Hogyan lehet automatikusan biztonsági másolatot készíteni a videóról gyorsan és hatékonyan

Függetlenül attól, hogy Sony HD videokamerával fényképez, vagy okostelefonját használja, a videofelvételek védelmének hatékony módját minden videofelvevő, amatőr vagy profi feladat listáján fel kell tüntetni. Ugyanolyan fontos azok számára, akiknek digitális filmkönyvtára van, akár torrent segítségével vásárolták, akár megvásárolták.


Míg a felhő tárolása az egyik megközelítés a gyűjtemény biztonságának megőrzéséhez, a video mentés automatizálására képes dedikált biztonsági mentési szoftver használata messze jobb választás.

Beszélünk arról, hogy miért van ez egy pillanat alatt. Megvizsgáljuk a helyi és az online biztonsági mentés kritikusabb döntését is, mielőtt bemutatnánk a két választható szoftver opciót és a videók automatikus biztonsági mentésének lépéseit, ha a merevlemez úgy dönt, hogy saját hitelképességet szed be..

A redőnyökkel kapcsolatban egy hasonló cikk található a fényképek automatikus biztonsági mentésének készítéséről. Van egy cikkünk a videó felhőalapú tárolásának legjobb módjáról is, bár, amint már említettük, ez valószínűleg nem a legjobb módszer annak biztosítására, hogy soha ne hagyja, hogy adatvesztési szoftverrel visszaszerezze veszteségeit.

A videó online biztonsági mentésének előnyei

A legjobb online biztonsági mentési útmutatónkban számos alkalmas megoldást talál, amelyek felhasználhatók a videók védelmére. Az online biztonsági mentési megoldás előnyei a felhőalapú tároláshoz képest az, hogy a felhőalapú tárolás sokkal több munkát igényel annak érdekében, hogy a merevlemez hűen replikálódjon..

Az online biztonsági mentés és a felhőalapú tárolás közötti különbségekről további, az adott témához kapcsolódó cikkben olvashat. A gyors verzió azonban az, hogy az online biztonsági mentési megoldások automatikusan menthetők bizonyos mappákra vagy akár a teljes fájlrendszerre is, míg a felhőalapú tárolás függ egy szinkronizálási mappától, amelyet a fájlok manuálisan kell áthelyezniük..

Az online biztonsági mentéssel gyakran beállíthatja a szoftvert, hogy bizonyos fájltípusokat is automatikusan felvegyen vagy kizárjon, így a biztonsági mentési tervet kizárólag a videógyűjtemény körül építheti fel, ha erre kíváncsi.

A legmegfelelőbb online biztonsági mentési megoldások támogatják a folyamatos biztonsági mentést is, azaz a videókat a felhőbe küldik, amikor hozzáadják a merevlemezre, és amikor szerkesztik őket, vagy más módon megváltoznak.

Azok számára, akik gyakran szerkesztik a videofelvételeket, az online biztonsági mentési eszközök inkább blokk-szintű biztonsági mentést támogatnak, mint felhő-tárolást. Ez fontos, mivel ennek a szolgáltatásnak a hiányában minden szerkesztéskor az egész videót újból biztonsági másolat készíti. Blokk szintű biztonsági mentéssel csak a videó megváltozott részei cserélhetők ki.

A Video Online Backup hátránya: Sebesség

Ez elvezet minket az online biztonsági mentés fő problémájához, különösen a nagy fájlok (például videók) esetén: az ilyen megoldások valóban, nagyon lassúak lehetnek. Noha a blokk szintű biztonsági mentés segítséget nyújt a szerkesztett filmekhez, még mindig meg kell tennie ezt a kezdeti biztonsági másolatot. Ha több terabájtot próbál feltölteni, ez napokra vagy akár hetekre is utalhat.

Az online biztonsági mentés sebessége – amint arról a cikkben olvashat arról, hogy mennyi ideig kell tartani a biztonsági mentést, az az egyik legnagyobb panasz, amelyet a felhasználók általában felhőalapú biztonsági szoftverekkel kapnak. Sajnos, ha a felhő a cél, az egyetlen dolog, amit valóban megtehetsz, az, hogy több pénzt költ egy jobb infrastruktúrát tartalmazó biztonsági mentési megoldásra (ez általában több adatközpontot jelent).

