OneDrive vs Dropbox – mi a legjobb felhőalapú tároló-szolgáltató

A Dropbox és a OneDrive két olyan versengő felhő-tárolóeszköz, amelyek első pillantásra nagyon hasonlóak lehetnek. Ezért magától értetődik, hogy sokan valószínűleg ragaszkodnak ahhoz, hogy ellenőrzésük előtt megvizsgálják, mennyi tárhelyet kapnak, és mennyibe kerül ez..

A Cloudwards.net webhelyen azonban tudjuk, hogy sokkal többet kell látnunk az átlagos fogyasztónak ezen dolgok mellett. Hogy segítsük olvasóinkat a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatással kapcsolatos döntés meghozatalában, összeállítottuk ezt a fej-fej összehasonlító darabot, hogy megvilágítsuk a Dropbox és a OneDrive közötti legfontosabb különbségeket..

Következtetésünk: bár a OneDrive valószínűleg nagyobb értéket képvisel a felületen, a Dropbox megközelítése a tartalomvezérléshez és a titkosításhoz egyértelművé teszi az online biztonságot értékelő felhasználók számára..

A csata: Dropbox vs. OneDrive

Mivel a felhőalapú tárolási megoldások nagyon fontos módon különbözhetnek egymástól, fontos megvizsgálni, hogy a Dropbox és a OneDrive miként állnak össze. Négy forduló során az egyes szolgáltatásokat az árszervek, szinkronizálás, tartalomvezérlés és titkosítás kategóriáiban részletezzük..

1

Árazás

Először nézzük meg, hogyan hasonlítják két versenyzőnk az árazáshoz.

Dropbox

A Dropbox Basic 2 GB-os ingyenes felhőalapú tárolást biztosít a felhasználók számára. Noha ez elmarad a Dropbox sok fő versenytársától – ideértve a OneDrive-t is -, a Dropbox lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több szabad helyet szerezzenek az áttétel révén. Ingyenes számlán az áttétel nettó 500 MB, legfeljebb 16 GB.

Azok számára, akiknek több helyre van szükségük, a Dropbox Pro 1 TB felhőalapú tárolással rendelkezik, amelyet havonta vagy évente számláznak.

A költség megegyezik azzal, amit elvárnám az 1 TB felhőalapú tárolásért. A Dropbox tervszerkezetének problémája az, hogy nem kínálnak kisebb vagy nagyobb tárhely-elosztást. Ez a rugalmasság hiánya ismét ellentmond a fő versenytársaknak, beleértve a Google Drive-ot és a OneDrive-t (olvassa el a Dropbox vs Google Drive vs OneDrive összehasonlítást).

A Dropbox Pro felhasználók kihasználhatják a hivatkozási program előnyeit, és 1 GB-os további tárolót nettósíthatnak hivatkozásonként. Az áttételi hely legfeljebb 32 GB lehet.

A Dropbox egy ésszerű üzleti tervet kínál, amelynek ára felhasználónként 12,50 USD. Mindegyik üzleti felhasználó kezdetben 1 TB tárhelyet adott ki, de a Dropbox ezt korlátlan tárhelyre bocsátja kérésre – plusz díj nélkül. Legalább öt licencet meg kell vásárolnia, így a legtöbb hétköznapi fogyasztó számára ez valószínűleg nem lesz lehetőség.

Egy meghajtó

A Microsoft 5 GB ingyenes felhőalapú tárolást biztosít a kezdéshez. Ha ez nem elég, három különféle lehetőséget kínálnak a hétköznapi fogyasztók számára.

Egy 50 GB-os terv belefoglalása havonta 1,99 dollárra jó érzés. Sok felhasználónak nincs szüksége 1 TB felhőalapú tárolásra, és meg kell értenie az alacsonyabb költség lehetőséget.

Iratkozzon fel az 1 TB személyes vagy otthoni tervre, és hozzáférést is kap az Office 365 asztali verziójához. Most bárki ingyenesen használhatja az Office Online szolgáltatást, de az asztali verziók lehetővé teszik, hogy a böngészőn kívül dolgozzon..

Az Office 365 alkalmazások a következőket tartalmazzák:

 • Szó: szövegszerkesztés
 • Excel: táblázatok
 • Powerpoint: prezentációk
 • OneNote: jegyzetelés

A Microsoft 1 TB tervének ára a legközelebbi versenytársak, köztük a Dropbox ár alatt van. Az Office 365 Home különösen jó üzlet a családok számára: A 9,99 dolláros árcédulát kérik a legtöbb szolgáltatás egyetlen felhasználótól.

