Hogyan kell használni a Cyberduck-t, mint egy Quack Veterán

Azok számára, akik a felhő-infrastruktúrát a hagyományos felhőalapú tárolási szolgáltatások helyett a fájlok távoli tárolására szeretnék használni, az egyik első dolog, amit kitalálunk, hogyan tölthetők le és tölthetők le fájlok, amikor szükséges. Még a legjobb felhőalapú IaaS szolgáltatások sem teszik ezt egyszerűvé, vagyis harmadik féltől származó kliensre van szükségük. Az egyik népszerű, amiről talán hallottál, a Cyberduck.

Az IaaS használatának megkezdése és az egyszerű klienshez, például a Cyberduckhoz történő csatlakoztatása ijesztőnek tűnhet a nem kezelt személyek számára. A csapágyak megszerzése érdekében összeállítottuk ezt az útmutatót, amely részletesen ismerteti a Cyberduck használatát.

A Cyberduck mellett egyéb eszközök, amelyeket érdemes megnézni az IaaS kapcsolaton, a CloudBerry biztonsági mentés és a Tárolás egyszerű. Egyik sem olyan egyszerű, mint a Cyberduck, de mindkettő még sok más funkcióval rendelkezik. A CloudBerry online biztonsági mentési funkciókat biztosít a merevlemez védelme érdekében, míg a KKV-k fájlmegosztási és szinkronizálási lehetőségekkel vannak felszerelve.

Egy másik IaaS-barát ügyfél, akit kedvelünk, a Mountain Duck, amelyet ugyanaz a fejlesztői csapat készített a Cyberduck mögött. Mielőtt megmutatnánk, hogyan kell használni a Cyberduck-et, beszéljünk mindkét eszközről, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a helyes választást választottuk.

Cyberduck vs Mountain Duck

Mind a Cyberduck, mind a Mountain Duck kapcsolódik a helyszíni kiszolgálókhoz FTP / SFTP használatával, és olyan felhőalapú IaaS szolgáltatókhoz, mint az Amazon S3, a Google Cloud és a Microsoft Azure, API-k használatával (ha nehezen tud választani a három szolgáltató közül, olvassa el ezt).

Csatlakozás után a Cyberduck és a Mountain Duck felhasználható fájlok feltöltésére és letöltésére, akár a helyi szerverről, akár a felhőből. A különbség a végrehajtásban rejlik. A Cyberduck egy felhőalapú böngésző, míg a Mountain Duck csatlakoztatott meghajtókat hoz létre.

Böngészőként a Cyberduck lehetővé teszi a helyi mappák és fájlok kiválasztását, és elküldését a felhőbe. Ezenkívül böngészhet a távoli mappákban és fájlokban, és letöltheti azokat a helyi rendeltetési helyre.

A csatlakoztatott meghajtó létrehozásával a Mountain Duck kényelmesebb és gyorsabb módszert kínál a fájlok felhőbe helyezésére vagy letöltésére. A csatlakoztatott meghajtó – vagy a hálózati meghajtó – ugyanúgy viselkedik, mint a számítógép helyi könyvtára, azaz fájlfákat hozhat létre, húz és vidd fájlokat stb..

Van egy útmutatónk a Mountain Duck hálózati meghajtók beállításához. Figyelem! A Cyberduck-szel ellentétben azonban a szoftver nem ingyenes. Egy licencért 39 dollárba kerül.

A Cyberduck használata (az Amazon S3-tal)

A Cyberduck rendkívül egyszerűen használható, ha megkapja a csapágyakat, és számos hasznos funkcióval rendelkezik, beleértve az ügyféloldali titkosítást. Az eszköz használatának szemléltetése céljából kapcsolatot létesítünk az Amazon S3-tal.

Töltse le és telepítse az ügyfelet. Ingyenes és nyílt forráskódú, a GNU Általános Nyilvános Licenc alapján létrehozott, így nem kell fizetnie érte, csak akkor adományozni kell annak jövőbeli fejlesztéséhez..

Indítsa el az ügyfelet A bal felső sarokban található egy gomb, amely a következőt mondja: „nyisson meg egy kapcsolatot”.

Cyberduck-Client

Kattintson rá, és megjelenik egy „megnyitott kapcsolat” ablak.

Cyberduck-Open-csatlakozás

A tetején lévő legördülő menü segítségével kiválaszthatja a létrejövő kapcsolat típusát. A helyi kiszolgálókhoz használhat FTP, FTP-SSL és SFTP fájlokat. Van egy WebDAV opció a felhőalapú szolgáltatásokhoz, amelyek támogatják a protokollt (például a pCloud)..

Cyberduck-Válassza-csatlakozás

Cyberduck és API kulcsok

Számos szolgáltatást is felsorolunk, köztük a Rackspace Cloud Files, a Backblaze B2, a Google Drive, Dropbox és a Microsoft OneDrive. Erre a demonstrációra az Amazon S3-at választottuk a legördülő menüből. Ezzel két mező jelenik meg: „hozzáférési kulcs azonosítója” és „jelszó”.

A legtöbb IaaS szolgáltatás hasonló információt igényel, amely lehetővé teszi a Cyberduck számára az úgynevezett alkalmazás-programozási interfész kapcsolat létrehozását. Ki kell töltenie az API-hitelesítő adatait az IaaS szolgáltatótól.

