Legjobb szociális média-elemző eszközök 2020-ra: Hozza létre a márka sorát

Tetszik, hashtag, követi és kattint: Sokunk számára ezeket tudjuk a Twitter, az Instagram és a Facebook, valamint más közösségi médiaplatformok magánjellegű használatából. A közösségi média marketing menedzsere számára ezek azonban olyan mutatók, amelyekkel naponta foglalkozni kell. Ezért a múltban a szociális média elemző eszközöket fejlesztették ki, hogy pontosan támogassák ezt a fajta munkát.

Nem titok, hogy manapság egy vállalatnak számos okból kell foglalkoznia a közösségi média elemzéssel. A közösségi hálózatokat többek között márkaépítésre, valamint az elkötelezettség és az értékesítés fellendítésére használják, de arra is rávilágítanak, hogy munkáltatóként képviselje a legjobb oldalát az új tehetségek vonzása érdekében.

A marketing területe sokat megváltozott. A múltban a kreativitás volt a meghatározó tényező, de ma inkább a számok összegyűjtésével, az adatgyűjtéssel és a tények elemzésével foglalkozik. Annak elkerülése érdekében, hogy papírokkal, ceruzákkal vagy több ezer Excel-lappal dolgozzanak, sok marketingszakember használja a szociális média elemző eszközöket.

Ebben a cikkben a legjobb szociális média elemző eszközöket mutatjuk be a piacon. Kipróbáltuk a legfontosabb platformokat a szolgáltatások, az ár és a könnyű használat szempontjából.

A lényeg az, hogy a Keyhole a legjobb közösségi médiaelemző eszköz. A platform meggyőzött bennünket alapos elemzési funkcióiról és egyszerű használatáról. Lehet, hogy a kulcslyuk valamivel drágább, mint a többi platformon, de összességében a kulcslyuk kínálja a legjobb ár-érték arányt..

Mi a Social Media Analytics?

A közösségi média elemző eszköze ideális társ a márka teljesítményének mérésére a különböző közösségi média csatornáin. Támogatja Önt a további kampányok tervezésében is

A közösségi média elemző eszközöket gyakran használják a társaság szociális média csatornáinak megtérülésének (ROI) mérésére. A legtöbb esetben a kampányok képezik a mérés alapját, főleg azért, mert lehetővé teszik, hogy könnyebben megértsék az egyes kampányoknak az általános marketing sikerre gyakorolt ​​hatását.. 

A közösségi média elemzésének másik érdekes területe a látogatók és az ügyfelek szegmentálása, hogy jobban megértsék a célcsoportot.

A legjobb közösségi médiaelemző eszközök

 1. Kulcslyuk
 2. HootSuite
 3. Zoho Social
 4. ütköző
 5. Sprout Social

1. Kulcslyuk

A Keyhole egy kanadai székhelyű vállalat, amely vezérigazgatója szerint a világ első számú cége a hashtag-elemzés területén. Lehet, hogy nem írjuk le ugyanolyan módon a platformot, de el kell ismernünk, hogy a Keyhole nem csupán szilárd munkát végez.

legjobb social-media-analitika-tool-kulcslyuk

Miután bejelentkezett a SaaS platformra, egyértelműen látni fogja a platform három legfontosabb funkcióját: 

 • Hashtag és kulcsszóelemzés
 • Közösségi média fiókok elemzése
 • Befolyásoló menedzsment

legjobb social-media-analitika-tool-kulcslyuk áttekintés

A kulcslyuk nemcsak meggyőz bennünket funkcionalitásával, hanem a menü is nagyon világos és vizuálisan vonzó. A felső sáv megkönnyíti a navigációt a különféle funkciók között, és mindegyik szolgáltatásnak nagyon világos almenüje van, a bal oldali oldalsávon több lehetőséggel rendelkezik..

Néhány kattintással beállíthatja a nyomkövetőket, és néhány perc alatt megkezdi a közösségi média stratégiájának kidolgozását a Keyhole segítségével..

A Keyhole három különféle tervvel rendelkezik: szakemberek, vállalatok és ügynökségek & Enterprises. Az összes terv fizetendő akár havonta, akár évente, és havonta 179 dollárral kezdődik, de havonta akár 999 dollárig is el lehet térni (vagy még ennél is többet).. 

Ezenkívül a két legolcsóbb terv – a szakemberek és a vállalatok – árai a hozzáadott nyomkövetők számától függően változnak. 

Egyéb okok, amelyek tetszik a kulcslyukhoz

A Keyhole ingyenes próbaverziót kínál, amelynek funkcionalitása korlátozott. Példaként csak három nyomkövetőt állíthat be, de úgy gondoljuk, hogy ez elég ahhoz, hogy megismerjük a platformot.

legjobb social-media-analitika-tool-kulcslyuk-tracker

A népszerű közösségi médiakövetők mellett a Keyhole fórumok és blogok követését is kínálja. Ezek olyan funkciók, amelyek különösen akkor hasznosak, ha a SEO és az organikus növekedés kérdésével foglalkoznak.

