Kako koristiti Kodi na Roku

Ako svoj sadržaj konzumirate putem strujanja, Kodi vam nije stranac. Otvorena platforma idealno je mjesto za streaming filmova, TV-a i još mnogo toga. Poboljšavajući to, Kodi se može instalirati na gotovo sve, bilo da se radi o Mac, Windows, Android ili Linux.


Gotovo o svemu, ali ne baš o svemu. Roku, mali okvir koji vam omogućuje strujanje svega od sporta do Netflixa, službeno ne podržava Kodi. To je zato što se ne radi na Linuxu ili Androidu kao Amazon Fire Stick i zbog toga se ne može pokvariti.

No postoje i dobre i loše vijesti. Loša vijest je da se ne može instalirati, ali dobra vijest je da možete i dalje koristiti Kodi na Roku. U ovom ćemo vas vodiču upoznati s načinom postavljanja na razne uređaje.

Omogući zrcaljenje zaslona na Roku

Prvi korak je omogućiti Kodiju da bude bačen na Roku. Počevši od verzije 5.2. Roku je dodao zrcaljenje zaslona. Prije nego što to omogućimo, morat ćete se pobrinuti da imate ispravnu verziju. Da biste provjerili, slijedite ove korake:

 • Pritisnite gumb kuće na daljinskom upravljaču Roku
 • Slijedite postavke “staza” > ažuriranje sustava”

Ako imate verziju 5.2 ili starije, dobro ide. Ako ne, ažurirajte Roku. Kada završite, nastavite dalje:

 • S početnog zaslona slijedite postavke “staza” > zrcaljenje zaslona “
 • Odaberite “omogući zrcaljenje zaslona”

To je to. Sada ste postavili emitiranje zaslona na Roku kraju. Zatim ćete morati omogućiti zrcaljenje zaslona na bilo kojem uređaju na kojem ste instalirali Kodi.

Emitiranje sa sustavom Windows Phone ili tablet

Da biste emitirali Windows, morate dodati bežični zaslon. Ne brinite, ne morate kupiti nikakav hardver, samo morate usmjeriti Windows u smjeru bilo kojeg ekrana na kojem koristite Roku. Imajte na umu da će ovo raditi s verzijama za stolna računala samo ako vaš uređaj podržava Miracast. Evo kako provjeriti da li radi:

 • Idite u prozor postavki
 • Pretražite “projiciranje na ovo računalo”
 • Kliknite gornji rezultat pretraživanja

Ako vaš uređaj ne podržava Miracast, rečenica s crvenim tekstom na vrhu reći će vam to. Ako to uspije, nećete vidjeti ništa. Općenito, ovo neće raditi sa sustavom Windows na radnoj površini.

No, djeluje na gotovo svim Windows telefonima i tabletima. Za dodavanje bežičnog zaslona na jedan od sljedećih koraka, slijedite ove korake:

 • Pomaknite prstom s desne strane zaslona, ​​a zatim kliknite na “uređaji”
 • Odatle kliknite na “projekt”, a zatim na “dodavanje bežičnog zaslona”
 • Odaberite svoj Roku s popisa

I vaš Roku i vaš Windows uređaj moraju biti povezani na istu mrežu da bi ovo radilo pa se uvjerite da jesu. Ako se vaš Roku ne pojavi, to je vjerojatno razlog.

Kad to učinite, samo pokrenite aplikaciju Kodi i vidjet ćete sve što radite na svom telefonu ili tabletu projicirano na zaslon.

Casting s Androidom

Ako imate telefon ili tablet sa sustavom Android, morat ćete učiniti istu stvar, ali postupak je malo drugačiji. Većina Android uređaja podržava zrcaljenje zaslona, ​​tako da nećemo morati provjeriti Miracast ili nešto slično, ali svaki proizvođač naziva to drugačijim.

To može učiniti postavljanje zrcala pomalo neugodnim. Na primjer, zrcaljenje zaslona na HTC uređajima naziva se “HTC Connect”, a na Samsung uređajima “pametni pregled”. Samo google kakvu marku telefona ili tableta imate i provjerite kako se zove vaš uređaj.

Evo općeg načina za postavljanje:

 • Idite u svoje postavke
 • Odaberite “prikaz”
 • Odaberite “cast” ili nešto slično. Opet, ovo je specifično za uređaj, tako da biste trebali znati na što treba paziti nakon što postavite Google na marku.
 • Odaberite svoj Roku

Baš kao što je Windows, i vaš Roku i Android uređaj moraju biti povezani na istu bežičnu mrežu kako bi ovo funkcioniralo. Ako oba uređaja nisu, nećete vidjeti svoju Roku kutiju.

Nakon toga, otvorite aplikaciju Kodi na svom Android uređaju i započnite streaming.

Alternativa: Korištenje Plexa

Ako Kodi koristite za pohranu i organiziranje svih svojih osobnih medija, onda je sve to jednostavno moguće navesti na Roku. Međutim, ako za strujanje koristite neslužbene dodatke kao što je Covenant, to neće uspjeti (pogledajte naš vodič za instalaciju Covenant).

Sve svoje osobne medije možete dobiti na Roku putem Plex poslužitelja. Plex je sličan Kodiju po tome što vam omogućuje uvoz svih medija i uredno ga organizirate. Postoji službena aplikacija Roku, kao i aplikacije za Android, iOS, Mac, Windows i još mnogo toga.

Sve što trebate učiniti je preuzeti Plex aplikaciju i na Roku i na poslužitelj (koja može biti samo vaše stolno računalo) i usmjeriti ga u smjeru pohrane medija. Nakon što to učinite, možete ga organizirati u mape ili popise za reprodukciju i strujati ga bilo gdje.

Besplatna verzija Plexa omogućava strujanje samo ako su oba uređaja uključena i povezani na istu mrežu. Ako želite pogledati svoj sadržaj bilo kada i bilo gdje, jednokratna je naknada za verzije aplikacija za iOS, Android i Windows..

To funkcionira samo ako ne planirate koristiti usluge streaminga poput Covenant-a i samo želite pristupiti svojoj osobnoj medijskoj biblioteci. Zasad je jedina opcija za upotrebu Kodija na Roku zrcaljenje zaslona.

Zaključak

Ne postoji službeni način instaliranja Kodija na Roku, ali nadamo se da će to doći u budućnosti. Za sada ovo rješenje djeluje dobro, pogotovo ako imate tablet. Ako koristite iOS uređaj, nažalost nemate sreće jer Apple podržava samo zrcaljenje zaslona na Apple TV.

Ako za strujanje sadržaja upotrebljavate neslužbene dodatke Kodi, tada je najvažnije imati VPN. VPN će čuvati privatne podatke tijekom streaminga tako da ste zaštićeni u ovom zakonskom sivom području. Za preporuke pogledajte naš najbolji VPN za Kodi. Možete potražiti i našu arhivu Kodi za više informacija o platformi.

Na kojem uređaju koristite Kodi? Javite nam u komentarima u nastavku i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map