Legjobb 3D modellező szoftver: A műanyag élet fantasztikus

A 3D nyomtatás egyre népszerűbb technológia, amely lehetővé teszi tárgyak tervezését a számítógépen, és otthoni nyomtatását. Ez az információs technológia ragyogó példája a kreatív folyamat demokratizálására. A legjobb 3D modellező eszközök lehetőséget adnak arra, hogy a zavaró technológiával olyan dolgokat készítsen, amelyek ellenkező esetben kénytelenek lennének prémiumot fizetni a.


Ebben a cikkben megvizsgáljuk a leginkább elérhető 3D modellező eszközöket, mind az ár, mind a használhatóság szempontjából. A Hűséges Cloudwards.net olvasók észreveszik, hogy átfedésben vannak a legjobb 3D-s grafikus szoftverről szóló cikkünkkel, ezért érdemes megnézni ezt is, ha többet szeretne tudni a 3D-sről általában.

Ezenkívül, ha szüksége van egy egyszerű helyre a tervek tárolására, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási cikkünket.

Nincs korlátozás arra, hogy mit tehet a 3D-s nyomtatás. Nos, van, de később ezt fogjuk elérni. Készíthet bútorokat, dísztárgyakat és funkcionális gépeket. Az emberek droneket, sőt lőfegyvereket nyomtatnak. A lakás játékához vagy dekorációjához készített modellek kinyomtathatók vagy étkészlet készíthető az Ön igényei szerint.

A korlátozások valószínűleg a nyomtató minőségétől és a használt anyagtól függnek.

WingsBuddha

A nyomtatás minősége várhatóan idővel javul, és a költségeknek csökkenniük kell. A technológia fejlődésével végül rutinszerűen kinyomtathatjuk háztartási cikkeinket és bútorainkat. Ez mindenkinek jó hír, kivéve talán a helyi bútorüzletet.

Letölthet modelleket az internetről történő nyomtatáshoz, de sokkal szórakoztatóbb a maguk készítése. Ha ülni szeretne egy tervezett székre, akkor semmi sem akadályozhatja meg, csak ne felejtse el ellenőrizni, hogy elég erős-e az ön támogatásához..

Hogyan működik

A 3D grafikus eszközökhöz hasonlóan, a csúcsoknak nevezett 3D térbeli pontokból épített tárgyakat építünk. Ezek a csúcsok összekapcsolhatók élek létrehozásához. A hurkot képező élek síkot alkotnak, a síkok pedig a tárgyak felületét alkotják.

A 3D grafikus eszközök sok közös jellemzőjére nincs szükség, amikor a nyomtatásra összpontosít. Az animáció nem működik. A megjelenítésnek csak meg kell mutatnia, hogy mi van, nincs szükség díszes megvilágításra vagy térképekre.

A nagy sokszögszám meghaladja a legtöbb 3D-s nyomtató képességeit, és inkább az egyes tárgyakra fog összpontosítani, a nagy jelenetek helyett.

BlenderCyberDude

Van némi keresztezés ezen eszközök és a 3D grafikus szoftver között, amelyeket egy korábbi cikkben megvizsgáltunk. A 3D modellezéssel szemben az a különbség, hogy sok korlátozás áll rendelkezésre arra, hogy mit tehessen. A képernyőn létrehozható dolgok a valós világban nem mindig lehetségesek.

A nyomtatás lassú lehet, és nem ingyenes. Az anyagok pénzbe kerülnek. Annak érdekében, hogy a dolgok helyesen nyomtassanak, korlátozni kell a létrehozott dolgok bonyolultságát. Ez azt jelenti, hogy egyszerű és világos eszközöket akarunk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a valós világ korlátait tükrözzük.

Mit lehet nyomtatni

A 3D nyomtatók képességei különböznek, de az egyszerűbb objektumok általában jobbok. Néhány nyomtatónak problémái lehetnek a apró részletekkel vagy a kifinomult görbékkel.

A gravitációt és az erőt is figyelembe kell venni. Egy olyan többszintes épület, amelyet egyetlen blokk oszlop támogat, és amelyet a Minecraft-ban készített, nem működne a valós életben, és valószínűleg kis méretben is megbukik, tehát nem csupán a képernyőn való megjelenésről kell gondolkodnia,.

