Western Digital My Cloud: Az Ön személyes felhőalapú tárolása?

Hajlamosak vagyunk a távoli fogyasztói felhőalapú tárolási szolgáltatásokra, például a Dropboxra és annak számos alternatívájára összpontosítani, a Cloudwards.net oldalon. Nézze meg azonban az Amazon.com oldalt, és számos megfizethető eszközt árusíthat, amelyek felhasználhatók otthoni személyes felhőalapú hálózatának felépítéséhez. A barkácsolás technikájának legfontosabb választásai: Western Digital My Cloud.


Több tárolókapacitással elérhető, a WD zászlóshajójának személyes felhőalapú tárolóegysége családbarát és erőteljes kialakításra épül, versengve a pricier NAS eszközök képességeivel, miközben eladja az egyszerűséget. A saját felhőbe telepített My Cloud felhasználó által irányított felhőfájl-állomásként szolgál, amelyhez az interneten keresztül is lehet hozzáférni számítógépen és mobilalkalmazáson keresztül, még akkor is, ha útközben vagy.

Közelebbről, teljesen leállítjuk a WD My Cloud szolgáltatásait, beleértve a fájlok szinkronizálását és megosztását, és megadunk néhány lehetőséget a My Cloud távolról történő biztonsági mentésére, mivel balesetek történnek.

Az otthoni felhőalapú tárolás témájának szélesebb áttekintése, valamint a távoli és a helyi tárolás előnyeinek részletesebb megvitatása érdekében olvassa el a személyes felhőalapú tárolási alapozóinkat. Ha úgy dönt, hogy a személyes felhőalapú tárolás nem az Ön számára, elvégre a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónk fut a legfontosabb távoli lehetőségekről.

Western Digital My Cloud története

Míg a My Cloud 2013-ban indult először, a Western Digital már egy ideje a személyes felhőalapú tárolás piacán működik, és a merevlemez-technológia piacvezetője a PC-piac 1980-as években történő felállása óta (olvassuk el, a merevlemez története)..

A My Cloud vonal valójában csak a WD My Book márkaneve, továbbfejlesztett megjelenéssel és megújított felülettel a Windows és a MacOS számára egy új név mellett.

Bár a WD My Cloud egyszerűbben néz ki és működik, mint a hagyományos, hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközök (NAS), technikai szempontból nincs különbség. Az NAS eszköz egyszerűen egy hálózatba kötött készülék, amely egy vagy több merevlemezt tartalmaz, és amelyek felhasználhatók a fájlkiszolgáláshoz.

A NAS használatával az otthoni személyes felhőalapú tárolóhálózat felállításának alapjául szolgálhat, akár My Cloud vonal, akár más márkanév (Synology Diskstation, QNAP TS, Netgear ReadyNAS, stb.): A tárolódokumentumok, fényképek tárolására és elérésére szolgáló helyi eszköz létrehozása. , zene, videók és egyéb fájlok.

Míg ezeket a fájlokat a távoli felhőtároló megoldásokon tárolhatja, mint például a felhőtároló könyvtárunkban részleteket, és noha ezek közül néhány kiválóan alkalmas olyan tevékenységekre, mint a média streaming (lásd például a Kodi útmutató legjobb felhőalapú tárolóját), vannak Néhány előnye a saját felhőalapú tárolóeszközének birtoklása. A három legnagyobb a magánélet, a biztonság és a sebesség.

A My Cloud használatával nem kell aggódnia, hogy a Google marketing osztálya beolvassa fotóit a célzási marketing kampányok felépítése érdekében (erről többet megtudhat a Google Drive áttekintésében). Nem kell attól tartania, hogy zenéit és videóit szkennelik-e a szerzői jogok megsértése miatt (rossz, torrenterek! Rossz!).

Noha ezekkel az aggályokkal lehet foglalkozni, például a fájlok titkosításával a Boxcryptor segítségével, vagy átállás olyan nulla tudás melletti felhőalapú tárolási szolgáltatásra, mint a Sync.com vagy a Tresorit, a privát titkosításnak vannak hátrányai. Például a privát módon titkosított adathordozók nem továbbíthatók a felhőalapú tároló webes felületéről.

Ezen felül, ha felhőalapú tárolóeszköze van az otthoni WiFi hálózaton, az gyorsabb feltöltést és letöltést jelent, mivel fájljainak nem kell átutazniuk a kibertér hosszú, mély sötét részén..

Itt is vannak problémák a Saját felhő kiválasztásával és a távoli felhőalapú tárolással. Egyrészt sok My Cloud modell egyetlen meghajtót használ. Ellentétben a távoli szerverekkel vagy két vagy több rekesszel rendelkező NAS eszközökkel, nincs lehetőség adat redundanciára (általában egy RAID konfiguráció jóvoltából) az egymeghajtó megoldásokkal. Ez azt jelenti, hogy ha meghajtója meghibásodik, elveszíti az adatait.

