Najbolji vanjski tvrdi disk za Xbox One u 2020: Game On

Sony i Microsoft su se potrudili da ispune zahtjeve modernih igara u pogledu procesora. Xbox One X i PS4 Pro proširili su funkcionalnost svojih baznih sustava umjesto nove generacije konzola, pružajući podršku za 4K igre, poboljšane teksture i više. 


Međutim, jedno područje koje je u tom procesu zanemareno je pohrana. Primjerice, Xbox One X nudi samo 1 TB kapaciteta. Iako bi to bilo impresivno prije nekoliko godina, igre su u posljednjih nekoliko godina postale znatno veće, što čini da 1TB unutarnji tvrdi disk izgleda patetično u usporedbi.

Srećom, ipak, možete pohraniti svoju Xbox One pohranu pomoću vanjskog tvrdog diska. U ovom vodiču s najboljim vanjskim tvrdim diskom za Xbox One prikazat ćemo vam najbolje ponude za Microsoftovu igraću konzolu. Izvukli smo pogone iz našeg najboljeg vodiča za tvrdi disk kako bismo vam osigurali najbolje u pogledu brzine, kapaciteta i kvalitete izrade. 

Prije nego što stignemo do izbora, želimo razgovarati o tome kako smo izabrali, kao i o tome kako možete koristiti vanjski tvrdi disk sa svojim Xbox One.

Najbolji vanjski tvrdi disk za Xbox One 2020

Odabir najboljeg vanjskog tvrdog diska za Xbox One

Sve je o kapacitetu pri odabiru vanjskog tvrdog diska za Xbox One. Iako ne preporučujemo odabir pogona preko drugog isključivo na temelju cijene po gigabajtu, Microsoft voli u svoje igre uključivati ​​masivne teksture, posebno one koje su Xbox One X poboljšane. 

Zbog toga su igre ogromne. Za nekoliko referentnih točaka, Forza Motorsport 7 je 95 GB, Gears of War 4 je 103,3 GB, a Halo 5: Guardians 107 GB. U kombinaciji s nekoliko manjih igara – u slučaju Xbox One X, oko 20 GB do 25 GB – već ste na polovici kapaciteta unutarnjeg tvrdog diska od 1 TB.

Kapacitet je ono što smo prvo tražili, ponekad po cijenu brzine. To je zato što su USB priključci na Xbox One i Xbox One X samo USB 3.0, a ne USB 3.1. Čak i ako je pogon koji koristite unazad kompatibilan s USB 3.0, nećete moći iskoristiti punu propusnost diska. 

To čini vanjske SSD-ove, poput Samsung T5 ili SanDisk Extreme Portable, mnogo manje atraktivnim (pročitajte našu recenziju Samsung T5 i SanDisk Extreme Portable pregled). 

Iako će možda raditi s Xbox One, nećete moći u potpunosti iskoristiti njihovu brzinu. Ipak, ako imate neki raspoloživi prihod i želite najbrže moguće učitavanje, naš najbolji SSD vodič za tvrdi disk postaviti će vas. 

Obično preporučujemo najmanji i najbrži vanjski tvrdi disk okolo, ali to nije slučaj za Xbox One. Budući da će konzola vjerojatno imati stalni dom, pogon koji ide uz nju može imati i stalni dom. Zbog toga je važno uravnotežiti brzinu i kapacitet, dok veličina i faktor oblika imaju stražnje sjedalo.

Kako koristiti vanjski tvrdi disk s Xbox One

Spajanje vanjskog tvrdog diska na vaš Xbox One vrlo je jednostavno, iako možda isprva to nije očito. Nakon kupnje pogona – osiguravajući da je USB 3.0 – otpakirajte ga i kabel i krenite na vaš Xbox One. Nakon toga, slijedite ove korake: 

 1. Spojite svoj vanjski tvrdi disk pomoću priloženog USB kabela. USB priključci na prednjem i stražnjem dijelu Xbox One funkcionirat će. 
 2. Nakon što je pogon prepoznat, odaberite “uređaj za pohranu formata”.
 3. Dajte pogon pogon i odaberite “ovdje instalirati nove stvari.” 
 4. Na kraju odaberite “uređaj za pohranu formata”.