Van próba és hiba a 3D nyomtatókkal, mivel ezek mindegyike különbözhet. A nyomtatási anyagok is nagy változást hozhatnak. Számos fémet, műanyagot és mást lehet választani, és ezek merevsége, szilárdsága, megjelenése és költsége változik. Néhányuk alkalmas mozgó alkatrészekre, mások nem.

Az anyagválasztás azt is meghatározza, hogy a részletek milyen szintűen dolgozhatnak. A falvastagság a modell egyes részeinek felületei közötti minimális távolságot jelöli, általában 1-3 milliméter között van, de alacsonyabb is lehet, ha szerencséje van. elég ahhoz, hogy arany, ezüst vagy titánnal dolgozzon.

A 3D nyomtatás költségei

Az anyagköltség szempontjából olcsóbb anyagok, mint például a tejsavszál vagy az ABS-izzószál, kilogrammonként körülbelül 25 dolláron kaphatók. A nejlon- és polikarbonát-izzószál megközelíti a 100 dollár kilogrammonkénti költségeit, a drága fémek pedig karra és lábra kerülnek..

A nyomtatás során általában pazarló anyag lesz, gyakran sok, és a hulladékot vagy alkotásait nem szabad újrafeldolgozni.

Maguk a nyomtatók fogyasztói modellek esetében néhány száz dollártól körülbelül 1500 dollárig terjednek. Ha komolyan gondolod, akkor 10 000 dollárt is fel lehet költeni. Ezek a modellek lehetővé teszik az 1 méter vagy annál nagyobb méretek nyomtatását. Az olcsóbb modellek általában 30 centiméter alatti méretekben nyomtatnak.

Ha nincs nyomtatója, akkor is készíthet modelleket, mivel vannak olyan szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik, hogy 3D objektum fájlokat küldjenek nekik, és a nyomtatást az Ön számára végezzék. A szolgáltatások, mint például a Sculpteo, sokféle formátumban fogadnak el fájlokat, és elküldik a modelljeit a világ bármely pontjára.

Akár pénzt is kereshet nyomtató nélkül. Vannak olyan weboldalak, ahol eladhatja a 3D formatervezési mintáit, valamint olyan szolgáltatásokat is, amelyek kinyomtatják a modelljeit az Ön tervei alapján, és eladják azokat az Ön nevében. Az olyan szolgáltatásokat, mint a CGTrader és a Shapeways, érdemes megnézni, ha azt reméli, hogy készpénzzel készít néhány extra dollárt.

A legjobb 3D nyomtatási eszközök

A 3D eszközt exportálni kell a nyomtatók által használt nyomtatott STL formátumba. Hasznos lesz az STL fájlok konvertálása más formátumokba és más formátumokba, valamint a modellek kiigazítása a nyomtatási problémák megoldására. A javítások tartalmazzák annak felismerését, amikor a modellnek nem sokoldalú szélei vannak, vagy más olyan funkciók, amelyek megjeleníthetők a számítógépen, de a valóságban nem működnek. A geometria egyszerűsítésének képessége szintén plusz.

A 3D objektumok mérésének képessége szintén hasznos, mivel biztosíthatja, hogy a létrehozott objektumok a szükséges méretarányúak legyenek, vagy akár már létrehozza a már meglévő objektumokat, így módosíthatók a tervező eszközben. A valós világmérések a bútorok és a szerszámok tervezői számára is hasznosak.

A modellek megtervezéséhez használt szoftverek mellett szolgáltatásokat és egyéb eszközöket is használhat annak biztosítása érdekében, hogy nyomtathassanak. A MakePrintable például elemzi a modelleket annak ellenőrzése érdekében, hogy működnek-e és helyesen tudnak-e nyomtatni.

Vannak olyan eszközök is, mint a MeshLab, amelyek konvertálhatják az objektumokat formátumok között és exportálhatnak az STL-be, miután a hálót rögzítették, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a nyomtatható-e..

