Speciális útmutató a WordPress használatához: WP varázsló

A WordPress az egyik legsűrűbb platform a webhely felépítéséhez. Ebben a speciális útmutatóban a WordPress használatához bemutatjuk, miért. Ezekben a szakaszokban a fejlett optimalizálási lehetőségeket, a WordPress fejlesztését és néhány általános tippet mutatunk be a platformon, ahogy Ön teljes mértékben elsajátítja.


A korábbi útmutatóinkkal ellentétben itt nem lesz sok oktatóprogram. Amikor eljutunk a WordPress fejlett végéhez, a dolgok sokkal rendetlenebbé válnak. Itt arra törekszünk, hogy pusztán felszerezzük Önt ezekkel a komplex témákkal kapcsolatos alapvető ismeretekkel, és ne mélyítsük be őket teljesen. Végül is, ha a teljes témafejlesztés önmagában foglalja magában, több, 5000 szóból álló cikket igényel.

Ennek ellenére ezt az útmutatót úgy tervezték, hogy kiszorítsa Önt a kényelmi zónából a WordPress használatával, a számos online eszköz felhasználásával, hogy továbbfejlessze a platform és a bonyolultság ismereteit. Ha egy alapvetõbb megközelítést keres a WordPresshez, akkor mielõbb áttekinti ezt, olvassa el a többi útmutatónkat.

 • Kezdő útmutató a WordPress használatához
 • Köztes útmutató a WordPress használatához

Speciális optimalizálás

Három WordPress útmutatónkban az optimalizálás különféle formáit fedjük le, az alapképszerkesztéstől a fejlettebb pluginekig, például a WP-Optimize. Ebben a szakaszban az optimalizálás mélyére megyünk, és megvizsgáljuk, hogyan lehet még gyorsítani webhelyét CDN, gyorsítótárazás és progresszív képbetöltés révén..

Dinamikus tartalom CDN-sel

A betöltési idő csökkentésének legjobb módja a WordPress használatával a statikus tartalom használata. A statikus tartalom, például egy blogbejegyzés, sokkal gyorsabban töltődik be egy oldalra, dinamikus tartalom fölött, például egy CSS-fájlra, amelyet minden alkalommal lekérnek és olvasnak, amikor lekérdezést kapnak..

A CDN, vagy a tartalomszolgáltató hálózat ezt teszi. Szűrheti át a dinamikus tartalmat, gyorsítótárazza és statikusan szolgálja fel. A CDN szolgáltató (amely külön van a webtárhely szolgáltatótól) rengeteg szervert birtokol a világ minden tájáról, hogy a betöltési idő zip.

Tegyük fel, hogy a webhelyének legközelebbi adatközpontja Los Angelesben található. Az Egyesült Államokban található valaki gyorsabban reagál majd az Európában található valakire. A weboldal adatainak továbbítása késleltetése hosszabb lesz, mivel további távolságot kell megtennie.

A CDN enyhíti ezeket a kérdéseket. A hálózatnak (mindaddig, amíg elismert) szerverei lesznek szerte a világon, azaz az európai felhasználó egy közelebbi szervertől kap webhelyének gyorsítótárazott változatát. A sebesség nemzetközileg simább lesz, biztosítva ezzel, hogy ugyanolyan élményt nyújt minden közönség számára, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak.

Ezenkívül egy CDN letölti a webgazda erőforrásait. Mivel a szülőkiszolgáló nem kap lekérdezést minden egyes alkalommal, amikor webhelyét betölti, a CDN segít megakadályozni a forgalmi tüneteket és a DDoS támadásokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy webhelye online marad-e.

Minden elérhető CDN-nek van egy kissé eltérő megvalósítási módja, tehát nem tudunk mindent átfutni. Ehelyett a Cloudflare-ra, az egyik legnépszerűbb CDN-re összpontosítunk, és egy közös jellemzőre, amelyet a webtárhely-értékelések során láthattunk. Ennek ellenére egyes szolgáltatók minden weboldalon megtalálják a Cloudflare ingyenes verzióját, így nem kell újból telepítenie, ha ez az eset áll fenn.

