Kezdő útmutató a Dropbox használatához

Ha egy könnyen használható, olcsó felhőalapú tárolási platformot keres, a Dropbox az Ön számára lehet. Azok közül, akik a Windows File Explorer alkalmazást használják, máris megértik azokat a funkciókat, amelyeket tudnia kell az alkalmazás működésének megkezdéséhez.


Ebben a kezdőnek a Dropbox használatáról szóló útmutatójában áttekintjük a felhőalapú tároló szolgáltatójának alapvető funkcióit és az egyszerű módszereket, amelyekkel megkezdheti az interakciót az asztalon. Az útmutató átfogó áttekintést nyújt a platformról, így különösen az új felhasználók számára lesz hasznos.

A Dropbox nem csak egyszerűen használható, de az ingyenes verzióból megszerezheti a szükséges eszközöket. Ha azonban több tárhelyre vagy több funkcióra van szüksége, mint amire az ingyenes Dropbox verzió kínál, akkor havonta többet költene a Dropboxon, mint amennyit konkurens versenytársainak, mint például a Sync.com vagy a OneDrive, ugyanahhoz a tárhelyéhez köteles..

Ha többet szeretne megtudni a Dropboxról, vagy meg szeretné tudni, hogy miként áll fel a versenytársak, nézze meg a Dropbox áttekintésünket. Ha itt van, hogy megtudja, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a Dropboxból, folytassa ezen útmutató elolvasását.

Mi a Dropbox??

A Dropbox egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy másolhatja fájljait a felhőbe, és később elérheti őket, akkor is, ha másik eszközt használ. A Dropbox nem másolja automatikusan az összes fájlt a számítógépen, ha személyes tervben van, ezért ki kell választania, hogy melyiket szeretné menteni. 

Miután ezt megtette, a Dropbox elérhetővé teszi ezeket a fájlokat a felhőben, ha újra szüksége lesz rájuk.

Dropbox szinkronizálás

Ez azonban nem szabad a merevlemezen helyet hagyni. A Dropboxba mentett fájl másolata a merevlemezen marad. Ha helyben megváltoztatja a fájlt, akkor frissül a felhőben.

Sajnálatos, hogy a Dropbox nem szabadít fel szabad helyet a merevlemezen, legalábbis ingyenes tervében. Ennek azonban hátránya is van. A Dropbox szinkronizálja az adatokat az összes eszközön. Mindaddig, amíg hozzáférhet a Dropbox-fiókhoz, letöltheti a helyi számítógép Dropbox mappájában tárolt fájlokat. 

Ez a rendszer biztonságban tartja a fájlokat a számítógéppel esetlegesen felmerülő technikai problémákkal szemben. Például, ha a merevlemez meghibásodik, akkor a fényképek és más fontos dokumentumok nem vesznek el örökre, ha a felhőben tárolják őket. Bár úgy gondolja, hogy számítógépe biztonságos, mindig van kicsi esélye annak, hogy megsérül, önmagában meghal, vagy akár el is lophat.

A Dropbox megkönnyíti ezeknek a fontos fájloknak, fényképeknek és mappáknak az új számítógépre történő átvitelét, ez sok időt és frusztrációt is megtakarít..

Azt is megkönnyíti, ha meg akar osztani egy fájlt kollégáival és családtagjaival. A megosztáson kívül a Dropbox segítségével fájlokat tekinthet meg több eszközön. Például áthelyezheti a telefonján készített képeket a Dropboxba, és később megnézheti a számítógépen található képeket.

A Dropboxot tiszta felhőtárolóként is használhatja. Mindaddig, amíg a web klienst használja, fájlokat adhat a Dropbox fiókjához, és csak a felhőben tárolhatja azokat.

Dropbox fiók szintek

Kipróbálhatja a Dropbox alkalmazást ingyen, regisztrálva egy Basic-fiókra a webhelyén. Az Basichez csak 2 GB ingyenes tárhely tartozik, amely elegendő a Dropbox használatának megkezdéséhez, de nem sok más. A következő szakaszban megmutatjuk, hogyan regisztrálhat az ingyenes Dropbox fiókra.

A Dropboxnak több fizetős szintje van a személyes számlákhoz is. A Dropbox-fiók beállításai között a legnagyobb különbség a kapott tárhelymennyiség.