Ez a cikk azt szeretnénk, ha szerszámok ingyenesek vagy ingyenes próbaverzióval rendelkeznek. Az olcsóbb jobb, mert itt nem kell vagyont költenie. Olyan erőforrásokat keresünk, valamint olyan programokat, amelyek segítenek elképzeléseink egyszerű megjelenítésében a képernyőn, és elkerülhetjük, hogy nyomtatónk nem tud kezelni.

1. Wings 3D

A Wings 3D egy ingyenes és nyílt forráskódú eszköz, amely elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekhez. Használata egyszerű. Objektumokat jobb egérgombbal kattintva és a primitívek menüjéből kiválasztva adhat hozzá, amely magában foglalja a szokásos 3D-s sokszögek halmazát. Ezenkívül olyan extrákkal is rendelkezik, mint például egy spirál és a toruscsomó, amelyek a legtöbb nyomtató számára kihívást jelenthetnek.

WingsDesktop

Az objektumok manipulálása egyszerű. Válthat négy üzemmód között, amelyek lehetővé teszik az egész objektum, arc, élek vagy csúcsok vezérlését. Mindegyikük rendelkezik felhasználásokkal, és lehetővé teszi a modellek különböző módon történő manipulálását. Extrudálhat, ferde és hegeszthető. Van egy virtuális tükör is, amely a modelleket szimmetrikusan tartja.

A kijelző átváltható perspektíva nézőpont vagy ortográfiai vetítés között, ami praktikus, ha tervrajzból dolgozik. Az így dolgozó mérnökök és tervezők értékelni fogják a funkciót.

A Wings 3D használata

A Wings 3D felhasználói felülete egyszerű, de egyértelmű. A képernyőn megjelenő szöveg elmagyarázza az egérgombok és -gombok megnyomásának hatását az aktuális művelet során. Ez megkönnyíti a felfedezést, miközben megy, és azt jelenti, hogy nem kell mindenre emlékeznie, miközben megismeri az útját.

Komplexitásának hiánya miatt könnyű megbirkózni vele. A legfontosabb 3D-s manipulációs funkciókkal való munka könnyebb, ha kevés van az, amely elvonja az ön figyelmét. A képernyőn megjelenő gombok intuitívak és jól közvetítik funkcióikat.

WingsRobot

A Wings 3D egyszerű, de elvégzi a munkát. 17 éve fejlesztés alatt áll, és a modellezés alapjainak összpontosítása kiváló és könnyen használható eszközt eredményez. Másokhoz képest nem duzzadt, ezért kiválóan alkalmas azok számára, akik egyszerű, nyomtatható objektumokat szeretnének létrehozni.

Az egyszerű, alacsony sokszögű geometriára való összpontosítás tökéletesen illeszkedik a 3D nyomtatáshoz. A Wings 3D-nél nincs néhány csengő és síp, ám ezek kevésbé relevánsak, amikor a nyomtatásra összpontosít. Ezt már a legjobb 3D-s grafikus eszközök összefoglalása során megvizsgáltuk.

WingsPrimitives

A kívánt .stl formátumba exportálja. Modelljei zárt hálón alapulnak, és nem engedik meg nem sokoldalú modell elkészítését, feltéve hogy elkerüli a „lyuk” funkció használatát. Ennek meg kell őriznie értékes nyomtatóját a kellemetlen balesetektől.

A Wings 3D-vel nem kap sok ingyenes kezdő tartalmat, de vannak letöltések online. Az eszköz elég egyszerű, hogy hamarosan bármilyen furcsa és csodálatos alkotással meg tudja tölteni az üres kiindulási területet.

A Wings 3D használatának megtanulása

A mellékelt dokumentáció alapvető, és az online kézikönyvben nagyon sok hiányosság található. Szerencsére, ami nyilvánvaló, és a Wings 3D egyértelmű hangulatának megfelelően elmondja, mit kell tudnia. Azt mondják nektek, hogyan lehet 3D objektumot felépíteni egy sor egyszerű kezelési módszer felhasználásával.

WingsTable

A dokumentáción kívül rengeteg útmutatást találhat az interneten. A YouTube-on nem található olyan videó, amely elmagyarázza, hogyan lehet különféle modelleket készíteni és készíteni.

