Legbiztonságosabb víruskereső szoftver 2020: Mindenekelőtt a biztonság

A biztonság az antivírus kiválasztásakor az első. Noha a használhatóság, az ár és a támogatott eszközök száma fontos, mindez hiábavaló, ha a védelem lassan esik le. A vírusvédelmi áttekintéseinkben tesztelt szoftverek közül ez az öt legfőbb védelemben van.


A legbiztonságosabb víruskereső ezen útmutatójában a legjobb víruskereső szoftvert fogjuk egymás ellen kiosztani, hogy a piacon elérhető legjobb lehetőségeket biztosítsuk. Meg fogjuk osztani, hogy miként végeztük a kiválasztást, majd összehasonlítjuk a laboratóriumi eredményeket a gyakorlati tesztelésünkkel, hogy megmutassuk, mennyire teljesített egy adott víruskereső.

A tételből a legtöbbet ajánljuk a Bitdefendernek, mivel kitűnő védettségi pontszámmal, rengeteg funkcióval és intuitív felülettel rendelkezik a rendszerindításhoz. Miközben itt a biztonság kérdésével foglalkozunk, a Bitdefendernek sikerül ezt és mindent más jól megtennie.

További információ:

 • A legjobb víruskereső szoftver 2020
 • A legjobb ingyenes víruskereső szoftver 2020-ra
 • A legjobb antivírus az Android 2020-hoz

A legbiztonságosabb víruskereső szoftver 2020

A legbiztonságosabb víruskereső szoftver kiválasztása

Sok tényező befolyásolja a víruskereső szoftverek kiválasztását, a felhasználhatóságotól a szolgáltatásokig és az azon túl. Ez az útmutató ugyanakkor egyszerű. A biztonság a mi elsődleges tényezőnk, és minden más másodlagos.

A biztonságot kétféle módon értékelik: laboratóriumi eredmények és gyakorlati tesztelés. A gyakorlati tesztelésünk kezdetleges, az interneten elérhető, bevált tesztelési eszközökkel. Ez a módszer arra, hogy a víruskereső a valós világban használatos legyen, és tesztelje annak alapvető funkcióit.

Ugyanakkor a laboratóriumi eredmények meggyőzőbbek, tehát ezeket használjuk fő tényezőként a biztonság felmérésekor. Három független laboratóriumra hivatkozunk, amelyek évente néhányszor tesztelik az antivírusokat, a valódi rosszindulatú programok hosszú listájával.

A védelmi számok azonban nem az egyetlen dolog, amelyet megvizsgálunk. A további, proaktív védelem egy másik terület, amelyben foglalkoztatunk. Ez magában foglalja a ransomware védelmet, a webkamera védelmét, a tűzfalat és a biztonságos böngészőt.

A szkennelési módok is fontosak. Várakozásaink szerint az antivírusok teljes rendszerrel és célzott beolvasással rendelkeznek, tehát ennél is inkább kiemelkedik. Különösen olyan UEFI-vizsgálatot keresünk, amely el tudja távolítani a mélyen elhelyezkedő gyökérkészleteket.

A Kaspersky kivételével azonban nem foglalkozunk a benne szereplő jelszókezelőkkel. Tesztelésünk során a legjobb jelszókezelőkhöz képest laposra estek. A Dashlane sokkal jobb megoldás, és az első ajánlott (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket).

Ezek a területek felülmúlják a többieket, de figyelembe vesszük az árat, az általános használhatóságot és a jelen útmutatóban szereplő funkciókat is. Ha egy víruskereső lecsúszik bennük, de kiváló védelemmel rendelkezik, akkor ez továbbra is szerepel ebben az útmutatóban.

Először az egyes vírusölők biztonságát vizsgáljuk meg, majd más okokból beszélünk. Ha nincs ilyen út, lépjünk a legbiztonságosabb víruskereső szoftverek listájához.

1. A legbiztonságosabb víruskereső: Bitdefender

A Bitdefender folyamatosan a laboratóriumi eredmények csúcsán van. A négy antivírus egyike volt az 1. szintű tanúsítás megszerzése az MRG Effitas 2018 első negyedéves teljes spektrum analízisében, amely 187 szolgáltatónál 337 malware mintát tesztelt.

Más laboratóriumok is lenyűgöző számot jelentettek. A Bitdefender blokkolta a nulla napos és elterjedt rosszindulatú programok 100% -át az AV-Test áprilisi elemzésében. Abban az időben az ipari átlag 99,5 százalék volt.