Először lépjen a Cloudflare oldalra, és regisztráljon egy ingyenes fiókot. Miután elérte az irányítópultot, kattintson a jobb felső sarokban lévő „+ webhely hozzáadása” elemre. Írja be a WordPress domainjét és kattintson a „szkennelés megkezdése” gombra.

Néhány perc múlva a Cloudflare előállítja a DNS-rekordjait, valamint két lehetőséget. A CDN előnyeinek kihasználásához válassza a kettő közül a „CDN és védelem” lehetőséget. Rekordjának (domainjének) narancssárga felhőjével kell megjelennie az „állapot” oszlopban. Más rekordokhoz, például az e-mailhez használt MX-rekordokhoz nem kell CDN-t használni, tehát ne aggódjon, ha az állapotban üres hely van.

Folytassa a beállítást, miután megbizonyosodott arról, hogy a DNS-rekordok pontosak. Bármikor visszatérhet, és megváltoztathatja ezt a részt, tehát ne aggódjon túl sokat, ha valamit később módosítani kell. A következő képernyőn kiválasztja a tervét. A Cloudflare egy kicsit drága, de az ingyenes csomagnak a legtöbb felhasználó számára jól kell lennie.

Most, hogy a Cloudflare fel van állítva, konfigurálnia kell. Alapvetően meg kell mutatnia a domainjét a Cloudflare felé, amely viszont visszamegy a webtárhelyre. A Cloudflare egyszerűen proxyként működik, amelynek beállításához sajnos némi időbe telik.

Lépjen a domain regisztrátorához, és irányítsa a domainjét a Cloudflare névkiszolgálói felé. Az alábbi képernyőképen az InMotion-t használtuk (olvassa el az InMotion Hosting áttekintésünket), de a folyamatnak meglehetősen egyszerűnek kell lennie, függetlenül attól, hogy hol található a domain.

Most, hogy domainje Cloudflare-ra mutat, a Cloudflare-t mutatnia kell a webgazda felé. Jelentkezzen be a Cloudflare-ba, és kattintson az irányítópult „DNS” fülére. A rekordnak, amely a domain, a mutatónak kell lennie a webgazda szerver IP-címére. Könnyen megtalálhatja ezt a cPanelben (olvassa el a cPanel legjobb webtárhelyét), de csak vegye fel a kapcsolatot, ha támogatja, ha a webgazda nem támogatja ezt a felületet.

Ezt követően a Cloudflare készen áll a WordPress-webhely használatára. Ennek ellenére van egy dedikált plugin, amely megkönnyíti a Cloudflare kezelését a WordPress irányítópultján. Egyszerűen telepítse és futtassa a figyelmeztetéseket, és rendben kell lennie. Az egyetlen, amire szüksége van egy Cloudflare API kulcs, amelyet itt talál.

Ez a bővítmény nagyon jó, főleg ha fizetős csomag van. Megtekintheti a Cloudflare által elmentett sávszélességet, a CDN bejövő kéréseit és az általa kiszolgált egyedi látogatók számát. A fizetett tagok a pluginon belül konfigurálhatják a webalkalmazás tűzfalat és a fejlett DDoS védelmet is.

Progresszív kép betöltése

Előző útmutatónkban beszéltünk a képek optimalizálásáról webes használatra a méret és a felbontás kiigazításán keresztül, valamint néhány plugin segítségével az összes lehetséges zsír csökkentése érdekében. Többet tehet azonban a képek betöltési idejének csökkentése érdekében.

Néhány milliszekundumos frakciók képekkel borotválásának kulcsa a progresszív képbetöltés. Ez azonban nem ugyanaz, mint az érzékeny képbetöltés, mivel a kettőt gyakran összekeverhetik. A progresszív képbetöltés azt jelenti, amikor a kép betöltődik az oldalra, míg a reaktív betöltése a webhely általános elrendezését foglalja magában.

Alapvetõen a fokozatosan betöltõdõ képek nem töltődnek be az oldalra, amíg a felhasználó nem görget le őket. Ez csökkenti a szerver terhelését azáltal, hogy csak az “a hajtás feletti” betölti, amikor valaki fölszáll az Ön webhelyére.

