Hogyan lehet biztonságos e-maileket küldeni a nagy fájlokra 2020-ban és azt követően

Nagyon bosszantó, ha egy nagy fájlt azonnal át kell vinni, és a hüvelykujj-meghajtó használata nem lehetséges. A leggyakoribb e-mail szolgáltatók nem engedik meg, hogy mellékleteként küldjön nagy fájlokat, ezért valószínűleg vadásznia kell egy fájlmegosztó szolgáltatás megtalálásához..


Még ha talál is is, előfordulhat, hogy a biztonság problémát jelent: nem ezeknek a szolgáltatásoknak, különösen az ingyenes szolgáltatásoknak, lesz a titkosítása, amelyre szükség van ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy harmadik felek nem férhetnek hozzá a dokumentumhoz vagy a képhez.

Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet biztonságosan elküldeni a nagy fájlokat. Vegye figyelembe, hogy a „nagy” kifejezés alatt olyan fájlokat értünk, amelyek meghaladják a 250 MB-t, ami többször meghaladja a sok népszerű e-mail szolgáltató által előírt korlátokat. Ezen útmutató segítségével teljes lemezképeket küldhet anélkül, hogy maga a lemezt ténylegesen elküldené.

A legjobb az, hogy minden olyan szolgáltató esetében, amelyről beszélni fogunk, a címzetteknek nem kell regisztrálniuk egy fiókot. Mégis be tudják szerezni az Ön fájljait regisztráció nélkül.

A figyelembe veendő biztonsági szempontok

Mivel nem a postaláda-helyet használjuk a nagy fájlok tárolására, felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságosak a felhőalapú tároló webhelyek szerverei. Néhány szolgáltató hírhedt, hogy kevés gondot fordít a biztonságra. Nemcsak a bejelentkezési adatait, hanem a tárolt tényleges adatait is ellophatják.

E-mail esetén az adathalász-csalások, valamint a szájdugolás egyéb formái gyakoriak. Attól függően, hogy milyen magas szintű hozzáértést élvez a vevője, előfordulhat, hogy nem tudja megkülönböztetni a különbséget, és ez sok problémát okozhat, amikor olyan e-mailt nyitnak meg, amelyről azt gondolták, hogy tőled.

Annak érdekében, hogy mindenki biztonságban maradjon, érdemes szem előtt tartani a következőket:

 • Hogy az elküldött e-mailek könnyen azonosíthatók-e hitelesnek
 • Ha vannak olyan mechanizmusok, amelyek korlátozják a hozzáférést csak a címzetthez
 • Bármely, a fájl integritását garantáló rendszer
 • Ha a rendszer naplót tart, így ellenőrizheti a jogosulatlan szimatolást

De engedjünk át néhány szolgáltatót, amely lehetővé teszi a nagy fájlok biztonságos e-mailt.

DropSend

A DropSend egy teljesen böngésző alapú alkalmazás, amely nem igényel letöltést. Nagyon felhasználóbarát és gyors, valamint mobilalkalmazásokkal rendelkezik Android és iOS rendszerekhez. Ha inkább az asztalon dolgozik, a DropSend ügyfeleket kínál Mac és PC számára, valamint plug-inet a Microsoft Outlook számára..

A DropSend 256 bites AES titkosítást használ, és támogatja a legfeljebb 4 GB-os fájlokat az ingyenes személyes tervvel (8 GB-os fizető ügyfelek számára), így kevésbé hasznos, ha el szeretne küldeni valamit, ami egyenértékű a Blu-ray DVD-vel, vagy akár egy kettős- réteg DVD egy fájlban. Ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre.

FileMail

A FileMail hasonlóan működik, mint a DropSend, azzal a különbséggel, hogy még nagyobb fájlokat is lehetővé tesz. Fizetett tervei azonban drágábbak, mint a DropSendé. A saját webhelyén is felhasználhatja, így a látogatók nagyméretű fájlokat küldhetnek el testreszabható űrlap kitöltésével. A fejlesztők számára elérhető egy API is.

A FileMail 128 bites nyugalmi titkosítást használ, azonban a dokumentum, amely ezt állítja, 2013 óta nem került frissítésre. A szabad tervek maximális fájlméretét 30 GB-ra korlátozzák, míg a fizetett csomagok állítják, hogy támogatja a „korlátlan” fájlméretet..

Egy meghajtó

A OneDrive népszerűbb online adathordozóként, mint a fájlok kifejezetten e-mailben történő küldése. A OneDrive esetén a maximálisan megengedett fájlméret a használt eszköztől függ, például a Windows saját fájlkezelőjétől, asztali alkalmazásától, mobilalkalmazásától stb. A legtöbb esetben az egyetlen fájl felső korlátja 10 GB-ra van állítva..

A OneDrive számos hozzáférés-vezérlő funkciót kínál a fájlok megosztására. A Microsoft azt is állítja, hogy minden fájl másolatát különféle meghajtókra és szerverekre menti. Ez lehetővé teszi a hozzáférést hozzájuk még hardverhiba esetén is.