A Plusz terv évente 99 dollárba, vagy havonta 9,99 dollárba kerül. Ez növeli a Dropbox tárolókapacitását 1 TB-ra. A legmagasabb szintű, professzionális 2TB-s összeget von maga után a Plusz terv éves és havi terveinek kétszeres árainál..

hogyan kell használni a dropbox árazást

Dropbox Smart Sync

Egy másik nagy különbség a személyes és a professzionális Dropbox rétegek között az, hogy ez utóbbi feloldja a „Smart Sync” funkciót. Amikor megnyitja a számítógépén mentett dokumentumot, a Smart Sync áthelyezi a fájlt a felhőbe, felszabadítva a merevlemez helyét. Még mindig hozzáférhet a fájlhoz, de a továbbiakban a felhőben tárolja. A fájlokat manuálisan is áthelyezheti a felhőbe anélkül, hogy megnyitná őket.

Az intelligens szinkronizálás nélkül a fájlok két állapota közül választania kell. Az első állapot „letöltött”, ahol hozzáférhet a számítógépén található fájl szerkesztéséhez és felhasználásához. A Dropbox a fájl másolatát tárolja kiszolgálóin, és automatikusan frissíti azt a módosítások elvégzésekor.

A második állapot „csak online”, amely lehetővé teszi a fájlok közvetlen áthelyezését a Dropbox szervereire. A számítógépen nem szerkesztheti vagy megnézheti őket anélkül, hogy újra letöltené őket, de online megnézheti őket. Ez sok helyet takarít meg a merevlemezen, mivel a fájlt a számítógépről távolítják el, és csak a nevét, helyét és az utolsó frissítés dátumát hagyják hátra a Dropboxon..

Az intelligens szinkronizálás mindkét világ legjobbja, mert lehetővé teszi a fájlok „csak online” beállítását, miközben megőrzi a szerkesztés és a megtekintés lehetőségét. Ennek ellenére, ha használni szeretné, frissítenie kell egy drágább Dropbox csomagra, mivel az ingyenes alapcsomagban nem érhető el..

Feliratkozás Dropbox fiókra

Ha úgy döntött, hogy a Dropbox a megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatás az Ön számára, az első lépés, amelyet el kell tennie, a fiók regisztrálása.

Ha érdekli egy ingyenes terv, lépjen a dropbox.com webhelyre, és kattintson a bal felső sarokban lévő „Get Dropbox Basic” linkre.

Hogyan kell használni a dropbox basic alkalmazást

Miután ezt megtette, a rendszer felkéri a nevét, e-mail címét és jelszavát. Használhatja a legjobb jelszókezelőket a biztonságos létrehozásához. A Dropbox-ba is feliratkozhat Google Fiókjával, e-mail címe helyett.

a dropbox regisztráció használata

Miután rákattintott a „fiók létrehozása” gombra, egy képernyőre jut, amely lehetőséget ad a Dropbox letöltésére.

Hogyan használjuk a dropbox letöltést

Miután a futtatható program letöltötte, kattintson a megnyitásához, és a Dropbox automatikusan települ. Általában kevesebb, mint egy percig tart az indulástól a végéig.

Ez az. Most már van fiókja, és a Dropbox van a számítógépen, ami azt jelenti, hogy néhány másodpercre van tőle a legfontosabb fájlok felhőalapú tárolóba történő áthelyezéséről.

A Dropbox beállítása

Az egyik első dolog, amit észrevesz a Dropbox telepítése után, az, hogy ikon hozzáadott a tálcához. A tálca ikon a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer a Dropbox eléréséhez a számítógépről.

A Dropbox megnyitásához kattintson a bal egérgombbal egyszer vagy a jobb gombbal. Két fül van a bal felső sarokban és négy gomb a jobb felső sarokban.

Az első lap az „értesítések”, amely megmutatja a kívánt értesítéseket, valamint a Dropboxból származó alkalmi üzeneteket..

a dropbox fülek használata

A második lap a „legutóbbi fájlok”, amely megmutatja a Dropboxba feltöltött utolsó 30 fájlt, és lehetővé teszi a fájlok kattintással történő megnyitását. Ehelyett kaphat linket, ha a fájl melletti „link másolása” linkre kattint.

Ne feledje, hogy ha megnyit egy fájlt annak megnyitásához, a számítógép Dropbox mappájába lép, ahol duplán kattintania kell a fájlra annak megnyitásához..

