Legjobb felhő-felhő kezelési szolgáltatások 2020

A felhőalapú tárolófájlok egyik szolgáltatóról a másikra történő áttelepítésének nem kell majdnem annyira unalmasnak lennie, mint amilyennek képes lehet. Válasszuk a legjobb felhőalapú adatátviteli szolgáltatásokat – más néven felhő-felhő menedzsment néven is -, amelyeket egy pillanat alatt felveszünk Önre, és sokkal könnyebb döntést tesznek a felhőn keresztüli döntések megváltoztatásával..


Ez jó hír is, mert a többfunkciós eszközökhöz hasonlóan, mint amelyeket a legjobb felhőalapú tárolási útmutatónkban bemutatunk, a felhő IaaS platformokat, például az Amazon S3 felhasználásával épített szolgáltatásokhoz, ma nincs hiány a fájlok online tárhelyének lehetőségeiről. Egy felhő döntés, amely egy nap okosnak tűnik, lehet, hogy később nem tűnik olyan nagyszerűnek, amikor új Dropbox alternatívák kerülnek játékba, és a nem versenyképes szolgáltatások meghajolnak.

A felhőáttelepítési eszköz segítségével javíthatja saját fogyasztósságának erejét, mivel semmi sem akadályozza meg abban, hogy gyorsan átvigye fájljait – és pénzét – egy másik szolgáltatásra..

Az üzleti szakemberek számára, akik felelősek vállalkozásuk adatáttelepítéséért és a webes alkalmazások biztonsági mentéséért, a felhőalapú adatátviteli eszközök szintén csökkentik a hiba esélyét, biztosítva, hogy egyetlen fájl vagy mappa sem maradjon el.

Sajnos az alkalmas adatátviteli eszközök lehetőségei szánalmasan vékonyak az írás idején. Igazság szerint csak egy van, amit elégedetteknek mondhatunk, hogy igazán jó, és ez a legfontosabb választásunk: Multcloud. Mielőtt megtudnánk, miért szeretjük kifejezetten a Multcloud-ot, mint a felhőalapú tárolás legjobb eszközét, beszéljünk arról, hogy milyen kritériumokat keresettünk a cikk összeállításakor.

Mi teszi a legjobb felhőalapú adatátviteli szolgáltatást?

Van néhány különféle felhőalapú adatátviteli szoftver, a legtöbb webalapú. Néhány eszközt, köztük az alább felsorolt ​​három választást, csak tömeges átvitelre tervezték, és hasznosak az egyszeri adatáttelepítésnél. Mások, amint már említettük, felhasználhatók automatizált fájlátviteli kapcsolatok létrehozására a felhők között, amelyek alatt egyirányú vagy kétirányú szinkronizálást értünk.

Ezt szem előtt tartva, a cikk összeállítása során az egyik megfontolásunk a fájlátviteli lehetőségek széles skálája volt. Ez az oka annak, hogy mi nagyon szeretjük a MultCloudot, amely nagyjából képes mindent megtenni. Minden más eszköz, amelyet értékelünk, korlátozott, összehasonlítva.

A támogatott szolgáltatások számát is figyelembe vettük. Végül is egy egyébként képes adatátviteli eszköz nem jó, ha nem támogatja a szükséges felhőalapú tárolási lehetőségeket. Kedvezőek azok a protokollok, amelyek támogatják a WebDAV-ot és az FTP / SFTP-t is, mivel ezek a protokollok több lehetőséget jelentnek az Ön számára, ideértve az adatok áthelyezését egy helyszíni kiszolgálóról egy felhőkiszolgálóra.

Az értéket a felhőalapú adatátviteli szolgáltatások rangsorolásakor is mérlegelték. A drága eszközök lehetővé teszik, hogy a drága tárolási lehetőségektől, például a Dropbox Professional-től sokkal kevésbé vonzóvá váljanak, akár otthoni, akár üzleti felhasználók. Sajnos az érték ezen a piacon különösen gyenge terület, még inkább, mint jellemzői.

Végül megvizsgáltuk az adatátviteli sebességet. Végül is senki sem szeret, ha folyamatosan várakoznak. Ebben a feljegyzésben itt az ideje, hogy beismerjük módszertanunkat, és lépjünk fel a válogatáshoz.