A Dropboxhoz hasonlóan a Microsoft üzleti tervet is kínál, amely több ízben változik, felhasználónként 60 dollártól 120 dollárig, évente..

A Microsoft nem ír elő minimális felhasználói számot üzleti terveihez. A OneDrive Business Advanced tervben azonban, ha legalább öt felhasználóra iratkozik fel, a felhasználónkénti tárolási korlát korlátlan lesz. Érdekes, hogy a OneDrive nem terjeszti ki a Business All-in-One terv előnyeit.

Kerek gondolatok

A Dropbox 2015-ben partnerséget kezdett a Microsoft-lal annak érdekében, hogy az előfizetők tartalmakat megtekinthessék és szerkeszthessék az Office Online segítségével. Ez az integráció zökkenőmentes, és minden a Dropbox webes felületén zajlik. Ennek ellenére online kell lennie.

Az a tény, hogy az 1 TB OneDrive-előfizetők hozzáférnek a Microsoft népszerű irodai csomagjának asztali verziójához, továbbra is jó előnye annak, hogy a OneDrive-et Dropboxhoz választják. Ahol a OneDrive valóban ragyog a Dropbox felett, a rugalmasság és a költség. A OneDrive 50 GB-os opciót és családi tervet kínál. Ráadásul az 1 TB-os terve 3 havonta olcsóbb, mint a Dropbox Pro.

Kerek: Az OneDrive árképzési pontja

Dropbox logó
OneDrive logó

2

Szinkronizál

Ez a forduló annak meghatározásáról szól, hogy a két szolgáltató közül melyik fogja tartani a legfrissebb fájljait, valamint ellenőrzi mindkét szolgáltatás csatlakozási sebességét.

Dropbox

A DropBox lehetővé teszi a tartalom szinkronizálását minden olyan eszközön, amelyre a Dropbox alkalmazást telepítette. A támogatott asztali platformok a következők:

 • ablakok
 • Mac operációs rendszer
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Az alkalmazás telepítése az asztalra szinkronizáló mappát hoz létre, amelyet ugyanúgy lehet használni, mint az operációs rendszer bármely más mappáját. A tartalom áthelyezése ebbe a mappába feltölti a Dropbox adatközpontba

A Dropboxnak mobil alkalmazásai vannak:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Földi szeder

Összességében a Dropbox által támogatott eszközök tartalmazzák a népszerű platformokat és néhányat, amelyek nem olyan általánosak, mint például az Ubuntu és a Fedora.

Annak érdekében, hogy megtudjam, mennyire jól kezeli a Dropbox a szinkronizálási folyamatot, néhány tesztet elvégeztem a Windows laptopomon a fájlátviteli sebesség felmérése érdekében. A tesztek között szerepelt egy 258 MB tömörített mappa küldése a felhőbe és a felhőből.

Összességében a feltöltési és letöltési sebességem átlagosan 160/12 Mbps volt, amikor ezeket a teszteket elvégezték, a speedtest.net szerint.

Átl. feltöltési időÁtl. Letöltési idő
Dropbox04:4400:19
Egy meghajtó03:5500:14

Ez nagyon jó idő, de a Dropbox használatával valójában jobb lesz. Ennek oka az, hogy a Dropbox tartalmaz inkrementális szinkronizációnak nevezett oldalt. Az inkrementális szinkronizálás egy fájlátviteli folyamat, amelyben csak a fájl megváltozott részeit szinkronizáljuk. Mivel a teljes fájl nem töltődik fel és nem töltődik le minden alkalommal, amikor egy fájlt megváltoztatnak, időt és rendszer erőforrásokat takarít meg.

Hogy megtudjam, mennyit hajtottam végre egy másik tesztet, melyben kicsit módosítottam a laptopom tömörített mappáját (töröltem a benne lévő fájlok egyikét). A változás mindössze 13 másodperc alatt tükröződik a Dropbox felhő tárolójában.

A rendszer erőforrásainak további kezelésének elősegítése érdekében a Dropbox lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fékezzék a feltöltési és letöltési sebességeket. Ezt a folyamatot a tálcaikon segítségével lehet kezelni.

Noha valószínűtlen, hogy a legtöbb emberrel ez a probléma merül fel, amikor a böngészőn keresztül fájlokat tölt fel a Dropboxba, a fájlméret korlátozása 20 GB. Nincs korlátozás, ha feltölti az asztalról vagy a mobilalkalmazásból.