Beállíthatja, hogy az összes képet fokozatosan töltse be a HTML segítségével, de ez egy meglehetősen nehéz folyamat. Ehelyett azt javasoljuk, hogy telepítsen egy lusta betöltő plugint, amely a lábfejtést kezeli az Ön számára. A legtöbb plugin lusta módon képes feltölteni a megjegyzéseket és a videókat is, ezért ne feledje ezt. Íme néhány a kedvenceink közül:

 • A3 lusta terhelés
 • BJ Lazy Load
 • Végtelen görgetés – Ajax több

Az optimalizálás feltöltés előtt is elvégezhető. Mint az előző útmutatóban említettem, a .png fájlokat javasoljuk bármilyen grafikához vagy képernyőképhez, mivel a formátum a tömörítés során nem szakad el olyan könnyen. A fényképek viszont sokkal jobban megfelelnek .jpgs-nek.

A legtöbb esetben a fényképek tömeges fájlok, és még átméretezés után is eltart egy ideig, hogy betöltődjenek a weblapokon. A legtöbb képszerkesztő alkalmazás exportálja az alapra optimalizált .jpg fájlt, egy kissé kisebb fájlt, amely a tömörítés révén a lehető legtöbb részletet megőrzi..

A progresszív .jpgs fájl kissé nagyobb, de más módszerrel töltsék be a betöltést. Ahelyett, hogy megpróbálná betölteni a teljes képet sorról sorra, a progresszív .jpg hosszabb ideig betölti a sorokat, megadva az oldal képének észlelését, de több időt hagyva a betöltésre. Olyan, mintha egy YouTube-videót tölt fel néhány másodpercre SD-n, mielőtt automatikusan HD-ra vált (bár a technológia más).

Ez minden bizonnyal egy másodlagos optimalizálási intézkedés a lusta betöltés használatához. Nem fog helyet megtakarítani a szerveren, és az oldal teljes betöltési idejét nem befolyásolja. Megoldhatja azonban az oldal oldaláról véletlenszerűen megjelenő kép kérdését az betöltése után.

Különösen a progresszív .jpgs fájl működik a legjobban nagy képfájlok esetén. A kicsi .jpgs fájlnak finoman kell lennie a kiindulási formátumban, mivel bármely weboldalra meglehetősen gyorsan betöltenek. Ha azonban nagy felbontású fényképeket szeretne, a progresszív .jpgs fájl biztosítja, hogy az oldal nem található fekete folt az oldal betöltése közben.

A WordPress gyorsítótár-áttekintése

Előző útmutatónkban a WordPress gyorsítótár-tárolását és az okokat említjük, miért fontos a webhelyén felgyorsítani a dolgokat. De nem vizsgáltuk meg, miért van ez így. Itt a WordPress gyorsítótárazásával foglalkozunk részletesebben arról, hogy miért gyorsítja fel webhelyét, és egyes esetekben miért szakíthatja meg a témáját.

Kezdjük azzal, hogy megértjük, mi az. Amikor valaki beírja az URL-t, és eltalálja az „enter” fájlt, a fájlok összecsapása elindul a szerverről a célgépre. Alapvetően valaki meglátogatja az Ön webhelyét, a WordPress megkeresi az adatbázisban található összes fájlt, és a webszerver összegyűjti az adatokat egy HTML oldalra, és továbbítja a felhasználónak..

Ennek a megközelítésnek azonban problémája van. A WordPress dinamikusan generál tartalmat, azaz minden alkalommal, amikor egy felhasználó felkerül az Ön webhelyére, friss tartalom kerül betöltésre, még akkor is, ha már ott voltak. Nagyon szükségtelen, mivel a blogbejegyzés és a webhely általános stílusa valószínűleg nem változik napi szinten.

Ez az, ahol a gyorsítótárazás érkezik. Ez létrehozza a tartalom statikus verzióját, és azt továbbítja, vagyis azt jelenti, hogy amikor a látogatók visszatérnek a webhelyére, akkor egy gyorsítótárazott változatot látnak, amelynek sokkal gyorsabbnak kell lennie. Ez újra felhasználja az adatokat, minimalizálva a szerver és a felhasználó közötti áramlást.

