Onko Kodi laillinen? Tämä on mitä sinun täytyy tietää

Kodi on ilmainen ja avoimen lähdekoodin suoratoisto-ohjelmisto, joka myöhään on juurtunut moniin vaikeisiin juridisiin kysymyksiin. Tässä artikkelissa käsittelemme joitain näistä kysymyksistä nähdäksemme, onko Kodin käyttö laillista.


Ensin ymmärretään tämä ohjelmisto vähän ennen siirtymistä eteenpäin. Jos et ole erityisen kiinnostunut Kodin takana olevista laillisuuksista ja haluat vain nauttia suosikkiohjelmasi katsomisesta, tutustu koko Kodi-oppaaseemme. Meillä on myös opas kuinka asentaa Fusion Kodi -sovellukseen.

Määrittelee Kodi

Kodi on yleinen termi kuvaamaan monia sovelluksen kykyjä, mutta itse ohjelmisto suorittaa vain yhden toiminnon, jonka avulla voit tuoda, järjestää ja katsella henkilökohtaista mediakirjastoa. Se kasvoi Xbox Media Centeristä, joka kehitettiin ensimmäisen kerran vuonna 2004.

Yksi vuosikymmen ja monet satamat myöhemmin syntyi Kodi, alkaen versiosta 14 ja kasvanut nopeasti siitä lähtien. Ohjelmiston kehittämistä on jatkettu kehittämällä kumppanuuksia kehittäjien kanssa ja lahjoittamalla rahaa ja aikaa yhteisöltä.

Tämä kehitys on välttämätöntä, koska se tarjoaa laillisuuden etenemissuunnitelman puhuttaessa Kodista. Kodi on yksinään käyttöliittymän mediapalvelin ja erittäin hyödyllinen työkalu ilman lisäyksiä. Monilla käyttäjillä, kuten Raspberry Pi -käyttäjillä, puuttuu vaihtoehtoja mediakeskuksen valinnassa, joten Kodista tulee erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto.

Joten vastata lyhyeen kysymykseen, Kodi on täysin laillinen. Itse hakemus ei ole mikään kyseenalainen lakiala. Tämä ei tarkoita, että kaikki sen kanssa tekemäsi on laillista, mutta se on oikeudellisen kysymyksen toinen osa.

Kehittäjät voivat luoda lisäosia, joita Kodi tai sen takana oleva säätiö eivät tue virallisesti, koska sovellus on täysin avoimen lähdekoodin. Nämä epäviralliset lisäosat eivät läpäise minkäänlaista hyväksyntäprosessia, eivätkä ne välttämättä ole koskaan täysin kosher.

Kodi & Lisäosien laillisuus

Kodi on erotettava toisistaan ​​siihen asennetuista lisäosista. Ymmärtäminen, mikä on välttämätöntä, kun tiedät, missä seisot laillisesti.

Lisäosat ovat käyttäjän kehittämiä lisäyksiä ohjelmistoon, jotka mahdollistavat kaiken, mikä voidaan kirjoittaa koodiksi. XBMC-säätiö tarjoaa virallisen arkiston näistä lisäosista, jotka ovat täysin laillisia. Sieltä löytyy hienoja lisäosia, kuten YouTube ja SoundCloud, mutta se ei ole mitä useimmat etsivät käytettäessä Kodia.

XBMC antaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa myös omia lisäosia, ja nämä istuvat usein laillisen spektrin pimeimmällä alueella. Lisäosien, kuten Covenantin ja Elysiumin, avulla voit suoratoistaa laittoman sisällön ja vähentää sitä tuottavien tuloja..

Vertakaamme sitä jotain, joka monille tuttu: torrenting. Sinulla on mahdollisuus ladata tekijänoikeuksien alaista sisältöä torrentien kautta, mutta sovellukset, joihin torrentit, kuten uTorrent, eivät ole itsessään laitonta.

Sama pätee Kodiin: kaikki lähettämäsi laiton sisältö on täsmälleen sellaista, laitonta, kun taas perussovellus on täysin laillinen. Kodin käyttäjiä vastaan ​​ei ole nyt nostettu kanteita. Se ei tarkoita, ettei koskaan ole ollut mitään Kodiin liittyviä juridisia ongelmia.

Kun Kodi on laiton

Kodi on esitelty tuomioistuimessa vasta kun tietyt kriteerit täyttyivät. Vaikka oikeusjutut eivät ole vielä kärsineet käyttäjiä suoraan, muutama Kodi-aiheinen kanne on jätetty. Yhden tällaisen tapauksen tarkasteleminen auttaa paljastamaan, mihin Kodin kohtiin kohdistetaan ja mitkä eivät.

Esimerkiksi Malcolm Mayes alkoi myydä “täyteen ladattuja” Kodi-laatikoita pubeihin Teessidessa, Isossa-Britanniassa, 1 000 punnalla (noin 1400 dollaria), ja se oli suunnattu yrityksille, jotka halusivat suoratoistaa pelejä. Mayes markkinoi tätä yritystä mainosten avulla kansallisessa lehdessä, väittäen, että laatikot olivat sataprosenttisesti laillisia. Se ei ollut totta, ja viranomaiset veivät Mayesin oikeuden eteen, maksaakseen lopulta valtavan 250 000 punnan maksun.