Egy meghajtó

Az OneDrive előre telepítve van a Windows 10 eszközökre, és a Windows élmény szerves részévé vált, mivel a Microsoft követi azt a tendenciát, hogy a szolgáltatások felhőre tolódnak.

A telepítés Mac OS X 10.9 vagy újabb verzióra is elérhető, ami akkor hasznos, ha különböző platformokról szeretne dolgozni különféle feladatokra, vagy mint például az MS Office, de inkább a Mac gépeket szeretné. A Microsoft nem támogatja a linux változatát.

A mobil hozzáférés azonban széles körű, az alábbiakat kínáló alkalmazásokkal:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Földi szeder

A kettő összehasonlításához ugyanazokat a szinkronizálási sebesség teszteket végeztem el a OneDrive-n, mint a Dropboxon.

Átl. feltöltési időÁtl. Letöltési idő
Dropbox04:4400:19
Egy meghajtó03:5500:14

A kezdeti fájlátvitelhez az OneDrive kis margón felülmúlta a Dropbox alkalmazást.

A probléma az, hogy a Dropboxtól eltérően, a OneDrive nem építi be a növekményes fájlátvitelt hálózati architektúrájába. Ez azt jelenti, hogy a megváltozott fájlok teljes egészében kicserélõdnek, amikor egy fájlt megváltoztatnak. Ezzel az egyes felhasználók és együttműködőik várhatnak, ha a fájl különösen nagy.

Ezenkívül nagyobb sávszélességet és rendszererőforrásokat is megköt, ez befolyásolhatja más feladatok elvégzésének képességét. A felhasználók még homályosabbá téve a Microsoft nem támogatja a szinkronizálási sebességszabályozást. Ez akkor jelenthet problémát, ha lassú kapcsolaton dolgozik, vagy nagy fájlokat tölt fel.

A OneDrive a fájlméretű feltöltéseket 10 GB-ra korlátozza, függetlenül attól, hogy ezeket a feltöltéseket a webböngészőből vagy az eszköz szinkronizációs mappájából indítja-e meg. Ez nem befolyásolja a legtöbb felhasználót, de ezt tudnia kell.

Kerek két gondolat

A Dropbox valamivel szélesebb körű platformokat támogat, mint a OneDrive, de a legtöbb felhasználó nem érdekel, mivel mindkettő támogatja a Windowsot, a Mac OS-t, az iOS-t és az Androidot.

A nagyobb probléma – és valóban kényszerítő ok a Dropbox kiválasztására az OneDrive felett – az, hogy a Microsoft megmagyarázhatatlanul elmulasztotta beépíteni a növekményes fájltöltéseket az átviteli architektúrába. Ez okozhatja a szinkronizálás felesleges húzását. Azok számára, akiknek adatkezelési tervük korlátozott, az több megabájtot is fogyaszt.

A szinkronizált fojtószelep vezérlőknek a Dropbox általi beillesztése még csak egy ok, amiért ez a könnyű választás a második fordulóban.

Kerek: a Dropbox szinkronizálási pontja

Dropbox logó
OneDrive logó

3

Megosztás és tartalomvezérlés

Milyen könnyű két versenyzőnk megkönnyíteni a fájlok és a tartalom megosztását az eszközök között?

Dropbox

A Dropbox használatával történő megosztást a webes felületen keresztül hajtják végre. Egyszerűen jelölje ki a kívánt objektumot vagy objektumokat, majd kattintson a „megosztás” gombra.

A tartalom megosztásakor létrehoz egy linket, amelyet csatol a tartalomhoz. Terjesztés céljából elküldheti a linket e-mailben az egyes személyeknek az interfészen belül, vagy csak másolhatja és beillesztheti azt, ahová csak akar (pl. Slack, Facebook, szöveges üzenet). Bárki, aki rendelkezik ezzel a hivatkozással, hozzáférhet a tartalomhoz és megjegyzéseket fűzhet hozzá.

A tartalmat megoszthatja mind fájl-, mind mappaszinten. Csak a mappamegosztások kaphatnak szerkesztési engedélyeket. Ha külön fájlt oszt meg, a meghívottak csak a megtekintésre korlátozódnak.

A Dropbox helyes irányításának egyik kulcsfontosságú eleme a linkek jelszavainak és lejárati idejének beillesztése. Sajnos a nem fizető felhasználóknak Dropbox Pro felhasználónak kell lennie, hogy elérje ezeket a lehetőségeket.

A Dropbox webes felületen könnyedén megfigyelheti megosztott tartalmát két különböző oldalról.

A „megosztás” lapon megtekintheti, hogy mely mappákat és fájlokat osztotta meg, és melyeket osztotta meg veled. A „linkek” lapon kezelheti a megosztott tartalomhoz kapcsolt linkeket.