Kétféle gyorsítótárazás érhető el: ügyféloldali és szerveroldali. Az ügyféloldali gyorsítótárazás a kezedben van. A legtöbb modern böngészőben használják a betöltési idők felgyorsítására az előzőleg letöltött adatok újbóli felhasználásával. Webhelye (mindaddig, amíg párosul egy modern böngészővel) már végrehajtja az ügyféloldali gyorsítótárazást.

Az ön birodalma szerveroldalú. Különböző gyorsítótárazási protokollok vannak, amelyek a WordPress gyorsítótárazásának teljes területét alkotják. Íme az alábbiak rövid leírása:

 • Oldal tárolása: A gyorsítótár legtisztább formája. Ez a folyamat a HTML fájlok statikus tárolását és a gyorsítótárból történő kiszolgálását. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a PHP szkriptek és a MySQL adatbázis lekérdezések végrehajtása
 • Adatbázis-gyorsítótár: Ez egy adott adatbázis-lekérdezés gyorsítótárának tárolására vonatkozik. Ahelyett, hogy a WordPress minden alkalommal keresne valamit az adatbázisból, az eredmény a gyorsítótárban tárolódik, és a WordPress helyette betölti. A gyorsítótárat azonban minden alkalommal ki kell ürítenie, amikor frissíti az adatbázist
 • Objektumok gyorsítótárazása: Az objektumok gyorsítótárazása beépül a WordPressbe a get-go alkalmazásból. Ez hasonló az adatbázis gyorsítótárazásához, de az ismételt lekérdezések eredményét vizsgálja. Itt nem kell sokkal szórakoznia, mivel a WordPress a beépített készletből automatikusan tárolja az objektumokat a gyorsítótárban
 • Opcode Caching: A WordPress a PHP szkriptek listáját használja a magjában. A PHP parancsfájlok futtatásakor azokat le kell fordítani a végrehajtható kód generálása érdekében. Az Opcode gyorsítótárazása alapvetően a PHP-fordító eredményét veszi át a gyorsítótárba a végrehajtások számának csökkentése érdekében

Megérti, hogy a gyorsítótárazás valamilyen tárolást igényel. A megosztott tárhely (amelyről a legjobb webtárhely-útmutatóban megismerkedhet) általában csak a merevlemez tárolását biztosítja, azaz a gyorsítótár helyet foglal el a merevlemezen. A VPS és a dedikált szerverek kihasználhatják a dedikált RAM előnyeit, sokkal gyorsabb memóriát, amely felgyorsítja a gyorsítótárazást. Ne felejtse el elolvasni a DreamHost áttekintést, hogy megismerkedjen a kiváló WordPress VPS-tervvel.

A gyorsítótárazás elméletileg álomnak tűnik, ám a gyakorlatban kissé fájdalmas lehet. A modern webhelyek számos dinamikus funkcióval rendelkeznek, amelyek akkor is frissülnek, ha Ön egyetlen dolgot nem változtat meg. Például az Instagram-hírcsatornád folyamatosan frissül, annak ellenére, hogy valójában nem módosít webhelyén.

Ez a folyamatosan frissített dinamikus tartalom gyorsítótárazáskor először megsemmisül, és nem frissül, amikor valaki megérkezik az Ön webhelyére. A gyorsítótár arra utal, amit korábban tárolt, azaz az ilyen elemek nem kerülnek újratöltésre.

Az ilyen elemek csak akkor szakadnak meg, ha a PHP-t hajtják végre, mivel az Opcode gyorsítótárazása tárolja a kimenetet. A legjobb megoldás az, ha a pluginokra vagy a widget-re támaszkodunk, amelyek JavaScriptet vagy AJAX-et használnak a kimenet létrehozásához, mivel ezek a böngésző oldalán működnek. Ezzel a böngésző akkor is dinamikus funkciókat generál, ha az oldalak gyorsítótárban vannak.

Ha egy adott funkcióra támaszkodik, amely a PHP-t használja, akkor a legjobb megoldás az, ha egyszerűen kikapcsolja a gyorsítótárazást az adott oldalon. Ez befolyásolhatja a sebességet, de jobb, ha van egy lassan funkcionális webhely, mint egy gyorsan törött.