A Wings 3D egyszerű és egyértelmű, de képes. Ahelyett, hogy több száz funkcióval rendelkezne, ez lehetővé teszi a 3D objektum létrehozásához és módosításához szükséges műveletek egyszerű végrehajtását. Mindenkinek ajánljuk, aki felfedezi a 3D nyomtatás világát.

2. Blender

A turmixgép egy másik eszköz, amely már a tehenek hazajövetele óta működik. 1998-ban indult zárt forrású projektként, de nyílt forráskódban adták szabadon egy 100 000 dolláros közösségi finanszírozási kampány után.

A Blender ingyenes, és egy hűséges közösséggel rendelkezik, amely tárgyakat készít és segítséget és támogatást kínál. A Blend Swap webhelynek például van egy külön része a 3D-s nyomtatható objektumok számára, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák munkájukat a Creative Commons licenc alapján..

BlenderObject

A Blender használatával

A felhasználói felület valódi gombok és kibontható szakaszok bonanza, amelyek közül sokat soha nem fog megérinteni. Azok, akik szeretnek játszani és felfedezni, rengeteg játékot fognak találni, ám a bonyolultság visszatarthatja az embereket, akik gyorsan meg akarják tanulni az alapvető 3D műveleteket.

Zavarodva, néhány menünek ugyanaz a címkéje van, annak eltérő tartalma ellenére. Számos „nézet” menü van szétszórva az alapértelmezett elrendezés körül, például. Ezen kétértelműségek ellenére a felhasználói felület olvasható marad, és testreszabható a szíve tartalma szerint.

BlenderMonkey

A turmixgép használatának megtanulása

Szerencsére vannak online útmutatók mindazokkal, amelyek a Blender-hez kapcsolódnak, és számosuk foglalkozik a 3D nyomtatáshoz szükséges eszköz beállításával és ésszerűsítésével. Itt találtunk egyet, bár az említett plugin nem szerepel a legújabb verzióban. Javasoljuk, hogy távolítsa el azokat az ablakokat, amelyek nem szükségesek ahhoz, hogy a dolgok a lehető legkevésbé legyennek rendetlen.

Miután megtanulta az alapműveleteket, a Blender nagyon szórakoztató a használata, és növekvő bizalommal engedi tárgyakat mozgatni és mozgatni. Noha az élek, az arcok és a csúcsok manipulálhatók, mint a többi programhoz hasonlóan, a szobrászati ​​eszközökkel az objektumot intuitívabb módon is lehet manipulálni, ami inkább művészi képesség, mint műszaki képesség megtanulására utal..

BlenderOutput

Noha a szoftvernek nincs beépített bemutatója, van egy részletes online kézikönyv, amely kiegészíti a rendelkezésre álló sok YouTube oktatóanyagot.

Mit tehet a Blender??

Tekintettel arra, amit mások hoztak létre a Blender segítségével, egyértelmű, hogy az ég a határ, amikor arra lehet törekedni, amit vele lehet létrehozni.

A Blender minden eszközt tartalmaz egy szerszámot, amelyek közül sok túlzottan megsemmisül, ha éppen bútorokat készít. Ha azt akarja, hogy a dolgokat csupaszon tartsa, akkor valószínűleg nem megfelelő az Ön számára. Nagyon jó, ha átváltási munkát szeretne végezni, például létrehozni egy kinyomtatott megjelenítést nyomtatott anyagból, vagy nyomtatható modelleket alkalmazni egy animációban.

A Blender speciális eszközeinek használata olyan modellhez vezethet, amely nem nyomtat. A remesh eszköz hasznos lesz, ha ez megtörténik. Használhatja a modell egyszerűsítéséhez vagy az esetlegesen kialakult lyukak eltávolításához.

BlenderCat

A szoftver nem tökéletes. A dokumentációban hiányzik a páratlan link, és az eszközben olyan linkeket találtunk, amelyek a tartalom nélküli oldalakra mutatnak. Ezek azonban apró apróságok, mivel a közösség aktív, és segíteniük kell, ha kérik.