Imajte na umu da ako koristite vanjski tvrdi disk s podacima na njemu, svi ti podaci bit će izbrisani kad formatirate pogon za Xbox One. O tome možete saznati više u našem načinu formatiranja vodiča za tvrdi disk. 

Od tada će se sve buduće igre instalirati na vanjski tvrdi disk. Ako iz bilo kojeg razloga želite premjestiti igre i aplikacije, to možete učiniti na stranici postavki pohrane. Da biste stigli tamo, slijedite ove korake:

 1. Odaberite “postavke”
 2. Idite na karticu “sustav”
 3. Odaberite “storage”

Na stranici za pohranu moći ćete vidjeti naslove koje ste trenutno instalirali, kao i slobodni prostor na vašim internim i vanjskim čvrstim diskovima. Ako želite premjestiti igre i aplikacije, označite ih potvrdnim okvirima, a zatim kliknite na “premjesti odabrane”. Odatle možete odabrati kamo želite premjestiti aplikacije.

Najbolji vanjski tvrdi disk za Xbox One: Western Digital My Book

Što se tiče sirovog kapaciteta, nema vanjskog tvrdog diska boljeg od Western Digital My Book. Iako je njegov faktor velikog oblika i potreba za vanjskom snagom obično negativan, ovi nedostaci nisu toliko važni za Xbox One. Zahtijeva malo dodatnog postavljanja, ali možete dobiti puno kapaciteta za vrlo malo novca pomoću Moje knjige. 

zapadni-digitalno-moja-knjiga-1

Za razliku od nečega poput Seagate Portable (pročitajte našu recenziju Seagate Portable), Western Digital My Book dostupan je i do 10TB. To vrijedi i za verziju s jednim pogonom. 

Western Digital također nudi verziju dvostrukog pogona koja dostiže i do 20TB. Verzija s dvostrukim pogonom isporučuje se i s konfiguriranom RAID-0, što bi trebalo poboljšati vrijeme učitavanja (pročitajte naš vodič za RAID). 

Budući da je Moja knjiga pogon za radne površine, može podržati mnogo veće kapacitete. Prijenosni pogoni, koji dolaze u 2,5-inčnom faktoru oblika, imaju manje fizičke prostorije za smještaj ploča, što znači da ne možete pohraniti što više podataka na njih. Nadalje, obično imaju lošije rezultate od svojih kolega sa stolnih računala jer glava za čitanje / pisanje ima manje prostora za pomicanje. 

Moja knjiga rješava to pitanje. Unutar 6TB pogona koji smo testirali nalazi se Western Digital Red hard disk koji je izrađen za pohranu priključenu na mrežu. 

Zbog tradicionalnog faktora oblika, Western Digital može isporučiti više kapaciteta i brzine, zadržavajući cijenu po gigabajtu oko nečega poput Western Digital Elements (pročitajte našu recenziju Western Digital Elements).

Ostali razlozi koji volimo zapadnjačku moju knjigu

Veća veličina Western Digital My Book-a zamišljena je tijekom postavljanja, ali upotrebom se isplati. Unutarnji Western Digital Red pogon djeluje iznenađujuće dobro s obzirom da se radi o okretnom disku. 

Tijekom testiranja zabilježili smo uzastopne brzine čitanja i pisanja iznad 200 MB / s, uz izvrsne performanse slučajnog pisanja od oko 12 MB / s. Zapravo je Western Digital My Book učinio naš popis najbržih vanjskih tvrdih diskova. 

Slučajna čitanja nisu bila tako dobra, što bi moglo stvoriti neke probleme sa Xbox One. S obzirom na slučajnu brzinu pisanja koju smo zabilježili, sam disk ne bi trebao ograničavati brzinu instaliranja igara. Nekim sporijim diskovima treba vremena za pisanje preuzetih podataka, što umanjuje vrijeme instalacije. 

