Kuinka käyttää Kodia Roku-ohjelmassa

Jos kulutat sisältöäsi suoratoiston kautta, et ole vieraalle Kodille. Avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä on suoratoistopaikka elokuvien, TV: n ja muun lähetystä varten. Vielä paremmaksi, Kodi voidaan asentaa melkein mihin tahansa, olipa se sitten Mac, Windows, Android tai Linux.


Melkein mitä tahansa, mutta ei aivan kaikkea. Roku, pieni laatikko, jonka avulla voit suoratoistaa kaikkea urheilusta Netflixiin, ei tue virallisesti Kodia. Tämä johtuu siitä, että se ei toimi Linuxissa tai Androidissa kuten Amazon Fire Stick ja siksi sitä ei voida purkaa.

On kuitenkin hyviä ja huonoja uutisia. Huono uutinen on, että sitä ei voi asentaa, mutta hyvä uutinen on, että voit silti käyttää Kodia Roku-ohjelmassa. Tässä oppaassa opastamme sinut kuinka määrittää se useille laitteille.

Ota näytön peilaus käyttöön Roku-laitteessa

Ensimmäinen askel on antaa Kodi heittää Rokuun. Versiosta 5.2 alkaen Roku lisäsi näytön peilaus. Ennen kuin otamme sen käyttöön, sinun on varmistettava, että sinulla on oikea versio. Voit tarkistaa seuraavasti:

 • Paina Roku-kaukosäätimen kotipainiketta
 • Seuraa polun asetuksia > järjestelmän päivitys”

Jos sinulla on versio 5.2 tai uudempi, sinulla on hyvä mennä. Jos ei, päivitä Roku. Kun olet valmis, jatka:

 • Seuraa aloitusnäytössä polkuasetuksia > näytön peilaus”
 • Valitse ”Ota näytön peilaus käyttöön”

Se siitä. Nyt olet asettanut näytönohjauksen Roku-päähän. Seuraavaksi sinun on otettava näytön peilaus käyttöön missä tahansa laitteessa, johon Kodi on asennettu.

Suoratoisto Windows-puhelimella tai -tabletilla

Jos haluat lähettää Windowsin kanssa, sinun on lisättävä langaton näyttö. Älä huolestu, sinun ei tarvitse ostaa mitään laitteistoa, sinun täytyy vain osoittaa Windows sen näytön suuntaan, missä käytät Rokua. Huomaa, että tämä toimii Windows-työpöytäversioiden kanssa vain, jos laitteesi tukee Miracastia. Näin voit tarkistaa, toimiiko se:

 • Siirry asetusikkunaan
 • Haku “projisointi tälle tietokoneelle”
 • Napsauta ylähakutulosta

Jos laitteesi ei tue Miracastia, punainen teksti yläreunassa kertoo sinulle niin. Jos se menee, et näe mitään. Yleensä tämä ei toimi Windowsin kanssa työpöydällä.

Se toimii kuitenkin melkein kaikissa Windows-puhelimissa ja -tableteissa. Lisää langaton näyttö johonkin näistä seuraavasti:

 • Pyyhkäise sisään näytön oikealta puolelta ja napsauta sitten ”laitteet”
 • Napsauta sen jälkeen ”projekti” ja sitten ”lisää langaton näyttö”
 • Valitse Roku luettelostasi

Sekä Roku että Windows-laite on kytketty samaan verkkoon, jotta tämä toimii, joten varmista, että ne ovat. Jos Roku ei näy, tämä on todennäköisesti syy.

Kun se on valmis, käynnistä vain Kodi-sovellus ja näet näytöllesi kaikki puhelimesi tai tablet-laitteesi toiminnot..

Casting Androidilla

Jos sinulla on Android-puhelin tai -tabletti, sinun on tehtävä sama asia, mutta prosessi on hiukan erilainen. Suurin osa Android-laitteista tukee näytön peilaamista, joten meidän ei tarvitse tarkistaa Miracastia tai vastaavaa, mutta jokainen valmistaja kutsuu sitä erikseen.

Se voi tehdä näytön peilaamisen asettamisesta hieman ärsyttävää. Esimerkiksi HTC-laitteiden näytön peilaus on nimeltään “HTC Connect” ja Samsung-laitteissa “smart view”. Vain google, mitä tuotemerkkiä puhelimellasi tai tablet-laitteellasi on, ja katso mitä laitteellesi sitä kutsutaan.

Tämä on yleinen tapa asettaa se:

 • Mene asetuksiin
 • Valitse ”näyttö”
 • Valitse ”cast” tai muu vastaava. Tämä on jälleen laitekohtainen, joten sinun pitäisi tietää, mitä kannattaa etsiä, kun olet googled brändille.
 • Valitse Roku

Aivan kuten Windows, myös Roku- ja Android-laitteesi on oltava yhteydessä samaan langattomaan verkkoon, jotta tämä toimisi. Jos molemmat laitteet eivät ole, et näe Roku-ruutua.

Kun olet valmis, avaa vain Kodi-sovelluksesi Android-laitteellasi ja aloita suoratoisto.

Vaihtoehto: Plexin käyttö

Jos käytät Kodia tallentamaan ja järjestämään kaikki henkilökohtainen mediasi, niin sinulla on yksinkertainen tapa korjata kaikki tämä Rokuun. Jos kuitenkin käytät suoratoistoon epävirallisia lisäosia, kuten Covenant, tämä ei toimi (katso Covenantin asennusoppaamme).

Voit saada kaiken henkilökohtaisen median Roku-laitteeseesi Plex-palvelimen kautta. Plex on samanlainen kuin Kodi siinä mielessä, että sen avulla voit tuoda kaiken median ja järjestää sen siististi. Siellä on virallinen Roku-sovellus, samoin kuin Android-, iOS-, Mac-, Windows- ja muissa sovelluksissa.

Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on ladata Plex-sovellus sekä Rokulta että palvelimelta (joka voi olla vain työpöytätietokoneesi) ja osoittaa se siihen suuntaan, mihin mediasi tallennetaan. Kun se on valmis, voit järjestää sen kansioihin tai soittolistoihin ja suoratoistaa sen minne tahansa.

Plexin ilmainen versio sallii suoratoiston vain, jos molemmat laitteet ovat päällä ja kytketty samaan verkkoon. Jos haluat tarkastella sisältöäsi milloin tahansa, missä tahansa, sovellusten iOS-, Android- ja Windows-versioista peritään kertaluonteinen maksu.

Tämä toimii vain, jos et aio käyttää suoratoistopalveluita, kuten Covenant, ja haluat vain käyttää henkilökohtaista mediakirjastoasi. Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto Kodin käyttämiselle Roku-järjestelmässä on näytön peilaus.

johtopäätös

Kodin asentaminen Rokuun ei ole virallista tapaa, mutta toivottavasti se tulee tulevaisuudessa. Toistaiseksi tämä ratkaisu toimii hyvin, varsinkin jos sinulla on tabletti. Jos käytät iOS-laitetta, valitettavasti sinulla ei ole onnea, koska Apple tukee vain Apple TV: n näytön peilaamista.

Jos käytät epävirallisia Kodi-lisäosia sisällön suoratoistoon, VPN on ensiarvoisen tärkeää. VPN pitää tietosi yksityisenä suoratoiston aikana, joten olet suojattu tällä laillisella harmaalla alueella. Suosituksia saat tutustumalla Koden parhaaseen VPN-verkkoon. Voit tutustua myös Kodi-arkistoomme saadaksesi lisätietoja alustalta.

Missä laitteessa käytät Kodia? Kerro meille alla olevissa kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map