trello, a Slack és a Dropbox mellett a Zapier segítségével adatcserét is folytathat hatalmas alkalmazásokkal.

monday.com Költség

A monday.com olcsó. A legolcsóbb terv havonta 5 dollárba kerül, és öt felhasználó darabonként kerül kiszámlázásra, ami akkor jó, ha néhány tucat csapattaggal rendelkezik..

Erőteljes a biztonság szempontjából: a TLS v1.2 az adatátvitel során szolgál, és az AES 256 bites adatot nyugalmi adatokhoz használja. Olvassa el a titkosítás leírását, ha többet szeretne megtudni azokról.

A monday.com ellenőrzési naplói hasznosak lesznek a vezetők számára, akik tudni akarják, ki mit tett. A domain által korlátozott regisztráció és a jelszó-vezérlés segít megőrizni az alkalmazottak biztonságát, csakúgy, mint a két tényezővel történő hitelesítés, amelyet minden egyes tervnél kapsz.

Összességében a monday.com kiváló választás kisvállalkozások számára, hatékony és könnyen használható.

LeanKit

A LeanKit egy kanban alapú eszköz, de kifinomultabb, mint a hasonló eszközök, például a Trello, és számos fejlett funkcióval rendelkezik. A táblák körül épül, amelyekhez kártyákat ad hozzá. Ezután a kártyák balról jobbra mozognak, amikor megváltoznak az állapot.

leankit-kanban

A jó a LeanKit kanban verziója, hogy fel lehet osztani részekre különféle csapatok számára. Zavarónak tűnik, de a gyakorlatban összpontosíthat a szakaszára, miközben ellenőrizheti, mások mit készítenek. Nagyszerű, ha a munkahelyed több csapatra oszlik, és tudatosítani szeretné az embereket arról, hogy mit csinálnak más csoportok.

Kártyái különféle információkat tartalmaznak, például a kezdési és a befejezési dátumot. Rendelheti őket emberekkel, rangsorolhatja őket és kategóriát adhat nekik.

Létrehozhat szülők és gyermekek közötti kapcsolatokat a kártyák között, hatékonyan biztosítva ezzel a függőséget. Ez egy szokatlan szolgáltatás egy kanban alapú eszközben, tehát jó látni.

A LeanKit nem a legvonzóbb eszköz, de jól működik. Sok hasznos információt kap a képernyőn, és miután megtanulta elolvasni, részletesebb ismertetést nyújt, mint a hasonló eszközök.

A LeanKit jó sablonválasztékot kínál, ideértve a kiváló bevezető sablont is, amely az eszközök és szolgáltatások áttekintéseként működik. Ennek ellenére könnyen elmulasztható, ezért keresse meg és adjon neki örvényt, amikor a LeanKit-et először használja.

LeanKit integrációk

A LeanKit integrációk széles választékát kínálja, és rengeteg ott van a fejlesztők számára. Használhatja például a GitHub és a Jira alkalmazásokkal.

leankit-áramlás

A tevékenységi naplóval nyomon követheti a csapat tevékenységeit is, és a diagramgenerátor olyan mutatókat tartalmaz, amelyek segítenek nyomon követni a csapat teljesítményét.

Számos hasznos biztonsági szolgáltatás létezik, például a jelszóvezérlés, a fiók zárolása és az egyszeri bejelentkezés. Megfelel az EU-nak. Adatvédelem és titkosítja a platformon tárolt adatokat, a mellékletek kivételével.

A LeanKit kiváló támogatást nyújt, beleértve egy hasznos ingyenes e-könyvet, amelyet érdemes megnézni. Van is egy olyan tanulóközpont, amely tele van tippekkel és útmutatásokkal. Telefonos támogatást és kapcsolatfelvételi űrlapot kínál. Amikor feltettünk egy nehéz kérdést, néhány órán belül megkaptuk a választ.

Ha egy felhasználónak havonta 19 dollár indulási ára van, a LeanKit nem a legolcsóbb, de a kisvállalkozások számára rengeteg lehetőséget kínál, és érdemes megnézni.

Mavenlink

A Mavenlink, amelyről a Mavenlink áttekintésünkben olvashat, üzleti vállalkozás. Funkciói segítenek a költségvetés kezelésében, az ügyfelek számlázásában és a költségek nyomon követésében. Számlákat készíthet olyan szolgáltatásokról, mint például a PayPal.

