Legjobb 2020-as hubiC alternatívák: Ajánlatlan ajánlatot teszünk Adieu-ra

Au revoir, hubiC. Ha még nem hallott volna róla, a franciaországi felhőalapú tároló szolgáltatója úgy döntött, hogy bezárja az üzletet. Nagyon finom.


Az OVH anyavállalat nemrégiben bejelentette, hogy a hubiC nem fogadja el új felhasználókat. A létező felhasználókat, bármennyire kevés is, még nem dobják ki. Mivel azonban nem érkezik több frissítés és szinte nem létezik ügyfélszolgálat, most itt az ideje egy életképes hubiC alternatívának a megtalálására..

Bár a hubiC soha nem állt közel a legjobb felhőalapú tárolási megoldásokkal való versengéshez, a hubiC 25 GB-os ingyenes felhőalapú tárolására és az OVH egyébként erős hírnevére valószínűleg figyelmen kívül hagyta a figyelmet. Az OVH saját belátása szerint azonban más érdekek miatt a társaságnak soha nem volt ideje továbbfejleszteni, amely hét évvel ezelőtt egy szerényen ígéretes termék volt.

A közeljövőben maroknyi felhőalapú tárolási lehetőséget fogunk kicserélni a hubiC-fiók helyett. Mivel a hubiC sok felhasználóját valószínűleg vonzotta a Dropbox alternatívájaként a szolgáltatási hely, különös figyelmet fordítunk néhány, a pCloud által vezetett rést érintő lehetőségre..

Először is, mivel nincs semmi szórakoztatóbb, mint egy elpusztult ló verése, beszéljünk még néhány dolgot arról, hogy miért harapta a hubiC a nagyot.

Legjobb HubiC alternatívák 2020

Mit vezetett a hubiC leállításához

Olvassa el a hubiC áttekintést, és gyorsan látni fogja, hogy felhőalapú tárolási megoldásként problémáink vannak vele. Noha az OVH globális hatalom a felhőiparban, a cég egyértelműen nem sokat tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a hubiC valóban érdemes legyen.

Az OVH érdektelenségének talán a legjobb mutatója az volt, hogy nincs közvetlen támogatási csatorna a hubiC felhasználók számára: nincs telefonos támogatás, nincs élő csevegés és még egy e-mail cím sem. A segítségnyújtás egyetlen eszköze egy soha nem használt felhasználói fórum volt.

Újra, a 25 GB ingyenes tárhely olyan ajánlat, amelyet máshol nem fogsz megtalálni, most, hogy a MEGA átvette 50 GB-os ajánlatát. Még lenyűgözőbb volt a hubiC 10 TB-os tárolási terve, amely évente kissé meghaladja az 50 dollárt. Ez a Dropbox használatával járó tízszeres összeg (olvassa el a Dropbox áttekintést) a költség kevesebb mint felénél.

Kiderült azonban, hogy van egy ok, amiért a hubiC annyira felhőalapú tárolást dobott a felhasználókra. Valójában több oka van: a fájlok lassú szinkronizálása, a hibás mobilalkalmazások és a gyenge fájlmegosztási szolgáltatások a tetején.

A bajokhoz adva a hubiC nem volt olyan biztonságos. A szolgáltatás nemcsak nem tudott biztosítani a tudás nélküli titkosítást – ami maga is általános hiányosság – a hubiC a titkosítást sem a titkosított felhőben pihenteti..

Egy olyan világban, ahol a számítástechnikai bűnözés egyre növekszik, ez egy meglehetősen megbocsáthatatlan bűn a mai felhőalapú tárolási piacon (bár az OneDrive Personal és az Amazon Drive egyaránt elkötelezett).

Egyéb hiányzó funkciók közé tartozik a két tényezővel történő hitelesítés, a fájlok előnézete, a verziókészítés, a törölt fájlok megőrzése és a webDAV támogatás: minden olyan szolgáltatás, amelyet elvárhat egy modern felhőalapú tárolási megoldásban..

A végeredmény – azaz a hubiC vége – olyan volt, amelyet őszintén szólva már néhány éve elvárjuk a Cloudwards.net-en. Nyilvánvaló, hogy azt is gondoltuk, hogy az online biztonsági mentési szolgáltató, a Degoo (olvassa el a Degoo-áttekintésünket) először hajtódik végre, ám ezt még mindig úgy mondjuk, hogy „mondtam neked”.

A legjobb hubiC alternatívák

Nincs kiáltás a kiömlött tej felett. Noha nincs szinte annyi jó felhőalapú tárolási megoldás, amennyit szeretnénk, létezik, még mindig van elég, hogy megfelelő hubiC alternatívát találjunk.

