Hogyan lehet törölni a Google előzményeit 2020-ban?

Egy ideje mindannyian tudunk a Google szhenangálásáról, de mivel a Google alkalmazásai olyan örömmel használhatók, valószínűleg ragaszkodtak hozzájuk. Ennek ellenére a legfrissebb hírek arról, hogy az e-mail tartalom harmadik személyeknek és a saját alkalmazottaiknak szivárog, az utolsó szalma lehetett. Ha óvadékot szeretne adni, de nem akarja, hogy megőrizze adatait, a következőképpen törölheti Google-előzményeit.


A „ne légy gonosz” volt a Google mottója, ám az online óriásnak nehéz volt ezt betartania, mivel a mai napig behemóttá vált. A játékos technikai csodák, mint például a Google Earth és az Street View, kezdete úgy tűnik, hogy utat adott a vállalati pereknek, a monopóliumi nyomozásoknak és az USA Nemzeti Biztonsági Ügynökséggel történő adatmegosztás nyilvánosságra hozatalának..

Természetesen minden alkalommal, amikor feliratkozik egy szolgáltatásra, csak annyit kell kényszerülnie, hogy elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket olyan oldalakon, amelyeket csak kevés fél olvasni, és amelyeket nehéz megérteni, ha nem ügyvéd.

Úgy tűnik, hogy minden alkalommal, amikor az EU vagy valamely más kormányzati szerv létrehoz egy adatvédelmi törvényt, amely megtiltja az online óriások számára, hogy engedély nélkül végezzenek dolgokat, például az általános adatvédelmi rendeletet, a vállalatok felülvizsgálják feltételeiket, tehát engedélyeznie kell nekik, hogy bármit megtegyenek. a rosszindulatú tettet betiltották.

Zavaró, de egy dolog világos. Lehetősége van arra, hogy törölje az adatok előzményeit a legtöbb Google-szolgáltatásban, tehát megnézzük őket, és elmondjuk, hogyan kell a pályákat a lehető legnagyobb mértékben törölni..

A magánélet védelme közel áll a szívünkhöz a Cloudwards.net oldalán, és erről már régen beszéltünk. Online adatvédelmi útmutatónk jó hely a kezdéshez, ha tippeket szeretne kapni az online megfigyelés elkerülésére.

Mit tud a Google rólad??

törli a Google előzményeit

A Google kényelmessé teheti adatainak megőrzését, ha névjegyeit és e-mailjeit az eszközökre összekötik. Hasznos lehet, ha a térképes alkalmazás és a telefon ugyanazokat az adatokat használja, mint a böngésző, hogy megmutassa kedvenc helyeit és hol járt.

A probléma az, hogy az adatok felhasználhatók olyan dolgokra is, amelyeket nem akarnak. Például az Egyesült Államok rendőrsége a Google helymeghatározási adatait felhasználta az emberek letartóztatására bűncselekmények közelében, amint azt a felhő áprilisi államának összefoglalójában megvitattuk..

Kiderült, hogy a Google továbbra is nyomon követi tartózkodási helyének adatait, még akkor is, ha olyan opciókat választ, amelyek várhatóan megakadályozzák ezt. Az ilyen történetek arra késztetnek bennünket, hogy a győzelem egyetlen módja nem a játék.

Sokan rámutattak, hogy milyen gyanús az, ha olyan levélszeméttel érkeznek, amely úgy tűnik, hogy megfelel azoknak a dolgoknak, amelyeket e-mailben mondtak. Mint említettem, a Google nemrégiben felfedte, hogy lehetővé tette harmadik felek számára a Gmail-fiókodban történő keresést, lehetővé téve számukra mindenféle következtetés levonását a vásárlási szokásokról és a személyes preferenciákról..

Ez az oka annak, hogy rengeteg levélszemét érkezik olcsó ünnepekre, amikor azt mondja, hogy barátainak szünetre van szüksége, vagy kontaktlencse-hirdetéseket, amikor panaszkodik másoknak a képernyő előtt töltött minden alkalommal..

Az adatok mindenféle dolgot felfedhetnek rólunk. Ha szeretné megtudni, mit a Google kitalált rólad, nézd meg ezt a linket. Azt mondja, hogy a Google mit gondol Önt érdeklődéséről. A társaság az Önnel összegyűjtött adatok alapján dönt arról, hogy milyen hirdetéseket jelenít meg Önnek.