Bitdefender-Interface

Az AV-Comparatives hasonló eredményeket talált. A Bitdefender az Advanced + -ot, a lehető legmagasabb fokozatot nyerte el a teljesítményben, a fájlok felismerésében és a rosszindulatú programok eltávolításában. A júniusi tesztelés során a Bitdefender blokkolta a rosszindulatú programok 99,8 százalékát.

A gyakorlati tesztelés tükrözi ezeket az eredményeket. A Bitdefender 100% -ban volt sikeres az Amtso és Wicar mintáinak blokkolásában. A tesztek a szokásos Eicar tesztfájltól a JavaScript cryptocurrency bányászig terjedtek.

A Bitdefendernek más védelmi intézkedései is vannak, ideértve a ransomware védelmet és a biztonságos böngészőt. A biztonságos böngészőjét „Safepay” -nek hívja, amelyet az online tranzakciókhoz használnak. Ez az asztal egy külön verziója, amely az aktív összeköttetés kivételével kivág minden kapcsolatot.

Egyéb okok, amik tetszik a Bitdefendernek

A Bitdefender védelmi pontszáma ragyog, de a többi funkciója is így van. Az egyik legjobb vírusvédelmi felület, amelyet látott, a rendelkezésre álló helyet használja anélkül, hogy zsúfoltságot érezne. A főképernyőn van egy rács, amelyet testreszabhat a „gyors műveletek” segítségével. A lapok az alkalmazás más területeit, például a virtuális magánhálózatot nyitják meg a főképernyőn.

Vannak olyan profilok is, amelyeket beállíthat az ügyfélen. A Bitdefenderhez néhány, a dobozból konfigurálva van, amelyeket tovább testreszabhat. A profilok a végrehajtott feladattól függően bizonyos körülmények között növelik vagy megszüntetik a védelmet. Például egy munkaprofil nagyobb védelmet nyújt az adathalász rendszerekkel szemben. A profilok nem kötelezőek, ha nem akarja használni őket.

Bitdefender-profil-beállítások

A Bitdefender egyetlen hátránya az ára. Kaphat egy tervet viszonylag olcsón, vagy akár ingyen is, ha csak alapszkennelést akar. Az olcsó tervekből hiányoznak olyan alapvető védelmi szolgáltatások, mint például a tűzfal, és csak a Windowsot támogatják. Ez drága, de a Total Security használatát javasoljuk a lehetőségek közül.

Tudjon meg többet a Bitdefenderről a Bitdefender áttekintésünkben, vagy regisztráljon egy 30 napos pénz-visszafizetési garancián..

2. F-Secure

Az F-Secure nyaki és nyakú, a Bitdefenderrel laboratóriumi eredményekben. 1. szintű tanúsítvánnyal az MRG Effitas 2018 első negyedéves teljes spektrum-elemzésében és 2. szintű tanúsítvánnyal elnyerte a második negyedéves elemzést. A Q2 tesztelésében esett vissza a potenciálisan nem kívánt alkalmazások gyenge teljesítménye miatt, de a józan észnek ennek ellenére a legtöbbet blokkolnia kell.

Más laboratóriumokkal is jól sikerült. Az AV-Test 100% -ban hatékonynak bizonyult a széles körben elterjedt és a nulla napos malware ellen a májusi és júniusi értékeléseiben, ami meghaladja az iparági 99,6% -ot. A teljesítmény is jó volt, mindössze 12% -os lelassulással a népszerű webhelyek elindításakor.

F-Secure interfész

Az F-Secure jobban teljesített, mint a Bitdefender az AV-Comparatives eredményekben. A minták 100 százalékát blokkolta, haladó szintű minősítést kapott. Az AV-Comparatives azonban a három lehetséges csillag közül csak kettőt ítélte oda.

Labs egyetértett abban, hogy az F-Secure magas szintű hamis pozitív eredményt adott vissza. Az AV-Comparatives márciusi tesztelésénél az F-Secure 30 hamis pozitív eredményt kapott a 216 használt mintából. A Trend Micro mindössze kilencnél volt a második legmagasabb (olvassa el a Trend Micro Antivirus + áttekintésünket).

A gyakorlati tesztelésünk azonban jó volt. Az F-Secure blokkolta a Wicar mintáit és az Amtso mintáinak ötből. Nem sikerült a meghajtó által letöltött kategória, de a fájlt eltávolítottuk a gépünkből, mielőtt bármilyen kárt okozhat.

Az F-Secure Antivirus webhelye blokkolva van

Az F-Secure a tűzfalat, a valós idejű megfigyelést és a ransomware védelmet is tartalmazza terveivel. Ha megvásárolja a drága Total-köteget, akkor megkapja a Freedome VPN-t is. Jó egy csomagolt szolgáltatáshoz, amely megfelel a bejelentkezési szabályoknak, és Finnországban található, ahol szigorú adatvédelmi törvények vannak.