Van egy harmadik „események” oldal, ahol ellenőrizheti a fiók általános tevékenységeit. Ez magában foglalja az Ön és a tartalma elérésére meghívott személyek által végzett tevékenységeket.

Ha Ön vagy egyik munkatársa nem kívánt fájlt módosít vagy véletlenül törli a fájlt, a Dropbox lehetővé teszi a törölt fájlok és a korábbi fájlfájl-verziók helyreállítását..

Visszaállíthatja a törölt és a fájlok korábbi verzióit, feltéve, hogy a törlés vagy a fájl megváltoztatása után 30 napon belül van. Ha Dropbox Pro felhasználó, akkor lehetősége van megvásárolni a kibővített verzióelőzményt (EVH) is, amely akár egy évig is megzavarja ezt.

Ha Dropbox Business felhasználó, határozatlan időre visszaállíthatja a törölt vagy korábbi fájlverziókat anélkül, hogy fizetnie kellene a jogosultságot.

Egy meghajtó

A OneDrive a felhőalapú tárolási szolgáltatások egyik legszebb webes felületével rendelkezik. Kiválóan megtervezett és jól elrendezett – megkönnyíti a több objektum egyszerre megosztását.

A Dropboxhoz hasonlóan, amikor egy mappát vagy fájlt oszt meg, a OneDrive létrehoz egy URL-linket, amely visszafelé mutat. Ehhez a linkhez engedélyeket csatolhat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a megosztott tartalom szerkesztését, vagy korlátozhatják a csak a megtekintésre való hozzáférést.

A webes felületen átmásolhatja a linket, hogy manuálisan terjessze, elküldje e-mailben, vagy megoszthatja különféle közösségi média platformokkal, például a Facebook és a Twitter.

A OneDrive azonban nem engedélyezi a jelszavak vagy a lejárat dátumának beállítását a megosztott hivatkozásokon. Ez aggodalomra ad okot, mivel azt jelenti, hogy azokkal, akikkel megosztottad linkeket, az Ön hozzájárulása vagy ismerete nélkül átadhatják másoknak.

A OneDrive webes felülete lehetővé teszi a megosztott tartalmak megosztását egy „megosztott” lapon keresztül, amely segítséget nyújt abban, hogy ne felejtsen el látnivalót.

A OneDrive automatikusan integrálódik az Office Online rendszerbe. Noha a vonatkozó Office alkalmazásból ellenőrizheti, hogy mások milyen változtatásokat hajtottak végre egy adott dokumentumban, a OneDrive nem biztosítja a felhasználók számára a tevékenységek átvizsgálásának módját szélesebb körben, mint például a Dropbox az események oldalán..

A OneDrive lehetővé teszi a fájlok korábbi verzióinak helyreállítását, csak a Microsoft Office fájltípusok esetében. Ön ragaszkodik a nem Office fájlok bármely módosításához, ami még veszélyesebbé teszi a jobb ellenőrzési és ellenőrzési lehetőségek kizárását

A törölt tételek a fájltípustól függetlenül 30 napig visszanyerhetők az újrahasznosító tartályból. Ha azonban a szemétkosár tartalma meghaladja az összes felhőkiosztás tíz százalékát, a legrégebbi elemeket három nap múlva automatikusan és véglegesen törli..

Három kör gondolatok

Mindkét szolgáltatás megkönnyíti a tartalom megosztását. Ha nem tudja ezt a tartalmat megfelelően megvédeni, akkor attól tart, hogy attól féljen, ha ezt a OneDrive-rel teszi.

Miközben fizető előfizetőnek kell lennie, hogy csatoljon jelszavakat és lejárati időket a Dropbox tartalommegosztásokhoz, legalább a lehetőségek ott vannak. A Dropbox jobb ellenőrzési lehetőségeket, valamint rugalmasabb törölt fájlok és verziók helyreállítását is kínálja.

Kerek: Megosztási és tartalomvezérlő pont a Dropbox számára

Dropbox logó
OneDrive logó

4

Biztonság

Végül, de nem utolsósorban, mennyire biztonságos az adatok tárolása bármelyik szolgáltatással?

Dropbox

A Dropbox az átvitt adatokat titkosítja a szállítási réteg biztonságával (TLS) és 128 bites AES titkosítással. A 128 bit alacsonynak tűnhet, ha a 256 bites titkosítás opció, de gyakorlati szempontból rejthetetlen. Továbbá, minél kevésbé bonyolult a titkosítás, annál gyorsabb a feltöltési idő.