Korábbi útmutatónkban néhány ajánlást adott a pluginok gyorsítótárazására. A gyors áttekintés érdekében itt van a három kedvencünk:

 • WP Super gyorsítótár
 • W3 teljes gyorsítótár
 • Kolibri oldalsebesség-optimalizálás

Speciális tervezési lehetőségek

Gyerek témák, beépülő modulok és oldalsávok ismerete mellett a következőkben meg szeretnénk kezdeni néhány fejlettebb tervezési lehetőséget a WordPress-ben. Meg fogjuk határozni a WordPress fejlesztéséhez használt nyelveket, és röviden áttekintjük, hogyan lehet azokat gyakorlatilag a platformon megvalósítani..

Mielőtt belemerülne a saját plugin fejlesztésébe, szeretnénk meghatározni néhány kifejezést. Ha ismeri a HTML-t, a CSS-t, a Javascriptet és a PHP-t, nyugodtan ugrani. Az újszülöttek esetében megkülönböztetjük a négyet, de ügyeljen arra, hogy megtanulja a nyelveket, ha érdekli a bővítmény vagy a téma fejlesztése.

HTML

A HTML vagy a HyperText Markup Language kezeli a webhely összes tartalmát. Ez a nyelv a webhely sarokköve. A webböngészők lekérik a HTML fájlokat, amikor elérik a webhelyet, és lefordítják a szkriptet a tartalomba.

A HTML alapvető ismereteinek megszerzéséhez jó átváltás a WordPress szövegszerkesztőjére. Itt láthatók olyan alapvető funkciók, mint a videók beágyazása, a szöveg módosítása és a képek hozzáadása.

Ez a webhely alapvető felépítése. Ha analógiát készítünk egy épületre, akkor a HTML maga az épület lenne, függetlenül attól, ami benne lehet.

CSS

A CSS vagy lépcsőzetes stíluslapok kezelik webhelyének általános megjelenését és stílusát. Ez azt jelenti, hogy a hozzászólások miként jelennek meg, hogyan jelennek meg a képek az oldalon, a színek, betűtípusok stb. A webhely megjelenésével kapcsolatos minden dolgot a CSS kezeli.

Annak ellenére, hogy bizonyos stílusokat HTML formátumban is meg lehet valósítani, például a betűkészlet módosításával, a CSS kezeli a webhely általános megjelenését, amely az összes üzenetre vagy oldalra vonatkozik. Sokkal jobb irányítást biztosít webhelye univerzális színei, elrendezése és betűtípusa felett, az egyedi beállításoktól függetlenül.

Az épület analógiájával folytatva a CSS az épület, valamint az épület belsejében lévő festékek és az általános megjelenés festése lenne. A HTML kezeli a tartalmat, a CSS a stílusokat kezeli.

JavaScript

Az összes webhelyet alkotó technológiák hármasának lekerekítésével a JavaScript kezeli az Ön webhelyének reagálóképességét. Nem csak egy szép parallaxis képhez használják (bár erre a célra használják), hanem minden olyan interakciót, amelyet valaki az Ön webhelyével folytat..

Ez azt jelenti, hogy használja a keresősávot, rákattint egy képre vagy végrehajt egy linket. A JavaScript lehetővé teszi, hogy webhelye reagáljon a felhasználói beadásokra, függetlenül attól, hogy alapvetőek lennének. A plugin és a téma fejlesztése érdekében nem kell sokat tennie a JS-sel.

Épületünknél a JavaScriptet a legkönnyebben összehasonlíthatjuk az ajtókkal, liftekkel stb.. Ez a közmondásos betonlapot valami funkcionálissá változtatja..

PHP

A PHP, vagy a Hypertext Preprocessor egy szerveroldali szkriptnyelv, amelyet a MySQL háttér-webes fejlesztésében használnak. A HTML-kel létrehozott weboldalak kezelésére használják. Minden weboldalnak lesz egy szerveroldali szkriptnyelve a HTML szkriptek végrehajtásához.

Lehet, hogy Java (nem JavaScript, különféle dolgok), PHP vagy Python. A webböngészőn futó három nagytól eltérően a PHP szkripteket maga a szerveren hajtják végre. Általában ez azt jelenti, hogy MySQL adatbázisból tárolunk és veszünk adatokat.