Mivel sok hubiC felhasználó valószínűleg ragaszkodott a szolgáltatáshoz az ingyenes tároláshoz, érdemes elolvasni a következő ingyenes felhőalapú tárolási cikkünket. Valójában a hubiC-t megemlítik ebben a cikkben, bár „tisztességtelen” említésként, főként annak hiányában, hogy a fájl titkosítása hiányzik, és az a tény, hogy a vállalat soha nem válaszolt e-maileinkre.

Ezenkívül, ha ez olcsó ajánlat, amelyet keresel, akkor a felhőalapú tárolásra vonatkozó legjobb ajánlatunk egy másik cikk, amelyet érdemes megnézni. Az alábbiakban felsorolt ​​lehetőségek közül sokat találhat, kezdve a legjobban választott hubiC csereprogrammal, pCloud.

1. pCloud

Mivel a hubiC ilyen óvatlan megközelítést alkalmazott a fájlok védelme érdekében, úgy döntöttünk, hogy a listánkkal egy olyan szolgáltatással kezdjük el, amely leginkább biztonságot nyújt. A pCloud-ban tárolt fájlokat transzportban és nyugalomban egyaránt titkosítjuk az AES-256 használatával, amely egy titkosítási protokoll, amelyet széles körben a használat során legbiztonságosabbnak tekintnek, legalábbis a kereskedelemben.

Sőt, még jobb, ha a pCloud használatával kiegészítőként megvásárolhatja a nulla tudású titkosítást. A Crypto elnevezésű kiegészítő többletköltség (a pCloud áttekintésünkből megtudhatja, mennyi), de megéri. A zéró tudás nélküli titkosítás azt jelenti, hogy a fájlok biztonságban vannak, amikor elhagyják a számítógépet, és egészen a letöltésig, és senki sem tudja megfejteni őket.

A pCloud nem ad szinte annyi ingyenes felhőalapú tárolást, mint a hubiC, de a megadott 10 GB-os méret meglehetősen jó, függetlenül attól. A pCloudnak is van egy tisztességes áttételi programja, amely regisztrációnként további gigabájtot biztosít Önnek, de ha nem érzi magát úgy, hogy beteszi a munkát, akkor az ártervek is megfizethetőek.

Regisztrálhat 500 GB-os felhőalapú tárolásra, havonta mindössze 5 dollárért, vagy teljes 2 TB-ot kaphat 8 dollárért. A pCloud most ingyenes élettartam-terveket kínál azok számára is, akik valóban hozzá vannak kapcsolva a szolgáltatáshoz.

Noha a tárolásra szánt pénz szempontjából nem annyira nagylelkű üzlet, mint a hubiC, a pCloud biztosítja a hubiC hiányzó tulajdonságainak a legtöbbjét, ami annak pusztulásához vezetett. Ez magában foglalja a fájl verzióját és a fájl előnézeteit. Még zenét és filmeket is közvetíthet a pCloud segítségével, ezáltal a képek és videók kedvenc felhőtárolójává vált.

Az egyetlen figyelmeztetésünk a pCloud használatával, hogy a szolgáltatás nem kínál kétfaktoros hitelesítést. Ha ez aggodalomra ad okot, érdemes lehet fontolóra venni a harmadik helyezett Sync.com szolgáltatást, egy olyan szolgáltatást, amelyet mi a legjobb nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatásnak tartunk.

2. MEGA

Azok számára, akik elsősorban díjmentes tárolást kapnak, a MEGA valószínűleg illeszkedik a számlához. Noha a szolgáltatás már nem kínál 50 GB-os ingyenes tárhelyet, mint régen, a 15 GB-os, amelyet ad, jobb, mint a legtöbb, főleg most, hogy a hubiC már nem működik.

Az áttételekkel és bizonyos tevékenységek elvégzésével, például a MEGA Android alkalmazás letöltésével, még többet kereshet, bár egy év alatt eltűnik a bónusztároló.

Összességében az MEGA egy olyan szolgáltatás, amelyre oda-vissza mentünk itt a Cloudwards.net oldalán. Egyrészről néhány szolgáltatás kissé ügyetlennek tűnik, mint például a fájlmegosztó mechanizmus. A MEGA ugyanakkor az általános biztonságot és a szép fájlkezelési funkciókat egyaránt biztosítja.

Nemrégiben frissítettük a MEGA-áttekintést, hogy a kedvező irányba hajoljunk, főleg azért, mert végül úgy döntöttünk, hogy itt az ideje átadni a MEGA-nak a vitatott Kim Dotcomhoz fűződő korábbi kapcsolatait és az általa képviselt instabilitást..