A Blender az egyik legfejlettebb eszköz, amelyet megvizsgálunk, és sokat kínálhat a 3D nyomtatáshoz, valamint a játékfejlesztéshez és az animációhoz. Ha nem csupán nyomtatáson kell tennie, valószínűleg a legmegfelelőbb választék a lehetőségei közül. Ezt az egyik legjobb elérhető eszköznek tekintjük. Töltse le Windows, Mac vagy Linux rendszerre.

3. 3D perjel

Az a ihlet, ahogyan a gyerekek összetett tárgyakat hoznak létre a Minecraftban, a 3D Slash szeretetteljes munkája Sylvain Huet alkotója számára. A kőszobrászat alapján egy egyszerűen használható eszköz, amely ideális 3D-s nyomtatáshoz.

3dslash-box

Egy nagy kockával kezdődik, és a kalapács eszközt kiválasztja. A kockara kattintva eltávolíthatók a blokkok, így fel lehet alakítani. Megváltoztathatja az eltávolított kocka méretét, és finomabb részletességgel dolgozhat, ha akar. Vannak eszközök a kockák visszaállításához, valamint a nagyobb szakaszok felépítéséhez és eltávolításához. Ez eltér a többi eszköztől, de jól működik.

A 3D perjel használata: Kreatív megsemmisítés

A 3D Slash nagyon szórakoztató a használata. Ha blokkolsz a blokkodnál, nem csak eltávolítasz egy darabot, hanem minden egyes darab aprított szikladarab repül. Még egy kielégítő hangjelzés is adható, amely úgy érzi, mintha egy valódi szobrot véselne.

3dslash szerszámok

A dörzsölődő szikla hangja, amely a fúrót kíséri, mindenkit kielégít a virtuális pusztításra való hajlamával, és egy hasznos eszköz mellett a 3D Slash-t megfelelő stresszoldóvá teszi. A gyerekek legalább annyira szeretni fogják, mintha látszólag felnőtt írója lenne.

Vannak olyan festőeszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy egy blokkot egyszerre színezzen, vagy egyszerre az egész területet elcsúsztassa, és mindegyiknek megvan a maga hatása. Az animáció és a hanghatások triviálisnak tűnhetnek, de a 3D Slash tapintható használatát teszik lehetővé, és erős kapcsolatot érzékelnek a munkájához..

Ön azonban nem korlátozódik a kocka kezdésére. Generálhat 3D-s szöveget, amellyel dolgozni lehet, és mikor lehet chipezni. A hűvös szolgáltatás lehetővé teszi egy 2D-kép importálását, amelyet ezután blokk formába konvertálnak. Mint a 3D Slash nagy része, sokkal jobban működik, mint amire számíthattál.

Egy egyszerű vázlatot, amelyet készítettünk, könnyen két színre konvertálhatjuk, az aktív szín pedig blokkokká alakul. A 3D Slash-be importált hírportál képernyőképe szintén jól működött, és a címsorok 3D átadását biztosította nekünk, és bár a képek homályosak, újságként felismerhető volt..

3dslash-news-szor

A 3D objektumokat más eszközökről is importálhatja. Ugyanakkor korlátozott siker volt a nagy sokszögű fejünknek a Sculptrisből történő behozatalakor. Működött, de a 3D Slash hatalmas számú blokkdá alakította át, amely körülbelül egy Minecraft bióma nagyságú volt. Ezt a funkciót érdemes feltárni, de játszani kell, hogy megnézze, mi működik.

3D perjel nélküli verzió

Bár elérhető a 3D Slash ingyenes verziója, van néhány fő korlátozása. Például csak nyolc színt használhat, bár ez nem feltétlenül számít, ha egyszínű anyaggal nyomtat.

Az ingyenes verzió regisztrációt is megkövetel, amely egy pár zavaros képernyőn keresztül vezet bennünket, amelyek nem voltak tiszták, és így a gyerekek és esetleg tanáraik megkarcolják a fejüket.

3dslash regisztráció

Bosszantóan nem mentheti meg munkáját az ingyenes verzióban, bár az egyetlen projektet nyitva tart az ülések között. Néhány dollárt kell fizetnie, ha projektet szeretne menteni, vagy .stl fájl segítségével kinyomtatni. Ez nem fogja megrontani a bankot havonta 2 dollárral, de az ingyenes verzió rengeteg eleget tesz az elfoglaltság érdekében.