Dropbox vezérlők

A jobb oldalon található első gomb, amely szendvicsként néz ki, a Dropbox papírhoz vezet. Ez a Dropbox egy Google Docs vagy Microsoft Office Online verziója.

A második gomb, egy mappa, a helyi Dropbox mappába jut.

A harmadik gomb, egy földgömb, a Dropbox web kliensbe jut, és automatikusan bejelentkezik a fiókjába. Csakúgy, mint a számítógép mappájában, a felhőbe mentett dokumentumok is láthatók. Emellett hozzáférést kap azokhoz a lehetőségekhez is, amelyeket nem kap az asztali mappában.

A negyedik és az utolsó gomb sebességváltónak tűnik. Megnyitja a több bejegyzésű menüt, beleértve a teljes felhasznált Dropbox-terület százalékát, meghívót a fiók frissítésére, a helyi fájlok szinkronizálását a felhővel, a szinkronizálás szüneteltetésének vagy újraindításának lehetőségét, a beállításokat, egy online súgót és végül , a Dropbox bezárásának lehetősége.

Vegye figyelembe, hogy nem tölthet fel fájlokat és nem tölthet le fájlokat a Dropbox használatával, amikor bezáródik.

A Dropbox használata az asztalon

A Dropbox használata az asztalon egyszerű. Az ügyfél letöltésekor a felhasználónév alatt egy „Dropbox” nevű mappát hoz létre, és a mappához hozzáadott fájlok automatikusan átmásolódnak a Dropbox fiókjába..

A mappát úgy találhatja meg, ha megnyitja a File Explorer programot, és keresse meg a Windows „Ez a számítógép” című részét. Ezután duplán kattint a meghajtóra, amelyre a Dropboxot telepítette. Ez általában a C: meghajtója.

Ezután kattintson duplán a „Felhasználók” nevű mappára, majd a felhasználónévvel ellátott mappára. Ebben a mappában található a Dropbox. Az ikonjára vagy nevére való dupla kattintással megnyílik a Dropbox mappa. Ez a mappa ugyanaz, mint ahova hozzáfér, amikor a fent említett ikon menü második gombjára kattint.

Windows esetén valószínűleg a Dropbox mappát is megtalálja a „gyors hozzáférés” alatt.

hogyan kell használni a dropbox mappát

Fájlok átvitele a Dropbox segítségével

Ha a régi fájlokat át akarja helyezni a Dropboxba, keresse meg őket egy második ablakban. Miután megtalálta őket, egyszerűen jelölje ki az áthelyezni kívánt fájlt, majd kattintson és húzza át a Dropbox mappába.

Fájlokat vagy mappákat másolhat és beilleszthet a Dropboxba, ha ez könnyebb.

A fájlok átvitele a Dropbox mappába egy-két másodpercbe is telhet. Ha kész, a Dropbox bal alsó részén kék ikon jelenik meg, nyilakkal. Az ikon azt jelenti, hogy másolja a fájlt és feltölti a felhőbe. Ha elkészült, az ikon zöldre vált, és egy pipa jelenik meg.

Ha egyszerre több fájlt szeretne átküldeni, tartsa lenyomva a „ctrl” gombot, majd kattintson az áthelyezni kívánt fájlokra. Tudni fogja, hogy helyesen tette, ha a kattintott fájlok kiemelve maradnak. Ezután kattintson és húzza az egyik fájlt az összes kiválasztott fájl áthelyezéséhez a Dropbox mappába.

Dropbox-dupla-move

Ha új fájlt szeretne létrehozni, és a Dropboxba mentheti, akkor ezt megteheti, amikor a fájlt először menti a Dropbox mappába navigálva és mentési helyként kiválasztva..

A Dropboxban tárolt fájl megnyitásához tegye ugyanazokat a lépéseket, mint bármely más fájl megnyitása az asztalon. Csak keresse meg a Dropbox mappát, vagy nyissa meg azt az ikon menüjének gombján, és kattintson duplán a fájlra.

A fájlra való jobb egérgombbal kattintva megoszthatja azt a Dropbox segítségével, másolhatja a Dropbox linket a fájlba, vagy megnézheti a webes felületen..

A Dropbox használata a mobilon és az interneten

A Dropbox használata az internetes klienstől hasonló élmény, mint az asztalon történő használat. Amikor bejelentkezik a Dropbox-fiókjába, a munkaállomáson a közelmúltban megváltozott fájlok jelennek meg. Ugyanaz a lista, mint amit az ikon menü „Legutóbbi fájlok” fülére kattintva találhat.

dropbox_download (1)

Ha régebbi fájlokat szeretne látni, kattintson a képernyő bal oldalán található „fájlok” elemre. Itt mindent lát, amelyet az asztali Dropbox mappába mentett.

