Najbolja pohrana u oblaku na Kodi 2020

Za mnoge je Kodi jednostavno medijska platforma otvorenog koda koja pruža sučelje medija namijenjenog pohranjivanju na računalu. Dok se opcije poput NAS-a povremeno pojavljuju, platforma je uglavnom rezervirana za lokalnu pohranu. Ako se uklapate u taj kamp, ​​svakako provjerite našu najbolju mrežnu pričuvu za NAS.


Međutim, možete razbiti kalup i krenuti s rješenjem temeljenim na oblaku. Iako Kodi službeno ne podržava nijednu platformu za pohranu u oblaku, neki programeri napustili su način za stvaranje dodataka koji podržavaju ta sučelja. Tijekom ovog članka iznenadit ćemo neke od tih opcija, dajući vam neke razloge za i protiv izbora jednog davatelja usluge nad drugim.

Prije upotrebe najbolje oblačne pohrane na Kodi-u, važno je nabaviti VPN. Kodi je potpuno zakonit, ali ponašanje koje povremeno potiče nije. Nekoliko preporuka provjerite naš popis najboljih VPN-a za Kodi.

Najbolja pohrana u oblaku na Kodi 2020

Što čini Cloud Storage najboljim za Kodi?

Spremanje u oblaku na Kodi malo je oskudno. Ograničeni broj službenih dodataka ni na koji način nije povezan s programerima, već samo pružaju sučelje na sučelju Kodi-a za vašu uslugu pohrane u oblaku. Srećom, tih nekoliko programera među našim je najboljim pružateljima usluga pohrane u oblaku.

Prvo, međutim, važno je shvatiti što oblak pohranjiva u programu Kodi. “Oblak” se jednostavno odnosi na mrežu poslužitelja izgrađenih za pohranu vaših podataka. Davatelj vam daje klijenta kako biste mogli pristupiti svojim podacima na tom poslužitelju. Za Kodi aplikacije su jednostavno klijenti treće razvijene tvrtke, tako da svojim podacima možete pristupiti iz udobnosti Kodi sučelja.

Iako je klijent za Kodi besplatan, sama usluga nije. Price igra veliku ulogu u odabiru pružatelja prostora za pohranu u oblaku, a to je prvo što smo pogledali dok smo procjenjivali tu gomilu. Nije jedino važno, ali preplaćivanje usluge, čak i ako je sasvim dobro, nije u ničijem interesu. Pregledali smo planove koje nude ti davatelji kako bismo osigurali da dobijete dobru cijenu i dobru vrijednost.

Ta se vrijednost može definirati na nekoliko načina. Ubrzavanje je često u prvom planu. Prenosit ćete velike količine podataka u centar poslužitelja, a neki davatelji posluju bolje od drugih. Što se tiče Kodija, stvari želite lako baciti u svoj oblačni račun i imati pristup njemu u roku od nekoliko minuta.

I na kraju smo pogledali sigurnost ovih pružatelja usluga. To je područje pomalo palo jer ograničeni broj opcija nije bio podložan odabiru. Usprkos tome, vaši se osobni podaci pohranjuju na ovim poslužiteljima, stoga je važno da davatelj poduzima mjere zaštite i privatnosti kako bi osigurao da ste zaštićeni.

Kako instalirati dodatak za pohranu u oblaku u Kodi-ju

Prije ronjenja na davatelje usluga, željeli smo dati brzi pregled kako instalirati svaki od tih dodataka. Svi oni dolaze iz ljubaznog službenog spremišta Kodi koje se uključuje uz svako preuzimanje, što čini prilično jednostavan postupak instalacije. Otvorite Kodi na početni zaslon i poduzmite sljedeće korake:

 • Kliknite “dodaci” na lijevom izborniku

 • Kliknite na ikonu otvorenog okvira pri vrhu izbornika

 • Kliknite “pretraživanje” i upišite ime dodatka

 • Pronađite dodatak, odaberite ga i pritisnite “instaliraj”

To je to, stvarno. Unutar svake aplikacije postoji postupak prijave koji će vaš račun povezati za Kodi, ali on varira od dodavanja do dodatka. Svi oni vam pružaju upute za korak po korak, tako da bi trebala biti prilično jednostavna.

