Ingyenes fájltárolási szolgáltatások vs felhőtárolás

Biztosak vagyunk abban, hogy olyan helyzetben volt, amikor egy fájlt akart megosztani barátjával, aki az ország, vagy akár a világ másik oldalán él. Flash meghajtóra küldés vagy e-mail küldés korlátozott megoldás. Ehelyett feltölt egy fájlt az internetre, és hagyja, hogy barátja töltse le.


Meg fogjuk mondani, hogyan lehet ezt megtenni az ingyenes fájltárolási szolgáltatásokkal.

A fájltárhely-szolgáltatások lehetővé teszik a fájl feltöltését drag-and-drop módszerrel – ha felhasználóbarát – vagy a számítógépről kiválasztva. Noha alapvetően ugyanazt csinálják, a szolgáltatók típusától függ, hogy mennyire jól csinálják és milyen egyéb szolgáltatások érhetők el.

Néhányan elviszik a fájlt, és megkapják a letöltési linket, hogy megosszák vagy elküldjék az e-mail címre. Aztán vannak olyanok, amelyek fejlett képességeket kínálnak, mint például a megosztás a szociális hálózatokban, távoli URL-feltöltések, titkosított csatornák, nyilvános katalógusok és egyebek.

Felhő-tárolással azonban ugyanezt lehet elérni. A fejlett szolgáltatások csak prémium fiókok számára érhetők el, de az ingyenes fiókok semmi, amit el kell utasítani. A legjobbat megtalálja a felhőalapú tárolási összehasonlító listánkban, és ha ez nem elegendő ahhoz, hogy döntést hozzon, akkor egy cikkünk segít a legjobb felhőalapú tároló kiválasztásában az Ön számára..

A cikk hátralévő részében megvizsgáljuk, hogy összehasonlíthatók az ingyenes fájltárolási szolgáltatások és az ingyenes felhőalapú tárolók.

Fájltárolás vs felhőtárolás

Először nézzük meg a különbséget a fájlok tárolása és a felhőalapú tároló segítségével történő megosztás között.

megosztása

Ha sietve kell feltöltenie egy fájlt, akkor a legtöbb ingyenes fájltárolás lehetővé teszi számla létrehozása nélkül. Feltöltheti a fájlt, megkaphatja a linket és elküldheti. Ez minden, amire szüksége van. A felhőalapú tárolás viszont megköveteli, hogy regisztráljon, jelentkezzen be, feltöltsen egy fájlt, majd kapja meg a linket.

Bár nehézkes, a felhőalapú tárolás több lehetőséget kínál a linkek megosztására, mint a csupasz csont fájlok tárhelyszolgáltatása, amelyek csak egy linket biztosítanak Önnek. A legtöbb felhőalapú tárolási szolgáltatás lehetővé teszi, hogy megosszák a közösségi hálózatokon, például a Facebookon, a Twitteren stb., Valamint felhívhatják másokat a mappájukra felhasználónévvel vagy e-mailben. Olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a megosztáshoz, hogy többet megtudjon.

Ha a fájlokat megosztja távoli csapattársakkal való együttműködés érdekében, egyes felhőalapú tárolási szolgáltatások natív alkalmazásokat kínálnak, például a Google Docs és a Dropbox Paper, valamint az integrált jegyzetkészítő alkalmazásokat. További információt a felhő-együttműködésről az együttműködés legjobb felhőtároló cikkünkben talál.

Biztonság

A fájltárhely-szolgáltatók nem számolnak be a biztonsági intézkedéseikről, de feltételezhetjük, hogy a legtöbb nem titkosítja a feltöltött adatokat. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki rendelkezik hozzáféréssel, például egy gazember, el tudja olvasni. Vannak kivételek, amelyek teljes körű titkosítást kínálnak, ám ezek összekapcsolják a prémium terveket.

A felhőbiztonság akkor is ingyenes, ha ingyenes, legalább minimális szintű védelmet nyújt. A szolgáltatások AES 128 bites vagy 256 bites algoritmusokkal titkosítják a kiszolgálók fájljait, védik a fájlokat az átvitel során a TLS protokoll segítségével, kétfaktoros hitelesítést kínálnak fiókja védelmére, és az átvitel végponttól végig titkosításához. Ehhez olvassa el a legjobb nulla ismeretű szolgáltatási cikket.

Egyszerű használat

Ha csak az egyszerű fájlátvitelre van szüksége, nem kérdéses, hogy a fájltárhely-szolgáltatások tudnak-e gondot viselni anélkül, hogy izzadtságot okozna. Nem regisztrált felhasználóként korlátozások vonatkoznak a fájl méretére, sebességére és arra az időre, ameddig a fájlja a szerveren helyezkedik el, de ez azon a ponton kívül helyezkedik el, ha azonnal meg kell osztania.