SendThisFile

A SendThisFile korlátozza a végrehajtott átutalások összegét, nem pedig az egyes fájlok méretét. Használ AES-256 titkosítást nyugalomban és 128 bites TLS titkosítást a végpontok közötti átvitelhez. Ugyanakkor még a legfejlettebb vállalati terv (amely havonta 99,95 dollárba kerül) lehetővé teszi, hogy csak körülbelül 500 GB-os adatot továbbítson.

Ingyenes próbaverzió áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi 50 GB-os adatátvitelt. A Facebook, LinkedIn vagy Google+ fiókjával is feliratkozhat.

Dropbox

A OneDrive-hez hasonlóan a Dropbox-ot is inkább online tárolóeszköznek tekintik, amely bármilyen típusú (és méretű) fájlt képes használni. Amikor regisztrál egy Dropbox-fiókra, egy bizonyos mennyiségű tárhelyet kap Önnek. Ez a korlátozás szűk keresztmetszet lehet a feltölteni kívánt fájl méretéhez képest.

Az asztali vagy mobilalkalmazással feltöltött fájlok méretére nem vonatkoznak korlátozások. A böngészővel feltöltött fájlok méretének legalább 20 GB-nak kell lennie.

Sokat mondtak a Dropbox biztonsági gyakorlatáról és problémáiról. A felhasználói hitelesítő adatokat a múltban loptak, és még a rutin karbantartás is gyakran sok frusztrációt okozott. A titkosítás szempontjából hasonló a SendThisFile-hez.

Megosztott mappa létrehozása a Dropbox-ban

Például egy ilyen rosszul végrehajtott intézkedés az, hogy csak a fájlok tartalma van titkosítva, nem pedig a metaadatok. Tehát ha valaki hozzáfér a Dropbox adathordozójához, lehet, hogy nem lehet közvetlenül megvizsgálni a fájljaid tartalmát, de bizonyosan kitalálható a fájlnév, a méret, a feltöltési dátum stb. Alapján..

A Dropbox azt állítja, hogy tárolószervereik az Egyesült Államok egész adatközpontjában találhatók. Megfelel az EU-nak. adatvédelmi program és az Egyesült Államok-Svájc biztonságos kikötő keretrendszere is.

Ha Mac-et használ, engedélyeznie kell a Dropbox számára a kulcstartó elérését. E hozzáférés nélkül nem indul el. A szolgáltatás azt állítja, hogy a hozzáférésre van szükség a fiókja ellenőrzéséhez és a Dropbox alkalmazás beállításainak további biztonságához.

MEGA

A MEGA honlapja nehézkes. Azonban azonnal megkezdheti a fájlok feltöltését, húzva és dobva őket közvetlenül a honlapra. Természetesen dönthet úgy is, hogy a fájlfeltöltőt is használja, ha akarja. A Dropboxhoz hasonlóan, a MEGA sem állítja, hogy semmilyen egyedi korlátozást nem szab a fájl méretére.

A MEGA nagymértékben támaszkodik a végpontok közötti titkosításra, még akkor is, ha fájlokat tölt fel böngészővel vagy mobilkészülékkel. A titkosításhoz és a dekódoláshoz használt privát kulcsok soha nem hagyják el a felhasználó eszközét. A MEGA azt állítja, hogy nem tartja őket kiszolgálóin.

Arra is ösztönzi a felhasználókat, hogy alkalmazzák a saját biztonsági mentési gyakorlataikat, és ne csak azokra támaszkodjanak. Támogatási oldalukon felsorolták a lehetséges kockázatokat és támadásokat, hogy Ön, mint felhasználó, tisztában legyen azzal, hogy mi történhet a lehető legrosszabb esetben.

Következtetés

A tisztán biztonsági szempontból tekintve a MEGA nagyon jó kipróbált lehetőség. Ugyanakkor nem nyújt annyi harmadik féltől származó integrációt, mint a Dropbox. Az OneDrive üzleti tervei, különösen az Office 365-rel kombinálva, különféle alkalmazásokat kínálnak, de ez egyesek számára túlterhelhető lehet..

A kevésbé ismert lehetőségek, mint például a DropSend, a FileMail és a SendThisFile esetén biztonságosabbnak érezheti magát, ha nem találkozott olyan hírekkel, amelyek cyberatámadásokban szenvednek róluk. Előbb vagy utóbb azonban végül ilyen támadást szenvednek, és csak akkor megtudhatja, hogy védekezésük megfelel-e a feladatnak.

Tehát a választás egyetlen kérdéssel kezdődik: biztonságosabbnak érzi magát egy viszonylag ismeretlen szolgáltatónál, amelynek biztonságát még nem tesztelték, vagy olyan már népszerű szolgáltatónál keresi a szolgáltatót, akit a hackerek esetleg legalább egyszer megcéloztak?

Amint ez egyértelmű, a következőkben figyelembe kell vennie az adott szolgáltató szolgáltatásait, árait és fájlméretének korlátozásait. Ez segíteni fog abban, hogy bekerüljön a hat szolgáltató egyikébe, akiket itt említettünk.

Reméljük, hogy élvezte az útmutató elolvasását. Az alábbi megjegyzésekben tudassa velünk, mi a véleménye e szolgáltatások használatáról.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map