1. MultCloud

A Multcloud felhasználható az egyes fájlok átvitelére az egyik felhőalapú szolgáltatásból a másikba, vagy tömeges fájlátvitel végrehajtására. Ezen felül felhasználható a szinkronizálási kapcsolatok beállítására is, ami azt jelenti, hogy amikor a fájlokat hozzáadják vagy szerkesztik az egyik felhőmeghajtón, akkor ezek a kiegészítések és szerkesztések átkerülnek a másikba..

Az egyirányú szinkronizálás hatékonyan lehetővé teszi a szolgáltatások biztonsági mentését, például a Google Drive-ban tárolt fájlok replikálását az Amazon S3-on. Azok számára, akik a Google Dokumentumokat használják tartalom létrehozására, a fájl biztonsági másolatának beállítása nagy aggodalmakat engedhet meg (olvassa el a Google Drive áttekintését).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
Egy meghajtóOneDrive for BusinessAmazon DriveAmazon S3
DobozpCloudMediafireADrive
HubicSugarSyncHiDriveHáttérvilágítás B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

A MultCloudnak nincs minden olyan felhőalapú tárolási szolgáltatása, amelyet szeretnénk. Ugyanakkor a több mint 30 lehetőséggel bőven van lehetőség. Vannak olyan mainstream válogatók, mint a Dropbox, a Google Drive és a OneDrive, valamint az üzleti kedvencek Box és az Egnyte Connect (olvassa el az Egnyte Connect áttekintésünket, hogy megtudja, miért gondoljuk jobbnak a kettőt).

A pCloudban és a MEGA-ban a legjobb nulla ismeretű felhőalapú tárolási szolgáltatás képviselteti magát. A legfontosabb IaaS eszközök közül csak az Amazon S3 és a Backblaze B2 támogatott közvetlenül. A WebDAV, az FTP és az SFTP ugyanakkor ott vannak, ami nagyban megnyitja a lehetőségeket, amire többet érintünk a MultCloud beszámolónkban.

Más okok, amik tetszik a MultCloud

A MultCloud szolgáltatási költségei ésszerűek, havonta mindössze 7,99 dollárral, vagyis évente 69,99 dollárral. Van egy korlátozott ingyenes verzió is, bár 2 TB-os havi felső korlátot jelent az adatátvitelhez, és lassabban fut, mint ha fizet.

Ami az utolsó pontot illeti, az előfizetési szolgáltatás a MultCloud használatával szépen továbbítja a chug-ot, annak köszönhetően, hogy egyidejűleg akár 10 adatátviteli szálat is futtathat. Az átutalásokra sem vonatkozik felső határ.

2. CloudHQ

A CloudHQ hasonló célt szolgál, mint a MultCloud. A legnagyobb különbség az, hogy a CloudHQ csak felhő-felhő szinkronizálásra használható. Nincs lehetőség az egyszeri átvitelre, tehát ha az adatáttelepítésre van szüksége, akkor meg kell fontolnia a másik négy lehetőség bármelyikét ebben a körben.

Amint arról a CloudHQ áttekintésünkben olvashat, a szolgáltatás sem engedi megosztani vagy megtekinteni a fájlokat. Noha bosszantónak találjuk, a fájlok megosztása és előnézete más eszközökkel is elvégezhető, az Otixo pedig megfelelő lehetőség a multi-cloud kezelésére (olvassa el az Otixo áttekintést).

Az egyszerű egy- vagy kétirányú szinkronizáláshoz a CloudHQ nagyszerűen működik, még akkor is, ha a MultCloudot általában jobb eszköznek tekintjük. Könnyen kezelhető, és a felhőalapú szolgáltatások széles skáláját támogatja.

Ezek közé tartoznak a szokásos felhőalapú tárolási lehetőségek, amelyekről a legtöbb ember tisztában van, mint például a három nagy. A pCloud nem támogatott, de a WebDAV kapcsolat az, amelyet a pCloud is támogat (olvasd el a pCloud áttekintésünket).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
Egy meghajtóOneDrive for BusinessAmazon DriveAmazon S3
DobozpCloudMediafireADrive
HubicSugarSyncHiDriveHáttérvilágítás B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

Számos más támogatott webes eszközt is talál, köztük az Evernote-t és a OneNote-t, amelyeket általánosságban a két legjobb jegyzetelő alkalmazásnak tekintünk.