A fejlettebb igények kielégítése érdekében a felhőalapú tárolás lehetővé teszi a fájlok elérését az operációs rendszerek fájlböngészőit utánozó webes ügyfelek segítségével, akárcsak egyes fájltárolási szolgáltatások. Ez lehetővé teszi a tárolt fájlok törlését, átnevezését vagy áthelyezését. Ráadásul az összes felhőalapú tárolási szolgáltatásnak van egy asztali kliense, amely lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását a merevlemezről közvetlenül a felhőbe.

Sebesség

A fájltárhely-szolgáltatás ingyenes felhasználójaként egyes esetekben korlátozott lehet a letöltési és feltöltési sebesség, míg a fizető ügyfelek számára korlátlan sebességet biztosítanak. A felhőalapú tárolási szolgáltatások nem fojtják a sebességet. Ehelyett a sebesség más tényezőktől függ, például amilyen közel állsz egy szerverhez, a szolgáltatás infrastruktúrájához és az internetszolgáltatójához.

Fájlok és tárolás

Ha ingyenes tervet használ egy fájltárhely-szolgáltatással, akkor korlátozhatja a fájl maximális méretét vagy tárolását, valamint azt az időtartamot, amelyben a fájlok kiszolgálóin maradhatnak.

Néhányuknak viszonylag alacsony a tárolási kapacitása, például 5 GB, míg a fájlméret korlátozása akár 50 MB lehet. Azok a szolgáltatások, amelyeknek nincsenek ilyen korlátozásai, egy meghatározott idő után törli a fájlt letöltés nélkül. Az ingyenes tervekben gyakran vannak olyan hirdetések, amelyek kompenzálják a korlátozások hiányát.

Az ingyenes felhőalapú tárolási tervek száz gigabájtnyi tárhelyet nem fognak nyújtani, ám inaktivitás miatt sem hirdetésekkel nem támadnak meg, sem fájlokat nem törölnek. Sok esetben megnövelheti a tárolási kvótát barátok meghívásával vagy a regisztráció után végrehajtott lépésekkel.

Egyes szolgáltatások a fájlméretet több gigabájtra korlátozzák, mások viszont meglehetősen magasra állítják a sávot, amint azt a nagy fájlok felhőalapú tárolására szolgáló cikkünkben láthatjuk.

Jó fájltárolási szolgáltatások

Az ingyenes tervek azok, amik vannak, de néhány szolgáltatás kiemelkedik. A következőkben röviden ismertetjük őket, kezdve a Files.fm-rel

Files.fm

free-file-hosting-files.fm

szabad-file-hosting-files.fm-myfiles

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy legfeljebb 2 GB-os fájlokat töltsön fel, miközben a tárhelyet „1 GB-tól 15 GB-ig” állítja be. Mivel ez ingyenes csomag, hirdetései támogatják. Feltöltés közben egy „titkosított adatcsatorna” védi a fájlokat. Ha készen állnak, elérhetők lesznek egy nyilvános katalógusban.

depositfiles

szabad-file-hosting-depositfiles-myfiles

A DepositFiles a fájlméret sávját 10 GB-ra emeli. Ráadásul a fájlokat minden letöltés után 90 napig megőrzi. Ez sokkal jobb, mint az a puszta 15 nap, amelyet egyes szolgáltatások kínálnak. A feltöltendő fájlok száma azonban legfeljebb 50 lehet.

4shared

A 4-os megosztással 15 GB szabad helyet kap, és akár 2 GB-os fájlokat is feltölthet. Nincs korlátozás az átruházható összegre, de a letöltési sebesség korlátozva van, és vannak hirdetések. Plusz, ha nem jelentkezik be 180 napig, akkor a fiókját és a fájlokat töröljük.

Utalunk

szabad-file-hosting-mi-transzfer

Az ingyenes csomagonként legfeljebb 2 GB-ot tölthet fel. A feltöltés után az átutalás hét napig elérhető lesz. Ezt követően törli, hogy helyet biztosítson más fájlok számára. Ha az EU-ban tartózkodik, akkor a szolgáltatás az Ön adatait az ott levő kiszolgálókon tárolja, ami praktikus, figyelembe véve az általános adatvédelmi rendeletet.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

A Filehosting.org nem korlátozza a fájl méretét, sebességét vagy tárhelyét, de az utolsó letöltés után 20 nappal törli a fájlokat. Ez igaznak tűnik, de nem találtunk korlátozásokat. Nincs hirdetése sem, de „fenntartja a jogot, hogy alkalmanként tájékoztassa a felhasználót a szolgáltatás új funkcióiról vagy partnereink ajánlatairól, az adatvédelmi feltételeknek megfelelően”.

YourFileLink

A YourFileLink nem követeli meg regisztrációt, és nem korlátozza a feltöltéseket, a letöltéseket vagy a sávszélességet. Ennek ellenére, ha fájljait nem töltötte le 15 napig, akkor azokat törli. A szolgáltatás szintén nehéz.