A szolgáltatónál be kell állítania az úgynevezett „vödröt” vagy „tartályt”. Itt nem foglalkozunk a folyamat ezen részének minden részletével, mivel az szolgáltatónként eltérő. Ha általános elképzelést szeretne kapni a megteendő lépésekről, akkor az IaaS-véleményeink a következőket fogják tartalmazni:

  • Amazon S3 áttekintés
  • A Google Cloud áttekintése
  • Microsoft Azure-áttekintés

Az Amazon S3 API hitelesítő adatainak beolvasásához jelentkezzen be az Amazon Web Services szolgáltatásba, és keresse meg az AWS konzolt. Kattintson a nevére a képernyő tetején, majd kattintson a „Biztonsági hitelesítő adataim” elemre.

AmazonS3-Security-bizonyítványok-Link

A következő oldalon letöltheti az API-kulcsinformációit, vagy létrehozhat egy újat.

AmazonS3-Access-kulcsok

Ne felejtse el rögzíteni a „titkos hozzáférési kulcsot”, mert az Amazon nem fogja újra megmutatni neked. Lehetőség van egy kulcsfájl letöltésére, amelyet biztonságba kell helyezni, talán egy nulla ismeretlen felhőalapú tárolási szolgáltatással..

AmazonS3-Create-Access-Key

Cyberduck: Fájlok böngészése, feltöltése és letöltése

Vissza a Cyberduck-hez, írja be a hozzáférési kulcsot az „access key ID” mezőbe. A titkos kulcs a „jelszó” mezőhöz tartozik. A jelszót elmentheti a Cyberduck alkalmazásban, amelyet meg kell tennie, ha gyakran használja az ügyfelet. Hagyjon minden mást, ahogy van, és nyomja meg a „Csatlakozás” gombot.

Cyberduck-ConnectS3

A kapcsolat hitelesítésre kerül, és mindaddig, amíg a két mező helyes lett, néhány másodperc múlva csatlakoznia kell az Amazon S3-hoz, és meg kell jelenítenie a tárolóit.

Cyberduck-AmazonS3-konténerek

Kattintson egy tárolóra annak tartalmának megjelenítéséhez.

Cyberduck-AmazonS3-Show-Files

Kattintson a jobb gombbal bármelyik objektumra a beállítások listájához. Letölthet fájlokat és mappákat, törölheti azokat és szinkronizálhatja azokat. Még fájlokat is szerkeszthet. Például megnyithat egy .docx fájlt a Microsoft Word alkalmazásban.

Cyberduck-Edit-fájl

A helyi fájlok feltölthetők tárolókba a „feltöltés” ​​kiválasztásával. A fájlböngésző segítségével keresse meg azokat a mappákat vagy fájlokat, amelyeket a felhőbe szeretne küldeni.

Cyberduck-Böngészés-For-Files

Cyberduck boltozat és kriptográfia

Ha össze kell rendeznie a tárolókat, fájlok feltöltése előtt létrehozhat mappákat. Lehetőség van „titkosított tároló” létrehozására a biztonságosabb tárolás érdekében. A boltozat szolgáltatás Cryptomator-ot használ, az ügyféloldali titkosítási szolgáltatást, mint például a Boxcryptor (olvassa el a Boxcryptor áttekintésünket).

Cyberduck-Create-Vault

Egy tároló létrehozásával a szoftver beolvassa a fájlokat, mielőtt eljuttatja őket a felhőbe a fejlett titkosítási standard protokoll használatával. Beállíthat egy olyan jelszót, amelyet csak Ön tud, és amelyet a fájlok titkosítására és visszafejtésére szolgáló kulcsok előállításához fog használni..

Ne felejtsd el a jelszavadat. Ha igen, el fogja veszíteni a fájljainak hozzáférését, mivel sem a Cyberduck, sem az Amazon nem fog tudni segíteni, függetlenül attól, hogy mennyire sikoltozol rájuk. Javasoljuk, hogy a jelszót tárolja egy felhőalapú jelszókezelőben, például a Dashlane-ban, minden esetre (olvassa el a Dashlane-áttekintést).

Cyberduck könyvjelzők

Ha elkészült a böngésző használatával, a jobb felső sarokban „leválaszthatja” a kapcsolatot. Mielőtt megtenné, érdemes megjelölni a kapcsolatot könyvjelzővel a gyorsabb hozzáférés érdekében a jövőben. Ehhez csak kattintson az ügyfél teteje melletti „könyvjelző” linkre.

Ezzel elmenti a kapcsolódási információkat a Cyberduck könyvjelző-nézőjébe, ideértve a hitelesítő adatait is, így később nem kell újból megkeresnie őket..

Cyberduck-Bookmarks

Ezek a Cyberduck és az Amazon S3 használatának alapjai. Más felhőalapú IaaS-szolgáltatások ugyanolyan egyszerűen beállíthatók. A felhőalapú tárolási szolgáltatások még könnyebben csatlakoztathatók. Például a Google Drive használatához csak a bejelentkezéshez szükséges e-mail címre és a jelszóra van szüksége a fájlok böngészéséhez, feltöltéséhez és letöltéséhez.

Végső gondolatok

A Cyberduck az egyik legjobb és legegyszerűbb fájlfeltöltő és felhő-böngésző. Ez is ingyenes, amit nehéz legyőzni. Vannak azonban néhány jó Cyberduck alternatíva is. Megvizsgáltuk a legjobb fájlátviteli ügyfél útmutatónk legfontosabb lehetőségeit.

Remélhetőleg ez az útmutató ötletet adott Önnek arról, hogy mit tehet a Cyberduck. Ha még mindig sötétben van, hagyja meg kérdéseit, és megpróbálunk segíteni. Ha úgy döntött, hogy a felhő IaaS nem érdemes megtenni a problémát, akkor a legjobb felhőalapú tárolónk és a legjobb online biztonsági mentési vásárlók útmutatói egyszerűbb megoldásokat mutatnak a fájlok felhőalapú elküldésére..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me