Amint a fájlok megérkeznek a Dropbox adatközpontba, azok visszafejtésre kerülnek. Ezután a fájltartalom újra titkosításra kerül, ezúttal 256 bites AES használatával. A metaadatokat azonban egyszerű szövegben hagyják. Ez segít az indexelési folyamatokban, de biztonsági szempontból is aggodalomra ad okot, mivel még mindig sokan tudnak rólad mondani rólad csak a metaadatokból.

Általánosságban elmondható, hogy a Dropbox szigorú politikákkal rendelkezik az alkalmazottak felhasználói adatokhoz való hozzáférése ellen. Bizonyos esetekben, például egy parancs irányítása alatt, visszafejtik és megosztják az Ön adatait.

Erre képesek, mert megtartják a titkosítási kulcsot. A Dropbox nem kínál lehetőséget a nulla tudás (végpontok közötti) titkosításra. Ha ez aggodalomra ad okot, vagy szeretne többet megtudni arról, hogy mi a zéró tudás nélküli titkosítás, a Cloudwards.net számos cikket tartalmaz a témában – például ezt a biztonságos Dropbox alternatívákról szóló cikket..

A Dropbox nem engedi a felhasználóknak két tényezővel történő ellenőrzést beállítani az adatokhoz való hozzáférés érdekében, amely segít megvédeni a gyenge jelszavakat, amelyeket a brutális erőszakos támadások levonhatnak..

Ha engedélyezve van, akkor a fiókjába a jelszóval való bejelentkezés mellett a jövőben felkérést fog adni a mobiltelefonra küldött biztonsági kód megadására, vagy a mobilalkalmazás használatával igazolnia kell személyazonosságát.

Egy meghajtó

Akárcsak a Dropbox esetében, az OneBox adatainak titkosítása SSL / TLS használatával történik átvitel közben.

A nyugalmi adatok azonban ebben az időben csak a OneDrive Business fiókhoz vannak titkosítva, és ez nem jó, figyelembe véve a fentebb említett adatmegsértési aggályokat, azzal a ténnyel, hogy a Microsoft gyakran viseli a hackek támadásait, tekintettel az általánosságára..

A OneDrive Business fiókok 256 bites AES védelem alatt állnak.

Ezenkívül a Microsoft saját belátása szerint megkeresi a fájljait kifogásolható tartalmak szempontjából. Noha ez a gyermekpornográfia elterjedésének megakadályozására tett erőfeszítés, és a Microsoft állítása szerint nem használja a beolvasást más célra, egyes felhasználók számára ez a folyamat kényelmetlen lehet..

Belső politikájuk szerint a szerzői joggal védett anyagokat, például a filmeket csak akkor távolítják el, ha a szerzői jogok megsértésére vonatkozó értesítést nem nyújtanak be velük. Azt állítják továbbá, hogy nem használják ezeket a vizsgálatokat marketing célokra.

Mégis, figyelembe véve a laza titkosítási politikájukat és azt a tényt, hogy elsősorban az Ön adatait vizsgálják át, tanácsom az, hogy a OneDrive programot csak olyan folyamatban lévő munkaprojektekhez használjuk, amelyek természetüknél fogva nem érzékenyek..

Kerek: Dropbox biztonsági pontja

Dropbox logó
OneDrive logó

5

Az ítélet

Optimistaként, a hasznosság iránt, mindenben megpróbálom megtalálni az értéket. Tekintettel azonban arra, hogy a Dropbox integrálódik az MS Office termékekbe, némi gondom van egy olyan eset mellett, amikor egy OneDrive-t szeretnék használni, mivel ez elveszti az egyetlen valódi előnyeit, amelyet volna..

A Microsoft OneDrive mögött meghúzódó stratégiája úgy tűnik, hogy a Windows 10 felhasználókra támaszkodik úgy, hogy úgy gondolja, hogy szerves részét képezi a tapasztalatnak, mintsem olyan stratégiának, amelyben megpróbálja összehasonlítani a versenytársakkal, mint például a Dropbox szolgáltatásait és funkcióit.

Ez szégyen, mert ha a Microsoft néhány javítást készít, az OneDrive kiváló termék lehet. Az interfész mechanikája fantasztikus, és remekül néz ki.

Most azonban a Cloudwards.net fenntartás nélkül javasolja a Dropbox használatát az OneDrive felett. Egyetértesz? Értesítsen minket az alábbi megjegyzésekben, köszönöm, hogy elolvastat.

Nyertes: Dropbox

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me