Készíthet feladatokat, hozzárendelheti azokat az emberekhez, és részfeladatokra bonthatja őket. Minden feladathoz óránkénti ráta adható. Ezután nyomon követheti az egyes időpontokra fordított időt, és a Mavenlink kiszámíthatja költségeit, amint csak megy.

Amellett, hogy értesíti az embereket a feladataikról, a tevékenységi nézet lehetővé teszi az összes végrehajtott változtatás listájának megtekintését, megkönnyítve az események nyomon követését.

Van egy Gantt-nézet és egy idő- és költségnézet is, ahol megnézheti, hogy mindent költségek fizetnek Önnek. A Mavenlink függőségeket is tartalmaz, de mi küzdöttünk azok felállításával. Vessen egy pillantást a TeamGantt áttekintésünkre, amelyben megtalálható egy eszköz, amely jobban kezeli őket.

Mavenlink adatvédelem

A Mavenlink megfelel az általános adatvédelmi rendeletnek, valamint az EU-USA előírásainak. és a svájci-amerikai. adatvédelmi pajzsok. SOC Type 2 tanúsítvánnyal is rendelkezik. Ez lehetővé teszi a biztonsági beállítások és a jelszóvédelem testreszabását is. Nézze meg a legjobb jelszókezelő cikkünket, ahol további segítségre van velük.

A Mavenlink rengeteg útmutatót tartalmaz, amelyek célja az üzleti tulajdonosok, akik pénzt akarnak keresni. A platform használatához részletes tudásbázissal rendelkezik, de a súgórendszerrel találtunk néhány kisebb problémát.

mavenlink-költségek

A Mavenlink a projektmenedzsment pénzügyi oldalára összpontosít, és sok olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik. Ennek ellenére van néhány kisebb hibája, és bonyolult használni. Összességében azonban ez erős választás mindenkinek, aki a költségvetési gazdálkodást a munkafolyamat kulcsfontosságú részévé kívánja tenni.

Ha segítségre van szüksége a pénzügyeinek gondozásában, tekintse meg a legjobb könyvelő szoftvert.

Egyszerű projektek

Az Easy Projects egy kiváló minőségű platform, általában hibáktól és kisebb problémáktól mentes. Rengeteg üzletbarát szolgáltatás található, mint például az idő- és költségkövetés. Létezik egy „ellenőrzési nyomvonal”, amely lehetővé teszi, hogy fülben tartsa mindazt, amit a csapata elvégzett.

A tevékenységi központ egyesíti a feladatlistát egy Gantt-diagrammal. Van még egy kanban fórum és egy erőteljes jelentésgenerátor, amely lehetővé teszi a projekt adatainak vizuális bemutatását. Készíthet számlázási jelentéseket az ügyfelek számára, és azonosíthatja az ütemezési problémákat.

Nagyon sok ellenőrzést gyakorol a szerepek és az értesítések felett, és mindenféle lehetőség elérhető az Ön számára, lehetővé téve az Easy Projects igényeihez igazítását..

könnyen projektek-aktivitás-központ

Az Easy Projects egy hasznos mintaprojekttel rendelkezik, amely – akárcsak a LeanKit-nek – áttekintheti funkcióit, és megmutatja, hogyan kell használni, ha megpróbálja a tevékenységeket a mellékelt feladatokon..

Könnyű projektek tárolása

Az Easy Projects 50 – 500 GB tárhelyet kínál a tervétől függően. Számos integráció érhető el, köztük a Gmail, az Evernote és a Zapier.

Ez nem a legvonzóbb platform, és úgy tűnik, hogy egy témája több üzleti célú eszköz, de számos funkcióval rendelkezik, anélkül, hogy a felhasználókat túl bonyolultnak tenné.

Rengeteg biztonsági lehetőséget kínál. Szabályozhatja a jelszavait és blokkolhatja az inaktív felhasználókat. SAML egyszeri bejelentkezést kínál, és kiválaszthatja, hogy hol tárolja az adatait, ami hasznos lehet, ha törvényes követelményei vannak a tárolás szempontjából.. 