Emiatt sok video-puffer inkább a gyűjteményét helyi szinten tartja, különálló külső merevlemez-meghajtók vagy hálózati csatlakoztatású tárolóeszközök (NAS) felhasználásával. Mindkét megoldás meglehetősen olcsó befektetés manapság, és a helyi mentés sokkal gyorsabb, mint a felhőhöz való mentés.

A helyi forgalom hátránya, hogy a számítógéphez vagy a mobilkészülékhez hasonlóan a helyi biztonsági mentési megoldások is víz, hő vagy egyéb módon károsodhatnak, és nem úgy vannak kialakítva, hogy örökké tartóssá váljanak. Az online biztonsági mentéshez használt szerverek klímavezérelt adatközpontokban vannak elhelyezve az ilyen kockázatok csökkentése érdekében.

Ráadásul az ilyen megoldásokat szinte mindig feladatátvételi célokra építik fel, és a fájlok három vagy több másolatát a különféle szerverekre redundancia biztosítja. Nézze meg a RAID-ről szóló cikkünket, hogy jobban megértsük, hogyan történik ez, vagy az adatközpontok biztonságáról szóló cikkünket.

Online mentés és helyi mentés együtt

Tekintettel az online és a helyi biztonsági mentés különös előnyeire vagy hátrányaira, általában a legjobb módszer mindkettő használata. Ez azt jelenti, hogy hibrid biztonsági mentési terv létrehozásával követni fogja az úgynevezett 3-2-1 biztonsági mentési szabályt.

Mivel mindkettő beépítése több munkát jelenthet, ha rossz megoldásokat választ, javasoljuk olyan megoldás megtalálását, amely legalább részben támogatja a hibrid biztonsági mentést.

Az értékkeresők számára az egyik legjobb az IDrive, amelyet az IDrive áttekintésünkben részletezünk. Az IDrive 2TB-os biztonsági másolatot nyújt az első évben évente több mint 50 dollárért, vagy 4TB-os biztonsági másolatot kínál körülbelül 75 dollárért. Ennek elégnek kell lennie ahhoz, hogy lefedje a legtöbb videókönyvtárat.

Az IDrive problémája az, amit korábban említettünk: sebesség. Az IDrive csak egy adatközponttal rendelkezik, ami kiszolgálók torlódásához vezethet, és frusztrálóan várja az adatok biztonsági mentését. Az IDrive azonban olyan oldalakat is kínál, amelyeket nem találhat meg másutt: ingyenes futárszolgálat a biztonsági mentéshez és a helyreállításhoz.

Az IDrive Express használata, amint a szolgáltatást hívják, a biztonsági mentés azt jelenti, hogy az IDrive külsõ meghajtót küld a levélben. Az Ön feladata, hogy betöltse a meghajtót a videókkal és más fájlokkal, USB kapcsolat segítségével a folyamat felgyorsítása érdekében. Küldje el vissza, és az IDrive technikusok betölti az adatokat a kiszolgálóra az Ön számára, így kevés időt takarít meg a folyamat során.

A hibrid biztonsági mentés mellett az IDrive azon kevés online biztonsági mentési szolgáltatás egyike, amely támogatja az okostelefonok biztonsági mentését, azaz a telefon felvételeit külön költség nélkül feltöltheti..

IaaS és Video Backup

Azok számára, akik nem törődnek azzal, hogy többet költenek, a CloudBerry Backup valószínűleg a legkifinomultabb biztonsági mentési megoldás, amelyet még teszteltünk itt a Cloudwards.net webhelyen. Ahelyett, hogy felhőkiszolgáló-helyet biztosítana, a CloudBerry segítségével dönthet úgy, hogy biztonsági másolatot készít fájljairól a több mint ötven különféle felhőbeállítás közül (a CloudBerry biztonsági másolatának áttekintéséből megtudhatja, melyik).

Ezen lehetőségek között szerepel a felhőinfrastruktúra mint szolgáltatás (felhő IaaS), például az Amazon S3, a Google Cloud, a Backblaze B2 és az író személyes kedvence, a Rackspace Cloud Files..

A Rackspace nem feltétlenül olcsó, de ha gigabájtonként 0,10 USD-t teherbájtnyi adatot készíthet, körülbelül 10 dollárra havonta biztonsági másolatot készíthet, és nincs kimeneti (használati) díj, amely miatt aggódni kell. Az Amazon S3 kétszer annyit fizet.

A Backblaze B2 eközben felére kerül, mint a Rackspace, de nincs szinte annyira robusztus infrastruktúrája, vagyis az IDrive és más olcsó online biztonsági mentési lehetőségek ugyanazon sebességgel kapcsolatos problémáival kell szembenéznie..