A nagyszerű ingyenes tároláson kívül a MEGA egyik legfontosabb dolga, hogy a pCloud-nal ellentétben nem kell külön fizetnie a nulla ismeret nélküli titkosításért: ez a szolgáltatás standard szolgáltatása. Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy a pCloud jobb értéket képvisel, legalább az alsóbb kategóriában.

1 TB tárolóhely a MEGA-val több mint 3 dollárba kerül, mint 2 TB-os pCloud tárolás. Azok számára, akiknek több helyre van szükségük, a MEGA 4TB és 8TB-os terveket kínál, amelyek olcsóbbak, mint bárhol máshol találhatod, amikor a hubiC napja van.

A pCloudhoz hasonlóan a MEGA csalódást okoz azáltal, hogy nem kínál kétfaktoros hitelesítést, de még mindig biztonságosabb, mint a hubiC, tehát ott van. A szolgáltatás további előnyei a hubiC-hez képest a fájlok előnézete, a zene és a video streaming és a fájlok verziója.

3. Sync.com

Sok szempontból a Sync.com a legjobb ajánlás a hubiC alternatívák ezen listáján. Mint a pCloud, a 2 TB tároló mindössze havonta 8 dollárba kerül. A pCloud-szal ellentétben a nulla tudás nélküli titkosítás ingyenes, amint azt a Sync.com áttekintésünkben tárgyaljuk.

Összességében valójában meglehetősen bízunk abban, hogy megítélésünk szerint a Sync.com a legbiztonságosabb felhőtároló szolgáltatás, amely manapság elérhető, legalább otthoni használatra. A golyóálló titkosítás mellett a Sync.com gondos megközelítést alkalmaz a fájlmegosztásra, amely igazán tetszik.

Ez a megközelítés olyan lehetőségeket is magában foglal, mint a jelszóvédelem és a linkek lejárati ideje, amelyek a felhő-szolgáltatók körében elég ritkák. Ezen felül beállíthat linkek letöltési korlátait, és feltöltési linkeket biztosíthat, amelyeket mások fájlok hozzáadására használhatnak a tárfiókodhoz. Az ilyen funkciók miatt a Sync.com a legjobb felhőalapú tároló a fájlok megosztására.

A hátránya, hogy csak 5 GB szabad helyet kap a Sync.com webhelyen, bár a vállalat engedélyezi, hogy korlátlan áttételt készítsen mindegyik külön-külön 1 GB-ra. Továbbá, mivel a Sync.com annyira le van zárva, a fájlok előnézete és a média streaming nem lehetséges a webes felhasználói felületről.

4. IDrive

Az IDrive-t is felvesszük ebbe a listába, bár ez inkább online mentés, mint felhő-tárolás. Ennek oka az, hogy a hubiC-nek online biztonsági mentési képességei is voltak, annak ellenére, hogy általában szörnyű volt erre a célra. (Ha még nem tisztázza a témát, akkor van egy cikkünk, amely részletezi az online biztonsági mentés és a felhőalapú tárolás közötti különbségeket).

Az IDrive 2 TB online biztonsági mentést és további 2 TB felhőalapú tárolást biztosít havi 5 dollárért. Ez nagyon sok papíron van.

Az IDrive számos olyan szolgáltatással rendelkezik, amelyek jó online biztonsági mentést és felhőalapú tárolást tesznek lehetővé, és ez valószínűleg a legjobb „crossover” szolgáltatás odakinn. Online biztonsági mentéshez, amely magában foglalja a biztonsági mentés ütemezését, a blokk szintű fájlmásolást, a külső meghajtóról készített biztonsági másolatot és más olyan szolgáltatásokat, amelyeknek a hubiC-től hiányzott.

Felhő-tároláshoz mind a fájlok szinkronizálását, mind a fájlmegosztási funkciókat tartalmazza. Az IDrive biztonságosabb is, mint a hubiC, lehetőséget biztosítva a magán, végpontok közötti titkosításhoz, valamint kétfaktoros hitelesítéshez. Mindezen funkciókat az IDrive áttekintésünkben lefedi. Ha az online biztonsági mentés a legfontosabb igény, akkor jobb, ha elolvassa a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkat.

Kipróbálhatja az IDrive-t egy 5 GB-os ingyenes fiókkal, amely elég lesz a felhő tárolásához, de valószínűleg nem fog segíteni a biztonsági mentési igényeknek.