Western Digital My Book nema taj problem, ali može značiti nešto duža vremena učitavanja. Ipak, polako je ovdje ključna riječ. Ostavljate se malo brzine dok igrate igru ​​da biste stekli puno brzine dok je preuzimate. Možete vidjeti naše potpune rezultate ispitivanja i čitati naše misli u našoj recenziji Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus Prijenosni

Seagate Backup Plus Portable je rezervirani rođak Western Digital My Book-a. Nije dostupan u ogromnim kapacitetima, a izdvaja se od 5TB, ali dolazi s rafiniranijom estetikom i manjim faktorom oblika. Također upravlja bržim izvedbama slučajnih čitanja, što bi trebalo pomoći pri učitavanju vremena. 

Seagate-backup-plus-prijenosni-1

Mnogo je varijacija prijenosnika Seagate Backup Plus, tako da u ovaj unos uključuju sve njih. Postoji standardna verzija koja je dostupna u kapacitetima od 4TB i 5TB i najjeftinija je skupina na skali cijene po gigabajtu. 

Zatim je tu Slim verzija, koja je dostupna u kapacitetima 1TB i 2TB i dolazi s manjim faktorom oblika. I na kraju, tu je verzija Ultra Touch, koja dolazi s tkanim vrhom, podrškom za USB-C i hardversko šifriranje. 

Dodatne značajke u verziji Ultra Touch nisu baš bitne za Xbox One, pa preporučujemo da tamo uštedite svoj novac. Verzija Slim je manja i dolazi u više boja, ali po cijeni kapaciteta. S druge strane, standardna verzija dostupna je u većim kapacitetima, ali otprilike je dvostruko veća od Slim pogona. 

Što se tiče brzine, Seagate Backup Plus Portable nije brz kao Western Digital My Book, ali to rijetko predstavlja problem s Xbox One. Dok smo ga testirali na Xbox One Xu, pogon nas nije ometao tijekom preuzimanja igara, a performanse učitavanja bile su jednake internom tvrdom disku Xbox One. 

Drugi razlozi zbog kojih volimo Seagate Backup Plus Prijenosni

Izvan Xbox One, Seagate Backup Plus Portable je vrlo impresivan. To je zato što dolazi s Seagate Toolkit, koji disku pruža mnogo više funkcionalnosti nego jednostavno spremanje novih datoteka. Kad ga priključite na PC ili Mac, prikazat će se internetska instalacija gdje možete registrirati pogon i preuzeti Toolkit. 

Nakon instaliranja, Toolkit će vas pitati želite li koristiti pogon za izradu sigurnosne kopije vašeg računala ili zrcalo postojećeg tvrdog diska. Značajka zrcaljenja radi upravo ono što i ime podrazumijeva. Svaki put kad učinite nešto na disku koji se zrcali, ta će se promjena odraziti na Backup Plus Portable. Rezervne kopije su slične, ali možete odabrati određene mape i datoteke koje želite sigurnosno kopirati. 

Zbog toga Seagate Backup Plus Portable nije samo sjajan pogon za Xbox One, već je i bitan dio 3-2-1 rješenja za sigurnosne kopije kada koristite pogon s mrežnom uslugom sigurnosnih kopija kao što je Backblaze (pročitajte naš Backblaze pregled). Možete vidjeti kako se pogon uklapa u tu konfiguraciju u našoj recenziji Seagate Backup Plus Portable. 

Seagate Official Xbox One Game Drive

 

Seagate nudi niz pogona posebno za Xbox One i Xbox 360. Među popisom opcija su SSD, veliko rješenje faktora i standardni pogon pogona, za što je ovaj unos. 

Standardni pogon igre je, u osnovi, normalan Seagate Portable pogon s dodatnim brendiranjem. Međutim, pruža neke preokrete za Xbox One. 

Seagate-igra-pogon

Prvo, spremno je izaći van. Umjesto da prođete kroz postupak postavljanja pogona, kao što smo gore opisali, sve što trebate učiniti je uključiti ga i odabrati način na koji želite pohraniti svoje igre. Djeluje i preko konzola, tako da svoju knjižnicu možete odvesti bilo gdje u sustavu. 

Uz to, pogon dolazi s dodatnom ponudom, ovisno o kupljenom kapacitetu. Inačica Game Pass-a, koja je istog pogona s bijelom vanjštinom, dolazi s mjesečnim ili dva mjeseca Xbox Game Pass-a besplatno. 