Szórakoztató és könnyen használható, a 3D Slash tökéletes eszköz az olyan tanárok számára, akik 3D-s nyomtatót használnak az osztályban, akik azt akarják, hogy a gyerekek készítsenek dolgokat vele. Azok a felnőttek, akik egy egyszerű, de élvezetes szoftverrel akarnak játszani, az sem az orrát felfelé fordíthatják.

A 3D Slash megközelítése hatékony és gyors módja a 3D modellek készítésének. Ez egy csodálatosan idioszinkratikus eszköz, személyiségzsákokkal, és azt javasoljuk, hogy vessen egy pillantást erre.

A 3D Slash elérhető Windows, Mac, Linux és BlackBerry rendszerekhez.

4. Sculptris

A Sculptris, a Pixologic, a fejlettebb és drágább ZBrush stabil társa. Míg a ZBrush tapasztaltabb felhasználókat céloz meg, a Sculptris célja, hogy a kezdők belépjenek a 3D modellezés világába.

Tanulás Sculptris

Miután zavartak a telepítés során ránk néző rejtett démonokról, kinyitottuk a .pdf kézikönyvet, hogy megtaláljuk a meztelen gyilkosság áldozatát. Miután átjutottuk a sokkot, találtunk egy kiváló 47 oldalas kézikönyvet, amely nagyszerű útmutatóként szolgál a Sculptris és a 3D modellezés egészéhez.

sculptris démon

A csupasz csontos oktatóprogramnál nagyobb, a kézikönyv elég rövid a kezdők számára, hogy néhány órán keresztül tovább dolgozzon, de elég hosszú ahhoz, hogy mindent részletesen elmagyarázjon. A dokumentáció szempontjából a legjobb eszköznek értékeljük.

Míg a legtöbb szerszám egy opcióképernyővel kezdődik, amelyet egy üres rács követ, amely az opciók és gombok átjárását kötelezi az induláshoz, a Sculptris egy nagy gömböt mutat be a képernyő közepén, és a jobb oldali útmutatást. Néhány gomb és eszköz észrevétlenül ül a bal felső sarokban.

A Sculptris használata

Az elrendezés olvasható, elegáns és rengeteg munkát kínál, anélkül, hogy túlzsúfoltak vagy megfélemlítenének. Nincsenek bonyolult menük a navigáláshoz.

A gömbre kattintva a hangerő növekszik bárhol, ahol kattint, és lehetővé teszi, hogy összetett geometriájú objektumokat készítsen. A jobb egérgombbal elforgathatja a modellt.

A bemenet tükrözött, így a kezdeti beállítás megkönnyíti a szem, az orr és a száj hozzáfűzését a gömbhöz, és hamarosan valami arcra hasonlító képet kaphat. Oké, kezdeti erőfeszítéseink úgy nézett ki, mint Worf hadnagy csúnya nővére, de figyelemre méltó, mennyire könnyű előállítani valami meglehetősen összetett dolgot.

A Sculptris beállítja az objektum bonyolultságát, amikor dolgozik rajta, szükség szerint hozzáadva a sokszögeket, így sok 3D eszköz szögérzetét nem ennyire fontos megkülönböztetni. Használata inkább úgy érzi, mint agyag formázása.

A modellben elvégzendő számos művelet meglehetősen dinamikus. A modell nem csupán egy csúcsot vagy sarkot cserél egyszerre, hanem minden, ami körül kattint, ahova kattint, módosul a változtatások során. Szervezetesebbnek érzi magát, mint a puszta csúcson alapuló manipuláció, amelyet másutt találtunk.

sculptris-fém-férfi

Minden szerszámhoz léteznek méret- és erőssávok, valamint néhány más lehetőség, de ezek tiszták és könnyen kitalálhatók. Ritkán találja meg azt, hogy meg kell keresnie, mit tesz a kézikönyv.