Ha a preambulum nem látható, itt az ideje a fő funkcióhoz. A közeljövőben röviden áttekintjük a videó automatikus biztonsági mentéséhez szükséges lépéseket az IDrive vagy a CloudBerry Backup használatával..

Automatikus videó mentés az IDrive segítségével

Akár kihasználja az IDrive Express előnyeit, akár nem, az IDrive asztali kliens használatával biztonsági mentési tervet kell létrehoznia a számítógépéhez..

Az ügyfél „biztonsági mentése” lapján a képernyő tetején két választógomb található. Az első lehetővé teszi a fájlok biztonsági mentését a felhőbe, míg a második lehetővé teszi a fájlok biztonsági mentését a helyi eszközre.

Sajnos két külön biztonsági mentési tervet kell létrehoznia a felhő és a helyi biztonsági mentéshez: az IDrive nem teszi lehetővé mindkettő egyidejű kezelését..

Ezenkívül az IDrive a fájltípus helyett a fájl helye alapján készít biztonsági másolatot. Ez azt jelenti, hogy meg kell jelölnie azokat a mappákat, ahol a videókat tárolja, legyen az „videók” mappát, a Kodi letöltések mappáját vagy más helyet.

Ha inkább egyszerűen biztonsági másolatot készít a teljes meghajtóra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ne hagyjon ki fájlokat, akkor ez egy lehetőség is, feltéve, hogy nem haladja meg a biztonsági mentési hely korlátját.

Az IDrive lehetővé teszi, hogy bizonyos mappákat vagy fájlokat név alapján kizárjon ennek a aspektusnak a kezeléséhez, bár ez egy olyan szolgáltatás, amelyet kissé jobban lehet korszerűsíteni, ha hagyjuk kiválasztani a kizárt (vagy ehhez a témához tartozó) fájltípusokat..

Azok számára, akik egyszerűbb mentési megközelítést keresnek, a Backblaze automatikusan biztonsági másolatot készít a fájlokról a fájltípus alapján, amint azt a Backblaze áttekintésünk részletezi. A futárszolgálati szolgáltatás előnyei nélkül azonban azok, akiknek sok nagy videofájlja van feltölteni, várnak.

Ezenkívül a Backblaze kliens nem támogatja a hibrid biztonsági mentést. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy ajánljuk az IDrive videofájlmentést azoknak, akik olcsó megoldást keresnek.

Azok számára, akiknek nagyobb a pénzügyi mozgástere, a CloudBerry Backup-ot azonban nehéz legyőzni.

Automatikus videó mentés CloudBerry biztonsági mentéssel

Mint már említettük, a CloudBerry Backup online biztonsági mentéshez történő felhasználásához felhőalapú megoldással kell települnie, mivel a vállalat nem tart fenn ilyen célra saját adatközpontokat. Ha úgy dönt, hogy egy felhő IaaS szolgáltatást, például a Rackspace szolgáltatást, akkor ki kell töltenie annak a szolgáltatásnak az API-kulcsát, hogy a CloudBerry csatlakozhasson hozzá..

Az ehhez szükséges lépéseket részletesebben ismertetjük a Rackspace útmutatóban, amelyben megbeszéljük a CloudBerry Backup összekapcsolását is, így itt nem fogunk részletesebben részletezni..

A folyamat hasonló a legtöbb felhő IaaS beállításához. Útmutatásaink vannak az Amazon S3 és a Microsoft Azure számára is, ha még két példát szeretne.

Az IDrive-hez hasonlóan a CloudBerry használatával készített biztonsági mentési tervek általában a fájl helyén alapulnak, bár a fájltípusokat is használó terveket elkészítheti. Készítsen biztonsági másolatot a fájlokról a kliens tetején található „fájlok” gombra kattintva.

A varázsló elindítja a folyamat végigvezetését, kezdve azzal, hogy megadja a helyi, a felhő vagy a hibrid biztonsági mentést.

Az egyik ok, amiért hajlamosak erősen elárulni a CloudBerry-t itt, a Cloudwards.net-en, az a tény, hogy a hibrid biztonsági másolat készítése milyen egyszerű. Az IDrive-vel ellentétben nem kell két külön biztonsági mentési tervet készítenie.