Jó felhőalapú tárolási szolgáltatások

A felhőalapú tárolás akkor ragyog, ha feliratkozik egy prémium csomagra, de vannak jó ingyenes csomagok is. Lehetővé teszik a szolgáltatás használatát a fájlok feltöltésére és megosztására, ahogyan a fájltárolási szolgáltatások. További részletekért olvassa el az öt legfontosabb szolgáltatót, egy nagy szolgáltatási tervvel.

Google Drive

A Google Drive nagylelkű 15 GB ingyenes tárhelyet biztosít Önnek, amely a legtöbb ember számára elegendő lesz. Az ingyenes felhasználók ugyanolyan hozzáférést kapnak a Google Dokumentumokhoz, a Google Fotókhoz és más, a szolgáltatáshoz integrált alkalmazásokhoz. Ha a fotóit „kiváló minőségű”, és az „eredeti” helyett tölti fel, akkor a fényképei számára korlátozott hely áll rendelkezésre. További információ a Google Drive áttekintésből.

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

pCloud

A pCloud ingyenes verziójának használatával 10 GB tárhelyet kapsz. Többlépéses folyamatot hajthat végre, hogy újabb 4 GB-ot kapjon. Ha barátodra utal, akkor további 1 GB-os kiegészítő helyet kap, akár 20 GB-ig is. Az ingyenes felhasználók nem férnek hozzá a megosztott hivatkozásokhoz tartozó jelszavakhoz és lejárati időpontokhoz, de a tapasztalat ezen felül nagyon jó.

pCloud webes felület fájlok

pCloud szinkronizáló mappa

pCloud File File Link megosztása

pCloud letöltési linkek

pCloud Drive Client

Előző

Következő

A pCloud felhő-összehasonlító listánk tetején van. Ha ez érdekli Önt, olvassa el a pCloud áttekintést.

Sync.com

A Sync.com a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatás, rangsorolásunk szerint, de csak 5 GB-ot biztosít ingyenesen. Számos előnye van, amint azt a Sync.com áttekintésből elolvashatja, és annyi barátra utalhatja, amennyit csak akar, és további 1 GB-ot kap ajánlásonként. A cég azt mondja nekünk, hogy eltávolítja a 20 GB-os kupakot, ha rákattint, ha kérdezi.

Sync.com Web-Control Panel-csúszka-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-fájl-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-fojtószelep-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Faktor-Authentication-csúszka-5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

A legtöbb szolgáltatás ingyenes felhasználók számára elérhető, ideértve a nulla ismerete nélküli titkosítást és a megosztott fájlok jelszóval történő védelmének lehetőségét.

MEGA

A MEGA 50 GB ingyenes tárhelyet biztosított anélkül, hogy hivatkozásokat vagy folyamatokat kellett volna elvégeznie. Most a 35 GB végül eltűnik, így 15 GB-ot hagy neked, amit még mindig semmi sem enged el. A hivatkozási programmal kapott hely is eltűnik.

fájl tárolása

Amellett, hogy ezek a bónuszok ideiglenesek, az ingyenes felhasználók lehetőségei korlátozottak. Erről bővebben a MEGA áttekintésben olvashat.

Mediafire

A MediaFire használatának megkezdésekor 10 GB ingyenes tárhelyet kap. Ez jó összeg, és 50 GB-ra növelheti. Ha barátodnak szól, 1 GB helyet fog elérni, legfeljebb 32 GB-ot. Ha nem szereti ezt csinálni, telepítheti a mobilalkalmazást, és csatlakozhat a Facebook-hoz és a Twitter-hez, hogy több helyet kapjon.

Kiválóan alkalmas a fájlok tárolására, de nem megfelelő felhőalapú tárolási szolgáltatással. Erről bővebben a MediaFire áttekintésben olvashat.

Végső gondolatok

Ha internetet használ, akkor valószínűleg meg fogja osztani a fájlokat. Jobb, ha gyorsan és sok korlátozás nélkül ezt megteszi, mint fárasztó munka. Az ingyenes tervek korlátozottak, függetlenül attól, hogy fájlok tárolására vagy felhőalapú tárolási szolgáltatásokra vonatkoznak.

Mindkettő általában korlátozza a tárhelyet, néhány kivételt képez a fájltárhely-szolgáltatások esetében, amelyek korlátozzák a fájlok kiszolgálón való tartózkodását vagy hirdetéseinek megjelenítését. A felhőalapú tárolási szolgáltatások nem távolítják el a fájlokat és nem jelenítik meg a hirdetéseket, és általában több funkcióval rendelkeznek. Bonyolultabb azonban, tehát ha csak egy fájlt szeretne gyorsan megosztani, akkor jobb, ha egy fájltároló szolgáltatással jár.

Mit gondol az ingyenes fájltárolásról és a felhőalapú tárolási szolgáltatásokról? Melyiket részesíti előnyben és melyiket használja? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.

Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map