Az internetes kliensnek van néhány olyan funkciója, amelyeket nem talál az asztalon. A kezdéshez letölthet egy fájlt az asztalra. A fájlt fontosként is megjelölheti, ha rákattint a fájlnév melletti kék csillagra, vagy lép a képernyő jobb oldalára, rákattint az ellipszisre, majd a „csillag” opciót választja..

a dropbox csillaggal ellátott fájl használata

A fájlt megoszthatja, átnevezheti, áthelyezheti, másolhatja vagy törölheti a webes felületen keresztül is. Ne feledje, hogy ha egy fájlt töröl az asztalon lévő Dropbox mappából vagy az internetes klienstől, az mindenütt törlődik.

Ha szüksége van egy fájlra, és nem tudja, hol van, használhatja az oldal tetején található keresősávot annak megtalálásához.

Letöltheti az Android vagy az iOS mobil alkalmazását a Google Play Áruházból vagy az App Store áruházból. Szinte azonos a böngészővel.

Az első képernyő, amelyet a Dropbox alkalmazásba való bejelentkezéskor lát, megjeleníti a legutóbbi fájlokat, és ugyanazokat a képernyőket megtalálja, amikor a bal felső sarokban lévő menüikonra kattint..

Hogyan kell használni a dropbox mobil alkalmazást

A Dropbox használata fájl vagy mappa megosztására

Fájlok vagy mappák megosztására a Dropboxon keresztül többféle mód van. Ha részletes megjelenést szeretne, olvassa el a fájlok megosztására vonatkozó útmutatónkat a Dropbox segítségével. Bár nem tudjuk lefedni az összes megosztási lehetőséget ebben az útmutatóban, elegendő információt szolgáltatunk Önnek az induláshoz.

Keresse meg az asztalon a Dropbox mappában azt az elemet, amelyet meg szeretne osztani. Kattintson a jobb gombbal rá, majd válassza a „share” lehetőséget, és mellette van egy Dropbox ikon.

Dropbox_share

Ez új ablakot nyit meg. Írja be annak a személynek az e-mail címét, akivel meg akarja osztani a fájlt, a „Kivel szeretné megosztani?” Kérdés alatti mezőbe. Ezután adja meg a megosztani kívánt engedélyeket. Beállíthatók csak a megtekintésre, vagy megadhatják a fájl szerkesztésének képességét.

a dropbox használata a fájlok megosztására

Miután ezt megtette, akkor képes lesz üzenetet írni a címzett (ek) nek, ha ezt meg akarja tenni. Létrehozhat egy linket is, amelyet magadnak küldhet el az embereknek, ha nem akarja, hogy a Dropbox e-mailen keresztül küldje el a linket.

Ha meg szeretne osztani egy mappát a Dropbox webes felületén, akkor csak annyit kell tennie, hogy jelentkezzen be, keresse meg a megosztani kívánt fájlt, és kattintson a képernyő jobb oldalán található nagy „megosztás” gombra. Ezzel megjelenik ugyanaz a felület, amelyet az asztalon használtál a fájlok megosztására.

Hogyan használjuk a dropboxot az online megosztáshoz

Annak a személynek, akinek fájlt küld, nem kell Dropbox-fiókkal rendelkeznie ahhoz, hogy elérje, ami kényelmes.

A Dropbox használata a fájlok letöltésére

Tegyük fel, hogy egy új eszközön van, és hozzáférnie kell a Dropboxba mentett fájlhoz, de nincs telepítve a Dropbox, és nem akarja telepíteni.

Miután bejelentkezett a Dropboxba egy böngészőben, navigálhat a letölteni kívánt fájlhoz, rákattinthat a képernyő jobb oldalán található ellipszis gombra, és a felbukkanó menüben válassza a „letöltés” ​​lehetőséget..

Hogyan használjuk a dropbox letöltést

Ez hozzáférést biztosít a fájlhoz, de a benne végrehajtott módosítások nem tükröződnek a Dropboxban. Csak helyben menti őket. Ha módosítania kell a fájlt, és a Dropbox verziójára kell másolnia, akkor a fájlt újra feltöltenie kell.