SOC 1, SOC 2 és HIPAA tanúsítással rendelkezik, és folyamatos, georeundáns biztonsági mentéseket készít. Ez azt jelenti, hogy ha egy adatközpont veszélybe kerül, az adatai nem vesznek el.

Találtunk néhány hátrányt az Easy Projects programban, ám ezek nem feltétlenül válnak túl problematikusnak az üzleti felhasználók számára. A kötelező képzési program hasznos lehet, és a gyakori értékesítési kapcsolatok nem lesznek olyan zavaróak a beszerzési osztálytól, amely valószínűleg hozzászokik az ilyen dolgokhoz.

A tervek havonta 24 dollár / felhasználó. Ez nem olcsó, de sokat kapsz vele. Ha nem biztos benne, nézd meg a befektetési megtérülési számológépet, hogy ötleted legyen arról, mit tehet az Ön számára. Azt állítja, hogy három hónapon belül fizet.

Mobil alkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS számára. Tudjon meg többet róla az Easy Projects ismertetőnkben.

Egyéb platformok

Van néhány más minőségi platform is, amelyek nem igazán tették meg az első ötöt. Röviden átvágjuk ezeket.

Smartsheet

Az Smartsheet egy erőteljes eszköz, amely első pillantásra táblázatosnak tűnik, de az adatok megtekintéséhez sokféle lehetőséget tartalmaz, például naptár, idővonal és kanban fórum..

Smartsheet-template

Erős biztonsága van, ideértve az AES 256 bites titkosítást is, és ígéri, hogy adatait olyan privátként fogja megőrizni, amennyire legálisan képes. Olvassa el a Snowdenről és a kormányzati felügyeletről szóló cikket, hogy megtudja, mennyire nehéz.

A Smartsheet üzleti terve havonta 25 dollárba kerül, de van egy 30 napos ingyenes próbaverzió, ha ellenőrizni szeretné. Tudjon meg többet erről a Smartsheet áttekintésünkben.

ászana

Az Asana egy másik kedvenc platformunk. Nagyszerű választás kisebb csapatok számára, mivel az ünnepségek kiváló módon jutalmazhatják a munkát. A kisvállalkozások számára sem rossz választás. 

ászana-ünnepség

Könnyű megbirkózni vele, és játékos külső maszkja egy erős, minőségi eszközt. Ingyenes tervvel rendelkezik, és fizetett platformai havonta olcsó, 9,99 USD-tól kezdődnek.

Az Asana-áttekintésünk részletesebben tárgyalja, és Asana kezdő útmutatónkban néhány tippet adunk, hogyan lehetne a lehető legtöbbet kihozni belőle..

Airtable

Végül, de nem utolsósorban az Airtable. Ez egy jó mindenre kiterjedő platform, de „blokkjai” külön említést érdemelnek. Számos platformon vannak kiterjesztések és integrációk, de az Airtable tartalmaz néhány hatékony, speciális extrát, amelyek átalakulhatnak, ha megfelelnek az üzleti igényeinek..

airtable-blokkok

Például automatikusan lefordíthatja a szöveget, és kivonhatja a szöveget a képekből. Ha a munkafolyamatok ezeket a dolgokat érintik, vagy bármi mást, amelyet a blokkok lefednek, pozitív hatással lehet az alsó sorra.

Az Airtable-t érdemes megnézni, mivel nagy a munka automatizálásának lehetősége. Vessen egy pillantást az Airtable áttekintésünkbe.

Végső gondolatok

Az összes olyan szoftver, amelyet megnéztünk, hoz valamit az asztalhoz, és eszköz lehet a projektmenedzser eszközkészletében. A felhőn történő tervezés javíthatja a kommunikációt, és mindenki számára egyszerű módot kínál arra, hogy megnézze, mi történik. Ez lehetővé teszi a vezetők számára, hogy tudatában legyenek a folyó eseményeknek, és javítják képességeiket a problémák megoldására és a kérdésekre reagálásra.

A listán szereplő összes eszköz ingyenes próbaverzióval érhető el, így megvizsgálhatja, mit tudnak csinálni anélkül, hogy előzetesen fel kellene lépnie. 

Ha valamelyik megvitatott platformot megpróbálta vállalkozása segítése érdekében, kérjük, mondja meg nekünk, hogyan ment a megjegyzésben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map