2. Hootsuite

Felülvizsgálatunk második szolgáltatója, a Hootsuite, olcsóbb, mint a Keyhole. Választhat négy terv közül: Professional, Team, Business és Enterprise. A legolcsóbb terv, a Professional, elérhető havi 19 dollárral kezdődik. Ezen tervek mellett van egy teljesen ingyenes – és rejtett – lehetőség is.

legjobb social-media-analitika-tool-HootSuite-mentes

Minden tervhez tartozik egy 30 napos ingyenes próbaverzió, de különbség van az ingyenes csomag és az ingyenes próbaverzió között. Minden ingyenes próbaverzió frissítésre kerül egy fizetett előfizetésre, ha nem időben mondja le. 

Ez az egyik oka annak, hogy meg kell adnia hitelkártya-adatait, ha ki szeretné használni az ingyenes próbaverzió előnyeit. Ne felejtse el időben lemondni, ha nem akar fizetni.

legjobb social-media-analitika-tool-HootSuite-tervek

A beépítés folyamata nagyon egyszerű, de a platform addig nem engedi hozzáférni az irányítópulthoz vagy más funkciókhoz, amíg nem határoz meg legalább két különböző közösségi média csatornát.. 

legjobb social-media-analitika-tool-HootSuite-get-indult

Ugyanakkor kicsit megkerülheti a platformot azáltal, hogy megszakítja a beépítési folyamatot, és visszatér a kezdőlapra. Próbálja meg ismét elérni az irányítópultot onnan, és akkor látnia kell az irányítópultot.

legjobb social-media-analitika-tool-HootSuite-műszerfal

A Hootsuite navigációja tisztességes és nagyon világos, de felhasználhatott még néhány látványt. Összességében úgy gondoljuk, hogy a formatervezés kissé porosnak tűnik. Tetszett, hogy a Keyhole jobban navigál a funkciók között.

Egyéb okok, amik tetszik a Hootsuite-nak

Analitikai funkciói mellett a Hootsuite eszközöket is tartalmaz a tartalom megtervezéséhez. Ez azt jelenti, hogy a Hootsuite használatával nem csak mérheti teljesítményét a közösségi médiában, hanem a kampányait az egyetlen eszköz használatával megszerzett tapasztalatokhoz is igazíthatja.. 

Az elemzési szolgáltatások azonban csak akkor érhetők el, ha fizetett tervet választanak.

legjobb social-media-analitika-tool-HootSuite-analitika

A lényeg az, hogy a Hootsuite szilárd munkát végez, bár nem egy külön közösségi média elemző platform, hanem egy átfogó közösségi média menedzsment platform.

3. Zoho Social

A Zoho Social egy közösségi médiamegoldás a Zoho csomagból. A platform különféle tervekkel rendelkezik, kezdve havonta 10 USD-ig, és havonta alig több mint 300 USD-ig. 

Durván különbséget kell tenni az üzleti és az ügynöki tarifák között. Az ár a nyomon követni kívánt márkák számától és a platformon hagyott csapattagok számától függően is változik.

legjobb social-media-analitika-tool-Zoho-társadalmi-tervek

Minden tervhez tartozik egy ingyenes próbaverzió, amely egyes platformonként (Önre nézve, Hootsuite) ellentétben nem válik fizetett előfizetésgé. Amikor az ingyenes próbaverzió befejeződik, az ingyenes csomagra csökken. Ez többek között a Zoho Socialot teszi elérhetővé a legjobb ingyenes közösségi média elemző eszközként.

Miután regisztrálta magát a Zoho Social oldalon, közvetlenül az áttekintő oldalra kerül.

legjobb social-media-analitika-tool-Zoho-műszerfal

Itt megtalálja a pillanat alatt a legfontosabb információkat, mint például a „márkanév” és a „legutóbbi hozzászólások”. Ezen a ponton szeretnénk látni a grafikonokat és táblázatokat, például a Keynote által kínált áttekintő irányítópulton.

A navigációs sáv használata egyszerű, de a menü leírása kissé zavaró, és sok fül üres műszerfalakat mutat.

legjobb social-media-analitika-tool-Zoho üres-views

A „jelentés” alatt végül megtaláltuk a keresett elemző jelentéseket. Kicsit csalódottak vagyunk, mert a KPI-k és az irányítópultok valahogy túl alapvetőek, és nincs sem beállítás, sem testreszabási lehetőség.

legjobb social-media-analitika-tool-Zoho-jelentések

Egyéb okok, amik tetszik a Zoho Social

A Zoho szilárd megoldás, különösen azoknak a kisebb cégeknek a számára, amelyek nem akarnak sok időt és pénzt fektetni a közösségi médiába. A platform könnyen használható, nem túl drága, és szilárd megoldás kezdőknek. Ha speciálisabb szolgáltatásokra van szüksége, a Zoho nincs helyén.