Ezt úgy teheti meg, hogy a webes felület bal oldalán található „fájlok” fülre kattint, majd a jobb felső sarokban lévő ellipszisre kattint. A lista első lehetősége a „fájlok feltöltése”, a második a „feltöltési mappa”. Kattintson a megfelelőre.

a dropbox feltöltés használata

A Dropbox nem egyesíti az új verziót a régi verzióval, ezért manuálisan kell átneveznie a fájlokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy melyik.

A Dropbox használata a fájlok visszaállításához

A legtöbb személyes fiókban a Dropbox 30 napig megőrzi a törölt fájlok másolatát. Megtalálhatja azokat a webes kliens bal oldalán található „fájlok” fülre kattintva. Ezen az oldalon kattintson a bal oldalon található „törölt fájlok” fülre, amely az oldal negyedik és utolsó bejegyzése legyen.

Hogyan használjuk a dropbox törölt fájlt

Az ingyenes alapcsomag vagy a Plusz csomag használata esetén a Dropbox 30 napig megőrzi a törölt fájlok másolatát. Ha frissít a Professional Dropbox tervre, akkor 120 nap áll rendelkezésére a fájl helyreállításához.

Miután megtalálta a kívánt törölt fájlt, kattintson a fájlnév előtti ikon melletti üres jelölőnégyzetre. Ha rákattint az egyik jelölőnégyzetre, az kék színre vált, és az oldal jobb oldalán megjelenik egy „visszaállítás” feliratú gomb. Kattintson erre a gombra a kívánt számú fájl visszaállításához.

Ha véglegesen töröl egy fájlt, kattintson a fájl jelölőnégyzetére, majd kattintson a visszaállítás gomb alatt megjelenő „végleges törlés” opcióra..

A Dropbox használata fájlok kérésére 

A fájlkérelmek lehetővé teszik a Dropbox-fiókkal nem rendelkező személyek felkérését, hogy töltsenek fájlokat a sajátodra. Ez akkor hasznos lehet, ha fájlokat kell beszereznie olyan alkalmazottaktól vagy rokonoktól, akik nem használják a Dropbox alkalmazást. Ez a tanárok számára is jó módszer fájlok gyűjtésére a diákoktól.

Fájl kéréséhez jelentkezzen be az online Dropbox-fiókjába. Kattintson a képernyő bal oldalán a „fájlok” feliratra, majd válassza a „fájlkérések” linket.

Dropbox_file_request1

Kattintson a „fájlkérés létrehozása” gombra. Megnyit egy dobozt, amely megkérdezi a kért fájlok megnevezését. Például „születésnapi fotóknak” vagy „adódokumentumoknak” nevezheti őket. Miután elhatározta a nevet, válassza ki azt a mappát, ahová a Dropbox behelyezi őket.

Alapértelmezés szerint létrehoz egy „fájl kérések” nevű mappát a fő Dropbox mappában, majd egy mappát a fent megadott névvel..

Dropbox_file_request

Miután elvégezte ezeket a dolgokat és rákattintott a „Következő” gombra, elkerül egy dobozba, amely linket ad Önnek, hogy megosszák azokkal az emberekkel, akiktől dokumentumokat kérnek. Megadhatja a kérelmező e-mail címét is.  

a dropbox kérési fájlok használata

Végső gondolatok

A Dropbox életmentő lehet, ha a számítógépe meghal, de több funkcióval rendelkezik, nem csupán a fájlok biztonsági mentése vagy megosztása érdekében. Az Ön igényeitől függ azonban, hogy elégedett-e az ingyenes Dropbox-tervvel, vagy úgy dönt, hogy feliratkozik valamelyik fizetett szintjére – vagy törli a Dropbox-fiókot, és jobb ajánlatot szerez egy versenytárstól -.

Remélhetőleg ez az útmutató segített jobban megérteni a Dropbox-ot és annak funkcióit, és megtanította, hogyan kell használni őket. Ha továbbra is az Ön számára megfelelő felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást keres, olvassa el a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkat.

Ennek ellenére van esély arra, hogy nem fedjük le minden olyan Dropbox szolgáltatást, amelynél problémája lehet. Ha van valami, amit nem tud kitalálni, és segítségre lenne szüksége, mondja el nekünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy válaszoljunk kérdéseire, és frissítsük ezt a Dropbox útmutatót, hogy segítsünk a felhasználóknak a jövőben ugyanazokkal a problémákkal. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map