A legtöbb WordPress-webhely PHP-t használ, tehát a platformon való fejlesztés szempontjából legfontosabb, hogy Java vagy Pythonon keresztül tanulja meg. Épületünkben a PHP lesz az építész és kivitelező, aki ezt megvalósította.

Saját plugin írása

Három WordPress útmutatónk között kiterjedt bővítmények listáját fedjük le. Itt fogjuk bemutatni, hogyan készítheti el sajátját. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy ez nem a PHP oktatóanyaga. Ha nincs ismerete a PHP-ről, akkor itt követheti a kis útmutatónkat, de amíg meg nem tanulja a nyelvet, nem lesz sok gyakorlati alkalmazása..

Kezdjük azzal, hogy mi a plugin valójában. Alapvetően ez egy PHP szkript, amely módosítja valamit az Ön webhelyén. A témák módosítják webhelyének megjelenését, a bővítmények pedig a működését.

Ez elég alapvetőnek hangzik, de a kettőnek valójában sok a kereszteződése. Amint azt a közbenső útmutatóban említjük, minden témának van function.php fájlja, amely kezeli az Ön webhelyének viselkedését. Szerkesztheti ezt a fájlt annak érdekében, hogy elérje azt, amit egy bővítménnyel kíván, de ez nem mindig praktikus.

Egy olyan változás, mint a hozzászólás szakaszának hossza vagy mérete, könnyen megváltoztatható a témafájlokban, de valami intenzívebb, például egy levelezőlista, jobban megfelel a saját pluginnal.

A plugin létrehozása a WordPress használatával valójában egyszerű. Nyissa meg webhelyét FTP-n keresztül, és lépjen le a „public_html” elérési utat > wp-content > plugins „. Hozzon létre egy új könyvtárat, és nevezze el, amit akar. Ennek az oktatóanyagnak azt csak „myplugin” -nek hívjuk.

Nyissa meg a NotePad szoftvert vagy bármely szkript-szerkesztőt, és írja be a következőket:

<?php

  / *

  Beépülő modul neve: Saját beépülő modul

  Plugin URI: http://my-fake-plugin.com

  leírás: >-

 Bővítményt tudok hozzáadni a WordPresshez

  Verzió: 1.0

  Szerző: Plugin Developer

  Szerző URI: http://plugin-developer.com

  Engedély: GPL2

  * /

?>

Helyezze el ezt a fájlt a most létrehozott mappába, és nevezze el „myplugin.php” névre. Az itt található összes lehetőség közül csak a bővítmény nevére van szükség, de érdemes minél több részletet hozzáadni, ha a bővítményt online kívánja terjeszteni..

A fájl feltöltése után beléphet a WordPress irányítópultjába, és aktiválhatja azt. Természetesen valójában semmit sem fog tenni, de ez csak egy demonstráció, amely megmutatja, hogyan működik a folyamat. Ön rajtad múlik, hogy valójában megírja-e a forgatókönyvet.

Ez azonban nem mindig olyan egyszerű, mint a szkript beírása és egy mappába dobása. Időnként jobb, ha a plugint több fájlra bontja, a szükséglettől függően. Ha még nem ismeri a fejlesztési folyamatot, azt javasoljuk, hogy nézze át a népszerű pluginek szkripteit, hogy megnézze, hogyan vannak felépítve..

Mielőtt továbblépnénk a témákhoz, szeretnénk néhány megjegyzést fűzni a dolgokhoz, amelyek minden pluginnak szükségesek. A WordPress három horgot biztosít annak biztosítására, hogy a bővítmény csak akkor tárolja az információkat, amikor aktiválva van, és az összes adatot magával veszi, amikor ki van kapcsolva vagy eltávolítva.

 • register_activation_hook (): Ez a funkció akkor fut, ha a plugin aktiválva van a WordPressen. Ez az a kampó, amelyet akkor hívnak, ha a plugin aktív, és végrehajtja a parancsfájl első funkcióját.
 • register_deactivation_hook (): A fenti kampóhoz hasonlóan ez is aktiválja a WordPress funkció futtatását, amikor a plugin deaktiválva van. Általában itt nem törli az adatokat, hanem vágja le a felesleges zsírt, amikor a plugin nem aktív.
 • register_uninstall_hook (): Ez a funkció akkor fut, ha a plugin törlése megtörtént a WordPress irányítópulton. Jó terület a plugin által megmaradt adatok törlésére. A beépülő modulnak képesnek kell lennie arra, hogy a kampótól külön működjön, hogy megfelelően eltávolítsa. Ha nem tudsz odajutni, létre kell hoznia egy uninstall.php fájlt.