Lényeges, hogy a szándék és a cselekvés közötti különbség kicsi. Ha bizonyos módon szeretné manipulálni a modelljét, akkor általában megteheti. Lehet, hogy néhány kísérlet elvégzésére és a visszavonás funkció használatára is szükség lehet, ám ötleteit lefordíthatja a képernyőre.

Beletelik egy ideig, hogy kitaláljuk a különféle eszközöket, de nincs ilyen sok, és néhány egérkattintással kitalálhatók..

Nyomtatás Sculptris segítségével

Míg a munkafolyamat ideális 3D modellek létrehozására a nyomtatáshoz, a Sculptris egyik legnagyobb problémája az, hogy nem exportálja a .stl formátumba a dobozból. A .obj formátumot más eszközök és szolgáltatások konvertálhatják .stl formátumba, bár ez nem jelent megszakítót, de új lépést jelent a munkafolyamathoz, ha saját nyomtatást végez..

sculptris-head

Ha egy dobozos bútordarabot készít meghatározott hosszúságú oldallal, vagy bármi mást, amelynek egyenes szélei vannak, a Sculptris nem a legjobb eszköz. Bármi bármi szerves, ez egy kinyilatkoztatás. Noha a készség és a gyakorlat biztosan jutalmat hoz, az eszközök elég intuitívak ahhoz, hogy művészi képességekkel rendelkezők azonnal elérjék az eredményeket.

Néhány kezdő tárgyat tartalmaz, amelyekkel körül lehet játszani, beleértve a fejet és a humanoid figurát. Számos olyan anyag használható, amelyek jól néznek ki, és segít kinyomtatni bármilyen anyag kinézetét, amelyet nyomtatáshoz használ.

sculptris-anyagok

A Sculptris egyszerűen használható és az oktatáshoz igazodó, fantasztikus eszköz a tanuláshoz és az objektumok készítéséhez. Ha valami egyszerűt szeretne, akkor szeletelt és barátságosabb, mint a Wings 3D, bár az organikus kinézetű nyomtatvány sokkal nagyobb kihívást jelenthet a nyomtató számára.

A Sculptris ingyenes, és elérhető a Windows és a Mac számára.

5. SketchUp

A SketchUp az egyes modellek helyett nagyobb jelenetek, például helyiségek vagy kültéri tervek készítésére összpontosít.

Ez egy profi verzió, 695 dollárért, amely ingyenes próbaverzióval és ingyenes böngésző alapú verzióval rendelkezik, és ezt vizsgáljuk. A böngésző verziója korlátozott exportálási lehetőségekkel rendelkezik, de lehetővé teszi az .stl formátumba történő exportálást.

SketchUp-lakás

Az első dolog, amit a regisztráció után látott, egy felbukkanó képernyő, amely azt jelentette, hogy probléma merült fel böngészőnk tárolási támogatásával. Ez nem a legjobb módja a kezdésnek, de folytattuk. Az első túra során néhány, a gombokra mutató, felcímkézett nyíl képernyőjén átkattintottuk, majd kötelező megállapodást kötöttünk a szolgáltatási feltételekkel kapcsolatban..

Ezután szokatlan kiindulási ponton találtuk meg magunkat. A kocka vagy a gömb helyett a SketchUp arc nélküli, szakállas embert mutatott be nekünk. Ez egy okos ötlet. A SketchUp kiválóan alkalmas valós objektumok építésére, és a fent említett úriember áttekinthető útmutatást nyújt a méretarányhoz.

A SketchUp-kora

Vázlat megtanulása

A felhasználói felület szép, de nem intuitív. Elég egyszerűen tudtunk rajzolni egy négyzetet a rajzszerszámokkal, de a kitöltő eszköz kiválasztása és az alakja belsejébe kattintás nem tett semmit. A kézikönyvet kellett igénybe vennünk.

Sajnos úgy tűnik, hogy nem létezik ilyen. A video oktatóanyagok itt vannak a nap sorrendjében. Szerencsére felfedeztük a hasznos oktatóablakot, amely felsorolja azokat a műveleteket, amelyeket a kiválasztott eszközzel végrehajthat..

Ez megkönnyíti a dolgok kitalálását. Az online verziónak minden oldalt be kell töltenie, ami kissé nehézkesnek érzi magát, ám ez még mindig jó módja a tanulásnak.