5. Google Drive (hamarosan Google One lesz)

A Google Drive megszakítja a biztonság azon témáját, amelyre az első négy kivitelezéssel összpontosítottunk. Egyrészt a Google Drive nem kínál natív titkosítást. Ezenkívül, amint arról a Google Drive áttekintésből olvashat, nagyon nagy esély van arra, hogy a Google marketing osztálya megvizsgálja az Ön fájljait, hogy segítsen egy olyan profilt létrehozni, amely relevánsabb hirdetésekkel célozza meg Önt..

Mindemellett az elmúlt évtized során a Google-t gyakran összekapcsolták az NSA-val.

A Google azonban legalább titokban titkosítja az adatokat nyugalomban, ellentétben a hubiC-vel. Ezenkívül a szolgáltatás kompatibilis a harmadik fél által gyártott, nulla ismeretű titkosító szoftverrel is, nevezetesen a Boxcryptorral, amelyet külön Boxcryptor áttekintésben tárgyalunk..

Ez azt jelenti, hogy biztonságossá teheti, ha nem gondolja egy apró munkát. Ez valószínűleg megéri a Google Drive-val, mint a legtöbb mainstream felhőtárolási lehetőség, a kiváló együttműködési integrációknak köszönhetően, mint például a Google Docs.

A Google emellett 15 GB-os Google Drive-tárhelyet fog biztosítani neked csak egy Google-fiók létrehozásához, amit nagyon sokat kell tenned, ha Android-felhasználó vagy. Azok számára, akiknek további tárolóra van szükségük, a Google számos árszínvonallal rendelkezik, köztük egy 2 100 GBP-os csomaggal.

Míg az 1 TB tárhely havonta 10 dollárba kerül, addig a Google Drive-ot 2018 folyamán átalakítják a Google One-nak, eközben ez a szolgáltatás megduplázódik a 2 TB-ra. Ez teszi az egyik jobb ajánlatot odakint, és nem lennék meglepve, ha több felhőalapú tárolási szolgáltatást követünk a hubiC útjában (később találkozunk, Dropbox?).

Említésre méltóak

Vannak más felhőalapú tárolási lehetőségek is, amelyek természetesen felváltják a hubiC-t. Azok számára, akiknek tetszett az a tény, hogy a hubiC az adatvédelmi szempontból barátságos EU-ban született, amely az állampolgárokat most az újonnan verve GDPR-rel védi, a Tresorit nagyszerű, bár drága választás. Valójában az értelemben eltérő módon is megfelel a Sync.com-nak, amint arról a Tresorit ismertetőnkben olvashat.

Egy másik lehetőség az, hogy valóban alternatívává váljon, ha kiválasztja a saját-tároló szolgáltatást, a Storage Made Easy lehetőséget. A KKV szinkronizálási és megosztási szoftvert biztosít, de lehetővé teszi a választott felhő kiválasztását a párosításhoz.

Amint azt a Storage Made Easy áttekintés tárgyalja, az ehhez kapcsolódó lehetőségek között szerepelnek a felhőinfrastruktúra-szolgáltatások, például az Amazon S3 és a Rackspace Cloud Files. Költségvetésbarát Wasabi is támogatott, egy felhő IaaS-rel, amelyet a Wasabi teljes áttekintésünkben kezelünk.

Végső gondolatok

A hubiC helyett új felhőalapú tárolási szolgáltatás kiválasztása a szórakozás. Noha nem fogsz sok lehetőséget megtalálni 25 GB ingyenes tárhellyel, és nem fogsz 10 GB tárhelyet kínálni a papírkötésű regény költségeihez, sok olyan szolgáltatást találsz, amelyek sokkal képesek a hubiC-nél, és még hajlandók is hogy válaszoljon az e-mailjeire is.

A nehezebb feladat az, hogy adatait a hubiC-ről az Ön által választott új tárhelyre viszi, különösen akkor, ha egynél többre kíván feliratkozni. Ehhez a részhez javasoljuk a MultCloud kipróbálását.

A MultCloud egy felhőből felhőbe történő átviteli szolgáltatás, amelyet nemrégiben alaposan áttekintettünk (olvassa el a MultCloud áttekintésünket), amely együttműködik a hubiC-vel és számos más felhőtárolási lehetőséggel, beleértve a legfelső választást a hubiC, pCloud helyettesítésére (de a Sync.com sajnos nem ).

Ezzel enyhén ambivalens búcsút kínálunk a hubiC-nek. Sajnálnánk egy korszak végét, de nos … Talán csak gyászoljuk, mi lehetett ebben az esetben.

Nyugodtan hagyja meg alább a saját javaslatait a hubiC alternatíváiról. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map