Még a többmeghajtó My Cloud készülékkel is fennáll az adatvesztés kockázata, például tűz- vagy árvízkár vagy lopás. A probléma egyszerű megoldása az, hogy biztonsági másolatot készít a My Cloud-ról egy online biztonsági mentési szolgáltatásra, lehetőleg olyanra, amely privát titkosítást kínál. Ez a cikk vége felé többet érint.

Western Digital My Cloud Home

A WD My Cloud márkához már többféle vonalmodell érhető el. Otthoni használatra a legnépszerűbb a My Cloud Home vonal, amely mind az egyszeri (My Cloud Home), mind a kettős meghajtó (My Cloud Home Duo) változatban elérhető. Mindkettő többféle kapacitással rendelkezik.

A My Cloud Home Duo természetesen nagyobb, de egyik eszköz sem nagyobb, mint a hagyományos NAS egység. Valójában a kompakt formátum miatt a My Cloud ideálisabb kiegészítésként állítja például az otthoni média beállítását, így helyet takaríthat meg egy hatalmas mélysugárzó számára, bár nem javasoljuk, hogy a My Cloud készüléket tegye rá (olvassa el, hogy mennyi ideig tart utoljára a merevlemezem).

A My Cloud Home eszközöket mindössze 2TB és 20TB tárhellyel lehet megvásárolni. Az alábbi táblázat bemutatja azokat a hozzávetőleges költségeket, amelyek várhatóan fizetnek, ha közvetlenül a Western Digital-tól vásárolják.

Modell: Kapacitás: Hozzávetőleges költség:
Egyetlen meghajtó2TB$ 160
Egyetlen meghajtó4 TB200 $
Egyetlen meghajtó6TB$ 260
Egyetlen meghajtó8 TB$ 320
Dual Drive4 TB$ 310
Dual Drive8 TB400 $
Dual Drive12TB550 $
Dual Drive16TB700 $
Dual Drive20TB$ 900

Megnézheti az Amazon.com webhelyet a My Cloud-on is, bár a legtöbb modell ott nem érhető el. A WD webhelye további online és helyi lehetőségeket is kínál a vásárláshoz.

My Cloud Pro és My Cloud Expert sorozat

Az a kielégíthetetlen majom, aki valami érdemesebbet kereshet online barátainak, vagy azok számára, akiknek üzleti megoldásra van szükségük, a Western Digital a My Cloud két fejlettebb változatát készíti: My Cloud Pro és My Cloud Expert.

Modell: Kapacitás: Öblök: Becsült költség:
My Cloud Pro PR21000-20TB2Több mint 400 dollár
My Cloud Pro PR41000-40TB4Több mint 500 dollár
My Cloud Expert EX2 Ultra0-20TB2Több mint 160 USD
My Cloud Expert EX41000-32TB4Több mint 350 dollár

Két és négy rekeszes változat is kapható. A költségek a megvásárolt merevlemezek méretétől függenek, amelyeket eltávolíthatunk és cserélhetünk, ha egy törés vagy frissítést szeretnénk.

Ezek a modellek ideálisak azok számára is, akik nagy film- és zenegyűjteményekkel rendelkeznek. Vessen egy pillantást a legjobb személyes felhőalapú tárolónkra a média útmutatóban, amely további lehetőségeket kínál.

A Western Digital My Cloud képességeim

Miután otthon hozta online a My Cloud szolgáltatást, csatlakoztatva a WiFi hálózathoz, vagy közvetlenül csatlakoztatva az útválasztóhoz, letöltheti alkalmazásokat számítógépeire, táblagépére és okostelefonjaira, hogy csatlakozzon ehhez. A támogatott operációs rendszerek közé tartozik a Windows, MacOS, Android és iOS.

Ezekkel az alkalmazásokkal fájlokat tölthet be számítógépeiről a My Cloud-ra, akár szinkronizálhatja az eszközöket a tartalommal, felszabadíthatja a merevlemez-helyet, akár biztonsági másolatot készíthet eszközéről.

Western Digital My Cloud szinkronizálás és fájltárolás

A fájlszinkronizálás lehetővé teszi ugyanazon fájltartalom elérését különböző eszközökről. Ez a legtöbb felhőalapú tárolási megoldás közös jellemzője, amely lehetővé teszi egy fájl szerkesztését az egyik eszközön, és a szerkesztéseknek a szinte valós időben történő megjelenését egy másik eszközön..

Az együttműködés szempontjából hasznos fájlszinkronizálás arra is használható, hogy laptopján, táblagépén vagy telefonján elérje zenéjét és videóinak könyvtárait, még útközben is.