Ez nem olyan jó, mint a legjobb VPN-re vonatkozó válogatásunk, különösen az ExpressVPN (olvassa el az ExpressVPN áttekintésünket).

Furcsa módon az F-Secure nem tartalmazza a jelszókezelőt semmilyen tervvel. Kivétel lenne a „jelszó menedzser nélküli” szabályunk alól. Magas értékelést kaptunk az F-Secure Key áttekintésünkben, és úgy gondoljuk, hogy ez nagyszerű kiegészítés a jövőben.

Egyéb okok, melyeket szeretünk az F-Secure-nak

Az F-Secure rendelkezik egy könnyű, csak 1 MB méretű telepítővel, amely egy perc alatt fejezi be a telepítést. Ez a könnyű megközelítés továbbviszi az interfészt, amely az F-Secure egyik kedvenc része.

Az ügyfélnek nincs semmi különös, például gyors műveletei vagy profiljai. Ehelyett az F-Secure szegmentálja az erejét, hogy a felhasználók csak a kívánt funkciókat érhessék el. Soha nem kellene belemennie például a beállításokba, de rengeteg testreszabási lehetőséget talál.

F-Secure eszközök

Az F-Secure rendelkezik online kezelővel az összes eszközéhez. Mivel a hangsúly a többfelhasználói tervekre összpontosít, a böngésző felületének csak értelme van. Megnézheti készülékeinek állapotát, függetlenül attól, hogy melyik gépen van, és ott konfigurálhatja a szülői beállításokat.

Az F-Secure értékesítési pontja azonban a biztonsága. Tudjon meg többet erről az F-Secure Antivirus áttekintésből, vagy feliratkozhat egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciára.

3. Kaspersky Anti-Virus

A Kaspersky érdekes felvétel a listára. Kiváló laboratóriumi eredményekkel rendelkezik, és gyakorlati tesztelésünk is lenyűgöző volt, de vannak állítások, hogy ügyfeleket kémkedett és jelentést tett az adatvédelmi szempontból barátságos orosz kormánynak.

Lehet, hogy ez az Oroszországgal kapcsolatos hisztéria esete, mivel úgy tűnik, hogy a probléma csak az Egyesült Államokra összpontosít. Mégis szeretnénk észrevenni, bár különösen, ha fontolóra veszi a Kaspersky másolatának átvételét..

Noha magánélete kétségbe vonható, védelme nem. A Kaspersky 1. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik az MRG Effitas Q1 és Q2 teljes spektrum elemzésében. Az Avira volt az egyetlen olyan szoftver, amely ezt a tanúsítást egymás után kétszer megszerezte.

Kaspersky antivírus felület

Kaspersky letette az MRG Effitas szigorú banki szimulációját is. A tesztnek alávetett antivírusok kétharmada, beleértve az F-Secure-t is, kudarcot vallott.

A gyakorlati tesztelés jó volt, de nem olyan jó, mint az F-Secure vagy a Bitdefender. Kaspersky meghiúsította a hat teszt közül kettőt Amtsótól, a három pedig a 13-ból a Wicártól. A fájlok letöltése után azonban Kaspersky azonosította és eltávolította őket.

A Kaspersky számos védelmi funkcióval is rendelkezik. Ez magában foglalja a biztonságos böngészőt, a valós idejű megfigyelést, a tűzfalat, az adathalász védelmet, a ransomware védelmet, a webkamera védelmét és még sok minden mást. A webkamera biztonságos rögzítéséhez ajánljuk.

Kaspersky tracker blokkoló

Egyéb okok, amik tetszik Kaspersky

A Kaspersky sokat ad a pénzéért. A tervek olcsók, 50 eszköz alatti öt eszköz legmagasabb szintje, és egy jelszókezelővel, VPN-vel és a Safe Money-vel, a biztonságos böngészőhöz hasonló biztonságos böngészővel érkezik..

Kaspersky-Safe-pénz

A Kaspersky Jelszókezelője volt a legjobb jelszókezelő választásunk. Kitűnő a felhasználóbarátság és a funkciók szempontjából, és a csomagban szereplő szoftverekhez nagyon tetszik. További információt a Kaspersky Password Manager felülvizsgálatunkban talál.