Game Drive dostupan je u kapacitetima od 2 TB i 4TB, što u usporedbi sa Western Digital My Book nije impresivno. Međutim, Seagate nudi i Game Drive Hub koji dolazi u kapacitetu od 8 TB. Pored toga što nudi više prostora za pohranu, Game Drive Hub sadrži i dva USB 3.0 priključka za priključivanje dodatnih perifernih uređaja.

Drugi razlozi volimo Seagate Xbox One Game Drive

Osim Game Drive i Game Drive Hub, Seagate nudi i SSD Game Drive. Dostupan je u kapacitetima od 500 GB, 1 TB i 2 TB, ali ne preporučujemo ga preko standardnog Game Drive-a. Iako ćete vidjeti prednost performansi u odnosu na standardni Game Drive, vjerojatno nećete postići brzinu od 540 MB / s koja je reklamirana. 

Kao što smo vidjeli u našem pregledu ADATA SD600, SSD-ovi temeljeni na USB 3.0 ograničeni su u svojoj brzini, jer se sučelje preko kojeg prenose podatke dobiva makse. 

Performanse su slabije u usporedbi s USB 3.1-temeljenim SSD-om (pročitajte naš test G-Technology G-Drive Mobile SSD za primjer). Zbog toga je Game Drive SSD, iako vrijedan cijene, kažiran vezom. 

Sveukupno, glavni potez u Game Drive seriji je estetika. Nećete imati velike koristi od performansi u odnosu na standardni Seagate Portable pogon unatoč potrošnji oko 30 USD više. To je rečeno, da za Xbox One postoje prednosti. Na primjer, Seagate trenutno prodaje pogon s 5 temama Gear of War koji dolazi s nekim sadržajem u igri.

Osnove Toshiba Canvioa

Ako želite dobiti puno prostora za pohranu za vrlo malo novca, Toshiba Canvio Osnove je za vas. Iako su lagani i malo spori, Canvio Basics najjeftiniji je pogon koji smo pregledali na osnovi cijene po gigabajtu. To je epitet funkcije nad oblikom, ali to vam na kraju donosi uštedu novca. 

Toshiba canvio-osnove-2

To je prijenosni pogon, sličan Seagate Backup Plus Portable i Game Drive, a dostupan je do 4TB. Ipak preporučujemo da se držite modela od 1TB ili 2TB. Osim što brži rad, manja sposobnost pokazuje i najveću vrijednost. 

Model od 4 TB tehnički je jeftiniji na skali cijene po gigabajtu, ali ukupni veći trošak pokazuje smanjene prinose kada su u pitanju performanse. 

U usporedbi s Seagate pogonom, Toshiba Canvio Basics zapravo je bolje djelovao na sekvencijalnom čitanju i pisanju, uklapajući se u sekvencijalnu brzinu čitanja od 147,3 MB / s i sekvencijalnu brzinu pisanja od 154,1 MB / s. 

Međutim, trpjeli su nasumični nastupi – osobito nasumični čitanja. Canvio Basics imao je oko pola slučajne brzine čitanja Prijenosnika Seagate.

Taj se kompromis nadoknađuje u slučajnoj izvedbi pisanja. Slično Zapadnoj digitalnoj knjizi, Toshiba Canvio Basics vrlo brzo bi trebao pisati igre na pogon. Međutim, taj kompromis dolazi s povećanim vremenom opterećenja.

Ostali razlozi koji nam se dopadaju u osnovama Toshibe Canvio

Kao i Western Digital My Book, Toshiba Canvio Osnove pogon je koji obično ne bismo preporučili. To je zato što mu nedostaju bitne karakteristike, poput uslužnog programa za izradu sigurnosnih kopija, iako je jeftiniji od konkurencije. Za Xbox One, međutim, ove dodatne značajke nisu važne, čineći Canvio Osnove mnogo privlačnijim. 

Iako je prenosiv, preporučujemo da se Osnove Canvioa drže na jednom mjestu. Može se prevoziti, ali lepršavi plašt može podnijeti samo kap ili dvije prije nego što se učini beskorisnim. Ušteda troškova dolazi odnekud i, u ovom slučaju, to je od kvalitete izrade. 