Más okok, amik tetszik a CloudHQ-nak

A CloudHQ használatával a teljes felhasználói élmény ésszerű és egyszerű, bár ennek az egyszerűségnek a részét a korlátozott funkciók eredményezik. A legtöbb felhasználónak, még az újoncoknak is, néhány perc múlva nem lehetnek gondok a szinkronizálási műveletek beállításával, akár csak néhány mappa, akár a teljes felhőmeghajtó szinkronizálásakor..

A CloudHQ költsége semmilyen módon nem jelent rettegést, bár ha azt gondolod, hogy olcsóbb lesz, mint a MultCloud, mert kevesebbet nyújt, akkor rosszul gondolsz. A személyes CloudHQ terv havi 20 dollárba kerül. Van egy üzleti terv akár három felhasználóra és havonta 50 dollárra. A további felhasználók extra költségeket fizetnek.

3. CloudFuze

A CloudFuze felhő-migrációt biztosít az egyik szolgáltatásról a másikra. Sajnos nincs lehetőség a folyamatban lévő fájlok szinkronizálására. Az a tény, hogy a CloudFuze ezen a listán a harmadik helyen áll, őszintén szólva, többnyire annak a ténynek köszönhető, hogy a negyedik és az ötödik válogatásunk sem, és drágább a rendszerindítás..

Azok számára, akiknek professzionális adatáttelepítési eszközre van szükségük, a CloudFuze által nyújtott webes tapasztalatok korszerűsíthetők, és az áttérés gyorsan fut.

A CloudFuze a szolgáltatások széles skáláját is támogatja, összesen mintegy 30 szolgáltatással. Ez magában foglalja a személyes felhő eszközöket, több felhasználói fiókokat és vállalati felhő eszközöket. Figyelemre méltó felhőalapú tárolási szolgáltatások a Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box és Egnyte Connect.

Vannak néhány sterlingnél kevesebb zárvány is. És ismét, nem sok felhőalapú tárolási szolgáltatás sikít a hangosabban „migrálva”, mint a biztonsági hiányú Yandex lemez (olvassa el a Yandex Disk áttekintésünket). A SugarSync és az Amazon Drive szintén benne vannak.

Az Amazon S3 és a Wasabi, a két legjobb IaaS szolgáltatás, valamint a WebDAV is támogatott. Az FTP és az SFTP azonban nem, így a szerver áttelepítésének más lehetőségeit is meg kell fontolnia.

Egyéb okok, amik tetszik a CloudFuze

A CloudFuze költsége nem tűnik olcsóbbnak, de jobb ajánlat, mint a Cloudsfer vagy a Mover.io. Ezért „plusznak” nevezzük, még ha nem is nagyon meggyőző.

Három előfizetés közül választhat: Basic, Standard és Advanced. A CloudFuze Basic 50 dolláros adatátvitelért havi 9,99 dollárba kerül. Ehelyett évente feliratkozhat 99 dollárért. A CloudFuze Standard havi 100 GB átviteli sávszélességet biztosít a költségek kétszeresére, míg az Advanced terv havi 200 GB-os korlátot tartalmaz, 3,5-szer több pénzzel..

Furcsa módon a CloudFuzenek nincs lehetősége 200 GB-ot meghaladó átvitelre. Ha még több mozgásra van szüksége, akkor inkább megfontolhatja a következő két válogatásunk egyikét.

4. Felhő

A Cloudsfer nem támogatja a sok felhőszolgáltatást a cikk többi opciójához képest, ám a 20 által nyújtott szolgáltatás mind népszerű választás. A vállalat állítása szerint bármilyen méretű migrációt képes kezelni, és 16 éves tapasztalattal rendelkezik a bankok továbbképzésében.

Az áttelepítések kezelésére használt webalapú alkalmazás elég jól működik, és ütemezheti az áttelepítéseket, futtathat fájlszűrőket és jelentéseket készíthet a dolgok kezeléséhez. A többfelhasználó és a delta áttelepítés is támogatott, tehát nagyon sok tetszik.

A legnagyobb panaszunk ugyanaz, mint bármelyik felhő-migrációs szolgáltatással, amelyet teszteltünk a MultCloudon kívül: nincs elegendő fájlátviteli lehetőség. Ebben az esetben, mint például a CloudFuze és a Mover.io, a felhő-felhő szinkronizálásának hiánya miatt rázza meg a fejünket.

A támogatott tárolási szolgáltatásokhoz az Amazon S3, a Backblaze B2 és a Microsoft Azure támogatást kínál, vagyis több IaaS lehetőség van, mint a CloudFuze esetén. A WebDAV és az FTP / SFTP szintén opciók.