A szinkronizálás hátránya, akár a My Cloud, akár egy másik felhőalapú tárolási szolgáltatással működik, az, hogy működjön, fájljainak másolatát tárolja mind a számítógép merevlemezén, mind a felhőben. Ez azt jelenti, hogy nem sokkal jár a merevlemez-hely megtakarításával, amit sok ember szem előtt tart, amikor felhőalapú tárhelyet fogad el a fájlok tárolására.

A WD My Cloud segítségével azonban a fájlokat a felhőben is tárolhatja, és nem a számítógépen vagy a telefonon. Ebben az esetben továbbra is hozzáférhet hozzájuk, mindaddig, amíg a számítógép vagy a telefon csatlakozik az internethez, és a My Cloud eszköz online.

Biztonsági mentés a Western Digital My Cloud-ra

A WD My Cloud felhasználható a számítógép merevlemezének biztonsági mentésére is, a WD Smartware program, a biztonsági mentési ügyfél telepítésével.

A biztonsági mentés célja annak biztosítása, hogy a számítógép fájlrendszerének egy példányát hűen replikálják a My Cloud eszközön. Ilyen módon, ha a számítógép merevlemeze meghibásodik, vagy a számítógépe egyéb módon megsérül vagy ellopták, akkor a fájljait sem veszíti el.

A WD My Cloud Android és iOS alkalmazásai azzal a további előnnyel járnak, hogy képeket és videókat automatikusan biztonsági másolatot készíthetnek. Ez teszi az eszközt helyettesítővé azoknak a válogatásoknak, amelyeket a legjobb online biztonsági másolat készítettünk a mobil útmutatóban, amelyek mindegyike távoli biztonsági mentési lehetőségek.

Függetlenül attól, hogy hogyan vagy ahonnan tölti fel a fájljait, nem kell telepítenie egy asztali klienst a fájlok eléréséhez. Majdnem ugyanolyan könnyen elérheti őket, ha bejelentkezik a WD My Cloud webes felületbe.

A webes felület irányítópultot is biztosít a felhő tárolóhelyének elemzéséhez, ideértve a tároló fájltípus szerinti bontását is.

Western Digital My Cloud fájlmegosztás

A fájlok tárolása mellett a My Cloud felhasználhatja a fájlok megosztását másokkal is. Ehhez jelentkezzen be a webes felületre, keresse meg a megosztani kívánt tartalmat, kattintson a jobb gombbal és válassza a „megosztás” lehetőséget.

Ön képes lesz létrehozni egy linket, amely arra a tartalomra mutat, amelyet megoszthat azok számára, akiknek hozzáférést kíván biztosítani. A linket manuálisan megoszthatja, vagy e-mailben is elküldheti, és engedélyt adhat másoknak a fájlok szerkesztésére.

Biztonsági másolat készítése a Western Digital My Cloud eszközről a felhőbe

Mint korábban említettük, bár a személyes felhőalapú tárolási megoldás beállítása kényelmesebb lehet, mint a távoli tároló használata, veszélyes is lehet. Ez különösen igaz, ha az eszköznek csak egy meghajtója van, de több meghajtó használatakor problémák is felmerülhetnek.

Az adatvesztés elkerülése érdekében érdemes megfontolnia a My Cloud-eszköz biztonsági mentését a felhőre. Számos legjobb online biztonsági mentési megoldás támogatja a NAS biztonsági másolatot, köztük a CloudBerry Backup és az Acronis True Image.

A WD My Cloud biztonsági másolatának legfontosabb lehetőségeinek teljes áttekintése érdekében adja meg a legjobb online biztonsági másolatot a NAS útmutatóhoz.

Végső gondolatok

Bár ez a Western Digital My Cloud gyors áttekintése volt, és minden bizonnyal nem fedtünk le minden szempontot, vagy nem mélyültünk be a beállításokba, remélhetőleg megértettem, mi az eszköz és mit tud tenni.

Mint önmagunk geek, nekünk is tetszetőink vannak a mi Trónok játékához, ezért úgy gondoljuk, hogy szilárd talajon állunk, amikor azt mondjuk, hogy egy személyes felhőtároló hálózat ott van a Sárkányok Anyával (vagy John Snow-val, ha kedveled) a széklet tényezője alapján.

Ennek ellenére még nem javasoljuk a fogyasztói felhőalapú tárolási szolgáltatás átengedését. Az olyan eszközök, mint a Google Drive, számos olyan együttműködési képességgel rendelkeznek, amelyek érdemessé teszik a szolgáltatást, az adatvédelmi aggályokat és mindent. Ráadásul rengeteg biztonságos felhőalapú tárolási megoldás létezik a Sync.com és a pCloud vezetésével, amelyekben megbízhat az adatokkal.

Nyugodtan mondhatja el nekünk saját gondolatait a WD My Cloud-ról, és az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk: mit szeretne még tudni róla. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map