Mindent összevetve, a Zoho Social olyan, mint a Zoho Books (olvassa el a Zoho Books Review című könyvet): Megfelelő szoftver, de semmi különös.

4. puffer

A puffer egy közösségi média elemző platform, amelyet több mint 75 000 vállalat használ világszerte, beleértve a Cloudwards-ot is. A platform három funkcióra van felosztva, és külön-külön értékesítik és árazzák e csomagok szerint: Közzététel, Válasz és Elemzés.

legjobb social-media-analitika-tool-pufferméreínek honlapján

A csomagok neve teljesen magától értetődő: A közzététel az a csomag, amely lehetővé teszi a tartalom közzétételét a közösségi média csatornáin, a Válasz segít javítani a felhasználókkal való interakciót, az elemzés pedig elemzi a saját teljesítményét a közösségi média csatornáin. Az utolsó csomag az, ami különösen érdekes számunkra.

E három funkció mindegyikére különféle csomagok vannak, amelyek fizethetők havonta vagy évente.

legjobb social-media-analitika-tool-pufferméreínek árképzés

Az Analyze csomag két különféle árverzióval érkezik: Pro és Premium. A Pro havonta 35 dollárba kerül (ha évente számlázik), a Premium havi 50 dollárba kerül (ha évente számlázik), de a két csomag közötti funkcionális különbség nagyon kicsi. 

Havonta további 15 dollárért további két közösségi média csatornát kaphat, amelyeket nyomon lehet követni, felteheti logóját a pufferrel készített jelentésekbe, és értékelheti Instagram-történeteit. Összességében nagyon kevés szolgáltatás érhető el 180 dollárral évente. 

Függetlenül attól, hogy a platform nagyon drága. Pénzének ár-érték aránya nem túl ésszerű, mert kevés funkcióval rendelkezik pénzéért. Ha figyelembe veszi az Analyze Pro tervet, akkor évente 420 dollárt fizet néhány alapjelentésért, sokféle közösségi média csatornája nélkül. 

Ezenkívül nem találtunk módot a versenytársak keresésére és elemzésére. Ezenkívül, ha további funkciókat szeretne, akkor különálló csomagokat kell hozzáadnia a Közzététel és a Válasz szolgáltatáshoz, amelyek együttesen havonta néhány száz dollárt eredményezhetnek..

Egyéb okok, amelyek kedvelik a puffert

A különféle csomagok mindegyike ingyenes próbaverzióval jár, amelyet később ingyenes csomagra válthat. Csak válassza ki a legmegfelelőbb tervet, majd kattintson az „ingyenes próbaverzió” gombra. Ezt követően beállíthatja a jelszavát, és még néhány kérdésre megválaszolhatja, mielőtt elkezdené.

legjobb social-media-analitika-tool-pufferméreínek fiók-set-up

A regisztráció után csatlakoztatnia kell a közösségi média csatornáit a platformhoz. Mint már említettük, csalódást jelent, hogy az Instagram, a Facebook és a Twitter mellett egyetlen más közösségi média csatornát sem figyelhet.

legjobb social-media-analitika-tool-pufferméreínek műszerfal

5. Sprout Social

Utolsó szolgáltatónk, a Sprout Social, három különféle tervvel érkezik, 99 havonta kezdve. A Sprout Social számára az a különös, hogy az árak vannak felhasználónként. Ez azt jelenti, hogy három embert is bevonhat, és havonta kb. 300 USD fizethet a legolcsóbb tervért. 

legjobb social-media-analitika-tool-csíra-társadalmi-tervek

Nincs ingyenes terv, de egy 30 napos próbaverziónak elegendőnek kell lennie a legfontosabb funkciók megismeréséhez.

Ha a Sprout Social programot szeretné használni, akkor Twitter fiókra van szüksége. Ellenkező esetben a szoftver nem engedi bejelentkezni a főmenübe.

legjobb social-media-analitika-tool-csíra-társadalmi-get-indult

Miután létrehozta a fiókját, van még néhány kérdés a beépítéshez, amelyeket nem kell megválaszolnia ahhoz, hogy hozzáférjen az aktuális alkalmazás irányítópultjához.. 

legjobb social-media-analitika-tool-csíra-társadalmi-áttekintés

A navigációs menü tiszta, de a funkciók nagyon rejtve vannak. A fedélzeti beépítés folyamata szintén nagyon unalmas, és a műszerfal túlterheltnek tűnik.