1. Najbolja pohrana u oblaku za Kodi: pCloud

pCloud je odličan izbor za pohranu u oblaku, zauzimajući drugo mjesto u našoj usporedbi pohrane u oblaku. To je relativno nova tvrtka, osnovana tek 2013. godine. Iako je kratko vrijeme, privuklo je više od dva milijuna korisnika, uključujući BMW, Uber, Coca-Colu i Twitter.

Sam Kodi dodatak izgrađen je za streaming videa. Potječe iz službenog skladišta Kodi i omogućava vam pristup pCloud računu s sučelja. Struje dolaze brzo i, iako žrtvujete malo kvalitete, to je impresivno s obzirom da vam nije potreban hardver da biste to postigli.

Također imate pristup svemu ostalom na vašem pCloud računu. Iako je aplikacija napravljena za streaming videozapisa, možete i strujati glazbu, gledati slike ili čak pregledavati druge datoteke. To je jednostavno sučelje koje odgovara izgleda Kodi, ali ipak omogućuje pristup svemu što ste pohranili.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju pCloud

pCloud nudi izvrsne brzine i sigurnost za zaključavanje vaših podataka. U našoj recenziji pCloud primili smo prosječno vrijeme prijenosa od 25 sekundi i prosječno preuzimanje od 22 sekunde. To je impresivna brzina, ali vaša može varirati ovisno o brzini vaše veze.

Za dodatnu cijenu, možete kupiti Crypto dodatak za svoj pCloud račun. Ovaj komad nudi šifriranje nulte znanja, što znači da samo držite ključ za dešifriranje podataka. Bez ovog dodatnog troška, ​​pCloud će zadržati kontrolu nad ključem za šifriranje.

Unatoč tome, sigurnosne mjere su prilično visoke. pCloud koristi TLS enkripciju za sve podatke u tranzitu, a 256-bitna AES enkripcija u mirovanju. To je prilično standardni niz sigurnosti, ali unatoč tome učinkovit u zaštiti podataka. Više o njima možete pročitati u našem primjeru sigurnosti u oblaku.

pCloud bi trebao biti vaš prvi izbor za Kodi pohranu u oblaku. Pruža čisto i intuitivno sučelje s odličnim brzinama i sigurnosnim mjerama za pokretanje. Šifriranje nula znanja dolazi uz dodatni trošak, ali onaj koji ga ipak vrijedi. Planovi počinju od 3,99 USD mjesečno za 500 GB prostora za pohranu, ili se možete prijaviti na besplatni račun i dobiti 10 GB bez trošenja kostima..

2. Dropbox

Dropbox sjedi odmah iza pClouda zbog same usluge, a ne zbog posebnog Kodi dodatka. U stvari, ovaj dodatak pruža puno više značajki od pCloud-a, pruža vam potpunu kontrolu nad vašim Dropbox računom u Kodi-ju. Unatoč tome, problemi s privatnošću zabrinjavaju, kao i nespretni postupak postavljanja kodija.

Nakon što instalirate dodatak, pronaći ćete URL i autorizacijski kôd. Uključite ih u vaš preglednik gdje se onda možete prijaviti. Dobit ćete još jedan autorizacijski kôd koji se morate vratiti u Kodi i unijeti. Nakon svega toga konačno ćete dodati svoj račun u Kodi.