Ha Android telefont használ, a Google meg tudja mondani, hol vagy egész nap, minden nap. Ez lehetővé teszi számukra mindenféle információ gyűjtését rólad. Megtudhatja, hol szeret vásárolni, mit csinál szórakozásból, még kikel is találkozol.

Az Android telefon, amely a fő Google-fiókját használja, hozzáféréssel rendelkezik a névjegyeihez. Ha a Google Naptárt használja, akkor a vállalat még azt is megmondhatja, ha időben megérkezett-e a találkozóira.

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy egy iPhone használatával adatait a Google kezétől tartja, de ha olyan Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat használ, amelyeket nehéz elkerülni, akkor továbbra is hozzáférhet a helyadataihoz..

Ha telefonja furcsán viselkedik, és nincs okod azt feltételezni, hogy csak elöregszik, érdemes lehet megnézni az Androidra vonatkozó legjobb víruskereső cikket, hogy kiderüljön-e, hogy nem kívánt szoftver fut-e.

Hozza létre Chrome-előzményeit, előzményeit

A Chrome nyilvántartást vezet a meglátogatott webhelyekről, amelyet megosztanak az eszközök között. Ha nem akarja, hogy ezeket az információkat tárolja, akkor eltávolíthatja azokat.

Ehhez kattintson a képernyő jobb oldalán található három pontra a menü megnyitásához, majd válassza az előzményeket > történelem. Az előzmények panelt a CTRL + H megnyomásával is megnyithatja.

A panel egyértelműen van elrendezve, így túl sok gond nélkül képesnek kell lennie megtalálni a szükségest.

A képernyő bal oldalán látnia kell a „böngészési adatok törlése” lehetőséget. Kattintson rá a beállítások panel megnyitásához. Innentől kiválaszthatja, hogy mit töröljön. A panelen vannak alap és fejlettebb verziók, amelyek között a felső opciók kiválasztásával válthat.

google-chrome-tiszta

Az alaplap lehetővé teszi, hogy kiválassza a böngészési előzményeket önmagában, vagy megszabaduljon a sütiktől és a gyorsítótárazott fájloktól. A sütik lehetővé teszik a weboldalak számára, hogy fülben tartsák az ön vagy az Ön adatait, ezért érdemes megszabadulni tőlük, ha a magánélettel kapcsolatos aggályok merülnek fel. Ezek azonban hasznosak a beállítások és preferenciák érintetlenül tartásában.

A gyorsítótárazott fájlok helyet foglalnak el, de felgyorsíthatják a betöltési időket, tehát szabadítson meg tőlük, ha hiányzik a lemezterület. A gyorsítótár felhasználható a böngészési előzmények kidolgozására is, így azt el kell távolítani, ha azt is meg szeretné tartani..

A panel fejlett verziója olyan opciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik számos egyéb elem törlését, például a jelszavakat és az űrlapadatokat. Ezek felhasználhatók a böngészési előzmények kitalálására, és egyes esetekben mások felhasználhatják őket fiókjaik elérésére a számítógépről..

Kényelmes, de kockázatos, ha hagyja, hogy a böngésző tárolja a jelszavait. Ha fiókját biztonságosabbá szeretné tenni anélkül, hogy minden alkalommal be kellene írnia a jelszavait, érdemes megnéznie a jelszókezelőt. Olvassa el a legjobb jelszókezelő cikkünket erről bővebben.

Az idõtartomány-választó segítségével kiválaszthatja, hogy milyen messze menjenek vissza az adatok. Ha mindent meg akar szabadulni, válassza az „all time” lehetőséget. Más lehetőségeket is választhat, ha csak meg akarja szabadulni a közelmúlt történetétől.

Ha minden alkalommal választja, akkor az Ön adatai törlődnek, és könnyedén pihenhet, tudva, hogy senki sem fog tudni a titkos Justin Bieber-függőségről..

Viszlát búcsút a Google-nak+

Nem kell sokáig aggódnunk a Google+ miatt, mivel a Google törli a közösségi média szolgáltatást. Érdemes lehet gondoskodni arról, hogy az adatait eltávolítsák, ha ez megtörténik. Amikor offline állapotban veszi, bárki kitalálja, mi történik a tárolt információkkal, és lehet, hogy nincs mód arra, hogy törölje.