Nem alakulhatunk ki a saját plugin fejlesztésének sajátosságaiba, mivel bármilyen ötletet igényel, és gyakran van némi tapasztalat a szkriptek készítésében. Ha mindkettőjük van, azt javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a WordPress Plugin Kézikönyvbe, hogy megismerje a rendszer bínját és hátrányát..

Saját téma írása

Van egy plugin szinte bármi számára, és a fejlesztés nagyon érdekes, ha szüksége van valamire, amit talál a plugin-adatbázisban. Sokak számára egy téma kidolgozása sokkal praktikusabb. Ennek ellenére a CSS és a PHP ismereteire van szüksége a saját témafejlesztés végrehajtásához.

Ezen a tudáson kívül a témafejlesztés meglehetősen egyszerű. A gyermekek témáiról szóló közbenső útmutatónkban szereplő információkra építünk, ezért a folytatás előtt feltétlenül olvassa el ezt (link fent).

Kétféle lehetőség van a saját témájának fejlesztésére: keretstéma vagy a semmiből. Javasoljuk az előzőt, mivel meglehetősen gyorsan felállhat és működhet, miközben továbbra is ellenőrizheti webhelye stílusát.

Ugyanaz a folyamat, amikor egy gyermektamatot használunk a WordPress-ben. Ebben az esetben a keret a szülőtéma, és a gyermek témája kezeli az összes formázást. Futtassa vissza a témakör-keretrendszer telepítésének, valamint a style.css és a function.php fájlok létrehozásának az előző útmutatóban leírt folyamatot, hogy összekapcsolják a kettőt.

Minden keret különbözik, akárcsak minden téma. Néhányuk árcédulával, mások más funkciókkal rendelkezik. Ne felejtse el körülnézni, hogy megtalálja az Ön igényeinek leginkább megfelelőt. Itt van három kedvencünk:

 • Genezis
 • Állványzat
 • Hibrid mag

A saját téma fejlesztéséhez csak technikailag két fájl szükséges: index.php és style.css. Számos téma tartalmaz még néhány fájlt, amelyek meghatározzák a weboldal fejlécét, láblécét és oldalsávjait. Az alábbiakban röviden ismertetjük a legtöbb témához tartozó fájlokat:

 • index.php: A témád lényege. Ez a fő terület, amely meghatározza az összes témaopció hol található. Megfelelően elnevezett, ez egy index a témájához
 • style.css: Ez a webhely általános megjelenése. Itt meghatározhatja a fő tartalom színeit, betűkészletét, távolságát stb
 • header.php: Az a fejléc-információt létrehozó szkript, beleértve a logót, a főmenüt stb
 • sidebar.php: Az oldalsávok működésével kapcsolatos összes információ a témában. Nézze meg a kezdő útmutatónkat (fentebb hivatkozva), hogy többet megtudjon az oldalsávokról
 • footer.php: Olyan magától értetődő, mint az utolsó három, ez kezeli a weboldal láblécét

A cél egy indexfájllal kezdődik, egy olyan keretrendszer használatával, mint a Bootstrap, hogy elinduljon, és kibővítse azt, külön fájlba bontva fejlécek, láblécek és oldalsávok számára. A pluginekhez hasonlóan jó gyakorlat a WordPress-hez tartozó témafájlok áttekintése, hogy megnézhesd, hogyan vannak felépítve..

Sok esetben a téma felépítéséhez szükséges keret elfogadása a legjobb módszer. Az alapszintű parancsfájlokat kikapcsolja az útból, így van egy funkcionális webhely, amely lehetővé teszi, hogy visszatérjen, és módosítsa annak általános stílusát..