Más okok, amik tetszik a Sprout Social

Különösen tetszik a Sprout Social, mert a beépített CRM rendszerrel rendelkezik, és lehetővé teszi a fejlett közönség elemzését. Ha nem akarja támaszkodni a Sprout Social CRM-re, akkor vessen egy pillantást a kisvállalkozásokra vonatkozó legjobb CRM-cikkünkre.

A Sprout Socialnak beépített üzenetküldő szolgáltatása is van, így az összes közösségi média üzenetét szerkesztheti és válaszolhat egy platformon..

Amit a Sprout Social különösen jól teljesít, az a jelentések. Ez lehetővé teszi számtalan különféle jelentés és adatpont közötti választást, amelyeket tetszés szerint hozzáadhat és eltávolíthat. 

legjobb social-media-analitika-tool-csíra-társadalmi-jelentések

A jelentési lehetőségek nem korlátozódnak a saját profiljára, közönségére és kulcsszavaira. A Sprout Social részletes versenytárs-elemzést is kínál Önnek.

legjobb social-media-analitika-tool-csíra-társadalmi versenytársak

Hogyan választottuk meg az eszközöket a közösségi média vezetői számára

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a kritériumokat, amelyeket a kiválasztáskor betartottunk.

Jellemzők

A benchmark legfontosabb része a szolgáltatások. Mint az előző szakaszban kifejtettük, a közösségi média elemzése fontos eszköz a közösségi hálózatokban folytatott marketing kampányok megtérülésének meghatározásához. 

Ezért a kulcsfontosságú mutatók – például az elérés, a megjelenítések, a kattintások és a konverziók – mérését fontosnak tartjuk a legjobb közösségi média elemző eszközök meghatározásában.. 

Egy másik érdekes szempont számunkra a csatornák és platformok száma, amelyeket az eszköz képes kezelni. Ez azt jelenti, hogy egy platform nagy pontokat szerez, ha nem csupán a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon keresztül képes lefedni. 

Ez azért fontos, mert többségünk egynél több közösségi média csatornát is használ, és egy jó közösségi média elemző eszköznek képesnek kell lennie a csatornák közötti viselkedés nyomon követésére..

A marketing kampányok értékelése és a marketing mutatókkal kapcsolatos lényeges információk rögzítése mellett a platformnak lehetővé kell tennie a közönségek elemzését is. 

A modern közösségi média marketingszakértőnek tudnia kell, hogy mikor kattint a „tovább olvas” gombra, és hogy néz ki ez a személy demográfiai szempontból. Ennek oka az, hogy lehetővé teszi számukra, hogy jobban megértsék saját célcsoportjukat, vagy akár új célcsoportba lépjenek, amely korábban nem volt számukra radar.

Végül, de nem utolsósorban, minden platformon olyan funkciókkal kell rendelkezni, amelyek lehetővé teszik a verseny kémkedését.

Ár

Részletes referenciamutatónk második kritériuma az árképzés. Megvizsgáltuk az egyes szolgáltatók különféle terveit, és összehasonlítottuk őket időtartam és áropciók szempontjából. Arra is érdekeltünk, hogy milyen funkciókat szerez egy tervenként, és hogy a tervek mennyiben különböznek egymástól. Az ingyenes próbaverziók és a pénz-visszafizetési garanciák szintén olyan dolgok, amelyeket figyelembe vettünk hitelminősítésünkben.

Egyszerű használat

Végül, de nem utolsósorban a könnyű használat. Ebben a szakaszban a platformokat teszteltük a használhatóság és hatékonyság szempontjából. Mivel a közösségi média elemzése az adatok feldolgozásáról szól, és az adatokat gyakran jelenítik meg az irányítópulton, a látványelemek az értékelés részét képezik.

Ezt a kritériumot azért választottuk, mert ha közösségi média elemző platformat használ, akkor annak egyszerűbbé kell tennie munkáját, és nem kellene bonyolítania a dolgokat a rossz felhasználói felület miatt..

Végső gondolatok

Ezzel a választással bemutattuk meg a legjobb szociális média elemző eszközöket. Természetesen még mindig sok más szolgáltató létezik, de véleményünk szerint a cikkben szereplők a legjobbak. Azok, akik csak a legjobbak közül elégedettek, vegyenek részt a Keyhole-on.

Ez nem azt jelenti, hogy ne adjon esélyt a többi eladónak. Például a Sprout Social és a Hootsuite szilárd alternatívák, ha nem elégedett a Keyhole-lal. Ha nem akar pénzt költeni egy platformon, akkor a legjobb fogadás a Zoho Social, a legjobb ingyenes közösségi média elemző eszköz..

Mit gondol az összehasonlításunkról és a tesztelt platformokról? Használtál már egy ilyen platformot? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map