Az Sketchup használata

Miután kitaláltuk az alapokat, nagyon sok kedvezőt találtunk a SketchUp-hoz. Például a téglalapok és más 2D-alakzatok könnyen rajzolhatók a rendelkezésre álló 3D-s térben. Ezután meg lehet húzni és 3D formákba lehet húzni.

SketchUp-blokkok

Könnyű felvázolni néhány téglalapot, majd behúzni őket egy felhőkarcolóba, épületbe vagy egy szoba falaiba. A helyiség vagy a kültéri terület felállítása nem sokáig tart.

Számos mérőeszköz áll a rendelkezésére, tehát ha pontosságra van szüksége, ez egy remek eszköz. A szakállas úriember, aki a munkaterületen áll, nagyszerű referenciát mutat a méretre, és jelzi a SketchUp erejét – valós tárgyak létrehozása -, ami ideálisvá teszi a 3D nyomtatást.

A pásztázás és a nagyítás egyszerű. A nézet forgatása az egér középső gombjával szép és sima, de a séta eszköz segítségével történő mozgás ügyetlen. Az átalakító eszközre való váltás sokkal jobb eredményeket kaptunk.

Számos textúra alkalmazható az objektumfelületekre, hogy azok megfelelőnek látszanak anélkül, hogy sok 3D-s részletet kellene hozzáadniuk. Nagyon jó érzés, hogy van egy textúrák kategóriája, amely a 3D nyomtatott anyagoknak van szentelve, így a dolgok kinyomtathatók úgy, ahogy lesznek nyomtatása után.

SketchUp-textúrák

Ez egy jó, gyors eszköz a tervezéshez és a tervezéshez, amely jól illeszkedik a 3D nyomtatáshoz, bár a nagyobb tárgyakra való összpontosítás nem ideális, ha csak nagy, drága nyomtatóhoz fér hozzá..

Végső gondolatok

Noha a 3D nyomtatás még fiatal terület, a 3D modellezők számára már számos remek szoftveropció létezik. Míg ezek az eszközök jutalmazzák a készségeket, nem olyan nehéz használni, mint gondolnád. Semmi sem áll köztetek között, és elképzeléseit a képernyőre és a nyomtatóból kihúzza.

Amikor a cikkhez kutatást végeztünk, meglepődtünk, hogy hány eszköz áll rendelkezésre a már ismert eszközökön túl. Sokan közülük ingyenes és nyílt forráskódú, és a virágzó közösségek javításuk érdekében dolgoznak.

Az általunk vizsgált eszközök különböznek egymástól, és számos megközelítést kínálnak. A 3D Slash egyszerű, de bájos külsője alatt van egy hatalmas eszköz. Javasoljuk, hogy felnőttek számára egyszerű blokk alapú szobrok készítése és oktatási eszköz gyerekeknek.

A megfelelő eszköz a munkához

A Wings 3D egyszerű és egyértelmű az épületgeometria kialakításához. Könnyen kezelhető és tökéletes 3D modellekhez alkalmas modellek építéséhez.

A Sculptris intuitív, művészi és a lehető legkönnyebbé teszi a komplex modellek létrehozását. Azoknak ajánljuk, akik organikusabb modelleket készítenek, például arcokat vagy lényeket.

A Blender rengeteg szerszámot tartalmaz, miközben nem túl nagy kihívást jelent. Ez egy sokoldalú és nagy teljesítményű szoftver, sok mindent kínál, és itt a legbonyolultabb.

A SketchUp nagyszerű eszköz a nagy jelenetek gyors felcsúsztatásához és a funkcionális objektumok tervezéséhez. Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik a modellezők számára.

SketchUp-ház

Bár az itt szereplő eszközök professzionális szintű outputot tudnak előállítani, nem kellemetlenül érezhetnénk magunkat egy kezdő kezébe helyezve. Az egyiküknél tapasztalt személyek annyira megkülönböztetik egymást, hogy egy másik kipróbálása új módszert kínál a dolgok megnézésére, és talán egy hasznos alternatív eszközt is kínál..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map