Viranomaiset rakensivat asian laatikoiden markkinoinnin ja myynnin ympärille. Koska Mayes tuotti tuloja epävirallisilla lisäosilla, hän otti rahaa pois niiltä, ​​joiden olisi pitänyt tehdä sitä.

Ison-Britannian käyttäjillä voi olla vaikeuksia tulevaisuudessa, vaikka Mayes-tapauksen ostajilla ei ollut heitä vastaan ​​nostettuja puitteita. Yhdistynyt kuningaskunta hyväksyi digitaalitalouden lain viime vuoden helmikuussa, jossa Kodi-käyttäjiä voitiin oikeudenkäynnissä ja vangita jopa 10 vuodeksi tekijänoikeuksin suojatun sisällön virtauttamisesta. Vaikka mitään merkittävää ei ole annettu, laki on edelleen voimassa, jolloin UK Kodi -käyttäjät jäävät kuumaan veteen.

Lait muuttuvat erittäin sotkuisiksi Atlantin yli liikkuessa. Yhdysvalloissa ja Kanadassa on tekijänoikeuslakeja, mutta niitä ei sovelleta suoraan Kodiin. Tekijänoikeuksin suojatun sisällön hankkiminen ja tallentaminen laittomasti on laitonta, jopa henkilökohtaiseen käyttöön, mutta sen suoratoisto ei ole.

Kaikki epäviralliset lisäosat, jotka virtaavat tekijänoikeuksilla suojattua sisältöä, toimivat vain hakukoneina muille sivustoille, välittäjille, jotka palvelevat streamia, mutta eivät tallenna sitä virallisesti. Sen vuoksi ne ovat täysin laillisia, eikä niitä voida harjoittaa suoraan valtioissa.

Lyhyesti sanottuna, Kodi on edelleen laillinen, ja jopa piratismia edistävät epäviralliset lisäosat ovat laillisia, mutta itse laittomasti laadittu sisältö ei ole laillista. Kodi toimii porsaanreiän kautta, joten alustan tulevaisuus on epävarma.

Yhdysvallat ei todellakaan ole vastustamaan liikkeitä tällaista käytäntöä vastaan. Esimerkiksi viimeaikainen äänestys verkon neutraaliudesta osoittaa kiinnostusta enemmän Internet-palveluntarjoajilta ja vähemmän käyttäjiä kohtaan. Lisähyödyntäminen voi levittää, mikä sallii oikeustoimien tekijöitä tekijöitä vastaan, jotka virtaavat tekijänoikeuksien alaista sisältöä valtioissa.

Kuinka suojautua

Sinun on suojeltava itseäsi Kodin nykyisestä tai tulevasta tilasta riippumatta. Internet-palveluntarjoajat seuraavat edelleen IP-osoitteitasi, ja tekijänoikeuslakimiehet hankkivat edelleen käyttäjien IP: t, jotka lataavat tai suoratoivat tekijänoikeuksien alaista sisältöä. Jos haluat välttää ilmoitusta postilaatikossasi, sinun on kirjauduttava VPN-verkkoon.

VPN pitää sinut nimettömänä verkossa. Amerikan lakien mukaan Internet-palveluntarjoajat voivat seurata, tallentaa ja jakaa IP-osoitteitasi muiden kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että teet verkossa tekemäsi tiedon aina. VPN ohjaa sinut uudelleen osoittaen eri IP: n ja tekemällä sinusta käytännössä jäljittämättömän.

Lisäksi VPN avaa sisältöspektrin Kodissa. IP-osoitteesi estää sinua edelleen tarkastelemasta geoblokattua sisältöä, mutta VPN ohittaa tämän rajoituksen ja on välttämätön, varsinkin jos olet kiinnostunut katsomaan jotain suorana.

Yhden käyttö on yksinkertaisesti hyvä käytäntö. Pieni vakuutus pitää tekijänoikeusilmoitukset poissa, mutta samalla varmistaa, että tietosi, joiden pitäisi olla yksityisiä, säilyvät tällä tavalla. Niin kauan kuin on mahdollista valita nimettömyys, on parasta käyttää sitä.

johtopäätös

Kodi on laillinen aivan kuten uTorrent on laillista. Lisäosat mahdollistavat piratismin samoin kuin monet torrentit, mutta se ei jätä sovellusta vikaan. Vaikka XBMC-säätiö istuu tällä hetkellä kuumassa vedessä, on epätodennäköistä, että oikeusjuttu saataisiin esille millään pohjalla.

Käytä toistaiseksi Kodia täysimääräisesti, varmista, että sinulla on VPN paikallaan samalla kun teet niin. Ehdotuksia varten lue paras Kodi-VPN-artikkeli. Jos haluat lisätietoja sovelluksesta, tutustu Kodi-arkistoomme. Löydät opetusohjelmat nykyisille käyttäjille sekä useita muita Kodi-aiheisiin artikkeleita.

Oletko rekisteröinyt VPN: n käytettäväksi Kodin kanssa? Kerro meille kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map