To je dosadan proces, ali onaj koji bi mnogi Kodi korisnici trebali upoznati. Plaćeni ste, međutim, za svoje probleme. Ovaj dodatak vam daje potpunu kontrolu nad vašim Dropbox računom, omogućavajući vam pregled, uređivanje, dodavanje i brisanje datoteka izravno iz prozora Kodi. Sam dodatak također koristi predmemoriranje lokalnog diska, što znači da bi reprodukcija trebala biti glatka koliko hardver dopušta.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Dropbox

Ova usluga funkcionira tako dobro jer je tako jednostavna za korištenje. Dropbox vam daje čisto internetsko sučelje za dodavanje datoteka, gdje lako možete povući i ispustiti ono što vam treba. Čak će i tehnofobi imati problema s dodavanjem datoteka i pohranjivanjem na Dropboxove poslužitelje.

Međutim, možete se zabrinuti ako su tamo pohranjeni. Dropbox je bio centar nekoliko velikih kršenja podataka, od kojih je jedna kompromitirala 68 milijuna zaporki još u 2012. Da stvar bude još gora, tvrtka se nije ni oglasila oko kršenja tek godinama kasnije, što znači da su korisnici ostali ranjivi bez ikakvog znanja.

Online pohrana

Općenito, preporučujemo davatelje pohrane u oblaku koji dopuštaju šifriranje nulte znanja, što Dropbox ne čini. Imate jedini ključ za šifriranje, što znači da čak ni davatelj ne može vidjeti koje podatke pohranjujete. Za preporuke provjerite naša najbolja rješenja u oblaku za pohranu s nultim znanjem ili pročitajte našu Boxcryptor recenziju za alat koji će šifrirati datoteke za vas.

Uprkos tome, Dropbox je uslužni program za pohranu oblaka koji je jednostavan za upotrebu. Pročitajte našu Dropbox recenziju da biste saznali više ili se registrirajte za besplatna 2 GB prostora za pohranu prije nadogradnje.

3. Google pogon

Google pogon pružatelj je usluge pohrane u oblaku s kojom bi većina trebala biti upoznata. Automatsko se uključuje s bilo kojeg Google računa, pružajući 15 GB besplatne pohrane izvan karata. To je sjajan alat za suradnju s velikim brojem prostora za pokretanje, ali nedostaje malo sigurnosti i brzine.

Aplikacija Kodi (kao i kod većine programa Kodi) ipak je pomalo upitna. Način na koji potvrđuje vaš račun je lagan, u najboljem slučaju. Dati su vam kôd za provjeru autentičnosti i URL u prozoru Kodi, od kojih imate dvije minute za ulazak u preglednik kako biste se mogli prijaviti. Kodi također ne podržava isticanje teksta, što znači da ćete trebati utipkati cijelu stvar u kratkom roku..

No, kada to učinite, aplikacija djeluje prilično dobro. Podržava samo video datoteke, ali to su uglavnom korisnici Kodija. Tijekom postupka imali smo nekoliko pogrešaka, ali ništa što se za brzo ponovno pokretanje nije moglo riješiti. Nakon što struji stream, Drive on Kodi pruža potpunu razlučivost sadržaja s malim štucanjem usput. Dolazak tamo je neugodno, ali isplata se isplati.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Google pogon

Glavni crtež Google pogona je koliko ga je lako koristiti. Ako imate Gmail račun, imate disk na Disku koji ima 15 GB prostora za pohranu. Ovo je velikodušna ponuda, koja vam omogućuje da uronite nožni prst u oblak za pohranu na Kodi bez stvaranja zasebnog računa.

Iako se ne odnosi posebno na dodatak Kodi, Google pogon je također fantastičan alat za suradnju. Možete jednostavno pozvati druge da daju svoj doprinos vašem računu, vremenu koje dijeli određenu mapu ili samo jedan dokument. Integriranje s paketom Googleovih uredskih alata znači i da možete uređivati ​​dokumente suradnika bez preuzimanja bilo koje datoteke.

Međutim, pogon ima svojih problema. Kao što smo raspravljali u našoj recenziji Google diska, usluga je tromba kada je u pitanju sigurnost i privatnost. Za mnoge je to jednostavno izravan put do projekta NIS-a PRISM. Isto se može reći i za sve Googleove usluge, tako da Disk ni na koji način ne treba brinuti ako koristite bilo koji drugi Google račun.