A Dropbox, a Google Drive és a OneDrive nagy neve megtalálható, ám meglepő módon az Egnyte Connect nem. A Box, az Amazon Drive és a MEGA kerekíti a felismerhető nevek listáját.

Talál néhány olyan közösségi médiaszolgáltatást is, mint a Facebook, a Instagram és a Flickr, amelyek kapcsolatként támogatottak.

Egyéb okok, amik tetszik a Cloudsfer

A rögzített ár helyett a Cloudsfer gigabájtként számít fel. Ennek ellenére minimum 8 GB-os díj szükséges, amely szerepel a Cloudsfer Personal tervben. Ennek a 8 GB-nak a költsége 6 USD, azaz 0,70 USD / gigabájt. Van egy Cloudsfer üzleti terv is, amelynek legalább 25 dollár átutalása van 20 GB-ra.

Mindkét terv esetén többet tud átutalni, ha szüksége van rá, és minél tovább mozog, annál jobb lesz az árai. A Cloudsfer Personal segítségével 200 GB-os küszöbértéket kap 110 dollárért, ami 0,55 dollár / gigabájt értékre csökkenti az árat. A Cloudsfer Business segítségével akár 1000 GB-ot is átvihet 770 dollárért vagy 0,75 dollárért gigabájtért.

Egyik árfolyam sem jelzi az értéket a képzelet bármely szakaszán, de legalább létezik olyan lehetőség, hogy a CloudFuze-en keresztül 200 GB-nál nagyobb átvitelre kerüljön. Az árak szintén sokkal jobbak, mint az ötödik és a végső választásunk, a Mover.io.

Bármelyik előfizetési opción kívül egyéni tervvel kapcsolatba léphet a Cloudsfer-rel. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek segítségre van szükségük a migráció kezelésében, ez egy szolgáltatás, amelyet a vállalat hajlandó áron nyújtani.

5. Mover.io

A Mover.IO az egyik korai belépés a felhőmigrációs piacon, és ezért továbbra is népszerű választás. Ha azonban olyan szolgáltatásokról van szó, mint minden más adatátviteli szolgáltatás, akkor ez nem MultCloud.

Továbbá, havonta 20 dollárba kerül, és csak 20 GB átviteli sávszélességgel jár. Minden további gigabájt, amely meghaladja a költségeket és a további dollárt. Ez azt jelenti, hogy az 1 TB adatátvitel 1000 dollár körül járna.

Ezen a ponton valószínűleg azon tűnik kíváncsi, hogy miért is zavartalak, hogy Mover-et felvesszük ebbe a listába. Nos, őszintén szólva, öt szolgáltatásra volt szükségünk, még akkor is, ha végül csak szívből ajánlunk egyet.

Félénkítő költség, a Mover.io általánosságban jó felhasználói élményt nyújt, és biztonságot nyújt a fájlok védelme érdekében, ideértve a végpontok közötti titkosítást is. Mind a felhőszolgáltatások, mind a helyszíni szerverek is támogatottak. A nevek között szerepel az Egnyte Connect, a OneDrive, a Google Drive, a Dropbox, a Box és még a kedvenc felhő IaaS szolgáltatásunk, a Rackspace Cloud Files..

Egyéb okok, amik tetszik a Mover.io

Nos, van ez a hűvös .io domain név.

Végső gondolatok

Gyűlöljük a csalódást, de amikor felhő-felhő adatáttelepítésre és szinkronizálásra kerül sor, a lehetőségek ritkán vannak. Az a képesség, hogy egyszeri tömeges adatátvitelt és felhő-felhő szinkronizálást végezzen, és mindezt tíz fájlátviteli szállal egyszerre futtassa, a MultCloud kiemelkedik a tömegből.

A másik négy szolgáltatás korlátozott, és a CloudFuze, a Cloudsfer és a Mover.io esetében túlságosan drága. Az igazság az, hogy a Multcloud-nak rengeteg fejlesztési lehetősége is van. Ezek a fejlesztések azonban valószínűleg sokáig várnak, hacsak a verseny nem növeli a játékot.

Természetesen mindig nyitottak vagyunk más véleményekre, és szívesen hallanánk minden olyan eszközt, amelyről hiányozhattunk. Ossza meg gondolatait az alábbiakban a felhő-felhő adatátviteléről, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map