Ne feledje, hogy a Google beállíthatta a Google+ szolgáltatást az Ön számára, még akkor sem, ha még soha nem jártál ott. Jelenleg itt az ideje, hogy átnézzük, mielőtt elveszítené esélyét.

Ha Ön egyike azon kevésnek, akik használják a szolgáltatást, keresse meg a beállítások oldalt.

google plusz beállítások

A nukleáris lehetőség, a „Google+ profil törlése” alján található. Ha ugrani akarsz, mielőtt tolják, és eltávolítják a profilodat, mielőtt a Google megtenné, az a kattintás.

Az összes Google

Ha törölni szeretné azokat az információkat, amelyeket a Google az Ön fiókjában tárol rólad, látogasson el a myactivity.Google.com webhelyre. Ott minden eszközén megtekintheti böngészési előzményeit.

google-történelem

A képernyő bal oldalán található egy link, amely azt mondja: „törölje a tevékenységet.” Ha nem, akkor a jobb felső sarokban található három pontra kattintva találhatja meg.

google-all-aktivitás

Dönthet úgy, hogy az összes alkalmazásból törli az adatokat, vagy kiválaszthatja a törölni kívánt alkalmazást. Hasonlóképpen, kiválaszthat egy konkrét dátumtartományt is, amellyel dolgozni szeretne. Válassza az „összes termék” és az „minden idők” elemet, hogy mindent megszabaduljon.

A Google Szolgáltatások alternatívái

Ha elkerülte a Google tengelykapcsolóit, akkor előfordulhat, hogy regisztrálnia kell az új szolgáltatásokat. Nagyra értékeljük a biztonságot és a magánélet védelmét a Cloudwards.net webhelyen, így véleményeink megmutatják, ha aggódunk-e azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltató mi történik az Ön adataival.

Ha többet szeretne megtudni az e-mailek biztonságos küldéséről, nézze meg az e-mailek titkosításának útmutatóját. Megvitattuk a Google-t, több alternatívával együtt, a legjobb felhőalapú e-mail szolgáltatásunkban.

Rengeteg lehetőség van a felhőtárolásra is, tehát ha el akarja kerülni a Google Drive használatát, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolási cikkünket.

VPN védelem

Vpn védelem

Egy másik módja annak, hogy nehezebben követhesse magát, egy virtuális magánhálózat. Nem egyértelmű, hogy ez segít-e teljesen elkerülni a Google követését, mivel más tényezők alapján azonosíthat téged. Nyilvánvaló, hogy ha be van jelentkezve egy Google szolgáltatásba VPN használatakor, akkor képes lesz arra, hogy tevékenységét összekapcsolja a fiókjával..

A VPN legalább elrejti a helyét. Ha még nincs bejelentkezve egy Google-fiókba, ez azt is megakadályozza, hogy a szolgáltatások összekapcsolják a pontokat és azonosítsanak téged az IP-címén keresztül. Számos más oka van a VPN használatának is, például a számítógépes bűnözés elkerülése, ahogyan a VPN biztonságról szóló cikkünk magyarázza.

Végső gondolatok

Ha a cikkben mindent megtett, remélhetőleg a Google törölte az ön által megőrzött információkat, vagy legalábbis abbahagyta az adatainak hozzáadását. Ha érdekli, hogy megtudja, mit tárolt a Google, akkor ellenőrizze ezt a linket, amely lehetővé teszi az összes adat letöltését.

A homok folyamatosan változik a követés és a magánélet szempontjából. Ha azt akarja, hogy az Ön adatai ne kerüljenek a Google karmai közé, reméljük, hogy ezek a tippek előkészítik Önt. Ne legyél önelégült, mivel új követési módszereket és biztonsági lyukakat találnak folyamatosan. Tartsa szemmel a Cloud of State cikkeket, hogy naprakész legyen.

Ha kipróbálta ezeket a tippeket, tudassa velünk, hogyan viselkedett. Ha bármilyen egyéb javaslata van a radar alatt tartózkodáshoz, akkor ossza meg velünk is. Köszönjük, hogy elolvasta, és várjuk, hogy az alábbi megjegyzésekben meghallgassák Önt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map