Ako vam je privatnost bitna, najbolje je potražiti negdje drugdje. Ako ne, ipak, naći ćete izvrstan alat za suradnju koji je dovoljno kompetentan da vas usmjeri na Kodi. Prijavite se za 15 GB besplatnog prostora za pohranu da biste vidjeli u koji kamp spadate.

4. OneDrive

OneDrive je Microsoftov ubod u stvaranju rješenja sve u jednom kao što je Google Drive. Imate pristup paketu mrežnih uredskih alata s mogućnošću pozivanja suradnika. To je u osnovi Google pogon na sve načine, osim pod Microsoftovim kišobranom.

Sličnosti također idu na razinu Kodija. Ovaj dodatak potpuno je isti kao i Google Drive, s istim razvojnim programerom, dosadnim postupkom prijave i programom buggy. Unatoč tome, kodi Kodi imate pristup svom računu OneDrive, što može biti veliki plus ako se spustite na Microsoftov kraj rješenja za pohranu u oblaku.

Kao i s Diskom, imate samo pristup video datotekama na vašem računu. Potoci se povremeno zatvaraju, ali obično se brzo pokreću i u punoj razlučivosti. Kratki videoisječci ili TV emisije bit će u redu, ali dugometražni filmovi mogu predstavljati problem. Za njihovo strujanje najbolje je upotrijebiti jedan od najboljih neslužbenih dodataka za Kodi.

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Microsoft OneDrive

Ipak, cijena OneDrive-a jedna je od ključnih prodajnih točaka. Besplatni plan ima 5 GB prostora za pohranu, što je razočaravajuće u usporedbi s Google diskom. Međutim, plan od 1,99 dolara mjesečno nudi vam deset puta više prostora za pohranu, sjedeći u sredini koja nudi malo drugih pružatelja usluga pohrane u oblaku.

Čak i na besplatnom planu, imate pristup Office Online. To su oduzete verzije aplikacija u sustavu Office 365, ali još uvijek pružaju puno više snage od Googleovih ekvivalenta. Robusne značajke programa Word, PowerPoint i Excel mnogi neće koristiti, ali malo tko će to iskoristiti rado će ih imati.

Kao i većina američkih pružatelja usluga pohrane oblaka, i ovdje postoji problem s privatnošću. Za Microsofta je odavno objavljeno da ima veze s NSA-om, tako da ne očekujte da će išta biti tajno. Uz to, vaši podaci nisu ni na koji način kriptirani, što ostavlja ogroman cilj ako na računu pohranite bilo što osobno.

Ovo je nekoliko problema koje postavljamo u našoj recenziji OneDrive. Sigurno postoji problem s privatnošću i sigurnošću, ali ne onaj koji utječe na sve. Ako spremate videozapise i glazbu na svoj račun i nije vas uopće briga tko ih vidi, s OneDriveom pronaći ćete jeftinog davatelja usluga. Možete isprobati uslugu za sebe s besplatnim planom od 5 GB.

Završne misli

Premještanje medija u oblak nije idealno rješenje za Kodi, ali ono koje je ipak dostupno. Imat ćete pristup mnogo većoj količini prostora za pohranu za manje novca i nećete morati brkati oko konfiguriranja NAS-a..

Ako imate problema s odabirom najboljeg davatelja usluge, pročitajte naše recenzije pohrane u oblaku. Za usporedbu između jabuka i jabuka, možete pogledati i nekoliko članaka u kojima smo postavili nekoliko pružatelja usluga, poput Dropbox-a vs Google Drive-a i OneDrive-a..

Za one koji tek započinju s Kodi, provjerite naš Kodi vodič i arhivu. Na platformi ćete pronaći savjete i trikove koji će vas pokrenuti i trčati, uključujući najbolje kodi dodatke za sport. Što mislite o pohrani oblaka na Kodi? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map