Ehelyett a CloudBerry feldolgozza a helyi és a felhő biztonsági mentését is egy terv részeként, először biztonsági másolatot készít a fájlokról, majd elküldi azokat a felhőbe. Ez a megközelítés megkímélheti Önt attól, hogy extra munkát kell tennie, és ugyanazt a számítógépet takarítja meg, ha nem próbál meg két különböző biztonsági mentési feladatot egyszerre feldolgozni.

Ezután ki kell választania a felhőalapú szolgáltatást. Ha még nem adta hozzá, akkor ezt meg kell tennie (erre van szükség az API-kulcshoz).

Ezután a rendszer felkéri a mentési mód kiválasztására. Javasoljuk, hogy ragaszkodjon az „haladó” -hoz, mivel olyan hasznos funkciókat tartalmaz, mint a blokk szintű biztonsági mentés, a fájlverzió és a privát titkosítás.

A varázsló folyamatának következő lépései között szerepel a speciális mód opcióinak beállítása, amely után kiválaszthatja a biztonsági mentési tervhez hozzáadni kívánt helyeket..

Az IDrive-hez hasonlóan ki kell választania az összes mappát, ahol videofájlokat tárol, különben nem fognak biztonsági másolatot készíteni. Alternatív megoldásként kiválaszthatja a teljes meghajtót. Ez a második megközelítés jobban működik a CloudBerry-nél, mint az IDrive, mert a CloudBerry valójában lehetővé teszi a fájlok típusa alapján történő beillesztését vagy kizárását..

Még mindig hozzá kell tennie az összes fájlkiterjesztést, amelyet be szeretne vonni vagy kizárni. Minden fájl kiterjesztést helyettesítő karakter előz meg, amelyet pontosvesszővel kell elválasztani (például: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Szeretnénk látni, ha a CloudBerry tovább fokozza a folyamatot azzal a lehetőséggel, hogy biztonsági másolatot készítsen az összes fájlkiterjesztésről kategóriák, például dokumentumok, képek vagy videók alapján. Ennek ellenére nem fog sok olyan biztonsági mentési szolgáltatást találni, amely több funkcióval rendelkezik, mint a CloudBerry biztonsági másolat, így nem tudunk túl hangosan panaszkodni.

Miután a mentési lehetőségeket négyzetre osztotta az összes videofájl feltüntetésére, a varázsló lehetővé teszi a privát titkosítás engedélyezését. Ez kulcsfontosságú funkció azok számára, akik szeretnék biztosítani, hogy videógyűjteményük ne váljon az NSA központjában lévő szombati matematika részévé..

A privát titkosítás azt is segíti, hogy az összes elszivárogtatott videót a felhőszolgáltatás nem törli automatikusan, ahogy egyesek is ezt teszik.

A következő két lépés tartalmazza a megőrzési házirend és a biztonsági mentési ütemterv beállítását. A megőrzési irányelvek diktálják, hogy hány fájlverziót kell megőrizni, ami különösen akkor hasznos, ha a fájlokat gyakran szerkesztik. A biztonsági mentési ütemtervhez beállíthatja, hogy csak meghatározott időpontokban futtasson, de általában azt javasoljuk, hogy válassza a folyamatos biztonsági mentést a legjobb védelmi szint érdekében..

Az utolsó lépés a biztonsági mentési terv áttekintése és elindítása. Feltéve, hogy mindenképpen biztonsági másolatot készített minden olyan helyről, ahol videókat tárol, azok automatikusan biztonsági másolatot készítenek az új videók hozzáadásakor vagy a meglévők szerkesztésekor.

Végső gondolatok

A videóinak – vagy az ehhez kapcsolódó fontos fájlok – megfelelő biztonsági mentési terve jelentős bánatot takaríthat meg. Függetlenül attól, hogy filmes könyvtárat készített, vagy saját felvételeit rögzítette, az IDrive és a CloudBerry Backup két jó választás egy ilyen terv megvalósításához.

Szeretjük az IDrive-t az olcsó és az IDrive Express szolgáltatásért, miközben a CloudBerry Backup az elérhető legerősebb biztonsági mentési szolgáltatások között, támogatva a hibrid biztonsági mentést, a blokk szintű biztonsági mentést, a privát titkosítást és még sok más hasznos funkciót a videók biztonságának megőrzése érdekében..

Ennek ellenére a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkban szereplő összes lehetőség felhasználható a videók automatikus biztonsági mentésére. Az alábbiakban tudassa velünk, melyik szolgáltatást részesíti előnyben, és köszönjük, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map