Usprkos tome, Toshiba Canvio Basics nudi puno dodatnog prostora za pohranu igara za vrlo malo novca. Ako je sve što vas zanima je smanjenje vašeg kapaciteta, to je sigurna oklada. Možete saznati više u našem pregledu Toshiba Canvio Osnove.

LaCie Rogged Mini

LaCie Rugged Mini antitela je Toshiba Canvio Osnove kada je u pitanju kvaliteta izrade. Izgrađen je kao tenk, sadrži cijelo metalno tijelo i narančasti štitnik za udarce. Ako ste u pokretu i želite povesti svoje igre sa sobom, LaCie Rugged Mini vaš je idealan vanjski tvrdi disk. 

LaCie-ljut-mini-1

Osim što je otporan na kišu, LaCie Rugged Mini može podnijeti pad od četiri metra i do 2.205 kilograma pritiska dok funkcionira. Iako to nije previše impresivno u usporedbi sa SSD-om, činjenica da LaCie može upakirati u toliku zaštitu na predenje ne bi trebala ostati neprimijećena. 

LaCie je zapravo u vlasništvu Seagatea, tako da se ovdje mogu primijeniti i svi pozitivni dijelovi Seagate Backup Plus Portable. Još uvijek imate pristup istim postavkama tekućine i Seagate Toolkit. Iako to nije previše važno za Xbox One, važno je da li ste ikad odlučili zamijeniti pogon za svoje računalo. 

Poput Toshiba Canvio Basics, pogon je dostupan i do 4TB, ali to dolazi skupo. Zbog dodatne kvalitete izrade, LaCie naplaćuje oko 25 dolara više od ostalih prijenosnih HDD-a. No, dodatni trošak znači da možete lako prevesti čitavu biblioteku igara bez rizika neuspjeha.

Ostali razlozi koji nam se sviđa LaCie Rogged Mini

Kvaliteta izrade je razlog zašto kupujete LaCie Rugged Mini. Inače je poprilično neprimjetan nagon. Tijekom testiranja zabilježili smo sekvencijalnu brzinu čitanja od 133,9 MB / s, sekvencijalnu brzinu pisanja od 27,9 MB / s, slučajnu brzinu čitanja od 1,1 MB / s i slučajnu brzinu pisanja od 0,89 MB / s.. 

Zanimljivo je da je LaCie Rugged Mini mnogo više fokusiran na performanse čitanja nego na performanse pisanja. Za Xbox One to znači da trgujete nekom brzinom dok preuzimate igru ​​radi bržeg učitavanja. 

Iako će vam gornji tipovi pružiti ukupnu bržu brzinu, LaCie Rugged Mini je predaleko. Međutim, morat ćete se boriti sa igrama koje će vam trebati neko vrijeme da biste ih preuzeli ako želite pokupiti.

Za one koji svoju knjižnicu igara planiraju održati stacionarnom, LaCie Rugged Mini je jednostavno precijenjen i lošiji učinak vanjskog tvrdog diska. Međutim, ako ste zainteresirani za igranje igara u pokretu, nema odgovarajućeg zamjene. Možete saznati više u našoj recenziji LaCie Rugged Mini.

Završne misli

Za ukupne performanse i kapacitet, Western Digital My Book najbolji je vanjski tvrdi disk za Xbox One. Međutim, to dolazi po cijenu prenosivosti. Ako tražite nešto što se može prevesti, Seagate Backup Plus Portable može ga ogrebiti. Ako je estetika više vaša igra, Seagate Game Drive je izvrsno rješenje. 

Bez obzira na to što ste odabrali, gornji pogoni proširit će pohranu vašeg Xbox One uz zadržavanje vremena učitavanja niskim. To je rečeno, postoje i druge mogućnosti. Ako želite malo više potražiti, pročitajte ostale kritike o vanjskim hard diskovima. 

Koji vanjski tvrdi disk koristite sa svojim Xbox One? Zašto ste ga izabrali? Javite nam u komentarima u nastavku. Kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map