A VPN nem olyan forró. A Kaspersky Secure Connection csak a Hotspot Shield, a VPN szolgáltató újjáéledése, amelyet Hotspot Shield áttekintésünk során „tisztességesnek” minősítettünk. Könnyű kezelhetősége és funkciói tisztességes, ám egy aggasztó adatvédelmi politika miatt ez nem megfelelő választás a VPN számára.

Ez opcionális. A Kasperskynek elegendő funkciója van az ár egyszerű megmagyarázásához, köztük egy adatvédelmi tisztító, amely az adatok azonosítása érdekében sepríti a fájlokat. Kiváló, mindenre kiterjedő vírusvédelem, alacsony áron, kiváló szolgáltatáskészlettel és a legmagasabb védettséggel.

Tudjon meg többet a Kaspersky Anti-Virus teljes áttekintéséből, vagy regisztráljon egy 30 napos pénz-visszatérítési garanciát.

4. Norton Security

A Norton Security a Kaspersky és az F-Secure mellett, valamint a laboratóriumi eredményekben is tette meg. Az MRG Effitas az 1. szintű tanúsítvánnyal jár el a Q2 teljes spektrumának elemzésében és 2. szintű tanúsítással a Q1 elemzésében..

Míg a 2. szint alacsonyabb szintű tanúsítással rendelkezik, vagyis az antivírus legalább 98% -át blokkolta a rosszindulatú programok ellen, a Norton alig tette meg a Q1 tesztelés során. A viselkedés blokkolása csekély mértékben, körülbelül 2 százalék körül adta a Norton merülését.

Norton-Interface

Ennek ellenére egyértelmű, hogy a védelem kiváló. Az AV-Test 100% -ban hatékonynak tartotta a nulla napos és széles körben elterjedt rosszindulatú programokat az áprilisban, ami meghaladta az iparági átlag 99,5% -át. A két típusú támadás között az AV-Test több mint 5600 mintát tesztelt.

Az AV-Comparatives 100% -os eltömődést mutatott a májusi tesztekben is. A kiváló teljesítmény ellenére a Norton ugyanolyan hamis pozitív problémát szenvedett, mint az F-Secure. Nem volt annyira rossz, hogy 80-ból 11 hamis pozitívot váltott vissza.

A Norton rendelkezik minden olyan proaktív védelmi intézkedéssel, amelyet szeretünk látni. Magában foglalja a ransomware védelmet, az adathalászat elleni védelmet és egy olyan tűzfalat, amely alkalmazkodik a gyakran használt programokhoz, amelyek kapcsolódnak az internethez.

Ha valamilyen oknál fogva a rosszindulatú programok bekerülnek a számítógépére, a Norton ingyenesen megtisztítja az eszközt, vagy teljes visszatérítést kap Önnek. A Norton 100% -os garanciája az egyik legerősebb pontja.  

Egyéb okok, amik tetszik a Norton Security

A Symantec nagyvállalat, és ez azt jelenti, hogy a Norton hosszú listát kínálhat a tervekről. Árképzése megegyezik a többi szolgáltatóval, körülbelül 30 dollárral az alapvető védelem mellett, körülbelül 50 dollárral több eszköznél és prémium csomagnál, de magasabb szintű biztonsági csomagot kínál, amely kevés más szolgáltatóval rendelkezik.

A LifeLock vagy a Norton útválasztóját és a VPN-et csomagolhatja a Security Deluxe használatával. Évente 300 dollárért megkapja a Deluxe összes funkcióját, legfeljebb öt eszköz támogatásával, és akár 1 millió dollár ellopott pénzeszközök visszatérítésével.

Norton-Setup Kötelező

A LifeLock proaktív védelmet nyújt az identitáslopásokkal szemben is. Értesítést kap a társadalombiztosítási számáról és a hiteléről, a gyanús banki és hitelkártya-tevékenységekről, a 401 (k) és befektetési tevékenységekről, a nevében elkövetett bűncselekményekről, valamint három iroda éves jelentéséről..

Ennek ellenére is jó ötlet a hat tippünk követése, hogy megakadályozzuk a személyazonosság-lopást.

A Nortonnak van néhány kérdése, köztük egy idegesítő eszköztár és a böngésző kiterjesztése, de összességében a felhasználói élmény és a védelem szintje meghaladja ezeket a hátrányokat. Többet megtudhat a Norton Security áttekintésből, vagy kipróbálhatja egy nagylelkű 60 napos pénz-visszafizetési garanciával.

5. ESET NOD32

Az ESET vegyes eredményeket hozott a laboratóriumi tesztekben. Néhány teszt kitűnő védelmi pontszámokkal dicséri, másokban lassan esik le. A gyakorlati tesztelésünk azonban lenyűgöző volt, és az ESET többféle szkennelési opciója és a rosszindulatú programok kezelése miatt helyet szerezhet a listánkban.