Ha magát akarsz menni, készülj fel a hosszú távra. Ez sok szempontból nem olyan nehéz, mint a plugin fejlesztése, de sokkal időigényesebb. A téma formátumáról és felépítéséről a WordPress témakönyvében olvashat.

Általános WordPress-tippek

A WordPress összetettségével könnyű eltévedni az összes hubbub-ban. Meghajolva a WordPress három részből álló sorozatához, néhány általános tippet fogunk adni a CMS használatához, hogy helyesen tudja futtatni a webhelyet..

Ne komplikáld túl

Mindenekelőtt fontos, hogy a WordPress a lehető legegyszerűbb legyen. Rengeteg bővítmény, egyedi stílusok és bonyolult postatervek ritkán fizetnek ki semmi pozitív webhelyet. Az eredmények gyakran lassú töltési idők, plug-inek inkompatibilitások és törött weboldalak.

A webhelyet csak az alapvető plug-inekkel és a stílus lehetőségeivel futtathatja. A WordPress adatátvitelének köszönhetően minden egyes plugin vagy extravagáns lehetőség csak a már meglehetősen hosszú betöltési időt növeli. Ha valami feltűnőre vágyik, készen áll valamilyen komoly optimalizálásra, vagy inkább használjon webhely-készítőt.

Ha a dolgok kódolásának végén áll, ez azt is jelenti, hogy nem engedjük el magának is. Tartsa tisztán a kódját, és próbáljon meg ne csinálni semmi képzeletét, ha saját pluginját vagy témáját fejleszti ki. Végül, ez csak megnehezíti a szkript végrehajtását a WordPress számára.

Frissítés gyakran

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni ezt a pontot. A WordPress egy folyamatosan fejlődő platform, amely számos mozgó alkatrészt tartalmaz. Az egyik bővítmény vagy szolgáltatás frissítése összeférhetetlenséget okozhat a másikkal, ami megsérült vagy leépített webhelyhez vezet.

Amint megjelenik egy frissítés, telepítse azt a webhelyén. Bizonyos esetekben ez összeférhetetlenséget okozhat, ezért feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a webhelyről (amelyet a következő szakaszban fedezünk fel), hogy visszaállhasson, ha ez történik.

Sokkal jobb, ha megy előre, és elvégzi a frissítést. Ha egy hatalmas változáscsomóval ülsz, akkor csak lelassul a webhelye, és még ha egy plugin megszakad is egy másik frissítésével, akkor lemondhatja a fejlesztőket, hogy kibővítsék a gyorsjavítást..

Biztonsági mentés folyamatosan

Miután elvégezte az összes munkát a WordPress webhelyén, káros lenne, ha elveszítené azt egy feltört vagy kiszorult kiszolgálóra. Bár ez valószínűtlen, a lehető leggyakrabban készítsen biztonsági másolatot a webhelyről, az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatás igénybevételével.

Van egy csomó WordPress-bővítmény, amely integrálódik az online biztonsági mentéshez és a felhőalapú tároláshoz, hogy az Ön webhelyének redundációját biztosítsa. Ennek egyik legjobb módja a UpdraftPlus, amely lehetővé teszi a biztonsági mentések közvetlen tárolását a Dropboxban (olvassa el a Dropbox áttekintést) vagy a Google Drive-ban (olvassa el a Google Drive áttekintését).

Nem valószínű, hogy webhelye adatait teljes mértékben törli, de biztosan lehetséges. Ez egy kicsi adó a nyugalomért fizetendő összegért, amely mindenképpen osztalékot fizet a katasztrófaes esemény során, ha bármelyik adata elveszik.

Végső gondolatok

Ezzel befejeztük a három részből álló tanfolyamunkat a WordPress tanulására. Annak ellenére, hogy sokat tárgyaltunk ezen útmutatók során, még sokkal többet lehet megtanulni a platformról. Ne felejtsen el olvasni a WordPress kódexben, hogy megismerhessen bármit, amelyet itt nem tárgyal.

Még a WordPress összes ismerete mellett is hiábavaló erőfeszítés, ha nincs megbízható internetes házigazda a webhely végrehajtására. Ne felejtse el megnézni a WordPress legjobb webtárhelyét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden kemény munkája szilárd szerverrel párosul-e.

Milyen más WordPress-kérdése van? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map