“Valaki mindig figyeli” – adatvédelmi interjú

Az adatvédelmi nap mögött állhatunk egy lépéssel vissza és elemezhetjük a jelenlegi trendeket és fejleményeket.


Ültünk le két vezető szakértővel: a Pulitzer-díjas Byron Acohido újságíróval, a SecurityWeek és a PCMag Fahmida Y Rashid biztonsági újságíróval. Mindkettő kommentálja a jelenlegi fenyegetéseket mind a személyes, mind az üzleti világ számára a hackerek és csalók megjelenése miatt, akik egyre kifinomultabb módon próbálják megszerezni az adatainkat.. 

Ha elmulasztotta az élő kerekasztal-beszélgetésünket, itt megnézheti újra: Az átirat letölthető itt.

Köszönj a szakértőknek

Byron Acohido

Byron Acohido
© Byron Acohido Byron Acohido Pulitzer-díjas újságíró és internetes producer. A ThirdCekind, a független online kiadvány főszerkesztője, amelynek célja, hogy segítse a fogyasztókat és a vállalatokat a felmerülő kiberbiztonsági és adatvédelmi kitettségek jobb megértésében és megalapozottabb döntések meghozatalában az önvédelem érdekében..

Míg a Seattle Times-ban karrierje előtt korábban, Acohido elnyerte az 1997. évi Pulitzer-díjat a Beat Jelentésért és 11 további nagy újságírói díjat a Boeing 737 sugárhajtóművek halálos tervezési hibájának feltárásáért..

Fahmida Y. Rashid

Fahmida Y Rashid
© Fahmida Y Rashid Y. Rashid Fahmida Y. Rashid egy szabadúszó újságíró, szakosodott a hálózatépítésre és az információbiztonságra. Munkája rendszeresen megjelenik számos kiadványban, köztük a ThirdCeurity, a Dark Reading, a SecurityWeek és a PCMagazine kiadványokban..

Főfelügyelőként felügyeli az RSA Konferencia tartalomstratégiáját. Az újságírás előtt több mint egy évtizedet töltött be hálózati adminisztrátorként és szoftverfejlesztőként.

Legjobb idézetek a Kerekasztal-beszélgetésből

Ha nincs ideje megnézni az egész epizódot, akkor csak néhány érdekes és elgondolkodtató idézetet vettünk ki a kerekasztal-beszélgetésből:

„Az Internet remek eszköz. Mesésen erőteljes eszköz, amely demokratizálja az információkat, de azt mondta, hogy soha nem építették fel biztonságos tranzakciók céljából. Az elosztott névtelen tranzakcióra építették, amely tökéletesen tökéletes bárki számára, akinek bűnügyi célja van. “

Byron Acohido

„Az összes olyan dolgot, amelyről a nappali szobájában barátaiddal beszélgettél, hirtelen online csinálod, de mi, mint fogyasztók, mint általános felhasználók, nem változtattuk meg ezt a változást a magánélet tiszteletben tartásának elvárásainál, a nappali szobánkban a Facebookon valójában nem létezik. ”

Fahmida Rashid

„Ami történt, lényegében az, hogy a Google és a Facebook vezette online hirdetési világ minden tőle telhetőt megtett, hogy online nyomon követhessen, információkat gyűjtsön rólad, és aztán kereskedelmi célokra felhasználhassa, ami jelenleg egyedülálló. Reklámot és profilozást kell viselni a viselkedést célzó hirdetések számára, de ez egy egész doboz férget nyitott meg. “

Byron Acohido

„Mindig van valaki, aki hallgat, attól függően, hogy azt mondja, hogy valaki az Ön e-mail szolgáltatója, az Ön internetszolgáltatója, ha kormányhoz akar lépni, rosszindulatú szereplőhöz, egy számítógépes bűnözőhöz akar menni. Mindig az érdeke, hogy meghallgassam. “

Fahmida Rashid

„Amikor rákattint az internetre, ellenőrzi az e-mailjét, majd reggel ellenőrzi az időjárási oldalt – ez igaz, mert láttam, hogy több különböző ember vizsgálja meg ezt -, több mint 200 különböző szervezet követ fel téged, ha csak ezt a kettőt elvégezi tevékenységek. Megvan a végső átláthatóságunk. ”

Byron Acohido

„Az adatvédelmi irányelvek több ezer szót szólaltattak meg már akkor is, amikor 500 volt, és ez egy kétélű kard. Megbüntetjük a cégeket azért, hogy pontosan megmondják, mit csinálnak, majd mérgesnek vagyunk, amikor nem mondják el, mit csinálnak. “

Fahmida Rashid

„A tárgyak internete valójában csak a kereskedelmi oldal következő szintje. Még nem is foglalkoztunk a két, öt és tíz évvel ezelőtt bevezetett problémákkal, mégis most kibővítjük a felhőt mobil eszközökre és a tárgyak internetére. ”

Byron Acohido

„Azt hiszem, van egy szokásunk a tárgyak internetére gondolkodni, mint a 80-as és 90-es évek sci-fi filmeire, ahol a házad veled beszél és vacsorát főz neked. Az emberek nem veszik észre, hogy az a tény, hogy otthon ülhet és megnézhet egy weboldalon, megnézheti, hogy kutyája hogyan teljesít webkameráján, az a tárgyak internete. “

Fahmida Rashid

„A tárgyak internete valójában csak a kereskedelmi oldal következő szintje. Még nem is foglalkoztunk a két, öt és tíz évvel ezelőtt bevezetett problémákkal, mégis most kibővítjük a felhőt mobil eszközökre és a tárgyak internetére. ”

Byron Acohido

Adatvédelmi irányelvek Word Count (Facebook)


© Statista

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map