A Nortonhoz hasonlóan az ESET az MRG Effitas Q2 tesztjében 1. szintű tanúsítvánnyal, a Q1 tesztben 2. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik. A kezdeti észlelési arányok a Q1 vizsgálatban jóak, de nem kiválóak. Az ESET kihagyott két mintát a 337 tesztelt mintából, további kettőt blokkolt 24 órán belül, és viselkedésbeli módon blokkolt egy másik mintát.  

ESET NOD32 interfész

Más laboratóriumoknak azonban volt néhány kérdésük. Az AV-Test 100% -ban hatékonynak találta a széles körben elterjedt rosszindulatú szoftverek ellen, de megbotlott a nulla napos támadások ellen. Csak 97,9% -ot blokkolt 2017 novemberében és 98,9% -át blokkolta, az ipari átlag 99,5% -a alatt.

Az AV-Comparatives 99,1 százalékos blokkolási arányt fedezett fel 2018. február és június között, amikor az ESET-et figyelte. A tesztelés azonban eltérő, és a pontszámot a legrosszabb hónap, április csökkentette, amelynek 98,2 százalékos védelmi aránya volt..

Az ESET blokkolta az összes mintát, amelyet a gyakorlati tesztelésünk során használtunk – hatot az Amtsótól és 13 a Wicártól. Tetszik, hogy az ESET értesíti Önt, hogy működik. Más antivírusok a háttérben működnek, és nem jelzik a fenyegetés blokkolását.

Különösen jól kezeli a nem kívánt alkalmazásokat. A telepítés során kiválaszthatja, hogy az ESET értesítse-e Önt a PUA-król, vagy automatikusan blokkolja őket. Amikor letöltöttünk egyet, az ESET értesített minket és megkérdezte, szeretnénk-e folytatni.

Az ESET NOD32 potenciálisan nem kívánt alkalmazás

A szkennelési módok is lenyűgözőek. Az ESET fájlszkenneléssel tud beolvasni, lenyűgözően tekintve, hogy egyes antivírusok még a mappákat sem tudják megérinteni. Ezenkívül egy átfogó UEFI-letapogatással is rendelkezik minden olyan rosszindulatú program észlelésére, amely túl mélyen működött az operációs rendszerben.

Egyéb okok, amik tetszik az ESET

Az ESET felülete, különösen a szkennelésnél, jól működik. A fájlt vagy mappát áthúzhatja a felületbe, és a szkennelés azonnal megkezdődik. Ez egy intuitívabb módszer a célzott szkennelések kezelésére, mint a mappahierarchiában való böngészés.

Az ESET NOD32 szkennelési beállításai

Ha frissíti az alap NOD32 védelmi csomagot, akkor további szolgáltatások érhetők el. Az Internet Security tartalmaz egy biztonságos banki böngészőt, amely elválasztja a normál asztali és a banki böngészőt. A Bitdefenderhez hasonlóan megszakítja az összes kapcsolatot a banki munkamenetén kívül.

Az Intelligens biztonság felvételekor további réteget adhat a ransomware védelemről. Magában foglalja a fájl titkosítását, azaz bármilyen mappa, fájl vagy cserélhető védhető, ha ransomware programot kap, és megpróbálja megragadni őket.

Az ESET Smart Security telepítési beállításai

Az összes terv olcsó is, mindaddig, amíg csak egyetlen eszközt kell védenie. Az ESET-nek furcsa árképzési rendszere van a többi vezető antivírussal összehasonlítva, amely lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a pontos eszközszámot, amire szüksége van, és 10 dollárt számít fel.

Sokat kapsz pénzedért, bár nem utolsósorban egy intuitív felület. Ebben a tekintetben elmarad az AVG-től (olvassa el az AVG-áttekintésünket), de továbbra is jó. Többet megtudhat az ESET NOD32 áttekintésből, vagy kipróbálhatja egy 30 napos pénz-visszafizetési garanciával.

Végső gondolatok

Összességében a Bitdefender, a Kaspersky és az F-Secure a legbiztonságosabb antivírusok a piacon. Az ESET és a Norton szintén jók, de néhány hátrány miatt ne javasoljuk őket a lista elejére..

A számítógépes bűnözés egyre rohamosabbá válik, és egy erős víruskereső az első lépés, hogy megvédje az ellene. A jelszókezelő is sokat segít, védve a brutális erőszakos támadásoktól és a keyloggerektől.

Milyen víruskeresőt használ? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map