Hogyan kell használni a Kodi-t a Roku-n

Ha streaming útján fogyasztja el tartalmát, akkor nem vagy idegen a Kodi-nak. A nyílt forráskódú platform mozgóképek, TV-k és egyebek közvetítésére szolgál. Még jobbá téve a Kodi szinte bármire telepíthető, legyen az Mac, Windows, Android vagy Linux.


Szinte bármiben, de nem egészen. Roku, az a kis doboz, amely lehetővé teszi a sportoktól a Netflixig történő mintavételt, hivatalosan nem támogatja a Kodi-t. Ennek oka az, hogy nem Linuxon vagy Androidon fut, mint egy Amazon Fire Stick, és ezért nem lehet börtönben törni.

Vannak jó és rossz hír is. A rossz hír az, hogy nem lehet telepíteni, de a jó hír az, hogy továbbra is használhatja a Kodi-t a Roku-n. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan állíthatja be a különféle eszközöket.

Engedélyezze a képernyő tükrözését a Roku-n

Az első lépés lehetővé kell tenni Kodi dobását Roku-hoz. Az 5.2 verziótól kezdve a Roku hozzáadta a képernyő tükrözését. Mielőtt engedélyezzük, ellenőriznie kell a megfelelő verziót. Az ellenőrzéshez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyomja meg a kezdő gombot a Roku távvezérlőn
 • Kövesse az elérési út beállításait > rendszerfrissítés”

Ha van 5.2 vagy újabb verziója, akkor érdemes megy. Ha nem, frissítse a Roku-t. Ha kész, folytassa a következővel:

 • A kezdőképernyőn kövesse az útvonal beállításait > képernyő tükrözés”
 • Válassza az „Képernyő tükrözés engedélyezése” lehetőséget

Ez az. Most már beállította a képernyő-sugárzást a Roku végén. Ezután engedélyeznie kell a képernyő tükrözését bármilyen eszközön, amelyre a Kodi telepítve van.

Casting Windows Phone vagy Tablet segítségével

A Windows rendszerrel történő leadáshoz vezeték nélküli képernyőt kell hozzáadnia. Ne aggódjon, nem kell megvásárolnia semmilyen hardvert, csak a Windows-ot kell mutatnia bármilyen képernyő felé, amelyen a Roku-t használja. Felhívjuk figyelmét, hogy ez csak a Windows asztali verzióival működik, ha az eszköz támogatja a Miracast. Így ellenőrizheti, hogy működik-e:

 • Nyissa meg a beállítások ablakot
 • Keresés: „kivetítés erre a számítógépre”
 • Kattintson a felső keresési eredményre

Ha az eszköz nem támogatja a Miracastot, akkor a tetején található piros szöveg mondata ezt fogja mondani. Ha igen, akkor semmit sem fog látni. Általában ez nem működik a Windows rendszerrel az asztalon.

Szinte minden Windows telefonon és táblagépen működik. Vezeték nélküli kijelző hozzáadásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 • Húzza be a képernyő jobb oldalát, majd kattintson az „eszközök” elemre.
 • Innentől kattintson a „projekt”, majd a „vezeték nélküli képernyő hozzáadása” elemre.
 • Válassza ki a Roku-t a listából

Mind a Roku, mind a Windows eszközöket ugyanabba a hálózatba kell csatlakoztatni, hogy ez működjön, ezért ellenőrizze, hogy vannak-e. Ha a Roku nem jelenik meg, valószínűleg ez az oka.

Ha kész, csak indítsa el a Kodi alkalmazást, és látni fogja a képernyőn mindent, amit telefonon vagy táblagépen csinál..

Casting Android-on

Ha van Android telefonja vagy táblagépe, ugyanazt kell tennie, de a folyamat kissé eltér. A legtöbb Android készülék támogatja a képernyő tükrözését, így nem kell ellenőriznünk a Miracast vagy hasonlót, de minden gyártó valami másnak nevezi.

Ez a képernyő-tükrözés beállítását kissé idegesítővé teheti. Például a képernyőtükröt a HTC készülékeken „HTC Connect”, a Samsung készülékeken pedig „intelligens nézet” hívják. Csak googlezzon be, hogy milyen márkájú telefon vagy táblagépe van, és nézze meg, hogy mi hívja fel az eszközt.

Az általános beállítás a következő:

 • Menjen a beállításaiba
 • Válassza a „display” lehetőséget
 • Válassza az „cast” vagy ehhez hasonlót. Ismét ez eszközspecifikus, tehát tudnia kell, mit kell keresnie, miután a márkát Google-on felvetette.
 • Válassza ki a Roku-t

Csakúgy, mint a Windows, a Roku és az Android eszközöket ugyanabba a vezeték nélküli hálózatba kell csatlakoztatni, hogy ez működjön. Ha mindkét eszköz nem, akkor nem fogja látni a Roku dobozt.

Miután ez megtörtént, nyissa meg csak a Kodi alkalmazást Android-eszközén, és kezdje el a streaming-et.

Alternatív megoldás: a Plex használata

Ha a Kodi-t használja az összes személyes média tárolásához és rendezéséhez, akkor van egy egyszerű megoldás arra, hogy mindezt Roku-ra helyezze. Ha azonban nem hivatalos kiegészítőket, például a Covenant-t használ streamre, akkor ez nem fog működni (tekintse meg a Covenant telepítési útmutatóját).

Az összes személyes adathordozót a Plex kiszolgálón keresztül eljuthat Roku-hoz. A Plex hasonló a Kodi-hoz abban, hogy lehetővé teszi az összes média importálását és ügyes rendezését. Van egy hivatalos Roku alkalmazás, valamint Android, iOS, Mac, Windows és egyéb alkalmazások.

Csak annyit kell tennie, hogy töltse le a Plex alkalmazást a Roku-ra és a szerverre (amely egyszerűen csak az asztali PC lehet), és irányítsa az adathordozó tárolásának irányába. Ha elkészült, rendezheti mappákba vagy lejátszási listákba, és bárhová eljuttathatja.

A Plex ingyenes verziója csak akkor engedélyezi a streaming-et, ha mindkét eszköz be van kapcsolva és ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik. Ha bármikor, bárhol meg szeretné tekinteni tartalmát, egyszeri díjat kell fizetnie az alkalmazások iOS, Android és Windows verzióiért..

Ez csak akkor működik, ha nem tervezi olyan streaming szolgáltatások használatát, mint például a Covenant, és csak hozzáférni szeretne a személyes médiakönyvtárához. Jelenleg a Kodi használatát a Roku-nál csak a képernyőtükrözés lehetséges.

Következtetés

Nincs hivatalos módszer a Kodi telepítésére a Roku-ra, de remélhetőleg ez a jövőben is meg fog jelenni. Jelenleg ez a megoldás jól működik, főleg ha van egy tabletta. Ha iOS készüléket használ, sajnos szerencsétlen, mert az Apple csak az Apple TV képernyőjének tükrözését támogatja.

Ha nem hivatalos Kodi kiegészítőket használ a tartalom streamingjéhez, akkor kiemelkedő fontosságú a VPN. A VPN az adatait adatfolyam folyamán fogja megőrizni, így védelem alatt áll ebben a legális szürke területen. Javaslatokhoz nézze meg a Kodi legjobb VPN-jét. A platformon további információt is megnézhet a Kodi-archívumunkban.

Melyik eszközön használja a Kodi-t? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map